Liseyi bitirene kadar ne bir hayalim nede güzel bir alışkanlığım vardı bu alışkanlıklar da kurtulmak istiyordum kendimi değiştirmekte namaza teşvik edildim namaza başladim zaman içinde bazı şeyler değişmeye ve eski benliğimi kaybetmeye başladım içimde okuma hevesi oluştu dinimi öğrenmeye başladim kitaplarda ondan sonra tariha merak sardım onlarıda okumaya başladim ve alternatif tıp ve doğru beslenme usullerini öğrendim kendimi geliştirdikce Allah'a daha çok yakınlaştıgımı hissetmeye başladım bir müslüman her alanda başarılı ve örnek kültür sahibi olması gerekir şuan ise daha büyük dalgalara kafa tutmayı istiyorum elhamdülillah
2016 yılı Haziran ayında halk kütüphanesinde bi kitaba denk geldim.İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon .Ağlaya ağlaya resmen kendi hayatımı okudum. Ne yaşadığımı anladım. O gün o kitabı elime aldığım an hayatımın kırılma noktasıymış meğer. Sonrasında derin araştırmalar,kitaplar, okumalar...Şuan tabiri caizse kendi kişisel devrim hikayemi yazıyorum.😊Daha önce olsaydı bu karşılaşma ve okuyup anlama süreci şuan çok farklı bir noktada olacaktım belki ama buna takılmıyorum, herşeyin vakti zamanı var herşeyde bir hayr var. Kısacık ama güzel bir video olmus. Teşekkürler ❤
En azından hayatınızda birkaç kitap okuyun. jean valjean, Gregor Samsa, Akakiy Akakiyeviç, Raskolnikov, Çiçikov, Bay C, Raif Efendi bunlarla bi tanışın, belki devamı gelir🙂
Dediklerinize katılıyorum. 35 yaşıma kadar kitap okumadan geçen koca bir boşluğu şimdi her gün kitap okuyarak doldurmaya ve de kendimi yeniden programlamaya çalışıyorum. Özellikle Psikoloji ve Kişisel gelişim kitapları beni benden aldı.
Güzel tavsiyeler abi teşekkür ederim. Bir sonraki videolarda sevdiğin kitaplarla alakalı videolar gelir mi? Kendince çıkardığın dersler ya da kitap üzerine düşüncelerin gibi. Senin de çok vaktini almaması açısından böyle kısa videolar da faydalı olur bence ama uzun videolar tercihim :)
Basit serisini planlarken kitaplarla ilgili bölümler de çekeriz diye planlamıştık. Açıkçası analojiler ve konuları birbirine bağlama ağırlıklı ilerledik bir şekil. Ama aklımızda. Bazı kitaplar tek başına değinilmeyi hak ediyor. O yüzden belki 3erli gruplar halinde tematik kitap önerisi bölümleri yapabiliriz bir gün.
Adamı tanımıyorum. Hiç izlemedim. Abone olmadığım halde kanalın bildirimi düştü ekrana :) 22 yaşında bir genç olarak okumayı seviyorum. Bundan sonra mecbur takip edicez hehehe
bu konuda biraz tartışmak istiyorum. konuya çok basit yaklaşacağım. ortada kavranılması gereken bir fikir bir düşünce bir şey olsun. Bu farklı farklı veri aktarım yollarıyla karşı tarafa aktarılabilir. Bizim için önemli olan veriyi kaynaktan alıcıya en doğru şekilde, hata payı en düşük olacak şekilde, en kalıcı şekilde ve en hızlı şekilde aktarmak. en önemli şey bu. bu kitap, televizyon, RUclips içeriği, sokaktaki bi sohbet vs... olabilir. bence kitabın avantajı zor tüketilebilir içerik olmasından geliyor. Zor tükettiğimiz bir bir içeriğin bizdeki kalıcılığı yüksek oluyor. Kitap verileri hızlı aktarmıyor. Kitaplarda cümleleri yazarken yavaşça düşünme fırsatı oluyor bu yüzden yazarlar düşüncelerini beyaz kağıda aktarırken daha temiz aktarıyorlar. Kaynaktan çıkan veriler daha düzgün oluyor bu yüzden kaynaktan alıcıya az hata payıyla veri aktarımı gerçekleşiyor. Ancak bu demek değildir ki kitap en iyi veri aktarım aracı... bence kimi RUclips videoları görselliği kullanarak kitaplardan çok daha etkili veri aktarımına, bant genişliğine sahip ve bunu aktarırken de kaynaktan alıcıya minimum hata payıyla aktarıyorlar. Mesela 3Blue1Brown kanalından matematik kitaplarında anlamakta zorlandığım bazı fikirleri olağanüstü öğrenmiştim. Benzer şeyler ekonomi, sosyal konularda da acayip RUclips (memeable data, computerphile, Andrew huberman) kanalları var. Ben şahsen "kitap okuyun, kitap okuyun" okuyun tavsiyesini çok da iyi bulmuyorum. Videonun sonunda kitap sanki bir amaçmış gibi konuşuyorsun, Bu yanlış bişey. İnsanların "dil öğren" "kitap oku" gibi tavsiyelerini hiç sevmiyorum. konuyu çok dar ele alıyorlar, bunları amaç olarak görüyorlar. kitap sadece bir araçtan başka bişey değil. Bant genişliği en yüksek, en hızlı ve veriyi aktarırken kaynaktan alıcıya minimum hatayla aktaran bir araçla fikirleri öğrenmeliyiz bence. Ve benim nezdimde özellikle teknik alanlarda RUclips > Kitap. not: kitap da okuyorum, RUclips da izliyorum. Şu sıralar okuduğum borsa kitabı bana fikirleri harika veriyor mesela. Olabildiğince farklı kaynaklardan beslenmek de önemli. konuya tam bir nerd gibi aşırı mühendissel yaklaşım getirdim ama düşüncem bu. Seni twitter videosunu gördükten sonra takip etmeye basladım ve harika iş çıkarıyorsun. Devam et abi. Kusura bakma o videona da bu videona da hep eleştiri yazıyorum. Ama takipteyim, bişeyler yazmasam bile izliyorum. Nürnberg'den sevgiler
Harika bir yorum. Senin cümlelerin üzerinden kendi fikrimi detaylandırmak istiyorum. "bence kitabın avantajı zor tüketilebilir içerik olmasından geliyor" Kesinlikle bu doğru. Video veya podcast'in en büyük dezavantajı bu. Bu yüzden videodansa belgesel veya daha detaylı anlatan uzun videolarda da avantaj var. Ama kitapların doğası gereği, içerikleri derinlemesine oluyor. Her kitap ideal olmadığı gibi her video da yetersiz değil elbette. Ama istatistiksel bir dağılım yaparsak kitapların bilgi getirisi videoların onlarca katıdır diyebilirim. Videoların ve podcastlerin bana göre ideal tüketim şekli, bir konudan haberdar olmak olabilir. Örneğin bir metodolojiyi bir video çok iyi anlatabilir. Ama kitabını okursan daha farklı bir doygunluk olacaktır. Her konu kitabını okumayı gerektirecek kadar derin olmayabilir, ama bir konuyu kitabından okuyunce senin dediğin şekilde çok daha sindirilmiş oluyor. "İnsanların "dil öğren" "kitap oku" gibi tavsiyelerini hiç sevmiyorum." Bu yorumlar aslında aynı amaç için bence. Yine bir bilgiyi bir yerden aldığında, bilginin kaynaiına inmek için o kaynağın dilini bilmen, kaynağın kitabını okuman gerekiyor. Yazılım örneğinden gidersek, ingilizce bilmeden, bir kütüphanenin documentation'ını okumadan youtube videolarıyla, tutoriallarla bir yere kadar gidebilirsin sadece. "Şu sıralar okuduğum borsa kitabı bana fikirleri harika veriyor mesela." Az önce yazdığım gibi, fikir vermek, bir konuyla tanıştırmak için hızlı tüketim kaynakları çok iyi. Ama derinlemesine bilgi için bence tek başına yeterli değil. Bir kaç örnekte okuyunca eminim katılacaksın. P.S. Twitter'ı yeni yeni canlandırmaya çalışıyoruz. Oradan görmüş olman ayrıca sevindirici :)
Kitap okumaktan kasıt düz bir okuma değil zaten. Kitap okumak, beynimizin zorlanacağı bir olay ve bundan dolayı da toplumun çoğu okumuyor. Orada olan şeyler düz yazı değil. Okurken kendi sesimizi duyuyoruz, kendi kelimelerimizi okuyoruz ve kendi hislerimizi yaşıyoruz. Genelleme yapmak her zaman sıkıntı ancak yapmam gerekirse de kitap > video.
Bazı kitapların filmleri yapılır ve genelde filme konu olan kitabı okumuş olanlar kitap çok daha güzeldi diye yorumlarlar. Mesele sadece veri aktarımı değildir aktarılan verinin kendimizce yorumlanarak algılanması daha önemli olabilir ve sanırım bunu kitaplar daha iyi sağlıyor. Ayrıca kitap okumak Alzheimer gibi hastalıklara karşı etkilidir okuyalım okutalım :)
Kanmayın gencler bu arkadaş 35 yaşina kadar parayı kazanıp ,refah düzeyini kitap okuyacak zamanı bulma seviyesine getirdiği an okumaya başlamış. Şimdi tadını çıkarıyor. Parası olmayan hiç kimse bu ülkede felsefe okuyamaz merakı felsefe olamaz. Genç yaşta yapabileceğiniz en iyi şey kendinizi işinize verip hayvan gibi çalışmak ve refah düzeyinizi yükseltmek. Daha sonra istediğiniz rafine zevke yönelebilirsiniz. Saygılar gençler.
Sonuna kadar izleyip yorum yazmaya vakit ayırdığın için teşekkür ederiz. Diğer yorumlarda önerdiğim Markus Aurelius - Kendime Düşünceler kitabını 35TL'ye alabilirsiniz. İnce bir kitap, okumanız da 4-6 saatinizi alır. Tuvalette bile okusanız 1 ayda biter. Beni tanımadığınız için de yorumun benimle ilgili kısmını yok sayıyorum. İyiyi kovalayan gençlere sevgiler.
8 дней назад+2
Bahsettiğiniz felsefe kitaplarından sizce en iyileri hangileri kitap ismi yazabilir misiniz? Ya da kitap önerileri videonuz var mı, göz attım ama göremedim.
Instagram'da özel mesajlarda da kitap önerisi soran ve kitap tanıtım videoları isteyenler oldu. Bu konuda bir şeyler yapmayı planlıyoruz. Takipte kalabilirsiniz.
Felsefe çok geniş ve derin bir havuz. Hangi kıyıdan girdiğiniz çok farketmeyecektir, yeter ki içerisini biraz keşfedin. :) Kendinize yakın gördüğünüz herhangi bir yerden de derinlere inebilirsiniz. Kendi adıma Stoa felsefesi beni ilk vuran, derinlere çeken ve günlük hayatımı en çok etkileyen akım oldu. Marcus Aurelius - Kendime Düşünceler tertemiz bir ilk adım olabilir. Basit serisinde masada Marcus Aurelius heykeli de bu yüzden var.
Liseyi bitirene kadar ne bir hayalim nede güzel bir alışkanlığım vardı bu alışkanlıklar da kurtulmak istiyordum kendimi değiştirmekte namaza teşvik edildim namaza başladim zaman içinde bazı şeyler değişmeye ve eski benliğimi kaybetmeye başladım içimde okuma hevesi oluştu dinimi öğrenmeye başladim kitaplarda ondan sonra tariha merak sardım onlarıda okumaya başladim ve alternatif tıp ve doğru beslenme usullerini öğrendim kendimi geliştirdikce Allah'a daha çok yakınlaştıgımı hissetmeye başladım bir müslüman her alanda başarılı ve örnek kültür sahibi olması gerekir şuan ise daha büyük dalgalara kafa tutmayı istiyorum elhamdülillah
Allah razı olsun kardeşim okuyormusun bilmiyorum ama meal tefsir ve hadis okumadan önce usul ve tarih okumanı öneririm
2016 yılı Haziran ayında halk kütüphanesinde bi kitaba denk geldim.İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon .Ağlaya ağlaya resmen kendi hayatımı okudum. Ne yaşadığımı anladım. O gün o kitabı elime aldığım an hayatımın kırılma noktasıymış meğer. Sonrasında derin araştırmalar,kitaplar, okumalar...Şuan tabiri caizse kendi kişisel devrim hikayemi yazıyorum.😊Daha önce olsaydı bu karşılaşma ve okuyup anlama süreci şuan çok farklı bir noktada olacaktım belki ama buna takılmıyorum, herşeyin vakti zamanı var herşeyde bir hayr var. Kısacık ama güzel bir video olmus. Teşekkürler ❤
İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyonmu ismi .
@@Ab.altlnel evet kitabın ismi ikili ilişkilerde duygusal manipülasyon-narsist bir partnerle yüzleşmek
çok sevindim adınıza ❤
@@yusra5100 teşekkür ederim ❤️
En azından hayatınızda birkaç kitap okuyun. jean valjean, Gregor Samsa, Akakiy Akakiyeviç, Raskolnikov, Çiçikov, Bay C, Raif Efendi bunlarla bi tanışın, belki devamı gelir🙂
Dediklerinize katılıyorum. 35 yaşıma kadar kitap okumadan geçen koca bir boşluğu şimdi her gün kitap okuyarak doldurmaya ve de kendimi yeniden programlamaya çalışıyorum. Özellikle Psikoloji ve Kişisel gelişim kitapları beni benden aldı.
Harika video. Elinize sağlık 👏
İbret almam gerekiyormuş ki önüme çıkarıldınız🤲🏻
DOSTLAR okumak , imtihanlara GEREKSİZ üzülmeye mani olup, manevi bedeni şifa oluyor.
TAVSİYE KİTAP
1
Tom Amca'nın Klübesi
2
Angela'nın Külleri
(Filmi de var)
3
Aysel
Yaşanmış hikayeleri seviyorsanız, yazar HALİT ERTUĞRUL'UN eserlerine hayran olursunuz.
Vay be ben de 34-35 yaşına kadar doğru düzgün kitap okumamıştım. Ne büyük eksiklik.
Videoda kaliteli bir anlatım var yeni abone oldum gelecek videoları bekliyorum
hoşgeldiniz. farklı formatta 4 serimiz var. Duzenli ilerliyoruz. Hepsine bekleriz.
Teşekkürler.
o_O biz tesekkur ederiz
Severek takip ediyorum. Tahminim, bu video başlığı nedeniyle büyük ilgi görecek :D
Umarız videonun içeriğindeki mesaj da "kabul" görür :)
Instagram'da kendiliğinden oluyor. RUclips'da eşe dosta paylaşırsanız, daha da güzel mesajı yayarız :P
Tskler. Kitap derseniz en önemlisi en önce Izzet Güllü kitaplari.
Güzel tavsiyeler abi teşekkür ederim. Bir sonraki videolarda sevdiğin kitaplarla alakalı videolar gelir mi? Kendince çıkardığın dersler ya da kitap üzerine düşüncelerin gibi. Senin de çok vaktini almaması açısından böyle kısa videolar da faydalı olur bence ama uzun videolar tercihim :)
Basit serisini planlarken kitaplarla ilgili bölümler de çekeriz diye planlamıştık. Açıkçası analojiler ve konuları birbirine bağlama ağırlıklı ilerledik bir şekil. Ama aklımızda. Bazı kitaplar tek başına değinilmeyi hak ediyor. O yüzden belki 3erli gruplar halinde tematik kitap önerisi bölümleri yapabiliriz bir gün.
🙏
Bir an Murat Yıldırım sandım benziyorsunuz 😄
Bismark ın anıtının olduğu şehirden selamlar, Aurelius heykelini görünce abone oldum
👏👏👏
Yeni abone oldum 👏👏
Adamı tanımıyorum. Hiç izlemedim. Abone olmadığım halde kanalın bildirimi düştü ekrana :) 22 yaşında bir genç olarak okumayı seviyorum. Bundan sonra mecbur takip edicez hehehe
Aramıza hoşgeldin :) Instagram'da oyunadevamclub ile de takip edebilirsin. Websitemize ve danışma gruplarımıza da bekleriz.
bu konuda biraz tartışmak istiyorum. konuya çok basit yaklaşacağım. ortada kavranılması gereken bir fikir bir düşünce bir şey olsun. Bu farklı farklı veri aktarım yollarıyla karşı tarafa aktarılabilir. Bizim için önemli olan veriyi kaynaktan alıcıya en doğru şekilde, hata payı en düşük olacak şekilde, en kalıcı şekilde ve en hızlı şekilde aktarmak. en önemli şey bu. bu kitap, televizyon, RUclips içeriği, sokaktaki bi sohbet vs... olabilir.
bence kitabın avantajı zor tüketilebilir içerik olmasından geliyor. Zor tükettiğimiz bir bir içeriğin bizdeki kalıcılığı yüksek oluyor. Kitap verileri hızlı aktarmıyor. Kitaplarda cümleleri yazarken yavaşça düşünme fırsatı oluyor bu yüzden yazarlar düşüncelerini beyaz kağıda aktarırken daha temiz aktarıyorlar. Kaynaktan çıkan veriler daha düzgün oluyor bu yüzden kaynaktan alıcıya az hata payıyla veri aktarımı gerçekleşiyor.
Ancak bu demek değildir ki kitap en iyi veri aktarım aracı... bence kimi RUclips videoları görselliği kullanarak kitaplardan çok daha etkili veri aktarımına, bant genişliğine sahip ve bunu aktarırken de kaynaktan alıcıya minimum hata payıyla aktarıyorlar. Mesela 3Blue1Brown kanalından matematik kitaplarında anlamakta zorlandığım bazı fikirleri olağanüstü öğrenmiştim. Benzer şeyler ekonomi, sosyal konularda da acayip RUclips (memeable data, computerphile, Andrew huberman) kanalları var.
Ben şahsen "kitap okuyun, kitap okuyun" okuyun tavsiyesini çok da iyi bulmuyorum. Videonun sonunda kitap sanki bir amaçmış gibi konuşuyorsun, Bu yanlış bişey. İnsanların "dil öğren" "kitap oku" gibi tavsiyelerini hiç sevmiyorum. konuyu çok dar ele alıyorlar, bunları amaç olarak görüyorlar. kitap sadece bir araçtan başka bişey değil. Bant genişliği en yüksek, en hızlı ve veriyi aktarırken kaynaktan alıcıya minimum hatayla aktaran bir araçla fikirleri öğrenmeliyiz bence. Ve benim nezdimde özellikle teknik alanlarda RUclips > Kitap.
not: kitap da okuyorum, RUclips da izliyorum. Şu sıralar okuduğum borsa kitabı bana fikirleri harika veriyor mesela. Olabildiğince farklı kaynaklardan beslenmek de önemli.
konuya tam bir nerd gibi aşırı mühendissel yaklaşım getirdim ama düşüncem bu. Seni twitter videosunu gördükten sonra takip etmeye basladım ve harika iş çıkarıyorsun. Devam et abi. Kusura bakma o videona da bu videona da hep eleştiri yazıyorum. Ama takipteyim, bişeyler yazmasam bile izliyorum.
Nürnberg'den sevgiler
Harika bir yorum. Senin cümlelerin üzerinden kendi fikrimi detaylandırmak istiyorum.
"bence kitabın avantajı zor tüketilebilir içerik olmasından geliyor"
Kesinlikle bu doğru. Video veya podcast'in en büyük dezavantajı bu. Bu yüzden videodansa belgesel veya daha detaylı anlatan uzun videolarda da avantaj var. Ama kitapların doğası gereği, içerikleri derinlemesine oluyor. Her kitap ideal olmadığı gibi her video da yetersiz değil elbette. Ama istatistiksel bir dağılım yaparsak kitapların bilgi getirisi videoların onlarca katıdır diyebilirim. Videoların ve podcastlerin bana göre ideal tüketim şekli, bir konudan haberdar olmak olabilir. Örneğin bir metodolojiyi bir video çok iyi anlatabilir. Ama kitabını okursan daha farklı bir doygunluk olacaktır. Her konu kitabını okumayı gerektirecek kadar derin olmayabilir, ama bir konuyu kitabından okuyunce senin dediğin şekilde çok daha sindirilmiş oluyor.
"İnsanların "dil öğren" "kitap oku" gibi tavsiyelerini hiç sevmiyorum." Bu yorumlar aslında aynı amaç için bence. Yine bir bilgiyi bir yerden aldığında, bilginin kaynaiına inmek için o kaynağın dilini bilmen, kaynağın kitabını okuman gerekiyor. Yazılım örneğinden gidersek, ingilizce bilmeden, bir kütüphanenin documentation'ını okumadan youtube videolarıyla, tutoriallarla bir yere kadar gidebilirsin sadece.
"Şu sıralar okuduğum borsa kitabı bana fikirleri harika veriyor mesela."
Az önce yazdığım gibi, fikir vermek, bir konuyla tanıştırmak için hızlı tüketim kaynakları çok iyi. Ama derinlemesine bilgi için bence tek başına yeterli değil. Bir kaç örnekte okuyunca eminim katılacaksın.
P.S. Twitter'ı yeni yeni canlandırmaya çalışıyoruz. Oradan görmüş olman ayrıca sevindirici :)
Kitap okumaktan kasıt düz bir okuma değil zaten. Kitap okumak, beynimizin zorlanacağı bir olay ve bundan dolayı da toplumun çoğu okumuyor. Orada olan şeyler düz yazı değil. Okurken kendi sesimizi duyuyoruz, kendi kelimelerimizi okuyoruz ve kendi hislerimizi yaşıyoruz. Genelleme yapmak her zaman sıkıntı ancak yapmam gerekirse de kitap > video.
Yaklaşımlarınızı çok beğendim. Tabağımızı dengeli oluşturmakta fayda var. Sadece protein yemek de iyi bir şey değildir.
Bazı kitapların filmleri yapılır ve genelde filme konu olan kitabı okumuş olanlar kitap çok daha güzeldi diye yorumlarlar. Mesele sadece veri aktarımı değildir aktarılan verinin kendimizce yorumlanarak algılanması daha önemli olabilir ve sanırım bunu kitaplar daha iyi sağlıyor. Ayrıca kitap okumak Alzheimer gibi hastalıklara karşı etkilidir okuyalım okutalım :)
Kanmayın gencler bu arkadaş 35 yaşina kadar parayı kazanıp ,refah düzeyini kitap okuyacak zamanı bulma seviyesine getirdiği an okumaya başlamış.
Şimdi tadını çıkarıyor. Parası olmayan hiç kimse bu ülkede felsefe okuyamaz merakı felsefe olamaz.
Genç yaşta yapabileceğiniz en iyi şey kendinizi işinize verip hayvan gibi çalışmak ve refah düzeyinizi yükseltmek.
Daha sonra istediğiniz rafine zevke yönelebilirsiniz.
Saygılar gençler.
Sonuna kadar izleyip yorum yazmaya vakit ayırdığın için teşekkür ederiz. Diğer yorumlarda önerdiğim Markus Aurelius - Kendime Düşünceler kitabını 35TL'ye alabilirsiniz. İnce bir kitap, okumanız da 4-6 saatinizi alır. Tuvalette bile okusanız 1 ayda biter. Beni tanımadığınız için de yorumun benimle ilgili kısmını yok sayıyorum. İyiyi kovalayan gençlere sevgiler.
Bahsettiğiniz felsefe kitaplarından sizce en iyileri hangileri kitap ismi yazabilir misiniz? Ya da kitap önerileri videonuz var mı, göz attım ama göremedim.
Instagram'da özel mesajlarda da kitap önerisi soran ve kitap tanıtım videoları isteyenler oldu. Bu konuda bir şeyler yapmayı planlıyoruz. Takipte kalabilirsiniz.
Felsefe çok geniş ve derin bir havuz. Hangi kıyıdan girdiğiniz çok farketmeyecektir, yeter ki içerisini biraz keşfedin. :) Kendinize yakın gördüğünüz herhangi bir yerden de derinlere inebilirsiniz. Kendi adıma Stoa felsefesi beni ilk vuran, derinlere çeken ve günlük hayatımı en çok etkileyen akım oldu. Marcus Aurelius - Kendime Düşünceler tertemiz bir ilk adım olabilir. Basit serisinde masada Marcus Aurelius heykeli de bu yüzden var.
hocam videonun 31 ile alakasını çözemedim
"Basit" isimli serimizin 31.. bölümü :)
@@oyunadevam hocam ben çok zorlanıyorum internete basit 31 yazdım bu video çıktı bilgilendim teşekkür ederim ama problemim çözülmedi aynı kaldı :(
😂😂😂😂😂
Tarihci agalar anladı bild
Bu yorumu aradım
nedensiz abone oldum..
izledikçe bi neden oluşur umarız
Ne okuyalım
Şimdi kaç yaşındasınız ?
42, Mart'ta 43 olacağım.
@@ufuk.erdogmus şakaaa çok genç görünüyorsunuz en fazla 35
Kitap okumayın. Hatta yakın o kitapları. İşinize bakın.
Cok okuyan mi cok yuruyen mi bilir😂...