Samsung Galaxy S20 Ultra İncelemesi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 12 сен 2024
  • Samsung'un yeni S20 ailesindeki en üst model olan Samsung Galaxy S20 Ultra incelemesi ile bu telefonun bütün özelliklerine adım adım bakıyoruz. Samsung Shop: bit.ly/3gyNjta Makale: www.technopat....
    Söz konusu Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu olduğunda ilk bakmanız gereken yer kamera özellikleri oluyor. Galaxy S9 serisinden bu yana şirket kamera tarafına ciddi bir yatırım yapıyor. Değişken diyafram açıklığı, Canlı Odak videolar, süper sabitleme gibi teknolojilerin ardından, bu kez 8K video çekmek ve 100 kat yakınlaştırma yapabilmek en önemli yenilikler olarak göze çarpıyor.
    Galaxy S20 ailesi 3 farklı telefondan oluşuyor ve her telefonda birbirinden farklı kamera özellikleri bulunuyor. Bizim incelediğimiz Ultra modeli, yeni S20’lerle beraber gelen tüm kamera yeniliklerini içeriyor.
    Arka kameraların dizilimi şu şekilde:
    - f/1.8 diyaframlı 108 MP ana geniş açılı kamera (OIS)
    - f/2.2 diyaframlı 12 MP ultra geniş açılı kamera (yazılım sabitleme)
    - f/3.5 diyaframlı 48 MP periskop kamera. OIS destekli ve 10x hibrit yakınlaştırma sunabiliyor
    - 0.3 MP TOF kamera
    Ön yüzde ise 40 MP f/2.2 diyaframlı selfie kamerası bulunuyor
    Öncelikle 108 MP çözünürlük değerinin ne anlama geldiğini anlatmamız gerekiyor. Samsung bu telefonun ana kamerasında Isocell Bright HM1 adını verdiği özel bir sensör kullanıyor. Bu sensör teknolojisine de Nonacell adı veriliyor. Bu bilgiler neden önemli? Bu teknoloji sayesinde 9 piksel ana rengi yakalayabilmek için bir araya geliyor ve bir süper piksel oluşturuyorlar. Bu işlem pratikte iki önemli fayda sağlıyor.
    1- Fotoğraflarda oluşan gürültüyü azaltma
    2- Çok daha iyi HDR görüntüler elde edebilme
    Önceli nesillere oranla çok daha büyük bir kamera sensörü kullanan Samsung, yine S9 serisinden beri ana kameralarında kullandığı değişken diyafram özelliğinden de vazgeçiyor.
    S20 Ultra’nın diğer özel kamerası ise elbette periskop kamera. Daha önce P30 Pro’da ve Oppo Reno 10x Zoom’da gördüğümüz bu kamera, çok uzun mesafeleri normalde devasa ölçülerde olan telefoto lensler yerine, çok daha küçük bir cihazla - yani akıllı telefonla- yakınlaştırmanızı sağlıyor. Akıllı telefonlarda bulunan periskop kameralarda, sensör telefona dik bir açıyla yerleştirilir. Bu dik açı sayesinde kameraya gelen ışık 90 derece kırılarak telefon içerisinde fazladan mesafe kateder. Telefonda bulunan diğer iki kamera ise ultra geniş açı ve TOF kamera olarak geçiyor.
    Galaxy S20 Ultra’nın gün ışığı performansı gerçekten çok iyi. 12 MP olarak aldığınız sonuçlar, 12 MP ile fotoğraf çeken diğer Samsung amiral gemisi cihazlarla karşılaştırılamayacak seviyede. 9 pikselin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan görüntü, tertemiz ve harika bir HDR performansı sunuyor. Galaxy S20 Ultra yapay zeka ile işlediği fotoğraflarda rakipleri iPhone 11 Pro ve Mate 30 Pro’ya göre çok daha gürültüsüz sonuçlar veriyor.
    Ultra geniş açılı kamera tarafında ise değişen çok fazla bir şey yok. S10 ve Note 10 Plus’a oranda büyük farklar daha çok video tarafında. Yakınlaştırma, yani Space Zoom, Samsung’un bu yıl en önemli ikinci kamera teknolojisi. S20 Ultra ile beraber artık bir akıllı telefonda 100 kat yakınlaştırma yapabiliyoruz.
    Kağıt üzerinde S20 Ultra şu ana kadar bir akıllı telefonda gördüğümüz en büyük kamera sensörlerinden birini kullanıyor. Eh, haliyle bu durum gece fotoğraflarına da yansıyor. 12MP örneklerde gördüğünüz gibi S20 Ultra son derece başarılı, güzel ve gürültünün az olduğu fotoğraflar çekiyor. Ultra geniş açılı kamera önceki nesle oranla iyi işler ortaya koysa da, ana kamera üzerindeki teknolojiyi düşündüğümüzde dağlar kadar fark var.
    Kamera tarafında bahsettiğimiz tüm bu özelliklerin bir akıllı telefona sığdırılması kolay bir iş değil. telefoto kameranın 1/2 inçlik sensörü, ana kameranın 1/1.33 inçlik sensörü hesaba katıldığında S20 Ultra’da ilk dikkatinizi çeken şey arkadaki kamera çıkıntısı oluyor. Tasarımsal açıdan bunun zorunlu olması bir yana Samsung’un telefoto kısmında 100X bölümünü de çıkıntıya dahil etmesi ilginç bir tasarım tercihi.
    İki taraf Glass 6 ile korunuyor ve arada alüminyum çerçeve var ve Punch hole artık yeni ekran standardı olmuş durumda. Kasanın solunda artık Bixby tuşu yer almıyor ve bu alan boş. Sağ tarafta güç tuşu ve ses açma kapama tuşları yer alıyor. Alt kısımda mikrofon Tip C portu ve hoparlör yer alırken, telefon ahize ile beraber stereo ses verebiliyor.
    Ekran tarafında ise Samsung’un bugüne kadar yaptığı en iyi ekran bizleri karşılıyor. 60Hz ve 120 Hz arasında geçiş imkanı, ekran üzeri parmak izi okuma sunulan özellikler arasında. Çözünürlük QHD’de 3200 x 1440 iken telefonun piksel yoğunluğu 511 ppi olarak geçiyor.
    Samsung Galaxy S20 Ultra Türkiye fiyatı ise 12.499 TL olarak belirlenmiş durumda.
    Kullanılan benchmark yazılımı: www.gamebench.net
    #samsung #galaxys20 #s20ultra #telefon #inceleme

Комментарии • 127