Ben 18 yaşında, veri bilimine meraklı bir yazılım mühendisliği öğrencisiyim. Mustafa hocamın kitapları, yaptığı söyleşiler ve yayınladığı yazılar merak ettiğim birçok konuda aklımdaki soruları cevaplıyor; genç yaşım ve iş hayatındaki tecrübesizliğimden dolayı ileride karşılabileceğimden bihaber olduğum kariyer problerine karşı fikir sahibi sahibi olmamı sağlıyor. İş dünyasındaki tecrübeleri bir yana; kendisinin farklı alanlarda da çok yönlü oluşu benim gibi kariyer hedeflerini yeni yeni belirleyip bu yolda adımlar atmaya başlayacak gençlere bir rol model, örnek oluyor. Bir gün umarım kendisiyle de tanışma fırsatım olur. Çok teşekkür ediyorum.
İşletme Mezunuyum,ben hollandaya yeni yerleştim dil ile birlikte bu alanda kendimi gelistirip iş bulmak istiyorum. Araştırıyorum yüksek lisans, sertifika programlarına baktım(İTÜ), btk akademi. Bunları inceledim. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Yanlış bir çıkarımda bulunuyorsam lütfen düzeltin çünkü son derece sınırlı bir veriye dayanarak bu çıkarımı yapıyorum :) Amerika'yı hiç bilmiyorum ama Avrupa ülkelerinde yaşayan 1-2 arkadaşımı takip etiğim kadarıyla, bu alanda yeni bir çalışan olmak için ileri yaşlar bir dezavantaj değil galiba. Örneğin Avrupa'da yaşayan, 46 yaşında, 7 yaşında bir çocuk annesi olan, daha önce turizm alanında çalışmış, bilgisayar bilimlerine uzak ama işsiz kalmasının ardından kendisini bu tarz bir alanda yetiştirmeye başlamış bir arkadaşım 1,5-2 yıl gibi bir çalışmanın ardından, yani 47-48 yaşlarında (tabii ki junior pozisyonda) bir şirkette işe girmeyi başardı. Yaklaşık 6-7 aydır da zevk alarak çalışıyor. Bu çok istisnai bir durum mu yoksa bu alanda çalışacak kişiye olan ihtiyaç çok mu acaba? Bu alana yeni başlangıç yapmak isteyen ama ileri yaşlardaki kişiler için bu konudaki tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi hem Türkiye hem de Avrupa ülkeleri ölçeğinde paylaşmanız mümkün olur mu? Tekrar teşekkürler.
İş analizi uzmanı, proje yöneticisi, veri bilimi uzmanlığı gibi alanlarda iş yaşamındaki birikimler bir avantaj olarak görülebiliyor. Bu yüzden yaş çok büyük bir sıkıntı değil. Bu hem Türkiye hem de yurtdışı için geçerli. Kendinizi iyi yetiştirir; gerekli eğitimleri alır, okuma ve çalışmaları yapar, sertifikaları alırsanız siz de bahsettiğiniz örnekteki gibi bir başarı hikayesi yazabilirsiniz.
@@iyiyazilim Çok teşekkür ederim :) Hocam ben de 45 yaşındayım, istatistik mezunuyum ama mezun olalı 20 yıldan fazla oldu tabii ve istatistikten uzak kaldım. Mezuniyetten sonra 12 yıl medya sektöründe reklam pazarlama departmanlarında çalıştım ve 9 yıl önce işi bırakarak spor sektöründe eğitmen olarak çalışmaya başladım. Son zamanlarda ise yaptığım spor eğitmenliği işi ile birlikte bir yandan da hobi olarak bir şeyler yaparım düşüncesiyle online olarak, web geliştirme konusunda yazılım eğitimleri almaya başladım. 1-2 Aydır da ciddi anlamda acaba bu alanda talep çok mu ve bir iş sahibi olmak mümkün olur mu diye düşünüyorum. Yönümü veri bilimi, veri analizi alanlarına çevirmek istiyorum ama yaş ve zaman konusu kafama takılıyordu o yüzden sizlere danışmak istedim. Herkesin çalışma sistemine, gayretine...vs. göre değişir elbette ama bu konuda iş yapabilir seviyelere gelmem otalama olarak 1,5-2 yılımı alır mı sizce, yoksa planlı bir çalışma sistemi ile 10-12 ay gibi bir süre yeterli olur mu? Tekrar teşekkür ederim.
hoca hicbir soruya net cevap vermedi sagolsun :)) butun video suresince hic net bilgi vermeden olabildigince politik takilarak cevaplar vermis. kisaca zaman kaybi bir video olmus.
iş analizi ile veri analizinin çok farklı alanlar olduğuna ve daha da ayrışacağına inanmaktayım,hatta iş analistliğine, felsefe ve psikoloji alanlarından ilginin ,gereksinimin artacağını düşünüyorum.
İngilizceniz varsa Alex The Analsyt kanalının içeriklerini izleyin . Kendisi Veri Analisti olmak üzerine odaklı bir youtube kanalı kurmuş.Aradığınzı her şeyi orada bulabilirsiniz. Fakat Türkçe altyazı yok İngilizce lazım
Merhabalar, endüstri mühendisliği son sınıf öğrenciyim. Veri analistliği için nasıl bir yol izlemeliyim? Bazı yorumlarda Linans üstü eğitimi önermişsiniz, o yönde mi ilerlemeli yoksa kitap,video,kurs gibi takviyelerle kendi yolumu mu oluşturmalıyım? Emeğine teşekkür ederim 🙏
Ben üniversite tercihi yapcam istatistik bölümü okumak istiyorum,hic bilgisayar bilmeyen,dil bilmeyen ve matematiği de ortanın bir tık üstü olan biri bölümü secmelimi.Gercejten ilgim var ve kendimi geliştirmek için elimden geleni yapacağım.
Merhabalar şuan muhasebe işi yapıyorum 26 yaşındayım internetten kurslarla kendimi geliştirdim ancak uygulamasız boşlukta kalıyor ve iş arayanlar tecrübe istiyor bu konuda nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz.
Tecrübe ancak çalışılarak kazanılır. Elbette bir yerde işe başlamadan tecrübe edinmek çok kolay olmayabilir ama imkansız da değildir? Çalışmak istediğiniz alanda internet araştırması yaparak genel problemleri tespit edin. Sonra bunlara yönelik kendi kendinize uygulama geliştirin. Kavramsal tasarım yapın, implementasyon yapın, yaptığınız çalışmayı test edin, görselleştirin, dokümante edin ve iş başvurularına bunları götürün.
Merhaba ben yurt dışında yaşıyorum İngilizce seviyem iyi, eğitim geçmişim sözel ,tarih meuzunuyum ama alanımda hiç çalışmadım, burda 6 aylık kurs alıp data analizi kariyerine girmek istiyorum sizce sözel geçmişi olan biri olarak bunu başarabilirmiyim
Hocam devsecopsun bu alanla bir ilgisi var mıdır? Verilerin güvenliğini sağlamak için çalışmak istersek temel network ve siber güvenlik üstünden mi alana yonelmeliyiz? Şu sıralar kafam çok karışık network mühendisi kuzenim veri güvenliği alanına kayacagindan bahsetti ve bana temel network Python ve siber güvenliğin savunma alanlarıyla alakalı bilgilerinin olması lazım dedi. Benim ilgi alanım güvenlik aslında. Veri güvenliğiyle alakalı veyahut yönetimiyle alakalı çalışmak için veri bilimi doğru yol mudur ? Kuzenimin dediği aşamalar doğru müdür?
Veri alanında uzmanlık yapmak istiyorsanız size tavsiyemiz öncelikle bolca iş ilanı tarayın. Veri alanında çok hızlı değişimler yaşanıyor ve birçok ülke, kurum kendince birçok kariyer başlığı, pozisyonu tanımlamış durumunda. Veri yöneticisinden, raporlama uzmanına, büyük veri uzmanından makine öğrenmesi uzmanına kadar birçok alt uzmanlık alanı var. Kendiniz için uygun başlığı bulunca sıra yetkinlik gereksinimlerini belirlemeye geliyor. İlanda istenilenleri inceleyip ne yapmanız gerektiğini belirleyin. Sonra da kitap, online eğitim, yüz-yüze kurs, pratik çalışmalar yaparak yolculuğunuza başlayın.
tesekkur ederiz hocam benim bi sorum olacakti, ben 1 yillik avukatim, ve bu alani kendi alanimla birlestirebilecegim bi nokto olabilir mi sizin fikriniz cok degerli 😊
Merhaba yıldız teknikte işletme okumak istiyorum. Işletme için genelde kötü konuşuyorlar. işsiz kalacağımi söyleyen büyük bir kesim var. Ben isletme okursam veri analisti olabilir miyim? Ybs daha mı uygun ? Işletme okurken kendimi nasıl ileriye taşırım ve daha okurken para kazanmaya başlarım? Ülkemizin çinle olan ilişkileri ticari ilişkileri artıyor. Çince ogrenip Çin'e gitmek orada bir Türk firmasında çalışmak ya da buradaki firmalarda çalışmak bana daha çok para getirir mi?🤑 Işletme okurken bir yandan yazılımla ilgilensem kısa bir sürede para kazanmaya başlarım diye düşünüyorum. Kariyer planımı nasıl oluşturmalıyım sizce? Çok para kazanmak benim için önemli ona göre cevaplarsanız sevinirim😊😊 Mezuna kalıp mühendislik mi okusam diye de düşünüyorum. Kararsızım tercih dönemindeyiz ve yanlış karar vermekten korkuyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Diploma iyi bir başlangıç için etkili olabilir ama her şey demek değildir. İyi bir eğitim, kurslar, sertifika, örnek çalışmalar, geniş bir iş ağı ile mutlaka istediğiniz alanda bir yer bulursunuz.
İngilizce öğretmeniyim veri bilimci olmak için uluslararası geçerli bir kurs,eğitim veya sertifika programı vs var mıdır? Kursu aldım iş bulabilir miyim?
Veri bilimiyle ilgili çok farklı branşlardan insanlar eğitim alabiliyor, çalışmalar yapabiliyor ve kendilerini geliştirebiliyorlar. Ve farklı branşlardan insanlar başarılı da oluyor. Size birkaç önerim olabilir: - Bu işin sizin için ne kadar uygun olduğunu keşfetmek için önce daha kolay seçeneklerle deneyin. Mesela çat diye bir yüksek lisans programına kaydolmak yerine online eğitim ortamlarında ilk eğitimler genelde ücretsiz oluyor. Sıfır maliyetle, size uygun olup olmadığını hissedecek adımlar atabilirsiniz. Bu adımların ardından zamanla daha büyük yatırmlara ve dedike çalışmalara girmeye karar verebilirsiniz. - Kendi bilgi birikiminizle bu konuyu birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Mesela ingilizce öğrenmeyi desteklemek için veri bilimi nasıl kullanılabilir gibi geliştirmeler yapmayı ya da yapılmış geliştirmeleri kullanmayı düşünebilirsiniz. (Bir örneği için cep telefonunuzda google'da word coach diye aratıp sayfada çıkan uygulamayı denemenizi öneririm.) Yani kurslar ve başka seçenekler var, ama bunların diplomaları değil de bunlarda öğrendiğiniz yetkinlikler işinize yarar daha çok. Diploma kendi başına işe yaramaz. İş bulmanın garantisi hiçbir şeyde yok. Ama genel olarak olduğu gibi burada da yaptığınız işi iyi yaparsanız, farklı olursanız, değer üretebilirseniz karşılığını alırsınız. Veri biliminde ihtiyaç çok olduğu ve işgücü arzı da eksik olduğu için biraz daha avantajlı olabilirsiniz.
Veri analizi üzerine gerekli çalışmaları yapan daha başarılı olur. Bunun yanında işletmenin de endüstrinin de önemli yararları olabilir. İşletme/endüstri farkından çok, o bölümleri okuyan kişinin günlük olarak vaktini nasıl geçirdiği çok daha belirleyici olur.
@@ismegerekyok842 muhtemelen istanbul ankara farkı bu bölümler arası farklardan daha önemli. İstanbul'da özel sektöre yönelik yakınlaşmalar yapmanız daha mümkün mesela. Öğrenciyken veriyle ilgili bir iş bulup çalışmak bir yandan düşünülebilir. Benzer şekilde üniversite farkı da bölüm farkından daha önemli. YTÜ daha teknik bir yaklaşım verirken, BÜ daha işe odaklı bir yaklaşım verecektir.
İstanbul üniversitesi Ekonometri okuyorum hocam bu bölümü bitirip veri analisti olabilir miyim istatistik üzerinden yüksek lisans ve açıktan yönetim bilişim sistemleri falan da şansımı arttırır mı
Veri analisti için özellikle belirli bölümü bitirmek zorunda değilsiniz. Ancak işe gireceğiniz kurumun belirli bölümleri tercih etmesi söz konusu olabilir. Eğer veri alanında kariyer yapmak istiyorsanız lisans üstü çalışmalarınızı bu başlıkta yapmanızı tavsiye ederiz.
ekonometri okuyorsan rahatlıkla iş bulursun. bir arkadaşım mezun olduktan 2 ay sonra kurumsal bir yerde veri analisti olarak işe girdi. tecrübesi falanda yoktu. o da ekonometri mezunu. zaten bildiğim kadarıyla sizin bölümünüzde sizlere programların eğitimi veriliyor(r, python, excel vs). ancak ekstra kendini geliştirmeye bak okul bitene kadar
İş bulma olasılığı çok fazla sayıda faktöre göre değişir. Kurumsal firmalar muhakkak 4 yılık mezuniyeti ve hatta ilgili bölümlerden mezuniyet ararlar. Ancak kendinizi iyi geliştirirseniz bir start-up firmada iş bulma ihtimaliniz daha yüksek olacaktır.
Ben 18 yaşında, veri bilimine meraklı bir yazılım mühendisliği öğrencisiyim. Mustafa hocamın kitapları, yaptığı söyleşiler ve yayınladığı yazılar merak ettiğim birçok konuda aklımdaki soruları cevaplıyor; genç yaşım ve iş hayatındaki tecrübesizliğimden dolayı ileride karşılabileceğimden bihaber olduğum kariyer problerine karşı fikir sahibi sahibi olmamı sağlıyor. İş dünyasındaki tecrübeleri bir yana; kendisinin farklı alanlarda da çok yönlü oluşu benim gibi kariyer hedeflerini yeni yeni belirleyip bu yolda adımlar atmaya başlayacak gençlere bir rol model, örnek oluyor. Bir gün umarım kendisiyle de tanışma fırsatım olur. Çok teşekkür ediyorum.
Biz de yorumunuz için teşekkür ediyoruz.
Bedirhan Ceylan teşekkürler. Bol yarayışlı olsun.
@@Acungil Teşekkür ederim hocam.😊
hocam süpersınız
İşletme Mezunuyum,ben hollandaya yeni yerleştim dil ile birlikte bu alanda kendimi gelistirip iş bulmak istiyorum. Araştırıyorum yüksek lisans, sertifika programlarına baktım(İTÜ), btk akademi. Bunları inceledim. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Biz de yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğitiminizde başarılar.
Nasıl bir süreç izlediniz acaba
Hangi üniversiteden mezun oldunuz?
Bende işletme öğrencisiyim ve veri bilimi ilgimi çekiyor.Nasil bir yol izlediniz anlatır mısınız?
Hocam nasıl bir yol izlediniz acaba?
Hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Yanlış bir çıkarımda bulunuyorsam lütfen düzeltin çünkü son derece sınırlı bir veriye dayanarak bu çıkarımı yapıyorum :) Amerika'yı hiç bilmiyorum ama Avrupa ülkelerinde yaşayan 1-2 arkadaşımı takip etiğim kadarıyla, bu alanda yeni bir çalışan olmak için ileri yaşlar bir dezavantaj değil galiba. Örneğin Avrupa'da yaşayan, 46 yaşında, 7 yaşında bir çocuk annesi olan, daha önce turizm alanında çalışmış, bilgisayar bilimlerine uzak ama işsiz kalmasının ardından kendisini bu tarz bir alanda yetiştirmeye başlamış bir arkadaşım 1,5-2 yıl gibi bir çalışmanın ardından, yani 47-48 yaşlarında (tabii ki junior pozisyonda) bir şirkette işe girmeyi başardı. Yaklaşık 6-7 aydır da zevk alarak çalışıyor. Bu çok istisnai bir durum mu yoksa bu alanda çalışacak kişiye olan ihtiyaç çok mu acaba? Bu alana yeni başlangıç yapmak isteyen ama ileri yaşlardaki kişiler için bu konudaki tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi hem Türkiye hem de Avrupa ülkeleri ölçeğinde paylaşmanız mümkün olur mu? Tekrar teşekkürler.
İş analizi uzmanı, proje yöneticisi, veri bilimi uzmanlığı gibi alanlarda iş yaşamındaki birikimler bir avantaj olarak görülebiliyor. Bu yüzden yaş çok büyük bir sıkıntı değil. Bu hem Türkiye hem de yurtdışı için geçerli. Kendinizi iyi yetiştirir; gerekli eğitimleri alır, okuma ve çalışmaları yapar, sertifikaları alırsanız siz de bahsettiğiniz örnekteki gibi bir başarı hikayesi yazabilirsiniz.
@@iyiyazilim Çok teşekkür ederim :) Hocam ben de 45 yaşındayım, istatistik mezunuyum ama mezun olalı 20 yıldan fazla oldu tabii ve istatistikten uzak kaldım. Mezuniyetten sonra 12 yıl medya sektöründe reklam pazarlama departmanlarında çalıştım ve 9 yıl önce işi bırakarak spor sektöründe eğitmen olarak çalışmaya başladım. Son zamanlarda ise yaptığım spor eğitmenliği işi ile birlikte bir yandan da hobi olarak bir şeyler yaparım düşüncesiyle online olarak, web geliştirme konusunda yazılım eğitimleri almaya başladım. 1-2 Aydır da ciddi anlamda acaba bu alanda talep çok mu ve bir iş sahibi olmak mümkün olur mu diye düşünüyorum. Yönümü veri bilimi, veri analizi alanlarına çevirmek istiyorum ama yaş ve zaman konusu kafama takılıyordu o yüzden sizlere danışmak istedim. Herkesin çalışma sistemine, gayretine...vs. göre değişir elbette ama bu konuda iş yapabilir seviyelere gelmem otalama olarak 1,5-2 yılımı alır mı sizce, yoksa planlı bir çalışma sistemi ile 10-12 ay gibi bir süre yeterli olur mu? Tekrar teşekkür ederim.
Abi tam da benim öğrenmek istediğim soruyu sormuşsun.
hoca hicbir soruya net cevap vermedi sagolsun :)) butun video suresince hic net bilgi vermeden olabildigince politik takilarak cevaplar vermis. kisaca zaman kaybi bir video olmus.
Değerli vaktinizi harcadığımız için üzgünüz :(
Ben Ege Üniversitesi istatistik öğrencisiyim ve veri analizi alanında kendimi geliştirmek istiyorum çok yararlı bir video olmuş teşekkürler
Yorumunuz için biz teşekkür ederiz.
Geliştirebildinizmi bende ekonomi öğrencisiyim yardımcı olurmusun
iş analizi ile veri analizinin çok farklı alanlar olduğuna ve daha da ayrışacağına inanmaktayım,hatta iş analistliğine, felsefe ve psikoloji alanlarından ilginin ,gereksinimin artacağını düşünüyorum.
İngilizceniz varsa Alex The Analsyt kanalının içeriklerini izleyin . Kendisi Veri Analisti olmak üzerine odaklı bir youtube kanalı kurmuş.Aradığınzı her şeyi orada bulabilirsiniz. Fakat Türkçe altyazı yok İngilizce lazım
Bilgi için teşekkürler.
yazılım 2. sınıf oğrencisiyim. alan ilgimi çekiyor inşaallah hedefime ulaşabilirim. umarım sizde ulaşırsınız.
Merhabalar, endüstri mühendisliği son sınıf öğrenciyim. Veri analistliği için nasıl bir yol izlemeliyim? Bazı yorumlarda Linans üstü eğitimi önermişsiniz, o yönde mi ilerlemeli yoksa kitap,video,kurs gibi takviyelerle kendi yolumu mu oluşturmalıyım? Emeğine teşekkür ederim 🙏
Mustafa Acungil ile tam da bu soruyu cevaplamak üzere bir videomuz var :) ruclips.net/video/mECT4cEnAPk/видео.html
İtu Sürekli Eğitim merkezinde güzel uzmanlık kursları var, inceleyin lütfen.
Ben üniversite tercihi yapcam istatistik bölümü okumak istiyorum,hic bilgisayar bilmeyen,dil bilmeyen ve matematiği de ortanın bir tık üstü olan biri bölümü secmelimi.Gercejten ilgim var ve kendimi geliştirmek için elimden geleni yapacağım.
Merhabalar şuan muhasebe işi yapıyorum 26 yaşındayım internetten kurslarla kendimi geliştirdim ancak uygulamasız boşlukta kalıyor ve iş arayanlar tecrübe istiyor bu konuda nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz.
Tecrübe ancak çalışılarak kazanılır. Elbette bir yerde işe başlamadan tecrübe edinmek çok kolay olmayabilir ama imkansız da değildir? Çalışmak istediğiniz alanda internet araştırması yaparak genel problemleri tespit edin. Sonra bunlara yönelik kendi kendinize uygulama geliştirin. Kavramsal tasarım yapın, implementasyon yapın, yaptığınız çalışmayı test edin, görselleştirin, dokümante edin ve iş başvurularına bunları götürün.
İktisat bolumunu kazandim mezun olduktan sonra veri analisti olma imkanim var mı
Merhaba ben yurt dışında yaşıyorum İngilizce seviyem iyi, eğitim geçmişim sözel ,tarih meuzunuyum ama alanımda hiç çalışmadım, burda 6 aylık kurs alıp data analizi kariyerine girmek istiyorum sizce sözel geçmişi olan biri olarak bunu başarabilirmiyim
bu soruyu kendin cevaplamalısın bence. bunu başarabilir misin?
Bu ve benzeri sorulara cevap olması açısından ruclips.net/video/mECT4cEnAPk/видео.html videosunu çektik. İzlemenizi öneririz.
Aradığın bilgiyi bulabildin mi
Başladınız mı eğitime bende düşünüyorum aynısını
Hocam devsecopsun bu alanla bir ilgisi var mıdır? Verilerin güvenliğini sağlamak için çalışmak istersek temel network ve siber güvenlik üstünden mi alana yonelmeliyiz? Şu sıralar kafam çok karışık network mühendisi kuzenim veri güvenliği alanına kayacagindan bahsetti ve bana temel network Python ve siber güvenliğin savunma alanlarıyla alakalı bilgilerinin olması lazım dedi. Benim ilgi alanım güvenlik aslında. Veri güvenliğiyle alakalı veyahut yönetimiyle alakalı çalışmak için veri bilimi doğru yol mudur ? Kuzenimin dediği aşamalar doğru müdür?
Veri alanında uzmanlık yapmak istiyorsanız size tavsiyemiz öncelikle bolca iş ilanı tarayın. Veri alanında çok hızlı değişimler yaşanıyor ve birçok ülke, kurum kendince birçok kariyer başlığı, pozisyonu tanımlamış durumunda. Veri yöneticisinden, raporlama uzmanına, büyük veri uzmanından makine öğrenmesi uzmanına kadar birçok alt uzmanlık alanı var. Kendiniz için uygun başlığı bulunca sıra yetkinlik gereksinimlerini belirlemeye geliyor. İlanda istenilenleri inceleyip ne yapmanız gerektiğini belirleyin. Sonra da kitap, online eğitim, yüz-yüze kurs, pratik çalışmalar yaparak yolculuğunuza başlayın.
tesekkur ederiz hocam benim bi sorum olacakti, ben 1 yillik avukatim, ve bu alani kendi alanimla birlestirebilecegim bi nokto olabilir mi sizin fikriniz cok degerli 😊
Bilişim hukuku genel olarak değerli bir konu. Hukukta bilişim kullanmak da ayrıca çok değerli bir kazanım olur.
Merhaba yıldız teknikte işletme okumak istiyorum. Işletme için genelde kötü konuşuyorlar. işsiz kalacağımi söyleyen büyük bir kesim var. Ben isletme okursam veri analisti olabilir miyim? Ybs daha mı uygun ? Işletme okurken kendimi nasıl ileriye taşırım ve daha okurken para kazanmaya başlarım? Ülkemizin çinle olan ilişkileri ticari ilişkileri artıyor. Çince ogrenip Çin'e gitmek orada bir Türk firmasında çalışmak ya da buradaki firmalarda çalışmak bana daha çok para getirir mi?🤑 Işletme okurken bir yandan yazılımla ilgilensem kısa bir sürede para kazanmaya başlarım diye düşünüyorum. Kariyer planımı nasıl oluşturmalıyım sizce? Çok para kazanmak benim için önemli ona göre cevaplarsanız sevinirim😊😊
Mezuna kalıp mühendislik mi okusam diye de düşünüyorum. Kararsızım tercih dönemindeyiz ve yanlış karar vermekten korkuyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Diploma iyi bir başlangıç için etkili olabilir ama her şey demek değildir. İyi bir eğitim, kurslar, sertifika, örnek çalışmalar, geniş bir iş ağı ile mutlaka istediğiniz alanda bir yer bulursunuz.
İngilizce öğretmeniyim veri bilimci olmak için uluslararası geçerli bir kurs,eğitim veya sertifika programı vs var mıdır? Kursu aldım iş bulabilir miyim?
Veri bilimiyle ilgili çok farklı branşlardan insanlar eğitim alabiliyor, çalışmalar yapabiliyor ve kendilerini geliştirebiliyorlar. Ve farklı branşlardan insanlar başarılı da oluyor.
Size birkaç önerim olabilir:
- Bu işin sizin için ne kadar uygun olduğunu keşfetmek için önce daha kolay seçeneklerle deneyin. Mesela çat diye bir yüksek lisans programına kaydolmak yerine online eğitim ortamlarında ilk eğitimler genelde ücretsiz oluyor. Sıfır maliyetle, size uygun olup olmadığını hissedecek adımlar atabilirsiniz. Bu adımların ardından zamanla daha büyük yatırmlara ve dedike çalışmalara girmeye karar verebilirsiniz.
- Kendi bilgi birikiminizle bu konuyu birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Mesela ingilizce öğrenmeyi desteklemek için veri bilimi nasıl kullanılabilir gibi geliştirmeler yapmayı ya da yapılmış geliştirmeleri kullanmayı düşünebilirsiniz. (Bir örneği için cep telefonunuzda google'da word coach diye aratıp sayfada çıkan uygulamayı denemenizi öneririm.)
Yani kurslar ve başka seçenekler var, ama bunların diplomaları değil de bunlarda öğrendiğiniz yetkinlikler işinize yarar daha çok. Diploma kendi başına işe yaramaz. İş bulmanın garantisi hiçbir şeyde yok. Ama genel olarak olduğu gibi burada da yaptığınız işi iyi yaparsanız, farklı olursanız, değer üretebilirseniz karşılığını alırsınız. Veri biliminde ihtiyaç çok olduğu ve işgücü arzı da eksik olduğu için biraz daha avantajlı olabilirsiniz.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Ayni durumdayiz. Neler yaptiniz acaba? Bulabildiniz mi?
hocam ekonometri okuyup bu işi yapmak istiyorum işe alımlarda sorun olur mu ?
Ekonometri okuyor musunuz şuanda
@@speaks2 evet okuyorum 1.sınıfım
@@berkegktas hangi ünidesin ben de 2. Sınıftayım istanbul üni
@@speaks2 aydın adnan menderes üniversitesi
@@berkegktas hayırlı olsun
Sat sınavında karşıma çıkacak çok korkuyorum
Başarılar dileriz.
Hocam nerelerde iş bulabilirim
Sorunuzu biraz daha açabilir misiniz?
✔️
Teşekkürler.
Veri analisti olmak icin işletme okuyan mi endustri mühendisliği okuyan mi daha avantajli olur
Veri analizi üzerine gerekli çalışmaları yapan daha başarılı olur. Bunun yanında işletmenin de endüstrinin de önemli yararları olabilir. İşletme/endüstri farkından çok, o bölümleri okuyan kişinin günlük olarak vaktini nasıl geçirdiği çok daha belirleyici olur.
@@Acungil peki sizce hacettepe veya ytü endustri mi bogazici isletme mi daha mantiklı veri analisti is analisti tarzi meslekler icin
@@ismegerekyok842 muhtemelen istanbul ankara farkı bu bölümler arası farklardan daha önemli. İstanbul'da özel sektöre yönelik yakınlaşmalar yapmanız daha mümkün mesela. Öğrenciyken veriyle ilgili bir iş bulup çalışmak bir yandan düşünülebilir. Benzer şekilde üniversite farkı da bölüm farkından daha önemli. YTÜ daha teknik bir yaklaşım verirken, BÜ daha işe odaklı bir yaklaşım verecektir.
@@Acungil egitim olarak hangisi peki
erdem onun etkisi daha düşük bence. Ortam, kurulabilecek bağlantılar ve okulun vereceği genel yaklaşım karakteristiği çok daha önemli
Istatsitok okuyorum nasıl veri analisti olurum
Video'yu izleyerek :) Bu videonun amacı zaten bunu anlatmaktı. Spesifik bir soru varsa yardımcı olmaya çalışalım.
İstanbul üniversitesi Ekonometri okuyorum hocam bu bölümü bitirip veri analisti olabilir miyim istatistik üzerinden yüksek lisans ve açıktan yönetim bilişim sistemleri falan da şansımı arttırır mı
Veri analisti için özellikle belirli bölümü bitirmek zorunda değilsiniz. Ancak işe gireceğiniz kurumun belirli bölümleri tercih etmesi söz konusu olabilir. Eğer veri alanında kariyer yapmak istiyorsanız lisans üstü çalışmalarınızı bu başlıkta yapmanızı tavsiye ederiz.
ekonometri okuyorsan rahatlıkla iş bulursun. bir arkadaşım mezun olduktan 2 ay sonra kurumsal bir yerde veri analisti olarak işe girdi. tecrübesi falanda yoktu. o da ekonometri mezunu. zaten bildiğim kadarıyla sizin bölümünüzde sizlere programların eğitimi veriliyor(r, python, excel vs). ancak ekstra kendini geliştirmeye bak okul bitene kadar
Ekonometri okuyorum şuan da veri analizine yönelik çalışma yaptıysanız fikir alabilir miyim sizden
Bilgisayar programcılığı okuyorum. Veri bilimi için bir çok kurs bitirdim. Önlisans mezunu olduğumda iş bulma olasılığım var mı ?
İş bulma olasılığı çok fazla sayıda faktöre göre değişir. Kurumsal firmalar muhakkak 4 yılık mezuniyeti ve hatta ilgili bölümlerden mezuniyet ararlar. Ancak kendinizi iyi geliştirirseniz bir start-up firmada iş bulma ihtimaliniz daha yüksek olacaktır.
ruclips.net/video/mECT4cEnAPk/видео.html , bu video konu hakkında size bilgi verecektir.
Ne yaptın reis