Chiar aveam nevoie de asa ceva. Am incercat de doua ori sa pescuiesc pe rauri la feeder dar nu stiam nimic despre monturi. Anul acesta o sa fiu mai perseverent! Bafta in continuare si fire intinse!
Super, mai vrem să vedem, desigur. Baltacule, dacă tot ești un pescar predominant de sălbatic, pune mâna frumușel și cumpără o vargă de calitate și arată-ne și un material la caras în deltă, că delta are zone foarte bune și foarte multe de caras și caras mare și apoi să vezi tu număr de vizualizări. Toate cele bune! :)
Ai perfecta dreptate :))). Am vzt pe alte canale cate vizualizari fac filmele cu pescuit la.pluta. si sunt pe balti multe din ele....dar daca as face in delta. Incerc la vara!
@@Baltacul E și păcat să nu încerci, în deltă, lângă o trestie, un stuf, o papură, colcăie carasul și plătica mare. În general oamenii vor să vadă un pescuit mai aproape de simplitate, când se complică lucrurile prea mult, cu monturi sofisticate, sonare, rod pod-uri, parcă ușor se pierde din farmec. Multe canale de pescuit din țară n-au prins ideea, că oamenii sunt mai atrași de capturile de talie mică și medie, bineînțeles capturile mari au farmecul lor, dar pescarul de rând, când vede un material își transpune propria persoană în acel video și marea majoritate nu vizează capturile mari. Acolo e farmecul, carasul mic și mare, plătica, babușca și ciortanul și bineînțeles speciile de sălbatic, morunașul, scobarul, cleanul și mreana, eu cred că pe zona asta de pește mediu, marea majoritate a pescarilor care urmăresc youtube-ul se regăsesc.
La ultima montura cred ca se poate indeparta si mai mult firul de cosulet prin folosirea a 2 tuburi anti-tangle (pentru conectorii rapizi) trase unul in continuarea celuilalt. ar trebui sa mai castigi 3-4 cm (in teorie)
Sal.. La impletitura(treccia} puteai folosi dispozitivul de creat bucle.... La montura cu tub a. tangle trebuie sa le spui celor mai la inceput ca la dunare folosim uneori si cosulete de peste 100gr.la lanseuri repetate cu firul clipsat tubul se va slabii din zona unde este clipsat si inelul de plastic injectat pe tub unde este prins cosuletul va aluneca spre partea inferioara a tubului.
Felicitari pentru acest material ! As dori sa intreb daca este benefica sau nu folosirea unei alice de plumb pe forfac tinand cont de lungimea mare a acestuia si faptul ca se pescuieste in curenti destul de puternici ?
Multumesc pentru intrebarea interesanta. Chiar am vorbit cu Bobi despre subiect. Concluzia ar fi ca alica stransa bine afecteaza rezistenta forfacului in acel punct, mai ales ca folosim fire cu diametru mic in pescuitul la feeder. Apoi ar mai fi ideea ca momeala trebuie lasata sa se miste cat mai natural sub apa, e ok sa fie intinsa de curent. Curentul oricum o si "apasa" pe substrat odata ajunsa acolo. Deci nu are rost sa complicam lucrurile cu elemente in plus.
De ce ar fi ultima montura, care are cele mai multe elemente, si agrafa rapida(mare) si tub antitangle si bilute cauciuc montura de AVARIE...?De ce ar fi necesar opritorul de deasupra cosuletului, si mai ales, de ce ar ajuta acel opritor in caz de neatentie. Acel opritor de cele mai multe ori iti cocoseaza upe varful cand nu esti atent....
Nu este nici o problema atât timp când opritorul este destul de "de calitate" încât să se oprească în nod și să păstreze montura desfășurată cum trebuie. Și eu folosesc la fel, doar opritoare, fără bile antishock
Eu sunt un începător în ale pescuitului și vas ruga să-mi spui de ce se folosește forfacul asa de lung? Ca eu pana acum am folosit monturi feeder cu forfac de maxim 15 cm si ma tem ca din cauza asta nu am prins peste (gen prindeam 3, 4 pești la o partida) chiar și în perioada în care era ciortanelul la putere eu tot 3, 4 pești prindeam. Apropo pescuiesc pe un afluent al Dunării Mulțumesc anticipat
Pe ape curgătoare curentul îți întinde struna (forfacul) iar nada din coșuleț formează o dara în curent. În 95 % din cazuri pestele urca pe dara de nada unde trebuie sa găsească întâi cârligul cu momeala.
In plus fata de cele spuse de domnul Dragos Grivei,un forfac mai lung este mai util pentru ca pestele sa poata trage de momeala linistit fara sa intampine rezistenta.Cand isi va da seama ca ceva nu este in regula va fi deja prea tarziu pt el:) Plus ca este mult mai indicat sa incepi cu un forfac mai lung pana observi modul de hranire al pestilor (daca se hranesc apatic poti chiar sa il lungesti dar daca le gasesti carligele in gat sau chiar in stomac e clar ca trebuie scurtat).Iti recomand clipurile celor de la dependentdefeeder,canal dedicat exclusiv pescuitului la feeder de unde poti invata foarte multe,atat pentru ape curgatoare cat si balti.Fir intins! Respect Baltacul,un material excelent!!!
Ne poti prezenta minimul necesar unui pescar de feeder? (Care este minimul de scule pe care trebuie sa le achizitionam de preferat in pescuitul cu method) 👍👍👍
Salutare. Pot eu sa ți spun minimul unui pescar de feeder. 1. Lanseta feeder cat mai adecvată pentru locurile unde pescuiești cel mai des( daca este rău cu curent mediu-puternic) o lanseta minim 3.30,3.60(pentru a ieși mai repede din pragurile și locuri nedorite) și putere de aruncare de minim 100-120( eu folosesc 150 pe Dunăre, dar îți faci treaba in majoritatea cazurilor și cu 100-120 daca arunci cu simt de răspundere. 2. O mulineta de 4000-5000, nu mai mult, bugetul tu îl alegi, sunt de la okuma -100,150 Ron..destule 3. Cârlige 14,12,10 in mod principal, eu am scos ciortan de 2kg cu cârlig de 14 fără probleme, nu unul,ci mai multi consecutivi fara vreo problema( marca guru, special feeder nr.14) 4. Coșulețe de 70,80,100,120 în funcție de curentul pe care l ai. Eu iau coșulețe de pe OLX confecționate "manual" . Mi e mai ok sa dau 2 lei pe unul decât 8,10 lei pe nu știu ce firme.. 5. Firul de pe mulineta. Eu am ajuns in stadiul in care pe un tambur am un monofilament de .22,.25 de calitate , iar pe altul textil de 0.10( sta bine in curenți mai puternici și e foarte senzitiv, trebuie mai multa grija). Mergi pe mono de .25 de calitate și ți faci treabă perfect. 6. Manunchi de opritoare, un easy loop pentru ochete mai fine, fir pent u struna(0.16 mono de calitate) vârtej mici dar de calitate și ele, și agrafe pentru coșulet.. 7. Un pichet pentru susținerea lansetei, cat mai simplu și rezistent, lung 8. Un juvenic compact dar lung și el, și un minciog, la fel, lung și compact..atât...nimic mai mult
A doua montura este cea pe care o folosesc mereu, o exceptie doar ca nu folosesc alt fir, pur si simplu fac montura direc pe firul principal. Lipsa tubului pacaleste mai usor pestele. Fire intinse!
Salut. Ce fir folosesti ?. Inainte si eu o foloseam la fel, cu impletitura direct din firul principal dar dupa mai multe lanseuri aceste se incurcape dupa cosulet...era prea moale. Rigiditatea fluorocarbonului mi-a rezolvat aceasta problema indiferent cate lanseuri fac.
@@Baltacul un trabuco competition de 0,20. Se mai incurca dar foarte rar, asta cand sunt eu agitat si mulinez ca nebunul. Ideea este ca am observat ca daca folosesc cat mai putine elemente pestele este mai usor de pacalit. De asta incerc ca in apa sa nu am prea multe noduri, stopere etc.
Salut vreau sa intreb ce greutate in gr puneti cind pescuiti pe dunare eu am pus un momitor de 100 gr si mi la luat curentul apei de nu s a vazut am dat la Oltenita la citiva metri de varsarea Argesului unde e rampa cre intra lumea cu barca pe dunare
In general, minim 120 grame la Dunăre, dar depinde de la caz la caz. Probezi greutatea cu momitorul gol. Am văzut că mulți folosesc 80-100 grame, lansează în amonte și curentul aduce coșulețul până când acesta se prinde de o structură, dar este posibil să pierzi toată nada pe drum 😅.
@@gabrieldavid3438 Bine se gasesc cam greu greutati mai mari de 100 gr ma refer la toate formele, in privinta nadei la dunare dau cu mamaliga amestecata cu nada feeder si nu o pierd dar problema e ca o ia si o duce in aval am sa incerc sa mi fac singur plumbi mai grei. Problema e cum percuiesti cu o lanseta feeder cu o greutate asa .are ca eu am dat cu o lanseta de crap solida si mi s a parut greu de aruncat dar cu finetea de feeder sta toata indoita
@@morarucristian4377 Eu am folosit si cosulete de 170 de grame la Dunare. Lanseta mea de feeder este un Team Feeder Power FIghter de 50-170 de grame cu varfuri schimbabile. Cu varful heavy arunc fara probleme cu cosulet de 170 de grame. Este imposibil sa nu ti se miste putin plumbul fata de locul in care arunci pentru ca ai fir pe apa care este umflat si dus de curent si trage si montura dupa el pana cand plumbul atinge fundul. Daca amesteci cu magaliga, nada de feeder nu stiu cat de buna este mecanica sub apa. Nada trebuie sa fie destul de putin umectata astfel incat sa fie dusa de apa si sa creeze o dara de hrana pe care pestele sa urce pana la carlig. Cu mamaliga in nada nu stiu cat se mai intampla acest lucru.
@@Baltacul multumesc am sa incerc anul acesta pina voi ajunge la rezultate mai bune urmarind si postarile tale care vad ca ai o serie de experti care sunt de mare ajutor
Nu recomand tuburile antitangle din plastic...se rupe exact de unde se agata cosuletul...mai bine celelalte monturi ...am cumparat tuburi de la diverse firme si m am uitat cum se duce cosuletul in eter!!!!!!
Adevarat...cele din plastic nu sunt atat de bune, mai ales la Dunare unde folosim cosulete grele. Exact cum am folosit si in acest video, noi preferam tija anti-tangle metalice.
Salutare,Am Si eu o nelamurire. M-am plimba azi prin magazine si am dat de o mulineta de la shimano (Sahara 3000 S-R) si un bat tot (shimano Catana) , pentru spinning ...🤔🤔🤔Mai ce ziceti sunt Ok?
Încearcă să găsești un model cu un diametru al tubului cât mai mic, în caz contrar o să aibă o rezistență mai mare la curgerea apei și îți poate mișca montura.
Astea nu sunt monturi de Dunăre. Sunt pentru apa curgătoare cu debit mediu spre mic. La Dunăre se folosesc momitoare de peste 80 de grame și fire de la 0,30 în sus. Documentați-vă pe teren și apoi învățați și pe alții.
Va salut cu respect nea Nicu. Noi asa pescuim si prindem peste si pe dunare. Se numeste feeder. Iar daca folosesc un cosulet de 250 de grame folosesc si fire mai groase. Dumneavostra sunteti liber sa pescuiti cum stiti. Fire intinse!
@@terrorrr2891 Serios..nu produce lansete. Claumar are lansete ca orice alt magazin....de la toti producatorii (Trabucco, fox, shimnao, cormoran, team feeder...etc) Ca le iei de la claumar sau din alta parte...tot lansetele alea sunt.
Sa moara jana daca am înțeles ceva la cea dea doua montura! Practic a facut monturile pentru voi...acolo,noua nu ne.a explicat nimic...de ce se face asa...de ce asa...,gen.😂😂😂 Totul facut pe repede înainte! 😢😢
cand prezentati fire trageti putin de ele sa vedem si noi ca ce e sub 0.30 se rup foarte repede mai rezistenta e ata de cusut. cred ca am luat toate firmele mari la rand de fire nu ai nici o sansa pe dunare
Eu pescuiesc cu claumar invisiline pe dunare . La feeder am 0.25. In ultimul episod am scos un somn de 9kg cu invisiline de 0.30. Cam fluiera ce-i drept...dar nu s-a rupt :).
@@Baltacul o sa-l incerc si pasta bag la coletia de role de fir zici ca am magazin de pescuit da nicunu nu e bun ultima achizitie un prologic de 0.25 alta mizerie
@@maximalundergroundelectron7424 Conteaza cum se prezinta in drill. E altceva fata de atunci cand tragi tu de ele. Eu iti zic ce folosesc eu...acuma nu inseamna ca va fi pe gustul tuturor. E un fir bun calitate/pret. M-as astepta ca prologicul sa fie mai bun ca asta. Ce sa zic...
Felicitari Bobi, scurt și la obiect ca de-obicei!
Cam asa se realizeaza un clip " atelier de monturi " bravo Baltacule !
Chiar aveam nevoie de asa ceva. Am incercat de doua ori sa pescuiesc pe rauri la feeder dar nu stiam nimic despre monturi. Anul acesta o sa fiu mai perseverent! Bafta in continuare si fire intinse!
Fire intinse!
Mulțumim pentru acest clip
Mersi pentru monturi. HOP, pita cu unsoare
Multam peentru acest clip vidéo Baltacule un an nou cat mai bun si cu multe surprize frumoase o zi buna !
Mia fost de folos acest vlog 👀👀asteptam mai multe 🐟🐠
Fain baieți
Bine Bobiță !!!! Salutari maxime !
Felicitări PTR material!
Super, mai vrem să vedem, desigur. Baltacule, dacă tot ești un pescar predominant de sălbatic, pune mâna frumușel și cumpără o vargă de calitate și arată-ne și un material la caras în deltă, că delta are zone foarte bune și foarte multe de caras și caras mare și apoi să vezi tu număr de vizualizări. Toate cele bune! :)
Ai perfecta dreptate :))). Am vzt pe alte canale cate vizualizari fac filmele cu pescuit la.pluta. si sunt pe balti multe din ele....dar daca as face in delta. Incerc la vara!
@@Baltacul E și păcat să nu încerci, în deltă, lângă o trestie, un stuf, o papură, colcăie carasul și plătica mare. În general oamenii vor să vadă un pescuit mai aproape de simplitate, când se complică lucrurile prea mult, cu monturi sofisticate, sonare, rod pod-uri, parcă ușor se pierde din farmec. Multe canale de pescuit din țară n-au prins ideea, că oamenii sunt mai atrași de capturile de talie mică și medie, bineînțeles capturile mari au farmecul lor, dar pescarul de rând, când vede un material își transpune propria persoană în acel video și marea majoritate nu vizează capturile mari. Acolo e farmecul, carasul mic și mare, plătica, babușca și ciortanul și bineînțeles speciile de sălbatic, morunașul, scobarul, cleanul și mreana, eu cred că pe zona asta de pește mediu, marea majoritate a pescarilor care urmăresc youtube-ul se regăsesc.
La ultima montura cred ca se poate indeparta si mai mult firul de cosulet prin folosirea a 2 tuburi anti-tangle (pentru conectorii rapizi) trase unul in continuarea celuilalt. ar trebui sa mai castigi 3-4 cm (in teorie)
Sal.. La impletitura(treccia} puteai folosi dispozitivul de creat bucle.... La montura cu tub a. tangle trebuie sa le spui celor mai la inceput ca la dunare folosim uneori si cosulete de peste 100gr.la lanseuri repetate cu firul clipsat tubul se va slabii din zona unde este clipsat si inelul de plastic injectat pe tub unde este prins cosuletul va aluneca spre partea inferioara a tubului.
Bravo baltacule 👍👍👍
Bravo..super tare👍👍
MINUNAT !!!!!!!!
Acul îl mai pui în nada din cosulet?
Nu...
Super!!multumim!!
Felicitari pentru acest material ! As dori sa intreb daca este benefica sau nu folosirea unei alice de plumb pe forfac tinand cont de lungimea mare a acestuia si faptul ca se pescuieste in curenti destul de puternici ?
Multumesc pentru intrebarea interesanta. Chiar am vorbit cu Bobi despre subiect. Concluzia ar fi ca alica stransa bine afecteaza rezistenta forfacului in acel punct, mai ales ca folosim fire cu diametru mic in pescuitul la feeder. Apoi ar mai fi ideea ca momeala trebuie lasata sa se miste cat mai natural sub apa, e ok sa fie intinsa de curent. Curentul oricum o si "apasa" pe substrat odata ajunsa acolo. Deci nu are rost sa complicam lucrurile cu elemente in plus.
@@Baltacul Multumesc pentru raspuns .
De ce ar fi ultima montura, care are cele mai multe elemente, si agrafa rapida(mare) si tub antitangle si bilute cauciuc montura de AVARIE...?De ce ar fi necesar opritorul de deasupra cosuletului, si mai ales, de ce ar ajuta acel opritor in caz de neatentie. Acel opritor de cele mai multe ori iti cocoseaza
upe varful cand nu esti atent....
Buna ziua pescari !!! Referitor la prima montură.......este problema daca nu am bilă antișoc???? (pun doar opritor) Vă mulțumesc
Nu este nici o problema atât timp când opritorul este destul de "de calitate" încât să se oprească în nod și să păstreze montura desfășurată cum trebuie. Și eu folosesc la fel, doar opritoare, fără bile antishock
Bravo baitiii 🚣♂️
Cei mai buni
Eu sunt un începător în ale pescuitului și vas ruga să-mi spui de ce se folosește forfacul asa de lung? Ca eu pana acum am folosit monturi feeder cu forfac de maxim 15 cm si ma tem ca din cauza asta nu am prins peste
(gen prindeam 3, 4 pești la o partida) chiar și în perioada în care era ciortanelul la putere eu tot 3, 4 pești prindeam. Apropo pescuiesc pe un afluent al Dunării
Mulțumesc anticipat
Pe ape curgătoare curentul îți întinde struna (forfacul) iar nada din coșuleț formează o dara în curent. În 95 % din cazuri pestele urca pe dara de nada unde trebuie sa găsească întâi cârligul cu momeala.
In plus fata de cele spuse de domnul Dragos Grivei,un forfac mai lung este mai util pentru ca pestele sa poata trage de momeala linistit fara sa intampine rezistenta.Cand isi va da seama ca ceva nu este in regula va fi deja prea tarziu pt el:) Plus ca este mult mai indicat sa incepi cu un forfac mai lung pana observi modul de hranire al pestilor (daca se hranesc apatic poti chiar sa il lungesti dar daca le gasesti carligele in gat sau chiar in stomac e clar ca trebuie scurtat).Iti recomand clipurile celor de la dependentdefeeder,canal dedicat exclusiv pescuitului la feeder de unde poti invata foarte multe,atat pentru ape curgatoare cat si balti.Fir intins!
Respect Baltacul,un material excelent!!!
Superb videoclip sunt primu
Ne poti prezenta minimul necesar unui pescar de feeder? (Care este minimul de scule pe care trebuie sa le achizitionam de preferat in pescuitul cu method) 👍👍👍
Salutare. Pot eu sa ți spun minimul unui pescar de feeder.
1. Lanseta feeder cat mai adecvată pentru locurile unde pescuiești cel mai des( daca este rău cu curent mediu-puternic) o lanseta minim 3.30,3.60(pentru a ieși mai repede din pragurile și locuri nedorite) și putere de aruncare de minim 100-120( eu folosesc 150 pe Dunăre, dar îți faci treaba in majoritatea cazurilor și cu 100-120 daca arunci cu simt de răspundere.
2. O mulineta de 4000-5000, nu mai mult, bugetul tu îl alegi, sunt de la okuma -100,150 Ron..destule
3. Cârlige 14,12,10 in mod principal, eu am scos ciortan de 2kg cu cârlig de 14 fără probleme, nu unul,ci mai multi consecutivi fara vreo problema( marca guru, special feeder nr.14)
4. Coșulețe de 70,80,100,120 în funcție de curentul pe care l ai. Eu iau coșulețe de pe OLX confecționate "manual" . Mi e mai ok sa dau 2 lei pe unul decât 8,10 lei pe nu știu ce firme..
5. Firul de pe mulineta. Eu am ajuns in stadiul in care pe un tambur am un monofilament de .22,.25 de calitate , iar pe altul textil de 0.10( sta bine in curenți mai puternici și e foarte senzitiv, trebuie mai multa grija). Mergi pe mono de .25 de calitate și ți faci treabă perfect.
6. Manunchi de opritoare, un easy loop pentru ochete mai fine, fir pent u struna(0.16 mono de calitate) vârtej mici dar de calitate și ele, și agrafe pentru coșulet..
7. Un pichet pentru susținerea lansetei, cat mai simplu și rezistent, lung
8. Un juvenic compact dar lung și el, și un minciog, la fel, lung și compact..atât...nimic mai mult
Asta este pentru feederul clasic, nu method
A doua montura este cea pe care o folosesc mereu, o exceptie doar ca nu folosesc alt fir, pur si simplu fac montura direc pe firul principal. Lipsa tubului pacaleste mai usor pestele. Fire intinse!
Salut. Ce fir folosesti ?. Inainte si eu o foloseam la fel, cu impletitura direct din firul principal dar dupa mai multe lanseuri aceste se incurcape dupa cosulet...era prea moale. Rigiditatea fluorocarbonului mi-a rezolvat aceasta problema indiferent cate lanseuri fac.
@@Baltacul un trabuco competition de 0,20. Se mai incurca dar foarte rar, asta cand sunt eu agitat si mulinez ca nebunul. Ideea este ca am observat ca daca folosesc cat mai putine elemente pestele este mai usor de pacalit. De asta incerc ca in apa sa nu am prea multe noduri, stopere etc.
Salut.. la prima montura poti sa ii pui si pop up?🤔🤔
nu. se ridica carligul si forfacul si faci elicopter in curent cu ele. Nu functioneaza.
Buna ziua, la a doua montura cum faceti sa nu se desfaca firul impletit. Eu am incercat toate variantele si nu am reusit.
Faceti un nod 8 la ambele capete ale impletiturii. De fapt e de ajuns doar unul sus
@@Baltacul Multumesc! Am rezolvat problema cu al doilea nod.
La prima montura pe lac pot folosi pop-up?
Nu..nu are rost. Method feeder cu popup e cea mai buna optiune pe lacuri
Ok
Deci pe lacuri nu merge coșulețul?
@@beleandenis9891 merge dar cu momeala vie..cosulete de lac..nada care sa faca nor..etc
Care este motivul pt care nu e bun coșulețul cu rig cu pop - up?
salut ! modelul de anti tangle folosit ? (cm)
90 mm de la Falcon Fishing Tackle
@@Baltacul multumesc mult !
👍👍👍
Salut vreau sa intreb ce greutate in gr puneti cind pescuiti pe dunare eu am pus un momitor de 100 gr si mi la luat curentul apei de nu s a vazut am dat la Oltenita la citiva metri de varsarea Argesului unde e rampa cre intra lumea cu barca pe dunare
In general, minim 120 grame la Dunăre, dar depinde de la caz la caz. Probezi greutatea cu momitorul gol. Am văzut că mulți folosesc 80-100 grame, lansează în amonte și curentul aduce coșulețul până când acesta se prinde de o structură, dar este posibil să pierzi toată nada pe drum 😅.
@@gabrieldavid3438 Bine se gasesc cam greu greutati mai mari de 100 gr ma refer la toate formele, in privinta nadei la dunare dau cu mamaliga amestecata cu nada feeder si nu o pierd dar problema e ca o ia si o duce in aval am sa incerc sa mi fac singur plumbi mai grei. Problema e cum percuiesti cu o lanseta feeder cu o greutate asa .are ca eu am dat cu o lanseta de crap solida si mi s a parut greu de aruncat dar cu finetea de feeder sta toata indoita
Multumesc mult pt informatie si ceea ce faci pentru a descoperi tainele pescuitului
@@morarucristian4377 Eu am folosit si cosulete de 170 de grame la Dunare. Lanseta mea de feeder este un Team Feeder Power FIghter de 50-170 de grame cu varfuri schimbabile. Cu varful heavy arunc fara probleme cu cosulet de 170 de grame. Este imposibil sa nu ti se miste putin plumbul fata de locul in care arunci pentru ca ai fir pe apa care este umflat si dus de curent si trage si montura dupa el pana cand plumbul atinge fundul. Daca amesteci cu magaliga, nada de feeder nu stiu cat de buna este mecanica sub apa. Nada trebuie sa fie destul de putin umectata astfel incat sa fie dusa de apa si sa creeze o dara de hrana pe care pestele sa urce pana la carlig. Cu mamaliga in nada nu stiu cat se mai intampla acest lucru.
@@Baltacul multumesc am sa incerc anul acesta pina voi ajunge la rezultate mai bune urmarind si postarile tale care vad ca ai o serie de experti care sunt de mare ajutor
Nu recomand tuburile antitangle din plastic...se rupe exact de unde se agata cosuletul...mai bine celelalte monturi ...am cumparat tuburi de la diverse firme si m am uitat cum se duce cosuletul in eter!!!!!!
Adevarat...cele din plastic nu sunt atat de bune, mai ales la Dunare unde folosim cosulete grele. Exact cum am folosit si in acest video, noi preferam tija anti-tangle metalice.
Salutare,Am Si eu o nelamurire.
M-am plimba azi prin magazine si am dat de o mulineta de la shimano (Sahara 3000 S-R) si un bat tot (shimano Catana) , pentru spinning ...🤔🤔🤔Mai ce ziceti sunt Ok?
Salut, sunt bune!
Spune mi si mie te rog modelul de anti tangle folosit
Este cel de la claumar pescar
Încearcă să găsești un model cu un diametru al tubului cât mai mic, în caz contrar o să aibă o rezistență mai mare la curgerea apei și îți poate mișca montura.
Cel mai bun antitangle e fara antitangle :))
🧜♀️
Astea nu sunt monturi de Dunăre. Sunt pentru apa curgătoare cu debit mediu spre mic. La Dunăre se folosesc momitoare de peste 80 de grame și fire de la 0,30 în sus. Documentați-vă pe teren și apoi învățați și pe alții.
Va salut cu respect nea Nicu. Noi asa pescuim si prindem peste si pe dunare. Se numeste feeder. Iar daca folosesc un cosulet de 250 de grame folosesc si fire mai groase. Dumneavostra sunteti liber sa pescuiti cum stiti. Fire intinse!
Va salut, in video si respectiv discutie este vorba strict de feeder unde niciodata nu se va folosi fir de peste 0.26
Mai bune sunt lansetele feeder de la Benzar dacat de la Claumar
Claumar nu produce Lansete.
Am văzut și eu la unul,sau poate ia pus el un altipild
@@terrorrr2891 Serios..nu produce lansete. Claumar are lansete ca orice alt magazin....de la toti producatorii (Trabucco, fox, shimnao, cormoran, team feeder...etc) Ca le iei de la claumar sau din alta parte...tot lansetele alea sunt.
Așa am văzut așa v-am spus ce vina am eu
@@terrorrr2891 doamne fereste...nicio vina!! Vroiam doar sa va conving atat. Scuze daca a parut altfel.
Sa moara jana daca am înțeles ceva la cea dea doua montura! Practic a facut monturile pentru voi...acolo,noua nu ne.a explicat nimic...de ce se face asa...de ce asa...,gen.😂😂😂 Totul facut pe repede înainte! 😢😢
Aceste metode sînt din epoca de piatră .
cand prezentati fire trageti putin de ele sa vedem si noi ca ce e sub 0.30 se rup foarte repede mai rezistenta e ata de cusut. cred ca am luat toate firmele mari la rand de fire nu ai nici o sansa pe dunare
Eu pescuiesc cu claumar invisiline pe dunare . La feeder am 0.25. In ultimul episod am scos un somn de 9kg cu invisiline de 0.30. Cam fluiera ce-i drept...dar nu s-a rupt :).
@@Baltacul o sa-l incerc si pasta bag la coletia de role de fir zici ca am magazin de pescuit da nicunu nu e bun ultima achizitie un prologic de 0.25 alta mizerie
@@maximalundergroundelectron7424 Conteaza cum se prezinta in drill. E altceva fata de atunci cand tragi tu de ele. Eu iti zic ce folosesc eu...acuma nu inseamna ca va fi pe gustul tuturor. E un fir bun calitate/pret. M-as astepta ca prologicul sa fie mai bun ca asta. Ce sa zic...
Ce vechi e filmul, Huawei a dispărut.