Buna seara si multumim pentru informatiile pe care cu profesionalism ni le oferiti. Spre deosebire de multi de pe RUclips dumneavoastra ne oferiti sfaturi din experienta proprie care ne ajuta cu adevarat sa avem grija de gradinile noastre. Si eu am observat la merii din curte focul bacterian si o sa intervin cum ne invatati. As avea o rugaminte : nu ne puteti trimite un ghid cu stropirile minim necesare pe care trebuie sa le efectuam la pomii din gradina ca sa evitam o buna parte din probleme si sa asiguram familia cu fructe proaspete si cat mai sanatoase. Va multumesc, si va doresc sanatate si putere de munca.
Daca stropiti pomii la caderea frunzelor, toamna, in mijlocul iernii cand temperaturile sunt de 5 grade, primavara inainte de dezmugurire cu fungicide, insecticide si acaricide; pomii vor fi mult mai sanatosi. Voi face un clip cu stropiri pe un an.
Multumim mult! Apreciez f mult faptul ca ne aratati cazuri concrete ! Si mai ales - faptul ca aveti argumentarea si sfaturile unei pregatiri stiintifice...👏👏👏Va rog, cu ce solutie dezinfectati unelele?😊
Multumim pentru sfaturi, foarte util. Am avut anul trecut foc bacterian la gutui, l-am tratat, l-am taiat drastic dar tot au aparut crengi bolnave si anul acesta. Sper ca anul acesta sa scapam de boala.
Îmi place cum explicați înțeleg și eu despre pomi. A-ȚI putea sa ne spuneți cum se stropesc pomii. Perioada, soluția care trebuie și ce fel de pom. Noi avem pomi dar nu ne pricepem nici la curățat, plătim săi curețe, nu știu dacă e bine sau nu. Mi-ar plăcea să cunosc mai multe detalii despre pomi. Mulțumesc frumos pentru sfaturi, sănătate ❤
ruclips.net/video/XK9WX55Yfa0/видео.html&pp=ygUbc3Ryb3BpcmkgaW5ncmlqaXJlYSBwb21pbG9y ruclips.net/video/mZ5RTXxilLA/видео.html&pp=ygUbc3Ryb3BpcmkgaW5ncmlqaXJlYSBwb21pbG9y Va rugam sa va uitati in arhiva canalului. Numai bine! Multumim.
Spuneati ca avea facute stropirile, probabil ceva nu a fost facut corect, adica daca ai stropirile la zi nu ai cum sa fie asa avansat. Toate cele bune si multumim de continut!
Stropirile ani de zile nu au fost facute corect, doar din acel an de cand am mers eu. Iar cel care a taiat inainte se pare ca nu ar fi sterilizat sculele, din ce spune proprietarul. Multumim.
Va mulțumesc pentru această lectie ,am patit si eu acest lucru in mica mea livadă, acum stiu ce e de facut , toată stima pentru ceea ce faceți ! De unde as putea cumpăra asa un foarfec deștept?
Vă salut! În mica dumneavoastră livadă, așa cum spuneți, ați reușit să salvați ceva? Cu tot respectul față de domnul profesor, dar eu, unul pățitul, dați-mi voie să vă spun că nu se mai poate salva nimic! Poate la gutui, dar acel exemplar rămâne purtător. În ceea ce privește mărul si in mod special părul, trebuie îndepartat totul, inclusiv intreg sistem radicelar și substituită acea suprafață cu alte soiuri rezistente și mai sigur, cu alte specii, iar gutuiul îndepărtat din livadă, undeva în loc izolat.
Mulțumesc pentru explicațiile valoroase! Am o problemă cu un piersic. Frunzele au puncte mici de rugină (maronii) și cad de la bază spre vârf. Cum il pot salva ?
Frumos video clipul ṣi educativ în cazul de față nar trebui să schimbam, desinfectar hainele, încălțămintea sau doar foafecă ferăstrăuletc etc.scuzațimă .Mulțumesc.
Buna ziua ! Foarte utile sfaturile de pe canalul dumneavoastra ! Multumesc ! Am un gutui de 5 ani care in anii precedenti a facut flori multe dar nu au ajuns la maturitate decat cateva si acelea bolnave . Urmarind prezentarea dvs am vazut ca gutuiul are frunze uscate dar nu crengi . Cred ca este vorba de boala descrisa de dvs . Cum procedez ? Precizez ca gutuiul are f multe fructe . Sa mai raresc din ele ? Cand sa fac rarirea ?
Nu rariti din fructe, ci taiati unde ati observat frunze uscate la 10 cm in lemn sanatos si stropiti impotriva focului bacterian. Si faceti tratamentele de toamna si iarna cu fungicide.
Buna ziua ! Ati spus,la final, de stropit cu Aliette - pot sa stropesc si acum (dupa trecerea fazei de inflorit,cand producatorul spune sa stropim) ? Ma tenta sa o fac dar nu voiam sa fac greseli. Va multumesc !
Prunele sunt atacate de viespea prunului. Acum nu mai puteti face nimic pentru ca viermele este deja in sambure. Pe viitor, stropiti prunii cu un insecticid sistemic, la caderea florilor. Apoi, repetati la distanta de 10 zile, de doua ori. Tot cu insecticid sistemic, dar altul. Numai bine!
Buna ziua. Avem un ILLEX copacel, care are aceleasi simtome. Dupa ce am vizionat filmul cu bolile, sotul a zis ca ar fi bine sa-l taiem. Eu nu am fost de acord, am zis sa mai asteptam un pic până primim un raspuns de la dvs. Fotografie cu el, nu reusesc sa adaug langa comentariu. Astept un raspuns cand puteti dvs. Va multumesc!
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti de ce cad caisele verzi in aceasta perioada a lunii mai.Mentionez ca spre rusinea mea nu am executat nici o taiere de cand pomul a fost plantat(2020)si nici un tratament fitosanitar.Ce se poate face acum pentru a impiedica acest lucru?Multumesc.
Dar cum apare aceasta boala? Anul trecut am avut un par frumos care a făcut pt al doilea an fructe foarte frumoase. În primăvara asta a înmugurit, în vara era mort. Tot pomul uscat. L am scos din pământ și l am ars. Vecina are și ea un par bătrân care nu are nicio boala. Sunt mai sensibili pomii aceștia din ultimii ani sau care ar fi explicația? Mulțumesc pt explicații 🤗
@@ingrijireapomilor2657 va rog sa imi spuneti ce tratament poate fi aplicat? Am curatat locul afectat, am tratat cu pasta de Champ si mastic cupric. Ce se mai poate face? Va multumesc pentru raspuns
@@ingrijireapomilor2657 am aratat o poza celor de la Glissando, care mi-au recomandat si tratamentul. Ciresul a avut niste formatiuni ca niste tumori , aparute acolo unde am taiat o creanga mai groasa.
La anul o să fie la fel, uitativa pe cer dupa avioane cum dau cu otrvurile pomilor si cand plouă cade pe pomi,după ploaie luaț apă din fântână si faceți o bae de curațare sa acoperiti cu folie ca intrun solar
Am cativa meri in grădină,iam plantat acum vreo 5ani acum ani a fost foarte roditori,dar dr snul trecut cad merele pe jos mai tot timpul,unele viermănoase,altele in stare bună neafectate... Menționez că nu i-am stropit niciodată. Vă rog dacă sunteți amabil care este cauza și ce tratament și cate stropiri trebuiesc aplicate. Vă doresc multă sănătate și multumesc de un eventual răspuns...🤠
Am doi merii care au înflorit în primăvară, și dintr-o data sau oprit din dezvoltarea anuala , florile au început sa se usuce iar pomii la momentul aceste par ca și cum ar întra în repaus vegetativ. Ce credeți că se întâmplă cu ei. Va mulțumesc.
Dar cum au apărut aceste boli? Le-a creat cineva în laborator? Cred că în vremea strămoșilor noștri sau chiar în tinereța bunicilor noștri nu exista așa ceva.
Bună ziua. Din 2020 am un vișin de la care nu am mai luat o vișina coaptă, în 2020 a fost încărcat cu vișine, cum ajungeau la stadiul de dat în pârg, toate se stricau și picau jos. În 2021 a făcut tot mai puține fructe, în 2022 și mai puține , anul acesta deloc. Cred că mi-a afectat și gutuii , și celălalt vișin, la fel s-a întâmplat și cu ei . Anul acesta nu mai am niciun fruct , toate s-au uscat și pică jos. Ce aș putea să mai fac ? Mă gândisem de anul trecut să tai tot vișinul acela . Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, DUMN
„La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o. Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume. El era în lume, și lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.” Ioan 1:1-5, 9-14
Buna ziua ! Eu am ceva asemanator la visini ! In toata zona i la fel ! La restul pomilor se usuca varful crengilor ! Cu ce i putem trata ? Multumesc frumos ! Sanatate !
A apărut toamna la un soi de par tânăr am mâncat 3-4mere cât făcuse ,sa uscat câteva crengi că în imagine ,am crezut că sa pârlit de la stropit .în primăvara nu a mai înverzit la omorât.Dupa am căutat și citit și am aflat .acum stropesc cu aliette la primul semn
In cazul acesta, a venit in cateva zile, pe neasteptate. Boala asta ataca puternic de pe o zi pe alta, mai ales daca sunt conditii de umiditate. Si daca in jur ai vecini care nu stropesc niciodata.
@@ingrijireapomilor2657 Vecinii imi zic sa i stropesc si pe ai lor ca ma platesc...Au plantat fiecare cate 50, 60 de pomi si au crezut ca vor manca fructe bio fara nici o stropire
Stimate domn , mult multumiri pt sfaturile ajutatoare pt pomii fructiferi din gradina . Si as vrea sa va intreb la ce distanta se planteaza pomii intr o gradina ? Multa bafta sa aveti !
Frumos explicat.
Multumim.
Mulțumim pentru informațiile atât de necesare .
Explicații clare și foarte utile pentru grădinari Vă mulțumim
:)
Foarte bun videoclipul. Mulțumesc pentru explicații. O zi frumoasă!
Multumim.
MASTIC se găsește la Farmacia Fitosanitara!
Am avut șansa să-i am profesori pe domnii Stanică,Asanica și Hoza. Specialiști cu adevărat!
Da, chiar sunt.
Mulumesc mult felicitări
Vă mulțumesc pentru sfaturile utile fiți binecuvântat 🙏🙏🙏
Multumim.
Mulțumim mult pentru importantele informații!
Cu drag.
Mulțumesc pentru informații, sunteți superi.
Multumim pentru sustinere.
Felicitări pentru prezentare! Sănătate, pace și liniște sufletească!
Multumim, la fel.
Va mulțumim că ne explicați atit de frumos sunteți o comoară să fiți binecuvintat de domnul
Multumim ca urmariti. :)
Buna seara si multumim pentru informatiile pe care cu profesionalism ni le oferiti. Spre deosebire de multi de pe RUclips dumneavoastra ne oferiti sfaturi din experienta proprie care ne ajuta cu adevarat sa avem grija de gradinile noastre. Si eu am observat la merii din curte focul bacterian si o sa intervin cum ne invatati. As avea o rugaminte : nu ne puteti trimite un ghid cu stropirile minim necesare pe care trebuie sa le efectuam la pomii din gradina ca sa evitam o buna parte din probleme si sa asiguram familia cu fructe proaspete si cat mai sanatoase. Va multumesc, si va doresc sanatate si putere de munca.
Daca stropiti pomii la caderea frunzelor, toamna, in mijlocul iernii cand temperaturile sunt de 5 grade, primavara inainte de dezmugurire cu fungicide, insecticide si acaricide; pomii vor fi mult mai sanatosi. Voi face un clip cu stropiri pe un an.
Super multumim
Multumesc, astept clipul cu ghidul stropirilor minime pe parcursul unui an. Cred ca multi sunt interesati de acest lucru si veti avea multe vizionari.
Mulțumesc pentru informații.
:)
Mulțumim! Foarte eficient si explicit videoclipul ! Felicitări!
Multumim.
Va mulțumim din suflet D-le Profesor pt aceste sfaturi utile, Dl sa va Binecuvinteze 🙏❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Multumim. Nu sunt profesor, mereu avem de invatat.
Mulțumim pentru informații, multă sănătate vă dorim..
Multumim, la fel.
Mulțumim pentru explicații.
Sănătate vă doresc!
Multumim, la fel.
Bună ziua!
Foarte frumos și la obiect explicat!
Vă mulțumim!
Multumim.
@@ingrijireapomilor2657 Cu drag!
Mulțumesc.
Sa fie de folos.
Multumim mult! Apreciez f mult faptul ca ne aratati cazuri concrete ! Si mai ales - faptul ca aveti argumentarea si sfaturile unei pregatiri stiintifice...👏👏👏Va rog, cu ce solutie dezinfectati unelele?😊
*uneltele...de taiat.Scuze!
Spirt de regula.
Multumesc mult!!🤗
Multumesc foarte mult !
Sa fie de folos.
Mulțumim mult. Foarte frumos și pe înțelesul tuturor explicat.
Multumim.
Ce frumos explicati,pe intelesul tuturor.Am invatat multe doar din acest filmulet.Sanatate multa va doresc!
Multumim.
Frumos explicat!
Multumim.
Multumim pentru sfaturi, foarte util. Am avut anul trecut foc bacterian la gutui, l-am tratat, l-am taiat drastic dar tot au aparut crengi bolnave si anul acesta. Sper ca anul acesta sa scapam de boala.
Eliminati crengile bolnave si tratati in continuare. Spor.
Multumim pentru sfaturi!
Cu drag.
Va multumim , de sfaturile pretioase!
Sa fie de folos.
Sa fiiti binecuvintatdatiniste sfaturi atit de necesare dar le explicați prin practica care ajuta și începători va mulțumim di suflet doamne ajută
Multumim.
Îmi place cum explicați înțeleg și eu despre pomi. A-ȚI putea sa ne spuneți cum se stropesc pomii. Perioada, soluția care trebuie și ce fel de pom. Noi avem pomi dar nu ne pricepem nici la curățat, plătim săi curețe, nu știu dacă e bine sau nu. Mi-ar plăcea să cunosc mai multe detalii despre pomi. Mulțumesc frumos pentru sfaturi, sănătate ❤
ruclips.net/video/rVueRBkuB3Y/видео.html&pp=ygUbc3Ryb3BpcmkgaW5ncmlqaXJlYSBwb21pbG9y
ruclips.net/video/AX1TIRfgkgI/видео.html&pp=ygUbc3Ryb3BpcmkgaW5ncmlqaXJlYSBwb21pbG9y
ruclips.net/video/XK9WX55Yfa0/видео.html&pp=ygUbc3Ryb3BpcmkgaW5ncmlqaXJlYSBwb21pbG9y
ruclips.net/video/mZ5RTXxilLA/видео.html&pp=ygUbc3Ryb3BpcmkgaW5ncmlqaXJlYSBwb21pbG9y
Va rugam sa va uitati in arhiva canalului. Numai bine! Multumim.
Mulțumim pentru sfaturi chiar avem nevoie
Numai bine.
Multumim.
Cu drag.
Mulțumim frumos, stimate domn. Foarte utile informațiile și foarte faină prezentare!
Multumim.
Multumesc pentru sfaturi!
Numai bine!
Spuneati ca avea facute stropirile, probabil ceva nu a fost facut corect, adica daca ai stropirile la zi nu ai cum sa fie asa avansat.
Toate cele bune si multumim de continut!
Si omul zice ca mananca sanatos si se spala si se ingrijeste, dar...
Stropirile ani de zile nu au fost facute corect, doar din acel an de cand am mers eu. Iar cel care a taiat inainte se pare ca nu ar fi sterilizat sculele, din ce spune proprietarul. Multumim.
Sănătate multa vă doresc
Multumim.
Va mulțumesc pentru această lectie ,am patit si eu acest lucru in mica mea livadă, acum stiu ce e de facut , toată stima pentru ceea ce faceți ! De unde as putea cumpăra asa un foarfec deștept?
E de la Stoker, este reprezentanta si in Romania.
@@ingrijireapomilor2657 Mulțumesc mult !
Vă salut! În mica dumneavoastră livadă, așa cum spuneți, ați reușit să salvați ceva? Cu tot respectul față de domnul profesor, dar eu, unul pățitul, dați-mi voie să vă spun că nu se mai poate salva nimic! Poate la gutui, dar acel exemplar rămâne purtător. În ceea ce privește mărul si in mod special părul, trebuie îndepartat totul, inclusiv intreg sistem radicelar și substituită acea suprafață cu alte soiuri rezistente și mai sigur, cu alte specii, iar gutuiul îndepărtat din livadă, undeva în loc izolat.
Va multumesc frumos
Multumim ca urmariti.
RESPECT OM MINUNAT !
Multumim ca urmariti.
Buna dimineata, m ar ajuta foarte mult si niste clipuri despre pomii columnari, pe cand asa ceva?Multumesc!
Nu ma ocup de columnari momentan.
Aveti dreptate.
Multumim.
Mulțumesc pentru explicațiile valoroase!
Am o problemă cu un piersic.
Frunzele au puncte mici de rugină (maronii) și cad de la bază spre vârf.
Cum il pot salva ?
Duceti o frunza la fitosanitare. Nu e foc bacterian, dar duceti sa va dea tratament pentru boala pe care o are. Piersicii nu fac foc bacterian.
Frumos video clipul ṣi educativ în cazul de față nar trebui să schimbam, desinfectar hainele, încălțămintea sau doar foafecă ferăstrăuletc etc.scuzațimă .Mulțumesc.
Doar uneltele pentru ca focul bacterian este intalnit doar la unii pomi. Nu are putere decat asupra pomilor.
Bună ziua !
Și la gutui se pot tăia ramurile uscate ? Chiar dacă fructul e mare ? În luna aigust ...
Vă mulțumesc !
Da, ramurile bolnave trebuie taiate neaparat oricand.
Ce foarfeca ,,minune ,, aveți ,va rog sa mi spuneți de unde ați luat o și cum se chiama ,mulțumesc mult !
Stoker italiana, au reprezentanta in tara.
Bună ziua! Pomii mei au rapăn și au deja fructe. Se mai poate face ceva? Mulâumesc anticipat pentru răspuns!
Daca mai este o luna pana la coacerea fructelor, se pot stropi cu solutii chimice. Daca nu, incercati cu solutii bio.
Mulțumiri!🙏
Numai bine!
Buna ziua !
Foarte utile sfaturile de pe canalul dumneavoastra !
Multumesc !
Am un gutui de 5 ani care in anii precedenti a facut flori multe dar nu au ajuns la maturitate decat cateva si acelea bolnave . Urmarind prezentarea dvs am vazut ca gutuiul are frunze uscate dar nu crengi . Cred ca este vorba de boala descrisa de dvs . Cum procedez ?
Precizez ca gutuiul are f multe fructe . Sa mai raresc din ele ? Cand sa fac rarirea ?
Nu rariti din fructe, ci taiati unde ati observat frunze uscate la 10 cm in lemn sanatos si stropiti impotriva focului bacterian. Si faceti tratamentele de toamna si iarna cu fungicide.
Multă sănătate.
Multumim.
Ce marca este foarfeca?
Stoker.
Alliete si aleato , e acelasi lucru ? Multumesc frumos !
Alliete e mai bun.
Multumesc ! Sanatate multa !
Buna ziua ! Ati spus,la final, de stropit cu Aliette - pot sa stropesc si acum (dupa trecerea fazei de inflorit,cand producatorul spune sa stropim) ? Ma tenta sa o fac dar nu voiam sa fac greseli. Va multumesc !
Da, puteti de cate ori pomul este atacat de aceasta boala. Spor.
@@ingrijireapomilor2657 Vă mulțumesc!
In loc de alliet cu ce se poate stropi?
Alierea este un produs BIO?
Scuze Aliette
Mi-au murit doi meri de focul bacterian. Este posibil ca acesta sa afecteze și caișii? Mulțumesc!
Nu afecteaza caisii. Doar merii, perii, gutuii si mosmonul.
Mulțumiri 🙏🙏
Sa fie de folos. Numai bine.
Bună seara ! Vă rog să-mi spuneți de ce, înainte de coacere, prunele se învinețesc și cad ? Ce pot să fac ? Vă mulțumesc.
Prunele sunt atacate de viespea prunului. Acum nu mai puteti face nimic pentru ca viermele este deja in sambure. Pe viitor, stropiti prunii cu un insecticid sistemic, la caderea florilor. Apoi, repetati la distanta de 10 zile, de doua ori. Tot cu insecticid sistemic, dar altul. Numai bine!
Fiti Binecuvintati!
Cum arata oare Masticul si de unde sa il cumpar
Multumesc
ruclips.net/video/Mj9bsWUsn1A/видео.html&pp=ygUNbWFzdGljIGN1cHJpYw%3D%3D
ruclips.net/video/tZkYE3Dq4Fg/видео.html&pp=ygUNbWFzdGljIGN1cHJpYw%3D%3D
Multumim. Puteti sa il cumparati, daca doriti, de la magazinele care vand si produse pentru sropit. Scuze pentru intarzierea raspunsului.
Buna ziua.
Avem un ILLEX copacel, care are aceleasi simtome.
Dupa ce am vizionat filmul cu bolile, sotul a zis ca ar fi bine sa-l taiem.
Eu nu am fost de acord, am zis sa mai asteptam un pic până primim un raspuns de la dvs.
Fotografie cu el, nu reusesc sa adaug langa comentariu.
Astept un raspuns cand puteti dvs.
Va multumesc!
Taiati doar ramurile afectate.
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti de ce cad caisele verzi in aceasta perioada a lunii mai.Mentionez ca spre rusinea mea nu am executat nici o taiere de cand pomul a fost plantat(2020)si nici un tratament fitosanitar.Ce se poate face acum pentru a impiedica acest lucru?Multumesc.
Dati ingrasamant foliar, ca sa il ajutati. Apoi faceti taieri si tratamente, la vremea potrivita.
Dar cum apare aceasta boala? Anul trecut am avut un par frumos care a făcut pt al doilea an fructe foarte frumoase. În primăvara asta a înmugurit, în vara era mort. Tot pomul uscat. L am scos din pământ și l am ars. Vecina are și ea un par bătrân care nu are nicio boala. Sunt mai sensibili pomii aceștia din ultimii ani sau care ar fi explicația? Mulțumesc pt explicații 🤗
Da, pomii acestia sunt mai sensibili. Numai bine!
Cu ce dezinfectam instrumentele?
Puteti cu alcool sanitar.
Daca nu va deranjez am o problema cu pruni au 3 ani si au clei pe ei ce pot sa fac sa scap de aceasta problema? Multumesc
ruclips.net/video/thF1Zg_rIkI/видео.html&pp=ygUMY2xlaSBwZSBwb21p
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca un cires afectat de Agrobacter mai poate fi salvat? Va multumesc!
Incercati sa salvati.
@@ingrijireapomilor2657 va rog sa imi spuneti ce tratament poate fi aplicat? Am curatat locul afectat, am tratat cu pasta de Champ si mastic cupric. Ce se mai poate face? Va multumesc pentru raspuns
@@ariadrian43 Dar de unde stiti sigur ca e Agrobacter, cine v-a spus? Din ce am aflat, Agrobacter e la plante. Ce anume are ciresul, cum se manifesta?
@@ingrijireapomilor2657 am aratat o poza celor de la Glissando, care mi-au recomandat si tratamentul. Ciresul a avut niste formatiuni ca niste tumori , aparute acolo unde am taiat o creanga mai groasa.
Va urmaresc de mult timp si vreau sa va intreb daca va place mai mult foarfeca aceasta in detrimentul foarfecii felco 7.
Felco 7 e foarte buna, dar cu ea nu avem aceeasi viteza si nici acelasi randament. Nu e nici asa obositor.
La anul o să fie la fel, uitativa pe cer dupa avioane cum dau cu otrvurile pomilor si cand plouă cade pe pomi,după ploaie luaț apă din fântână si faceți o bae de curațare sa acoperiti cu folie ca intrun solar
Trebuie sa facem ce putem, Dumnezeu sa se indure.
Buna ziua,va rog sa imi spuneti cum se dozeaza alliete,cat la 10 litri de apa. Va mulțumesc din suflet!❤
fitolider.ro/fungicide/246-aliette-80-wg-20g-5948742003024.html
Multumim pentru sfaturi
Multumim si noi ca ne urmariti.
Am cativa meri in grădină,iam plantat acum vreo 5ani acum ani a fost foarte roditori,dar dr snul trecut cad merele pe jos mai tot timpul,unele viermănoase,altele in stare bună neafectate... Menționez că nu i-am stropit niciodată. Vă rog dacă sunteți amabil care este cauza și ce tratament și cate stropiri trebuiesc aplicate. Vă doresc multă sănătate și multumesc de un eventual răspuns...🤠
Neaparat, in toamna la caderea frunzelor 2 stropiri. In primavara, alte 2. Voi face un clip cu stropirile.
yo
Mulțumesc, cu ce tratăm preventiv ?
Aliette, la 2 saptamani se da rapel cu Luna Care, iar lucrul acesta se face de 2 ori pe an preventiv.
Jaj domnu dragă ce foarfece,clește aveți și eu vreau,de und
Stoker si Felcco.
Aceasta operatiune, de taiere , se poate face, in orice luna a anului?
Multumesc!
Da, in orice luna pentru ca altfel va avea probleme grave.
@@ingrijireapomilor2657 va mulțumesc mult! Sănătate și succes!!
Bună ziua, am un cais care are câteva crengi cu monilioza ce sfat îmi dați sa stropesc cu soluție sau să le tai?
Crengile arse de monilioza trebuie taiate cu 10 cm mai jos, in lemn sanatos. Dupa care stropiti cu solutii care sunt impotriva moniliozei.
Mulțumesc mult
Am doi merii care au înflorit în primăvară, și dintr-o data sau oprit din dezvoltarea anuala , florile au început sa se usuce iar pomii la momentul aceste par ca și cum ar întra în repaus vegetativ. Ce credeți că se întâmplă cu ei. Va mulțumesc.
Cred ca e focul bacterian.
Dar cum au apărut aceste boli?
Le-a creat cineva în laborator?
Cred că în vremea strămoșilor noștri sau chiar în tinereța bunicilor noștri nu exista așa ceva.
E posibil.
Cu ce dezinfectăm sculele?
Spirt.
Bună ziua. Din 2020 am un vișin de la care nu am mai luat o vișina coaptă, în 2020 a fost încărcat cu vișine, cum ajungeau la stadiul de dat în pârg, toate se stricau și picau jos. În 2021 a făcut tot mai puține fructe, în 2022 și mai puține , anul acesta deloc. Cred că mi-a afectat și gutuii , și celălalt vișin, la fel s-a întâmplat și cu ei . Anul acesta nu mai am niciun fruct , toate s-au uscat și pică jos. Ce aș putea să mai fac ? Mă gândisem de anul trecut să tai tot vișinul acela . Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, DUMN
Nu prea îmi funcționează telefonul bine , DUMNEZEU să vă binecuvânteze toată familia!
Trebuie taiate toate ramurile afectate si stropiti cu solutii chimice, nu doar acum, ci pana isi revin.
„La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o. Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume. El era în lume, și lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.”
Ioan 1:1-5, 9-14
Amin.
Eu am asemenea crengi la vișini. Este posibil si chiar la corcoduși. Am crezut că-i de la înghețul din aprilie.
Este monilioza, taiati ramurile afectate cum am aratat in clip.
@@ingrijireapomilor2657 Mulțumesc mult.
Cum pot lua legatura cu dvs?
Va raspund aici, daca doriti.
Buna ziua ! Eu am ceva asemanator la visini ! In toata zona i la fel ! La restul pomilor se usuca varful crengilor ! Cu ce i putem trata ? Multumesc frumos ! Sanatate !
Visinii au probleme cu monilioza. Se taie 10 cm toate ramurile uscate in lemn sanatos si stropiti alternativ cu Chorus si dupa 12 zile cu Signium.
A apărut toamna la un soi de par tânăr am mâncat 3-4mere cât făcuse ,sa uscat câteva crengi că în imagine ,am crezut că sa pârlit de la stropit .în primăvara nu a mai înverzit la omorât.Dupa am căutat și citit și am aflat .acum stropesc cu aliette la primul semn
Trebuie sa stropiti cand vedeti ca se usuca frunze si ramuri.
❤❤❤
Multumim.
Văd că le puneți jos , nu era mai bine sa le puneți în ceva acele crengi sa nu rămână pe sol acea boala?
Am pus jos cat am filmat. Nu au ramas acolo. :)
Contează în ce lună se stropesc??
La ce va referiti? :)
Însuratei de GL?
Imi cer scuze, a fost o greseala.
Și tacă est în primul an și nu are ramuri pe trunchi doar frunzele arse uscate cum procedez le înlătur doar
Da, inlaturati. Dar sunt putine sanse sa fie salvat daca e asa tanar pentru ca e fragil.
Însurăței este in județul Brăila! Sănătate!
Da, am gresit. Imi cer scuze.
Un numar de tel?
Nu putem lasa.
Eu tăiam doar ramura,să zic asa,fără sa știu ca trebuie sa tai și din șarpante sau Subsarpanta
Numai bine!
Sigur e o bacterie??Că și dacă cineva le-a stropit cu oțet din rea intenție seamănă la fel..😢
Daca nu e stropit cu otet, sigur ca e bacterie.
Eu am întîlnit la piersic avea frunzele crete
Este basicare la piersic.
Însurăței aparține de Brăila nu de Galați
Da, e o greseala. Imi cer scuze.
Toate pomurile au bolile astea nu scapi de ele e greu unde a aparut
Tratam cat putem. Numai bine!
La un gutui am taiat toata sarpanta si tot s-a uscat tot pomul intr-un an
*Dragostea și iubirea o să învingă*
A fost prea bolnav, si netratat. Numai bine!
Ia cireș există această boală
Nu, este boala care ucide in 3-4 ani. Monilioza.
Chiar daca nu stii ce boala e, nu lasi sa evolueze pomul in halul asta si sa stai cu mainile in san
In cazul acesta, a venit in cateva zile, pe neasteptate. Boala asta ataca puternic de pe o zi pe alta, mai ales daca sunt conditii de umiditate. Si daca in jur ai vecini care nu stropesc niciodata.
@@ingrijireapomilor2657 Vecinii imi zic sa i stropesc si pe ai lor ca ma platesc...Au plantat fiecare cate 50, 60 de pomi si au crezut ca vor manca fructe bio fara nici o stropire
Cu atita poluare si boli aparute nici nu sti ce sa mai faci
Facem tot ce putem.
Stimate domn , mult multumiri pt sfaturile ajutatoare pt pomii fructiferi din gradina . Si as vrea sa va intreb la ce distanta se planteaza pomii intr o gradina ?
Multa bafta sa aveti !
la 4-5 m recomand 5 m astfel incat pe centrul livezii poti ara si poti planta diverse legume, etc , merge si la 4 m
Depinde cat e de mare gradina si ce vrem sa punem. O livada e ceva, o gradina particulara e altceva.
❤❤❤
Multumim.
Poate avea boala și trandafiri??