Aynen ama tahminleri bazen feci olabiliyor dizi bitik son anları NBA de dediği al horford 4 sezondur Pepe'nin bjk dan gittikten sonraki performansı sergiliyor nsjsjz
Sana Laflar Hazırladım'da NBA'deki Avrupalı basketbolcular konuşulsun ki Kaan Kural'ın Dallas karşısında çember savunamadığı için Gobert'i linçlemesini ya da Doncic'in sürekli hakemle dadaşmasını 80 kere söylemesini izleyelim. 😂
Teşekkürler Kaan hocam. Takım gelirleri ile ilgili birkaç sorum olacak. 1- Takımlar bahsettiğiniz pay dışındaki gelirlerini sadece tesis vb. Yatırımlara veya koç ve staff maaşı gibi konulara mı harcayabiliyor? Ya da patronların cebine mi kalıyor? 2- Koçların sözleşmelerinde ya da staff giderlerinde limitler var mı? 3- oyuncuların sponsorluk gelirlerinde NBA tarafından konan limitler var mı? Bu sponsorluk gelirleri ile alakalı yaşanan bir şaibeli durum var mı? (Örneğin salary cap gereği 20 milyon usd alan bir oyuncuya ilave sponsorluk geliri modeli oluşturup takımda tutan patronlar olma ihtimali aklıma geldi) 4- oyuncular maaş dışında prim alabiliyor mu? Örneğin takımın Playoff oynaması, konferans/NBA finali ya da şampiyonluk durumunda aldıkları primler var mı? Bunlar salary cap dışında mu değerlendiriliyor?
Yayin gelirleri hadi bolusuldu ama forma gelirleri, bilet gelirleri esit mi dagitiliyor yani? Takimin bu tarz ekstra gelirleri klub sahibinin cebine mi gidiyor eger oyuncuya veremiyecekse (ya da ola ki verdi vergiye mi) takim sahibinin kazanci hisselerin degerlenip artmasi mi? Kluplerin ayrisan gelirleri nedir diye ozet bi yanit da verebilir yanitlayacak olan cikarsa
Bence oyuncu kontratları çığırından çıktı 250 milyon dolarlık kontratlar normal sayılmamalı bence. Lonzo ball,Ben simmons gibi yattığı yerden parayı alan oyuncular takımlarının hareket alanınıda kısıtlıyor. Birçok oyuncu aldığı kontratın altında eziliyor. Ana hedefi max kontrat almak için oynayan oyuncular yüzünden Amatör ruhta yok oluyor.
Keşke Türkiye futbolunda da benzer bi sistem uygulansa. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bir süper star maaşına kadro kuran Anadolu takımları olunca ikisi 3. ye 30 puan fark atıp ortada rekabet bırakmıyor.
Arkadaslar videoyu sonuna kadar izledim kafamda birkac soru belirdi bilen arkadaslar cevaplarsa sevinirim. 1- NBA in genel toplam geliri bu yil icin 8.2 milyar dolar dendi videoda. Bu tum takimlarin yil icinde kazandigi toplam paranin bir havuza aktarilmasi mi? 2- toplam gelirin yarisi oyunculara dagitiliyor yarisi takimlara verilip salary cap olusturuluyor dendi. Yaklasik 4 milyar dolar ediyor bu ucret. Bu ucreti NBA de oynayan oyuncu sayiya bölüp esit mi paylastiriyorlar. Yani bir NBA oyuncusu hem bu 4.1 milyardan kendi payina duseni aliyor hem de takimlara verilen paradan (salary cap) den yaptigi sozlesmeye gore para aliyor ?
1- Bu kısımdan tam olarak emin değilim ama bildiğim kadarıyla forma, bilet, aksesuar satışları gibi şeylerin bir kısmı takımların kendi gelir hanesine yazıyor, belli bir yüzdelik komisyon da genel gelirlere dahil ediliyor. Bunun dışında kalan televizyon/yayın gelirleri, Nba'in resmi sponsorlukları gibi Nba'in marka değeri ile bağlantılı gelirler ortak bir havuzda toplanıp bölüştürülüyor. 2- Salary cap'in miktarı bu ortak gelire göre belirleniyor. Takımlar da kendilerine izin verilen salary cap ölçüsünde oyunculara performanslarına bağlı kontratlar ile dağıtıyor. Yani ekstra bir pay verme ya da eşit dağıtma durumu yok. Oyuncular takımla ne kadar sözleşme imzalayabilirse o kadar kazanıyor. (Bireysel sponsorluklar hariç.) Örneğin Lakers salary cap'inin çoğunluğu Lebron ve AD'ye gidiyor, geri kalan boşluğu da daha cüzi kontratlar ile dolduruyorlar.
Galiba toplam gelirin yarisi takimlara (salary cap) olarak yarisi direk oyunculara cumlesinde hata yapildi. Daha oncesinde %57 ye %43 orani suan elli elliye gelmis dendi. Anladigim kadariyla toplam gelirin yarisi takimlara denirken takim sahiplerine giderken geri kalan yarisi salary cap olarak yine takimlara veriliyor ve bu para oyunculara verilmeye zorlaniyor. Yani 8 milyar dolarin yarisi 4 milyar dolar. Bunu 30 a bölüp direk takim sahiplerine veriyorlar. Geri kalan yarisi (milyar dolari) yine 30 a bolup takim basina ortalama 138 milyon dolar bunu da salary cap adi altinda takim oyuncularina veriliyor. Cunku takim sahiplerinin de amaci para kazanmak.
Ağzına sağlık. Ama Amerika'da vergi kaçırma işi çok zor olduğu için gelir hesapları doğru yapılabiliyor. Bizde klüpleri bırakın Cumhurbaşkanlığının gizli ödeneği olduğunu düşündüğümüzde; gelir hesabının sağlıklı yapılamayacağı anlaşılıyor zaten.
Son 6 yılda 6 farklı şampiyon çıkmasının sebebi Salary Cap değil, şampiyonların aynı istikrarı sürdürememesi Kaan Hocam. Kahwi Torontoyu terk etti, Lakers pandemi de aradan fırladı Gsw zaten Bostonun salaklığı yüzünden şampiyon olmuştu, Bucks ve Denver sa kalıbının takımı olamadı, tepede kalamadı.
salary cap şampiyonu belirliyor, ya da tepedekini indiriyor demiyor zaten. Orta-uzun vadedeki güç dengesini sağlamaya yardımcı oluyor diyor. Cap olmasa bugün 3-4 takım bütçe ve kadro olarak diğerlerinden çok farklı bir seviyede olurdu. Haliyle şampiyonluktaki bu çeşitlilikte önemli bir rol sahibi olmuş oluyor.
Kawhi torontoyu terketti,, bukadar basit yani, geldiği takımı şampiyon yaptı mı? El cevap hayır. Ozaman neden torontoyu terketmesi değilmiş.. bostonun salakligi diyorsun, Boston mucize eseri gelmişti finale kadar zaten, Miami ve mileaukeeyi 4 3 kılpayı geçti, o sezon onlar için NBA finaline çıkmak bile mucizeydi
@@HakanKaya-hi1pq Dostum Kawhi Toronto ile beraber şahane bir uyum yakaladı ve şampiyon oldu, içinde bulunulan şartlar onları zirveye taşıdı ve aynı takım bir sonraki sene Kawhisiz devam etti, eğer Kawhi kalsaysı yine şampiyon olabilirlerdi. Bostonun 4-3 lük serileri ise şans eseri finale yürüyüşün değil savaşarak elde edilmiş bir başarının göstergesidir. Gsw elbette iyi takımdı ama Boston şahane bir savunma takımından saçma hatalar yapan bir kolej takımına dönüşmese o seri çok başka bitebilirdi, ki aynı sorun bugün hala daha devam ediyor Boston adına. Son 6 yılda 6 farklı şampiyon görmemizin sebebi, takımların sakatlık ve bence kendi ciddiyetsizlikleri ile sebebiyet verdikleri bir durum. En bariz örnek bu seneki Denver mesela, evinde ilk 2 maçı kaybedip sonra seriyi 3-2 yapan sonrada ordan 4-3 işe elenen ve son maçta 20 sayıyı koruyamayan bir şampiyona ne yazık ki akıl erdiremiyorum. Günümüz basketbolu oyuncuların “ bu bir iş” bakış açısı sebebiyle ne yazık ki gerçek rekabetten uzaklaşmış durumda, o yüzden de her sene rüzgarı arkasına alan takım yüzüğü takıyor.
gündelik nba dışında kaan abiden nba detaylarını dinlemek ayrı zevk veriyor.
Kaan kural dunyada salary cap'in ne oldugunu aktarabilen en iyi insan. Kesin.
Kaan kurala eşlik eden arkadaş çok güzel eşlik etmiş 😊
KAAN KURAL TÜRKİYEDE YORUMCULUKTA 1 NUMARADIR.
Aynen ama tahminleri bazen feci olabiliyor dizi bitik son anları NBA de dediği al horford 4 sezondur Pepe'nin bjk dan gittikten sonraki performansı sergiliyor nsjsjz
Kaan Kural video boyunca Jacobs Barista Editions'ı yorumlasa yine dinlerim
Evet ama şu an duayen Murat muratanoğlu
Her oyuncuya Lakers formasi giydiren kardeslerimiz icin guzel bir bilgilendirme videosu olmus
Ağzına sağlık abi, gerçekten ne kadar sade ve akıcı anlattın. İşine verdiğin değer çok güzel. İyi ki bizimlesin.
Hemen geldik.
Tesekkurler😊
Sana Laflar Hazırladım'da NBA'deki Avrupalı basketbolcular konuşulsun ki Kaan Kural'ın Dallas karşısında çember savunamadığı için Gobert'i linçlemesini ya da Doncic'in sürekli hakemle dadaşmasını 80 kere söylemesini izleyelim. 😂
👑 KAAN 'the nüve' KURAL 👑
Sanki luks vergisinden daha erken bahsedilebilirdi , güzel video
Bi bostonın cap hesabını yapalım o zaman şu bilgiler ışığında
Kaan Abi kralsın👑👑👑
Salary capin 1984den beri uygulanmasi da manidar olmus.
Kaan abi sen ne anlatsan dinleriz gibime geliyor
Teşekkürler Kaan hocam.
Takım gelirleri ile ilgili birkaç sorum olacak.
1- Takımlar bahsettiğiniz pay dışındaki gelirlerini sadece tesis vb. Yatırımlara veya koç ve staff maaşı gibi konulara mı harcayabiliyor? Ya da patronların cebine mi kalıyor?
2- Koçların sözleşmelerinde ya da staff giderlerinde limitler var mı?
3- oyuncuların sponsorluk gelirlerinde NBA tarafından konan limitler var mı? Bu sponsorluk gelirleri ile alakalı yaşanan bir şaibeli durum var mı? (Örneğin salary cap gereği 20 milyon usd alan bir oyuncuya ilave sponsorluk geliri modeli oluşturup takımda tutan patronlar olma ihtimali aklıma geldi)
4- oyuncular maaş dışında prim alabiliyor mu? Örneğin takımın Playoff oynaması, konferans/NBA finali ya da şampiyonluk durumunda aldıkları primler var mı? Bunlar salary cap dışında mu değerlendiriliyor?
Yayin gelirleri hadi bolusuldu ama forma gelirleri, bilet gelirleri esit mi dagitiliyor yani? Takimin bu tarz ekstra gelirleri klub sahibinin cebine mi gidiyor eger oyuncuya veremiyecekse (ya da ola ki verdi vergiye mi) takim sahibinin kazanci hisselerin degerlenip artmasi mi?
Kluplerin ayrisan gelirleri nedir diye ozet bi yanit da verebilir yanitlayacak olan cikarsa
nba'in Salary Cap ve draft olayı eşsiz yapıyor onları.
Kaan Kural basketbol yorumculuğunun Michael Jordan'ıdır.
NBA FANTAZİ nin şampiyonu Kaan Kural a selamlar
Bence oyuncu kontratları çığırından çıktı 250 milyon dolarlık kontratlar normal sayılmamalı bence. Lonzo ball,Ben simmons gibi yattığı yerden parayı alan oyuncular takımlarının hareket alanınıda kısıtlıyor. Birçok oyuncu aldığı kontratın altında eziliyor. Ana hedefi max kontrat almak için oynayan oyuncular yüzünden Amatör ruhta yok oluyor.
kontratı vermeseydi ben simmonsa bu bir risktir aldılar ve kaybettiler
Kulüpler sonuçta NBA nin kazandığı para nispetinde maaş veriyor. NBA kazansın kulüpler kazansın oyuncular kazanmasin demek oluyor
aaayyneen :)
Çaktırma ;)
Keşke Türkiye futbolunda da benzer bi sistem uygulansa. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bir süper star maaşına kadro kuran Anadolu takımları olunca ikisi 3. ye 30 puan fark atıp ortada rekabet bırakmıyor.
Arkadaslar videoyu sonuna kadar izledim kafamda birkac soru belirdi bilen arkadaslar cevaplarsa sevinirim.
1- NBA in genel toplam geliri bu yil icin 8.2 milyar dolar dendi videoda. Bu tum takimlarin yil icinde kazandigi toplam paranin bir havuza aktarilmasi mi?
2- toplam gelirin yarisi oyunculara dagitiliyor yarisi takimlara verilip salary cap olusturuluyor dendi. Yaklasik 4 milyar dolar ediyor bu ucret. Bu ucreti NBA de oynayan oyuncu sayiya bölüp esit mi paylastiriyorlar. Yani bir NBA oyuncusu hem bu 4.1 milyardan kendi payina duseni aliyor hem de takimlara verilen paradan (salary cap) den yaptigi sozlesmeye gore para aliyor ?
1- Bu kısımdan tam olarak emin değilim ama bildiğim kadarıyla forma, bilet, aksesuar satışları gibi şeylerin bir kısmı takımların kendi gelir hanesine yazıyor, belli bir yüzdelik komisyon da genel gelirlere dahil ediliyor. Bunun dışında kalan televizyon/yayın gelirleri, Nba'in resmi sponsorlukları gibi Nba'in marka değeri ile bağlantılı gelirler ortak bir havuzda toplanıp bölüştürülüyor.
2- Salary cap'in miktarı bu ortak gelire göre belirleniyor. Takımlar da kendilerine izin verilen salary cap ölçüsünde oyunculara performanslarına bağlı kontratlar ile dağıtıyor. Yani ekstra bir pay verme ya da eşit dağıtma durumu yok. Oyuncular takımla ne kadar sözleşme imzalayabilirse o kadar kazanıyor. (Bireysel sponsorluklar hariç.) Örneğin Lakers salary cap'inin çoğunluğu Lebron ve AD'ye gidiyor, geri kalan boşluğu da daha cüzi kontratlar ile dolduruyorlar.
Galiba toplam gelirin yarisi takimlara (salary cap) olarak yarisi direk oyunculara cumlesinde hata yapildi. Daha oncesinde %57 ye %43 orani suan elli elliye gelmis dendi. Anladigim kadariyla toplam gelirin yarisi takimlara denirken takim sahiplerine giderken geri kalan yarisi salary cap olarak yine takimlara veriliyor ve bu para oyunculara verilmeye zorlaniyor. Yani 8 milyar dolarin yarisi 4 milyar dolar. Bunu 30 a bölüp direk takim sahiplerine veriyorlar. Geri kalan yarisi (milyar dolari) yine 30 a bolup takim basina ortalama 138 milyon dolar bunu da salary cap adi altinda takim oyuncularina veriliyor. Cunku takim sahiplerinin de amaci para kazanmak.
Fransa açık videosu neden gelmedi
Kaan kural emre özcan ikilisi kur olarak piyasada dolarla aleveriş yapılır
Ağzına sağlık. Ama Amerika'da vergi kaçırma işi çok zor olduğu için gelir hesapları doğru yapılabiliyor. Bizde klüpleri bırakın Cumhurbaşkanlığının gizli ödeneği olduğunu düşündüğümüzde; gelir hesabının sağlıklı yapılamayacağı anlaşılıyor zaten.
bizi geç ronaldo messi bile vergi kaçırıyor Avrupa’da
Harden lı westbrook lu durantlı Okc bu yüzden mi dağıldı.? 3 mvp çıkarmış kadro neden bir arada tutulamadı
130 milyon dolar cap varken takım 80 milyon harcarsa ne oluyor. Onunda bir cezası yokmu.
salary cap in zaman içinde artıyor olması tartışılır, çünkü 2001 yılında ons altın 265 dolarmış, şu anda ise 2333 dolar
adamı salın artık bi tatil yapsın sürekli video çektiriyonuz
NBA Külliyatı
ALMANAK
Şu ucuz kapitalizm eleştirisi ne zaman bitecek çok merak ediyorum.
Son 6 yılda 6 farklı şampiyon çıkmasının sebebi Salary Cap değil, şampiyonların aynı istikrarı sürdürememesi Kaan Hocam. Kahwi Torontoyu terk etti, Lakers pandemi de aradan fırladı Gsw zaten Bostonun salaklığı yüzünden şampiyon olmuştu, Bucks ve Denver sa kalıbının takımı olamadı, tepede kalamadı.
bence tamamen sakatlıklar süper yıldızlarını normal sezonda yıpratan takımlar şampiyon olamaz.
salary cap şampiyonu belirliyor, ya da tepedekini indiriyor demiyor zaten. Orta-uzun vadedeki güç dengesini sağlamaya yardımcı oluyor diyor. Cap olmasa bugün 3-4 takım bütçe ve kadro olarak diğerlerinden çok farklı bir seviyede olurdu. Haliyle şampiyonluktaki bu çeşitlilikte önemli bir rol sahibi olmuş oluyor.
Kawhi torontoyu terketti,, bukadar basit yani, geldiği takımı şampiyon yaptı mı? El cevap hayır. Ozaman neden torontoyu terketmesi değilmiş.. bostonun salakligi diyorsun, Boston mucize eseri gelmişti finale kadar zaten, Miami ve mileaukeeyi 4 3 kılpayı geçti, o sezon onlar için NBA finaline çıkmak bile mucizeydi
@@HakanKaya-hi1pq Dostum Kawhi Toronto ile beraber şahane bir uyum yakaladı ve şampiyon oldu, içinde bulunulan şartlar onları zirveye taşıdı ve aynı takım bir sonraki sene Kawhisiz devam etti, eğer Kawhi kalsaysı yine şampiyon olabilirlerdi. Bostonun 4-3 lük serileri ise şans eseri finale yürüyüşün değil savaşarak elde edilmiş bir başarının göstergesidir. Gsw elbette iyi takımdı ama Boston şahane bir savunma takımından saçma hatalar yapan bir kolej takımına dönüşmese o seri çok başka bitebilirdi, ki aynı sorun bugün hala daha devam ediyor Boston adına. Son 6 yılda 6 farklı şampiyon görmemizin sebebi, takımların sakatlık ve bence kendi ciddiyetsizlikleri ile sebebiyet verdikleri bir durum. En bariz örnek bu seneki Denver mesela, evinde ilk 2 maçı kaybedip sonra seriyi 3-2 yapan sonrada ordan 4-3 işe elenen ve son maçta 20 sayıyı koruyamayan bir şampiyona ne yazık ki akıl erdiremiyorum. Günümüz basketbolu oyuncuların “ bu bir iş” bakış açısı sebebiyle ne yazık ki gerçek rekabetten uzaklaşmış durumda, o yüzden de her sene rüzgarı arkasına alan takım yüzüğü takıyor.