HSV 1 - Uitgeest 1

• Опубликовано: 3 сен 2022
  • Wedstrijd samenvatting van 4 september 2022
    Mannen, 1, Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 19
    Een conditioneel ijzersterk HSV heeft laten zien een woordje mee te gaan spreken in de tweede klasse. Eersteklasser Uitgeest kwam er in het bekertreffen eigenlijk geen moment aan te pas: 3-0. De bekeroverwinning kan wel eens een voorbode zijn op een sterk seizoen van de Heilooërs.
    Assistent-trainer Dick Vennink, die de afwezige coach Mark Kranendonk verving, liet voor de wedstrijd nog weten dat HSV het duel had willen uitstellen vanwege een teamuitje op zaterdagavond. Uitgeest wilde echter niet wijken en de spelers van HSV deden op het veld alsof iedereen keurig thuis op de bank had gezeten. Zeker in de tweede helft was HSV op alle vlakken superieur. Uitgeest kwam er geen moment aan te pas. Vennink maakte een uitgelaten indruk over zijn ploeg. ,,Dit kan wel eens een mooi seizoen worden”, concludeerde de coach. ,,We staan er goed op en in de breedte zijn we ook ook sterk genoeg.” Vennink was bijzonder te spreken over het optreden van zijn achterhoede. ,,Bijna geen kans weggegeven. We hebben er heel veel energie in gestopt en met een beetje meer overleg hadden we, zeker in de eerste helft, meer goals kunnen maken.”
    Optimisme
    De coach kent niet alle ploegen in de tweede klasse, maar is optimistisch over de kansen van zijn formatie in het komende seizoen. ,,Ik denk dat HSV samen met VIOS hoge ogen gaat gooien in de tweede klasse.”
    Aan de start van de bekerwedstrijd stond een betrekkelijk jonge groep op het wedstrijdformulier. Onder andere Tobias Apeldoorn, Tim van Hekken en Nick Sombroek maken geen deel meer uit van de selectie. De nieuwelingen die zijn overgekomen van Schagen United, Jeroen Pater en Matz Mathot, stonden in de jonge basisformatie. Tim van der Flier is aanvoerder geworden en liet de hele wedstrijd zien waarom de band om zijn schouders zit. Onvermoeibaar pendelde de linksback met tomeloze inzet langs de zijlijn en hij schroomde niet met zijn coaching de spelers van HSV tot de orde te roepen.
    De wedstrijd was vrij eenzijdig. Uitgeest, dat experimenteerde met een 5-3-2-formatie, werd de hele wedstrijd onder druk gezet en kwam daar voetballend amper uit. Rechtsback Mike Beentjes kon in samenwerking met spits Jermaine Bregita nog een paar aanvallen opzetten, maar daar bleef het wel bij. Het eerste doelpunt voor HSV kon dan ook niet uitblijven.
    Scherp
    Die treffer viel in de achttiende minuut. Het schot was van Jelle Haastrecht en het laatste tikje van spits Jelle Stam, die een scherpe indruk maakte in dit duel. Uitgeest had duidelijk moeite met het vinden van de juiste formatie en grossierde in fouten. Vooral de tweede helft was schrijnend om te zien. HSV veroverde telkens de bal en won ook nog eens elk duel. Die ploeg combineerde er lustig op los, maar voerde dat nog wel eens te ver door. ,,Dat heb ik in de rust ook gezegd”, zei Vennink. ,,We moesten daadkrachtiger optreden bij het strafschopgebied en sneller schieten.” Stam had in ieder geval goed naar zijn coach geluisterd, want in de 65e minuut maakte hij met een prachtig schot van afstand de 2-0. De aanvaller zette zijn goede spel luister bij door in de 73e minuut ook nog eens op uiterst koele wijze de 3-0 binnen te schieten.
    HSV vond het daarna wel prima en het kapot gespeelde Uitgeest kreeg zowaar nog twee kleine mogelijkheden via Kjell Smit. De juiste afspiegeling van de krachtsverhouding bleef echter op de borden staan. [bron: Noordhollandsdagblad]