Ympäristöviranomaisten palkoilla pystyisi perustamaan monta kaivosta ja prosessointilaitosta. Ehdotan että lakkautetaan nämä virastot ja kaivetaan ensi töiksi helvetin iso monttu mcbrain79:n kotipihalle säästyneillä varoilla. Kaikki myrkylliset paskavedet voi jättää lillumaan siihen pintaan sitten kun kaivos hylätään.
Kännyköihin ja muihin akkukäyttöisiin laitteisiin olisi pitänyt saada palautuspanttijärjestelmä jo muutama vuosikymmen sitten ja sähköautojen kohdalla heti ensimmäisestä myydystä autosta. Kun tämä tilanne ei pitäisi olla poliitikoille mikään yllätys. Mutta EUssa on paljon helpompaa, jos voi vain näperrellä pikkujuttujen kanssa.
@@madvicemusic Niin, onhan se vähä hassua, että Suomessa ei saa edes amputoidut höpöheinää. Heitä suojellaan kaikelta muulta, paitsi krooniselta kivulta. Tosi ajattelevaista. Hyvä Suomi!
Suomen lisäksi ainakin Norjasta löytyy näitä harvinaisia maametalleja. Se uusi paikannettu esiintymä on arvoltaan jopa Norjan öljyesiintymiä arvokkaampi
Olisi kiinnostavaa tietää, että ketkä allekirjoittivat nykyisen kaivoslain? Norja verottaa ulkomaisia kaivosyhtiöitä 60% liikevoitosta ja suomi alle %.n. Miksi suomalaiset eivät osaa, kehtaa ja kykene rikastua? Tarja Halosen perintönä ideologia? Viron , Norjan ja Ruotsin verotus ja hallitus ohjelmat ja talous historian erot?
Raaka-aineista pulaa mutta silti johonkon jääkaappeihin tehdään kosketusnäyttöjä yms. Pitäisikö sitäkin hieman säännellä, että mihin kaikkiin laitteisiin näitä aineita tuhlataan?
IL: "Karu tieto metsäjäteistä: Useita rikostutkintoja käynnissä ...alueella tehtiin asianmukaiset maastotarkastukset, joissa merkkejä liito-oravista ei havaittu." Vessapaperia riittää jatkossakin, kunhan pidämme maahanmuuton aisoissa. Kuulemma huvimatkat Turusta Tukholmaan ovat niin tärkeitä, että tarvitaan valtion tukea.
Kiitos aiheen esiin nostosta. Ihmettelen suuresti, että millä viherkiimalla ajetaan ihmisiä sähköautoihin ja eurooppalaiset autonvalmistajat myös, mutta raaka-aineet tulevat muista maanosista, joka tekee meidät riippuvaisia näistä
Pienelektroniikka toimii lukuisilla akku tai paristoversioilla. Autojen kokoluokkaa käyttävät voidaan hylätä. Sveitsissä oli jo määräys että sähköpulassa autoja ei ladata.
Minulle jäi vähän vajaaksi, että miten kännykän kierrätys on raskasta, jos sen kännykän voi jo nyt palauttaa kauppaan. Juomapakkausten palautuksessa on raskasta ne laitteet, palautettavan materiaalin määrä ja pieni kierrätysarvo-intensiteetti. EU-byrokratia voi olla raskas tässä asiassa, kun mukana on niin paljon opportunisteja ja loput on kärkkymässä eläkevirkaa ikivihreällä oksalla, lähellä latvuksia.
Metallurgina pystyn vastaamaan tuohon kännykän kierrätykseen haastavuuteen: kännykkä sisältää kymmeniä eri metalleja ja muita materiaaleja, joista jokainen pitää erotella omassa prosessissaan/prosessiosassaan mahdollisimman puhtaaksi materiaaliksi. Tämän saavuttaminen on teknologisesti mahdollista, mutta ei taloudellisesti kannattavaa, koska kaikkien materiaalien 100% talteen otto ja puhtaus vaatisi mielettömästi energiaa (mm. sulatusuunit) ja kemikaaleja (mm. liuotusprosessit) sekä tuottaisi paljon päästöjä (näistä joutuu erikseen maksamaan). Tätä onneksi tutkitaan jatkuvasti, etenkin akujen kierrätyksen tutkimiseen panostetaan hyvin. Elektroniikan kohdalla suurin pullonkaula on tuo kerääminen (esim. vain pieni osuus kännyköistäkin toimitetaan kierrätykseen), siihen pitäisi kannustaa enemmän. Emme pysty kierrättämään mitään laitteita, jotka lojuvat ihmisten laatikostoissa.
@@zippendale7736 Hyvä ja valaiseva pointti. Parantaisiko paremman kierrätyksen tuoma suurempi volyymi taloudellista potentiaalia? Onko akkujen litiumin talteenotto yhtä energiaintensiivisyyttä? Mitäs jos sen kännykän metalliosat vain raksisi muovikuorista ja heittäisi kaivosteollisuuden metallinjalostusprosessin sekaan, vai menisikö se fiduixi? kiitoksia etukäteen, jos viitsit lisätä yleissivistystä - sitä ei koskaan voi olla liikaa.
@@zippendale7736kännyköissäkin akku ja näyttö on helposti eroteltavissa muusta laitteesta, jos manuaalinen työ sallitaan. Kaiken sulattaminen ja erottelu koneella on melkoisen aivokuollutta. Kännyköiden emolevyltäkin voi sulattaa komponenttien tinan irti ja erotella jossain määrin ennen kuin tarvii mennä koviin lämpöihin.
Niin että turhaksi käy yrittää keksiä mitään uutta, kun sen läpivienti myyntikelpoiseksi tuotteeksi on mahdotonta..monimuotoisen sääntelyn, lupien ym. takia hinta nousee pilviin. Liikaa kokkeja, tulee huono soppa.
on hyvä et kaikki tekee sammalla lailla eikä poikkeamia sallita. Hyvää Neuvostoliittolaista kulutus tavaraa on ollutkin vaikea löytää. Jään henkeä pidättäen odottamaan vasemman jalan saappaita jota saa ostaa kaksi samassa laatikossa.
Teil on hyvä ohjelma,just sellanen puolikkaan aamukahvin ja spliffin pituinen ohjelma,tullut osaksi aamurutiinia vahvasti.yksi erittäin harvoista ohjelmista jonka tilannu.
Jos ei ole ympäristövaikutuksista kuvaa, niin helpoin konsti oivaltaa mitä kaivostoiminta mm aiheuttaa ympäristölle niin ota ilmakuva esim Talvivaarasta ja aseta se Helsingin kaupungin ilmakuvan viereen niin että mittakaava on sama. Antaa jotakin osviittaa millasen poteron ja oheistoiminnan mokoma kaivos aiheuttaa.
Eihän Euroopassa enää mitään valmisteta, ei kannata, valmistava teollisuus: Usa 13%, Kiina 33 % sekä muut Kauko Idän maat lisäksi, se peli lienee jo hävitty, parempi pysyä vain hyvissä väleissä sinnepäin. Kiinan mielenkiinto suuntautuu jo muualle.
tämä ns.asiantuntia on ulkona Suomen taloustilanteesta.jos järjenkäyttöä ei ala löytyä esim mineraalien verotukseen,mitä järkeä on verottaa 0.6 prosenttia louhituista harvinaisista mineraaleista.piti lopettaa katselu kesken!!
Sillä miten paljon jotain alkuainetta on maailmankaikkeudessa ei ole välttämättä mitään suoraa verrannollisuutta jonkun raaka-aineen kaupallisen saatavuuden kanssa. Helium pääasiassa erotellaan kaupallisessa tuotannossa maakaasusta ja EU:n alueella on käytännössä heliumia erotteleva joku pienempi laitos Puolassa. Lisäksi saatavuuden kannalta on myös merkitystä sillä jalostetaanko kyseistä raaka-ainetta Euroopassa, koska esimerkiksi puolijohdeteollisuus tarvitsee erittäin puhtaita kaasuja. Esimerkkinä tälläisestä tuotantoketjun haavoittuvuudesta voidaan käyttää vaikka erittäin puhdasta neonia, josta noin puolet maailman tuotannosta valmisti ennen Ukrainan sotaa Ukrainassa sijaitsevat kaksi tuotantolaitosta.
Ei yleisyydestä ollut kyse. Kyse oli siitä, että kuka sen jalosta sellaiseen muotoon että se on käytettävissä. Vaikka olis kuinka paljon jotain perusmateriaalia, kun sitä ei jalosteta lähiseudulla, niin se ei hyödytä sitä mistä se viedään jonnekin muualle pois. Kyllä Suomessakin voitaisiin kerätä Heliumia ja pakata se käyttökelpoiseen muotoon. Samoin kaivosteollisuuden sivutuotteena tulevia pieniä materiaaleja. Kyse on vaan siitä, että mitä se homma missäkin maksaa. Ok... Kyllähän kaikkea voidaan tehdä koneilla. Myös mineraalien jalostusta ilman ihmistyövoimaa. Mutta mistä saadaan ne koneet, jotka sen työn tekee, jos ihmistyötä vaativat kone on jo olemassa siellä, missä ei makseta palkkaa niille työntekijöille samaan tahtiin kuin meillä täällä. Talouden globalisoituminen syö toisia ja hyödyttää toisia. Protektionismikin on joskus hyvä. Mutta siitä haluttiin päästä GATT-sopimuksella eroon.
Kannattaisi ottaa vähän selvää asioista. Meinasitko että kun paskannat perseestäs ulos tällaisia aivopieruja, niin pääset keräämään heliumia esimerkiksi kiertoradalta sillä työntövoimalla? Heliumista voi hyödyntää taloudellisesti vaan sen mikä on pallolla kiinni otettavissa. Lisäksi sen puhtaudella on aika paljon väliä. Ilmapallojen heliumin puhtaus ei riitä vaikkapa kiintolevyjen sisälle. Helium katotaan tällä hetkellä strategisesti tärkeäksi materiaaliksi.
50.000 tilaajan raja enää ihan karvan päässä. 🤏
Taitaa olla Armanjakki-live kohta tulilla? 🎉
Se on ylivoimaisesti nerokkain konsepti koskaan. Kaksi miestä ryyppää livessä
@@jari-mattilatvala5998maistelee sivistyneesti*
Ympäristö keskus.. siellä on kans sit sen verran huuhaa porukkaa kovalla palkalla et vois puolet heittää ulos. Säästyis taas paljon rahaa...
Ympäristöviranomaisten palkoilla pystyisi perustamaan monta kaivosta ja prosessointilaitosta. Ehdotan että lakkautetaan nämä virastot ja kaivetaan ensi töiksi helvetin iso monttu mcbrain79:n kotipihalle säästyneillä varoilla. Kaikki myrkylliset paskavedet voi jättää lillumaan siihen pintaan sitten kun kaivos hylätään.
Kuka nyt tarvitsee jotain raaka-aineita kun on monikulttuurista rikkautta. EU:lla prioriteetit vähän paremmin kunnossa kuin Kiinalla.
Rikkautta se on elämä veitsen terälläkin.
Joo kiinalaiset on ihan luolaihmisii meihin anti-rasisteihin verrattuna
Huonoa sarkasmia. EU on niin sekaisin eikä järkeä tule koskaan näihin asioihin. Ja aivan liian myöhässä ollaan.
Neitsyt jakso🎉
Kännyköihin ja muihin akkukäyttöisiin laitteisiin olisi pitänyt saada palautuspanttijärjestelmä jo muutama vuosikymmen sitten ja sähköautojen kohdalla heti ensimmäisestä myydystä autosta.
Kun tämä tilanne ei pitäisi olla poliitikoille mikään yllätys.
Mutta EUssa on paljon helpompaa, jos voi vain näperrellä pikkujuttujen kanssa.
Muovipakkauksille myös pantti
Näissä on insentiivit vaan vituillaan kun pahimmillaan maksat akkujenkin kierrätyksestä.
¡Kiitos!
Unohit selittää höpöheinäst
@@madvicemusic Niin, onhan se vähä hassua, että Suomessa ei saa edes amputoidut höpöheinää. Heitä suojellaan kaikelta muulta, paitsi krooniselta kivulta. Tosi ajattelevaista. Hyvä Suomi!
@@madvicemusic Ne poistetaan. Muuten selittäisinkin. No pitääpä alkaa selittämään videoformaatissa sitten amputoitujen oikeuksien polkemisesta.
Suomen lisäksi ainakin Norjasta löytyy näitä harvinaisia maametalleja. Se uusi paikannettu esiintymä on arvoltaan jopa Norjan öljyesiintymiä arvokkaampi
Missä se on? Norjan alueella? Pannahiset...
@@Kakskolmemeren pohjassa
Ruotsi on tuleva Norjan siirtomaa ja Suomi tuleva Eestin siirtomaa😂
Olisi kiinnostavaa tietää, että ketkä allekirjoittivat nykyisen kaivoslain? Norja verottaa ulkomaisia kaivosyhtiöitä 60% liikevoitosta ja suomi alle %.n. Miksi suomalaiset eivät osaa, kehtaa ja kykene rikastua? Tarja Halosen perintönä ideologia?
Viron , Norjan ja Ruotsin verotus ja hallitus ohjelmat ja talous historian erot?
Suomen maaperästä löytyy kaikki materiaalit puhelimen valmistukseen. Rahapodissa tiedettiin kertoa joskus aijemmin.
Raaka-aineista pulaa mutta silti johonkon jääkaappeihin tehdään kosketusnäyttöjä yms. Pitäisikö sitäkin hieman säännellä, että mihin kaikkiin laitteisiin näitä aineita tuhlataan?
Hyvä idea toi vaihtokapula.
IL: "Karu tieto metsäjäteistä: Useita rikostutkintoja käynnissä ...alueella tehtiin asianmukaiset maastotarkastukset, joissa merkkejä liito-oravista ei havaittu."
Vessapaperia riittää jatkossakin, kunhan pidämme maahanmuuton aisoissa. Kuulemma huvimatkat Turusta Tukholmaan ovat niin tärkeitä, että tarvitaan valtion tukea.
Työntekijöitä vituttaa perkeleesti ku stunna enso elelee leveesti😂 -Lavis
Siinä on huoltovarmuus kyseessä. Tulee rahtia joka kerta sen takia tuetaan
Kiitos aiheen esiin nostosta. Ihmettelen suuresti, että millä viherkiimalla ajetaan ihmisiä sähköautoihin ja eurooppalaiset autonvalmistajat myös, mutta raaka-aineet tulevat muista maanosista, joka tekee meidät riippuvaisia näistä
Vihreiltä vaikeita naamailmeitä koboltin kohdalta. Lapsityövoima tuotaa liki pääosan Kongon koboltista.
Liekkö Vihreillä ilmekkään värähdä, kun kyse on sähköistyksestä.. niille luonto on ihmistä tärkeämpää
@@jeantodt666 Vihreät nimenomaan tuhoavat luontoa! Kamijoki!
Hyvä Topi!
Pienelektroniikka toimii lukuisilla akku tai paristoversioilla. Autojen kokoluokkaa käyttävät voidaan hylätä. Sveitsissä oli jo määräys että sähköpulassa autoja ei ladata.
Minulle jäi vähän vajaaksi, että miten kännykän kierrätys on raskasta, jos sen kännykän voi jo nyt palauttaa kauppaan.
Juomapakkausten palautuksessa on raskasta ne laitteet, palautettavan materiaalin määrä ja pieni kierrätysarvo-intensiteetti.
EU-byrokratia voi olla raskas tässä asiassa, kun mukana on niin paljon opportunisteja ja loput on kärkkymässä eläkevirkaa ikivihreällä oksalla, lähellä latvuksia.
Metallurgina pystyn vastaamaan tuohon kännykän kierrätykseen haastavuuteen: kännykkä sisältää kymmeniä eri metalleja ja muita materiaaleja, joista jokainen pitää erotella omassa prosessissaan/prosessiosassaan mahdollisimman puhtaaksi materiaaliksi. Tämän saavuttaminen on teknologisesti mahdollista, mutta ei taloudellisesti kannattavaa, koska kaikkien materiaalien 100% talteen otto ja puhtaus vaatisi mielettömästi energiaa (mm. sulatusuunit) ja kemikaaleja (mm. liuotusprosessit) sekä tuottaisi paljon päästöjä (näistä joutuu erikseen maksamaan). Tätä onneksi tutkitaan jatkuvasti, etenkin akujen kierrätyksen tutkimiseen panostetaan hyvin.
Elektroniikan kohdalla suurin pullonkaula on tuo kerääminen (esim. vain pieni osuus kännyköistäkin toimitetaan kierrätykseen), siihen pitäisi kannustaa enemmän. Emme pysty kierrättämään mitään laitteita, jotka lojuvat ihmisten laatikostoissa.
@@zippendale7736
Hyvä ja valaiseva pointti.
Parantaisiko paremman kierrätyksen tuoma suurempi volyymi taloudellista potentiaalia?
Onko akkujen litiumin talteenotto yhtä energiaintensiivisyyttä?
Mitäs jos sen kännykän metalliosat vain raksisi muovikuorista ja heittäisi kaivosteollisuuden metallinjalostusprosessin sekaan, vai menisikö se fiduixi?
kiitoksia etukäteen, jos viitsit lisätä yleissivistystä - sitä ei koskaan voi olla liikaa.
@@zippendale7736kännyköissäkin akku ja näyttö on helposti eroteltavissa muusta laitteesta, jos manuaalinen työ sallitaan. Kaiken sulattaminen ja erottelu koneella on melkoisen aivokuollutta. Kännyköiden emolevyltäkin voi sulattaa komponenttien tinan irti ja erotella jossain määrin ennen kuin tarvii mennä koviin lämpöihin.
EU ja NATO hajoaa... Se on vaan ajan kysymys. Kiina ja Venäjä ottavat ohjat käsiin ja tulee uusi maailmanjärjestys ❤️
Koko internet ja EU pitäisi räjäyttää
Cyrysthevirus mistä me sitten rehellisiä uutisia saataisiin, jos internet suljettaisiin.
Salaiseen tiedustelutietoon perustuva 'demokratia' pitäisi räjäyttää.
Internetistä minä en tiedä mutta EU on saatanan haitallinen järjestö jonka tehtävänä on tuhoutua
Venäjä ottaa Itä-Ukrainan luonnonvarat. Maistuis varmaan meille länkkäreillekin😬
Ei ota...
@@MattiLahtinen-si3rl Meni jo. Arvioitu 16 biljoonaksi. Kiina takaa ja kiittää.
Jackson USA haluaisi, mutta ei saa tietyistä syistä.
Ukraina välittää venäläistä öljyä kai vielä tänäänkin, mikäs on muiden putkia räjäytellessä.
Tuleeko kaikki jaksot olemaan sponsorijaksoja tässä extrassa?
EU päreiksi.
Niin että turhaksi käy yrittää keksiä mitään uutta, kun sen läpivienti myyntikelpoiseksi tuotteeksi on mahdotonta..monimuotoisen sääntelyn, lupien ym. takia hinta nousee pilviin.
Liikaa kokkeja, tulee huono soppa.
Kaffepaussi takas!! Ei jatkoon tälle
Mitä tuottaja nyppii koneesta irti ja laittaa uudelleen kiinni koko ajan? USB tikku sekasin vai mikä on?
Mites se nyt menikään?
Unites States innovates
China replicates
EU regulates
Kävihän ali baba kiertämässä pohjoisen maat,mutta ei Tanskaa,joko tarjoiltiin tärkeintä alkuainetta pohjavesiä!
on hyvä et kaikki tekee sammalla lailla eikä poikkeamia sallita. Hyvää Neuvostoliittolaista kulutus tavaraa on ollutkin vaikea löytää. Jään henkeä pidättäen odottamaan vasemman jalan saappaita jota saa ostaa kaksi samassa laatikossa.
No NiiiN.
Teil on hyvä ohjelma,just sellanen puolikkaan aamukahvin ja spliffin pituinen ohjelma,tullut osaksi aamurutiinia vahvasti.yksi erittäin harvoista ohjelmista jonka tilannu.
Kuka maksaa tälle kaverille palkan?
Kaikki me, nämä on näitä valtion kovapalkkaisia viheragendavirastojen "töitä".
Mm. sinä.🤨
Oliko tämä joku teidän kaveri jolla on joku elektroniikan kierrätysbisnes?
Jos ei ole ympäristövaikutuksista kuvaa, niin helpoin konsti oivaltaa mitä kaivostoiminta mm aiheuttaa ympäristölle niin ota ilmakuva esim Talvivaarasta ja aseta se Helsingin kaupungin ilmakuvan viereen niin että mittakaava on sama. Antaa jotakin osviittaa millasen poteron ja oheistoiminnan mokoma kaivos aiheuttaa.
Eihän Euroopassa enää mitään valmisteta, ei kannata, valmistava teollisuus: Usa 13%, Kiina 33 % sekä muut Kauko Idän maat lisäksi, se peli lienee jo hävitty, parempi pysyä vain hyvissä väleissä sinnepäin. Kiinan mielenkiinto suuntautuu jo muualle.
Yhtiöt oli ahneita ja on ne vieläkin kun veivät oman tuotantonsa halvempiin maihin tehtäväksi ja nyt siitä maksetaan kovaa hintaa.
Haradona tekee maalin 🎉
Vihakommentti:
Special episode
Spesial needs episode
Timanttia
En kyllä ikinä ostas käytettyä puhelinta. Ehkä sellainen jollekin sopii.
tämä ns.asiantuntia on ulkona Suomen taloustilanteesta.jos järjenkäyttöä ei ala löytyä esim mineraalien verotukseen,mitä järkeä on verottaa 0.6 prosenttia louhituista harvinaisista mineraaleista.piti lopettaa katselu kesken!!
Studiossa näkyy olevan kuuma.
Jepjep, lisää regulaatiota niin suuryritykset kiittää…
Miksi asiasta on puhumassa perehtymätön, tietämätön, asiaa erittäin vähän tunteva.
Ohjeistamispäällikkö Jaakko Parantainen tulee mieleen tämänkertaisesta vieraasta.
Paljon parempia nämä erikoisjaksot aina ja selvitään salaliittoteorioidenkin osalta paljon pienemmällä prosentilla kuin arkiohjelmassa.
Tuotesijoittelu voi sisältää ohjelmaa
Miks tää tulee yöllä 😂
Tällä kertaa oli ajatus mukana. Huomasit varmaankin että tuli jo eilen iltapäivällä.
Extra. Mitään? Kiitos Jäätteenmäen faxista🙏
Helium, toiseksi yleisin alkuaine maailmankaikkeudessa. Litium, ei lirium. Kuka tämä asiantuntija oikein on?
Kaverilla on ällä vika, selvästi.
Sillä miten paljon jotain alkuainetta on maailmankaikkeudessa ei ole välttämättä mitään suoraa verrannollisuutta jonkun raaka-aineen kaupallisen saatavuuden kanssa. Helium pääasiassa erotellaan kaupallisessa tuotannossa maakaasusta ja EU:n alueella on käytännössä heliumia erotteleva joku pienempi laitos Puolassa. Lisäksi saatavuuden kannalta on myös merkitystä sillä jalostetaanko kyseistä raaka-ainetta Euroopassa, koska esimerkiksi puolijohdeteollisuus tarvitsee erittäin puhtaita kaasuja. Esimerkkinä tälläisestä tuotantoketjun haavoittuvuudesta voidaan käyttää vaikka erittäin puhdasta neonia, josta noin puolet maailman tuotannosta valmisti ennen Ukrainan sotaa Ukrainassa sijaitsevat kaksi tuotantolaitosta.
Ei yleisyydestä ollut kyse. Kyse oli siitä, että kuka sen jalosta sellaiseen muotoon että se on käytettävissä. Vaikka olis kuinka paljon jotain perusmateriaalia, kun sitä ei jalosteta lähiseudulla, niin se ei hyödytä sitä mistä se viedään jonnekin muualle pois. Kyllä Suomessakin voitaisiin kerätä Heliumia ja pakata se käyttökelpoiseen muotoon. Samoin kaivosteollisuuden sivutuotteena tulevia pieniä materiaaleja. Kyse on vaan siitä, että mitä se homma missäkin maksaa. Ok... Kyllähän kaikkea voidaan tehdä koneilla. Myös mineraalien jalostusta ilman ihmistyövoimaa. Mutta mistä saadaan ne koneet, jotka sen työn tekee, jos ihmistyötä vaativat kone on jo olemassa siellä, missä ei makseta palkkaa niille työntekijöille samaan tahtiin kuin meillä täällä. Talouden globalisoituminen syö toisia ja hyödyttää toisia. Protektionismikin on joskus hyvä. Mutta siitä haluttiin päästä GATT-sopimuksella eroon.
@@romppaukko EU on itse aiheuttanut suurimman osan ongelmistaan. Jatkuvasti kasvanut regulaatio ja byrokratia tuhoavat ns vapaakauppa-alueen.
Kannattaisi ottaa vähän selvää asioista. Meinasitko että kun paskannat perseestäs ulos tällaisia aivopieruja, niin pääset keräämään heliumia esimerkiksi kiertoradalta sillä työntövoimalla? Heliumista voi hyödyntää taloudellisesti vaan sen mikä on pallolla kiinni otettavissa. Lisäksi sen puhtaudella on aika paljon väliä. Ilmapallojen heliumin puhtaus ei riitä vaikkapa kiintolevyjen sisälle. Helium katotaan tällä hetkellä strategisesti tärkeäksi materiaaliksi.