Ünal bey merhaba Eczanecim bana üzerinde dihidrat ibaresi olmayan okzalik asit getirtti.dihidratın önemi yok bu senin işini görür dedi.Sizce dihidratın önemi nedir
% 3, 5 lik çözelti (100 ml hacım içinde 3,5 gr) yi çok iyi tarif ettiniz.tebrik ederim. şeker oranını artırıp akışkanlığı azaltmak ve arı ilgisini artırmak daha iyi sonuç verirmi? yoksa arı ölümleri sözkonusu olurmu?
4 года назад+1
Teşekkür ederim. Şekeri artırabilirsiniz fakat bu tarifte yeterli, artırmak isterseniz açıklama kısmına yazdım fazla şekerli olan tarifide. Arı ölümleri soğuk halde olması gerekenden fazla uygulanınca oluyor ve zayıf arılara uygulanınca.
Ünal Bey kolay gelsin, ekim ayında formik asit uyguladım, fakat geç kaldığım için yeterli sonucu alamadım, bir hafta önce oksalik damlatma uyguladım baya varroa dökmüş, tekrar uygulamam gerekir mi?
2 года назад+1
Teşekkür ederim sağ olun. OA damlatmanın kış döneminde tek sefer yapılması tavsiye ediliyor. Tekrar yapmayın.
Ünal bey verdiginiz bilgiler icicn cok sagolun nasipse ben bu sene ilk defa bu uygulamayı yapacagim uygulama yapilmayacak zayif ari tanimlamasi yapabilirmisiniz yani üç çıta arı ama sıkıstırsan anca bir cita ari bu ariya uygulama yapilabilirmi şimdiden çok teşekkürler sonsuz saygi ve sevgiler
4 года назад
O şekilde zayıf olan arılara yapmayın. Benden de sevgiler saygılar.
14 derecenin üzerinde püskürtme yapılır mı. Eğer yapılırsa bugünlerde havalar müsait püskürtme yapılsa daha iyi sonuç verir mi.
4 года назад
Püskürtme yapılabilir ama gece soğuklarında işçi arı kayıpları daha çok olabilir. Damlatmada birbirlerine kendileri bulaştırdıkları için daha emniyetli. Aslında bizim buralar için en iyisi buharlaştırma...
Hayırlı sezonlar 14 derece sıcaklıkla damlatma yapılabilir mı
3 года назад+1
Teşekkürler size de hayırlı sezonlar. 14 derece sıcaklıkta arı yayılmış olur sizi nüfus olarak yanıltabilir olması gerektiğinden fazla damlatma yapabilirsiniz. Başka bir alternatif değerlendirebilirsiniz ya da havaların biraz daha soğumasını bekleyebilirsiniz. Bölgenizi bilmiyorum ama en az bir hafta daha var yüksek kesimler için yavrunun başlamasına.
@ Giresun Rakım 500 civarı. Başka alternatif ne olabilir
3 года назад+1
@@mehmetsarikaya28 Tamam bölgemiz aynı arılarda da yavru var kimilerinde daha kapalı tam yoktur belkide ama yavru var. İsterseniz sabah erken saatlerde hava sıcaklığı yükselmeden arılar kovanda iken damlatma yapabilirsiniz elinizde mevcut anladığım kadarıyla.
@ ilk kez kullanacam oksalik deneme amaçlı 4 kovana uygulamak istiyorum. O zaman yarin sabah 9 a gelmeden saat uygulayabilirim? 9 gibi ayrılığa güneş doğuyor
3 года назад+1
@@mehmetsarikaya28 Zayıf kovanlarınızda uygulamayın, iyice karıştırın, ılık bir şekilde çerçeve arasına sadece 5 ml damlatın. Sabah 8 gibi arılar salkımda olurlar uçuş olsa bile aile içeridedir. Hadi kolay gelsin, başarılar.
@ çok ıslak değil işin aslı bugün arıcı malzemesi satan arkadaşin yanına gittim dedim bana oksalik lazım bir kutu kalmıştı bende aldım baktım tarihi biraz geçmiş dediki sorun olmaz kendisi tecrübeli tamam dedim açtım biraz nemliydi durum bu
Çoğu kişi şeker yerine gliserin kullanıyor, farkı nedir?
3 года назад
Ben hiç gıda gliserinli olanı kullanmadım pek bir bilgim yok ama arılar birbirlerini temizlerken şekerli olanı yiyebilme ihtimali varken gliserinli olanı hiç yemedikleri için sindirim sistemlerinin bozulma tehlikesi olmadığını biliyorum. Varroaya etki süresi açısından arının vücut yüzeyinde hangisi daha uzun süre kalıyor bilmiyorum.
@ Ben Varroared kullanıyorum. Bu ürün de şerbet asit karışımından oluşuyor. Arılar bunun damladığı yerden kaçıyor, hiç hoşlanmıyorlar. Bu nedenle içinde bu tarz asitler olan şeyleri yiyeceklerini pek zannetmiyorum.
Ustam istanbuldayım bir kovan arım var 7 çercev bugun arıyı kontro ettiğim zaman dısarıda kanatsız yavru arı gördüm ne yapabilirim birde su ilaçdan bana bir kovana yetecek kadar kargo bana ait olarak gönderebilirmisin
3 года назад
Ustam varroa için ilaçlama yapmalısınız. Bu ilacın zamanı geçti şimdi arıda yavru olduğu için verim alamazsınız başka yöntemler denemelisiniz. Yanınızda başka bir arıcı yok mu?
@@csk24metin70 Ben sadece oksalik asit kullanıyorum başka bir ilaç kullanmıyorum o yüzden önerebileceğim başka bir şey yok. Fakat Gökhan Dellal'ın önerdiği bir premiks vardı onu deneyebilirsiniz.
Abi şeker olduğu için arılar bunu yer yerse ağzına zarar vermez mi ?
3 года назад+1
Zarar verme açısından en doğru oksalik asit uygulaması buharlaştırma şeklinde yapılanı, şimdilik aparatı elimde yok. Damlatma ve püskürtmede asit arının vücuduna giriyor arıdanda yavrusuna geçebiliyor haliyle olumsuz etkileri oluyor fakat kefeye koyunca diğer ilaçların hepsinden daha iyi sonuçlar veriyor bana göre. Dozunda kullanıldığında işçi arı ve yavru arı ölümünün çok az olması, varroanın direnç geliştirememesi, ucuz olması, yılın büyük bir bölümünde kullanılabilir olması oksalik asiti benim için kıymetli kılıyor. Tercih sana kalmış hiçbir zararı yoktur diyemeyiz önemli olan ölçeğinde kullanmak.
Abi peki gliseril le şekersiz yapılıyor onunla ilgili bi bilgin var mı?
3 года назад+1
@@yunusemrealnkzl9433 Gliserinli olanını Fatih Uzuner, arının tadına baktıktan sonra yemekten yana pek tercih etmediğini söylüyor haliyle zararı daha azdır diye tahmin ediyorum.
Oksalik buharlastirma her dönem yani 12 ay yapılabilir deniyor usta. Puskurtme için soğuklar in beklenmesindeki amaç yavrusuz salkım da arı yakalamak değil mi kafam karıştı. Formik için 20 derecenin üzeri hava olması gerekiyor buharlasabilmesi için. Ancak Oksalik buharlastirma 12 ay verilebilir deniyor doğru mudur?
2 года назад+1
Bala çalışmayan kovanlarınızda istediğiniz gibi ilaçlama yapabilirsiniz ay fark etmez. Ben ballık katını verdikten sonra tekrar geri alana kadar ne ilaçlama yaparım ne de besleme. OA püskürtme, buharlaştırma ve damlatma yavrusuzken tek seferde bile etkili olur fakat yavrulu iken tekrar etmek gerekir, tekrar konusunda da buharlaştırma arıya en az zararı olanıdır. Kış döneminde arılar yavruyu kesebilir bölgesine göre ve damlatma için uygun ortam oluşur, arılar kış salkımında iken çerçeve çekip püskürtme yapılamaz. Formik asit için sıcaklık değerleri önemlidir. Başka kafama takılan varsa yine sorabilirsin.
Ünal Bey selam. Sizi arıcılığa merak saldığımdan bu yana (1 senedir) takip ediyorum. 15 gün önce 3 veya 4'er çerçeveye sahip 3 kovan arıya sahip oldum. Bölgem Muğla'nın Bodrum İlçesi. 17.10.2021 tarihi itibari ile %3,5 (200 gr. şeker ile nektar akımı var etrafımda yağmacılık yapacak arıda olmadığından) oksalik püskürtme yaptım. 5 gün sonra bir uygulama daha yapmayı planlıyorum. Yaptığım ve geriye kalan bu karışım 5 gün boyunca dayanırmı? (pet şişeyi serin ve karanlık bir alanda sakladım) Yoksa, bu reçeteyi yeniden yapmam gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız olursa.
3 года назад+1
Beş gün sonunda özelliğini yitirmiş olabilir. Tazesini yapsanız daha iyi olur ama imkan yoksa beşinci günün sabah saatlerinde yapın çünkü dolapta en fazla dört gün dayanacağını yazan kaynaklar var. Püskürtme yaparken şeker eklemenize gerek yok oda sıcaklığındaki karışımı aşırıya kaçmadan püskürtmeniz yeterli.
Sarf malzeme üreten bir kimya firmasından aldım internet üzerinden. Sizde araştırıp bakabilirsiniz internetten, arıcı sitelerinde çok var arıcılık dükkanlarında da vardır.
Başlığa yüzde 35 yazmışsın.yanlış anlaşılmalara sebep vermesin.Birde karışım yapıldıktan sonra hemen uygulanmasi gerekiyor.çözelti çabuk özelliğini yitiriyor.hatta fazla arısı olan için 1 lt yapıp uygulandıktan sonra tekrar 1lt yapılarak böyle böyle uygulanması gerekiyor.yarına bırakmışsınız bu iyi olmamış özelligini çok fazla yitirecektir
4 года назад
Başlıkta uyardığın için teşekkür ederim sağ olasın düzelttim. 👍🏻 24 saatte tazeliğini yitirmez fermente olmaz diye biliyorum.
@ rica ederim.halul bilen hocadan Gökhan dellaldan ve başka bir kaç yerden daha duymuştum hemen bozulmaya geçtigini yapıldıginda kullanıkmayan çözelti hemen dökülmesi gerekiyor.yapıldığı anda kullanılması gerkiyor.genede sen bilirsin sonuçlarına katlanacak sensin benden acizane uyarması kolay gelsin.nasip olursa bende pazartesi kendimle birlikte 3 kişinin arılarına uygulayacağım her sene periyodik
4 года назад
@@erdaltalhabasaran İlk hazırlandığında ılık olduğu için soğumadan uygulanması daha iyi tabi ki fakat ben yarın yine ılık olmasını sağlayacağım. 👍🏻 Kolay gelsin işlerin rast gitsin.
@@gunesaricilik.9926 Dökülen varroaların videosunu bile paylaştım keşke beklemeseydin. Şimdi uygulama yapsan verim alamazsın arılarda baya yavru var. Duman ya da şerit tarzı bir şey desem doğalcılar linç eder, esansiyel tarzında ürünler önersem hiç kullanmadım bilmiyorum. 🤷🏻♂️😂 Havalar bu ayın ortasından sonra mevsim normallerine dönecek Şubat ayı soğuk geçecek ama yavru yine de olacak, havalar soğumadan bi tur tozunu al istersen artık sana kalmış. Ben oksalikçiyim onunda zamanı geçti.
Kolay gelsin. %35'lik değil %3.5'luk oldu. Yanlış anlattiniz konuşurken.
Evet yanlış söylemişim kusura bakmayın. Karışım % 3,5 lik.
@ estağfurullah. İzleyenler yanlış anlamasın istedim.
@@halilbozyel5306 teşekkür ederim.
Bilgi için çok teşekkür ediyorum hocam ağzına sağlık hocam Allah emanet ol selam
Çok güzel anlattın sağ olasın
Sen sağ ol kardeşim
Teşekkürler kardeşim sağolasın
Sen de sağ ol hocam
Ünal bey kış bakımı yaparken kaç kere vermeliyim .cevap için şimdiden teşekkürler
Yavrulu peteklere de verirmi (oksalikasit)
Ustam ölçüyü birşeyle belir deseydin bizlerin terazisiyok teşekkürler ❤
Ünal bey merhaba Eczanecim bana üzerinde dihidrat ibaresi olmayan okzalik asit getirtti.dihidratın önemi yok bu senin işini görür dedi.Sizce dihidratın önemi nedir
Hava sıcaklığı kaç olması lazım hangi mevsimde uygulanmasını da yazar mısınız
Şekerin gram olarak az yada çok katılmasın da her hangi bir arıya bir zararı olurmu ustam
3-5 gram el titreme payı olur. Diğer türlü tarifler denenmiştir değiştirmeye gerek yok.
% 3, 5 lik çözelti (100 ml hacım içinde 3,5 gr) yi çok iyi tarif ettiniz.tebrik ederim. şeker oranını artırıp akışkanlığı azaltmak ve arı ilgisini artırmak daha iyi sonuç verirmi? yoksa arı ölümleri sözkonusu olurmu?
Teşekkür ederim. Şekeri artırabilirsiniz fakat bu tarifte yeterli, artırmak isterseniz açıklama kısmına yazdım fazla şekerli olan tarifide. Arı ölümleri soğuk halde olması gerekenden fazla uygulanınca oluyor ve zayıf arılara uygulanınca.
Şekerin fazla katılması avantajları var mı?
Ustam 5 cita ve ustu kovanlara uygulanabilirmi zayif arilarda sıkıntı olacağini söyluyonuz
Uygulanır, dozu aşmayın yeter.
Öncelikle Selamünaleyküm ustam peki ben buharlaştırma yöntemi yapıyorum bundanda yapılsa zararı olur mu ayrıca hangi aralıklarla yapıyorsunuz
Aleyküm selam. Buharlaşmayı yaptıktan sonra buna gerek yok. Her kış bir sefer yapıyorum.
Teşekkürler Ünal bey, arif çok açık ve net. Damlatma şırga ile mi olacak, 5 ml. çıtaların atasına nasıl eşit dağılacak. Teşekkürler.
Rica ederim. Evet enjektör ile ayarlamasını yapabilirsiniz, önce su ile boş yere doğru elinizi alıştırırsınız sonra ilaçlamaya geçersiniz.
Tamam inşaAllah.Hayırlı, bereketli işler diliyorum.
Ocak ayında yapılan oksalik asit uygulaması gerçekleşen döküntüye göre ikinci hatta üçüncü uygulamayı gerektiriyor mu?
Hayır damlatmada tekrar uygulama yapılmıyor bu dönemde.
Ünal Bey kolay gelsin, ekim ayında formik asit uyguladım, fakat geç kaldığım için yeterli sonucu alamadım, bir hafta önce oksalik damlatma uyguladım baya varroa dökmüş, tekrar uygulamam gerekir mi?
Teşekkür ederim sağ olun. OA damlatmanın kış döneminde tek sefer yapılması tavsiye ediliyor. Tekrar yapmayın.
Formik asit te güzel sonuç veriyor üstelik kullanımıda kolay.
Formik asite arı temas etmemeli yoksa yakar
Ünal bey verdiginiz bilgiler icicn cok sagolun nasipse ben bu sene ilk defa bu uygulamayı yapacagim uygulama yapilmayacak zayif ari tanimlamasi yapabilirmisiniz yani üç çıta arı ama sıkıstırsan anca bir cita ari bu ariya uygulama yapilabilirmi şimdiden çok teşekkürler sonsuz saygi ve sevgiler
O şekilde zayıf olan arılara yapmayın. Benden de sevgiler saygılar.
Merhaba her kış uyguladı na göre faydası veya zararı oluyormu teşekkürler
Merhabalar abi. Faydası oluyor, olmasa kullanmam.
@ teşekkürler
14 derecenin üzerinde püskürtme yapılır mı. Eğer yapılırsa bugünlerde havalar müsait püskürtme yapılsa daha iyi sonuç verir mi.
Püskürtme yapılabilir ama gece soğuklarında işçi arı kayıpları daha çok olabilir. Damlatmada birbirlerine kendileri bulaştırdıkları için daha emniyetli. Aslında bizim buralar için en iyisi buharlaştırma...
@ teşekkürler.
@@yilmazcabuk2541 Ben teşekkür ederim.
Hayırlı sezonlar 14 derece sıcaklıkla damlatma yapılabilir mı
Teşekkürler size de hayırlı sezonlar. 14 derece sıcaklıkta arı yayılmış olur sizi nüfus olarak yanıltabilir olması gerektiğinden fazla damlatma yapabilirsiniz. Başka bir alternatif değerlendirebilirsiniz ya da havaların biraz daha soğumasını bekleyebilirsiniz. Bölgenizi bilmiyorum ama en az bir hafta daha var yüksek kesimler için yavrunun başlamasına.
@ Giresun Rakım 500 civarı. Başka alternatif ne olabilir
@@mehmetsarikaya28 Tamam bölgemiz aynı arılarda da yavru var kimilerinde daha kapalı tam yoktur belkide ama yavru var. İsterseniz sabah erken saatlerde hava sıcaklığı yükselmeden arılar kovanda iken damlatma yapabilirsiniz elinizde mevcut anladığım kadarıyla.
@ ilk kez kullanacam oksalik deneme amaçlı 4 kovana uygulamak istiyorum. O zaman yarin sabah 9 a gelmeden saat uygulayabilirim? 9 gibi ayrılığa güneş doğuyor
@@mehmetsarikaya28 Zayıf kovanlarınızda uygulamayın, iyice karıştırın, ılık bir şekilde çerçeve arasına sadece 5 ml damlatın. Sabah 8 gibi arılar salkımda olurlar uçuş olsa bile aile içeridedir. Hadi kolay gelsin, başarılar.
👏
👍🏻
Arkadaşim oksalik asit yakıcıfir saglıginiza dikkt ederek uygulama yapda iyi olur.Dr.Işık
Karışımı arılara tatbik ederken eldiven kullanıyorum. Teşekkür ederim.
Kolay gelsin abi hazırlayıp 1 saat sonra versek ne olur...birde akşam a doğru versem sıkıntı olurmu
Hiçbir şey olmaz kardeşim.
@ Ünal abi oksalit biraz nemlenmiş sorun olurmu
@@denizcelim119 taşlaşmasınsorun değil de nemlenme derken çok mu ıslak?
@ çok ıslak değil işin aslı bugün arıcı malzemesi satan arkadaşin yanına gittim dedim bana oksalik lazım bir kutu kalmıştı bende aldım baktım tarihi biraz geçmiş dediki sorun olmaz kendisi tecrübeli tamam dedim açtım biraz nemliydi durum bu
Çoğu kişi şeker yerine gliserin kullanıyor, farkı nedir?
Ben hiç gıda gliserinli olanı kullanmadım pek bir bilgim yok ama arılar birbirlerini temizlerken şekerli olanı yiyebilme ihtimali varken gliserinli olanı hiç yemedikleri için sindirim sistemlerinin bozulma tehlikesi olmadığını biliyorum. Varroaya etki süresi açısından arının vücut yüzeyinde hangisi daha uzun süre kalıyor bilmiyorum.
@ Ben Varroared kullanıyorum. Bu ürün de şerbet asit karışımından oluşuyor. Arılar bunun damladığı yerden kaçıyor, hiç hoşlanmıyorlar. Bu nedenle içinde bu tarz asitler olan şeyleri yiyeceklerini pek zannetmiyorum.
Birbirlerini yalayarak temizliyorlar, isteyerek yemezler zaten.
@@Takva_isl
Buz zamanda nasıl uygulanır? Kışı kaçırdık yavru vsr kapalı yavru var
Yavru varken formik asit verilir oksalik kışın verilir
Ustam istanbuldayım bir kovan arım var 7 çercev bugun arıyı kontro ettiğim zaman dısarıda kanatsız yavru arı gördüm ne yapabilirim birde su ilaçdan bana bir kovana yetecek kadar kargo bana ait olarak gönderebilirmisin
Ustam varroa için ilaçlama yapmalısınız. Bu ilacın zamanı geçti şimdi arıda yavru olduğu için verim alamazsınız başka yöntemler denemelisiniz. Yanınızda başka bir arıcı yok mu?
@ başka bir arıcı yok
@@csk24metin70 Ben sadece oksalik asit kullanıyorum başka bir ilaç kullanmıyorum o yüzden önerebileceğim başka bir şey yok. Fakat Gökhan Dellal'ın önerdiği bir premiks vardı onu deneyebilirsiniz.
@ tesekkürler
@@csk24metin70 Ben teşekkür ederim.
Abi şeker olduğu için arılar bunu yer yerse ağzına zarar vermez mi ?
Zarar verme açısından en doğru oksalik asit uygulaması buharlaştırma şeklinde yapılanı, şimdilik aparatı elimde yok. Damlatma ve püskürtmede asit arının vücuduna giriyor arıdanda yavrusuna geçebiliyor haliyle olumsuz etkileri oluyor fakat kefeye koyunca diğer ilaçların hepsinden daha iyi sonuçlar veriyor bana göre. Dozunda kullanıldığında işçi arı ve yavru arı ölümünün çok az olması, varroanın direnç geliştirememesi, ucuz olması, yılın büyük bir bölümünde kullanılabilir olması oksalik asiti benim için kıymetli kılıyor. Tercih sana kalmış hiçbir zararı yoktur diyemeyiz önemli olan ölçeğinde kullanmak.
Abi peki gliseril le şekersiz yapılıyor onunla ilgili bi bilgin var mı?
@@yunusemrealnkzl9433 Gliserinli olanını Fatih Uzuner, arının tadına baktıktan sonra yemekten yana pek tercih etmediğini söylüyor haliyle zararı daha azdır diye tahmin ediyorum.
Kışın nasıl kullanıyorsunuz... Damlatmayı nasıl yapıyorsunuz
ruclips.net/video/X6aucKrWoCs/видео.html
ruclips.net/video/Y5Oyn7dni2w/видео.html
Hocam bu krışımı havlu peçeteyle şekersiz uygulayabilirmiyiz teşekkürler
Havlu peçete için gliserinli karışımın olması lazım bu olmaz.
Teşekkür ederiz
@@dogalarclk1541 ben teşekkür ederim
Slmlar unal usta oksalit asit 3.5 yerine 3.5 3 bolup 3 haftaya yaysaniz daha verimli olmaz mi ayrica ari fazla etkilenmez?
Selamlar ustam. Tarif belli macera aramaya gerek yok bence.
Oksalik buharlastirma her dönem yani 12 ay yapılabilir deniyor usta. Puskurtme için soğuklar in beklenmesindeki amaç yavrusuz salkım da arı yakalamak değil mi kafam karıştı. Formik için 20 derecenin üzeri hava olması gerekiyor buharlasabilmesi için. Ancak Oksalik buharlastirma 12 ay verilebilir deniyor doğru mudur?
Bala çalışmayan kovanlarınızda istediğiniz gibi ilaçlama yapabilirsiniz ay fark etmez. Ben ballık katını verdikten sonra tekrar geri alana kadar ne ilaçlama yaparım ne de besleme. OA püskürtme, buharlaştırma ve damlatma yavrusuzken tek seferde bile etkili olur fakat yavrulu iken tekrar etmek gerekir, tekrar konusunda da buharlaştırma arıya en az zararı olanıdır. Kış döneminde arılar yavruyu kesebilir bölgesine göre ve damlatma için uygun ortam oluşur, arılar kış salkımında iken çerçeve çekip püskürtme yapılamaz. Formik asit için sıcaklık değerleri önemlidir. Başka kafama takılan varsa yine sorabilirsin.
@ eyvallah ustam sagolasin
Ünal hocam hiç ana kesme ile karşılaştınız mı?
Hayır. Üç yıldır sadece tek bir kovanımı kaybettim o da benim hatamdan, yanlışlıkla fazlaca boca etmiştim arının üzerine.
Yılın hangi aylarında ugulamaq iyidir? ?
Kışın arılar yavruyu kestiğinde hiç yavru yokken bir sefer uygulamak iyidir.
Ünal Bey selam. Sizi arıcılığa merak saldığımdan bu yana (1 senedir) takip ediyorum. 15 gün önce 3 veya 4'er çerçeveye sahip 3 kovan arıya sahip oldum. Bölgem Muğla'nın Bodrum İlçesi. 17.10.2021 tarihi itibari ile %3,5 (200 gr. şeker ile nektar akımı var etrafımda yağmacılık yapacak arıda olmadığından) oksalik püskürtme yaptım. 5 gün sonra bir uygulama daha yapmayı planlıyorum. Yaptığım ve geriye kalan bu karışım 5 gün boyunca dayanırmı? (pet şişeyi serin ve karanlık bir alanda sakladım) Yoksa, bu reçeteyi yeniden yapmam gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız olursa.
Beş gün sonunda özelliğini yitirmiş olabilir. Tazesini yapsanız daha iyi olur ama imkan yoksa beşinci günün sabah saatlerinde yapın çünkü dolapta en fazla dört gün dayanacağını yazan kaynaklar var. Püskürtme yaparken şeker eklemenize gerek yok oda sıcaklığındaki karışımı aşırıya kaçmadan püskürtmeniz yeterli.
@ Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. İyi günler.
Size iyi günler. Sağlıcakla.
@ bey selam. Siz oksalik püskürtme uygulamasını 1 defamı yapıyorsunuz ?
@ ustam arıya uygulamadan en erken ne zaman yapmak lazım 1 gün öncesinden yapsak etkisi azalır mı
Yer neresi ustam
Trabzon sahil kesimi rakım 100.
Nereden temin ettiniz
Sarf malzeme üreten bir kimya firmasından aldım internet üzerinden. Sizde araştırıp bakabilirsiniz internetten, arıcı sitelerinde çok var arıcılık dükkanlarında da vardır.
Ben de yarın
terazisiz
senin çay kaşığı hesabıyla
7 değil 3, 5 çay kaşığı koyup
500 ml hazırlayacağım
videoyu kanalımda paylaşacağıö
Başlığa yüzde 35 yazmışsın.yanlış anlaşılmalara sebep vermesin.Birde karışım yapıldıktan sonra hemen uygulanmasi gerekiyor.çözelti çabuk özelliğini yitiriyor.hatta fazla arısı olan için 1 lt yapıp uygulandıktan sonra tekrar 1lt yapılarak böyle böyle uygulanması gerekiyor.yarına bırakmışsınız bu iyi olmamış özelligini çok fazla yitirecektir
Başlıkta uyardığın için teşekkür ederim sağ olasın düzelttim. 👍🏻
24 saatte tazeliğini yitirmez fermente olmaz diye biliyorum.
@ rica ederim.halul bilen hocadan Gökhan dellaldan ve başka bir kaç yerden daha duymuştum hemen bozulmaya geçtigini yapıldıginda kullanıkmayan çözelti hemen dökülmesi gerekiyor.yapıldığı anda kullanılması gerkiyor.genede sen bilirsin sonuçlarına katlanacak sensin benden acizane uyarması kolay gelsin.nasip olursa bende pazartesi kendimle birlikte 3 kişinin arılarına uygulayacağım her sene periyodik
@@erdaltalhabasaran İlk hazırlandığında ılık olduğu için soğumadan uygulanması daha iyi tabi ki fakat ben yarın yine ılık olmasını sağlayacağım. 👍🏻 Kolay gelsin işlerin rast gitsin.
Bu uygulama muhakkak yavurunun olmadığı dönemde, Ocak ayı gibi yapılmalı.
Aksi taktirde yavruya zarar veriyor.
Evet yavrunun olmadığı dönemde yapılmalı ayı önemli değil.
bu karışım kaç kovan a rıya yeter.
Arınızın gücü belirler, sıkı salkımda olan 5 çerçeve arıya 20 ml damlatılıyor.
Seni dinleyip yapmadım. Havalar sıcak gitti.
Bakalım ne yapacaz.
"Seni dinleyip yapmadım" derken. 🙄
Ben sana don olayını bekleme yap demedim mi?
@ evet.bende onu diyorum.
Hata ettim.
Şimdi ne etsek
@@gunesaricilik.9926 Dökülen varroaların videosunu bile paylaştım keşke beklemeseydin. Şimdi uygulama yapsan verim alamazsın arılarda baya yavru var. Duman ya da şerit tarzı bir şey desem doğalcılar linç eder, esansiyel tarzında ürünler önersem hiç kullanmadım bilmiyorum. 🤷🏻♂️😂
Havalar bu ayın ortasından sonra mevsim normallerine dönecek Şubat ayı soğuk geçecek ama yavru yine de olacak, havalar soğumadan bi tur tozunu al istersen artık sana kalmış. Ben oksalikçiyim onunda zamanı geçti.
@ TSK ederim
Deneme
Neden ?