Räkättirastas - Turdus pilaris - Fieldfare - björktrast - TURPIL

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 сен 2024
  • Räkättirastas - Turdus pilaris - Fieldfare - björktrast - TURPIL
    Lahko: Varpuslinnut. Heimo: Rastaat. Tieteellinen nimi: Turdus pilaris. Lajilyhenne: TURPIL
    Räkättirastas, Turdus pilaris, on rastaiden heimoon kuuluva keskikokoinen lintu, joka on helppo tunnistaa harmaasta päästä, punaruskeasta selästä ja keltaisesta rinnasta. Räkättirastas on noin 22-27 cm pitkä ja painaa 82-138 g. Se on kulorastasta hieman pienempi ja pitkäpyrstöisempi. Räkättirastas on äänekäs lintu, jonka kutsuääni on kirskahtava tai räksyttävä. Laulu on nopeaa ja kirskuvaa visertelyä, jossa ei ole selvää rakennetta.
    Räkättirastas syö kesällä hyönteisiä, matoja ja nilviäisiä, mutta talvella se siirtyy marjojen ja hedelmien pariin. Se voi syödä myös kaloja tai muita pieniä eläimiä. Räkättirastas pesii valoisissa lehti- ja sekametsissä, puistoissa ja puutarhoissa. Se rakentaa pesän puuhun tai maahan heinistä ja savesta. Pesään tulee 3-7 vihertävää, ruskeapilkkuista munaa, joita naaras hautoo 11-14 päivää. Poikaset ovat lentokykyisiä 11-15 päivän ikäisinä. Molemmat vanhemmat ruokkivat poikasia.
    Räkättirastas on osittaismuuttaja, joka talvehtii Länsi- ja Etelä-Euroopassa. Hyvinä marjavuosina se voi jäädä Suomeenkin talveksi. Räkättirastas muuttaa usein sekaparvissa punakylkirastaiden kanssa. Räkättirastas on yleinen lintu Suomessa, jossa sen pesimäkanta on arvioitu 1-2 miljoonaksi pariksi. Maailmanlaajuisesti räkättirastaskanta on elinvoimainen.
    Lähde: [Räkättirastas - Wikipedia](fi.wikipedia.o...)
    Paljon uusia lintuvideoita tulossa! Tilaa kanava: www.youtube.co...

Комментарии •