sponsor almanıza çok mutlu oldum , umarım kanaldan kazancınız çok daha artar (her ne kadar fazla paranın yaşar’ı bozacağını düşünsemde fkdkdm) çok emek veriyorsunuz ve bir çok insansanın kafasında yeni pencereler açtığınızı düşünüyorum
Kısaca Avrupa’da halk okudu, kendini geliştirdi ve ulus devletini kurdu, modernleşti! BiZdde ise modernleşme tepeden geldi. Halktan böyle bir talep yoktu. Ama minnettarız bu ülkenin kurucularına❤ Umarım bir gün modernleşiriz!
OKUYOR muyuz, ONDAN da emin değilim...!? VAHİT ' in teşhisi, herşeye cevaptı. NE GÜZEL GENÇLERSİNİZ SİZ YA ! Çok TATLISINIZ. NASIL GÜZEL bir ANLATIM BU ! TEK kelimeyle HARİKAYDI herşey.... SANKİ SOHBET ediyorsunuz, Bu NASIL bir UYUM. 40 BİN KERE MAŞALLAH UMUT IŞIĞIM oldunuz.
Sayenizde bir kitap daha öğrendim. Listeme aldım. Yine sayenizde bir çentik daha yontuldum. Ey güzel kalıcı insanlar, gelecek günlerin medeniyetinin izi ve gölgeleri.
Değerli kardeşlerim hepiniz pırıl pırılsınız. Topluma katma değeriniz çok yüksek. Hakettiğiniz yerlere en kısa zamanda gelmeniz dileğiyle. Sevgiler&saygılar.
Kanalla yeni tanışmak da benim ayıbım olsun. Vahit'e içim parçalanıyordu Habersizler yayınlarına arada denk geldiğimde. Yaşar ile birbirini hem dengeleyen hem besleyen ikili olmuşlar. Sıkı markaja alıp seri yutucam şimdi videolarınızı ve ah be ülkem diye efkarlanacağım gurbette.
''elimizde ne bize sahip çıkacağını düşündüğümüz ve sıkı sıkı sarıldığımız bir toplumsallık kaldı, ne de kendi başımıza var olabildiğimiz, var kalabildiğimiz bir bireysellik kaldı.'' abav.
Bu kanalı sürekli takip ediyorum.Tarih ve sosyoloji eğitimi aldım.Besim hocanın bu Kitabını ilk çıktığında okudum çok kaliteli bşr kitaptır.Ayrıca bu videoları Facebook, Twitter ve WhatsApp gruplarında da paylaşıyorum.Umarım daha çok kişiye ulaşır.
Ben kitabı satın almıştım tam da o gün bu videoyu yayınladığınıza çok sevinmiştim , kitabı bugün bitirdim üzerine videoyu izledim. Çok farkında olmayabilirsiniz ama alandan olmayan ben gibi insanlar için yaşattığı aydınlanma , açtığı ufuk harikulade diyebilirim . Yorumlarınız da gayet yerinde olmuş. Bence kitabı bahsettiğiniz Türkiye'deki iki cenahın entelektüel sayılabilecek insanları eksiksiz okusa bile kamusal alan yaratmada çok katkısı olacaktır. Türkiye'nin en basit herhangi bir meseleyi politik kamplaşma haline getirmeden çözemeyişi (örn. sokak köpekleri) , toplumun popülist siyasetin çıkarına uygun olarak gitgide vasat kasabalı bir potada buluşmaya olan meyli, dış göçün ve sosyoekonomik konjonktürün etkisiyle oluşan nüfus farkının Yaşar'ın bahsettiği faşizan eğilimleri hangi tarafa arttıracağı da düşünülünce memleketimin geleceği için bir Türk milliyetçisi olarak çok kaygılanıyorum. Birilerinin övünç kaynağı olarak siyaseten pazarladığı tarihe sahip milletin bugünkü hali en çok da kendi tarihine hakaretmiş gibi geliyor bana.
sizi çok seviyorum. gerçekten avrupa ile aramızdaki temel farkı müthiş güzel anladım... amma lakin ki o kahve olmaz.. çay bile sallama olmuyor kahve hiç olmaz...
Vahit ve Yaşar cok güzel bir bölüm olmuş emeğinize sağlık. Şehirler üzerinden Türkiye'nin modernleşme hikayesi oldukça kapsamlı bir tartışma konusudur. Bu anlamda mutlaka okunması gereken bir kitap önerisi yapmak isterim, "Ankara’nın Kamusal Yüzleri - Başkent Üzerine Mekan-Politik Tezler" ODTÜ mimarlık fakültesinden Güven Arif Sargın hocanın derlediği bir kitap. Özellikle Bülent Batuman'ın yazdığı bölüm, içinde bulunduğumuz sarmalı cok iyi açıklıyor. Tekrar emeğinize sağlık, sevgiler...
Ortak kamusal alanlar, etkileşim, dönüşüm, geçişkenlik için çok önemli. Bu alanların en önemli yerlerinden biri İstanbul sahilleri. Burada hergün her mahalleden, her yaştan, milyanlarca insan bir araya geliyor. Deniz, mesire yeri, oyun alanları, beltur, sosyal tesisler çok işe yarıyor. Eksik kalan plajlar. İstanbulun nüfüsunun milyonların altında olduğu dönemlerde, 70 in üzerinde plaj varken bugünkü durum utanç verici. Öyleki sembolü plaj olan Maltepede plaj yok bugün. Belediyelerin bugün en önemli görevi ortak kamusal alanları yaratmak ve genişletmek, eksik kalan Türk aydınlamasının önünü açmak olmalıdır kanaatindeyim...
21:09 Türkiyede Akademik eğitimin hala kurumsallaşmadığının ve ne kadar sıkıntılı olduğunu anlamak ve görmek isterseniz arkadaşlar Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümlerine direkt örnek verebilirim. İstanbul tuzlada olan iki üniversitenin eğitimi birbirine yakın giderken İSTE üniversitesi (iskenderun teknik) DUİM(Deniz Ulaştırma İşletme Muh) bölümüne yatay geçiş yapmak istediğimde 4. Sınıf olarak ders saydırmam sıkıntıya giriyor. Onu geçtik eğitim kalitesi ve uygulanışı cidden çok fark etmekle beraber mezun öğrencilerin çalışıcağı şirketlerde başka ülkede okumuş ve oranın diplomasını almış gibi bir o kadar düşüyor iyi yerlerde zor staj bulup kötü şirket denklemine 2-3 yıl deniz hizmeti kadar hapsoluyorlar.😅 benim Tuzladaki ünimde geçen yıl sözel be kolay diye bıraktığım dersimin hocası değişti ve Uydurulan kılıf üzerine Gemi stabilitesi dersi alıyorum sözel ders yerine index mindex hikaye herşeyi keyiflerince değiştirip hoca eksiğini günü kurtarmakla geçindiriyorlar. Hesabını sorsan dikkat Çekiyosun mezuniyetin sıkıntıya giriyor😅
95 istanbul üni. duim mezunuyum, yani duim ilk mezunlarından.. ben okurken - yeni açılmış bölüm olarak - müfredat gemi inşa, gemi makinaları güverte , işletme ve lojistik içeren bir çorbaydı. normal bölümlerin 2 katı ders almıştık . aradan 30 yıl geçmiş hala bir standart oluşmamış, yazık. hala kendime sorarım , niye bu bölümü okudum diye. okuldayken arkadaşlarla şakalaşırdık; nerede okuyorsun - herşey mühendisliği bölümünde !!!
Yaşar'ın 13:20'deki tezi yanlış. Osmanlı'nın en önemli ekonomik kalemi vergidir ancak bu vergi ise ticaret vergisidir reaya'nın verdiği vergi bunun yanında düşük kalır zaten reaya'nın verdiği vergi tımarlı sipahi yetiştirmek için kullanılır ekseriyetle. Osmanlı neden zayıfladı diye sorduğumuzda bunun başat sebebi ekonomi olarak önümüze seriliyor. 16. yüzyılda coğrafi keşiflerle önce Akdeniz ticareti zarar almış ve Güney Amerika'dan gelen gümüş ise bu zararı enflasyon olarak arttırmıştır. Kanuni devrinde yapılan Hint Deniz Seferleri olsun diğer seferler olsun hepsi Akdeniz ticaretini yeniden diriltmek için yapılmıştı nitekim kısmi başarı elde edildi bu dönemde ancak ilerleyen safhada büyük bir ekonomik çöküşe gitti Osmanlı.
Keşke siyahlı arkadaş Vahit’e biraz konuşma şansı verseydi de adam düşüncelerini bir sistematik içerisinde aktarsaydı. Yordu resmen… lütfen videoyu izleyin ve konuşma sürelerini kontrol edin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Yaşar'a katılıyorum. Vahit zorlamış ama talep olmadığı sürece gelişim olmaz. Mevcutta bugünde yaşadığımız durum bu. Kitaba hala avrupa seviyesinde talep yok.
Bizim canon’umuz İstiklal Marşı değil mi? İsmet Özel’in derneğine “İstiklal Marşı Derneği” demesi bu anlamda (politiği doğuran poetik) bana ilginç gelmiştir hep.
Harika bir program olmuş. Kahveleri de merak ettim doğrusu. Alıp deniycem. Ben de bi gözlemimi paylaşmak istiyorum. Guthanberg Strasbourg da yaşamış. İlk matbaanın modelini orada görmüştüm ve A4ten büyük sayfalara el yazması gibi basılmış inciller 1450lerdeki ilk kitaplar. Sonra Rotterdam denizcilik müzesinde A5 büyüklüğünde 1580den kalma matbaa basımı Doğu Hindistan el kitabını gördüm (bina tuğlası kalınlığındaydı). Sonra Weil der Stadt da Kepler müzesinde Keplerin çalılmalarının, Latince kitaplarını gördüm (baskı); 1650ler sanırım. Bize matbaa 1700lerin ortasında mı geldi? Bu fark kapanmaz hocam :)
vahit girişte yaşara dikdik bakacağına kameraya baksa daha güzel olur sanki, yaşarın konuşması güzel bir giriş ama vahit uzun uzun içine düşcek gibi bakıyor ajsjaj
Giriş ciddi eleştirilere açık bir tasvir olmuş.Çünkü sadece sekülerler eğitimi savunmuyor. Yereli savunanlar da eğitimi savunuyor. Fakat eğitimin içeriği daha dini. Medreseler vs gibi.
Kültür tanımınız benim tanımımdan biraz uzak geldi. Benim kültür tanımım şudur; Kültür, insandır. İnsanın yaptığı herşeydir. Milletler ise insanların ve bi nevi kültürlerin ayrışmasıyla oluşur.
Tarih olarak daha gerilere gidilirse esasında tarıma dayalı bir hayat tarzı olmayan Türklerin kültür kavramını ekin veya hars kelimeleriyle ifade edip açıklamaya çalışması çok da isabetli gelmiyor, ekonomisi tarım dayalı bölgelerde sınıflı toplum ve kölecilik görünür, oysa Türklerin ekonomisi büyük ölçüde hayvancılığa dayanıyordu ve sosyal yapı Avrupa'daki gibi sınıflı değildi.
Ya evet bu gençleri dinliyorum. Ara sira. siyasal islamci olduklarını düşünüyorum. Cumhuriyet ide ülkenin modernleşme hikayesine baya da eleştirel bakıyorlar. Karşı kampın bakış açısını göz atmak için takip ediyorum. Acaba kendi kafa yapılarında olan yöneticiler bize nasıl bir medeniyet modeli sundu yada sunar di. Merak ediyorum
Sponsor anındaki oyunculuğunuz hayran bıraktı :)
"Parçalıyoruz: Ali Babacan" videosu da gelse güzel olurdu.
Devalıları parçalamak mantıklı.
Ali babacan zaten radikal söylemleri olmayan tam pembe götlü bi adam. Parçalıyoruz konseptinde radikal adamlar alınıyo
Kesinlikle
Parçalıyoruz ali babacan gelse ve 50 saniye yapıp video yu 20 simde kendilerini tanıtsalar çok kral haraket olur
@@jasonbartu Ali Babacan videosu gelse saatler sürer, yorucu olur.
Harika fikir yanina mumkunse😅 bir de erol mutercimler sinan canan rasim ozan ertugrul bayraktar erlik .... liste uzunmuş😅😅
sponsor almanıza çok mutlu oldum , umarım kanaldan kazancınız çok daha artar (her ne kadar fazla paranın yaşar’ı bozacağını düşünsemde fkdkdm) çok emek veriyorsunuz ve bir çok insansanın kafasında yeni pencereler açtığınızı düşünüyorum
Haydaaa ihale nasıl bana patladı djdjjs
Konu ile ilgili olarak Besim Hoca’nın İlker Bey ile flu tv kanalında sosyoloji programları harika! Muhakkak izleyiniz bence!
Vahit Yaşarla bambaşka bi havaya bürünmüş. Soluksuz dinledim😊❤ çok iyi bir seri oldu bu kafalara bayılıyoruuummmm
Kısaca Avrupa’da halk okudu, kendini geliştirdi ve ulus devletini kurdu, modernleşti! BiZdde ise modernleşme tepeden geldi. Halktan böyle bir talep yoktu. Ama minnettarız bu ülkenin kurucularına❤ Umarım bir gün modernleşiriz!
Muhteşem bir video olmuş. 80 milyona izletmek gerek şu bölümü! Cehaletimizde boğulmaktan umudumuz kalmadı artık!
OKUYOR muyuz, ONDAN da emin değilim...!?
VAHİT ' in teşhisi, herşeye cevaptı.
NE GÜZEL GENÇLERSİNİZ SİZ YA !
Çok TATLISINIZ.
NASIL GÜZEL bir ANLATIM BU !
TEK kelimeyle HARİKAYDI herşey....
SANKİ SOHBET ediyorsunuz,
Bu NASIL bir UYUM.
40 BİN KERE MAŞALLAH
UMUT IŞIĞIM oldunuz.
Tam bir entelektüel lezzet oluşturuyorsunuz. Başarılar...
Sayenizde bir kitap daha öğrendim. Listeme aldım. Yine sayenizde bir çentik daha yontuldum. Ey güzel kalıcı insanlar, gelecek günlerin medeniyetinin izi ve gölgeleri.
arada böyle uzun bölümler de yüklemeniz iyi olur çok teşekkürler❤
Değerli kardeşlerim hepiniz pırıl pırılsınız. Topluma katma değeriniz çok yüksek. Hakettiğiniz yerlere en kısa zamanda gelmeniz dileğiyle. Sevgiler&saygılar.
Harikasınız. Sizi dinledikçe görüş açımı genişlediğini hissefiuorum🙏🙏🙏
Müthiş video, keyifli perspektifler. Üniversite için sosyoloji düşünen benim için bu kanal ve Yaşar ağabey çok büyük bir nimet.
Sponsor almanıza çok sevindim. Önemli noktalara parmak basmışsınız, emeğinize sağlık
Kanalla yeni tanışmak da benim ayıbım olsun. Vahit'e içim parçalanıyordu Habersizler yayınlarına arada denk geldiğimde. Yaşar ile birbirini hem dengeleyen hem besleyen ikili olmuşlar. Sıkı markaja alıp seri yutucam şimdi videolarınızı ve ah be ülkem diye efkarlanacağım gurbette.
Arkadaşlar sponsor almanıza çok sevindim. Siz hak ediyorsunuz. Aynı hevesle üretmeye devam edin. İnternette izlemeye değer tek kanalsınız.
2 yıldır buradayım ilk sponsorlu video kanal daha yeni yeni kendini döndürüyor
Vahit'in ilk dakkada Yaşar'a bakışı
Nice
''elimizde ne bize sahip çıkacağını düşündüğümüz ve sıkı sıkı sarıldığımız bir toplumsallık kaldı, ne de kendi başımıza var olabildiğimiz, var kalabildiğimiz bir bireysellik kaldı.''
abav.
Abi bu harika kanal ilk sponsorunu nasıl 3 ay önce almış olabilir çok garip reklam verenler
Bu kanalı sürekli takip ediyorum.Tarih ve sosyoloji eğitimi aldım.Besim hocanın bu Kitabını ilk çıktığında okudum çok kaliteli bşr kitaptır.Ayrıca bu videoları Facebook, Twitter ve WhatsApp gruplarında da paylaşıyorum.Umarım daha çok kişiye ulaşır.
Kanalda izlemediğim video kalmadı artık kapıda bekliyorum yeni video düşsün diye iyi ki varsınız
İki üç yıl önce okumuştum bu kitabı.Tekrar dinlemek güzel oldu.
Harika video, bu serinin devamını dört gözle bekliyorum. Ayrıca atıf yaptığınız kitapları da söylemeniz çok iyi oluyor listeme ekledim.
Yapılması gereken bir programdı... Elinize sağlık.
Teşekkürler. Çok entelektüel bir sohbet olmuş
Ben kitabı satın almıştım tam da o gün bu videoyu yayınladığınıza çok sevinmiştim , kitabı bugün bitirdim üzerine videoyu izledim.
Çok farkında olmayabilirsiniz ama alandan olmayan ben gibi insanlar için yaşattığı aydınlanma , açtığı ufuk harikulade diyebilirim . Yorumlarınız da gayet yerinde olmuş.
Bence kitabı bahsettiğiniz Türkiye'deki iki cenahın entelektüel sayılabilecek insanları eksiksiz okusa bile kamusal alan yaratmada çok katkısı olacaktır.
Türkiye'nin en basit herhangi bir meseleyi politik kamplaşma haline getirmeden çözemeyişi (örn. sokak köpekleri) , toplumun popülist siyasetin çıkarına uygun olarak gitgide vasat kasabalı bir potada buluşmaya olan meyli, dış göçün ve sosyoekonomik konjonktürün etkisiyle oluşan nüfus farkının Yaşar'ın bahsettiği faşizan eğilimleri hangi tarafa arttıracağı da düşünülünce memleketimin geleceği için bir Türk milliyetçisi olarak çok kaygılanıyorum.
Birilerinin övünç kaynağı olarak siyaseten pazarladığı tarihe sahip milletin bugünkü hali en çok da kendi tarihine hakaretmiş gibi geliyor bana.
sizi çok seviyorum. gerçekten avrupa ile aramızdaki temel farkı müthiş güzel anladım... amma lakin ki o kahve olmaz.. çay bile sallama olmuyor kahve hiç olmaz...
Üzerinde uzlaşacağımız entelektüeller bile yok cümlesi sanırım en doğru cümleydi. O zaman biz nasıl bir millet veya ulus olacağız ki?!
Teşekkürler🌻 bu tür tartışmaların devamı iyi olabilir
Sallama kahvenin deneyimini bile seven çocuk Yaşar; seviyoruz seni❤
sırf kafa kafaya serisi için bu kanal düzenli takip edilir öyle güzel bir ikili. tebrik ediyorum. ama türkiyeli diyen liboştur abi!
Vahit'in videonun girişinde yaşara bir aşkla bakması
Umarım nice sponsorlar ile iş birlikleri yaparsınız.100.000 abone özel bölümü görmek gerçekten çok hoş olur.
Vahit ve Yaşar cok güzel bir bölüm olmuş emeğinize sağlık. Şehirler üzerinden Türkiye'nin modernleşme hikayesi oldukça kapsamlı bir tartışma konusudur. Bu anlamda mutlaka okunması gereken bir kitap önerisi yapmak isterim, "Ankara’nın Kamusal Yüzleri - Başkent Üzerine Mekan-Politik Tezler" ODTÜ mimarlık fakültesinden Güven Arif Sargın hocanın derlediği bir kitap. Özellikle Bülent Batuman'ın yazdığı bölüm, içinde bulunduğumuz sarmalı cok iyi açıklıyor. Tekrar emeğinize sağlık, sevgiler...
Mutlaka inceleyeceğim. Teşekkür ederim
Ortak kamusal alanlar, etkileşim, dönüşüm, geçişkenlik için çok önemli. Bu alanların en önemli yerlerinden biri İstanbul sahilleri. Burada hergün her mahalleden, her yaştan, milyanlarca insan bir araya geliyor. Deniz, mesire yeri, oyun alanları, beltur, sosyal tesisler çok işe yarıyor. Eksik kalan plajlar. İstanbulun nüfüsunun milyonların altında olduğu dönemlerde, 70 in üzerinde plaj varken bugünkü durum utanç verici. Öyleki sembolü plaj olan Maltepede plaj yok bugün. Belediyelerin bugün en önemli görevi ortak kamusal alanları yaratmak ve genişletmek, eksik kalan Türk aydınlamasının önünü açmak olmalıdır kanaatindeyim...
ilk dakikalardaki sohbete ilişkin olarak turkuseverlere "ekin idim oldum harman" turkusunu dinlemelerini tavsiye ederim.
İlk sponsorlu videomuz, çok mutlu oldum.
21:09 Türkiyede Akademik eğitimin hala kurumsallaşmadığının ve ne kadar sıkıntılı olduğunu anlamak ve görmek isterseniz arkadaşlar Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümlerine direkt örnek verebilirim. İstanbul tuzlada olan iki üniversitenin eğitimi birbirine yakın giderken İSTE üniversitesi (iskenderun teknik) DUİM(Deniz Ulaştırma İşletme Muh) bölümüne yatay geçiş yapmak istediğimde 4. Sınıf olarak ders saydırmam sıkıntıya giriyor. Onu geçtik eğitim kalitesi ve uygulanışı cidden çok fark etmekle beraber mezun öğrencilerin çalışıcağı şirketlerde başka ülkede okumuş ve oranın diplomasını almış gibi bir o kadar düşüyor iyi yerlerde zor staj bulup kötü şirket denklemine 2-3 yıl deniz hizmeti kadar hapsoluyorlar.😅 benim Tuzladaki ünimde geçen yıl sözel be kolay diye bıraktığım dersimin hocası değişti ve Uydurulan kılıf üzerine Gemi stabilitesi dersi alıyorum sözel ders yerine index mindex hikaye herşeyi keyiflerince değiştirip hoca eksiğini günü kurtarmakla geçindiriyorlar. Hesabını sorsan dikkat
Çekiyosun mezuniyetin sıkıntıya giriyor😅
95 istanbul üni. duim mezunuyum, yani duim ilk mezunlarından..
ben okurken - yeni açılmış bölüm olarak - müfredat gemi inşa, gemi makinaları güverte , işletme ve lojistik içeren bir çorbaydı. normal bölümlerin 2 katı ders almıştık .
aradan 30 yıl geçmiş hala bir standart oluşmamış, yazık.
hala kendime sorarım , niye bu bölümü okudum diye.
okuldayken arkadaşlarla şakalaşırdık; nerede okuyorsun - herşey mühendisliği bölümünde !!!
Yaşar'ın 13:20'deki tezi yanlış. Osmanlı'nın en önemli ekonomik kalemi vergidir ancak bu vergi ise ticaret vergisidir reaya'nın verdiği vergi bunun yanında düşük kalır zaten reaya'nın verdiği vergi tımarlı sipahi yetiştirmek için kullanılır ekseriyetle. Osmanlı neden zayıfladı diye sorduğumuzda bunun başat sebebi ekonomi olarak önümüze seriliyor. 16. yüzyılda coğrafi keşiflerle önce Akdeniz ticareti zarar almış ve Güney Amerika'dan gelen gümüş ise bu zararı enflasyon olarak arttırmıştır. Kanuni devrinde yapılan Hint Deniz Seferleri olsun diğer seferler olsun hepsi Akdeniz ticaretini yeniden diriltmek için yapılmıştı nitekim kısmi başarı elde edildi bu dönemde ancak ilerleyen safhada büyük bir ekonomik çöküşe gitti Osmanlı.
Kaynak atabilirseniz daha detaylı inceleyebilirim. Selamlar
30:06 az kalsın Fransa vizesini yakıyordun
Sayenizde kitabı okumuş kadar oldum ve 4 sayfa yazı yazdım. Devamı gelsin lütfen
Flu Tv'in stüdyosu güzel olmuş
Keşke siyahlı arkadaş Vahit’e biraz konuşma şansı verseydi de adam düşüncelerini bir sistematik içerisinde aktarsaydı. Yordu resmen… lütfen videoyu izleyin ve konuşma sürelerini kontrol edin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Yaşar'a katılıyorum. Vahit zorlamış ama talep olmadığı sürece gelişim olmaz. Mevcutta bugünde yaşadığımız durum bu. Kitaba hala avrupa seviyesinde talep yok.
Bizim canon’umuz İstiklal Marşı değil mi? İsmet Özel’in derneğine “İstiklal Marşı Derneği” demesi bu anlamda (politiği doğuran poetik) bana ilginç gelmiştir hep.
27:00'da Vahit abinin patlattığı esprideki muazzamlık hjahsdjsdhgdgdaggaa
Modernleşememe yada modernleşme her ülke için kendi tarihi sosyoloji ekonomi ve gündelik hayattaki sorunlar üzerinden gelişir
Türkiye'de pozitif bilimler okumaya dair bir video çok güzel olurdu yapsanız, umarım en yakın zamanda gelir
Vahit abi kahve ile ilgili soru sorarken çok sempatik duruyo
Harika bir program olmuş. Kahveleri de merak ettim doğrusu. Alıp deniycem. Ben de bi gözlemimi paylaşmak istiyorum. Guthanberg Strasbourg da yaşamış. İlk matbaanın modelini orada görmüştüm ve A4ten büyük sayfalara el yazması gibi basılmış inciller 1450lerdeki ilk kitaplar. Sonra Rotterdam denizcilik müzesinde A5 büyüklüğünde 1580den kalma matbaa basımı Doğu Hindistan el kitabını gördüm (bina tuğlası kalınlığındaydı). Sonra Weil der Stadt da Kepler müzesinde Keplerin çalılmalarının, Latince kitaplarını gördüm (baskı); 1650ler sanırım. Bize matbaa 1700lerin ortasında mı geldi? Bu fark kapanmaz hocam :)
Nice sponsorlu iceriklere....🎉
Delal oğlunun önsözü ❤ doğuyor geliyor uyanıştaki düşler ülkesi
vahit girişte yaşara dikdik bakacağına kameraya baksa daha güzel olur sanki, yaşarın konuşması güzel bir giriş ama vahit uzun uzun içine düşcek gibi bakıyor ajsjaj
Tatlı tatlı tartışmanız bu ülkede az rastlanır hasletlerden .ve anlattıklarınız tam nabzıma şerbet.varolun arkadaşlar
Teşekkürler arkadaşlar
Liboş kısmına çok katıldım.
Teşekkürler.
Italya ve almanyada dilbirliginde zorlanmadilar dedidigi kisimda patladim ahhaha
Reklaminiz harika idi...😂😂😂
Harika bir bölüm
Giriş ciddi eleştirilere açık bir tasvir olmuş.Çünkü sadece sekülerler eğitimi savunmuyor. Yereli savunanlar da eğitimi savunuyor. Fakat eğitimin içeriği daha dini. Medreseler vs gibi.
“Parçalıyoruz: Javier Milei” videosu gelir mi ?
Thanks!
Fludaki Rok videosu üzerine konustugunuz bir parca bir sey var mi ? Yoksa da gelir mi ? Konusmaya siz nasil yaklasiyosunuz merak ediyorum.
Vahit kullandığı cümlelerde 'hocam'ı kullanarak ODTÜlü olduğunu göstermiş hocam..😊
Sponsoru neredeyse gömecektiniz :D Öyle mi reklam yapılır. Neyse benim hoşuma gitti gene de fiyatı çok uçuk değilse düşünülebilir, fena gözükmüyor.
31:30 patladım WHSJWJSWHSWHSJWHSJWJS
Vahit abi ilk 50 saniye niye öyle baktın yaşar abiye sbsbshs
16:02 🎉🎉🤞🎉🎉
Mu Atlantis Lemurya ile ilgili video gelsin
27:15 asdfghjkl
32:50
Matbaanın yasaklanmasının kabahati yok mu ?
🎉
Reklam yaparken turunculu arkadaşı konuşturma bir daha yoksa batarsınız😂
Beyaz futbol reklamları gibi olmuş 😂
Okumuştum
🖐️
bardaklar nereden bilen var mı
Zwilling 😊
kendimi mi öldürsem yoksa bir fincan kahve mi içsem diye konuya nasıl giremediniz
Sohbetiniz çok güzel ama Türkçe nizden birsey anlatamıyorum biraz daha düzgün Türkçeyle konuş sanız daha güzel olur
Kahve gibi kahve. Hadi bir anlat Yasarcığım 😂😂😂
konuyu ne kadar dağıtıyorsunuz! tam olarak neyi tartıştığınız bile belli değil!
Kültür tanımınız benim tanımımdan biraz uzak geldi. Benim kültür tanımım şudur;
Kültür, insandır. İnsanın yaptığı herşeydir. Milletler ise insanların ve bi nevi kültürlerin ayrışmasıyla oluşur.
Tarih olarak daha gerilere gidilirse esasında tarıma dayalı bir hayat tarzı olmayan Türklerin kültür kavramını ekin veya hars kelimeleriyle ifade edip açıklamaya çalışması çok da isabetli gelmiyor, ekonomisi tarım dayalı bölgelerde sınıflı toplum ve kölecilik görünür, oysa Türklerin ekonomisi büyük ölçüde hayvancılığa dayanıyordu ve sosyal yapı Avrupa'daki gibi sınıflı değildi.
Destek Kibris
kahve gibi kahve
Benliğimizi oluşturamadık tespitinize katilmiyorum
Ya evet bu gençleri dinliyorum. Ara sira. siyasal islamci olduklarını düşünüyorum. Cumhuriyet ide ülkenin modernleşme hikayesine baya da eleştirel bakıyorlar. Karşı kampın bakış açısını göz atmak için takip ediyorum. Acaba kendi kafa yapılarında olan yöneticiler bize nasıl bir medeniyet modeli sundu yada sunar di. Merak ediyorum
Türkiyeli diyenin neresi kapsayıcı yav. Foncudur o foncu, Alaman foncusu.
Dpt 5 ekim 1960 kurulmustur
Güzel olmamış kıraaaaaal 😅 Ömer'i çağırın Ömer iyidir
Giderek daha başarılı programlar yapiyorsunuz...
Modernlesememe hikaye demisler biz modern lesmeyi modernlestirdik
Tayfa yerine Camia deseniz daha iyi olacak. Tayfa çok sokak ağzi
Kısaca din ve genetik sorunlar nedeniyle.
Oha la herifler sponsor almış.
Yaşar ne bu toplumu tanıyor ne de herhAMgibir düzgün tespitte bulunabiliyor 😂😅🤣 ne diyon olm sen resmen sana rağmen izliyorum videoları