Maeștri ai artei vizuale românești și poveștile lor - Nicolae Tonitza

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 дек 2020
  • Pictura lui Tonitza este încărcată de un lirism cald și de o mare putere de expresie; chipurile candide ale copiilor portretizați de el sunt printre cele mai cunoscute și îndrăgite din arta românească. Trimis pe front în 1916, va fi marcat de experiența războiului, reflectată în lucrările sale prin sensibilitatea față de suferința umană. Vă invităm să vizionați materialul video dedicat pictorului Nicolae Tonitza (1886-1940), în seria „Maeștri ai artei vizuale românești și poveștile lor“, derulată de ICR în parteneriat cu Fundația Centrul Cultural Art Society.
    ***
    O serie de materiale video vor expune într-un mod inedit poveștile mai multor artiști vizuali români. Proiectul ICR, realizat în colaborare cu Fundația Centrul Cultural Art Society, are la bază lucrări de artă, fotografii și literatură despre pictorii selectați, și este curatoriat de echipa Art Society.
    Informații despre parcursul artistic, stiluri de creație, povești personale și ale operelor celor mai îndrăgiți maeștri ai artei românești au fost atent selectate de specialiști. De asemenea, imagini ale lucrărilor de patrimoniu se vor reuni în materiale video captivante și educative, în dorința de a celebra capodopere ale unor artiști de talie europeană: Constantin Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Samuel Mützner, Theodor Aman, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Dărăscu, Corneliu Baba, Nicolae Vermont, Eustaţiu Stoenescu, Iosif Iser, Cecilia Cuțescu-Stork, Margareta Sterian, Ion Theodorescu-Sion, Victor Brauner, Octav Băncilă și chiar Regina Maria.
  • ВидеоклипыВидеоклипы

Комментарии • 5