Ophef om zonnepanelen

Поделиться
HTML-код

Комментарии • 48

  • @maartenpodcast
    @maartenpodcast  Год назад +2

    Heeft u zonnepanelen? Wat zijn uw ervaringen?

    • @marcelvanbatenburg3918
      @marcelvanbatenburg3918 Год назад +1

      Goede ervaring in combination met huis batterij. Het gebruik van batterij reduceert het gebruik van de grid. 20% van mijn electrisch verbruik is op conto van zonne paneel. Hiermee voorzie ik energie voor laag-capacity apparatuur (dehumidifier/koelkast etc).

    • @Millbrook1974powderedwater
      @Millbrook1974powderedwater Год назад

      De brandweer noemt zonnepanelen het nieuwe asbest. Maar dan moeilijker, of zo goed als niet te verwijderen uit bijvoorbeeld een weiland. Mijn buurman zijn loods is een paar jaar geleden afgebrand, hij had het dak vol met zonnepanelen liggen en de boer die het aangrenzende weiland beheert mocht twee jaar lang de hooi-opbrengst niet voor zijn vee gebruiken vanwege de giftige deeltjes die neer zijn gedwarreld tijdens de brand. Als je daarbij optelt dat het uiteindelijk veel minder oplevert dan men vooraf belooft en het electriciteits-netwerk er nog totaal niet op berekend is is het vooralsnog een bedenkelijke technologie om op ieder dak te plaatsen.

    • @HansKeesom
      @HansKeesom Год назад +1

      Ik heb heel weinig (mogelijkheden voor) zonnepanelen, daarom een dynamisch contract genomen. Tijdens twee uur per dag laden mijn accu's van het net tegen meestal het laagste tarief de stroom die anderen produceren. De rest van de dag draaien mijn grootste verbruikers op die accu's. Mijn totaalbedrag aan energiekosten is rond een euro per dag.
      De stroom die van de panelen komt, mag aanvullen en zorgt voor nog minder kosten.

    • @Internoll
      @Internoll Год назад

      Ik heb 6 panelen voor 15,00 per maand gehuurd en ontvang dat maandelijks ruim terug. Ik had er eerder geen interesse in maar ben er nu blij mee. Het initiatief kwam overigens van de woningbouw vereniging. Kortom, gratis stroom.

    • @janb.6194
      @janb.6194 Год назад

      @@marcelvanbatenburg3918 Grapjurk en hoeveel heeft jou deze grap gekost?? en nog wat, een thuisbatterij is net als de rest compleet onrendabel, laat je vooral harstikke gek maken door onze politiek, een goede vervangende techniek is er helaas nog niet.

  • @roepieroepie5333
    @roepieroepie5333 Год назад +1

    Ik heb persoonlijk een andere mening. Ik denk negatief over zonnepanelen. Idd wek je met teveel mensen met zonnepanelen stroom op waar je niets aan hebt. Ik kan hierbij nog zeker 10 nadelen opnoemen. Het grootste nadeel is het hebben van een overheid die bezig is om de voordelen ongedaan te maken. Energie bedrijven die het steeds moeilijker zullen maken etc etc. Ik zie alleen maar kosten en weinig baten. Electriciteit kost geen drol maar word duur gemaakt door de energie transitie etc. Voor de thuisaccu dagdromers onder ons. Bedenk hoeveel accu's je dan nodig hebt. Je garage is te klein en de kosten enorm

  • @joszoet4003
    @joszoet4003 11 месяцев назад

    Al die ideaalplaatjes worden voorgeschoteld door marketing... Ga goed na wat je investeert en of dat binnen 10 jaar is terug verdient. Denk aan raparatie en onderhoud...

    • @ellenotten9663
      @ellenotten9663 2 месяца назад

      Je hebt ook nog hier en daar garantie En waarom zou het in 10 jaar terug verdiend moeten zijn? Sommigen doen het voor het geld en sommigen hebben ook iets met het milieu enz

  • @jasper_north
    @jasper_north Год назад +1

    Grootste voordeel is dat je niet meer onder je panelen aanslag hoeft schoon te maken… Je ziet het gewoon niet meer.

  • @chriskappert1365
    @chriskappert1365 Год назад +1

    Mooie oranje kleipannen verpesten met die lelijke dingen , cultuurbarbaren !

    • @maartenpodcast
      @maartenpodcast  Год назад +1

      Er zijn ook dakpannen waar zonnepanelen in verwerkt zijn. Zijn alleen veel duurder en renderen veel minder.

  • @HansKeesom
    @HansKeesom Год назад +1

    Tesla vond VTG niet logisch omdat een auto overdag meestal niet thuis staat, dus voor het grid balanceren als de zon schijnt is het niet praktisch. In landen met tornados echter kan het na de tornado handig zijn als de accu van de auto gebruikt kan worden voor het huis. Wel op tijd naar een snellader om weer te laden.

  • @rudydeproost443
    @rudydeproost443 Год назад +1

    Woon in Belgie en heb nu ongeveer een jaar zonnepanelen!
    Mijn huis is ook goed geïsoleerd!
    Van Januari tot nu zit ik dik boven de 80% zelfvoorziening! Er komen nog goede maanden, november december is natuurlijk minder!
    Heb wel een thuisbatterij, dit maakt natuurlijk het grote verschil!
    Ik zou zeggen, als je het kunt betalen, doen! Anders lening misschien, betaald zichzelf terug!

  • @ThysRoes
    @ThysRoes Год назад

    Je kan met de Stekker app je auto opladen op de juiste momenten: als de zon schijnt of als de wind waait. De laatste tijd is dan de stroom ook het goedkoopst.

  • @marksermo9110
    @marksermo9110 Год назад +1

    Dakisolatie kun je ALLEEN aanbrengen als je ONDER ALLE dakpannen een water/dampdicht laag hebt... Dat is bij de meeste iets oudere huizen niet het geval; het geval is dat bij zolder-isolatie er vocht komt tussen de isolatie en het dakbeschot: Het gevolg is dat het dakbeschot binnen een aantal jaren compleet wegrot.

    • @edwardbergevoet
      @edwardbergevoet Год назад

      Dit is onjuist, je kunt prima isoleren vanaf de binnenkant, je dient gewoon de juiste bouwkundige oplossing toe passen afhankelijk van je dakopbouw. Op internet is dit prima te vinden bij serieuze websites. O.a is kans op dakrot juist bij schuine daken wat kleiner. Een plat dak van binnenuit isoleren geeft wel wat extra risico ivm mogelijke condens vorming. Daarvoor dien je dan relatief wat eenvoudige extra maatregelen te nemen, zoals damplicht maken e.d. Vaak wordt ivm de eenvoud op platte daken dan gekozen voor van buitenaf isoleren..Succes!

    • @marksermo9110
      @marksermo9110 Год назад

      @@edwardbergevoet
      Ik heb/had het ALLEEN over heel veel (iets oudere) huizen met SCHUINE dakpan-daken, waarbij ONDER de dakpannen GEEN dampwerende open laag is aangebracht!
      Bij nieuwbouwhuizen met een dakpannen dak, wordt als het goed is, ALTIJD een dampwerende open laag aangebracht, zeker omdat dit ook extra isoleert.
      O.a. schuifsneeuw en zware regenval, (met harde wind) komt dan gewoon (deels) onder de dakpannen op een schuin dak terecht, en als er geen dampwerende open laag is aangebracht, verzamelt dit vocht (uiteindelijk) TUSSEN je HOUTEN dakbeschot en het isolatiemateriaal, wat aan de binnenkant is aangebracht, resultaat is schimmel en uiteindelijk bij een houten dakbeschot, houtrot.
      RAADPLEEG BONAFIDE dakisolatie-experts, en zij zullen ALLEMAAL hetzelfde vertellen.
      Zie wat een willekeurige bonafide dak-specialist zegt:
      " Gebruik van waterkerende damp-open folie onder dakpannen."
      Door verschillende weersomstandigheden waaronder regen en sneeuw kan vocht van buiten in het dak doordringen. Door aan de koude zijde (buitenkant)van de dakconstructie een waterkerende damp-open folie aan te brengen ontstaat een effectieve en efficiënte isolatie."

  • @twank2606
    @twank2606 9 месяцев назад +2

    Maarten toch, het is niet meer rendabel. Je levert 70 procent in zonder saldering. Terugverdientijd meer dan 20 jaar. Accu belachelijk duur.😂

    • @ellenotten9663
      @ellenotten9663 2 месяца назад

      Dat ligt helemaal wanneer jij je stroom verbruikt. En wat jij belangrijk vind.

  • @offtheroad1000
    @offtheroad1000 Год назад +1

    als er teveel stroom is doen ze maar 1 van de 15 verbrandings centrales dicht

  • @lidysellink2221
    @lidysellink2221 Год назад +1

    Ze branden ook wel lekker !.

    • @lidysellink2221
      @lidysellink2221 Год назад

      Dit is negatief ,laatst had ik een positief ant woord ,dat is meteen verwijderd ,Nl dat brandnetels zeer gezond zijn .!

  • @peterstringa3350
    @peterstringa3350 Год назад

    Dat Tesla niet zo bereid zou zijn om haar auto´s gereed te maken voor opladen en ontladen van " thuisgebruik energie" weet ik niet, maar ik kan mij het wel als particuliere Tesla eigenaar en - gebruiker wel enigzins voorstellen. Een goed blijvend batterijpak kan maar een maximaal aantal keer de oplaad- en ontlaadcycli aan. Ik meen (maar daar kan ik mis in zijn) dat het rond de 3000 keer is. Daarna degenereert de batterijpak zodanig dat deze als versleten kan worden beschouwd. Daarom worden er door Tesla de Powerwalls gefabriceerd, lijkt mij. Daarnaast speelt er tevens het verdienmodel mee, bij het commerciele Tesla, dunkt mij. Maar Tesla heeft wel de transitie een goede duw in de rug gegeven en daarom heb ik als particulier de auto gekocht.

  • @7443jan
    @7443jan Год назад

    In plaats van te kijken hoeveel diesel gebruikt wordt voor de productie van 1 liter melk, kunnen we beter kijken naar de hoeveelheid energie die elk mens verbruikt. Mijn overburen zijn in de 90. Als ik hun nakomelingen nu tel dan zijn dat er 27. Hallo! En dat worden er nog veel meer! Over milieubelasting gesproken. We spreken over een energietransitie, gaan voorbij aan de oorzaak en ontkennen de oplossing.

  • @peterstringa3350
    @peterstringa3350 Год назад

    Waarom wordt er in Nederland niet veel nagedacht over energie thuisopslag in de vorm van thuisbatterijen waarin de door zonnepanelen opgewekte energie kan worden opgeslagen? Het beroemste voorbeeld van zo´n thuisbatterij is misschien wel de Tesla Powerwall. Maar er zijn onderhand ook andere goede batterijen. Dan hoef je niet terug te leveren, maar kan je alles zelf gebruiken. Een uitstekende oplossing voor mensen met een elektrische auto.

  • @marcelvanbatenburg3918
    @marcelvanbatenburg3918 Год назад

    Wat betreft warmte pomp, je kunt ook denken aan een airco en vewarmt de plekken waar je meestal bent. Wat betreft isolatie, het is meer mogelijk om voordeel te hebben in een oud huis (er is duits onderzoek gedaan in dit probleem). Je moet met name denken aan hoe groot het huis is. Het is een kwestie van oppervlakte voor warmte wisseling en de totale volume dat het huis omvat. Beste analogie in de natuur is een vergelijk tussen een muis (hoge hartslag) en een olifant.

  • @hansbakker8349
    @hansbakker8349 Год назад

    SaHara.
    =
    De zonnepanelen,
    horen in équatoriale Woestijnen.

    • @MyReetkever
      @MyReetkever 8 месяцев назад

      Hoe ga je die stroom transporteren dan?

  • @johnveerkamp1501
    @johnveerkamp1501 Год назад

    hoe kunnen ze zo'n muziekje maken. VERSCHRIKKELIJK !!!

  • @WvhKerkhof
    @WvhKerkhof Год назад +1

    Als je stroom opwekt moet je de stroom zelf gebruiken, bij voorkeur voor verwarming, je gebruikt dan minder of geen gas en stook je gratis (+ afschrijving). Lever je terug dan verdien je je panelen in theorie terug in 25 jaar ( in werkelijkheid nooit ). Gebruik je de stroom zelf dan verdien je de panelen in 3 jaar terug.
    Ik heb een oude buurman die heeft nu panelen maar verbruikt de stroom niet zelf, hij is 70. Die heeft een slechte investering. In de toekomst is stroom bijna gratis, je koopt dan een abonnement net als bij een smartfoon. Wie niet met de tijd mee gaat, die betaalt de rekening maar dat is altijd zo, mensen rijden ook geen paard meer. Geloof niet te veel van besparingen, kijk wat je investeert en deel dat door de levensduur.
    Verder als je van het gas af wil, dan hanteer je 4 stappen, 1 isoleren, 2 ventilatie, stroom opwekken en 4 verwarmen op stroom, doe je andere volgorde dan verlies je winst. Veel mensen hikken tegen de overstap aan, zonnepanelen is niks zeggen ze, maar ik ken niemand die spijt heeft van zijn/haar zonnepanelen.

  • @fransschepens3
    @fransschepens3 Год назад +1

    De warmtepomp is lang zo effectief niet als ons wordt wijs gemaakt. Het voldoet allleen in een optimaal geïsoleerd huis. En dat zijn de meeste huizen niet

    • @jeroenvd89
      @jeroenvd89 11 месяцев назад

      En daarom begint een goede installateur eerst over isolatie. Vanuit de ISDE subsidie kun je dat ook nog eens met tot wel 30% lagere kosten laten aanleggen. En het mooie daaraan is weer dat ook zonder warmtepomp je flink kunt besparen als je alleen al je huis goed laat isoleren. Het is allemaal een haalbare kaart en ook terug te verdienen voor ieder budget

    • @MyReetkever
      @MyReetkever 8 месяцев назад

      Waarom zou een warmtepomp alleen behoorlijk werken in een optimaal geïsoleerd huis? Hoe hoger je warmtevraag hoe sneller de warmtepomp terug is verdient.

  • @ZezoTVNL
    @ZezoTVNL Год назад +1

    Ik ben geen fan van klimaat dingen omdat het over het algemeen te veel geld kost maar zonnepanelen leveren daadwerkelijk wat op dus daar ben ik cool mee

    • @joehoe222
      @joehoe222 Год назад

      "Kost geld". Lever je huis dan in, dát kost pas geld. Nee? Blijkbaar is het dus toch niet het belangrijkste in het leven?

    • @FlipjevanTiel
      @FlipjevanTiel Год назад

      @@lucasrem Er is ook een elektrische Porsche he. Maar ik zou Hitler als een klimaatontkenner inschatten.

  • @tomhoornstra1379
    @tomhoornstra1379 Год назад

    Heilige koeien altijd goed. Totdat er stront aan de knikker is, dan is niemand meer thuis.