8:27 אולי למרות הקושי הפרשני "לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך" הכוונה לחרן, שהרי גם אמרנו שאור כשדים וחרן דומות מבחינה אידיאולוגית (לכן חרן אף היא יכולה להיחשב "בית אביך" מבחינה מסוימת), ובעצם הציווי הזה נדרש כי אברהם היה יכול להשתקע בחרן, ולא להמשיך את המסע שיזם אביו. כתוב לנו בסוף פרשת נח "ויבאו עד חרן וישבו שם". ישבו שם ממש. לא עצרו. למרות שאור כשדים היא עיר מולדתו של אברהם, אולי הכוונה בפסוק היא לא למקום שבו אברהם נולד ממש, אלא במקום שבו הוא ומשפתחו התיישבו, שנכון לעכשיו היא חרן. כמו שבן אדם שחי בישראל אומר שהיא מולדתו ואין הבדל משמעותי אם נולד בבית החולים בצפת, או בבית החולים בהר הצופים בירושלים, או אם התיישב הרבה מאוד זמן בדרום ורק כמה שנים בצפון, כך אולי גם פה. אור כשדים וחרן שתיהן חלק ממוסופוטמיה. מסופוטמיה היא ככלל ארצו, מולדתו, ובית אביו של אברהם, וכשהוא נמצא בחרן, הוא עדיין ב"מולדתו". לכן שייך לצוות אותו בחרן ללכת ממולדתו. שילך ממוסופטמיה ויגיע לארץ חדשה. ארץ אחרת. "הארץ אשר אראך".
אלכס צהריים טובים, יש לי שאלה לפרופסור עצנו, איך הוא זה שמספר על כמה מקורות בכתיבת התורה, הרבה פעמים אומר גברים שהם נגד גרסה מסורתית, ועדיין הוא חובש כיפה, בן אדם מאמין, הרי הוא בעצמו סיפר איך הורכב עם ישראל ודת ישראל, איך הוא עדיין ממשיך להאמין?
אני לא חושב שהוא טוען שאירועים כמו מעמד הר סיני לא קרו. הוא טוען שהתורה כנראה נכתבה הרבה אחרי המעמד, והתורה עצמה היא כמה מסורות כתובות שונות שחוברו יחדיו (וזו הסיבה שיש הרבה סתירות בתורה). הדברים נכתבו הרבה אחרי, לכן לא פלא שקיימות סתירות. האם אבל היה מעמד הר סיני? למה לא?
המון תודה אלכס ופרופ' קנוהל. כיף להאזין לכם. קטונתי מלתת השערות לפרופסור, אבל בדקה 05:25 והלאה הוא טוען שאברהם יצא מחרן כי כך כתוב (היה בן 75 שנה בצאתו מחרן) אבל אולי בכל זאת הוא יצא מאור כשדים? נניח בגיל 74 והוא הגיע לחרן בגיל 75 אחרי מסע ארוך והשתקע שם? סברה נוספת - אולי היו כמה ערים בשם חרן? מישהו בדק?
אם מתייחסים לאור כשדים כעיר מולדתו של אברהם, אי אפשר פתאום לייחס לחרן את עיר מולדתו. הרי בפרשתנו כתוב במפורש "לך לך מארצך, ממולדתך, ומבית אביך". כתוב לנו במפורש שאבא של אברהם עוזב את אור כשדים למסע מסוים שמטרתו היא הגעה לכנען. לא לחרן. כמה זמן הם כבר היו בחרן? איך אפשר לקרוא לה "עיר מולדתך"? אבל אני מסכים איתך. אולי חרן היא אור כשדים? זו שאלה מתבקשת... איך אנחנו יכולים לדעת בוודאות שחרן המרוחקת, היא היא חרן המקראית? וגם איך נדע שאור היא היא אור כשדים?
מי היו הישראלים הראשונים? ראשית ישראל, שילה וארון הברית - פרופסור ישראל קנוהל ruclips.net/video/GJPxHQegdiE/видео.html = מיעקבאל לישראל , הרגע בו הפכנו לישראלים - פרופסור ישראל קנוהל ruclips.net/video/hDazcZn2syo/видео.html =
It occurred to me that one of the notions found repeatedly in the Bible is God 's interest in proving his powers to the mankind. "How great thou are, " "for the sake of your name. " Taking a small, insignificant family and turning it to a great nation is a tour de force indeed.
חוקר שמעדיף "מסתורין" על חקר האמת, האם הוא באמת חוקר? הרעיון שאל יחיד ואוניברסלי יבחר בעם אחד מכולם (שהוא כמובן אנחנו, ממש במקרה) אכן נראה חסר הגיון (במיוחד למי שהוא לא אנחנו). לא מפתיע שהסופרים המקראיים השאירו זאת בגדר מסתורין, אבל מעניין שאפילו לא ניסו את התשובה המאוחרת "כי אנחנו המצאנו את המונותאיזם". היתכן שלא חשבו בכלל על טענה כזו? או אולי חשבו עליה אבל לא השתמשו בה, כי בתקופתם נראתה מגוחכת בעליל? כמובן שגם התשובה "כי אנחנו המצאנו את המונותאיזם" כבר לא ממש עבדה מרגע שהומצאו דתות מונותאיסטיות בשביל הרבה עמים. שבעצמן כבר לא עובדות בעולם האוניברסלי המודרני.
אוהבים את הפרויקט ? תרמו ועזרו לי להמשיך ולפתח אותו
:לתמוך בפרויקט
www.patreon.com/Coming_to_Professors
paypal.me/AlexMaof?locale.x=en_US
היי אלכס היקר, אני כל פעם מנסה לעשות הוראת קבע ו"נופל בדרך". לא מסתדר עם זה. כותב לי הפעם this adress has a patron.
תודה. מקום לחשוב ולהרהר. ובתקופתנו שאלת העם המובחר עולה ביתר שאת. נושא כבד ורב משמעות.
טיפונת קצר, יש עוד הרבה על מה לדבר חחח.
הקשבתי וכשזה נגמר הרגשתי שרציתי עוד.
ממש תודה רבה על הסדרה.
גם אני חושב שקצר מדי
אני מקווה שגם תרמתם קצת לערוץ ולא רק דורשים יותר 😉
תודה רבה פרופ' קנוהל, ואלכס.
שמעתי מהרב שרקי ש"שרה" זה גם שם נוסף של אלת הירח.
8:27
אולי למרות הקושי הפרשני "לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך" הכוונה לחרן, שהרי גם אמרנו שאור כשדים וחרן דומות מבחינה אידיאולוגית (לכן חרן אף היא יכולה להיחשב "בית אביך" מבחינה מסוימת), ובעצם הציווי הזה נדרש כי אברהם היה יכול להשתקע בחרן, ולא להמשיך את המסע שיזם אביו. כתוב לנו בסוף פרשת נח "ויבאו עד חרן וישבו שם". ישבו שם ממש. לא עצרו.
למרות שאור כשדים היא עיר מולדתו של אברהם, אולי הכוונה בפסוק היא לא למקום שבו אברהם נולד ממש, אלא במקום שבו הוא ומשפתחו התיישבו, שנכון לעכשיו היא חרן. כמו שבן אדם שחי בישראל אומר שהיא מולדתו ואין הבדל משמעותי אם נולד בבית החולים בצפת, או בבית החולים בהר הצופים בירושלים, או אם התיישב הרבה מאוד זמן בדרום ורק כמה שנים בצפון, כך אולי גם פה. אור כשדים וחרן שתיהן חלק ממוסופוטמיה. מסופוטמיה היא ככלל ארצו, מולדתו, ובית אביו של אברהם, וכשהוא נמצא בחרן, הוא עדיין ב"מולדתו". לכן שייך לצוות אותו בחרן ללכת ממולדתו. שילך ממוסופטמיה ויגיע לארץ חדשה. ארץ אחרת. "הארץ אשר אראך".
אלכס צהריים טובים, יש לי שאלה לפרופסור עצנו, איך הוא זה שמספר על כמה מקורות בכתיבת התורה, הרבה פעמים אומר גברים שהם נגד גרסה מסורתית, ועדיין הוא חובש כיפה, בן אדם מאמין, הרי הוא בעצמו סיפר איך הורכב עם ישראל ודת ישראל, איך הוא עדיין ממשיך להאמין?
הייתי שמח אם הוא ייתן תשובה ואתה תפרסם אותה, תודה על תשומת לב.
אני לא חושב שהוא טוען שאירועים כמו מעמד הר סיני לא קרו. הוא טוען שהתורה כנראה נכתבה הרבה אחרי המעמד, והתורה עצמה היא כמה מסורות כתובות שונות שחוברו יחדיו (וזו הסיבה שיש הרבה סתירות בתורה). הדברים נכתבו הרבה אחרי, לכן לא פלא שקיימות סתירות. האם אבל היה מעמד הר סיני? למה לא?
המון תודה אלכס ופרופ' קנוהל.
כיף להאזין לכם.
קטונתי מלתת השערות לפרופסור, אבל בדקה 05:25 והלאה הוא טוען שאברהם יצא מחרן כי כך כתוב (היה בן 75 שנה בצאתו מחרן)
אבל אולי בכל זאת הוא יצא מאור כשדים? נניח בגיל 74 והוא הגיע לחרן בגיל 75 אחרי מסע ארוך והשתקע שם?
סברה נוספת - אולי היו כמה ערים בשם חרן? מישהו בדק?
אם מתייחסים לאור כשדים כעיר מולדתו של אברהם, אי אפשר פתאום לייחס לחרן את עיר מולדתו. הרי בפרשתנו כתוב במפורש "לך לך מארצך, ממולדתך, ומבית אביך". כתוב לנו במפורש שאבא של אברהם עוזב את אור כשדים למסע מסוים שמטרתו היא הגעה לכנען. לא לחרן. כמה זמן הם כבר היו בחרן? איך אפשר לקרוא לה "עיר מולדתך"?
אבל אני מסכים איתך. אולי חרן היא אור כשדים? זו שאלה מתבקשת... איך אנחנו יכולים לדעת בוודאות שחרן המרוחקת, היא היא חרן המקראית? וגם איך נדע שאור היא היא אור כשדים?
פרו, קנוהל. יצאתי מההרצאה עם המושג- הסימפוניה של התורה. הבנתי, אתה מרחיב על כך באחד הספרים. האם אפשר להקדיש הרצאה שלמה למושג? עם עוד דוגמאות?
=== כל הסדרה פרשת השבוע ===
ruclips.net/p/PL2pjBEgMLrHUfUAS7igfP5PCLpJRwycLR
===
7
מאכזב מאוד לשמוע שהוא מאמין שיש דבר כזה משבר האקלים ועוד חמור
מי היו הישראלים הראשונים? ראשית ישראל, שילה וארון הברית - פרופסור ישראל קנוהל
ruclips.net/video/GJPxHQegdiE/видео.html
=
מיעקבאל לישראל , הרגע בו הפכנו לישראלים - פרופסור ישראל קנוהל
ruclips.net/video/hDazcZn2syo/видео.html
=
מהי המסורת הבת..מקראית?
מסורת בתר מקראית = מסורת חוץ מקראית. כל מה שהוא לא התנך.
ישראל קנוהל - איך נולדה הדת הישראלית . יהוה, בצאתך משעיר בצעדך משדה אדום
ruclips.net/video/Dpm5i6_3vYo/видео.html
מארם נהריים למצרים
ruclips.net/video/3mZ31DCsiHw/видео.html
משה ההיסטורי
ruclips.net/video/kDM6VwgNxSo/видео.html
It occurred to me that one of the notions found repeatedly in the Bible is God 's interest in proving his powers to the mankind. "How great thou are, " "for the sake of your name. "
Taking a small, insignificant family and turning it to a great nation is a tour de force indeed.
חוקר שמעדיף "מסתורין" על חקר האמת, האם הוא באמת חוקר?
הרעיון שאל יחיד ואוניברסלי יבחר בעם אחד מכולם (שהוא כמובן אנחנו, ממש במקרה) אכן נראה חסר הגיון (במיוחד למי שהוא לא אנחנו). לא מפתיע שהסופרים המקראיים השאירו זאת בגדר מסתורין, אבל מעניין שאפילו לא ניסו את התשובה המאוחרת "כי אנחנו המצאנו את המונותאיזם". היתכן שלא חשבו בכלל על טענה כזו? או אולי חשבו עליה אבל לא השתמשו בה, כי בתקופתם נראתה מגוחכת בעליל?
כמובן שגם התשובה "כי אנחנו המצאנו את המונותאיזם" כבר לא ממש עבדה מרגע שהומצאו דתות מונותאיסטיות בשביל הרבה עמים. שבעצמן כבר לא עובדות בעולם האוניברסלי המודרני.
מה זה פה אמנון יצחק מה קשור פרשת השבוע אנחנו עדיין במלחמה