KOLLEKTÖR MONTAJI ve kombi bağlantısı nasıl yapılır | manyetik kireç önleyicisi Bölüm 2

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 ноя 2024
  • yerden ısıtma sistemleri için debili Kollektör Montajı nasıl yapılır. Manyetik kireç önleyici nedir? yerden ısıtma kollektörüne nasıl bağlanır. Yerden ısıtma Kollektör sağlamlık testi nasıl yapılır. kombi ile kollektör arası boru bağlantıları nasıl olmalıdır. Kollektör bağlantısı için nelere dikkat edilmelidir. eşanjör nedir. Alüminyum eşanjör ile çelik eşanjör farkı. Yerden ısıtma nasıl yapılır.
    çetin mühendislik
    buto valve debili kollektör
    • YERDEN ISITMA NASIL YA...
    • Yerden ısıtma izolasyo...
    • Yerden ısıtma tasarım ...
    • Yerden ısıtma harici s...
    yerden ısıtma tüm aşamalar için :
    • Yerden ısıtma nasıl ya...
    Dikkat! filtre ve vanaların yeri özellikle bu şekilde ayarlanmıştır.. kombi girişlerinde filtre öncesinde tesisatta ayrıca vana vardır.. burda görünen vanalar filtre değişim esnasında kombi içinde bulunan suyun akmasını önlemektedir. Eğer sizin tesisatınızda filtre öncesinde vana yoksa videoda gösterilen bağlantıdaki vanalar ile filtrelerin yerleri değiştirilmelidir..
    ----- Kireç önleyici ile ilgili bir açıklama: -----
    Manyetik kireç önleyici, gösterilen şekli ile kullanıldığında mutfak, lavabo vs. suyunu ısıtma esnasında devrede bulunmaz. videoda gösterilen bağlantı şekli sadece kış döneminde kalorifer sistemindeki suyu ısıtma süresince devrededir. Eğer mutfak suyu ısıtma esnasında da da kireç önleyici sistem kullanılmak istenirse (kombi çalışma prensibi gereği) kombi içindeki kapalı devre devirdaim su döngüsü içine dahil edilmelidir. bu ise ek tasarım gerektiğinden şahsi düşüncem hiç bulaşmamanızdır. çelik eşanşörlü bir kombi tercih etmek en mantıklı iştir.
    kireç veya manyetit den kaynaklanan arızalarda en kötü durum eşanşörün değişmesi lüzumu olabilir.
    Kombi: www.demirdokum...
    Kreç önleyici: www.miramak.co...
    iyi seyirler.
    Akif Kutlu

Комментарии • 14

  • @TheMaratbilgin
    @TheMaratbilgin Год назад

    Kendi işinizi kendiniz yapmanız kadar sağlam bir iş yok... O kollektörü ustalar yapsaydı yüzde 90'ı o vaziyette takardı sizin de ruhunuz duymazdı... Emeğinize sağlık...

    • @akutlu
      @akutlu  Год назад +1

      haklısınız. ancak bu işler zamanı ve hevesi olanlar için uygun.. severek yaparsanız işlerinizi tam olur.. burda çekmediğim ancak beğenmeyip yıkıp yeniden yaptığım işler çok olmuştur. ilginiz için teşekkürler.

  • @birazsundanbirazondan3051
    @birazsundanbirazondan3051 Год назад

    el emegi göz nuru oluyor tam. isten anlatıp her detayini düşünüp yapmak cok güzel. ustada olsa sunuşta parasi icin yapıyor. Kendinin olmadığı için bu hassasiyeti göstermeyebilir

  • @yasinsekerci2219
    @yasinsekerci2219 3 месяца назад

    Hocam selamlar
    rehau fraenkische donfass çetin kalde gibi markalar mevcut hangisinin daha iyi oldugun güşünüyosunuz ve
    videolarda kullanmış oldugunuz markaları yazabilir misiniz teşekkürler tekrardan

    • @akutlu
      @akutlu  3 месяца назад

      çetin boru ve kollektör kullandım.. danfoss vana motoru ve dijital termostad.. kalite karşılaştırması yapmadım. biraz ekonomik olsun ve oksijen bariyerli bir boru olsun istedim. pex ve pert porular var. bütçenize göre seçebilirsiniz.. ithal olanlar benim zamanımda pahalı idi.. şimdi döviz düşük seyrediyor.. fiyatlar ne alemde bilmiyorum.

  • @kural1kural114
    @kural1kural114 Год назад

    Kombi den konnektör e kaçlık boru çektiniz gidiş dönüş aynı boyutmu

    • @akutlu
      @akutlu  Год назад

      Gidiş Dönüş aynı çap ve 3/4" (üç çeyrek)

  • @MustafaKankan
    @MustafaKankan 9 месяцев назад

    Hocam merhabalar. Bu yaz nasip olursa biz de müstakil dubleks bir ev yapmayı düşünüyoruz. Ben de bir çok işimi sizin gibi kendim yapmayı biliyorum ve seviyorum ama sizin ki baya bir üst seviye Maaşallah. Yerden ısıtma mı yoksa normal petek mi tercih edeceğiz şu aşamada karar vermedik ama ricamız sürece başladığımızda yardımcı olmanız. Selamlar.

    • @akutlu
      @akutlu  9 месяцев назад

      Ben yerden ısıtma ve her odaya, o odayı kontrol eden termostat yaptım. bence bu süreçte benim yapmadığım "şap beton" haricinde herşey gayet iyi.. ustalar isteğim şapı yapmadılar.. "biz hep böyle yapıyoruz" deyip için içinden sıyrıldılar.. Aslında şap taşının ince olması gerekiyordu.. ama malesef öyle olmadı.. her neyse. elimden geldiğince edindiğim tecrübeleri paylaşmak isterirm. Allah kolaylık versin.

  • @yucelatabir8105
    @yucelatabir8105 8 месяцев назад

    Hocam bende 9 petek var nasıl kollektör almalıyım

    • @akutlu
      @akutlu  8 месяцев назад

      petekler için debi ayarlı kollektör almaya gerek yok. eğer peteklerde termostatik vana kullanırsanız burdaki gibi vana motoru kullanmanıza da gerek yok. düz mini vanalı 9 lu kollektör işinizi görür. kolay gelsin.

  • @akdgakdag1012
    @akdgakdag1012 3 месяца назад

    Filtreleri yanlış koydunuz önce Van'a sonra filitre

    • @akutlu
      @akutlu  2 месяца назад

      farkındayım.. yanlış olan birşey yok. size göre yanlış olabilir. ama bence böyle olmalı.. genellikle evlerde suyun gidiş istikametinde suyu kesmek için vana konuyor. ve böylece vana dan sonra filtre temizliği suyun akışı kesildiği için yapılabiliyor. ancak kombide kalan bir miktar su da filtre kapağı açıldığında geri akıyor.. bence filtrenin her iki yanına da vana konmalı.. bu lüks.gelebiliir. bu durumda müstakil evde ana vana kesilince zaten su akışı olmuyor.. kombiden su borusunda kalan su geri gelmesin diye filteren sonra vana konulduğu için su kombiden geri akmıyor.. temiz iş..

    • @durantunca
      @durantunca 2 дня назад

      Pislik tutucu temizliği için ana vanayı kapatmak istemezsiniz eleştiri yerinde olmuş.