KEITTIÖREMONTTI | osa 1 | purkua ja pintaremonttia

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 авг 2022
  • Tällä videolla kerron enemmän keittiöremontista ja siitä, missä mennään nyt. Mitä purettiin? Pohjatyöt? Seinät ja lattiat? Jos haluat kuulla tästä aiheesta lisää niin tilaa meidän kanava! Seuraavassa videossa näette sitten valmiin keittiön (toivottavasti).
    Olisitko tehny jotain toisin? Kerro kommenteissa!
    ► KETÄ ME OLLAAN?
    Me ollaan 25-vuotias pariskunta ja ostettiin keväällä oma rintamamiestalo puolen hehtaarin järvenrantatontilla. Tänne kanavalle päivitellään meidän remonttia ja muita kuulumisia!
    ► Remppajuttuja ja muuta elämää instagramissa @ihaninkavaan
    ► Musiikki: www.epidemicsound.com/music/f...

Комментарии • 8

  • @kihveli1181
    @kihveli1181 Год назад

    Tilasin kanavan. Mielenkiinnolla seuraan. Hyvä paita!

    • @onnenkuohuja
      @onnenkuohuja  Год назад

      Ihana kuulla, tervetuloa seuraamaan 💖

  • @juusstube
    @juusstube 9 месяцев назад

    Itse koiraperheessä kun olen niin valittiin uuteen kämppään nyt vinyylilankut lattioihin. On kallista, mutta kestää koiria ja niiden pissoja ja märkiä tassuja/kynsiä. Laminaatta olisi saanut 7eur neliö, niin vinyylilankut mitä valittiin oli 37eur per neliö. Katsoin parhaimmaksi maksaa vähän enemmän, koska esim edellisessä kämpässämme kalliit tammiparketitkin meni koirista pilalle ja laminaatit nyt tietenkin...ainoastaan saamarin kalliit italialaiset laminaattilattiat kesti jotenkuten koirat edellisessä kämpässä. Lattioihin siis kannattaa satsata, koska ne eniten kulutukselle alttiita. Kaapin ovet jne..niissä voi säästää...

    • @onnenkuohuja
      @onnenkuohuja  9 месяцев назад

      Meillä aivan perus laminaatti. Katsotaan, kuinka kauan pysyy hyvänä. Toivotaan parasta🙏🏼

  • @eerolehtinen5767
    @eerolehtinen5767 Год назад

    Moi. Laitoit loppukommenttiin, että mitä olisit tehnyt toisin. Tarkoitus ei ole arvostella eikä muutakaan. Teitte hienon avaran tila. Puritte vanhan ja toimivan seinärakenteen, jossa oli puukuitulevyä ja pinkopahvia. Tämä oli hengittävä seinärakenne. Nyt korvasitte sen kipsilevyllä. Kipsilevy itsessään on hengittävä, mutta liima jolla kipsilevyn pahvi on kipsilevyssä, ei ole. Eli nykyisin kipsilevyt eivät ole hengittäviä. Tapetin laatu ei tullut videossa ilmi mutta muovitapetilta näytti ja jos liisteri oli kaupasta ostettua, niin se sisältää liimaa joka ei ole hengittävää. Lattiasta teitte askeläänieristyksen ja pinnoitteen osalta myös hengittämättömän. Vanhojen perinnerakentajien oppeja kunnioittaen olisin itse vinolaudoituksen päälle vetänyt ensin vedon estävä pahvin, joka ei kyllä olisi välttämätön, sen päälle puukuitulevyn jonka olisin tapetoinut puhtaasti alustapetilla ja tämän jälkeen makulaaritapetilla. Liisterin olisin tehnyt itse. Näin olisin saanut seinäpinnoista hengittävät. Lattiat olisin suoristuksen jälkeen täyttänyt painuneiden sahajauhojen päälle ekovillalla ja tämän päälle vedonestopahvi ja lautalattia, jonka olisin maalannut pellavaöljymaalilla. Näin olisi saatu lattiastakin hengittävä. Tämä olisi ollut perinneremontoijan tapa tehdä. Muoveja ei laiteta mihinkään. Sanottakoon, että nykyisin on suppea valikoima hengittäviä ja muovittomia maaleja ja tapetteja ja lähes kaikki lattiamateriaalit ovat hengittämättömiä.
    Kiitos hienosta videosta ja tsemppiä remottiin.

    • @onnenkuohuja
      @onnenkuohuja  Год назад +3

      Hei! Kiitos kommentista. Meillä on vähän se, että kumpikaan ei oo eläessään rempannut, joten ollaan käytetty materiaaleja aika kyseenalaistamatta niiden toimivuutta. Harmillista että kaikessa on nykyään muovia… Onneksi muualla talossa on kokonaan vielä vanhat rakenteet ja talo on muutenkin koskematon. Ehkä teemme seuraavassa rempassa hengittävämpiä ratkaisuja. Kiitos noista vinkeistäsi, ne on arvokkaita! Perinnerakentaminen kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta juuri hengittävyyden takia.

    • @eerolehtinen5767
      @eerolehtinen5767 Год назад +3

      @@onnenkuohuja mietin, että uskallanko laittaa tuon. Kiva että ette suuttuneet. Jos haluatte perehtyä perinnerakentamiseen ja siihen liittyviin ratkaisuihin, niin Hannu Rinteen "Perinnemestarin rintamamiestalo kunnostus ja ylläpito" on hyvä kirja. Se kannattaa lukea. Mielestäni jos talo on 70 vuotta ollut hengittävä, niin kannattaa myös remontoida samoin menetelmin. Mielestäni tärkein on ettei muovia eikä muovimaaleja mihinkään ja eristeinä lasi- ja vuorivillat saa unohtaa. Sellu- ja ekovillat ovat ainoat oikeat. Ja teittehän ihan hienoa työtä. Ei siitä kannata murhetta ottaa. Kyllä sen huomaa jos talo alkaa oirehtia. Antakaa talon kertoa mitä se tarvitsee, kunnioittakaa vanhaa. Jotkut taas viis veisaavat perinteistä mutta jokainen tekee kodistaan sellaisen kuin haluaa.

    • @kihveli1181
      @kihveli1181 Год назад

      Kun pidätte katon ehjänä ja huolehditte, ettei kastepisteet muodostu vääriin väleihin, niin kaiken muun kanssa pärjää.