Kararlarımızın Kralı: Frontal Lob I SoruYorum

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 окт 2024

Комментарии • 96

  • @Brrrrrem
    @Brrrrrem Год назад +25

    Kuranın bazı ayetlerinde Doğru karar alıp o doğrultuda amel edenler için Allah tarafından bi iç sekinet verildiği söyleniyor.. Demek ki bu durumda üstkorteks kısmı çalışıyor dopamin salgılanıyor.. Böylelikle sekinete uğruyorsun.. İç ve dış uyarılar sürekli devam ediyor.. Bu uyarılara dikkat kesilmeyip üzerini örttüğümüz zamanda vicdanımızda bi huzursuzluk oluyor.. Bu durumda bana yine Kuran'da geçen azap kelimesini hatırlatıyor.. Allah razı olsun hocam sizi her dinlediğimde değişik bağlar kuruyorum... Ayrıca Allah için sizi çoook seviyorum..

  • @YaseminDeryaMetinRuhsalRehber
    @YaseminDeryaMetinRuhsalRehber Год назад +14

    13:24 Meditasyon yapmak isteyip, yapamayanlara bir önerim var. Rehberli meditasyonlarla zihne gözler kapalıyken uyumadan odaklanmayı öğretebilirler. 13 yıl önce ben de zihnimi sakinleştirip, odaklanamıyordum. Önce rehberli meditasyonlarla odaklanmayı öğrendim. Şimdi uzun süre sessiz kalarak içime dönebiliyorum. İlk baştan zorla başlayınca vazgeçmek kolay oluyor. Sessiz meditasyona adım adım ve daha eğlenceli ilerlemek süreci kolaylaştırıyor. Rehberli meditasyonlar bana göre bu süreci eğlenceli ve kolaylaştıran yöntem.

    • @serdarcanm6136
      @serdarcanm6136 6 месяцев назад

      3 cocuk var nasil meditasyon yapabiliriz ki....

  • @lifelightt
    @lifelightt Год назад +4

    Beyin gerçekten esrarengiz ve mükemmel bir organ. İsteyip te yapamayacağımız hiç bir şey yok. Bir süre önce aklıma birden acaba beyni eğitip alıştırabilirsem sol elle yazı yazabilir miyim diye düşündüm. Sonra denemeye başladım şimdi en az sağ elim kadar güzel ve hızlı yazabiliyorum İki elimlede yazı yazabilmek gerçekten çok güzel. İstersek beynimize herşeyi öğretebileceğimizi anladım.❤

  • @llumieere
    @llumieere Год назад +17

    Sinan hocam anlattıklarınız benim için çok değerli bana bir çok şey kattınız 17 yaşımdayım bir şeyler başarmaya çalışıyorum sınırları zorlamaya çalışıyorum yeteri kadar tecrübe sahibi değilim bu hayata dair ama düşe kalka sendeleye sendeleye ilerliyorum henüz gencim hata yapmaya çok açığım bundan korkmadan ilerliyorum tek temennim bu hayatı bir şeyler yaratarak kendi içsel huzurumu sağlayıp diğer cennete gitmeden burada tatmak :) 🤍

    • @gregorsamsa5460
      @gregorsamsa5460 Год назад +1

      👏👍🍀🧿

    • @nuraykurdas7828
      @nuraykurdas7828 Год назад +3

      Tebrik ediyorum seni, bu yaşında bu kadar dikkat dağıtıcı ,gereksiz etkene karşı kendini böyle verimli şeylerle doldurman çok çok iyi.❤

    • @llumieere
      @llumieere Год назад

      @@nuraykurdas7828 çok teşekkür ederim 🤍🤍

    • @nehir6577-v
      @nehir6577-v 11 месяцев назад +1

      Bende öyle bu yüzden açık beyin bizim gibi bilgiye açık insanlar için çok elverişli bir platform

    • @samilamac3607
      @samilamac3607 5 месяцев назад +1

      Dostum sana bir tavsiye vereyim hiç unutma biliyorum diyenle yada bildiğini zannettiğin birisi ile sakın ha bilgi alışverişinde bulunma yani şöyle sokaktan yada uzaktan tanıdığın tecrübeli olduğunu düşündüğün kişi seni çok yanlışa sürüklebilir bu sebebten gerekirse para ver kursa git ama tanıdıktan bilgi alma ...

  • @han98112
    @han98112 Год назад +33

    Bu bilgiler, bir an önce biyoloji kitaplarına girse de,çocuklarımız , bizler gibi ömürlerini yol, iz arayarak heba etmeseler ne iyi olur.

    • @letsstudywitheda7140
      @letsstudywitheda7140 Год назад

      Benim öğretmenin kitapta olmasada genel kürtür bu adamın anlattıklarını anlatıyor yani illa meb kitabında olmak zorunda değil öğretmen iyi olsun yeter

    • @han98112
      @han98112 Год назад

      @@letsstudywitheda7140 Doğrudur lakin onca yıl mürekkep yalayıp da,kendini kaybettirmek yerine,kendini tanıyabilmesini sağlasak daha verimli olur derim.,

    • @gregorsamsa5460
      @gregorsamsa5460 Год назад

      Okul bütün bilgileri, detayları vermez. Eğitim rota çizer, yol gösterir, temel atar, neyi nerede arayacağının bilgisini verir, merak duygusunu tetikler. Sonrası kişinin kendisi ile, kendine yapacağı yatırımla, donatacağı bilgilerle gelir.Kütüphaneler, ansiklopediler bunun için vardır.

    • @han98112
      @han98112 Год назад

      @@gregorsamsa5460 “O öyle kolay değil”lafını hiç desteklemem. “Her şeyin bir kolayı vardır onun olumlusudur. Ayrıca”kolaylaştırın,zorlaştırmayın” düsturu vazgeçilmezdir.Öğretim dediğimiz,zorunlu kıldığımız faaliyeti,beyne yaptırıyor ve nöral ağlar oluşturuyorsak, bir bakalım:okul öncesi döneme ait,masallar,tekerlemeler kolay kolay unutulmasını halde,biyoloji derslerinde defalarca üzerinden geçilen, insan anatomisi ve sistemleri bilgilerine rağmen,hala dalağının yerini bilemeyen diplomalı tipini nasıl oluşturabildiğimize bir bakmak gerekmez mi? Bu zararın neresinden dönersek kar olmaz mı?

    • @Mrkrkya
      @Mrkrkya Год назад

      @@letsstudywitheda7140 0:01 i

  • @neseoztap
    @neseoztap Год назад +1

    Gayret göstermekten gayretimiz kalmadı Çok kıymetli hocam.

  • @YvonBelanied
    @YvonBelanied Год назад

    Teorik bilgileri verirken pratik olarak faydalı şeyleri çok güzel anlatıyorsunuz. Şu an çocuklardaki dürtüselliğin nedenini ve acelece karar vermenin neden yanlış olduğunu çok daha güzel anladım.

  • @SerkanAlemdar
    @SerkanAlemdar Год назад +2

    Mükemmel anlatım hocam. Özellikle amigdala ve sezgisel kararlara odaklanma kısmı bende ciddi farkındalık yarattı.

  • @yasladam4465
    @yasladam4465 Год назад +6

    En sevdiğim konullar👉 Beyin🧠. Teşekkürler hocam faydalı bilgiler için🙏 beyinle ilgili kunuların devamın isteriz❤

  • @YaseminDeryaMetinRuhsalRehber
    @YaseminDeryaMetinRuhsalRehber Год назад +4

    Bu videonuzla da alakalı olan bir sorum var. İnsanın beyin gelişiminin 18 yaşına bazen de 25 yaşına kadar devam ettiği bilgisini sinir bilim konusunda izlediğim videolarda denk geldim. Bu videoyu izlerken ortaokul öğretmenlerimizden birinin Fatih Sultan Mehmet'in tahta çıktığı yaştasınız, sizde akıllı olun tarzında sınıfa vaaz çektiği konuyu hatırladım. Bu da bende şu soruyu ortaya çıkardı ortaçağda yaşayan insanların genel ömrü bizim şu anki yaşımızdan oldukça kısa onlar ya da Büyük İskender ve Fatih Sultan Mehmet gibi imparator ya da padişahlar 25 yaşından önce büyük başarılara imza atmışlar. Çevresel faktörler beyin gelişimini epigenetik etkileşim gibi hızlandırıyor mu? Yoksa onlar erken yaşta savaşta başarılı olma konusunda eğitildikleri için 10.000 saat üzerinde çalıştıkları için beyin gelişimi daha mı organize olmuş olduğu için bu başarıyı sağlıyorlar?

    • @sahra.
      @sahra. 11 месяцев назад +1

      Bu mükemmel bir soru hep bunu merak etmiştim. Sinan hocaya kesinlikle iletmeniz gerek bu soruyu

    • @Haalicc
      @Haalicc 6 месяцев назад +1

      Tabiiki, ikisi de

  • @YaseminDeryaMetinRuhsalRehber
    @YaseminDeryaMetinRuhsalRehber Год назад +1

    6:20
    Kedilerle ilgili verdiğiniz örneğin farklı bir şeklini ben muhabbet kuşumla deneyimliyorum. Evde kapalı kafesinde yaşamıyor dilediği yerde uçuyor. Akşam diğer odaların ışığı kapalı olduğunda odadan çıkmak istediğinde sürekli uçup, yüksek sesle bağırıyor ta ki onu diğer odaya götürüp, ışığı açıncaya ya da dikkatini başka bir odağa çekinceye kadar. Odağını başka noktaya çekmenin yollarından biri elime alıp, ağız hizamda onunla konuşmak ya da ona şarkı söylemek oluyor. Şiir okumayı hiç denemedim, bundan sonra onu da deneyebilirim.

  • @mujdeguzel7764
    @mujdeguzel7764 9 месяцев назад

    Merhaba beyinle ilgili konular detaylar süper, devaminı dilerim, teşekkürler ❤

  • @emineozturk5367
    @emineozturk5367 9 месяцев назад

    Sinan hocam Allah'ım sizi dostlarıyla dost etsin.Amin 🌹

  • @yesilruya121
    @yesilruya121 4 месяца назад +1

    PREFRONTAL CORTEX bölgesini geliştiren egzersizlerden en önemlisi meditasyon yani düşünüp odaklanmak. Tasavvuf kelimesi Rabıta. Rabita da evliyanın yüzünü gözünüzün önüne getirirsiniz ve yüksek enerjisi olan ahlâk bakımından kemale eren kişiyle bağlantı kurarsiniz.

  • @onurvictarion
    @onurvictarion Год назад +5

    3 sene once yol ayrimina girdim. hic duygusal paylasimim olmayan 20 yasinda bir kizla evlenecektim ya da ideal iliskiyi bulana kadar bekleyecektim. git gellerin sonucu bekar kalmayi sectim. ailem uzuldu, kiz tarafi uzuldu... uzerinden 3 sene gecti ve ben diyorum ki gozumu kapatip evet mi deseydim. cocugum olmus duzenimi kurmus biri olarak hayata devam edecektim diyorum simdi kendi kendime. icimde bir burukluk... gecmisle yasanmayacagini biliyorum. insanin gecen her sene degistigini biliyorum. bu sebeple pismanligim yok. ama tuhaf bir burukluk hissediyorum.
    bir buyu ortadan kalkmiscasina 'ne yaptim lan ben' saskinligi icerisindeyim.

    • @ahmet_007
      @ahmet_007 2 месяца назад

      Anladığım kadarı ile benden büyüksün Onur abi öncelikle ideal ilişki diye bişe yok, hayatı paylaşabileceğin bir sürü iyi aday var dışarıda çok takma bulursun umarım, anlattığından çıkarımım içgüdülerin evlenmene engel olmuş birnevi kurtulmuşsun denebilir.

  • @ozguraydin20
    @ozguraydin20 Год назад +1

    Teşekkürler

  • @semwithyou8814
    @semwithyou8814 Год назад +1

    Sevgili Hocam, oncelikle iyi ki varsiniz. Videolariniz sayesinde cok fazla gelisim gosterdim sadece eklemek istedigim bir sey olarak; ilk basta amigdalayi dinlememek icin cok fazla zihnimden gelen istekleri goz ardi ettim ve gercekten bilincimin gelistigini gordum fakat durumu fazla abartip cok fazla isteklerime kulak asmayip surekli konfor alanimdan cikmaya calisinca bir sure sonra inanilmaz zorlayici olmaya basladi ve orada anladim ki ufak ufakta olsa zihnin isteklerini dinlemek gerekiyor.

    • @ZS5
      @ZS5 11 месяцев назад

      Ama zaten amigdalayı dinleyin diyor. Duygularınızı baz alın ama amigdalanın uyarılarını unutmayın dedi. Ben de sizin yaptığınızı yaptım zamanında ve her şeyimi kaybettim, çünkü aşırı risk alan biriydim ve amigdalayı duymuyordum bile. Hayatımın ondan sonrasını amigdala yönetmeye başladı, aşırı korkak oldum. Sonradan yavaş-yavaş kendime döndüm, şimdi iki keskin uçları yaşamış biri olarak dengelemekte zorlanıyorum, ama öğreniyorum. Evet zihni tamamen ihmal etmek doğru olmaz. Sadece dediği şu ki, iki şey arasında zihin karar veremiyorsa duygunuza bakın.

  • @emreturkmen8489
    @emreturkmen8489 Год назад +3

    Frontal lob bence uzun süreli belleğin oluşumunda da önem arz ediyor. Yalnızca hipokampus aktif olmuyor bellek faaliyetleri sırasında, yürütücü kontrolcü taraf frontal lobda bulunuyor:))

  • @eliftopaloglu5135
    @eliftopaloglu5135 Год назад +2

    Hocam, prefrontal korteksi entelektüel çaba, otomatik pilottan veya konfor alanından çıkma gibi yollar dışında 'ikili görev -dual task- egzersizleri' yle örneğin el-parmak egzersizleri gibi yapay olarak ya da dans gibi doğal yollarla geliştirmenin kelebek etkisiyle duygu durumumuzu olumlu yönde etkileyebileceğini okumuştum. Demans gibi hastalıkları önlemede aerobik egzersizle eş ya da sıralı zamanlı ikili görev egzersizleri yapıldığını ve etkilice sonuçlar alındığı araştırmalarda gösteriliyor. Yaşam süresi uzadı ama sağlıklı yaşlanamıyoruz.Yaşlandıkça beynimizin bu bölümünde neler olur, onu nasıl koruyabiliriz. Bizi biz yapan beynimizin ön bölgesini bu tür hastalıklardan korumak için ne yapmalıyız? Teşekkür ederim Hocam

  • @omerozata6667
    @omerozata6667 Год назад

    İlaç gibi geldi bu video. Lütfen birkaç saatlik olanı gelsin bunun.

  • @dilarapolat715
    @dilarapolat715 Год назад +2

    Hemen koştum geldim.

  • @feyzasoley7633
    @feyzasoley7633 Год назад +4

    Olgunlaşma, bilgelik konularının nörobilimsel açıklaması gibi olmuş.

  • @filizyeniyapar9185
    @filizyeniyapar9185 Год назад

    Süper bilgiler , teşekkürler.

  • @Editizm41
    @Editizm41 9 месяцев назад

    Hocam merhaba çok önemli bir soru sorucam size cevaplarsanız çok faydalı olabilir. Kararlarımızı verirken vücudumuzdan gelen olumlu veya olumsuz sinyalleri farkedip ona göre karar verebiliriz de ya o sinyaller eskiden alışmış olduğumuz durumlarla örtüşüyorsa ? Yani örneğin bir olayda travma yaşadık geçmişte şimdi de o olayı tekrar yaşama ihtimali yok belki ama sinyal geliyor bak yapma aynı şeyi yaşarsın şeklinde. Bu durumda her zaman sinyalleri dinlemememiz mi gerekir ? Ya da en iyisi tüm duygulardan kendimizi sıyırıp mı karar almalıyız ? Çübkü karar anındaki duygularımız yanıltıcı olabilir

  • @Fatma-sj1jd
    @Fatma-sj1jd 5 месяцев назад +1

    Frontal lobu nasıl geliştirebiliriz, benim sağ frontal lobda birkaç adet lezyon var, hayatımı aslında etkiliyor bu durum, ama doktor bu lezyonların bir zararı olmaz, önemli değil diyor, frontal lobu nasıl eğitebiliriz, geliştirebiliriz, herhangi bi ilaç tedavisi var mı, lütfen yardımcı olur musunuz.

  • @lucianleuch4978
    @lucianleuch4978 4 месяца назад

    Super video

  • @almara11
    @almara11 Год назад

    bende tam karar veriyordum!

  • @kerimuygun1527
    @kerimuygun1527 Год назад

    Hocam özdenetimi geliştirmek adına bir video çeker misiniz?

  • @esrarcashx
    @esrarcashx 9 месяцев назад

    08:00 dogru kararlar verme konusu

  • @ailebirey8028
    @ailebirey8028 8 месяцев назад

    Beynim ile beynimi öğrenmeye çalışıyorum

  • @ozgelina5969
    @ozgelina5969 7 месяцев назад

    Ateşli hastalık geçirenlerde ön lop etkilenip veya hasar görüyor mu?? Küçükken menenjit geçirmişim ve 10 gün komada kalmışım, hastalanmadan önce annem, çok uysal, sakin yumuşak huylu bir çocuk olduğumu hastalandiktan sonra çok sinirli ve davranislarimda bozukluk olduğunu söylemişti ve hala asabiyetim öfke patlamalarim devam ediyor, sorunlarımı çözemem takıntılı bir şekilde düşünce ve olayların içinde debelenirim istemsizce ve bu benim elimde degil 😢 eğer ön lop hasarliysa bunun tedavisi varmi???

  • @gunelhesenova5117
    @gunelhesenova5117 Год назад

    11ci dakikada söylediğiniz konuyla ilgili nöyle birnsorum olacak: duygu yaddaşımız bazen hatalı da olanbilir peki nerden anlayacağız iç sesimizin tarihimizdeki korkularımızdan kaynaklamdığını ve ya dediəiniz gibi sadece bizi uyarmak istediyini?

  • @artardilek
    @artardilek Год назад

    Şimdi açtım izlemeden beğendim izlemeden sorum geldi! Bu ülkede frontal loblar arızalı veya seçim de sorumluluk almamak için devre dışımı yapılıyor?!

  • @muratyumusakkaya888
    @muratyumusakkaya888 7 месяцев назад

    5:11
    -- Bizi biz yapan kısım desek yanılmış olmayız..!
    Sözünüz ,
    Descartes'in yanıldığı gibi yanılgınız olur güzel kardeşim...!!
    Bizi biz yapan değil
    Aynı zamanda;
    Bizim biz olmamıza mani olan
    Egoyu ve
    Nefsi inşa eden
    Bizi aldatan
    Öz varlığımızmış gibi bizi aldatan
    Ruhumuz ile aramıza giren olağanüstü aletimiz de demen ve aydınlatman gerekir..!!!

  • @cigdemy4027
    @cigdemy4027 Год назад

    Benim bir özi'ş im "kedi can" var ki (Öz'den gelen) dostlar başına. Belki şiir okuduğumda bana dikkat kesilmiyor amma velakin ne yapıyor olursa olsun içten gelen gönül gözüme odaklanıp kayıtsız kalmıyor. Biz onunla konuşarak dahi iletişim kuruyor değiliz, işte o poncik yerden geliyor zannımca.

  • @farukgogebakan3305
    @farukgogebakan3305 8 месяцев назад

    2018 de geçirdiğim trafik kazasında beyindeki FRONTOL LOP Ölmüş. Bir ay yoğun bakım 3 yıl Bi çok yan etkisi olan onlarca İLAÇ kullandım. İki yıl önce TMSF beyin program cihazınada girdim. En son Nöroloji doktorum Sakin bir hayat mümkün mertebe TEL ve BLGSYR dan uzak durup Relax bir hayat yaşamam gerektiğini söylesede Ekınomik kriz rahat bırakmıyorki Rahat yaşayalım

    • @ugurevcili1642
      @ugurevcili1642 4 месяца назад

      Geçmiş olsun reis. Bu olaydan sonra ne gibi değişiklikler gözlemledin acaba kendinde

  • @nehir6577-v
    @nehir6577-v 11 месяцев назад

    Hocam birsey sorucam size aklima birsey takildi dikkat eksikligi ve hiperaktivitesi olan kisilerde frontal lob gelişmemiş mi oluyor ?

  • @zeynepa.94
    @zeynepa.94 Год назад

    Peki hocam coğu kararlarini duygusal sesisyle almişsak bu ne oluyo demek?ben hic oyle antremanla da kendimi eğiytmedim zaten ben kendimi bildim bileli oyleyim
    Simdi siz anlatinca anliyom antremanda varmiş mi işin?sorum şu bir karar alirken yakinlariniz neden hep size duygusal duşunme boyle yap oyle yap diyorlar acaba ben mi yalniş yapiyorum diye dusunduruyorlar beni!

  • @Öznesi
    @Öznesi 10 месяцев назад

    Cok merak ettigim bir konu var,rabita ve namaz kılarken anlin secdeye degmesi nasil aciklanabilir acaba

  • @muratyumusakkaya888
    @muratyumusakkaya888 7 месяцев назад

    10:52
    -- Bilincimiz ise
    Dediğiniz tespit hayati bir hata..!
    Yarım doktor candan eder..!
    Çoook hatalı bilgiler verdin güzel insan..!

  • @erdemakinofficial
    @erdemakinofficial Год назад +2

    Sevgili hocam bir sorum var. Peki vicdanla kaygıyı nasıl ayırd edeceğiz? Önümde iki seçenek var, ilki bulunduğum konumu korumak ve burada gelişmeye devam etmek, diğer seçenek ise yeni bir hayat kurmak. Seçim noktasında bir tık kararsızım.

    • @gunelhesenova5117
      @gunelhesenova5117 Год назад

      Bazen insan yorulduğu için de yeni hayat araya bilir, iç sesinizi ve onun ne söylediğini dinleyin; daha sonra ne gibi klişe söylediği sizin mantığınıza uyuyor mu onu kontrol edin, bəlki de sadece keçici bir durum.

  • @ahmetselcuk1400
    @ahmetselcuk1400 9 месяцев назад

    Frontal lobimi daha iyi cok cok daha iyi kullanabilmem ocin neler neler mumkun

  • @ferdiasmrgezi2646
    @ferdiasmrgezi2646 Год назад

    Hepsi canımız ciğerimiz

  • @adamol23xc
    @adamol23xc Год назад +1

    Sinan hocanının anlık frontal lob😎 ve diğer bölümler🤬

  • @ofsaytosman11
    @ofsaytosman11 Год назад +1

    Poncik is ne?

  • @solmazmamedova5933
    @solmazmamedova5933 Год назад +1

    • @DMD.2
      @DMD.2 Год назад

      ♥️

  • @vyesir7179
    @vyesir7179 Год назад +2

    never skip leg day
    never skip amigdala day

  • @hulya1716
    @hulya1716 Год назад

    👍👍👍

  • @fifjason9235
    @fifjason9235 Год назад

    benim frontal lob'um öldü hocam

  • @sratyolcusu4490
    @sratyolcusu4490 Год назад

    Tam orası bazen öyle bir ağrıyor ki 😪

  • @hasanfidan320
    @hasanfidan320 Год назад

    👍🏻

  • @tolgahandogan1406
    @tolgahandogan1406 Год назад +1

    3:09 afazi tam olarak öyle değil. Alaycı bir şekilde söylemeniz de çok yanlış.

  • @nihalakbulut5378
    @nihalakbulut5378 Год назад

    🙏🏼🙏🏼

  • @hilalyldz2180
    @hilalyldz2180 Год назад

    🎉

  • @pnarkaraman777
    @pnarkaraman777 Год назад

    🌹❤️🙏

  • @esrarcashx
    @esrarcashx 9 месяцев назад

    06:48

  • @Makbulekaaya
    @Makbulekaaya Год назад

    🥰🤗💐

  • @rahimeertugral4090
    @rahimeertugral4090 Год назад

    Bunları öğretmenlerin ve anne babaların bilmesi şart.

  • @DjenanOsman
    @DjenanOsman Месяц назад

    Inzan beni algllar cok ince ij inealahlniji alah dilemeden inzan jajlr jajtln hale jitan guler

  • @DjenanOsman
    @DjenanOsman Месяц назад

    Muazam yaratmlj alah inzanlara beni yayatln anaml odur julur alah

  • @karanlk-sc5ob
    @karanlk-sc5ob Год назад

    Bikegindeki stres bilekligide dikkatimden kacmadi degil

  • @ahmetselcuk1400
    @ahmetselcuk1400 Год назад

    Hayatın para bereketi olarak gelmesi için neler mümkün

  • @russellblindcatkedikedimna1244

    Kediler tv izliyor müzik seviyor hayvan besleyip tanıyın.

    • @russellblindcatkedikedimna1244
      @russellblindcatkedikedimna1244 Год назад

      @@nihilumnihil3794 ne efendiliği onlar bizim efendimiz sevgi besliyoruz. Sevgi üzerine de hayatınızı kurabilirsiniz.

  • @GulhanGULERARDA-cs9vs
    @GulhanGULERARDA-cs9vs Год назад +1

    Kararların kralı kalptir. Yönetim merkezi O'dur.

    • @huseyindogan910
      @huseyindogan910 Год назад

      Kur'an masalının bir bilimdışı uydurması daha.. al birini vur ötekine !

  • @derinbaspnarl627
    @derinbaspnarl627 Год назад

    Şiir okuyunca bana bakan bir kedim yok ve muhtemelen de hiç olmayacak. Ama göz göre göre yalan söyleyenlere, bile isteye kör-sağır kesilip, bugün ve yarınını teslim eden sığırcıklarımız var. ...Ve muhtemelen de ilelebet olacaklar.
    Bu davranış biçiminin beynin hangi bölümüyle ilgisi var; ya da böyle bir davranış biçimi gerçekten beyinsel bir fonksiyon olmayabilir mi Sinan Hoca'm?

  • @fehmiatas
    @fehmiatas Год назад