M-am certat cu toata clasa la D de la subiectul 3. Toata lumea a pus ca incalca regula adecvarii si ca e gresit ca am pus ca incalca regula claritatii. In sfarsit imi da cineva dreptate
Nu mi s au părut cu nimic mai grele sau mai ușoare, sunt cam de același nivel. Mie personal nu mi a plăcut întrebarea 8 de la grila. Propozițiile au fost cam lungi la xy și la III c, dar nu mai complicate. Cu putina atenție se rezolvau. Eu zic dacă dacă o sa fie la fel la bac, e foarte bine.
Salut, am o nedumerire in legatura cu admiterea la drept ubb daca ati putea sa-mi raspundeti. Examenele( tiparul subiectelor ) este diferit de la an la an? Adica in anul 2023 se va da o admitere dupa modelul testelor postate de facultate in 2022 sau sunt subiecte cu cerinte/tipare diferite? Eu nu am avut tangente cu logica si daca vin mereu itemi diferiti nu stiu din ce ar trebui sa ma pregatesc mai mult..
Subiectele sunt diferite în fiecare an. Poți sa cauți pe site-ul lor, au subiecte publicate din 2015. Exista totuși niște subiecte care se repeta, ma rog, structura lor, cum ar fi cele cu șiruri de numere, cele cu diagramele. Cauta subiectele sa iti faci o idee.
Bună ziua! Aș dori o explicație pt obversiune și conversiune . Când negam s ul și când negam p-ul?( Ma refer în principal la sub 2 C) și mai am o întrebare la sub 2 D dacă unul dintre elevi realizează o conversiune nevalida când scriu la a) raționamentele elevilor pot tăia săgeata pe care scriu c?
la conversiune nu negam nimic, la obversiune negam predicatul, adica termenul din dreapta, indiferent de litera cu care e el reprezentat. MeF - f este predicat, iar in cazul obversiunii, el o sa fie negat: Ma-F. in propozitia PaS, S este predicat, deci o sa am Pe-S. deci termenul din treapta se neaga la obversiune. la conversiune o sa ai teren negat numai daca el exista deja, adica atunci can faci conversa unei obversiuni. de exemplu, daca faci conversa lui Pe-S, o sa ai -SeP, dar aici nu ai negat nimic, pentru ca aveai deja -S
salutare, nu le am facute, nu am avut timp, m-am concentrat mai mult pe logica pentru bac. probabil ca, in una din vacante, o sa le fac, dar nu promit nimic. tot ce am facut pt drept gasesti aici: myclip.ro/admitere-drept-ubb/
Bună ziua! Veți rezolva și o variantă de gândire critică pentru admiterea la psihologie? În două luni am admiterea și nu sunt sigură cât de bine m-am pregătit. Am rezolvat subiecte de la Drept de la Cluj, tot felul de variante însă mă descurc la acestea, sunt destul de ușoare. Problema o am la variantele publicate pentru psihologie unde sunt și reprezentări grafice, probabilități... Nu știu cum să interpretez aceste grafice, puteți face un videoclip în care explicați, vă rog? Am postat aici comentariul pentru că este cel mai recent videoclip :) Mulțumesc
pentru problemele de mate poti sa folosesti ori ecuatii ori reprezentarea grafica. reprezentarea grafica o gasesti intr-un manual de clasa a IV-a. acolo gasesti si probleme asemanatoare cu ce a fost pana acum. si regula de trei simpla (cred ca asa se scrie) mai trebuie sa o stii. daca le stapanesti pe astea nu trebuie sa ai probleme la partea de mate. iar exercitiile de la drept si si ele cea mai apropiata varianta de exercitiu pe care o gasesti. deci esti pe drumul cel bun. nu am in plan sa fac vreun clip cu exercitiile de la psiho, dar daca am timp, ma ocup.
Bună ziua! Anul următor o să trec clasa a IX- a și am mai multe întrebări cu privire la această materie... Este grea materia? Este foarte grea olimpiada de logică? Un elev la real are mai puține șanse să fie olimpic la logică față de un elev la uman? Sau doar depinde de pregătirea individuală? Manualul de logică diferă în funcție de profil?
manualul e la fel, difera numarul de lectii care se fac la real/uman, olimpiada de logica este ceva mai grea, o sa trebuiasca sa muncesti suplimentar singur, iar sansele de a fi olimpic sunt aceleasi pentru orice profil, mai ales ca poti sa mergi la olimpiada la logica in fiecare din cei 4 ani de liceu.
buna ziua la subiectul 3D punctul 2 , mie mi s a spus ca regula afirmării ar trebui să fie formulata ceva în genul " Doina NU este NICI cântec de cătănia NICI basm" este corect și așa?
Legat de bacul de anul acesta, cum de nu este corect, descrescător, după extensiune ordinea: fiinta, vertebrat,animal, pasare,randunica? Foarte mulți prieteni au pus așa, dar in barem este animal pus inainte de vertebrat și chiar nu are sens pentru ca , spre exemplu, vertebrat este si omul.... imi puteți explica va rog?
raportul e invers, toate vertebratele sunt animale. nu poti zica ca toate animalele sunt vertebrate, ca asa, meduza, care e nevertebrat, dar e animal, devine vertebrat :). mergi invers in felul asta> sunt toate randunicile pasari? sunt toate pasarile vertebrate? sunt toate vertebratele (plus nevertebrate) animale? sunt toate animalele fiinte? raspusndul e da, deci asta e ordinea.
@@-Filip eu nu am modele, cand am facut clipurile, in pandemie, nu erau in programa. dar sunt in primele teste de antrenament publicate de minister, cele din 2020, pana la testul 5 cred. e vorba de intrebarea 10 de la sb 1 care acum e cu propozitii categorice
@@sidordaniel mai am cateva intrebari daca nu va suparati: 1. Termenii punct, dreaptă, plan, poligon sunt compuși? 2. Cum se scrie: persoana non-motivata dau non-persoana motivata (daca trebuie sa pun opusul si aleg sa folosesc non)
@@-Filip la 1 - nu, sunt simplii. 2- non pers motivata. non-ul se pune imediat dupa cuvantul de legatura, inaintea predicatului, ca sa negi tot predicatul
Buna ziua! Eu obisnuiesc sa scriu non la fiecare obversiune, dar am inteles tot de la dvs. ca ar trebuii sa mai scriu antonime. As vrea la exemplul urmator sa imi spuneti daca am facut corect: Exemplu: Propozitia 4 este SiP - Unii filosofi sunt scriitori talentati. S - filosofi. P - scriitori talentati. SiP --⁰--> SoP: Unii filosofi nu sunt scriitori netalentati. Acm nu stiu daca am voie sa pun in mijlocul predicatului "sciitori talentati", negatia "ne" sau daca renunt si sa fac asta doar cand nu am un predicat compus cum ar fi fost "talentati" (unde as fi putut pune fara indoiala "ne" in fata lui) O alta intrebare este daca merita sa ma chinui sau doar sa pun "non" in fata fiacaruita la obversiuni, faza e ca eu sunt de 10 si as vrea sa dau maxim la examen, fiind atent la detalii.
''non'' trebuie pus neaparat imediat dupa cuvantul de legatura pentru a negata tot predicatul !!!! eu nu imi amintesc sa fi zis de antonime ca e indicat, cei de la minister folosesc in enunturi, tocmai pentru a evidentia operatia, dar eu am folosit ''non'' in formularile mele, cel putin asa tin eu minte. deci, pentru a fi sigur, sfatul meu e sa folosesti ''non'', chiar daca limba iti ofera un antonim. cat priveste exemplul de mai sus, cel cu scriitori netalentati, nu e ok pentru ca nu ai negat predicatul, ai negat doar o parte din el. ... nu sunt non scriitori talentati - e corect. non scriitori talentati si scriitori netalentati - nu e acelasi lucru. non-ul trebuie pus imediat dupa cuvantul de legatura pentru a nega tot predicatul. non scriitor talentat poate fi orice nu e scriitor talentat, de ex un caine. dar cand zici scriitor netalentat e un scriitor neaparat, dar fara talent. deci extensiunea termenilor variaza. sper ca am raspuns la obict :) !
@@sidordaniel da ma gandeam dar dupa cum judecam eu nu mergea sa pun "nescriitori talentati" daca voiam sa gasesc antonim, ca asa punea direct non, dar m am gandit ca se poate ca o exceptie, ok atunci o sa pun mereu non ca sa fiu sigur.
@@neagux cel mai bine. mai gandeste-te ca nu toate cuvintele au antonime. vertebrat/nevertebrat, corect/incorect, merge, dar daca trebuie sa negi mamifer, nu ai antonim. ''non '' mamifer e singura solutie.
@@sidordaniel Salut! Am și eu o nelămurire cu privire la obversiunea propozițiilor. În legătură cu „non”, există vreo diferență între, spre exemplu, „non scriitori talentați” și „non-scriitori talentați”? Încă o nedumerire legată de „non”, dacă trebuie să fac obversa propoziției: „Unele imagini difuzate la televizor sunt cu impact emoțional puternic.”, ce variantă ați alege? a) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt cu non-impact emoțional puternic. b) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt cu impact emoțional non-puternic. c) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt cu impact emoțional slab. Există vreo situație în care cuvântul „non” se pune în mijlocul predicatului logic, cum este cazul și în varianta b? Tot legat de „non”, am auzit de la unele persoane că unii profesori preferă antonime, însă în unele situații ești obligat să folosești „non”, consider eu.
@@mateialbu4003 salutare. hai sa gandim lucrurile simplu. la obversiune trebuie negat predicatul. asta se face prin punerea lui non inaintea predicatului, imediat dupa cuvantul de legatura. si asa cred ca am raspuns la una din intrebari, non nu se pune in mijlocul predicatului, ca ar insemna sa negi doar o parte din predicat. apoi, nu conteaza daca scrii non scriitori sau non-scriitori sau nonscriitori, acesta e mai mult un aspect gramatical despre cum se scrie corect negatia, nu unul logic. eu, ca evaluator, daca vad non-ul pus inaintea predicatului, imediat dupa cuvantul de legatura, dau punctajul. mergem mai departe, legat de antonime. intre scriitor si nonscriitor e raport de contradictie. la fel ar trebui sa fie si intre predicat si antonimul pe care il folosesti. dar nu toti termenii au asa ceva. de exemplu corect/incorect e contradictie, se poate folosi. dar inalt nu are contradictoriu (antonim lingvistic) decat pe noninalt. aici trebuie folosit non. la fel e cu corect, daca folosesti doar non peste tot, de exemplu poti sa scrii linistit noncorect. in legatura cu cele trei variante, cea mai apropiata de adevar este a. ar mai trebui sa adaugi un cuvant ca sa sune bine in limbaj natural. ar fi cam asa> a) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt nonimagini cu impact emoțional puternic.(non imediat dupa cuvantul de legatura).
Am luat 9 la logică la simulare cu ajutorul dumneavoastră și videourilor pe care le faceți. Mulțumesc mult!!!
fain, felicitari, mersi de apreciere!!!!
Vă mulţumesc din suflet! Chiar m-aţi salvat, chiar şi pe ultima sută de metrii :")
Man, stau în mașină și învat și aproape am înțeles tot la sub 3 și 1 mi cam frica
Nuj csf, îmi trebe 7 minim sa trec
@@burgheauamihai3482 te înțeleg... baftă mâine!
M-am certat cu toata clasa la D de la subiectul 3. Toata lumea a pus ca incalca regula adecvarii si ca e gresit ca am pus ca incalca regula claritatii. In sfarsit imi da cineva dreptate
Erau bune ambele, dar regula clarității e prima varianta pe care aș merge
Dupa parerea ta, au fost subiecte mai grele ca deobicei sau mai usoare? Eu cel putin stiu ca multi s-au incurcat la desen si la rationamente X Y
Nu mi s au părut cu nimic mai grele sau mai ușoare, sunt cam de același nivel. Mie personal nu mi a plăcut întrebarea 8 de la grila. Propozițiile au fost cam lungi la xy și la III c, dar nu mai complicate. Cu putina atenție se rezolvau. Eu zic dacă dacă o sa fie la fel la bac, e foarte bine.
Salut, am o nedumerire in legatura cu admiterea la drept ubb daca ati putea sa-mi raspundeti. Examenele( tiparul subiectelor ) este diferit de la an la an? Adica in anul 2023 se va da o admitere dupa modelul testelor postate de facultate in 2022 sau sunt subiecte cu cerinte/tipare diferite? Eu nu am avut tangente cu logica si daca vin mereu itemi diferiti nu stiu din ce ar trebui sa ma pregatesc mai mult..
Subiectele sunt diferite în fiecare an. Poți sa cauți pe site-ul lor, au subiecte publicate din 2015. Exista totuși niște subiecte care se repeta, ma rog, structura lor, cum ar fi cele cu șiruri de numere, cele cu diagramele. Cauta subiectele sa iti faci o idee.
@@sidordaniel multumesc!!
@@aianamarginas8740 cu placere!
Bună ziua!
Aș dori o explicație pt obversiune și conversiune .
Când negam s ul și când negam p-ul?( Ma refer în principal la sub 2 C) și mai am o întrebare la sub 2 D dacă unul dintre elevi realizează o conversiune nevalida când scriu la a) raționamentele elevilor pot tăia săgeata pe care scriu c?
la conversiune nu negam nimic, la obversiune negam predicatul, adica termenul din dreapta, indiferent de litera cu care e el reprezentat. MeF - f este predicat, iar in cazul obversiunii, el o sa fie negat: Ma-F. in propozitia PaS, S este predicat, deci o sa am Pe-S. deci termenul din treapta se neaga la obversiune. la conversiune o sa ai teren negat numai daca el exista deja, adica atunci can faci conversa unei obversiuni. de exemplu, daca faci conversa lui Pe-S, o sa ai -SeP, dar aici nu ai negat nimic, pentru ca aveai deja -S
Buna ziua. Oare o sa propuneti o rezolvare si pentru subiectele simularii de admitere la Drept de pe 7 mai, la gandire critica?
Salut, am cautat pe canal subiectele de admitere la drept UBB 2016 si 2017, pe acestea nu le ai facut? Ar fi fost de mare ajutor!
salutare, nu le am facute, nu am avut timp, m-am concentrat mai mult pe logica pentru bac. probabil ca, in una din vacante, o sa le fac, dar nu promit nimic. tot ce am facut pt drept gasesti aici: myclip.ro/admitere-drept-ubb/
Vă mulțumimi pentru rezolvare,credeți că va fi mai grea admiterea la drept anul acesta?
Am făcut ca și tine și am luat 3.80 in simulare 💔😑😑😑😑
Same am facut ca el si am luat 3.50
SAME
🤣 as incerca o rezolvare de mai mult de 3.80, dar nu prea știu cum
@@sidordaniel 😂😂
@@sidordaniel de azi înainte suntem best friends domnul Sidor
Bună ziua! Veți rezolva și o variantă de gândire critică pentru admiterea la psihologie? În două luni am admiterea și nu sunt sigură cât de bine m-am pregătit. Am rezolvat subiecte de la Drept de la Cluj, tot felul de variante însă mă descurc la acestea, sunt destul de ușoare. Problema o am la variantele publicate pentru psihologie unde sunt și reprezentări grafice, probabilități... Nu știu cum să interpretez aceste grafice, puteți face un videoclip în care explicați, vă rog? Am postat aici comentariul pentru că este cel mai recent videoclip :) Mulțumesc
pentru problemele de mate poti sa folosesti ori ecuatii ori reprezentarea grafica. reprezentarea grafica o gasesti intr-un manual de clasa a IV-a. acolo gasesti si probleme asemanatoare cu ce a fost pana acum. si regula de trei simpla (cred ca asa se scrie) mai trebuie sa o stii. daca le stapanesti pe astea nu trebuie sa ai probleme la partea de mate. iar exercitiile de la drept si si ele cea mai apropiata varianta de exercitiu pe care o gasesti. deci esti pe drumul cel bun. nu am in plan sa fac vreun clip cu exercitiile de la psiho, dar daca am timp, ma ocup.
Bună ziua!
Anul următor o să trec clasa a IX- a și am mai multe întrebări cu privire la această materie...
Este grea materia?
Este foarte grea olimpiada de logică?
Un elev la real are mai puține șanse să fie olimpic la logică față de un elev la uman? Sau doar depinde de pregătirea individuală?
Manualul de logică diferă în funcție de profil?
manualul e la fel, difera numarul de lectii care se fac la real/uman, olimpiada de logica este ceva mai grea, o sa trebuiasca sa muncesti suplimentar singur, iar sansele de a fi olimpic sunt aceleasi pentru orice profil, mai ales ca poti sa mergi la olimpiada la logica in fiecare din cei 4 ani de liceu.
@@sidordaniel vă mulțumesc mult pentru ajutor!!
@@georgemihaila6179 cu placere!
Am facut la fel si m au dat afara din sala de examen
Așa si pe un prieten
asa si eu..
Wtf
🤣
@@sidordaniel pup
buna ziua la subiectul 3D punctul 2 , mie mi s a spus ca regula afirmării ar trebui să fie formulata ceva în genul " Doina NU este NICI cântec de cătănia NICI basm"
este corect și așa?
da, e corect
@@sidordaniel vă mulțumesc
Buna ziua! Diagramele Euler si Venn trebuie facute cu creionul sau cu pixul la bac?
se pot face oricum, dar recomand sa se faca cu creionul
Sub 1 ex 9 nu este crescator adica la mic la mare? Si tu ai inceput cu cel mai mare?
Faceti poze pentru final de clasa a 12 a?Vorbesc serios
hai sa discutam aici doar despre logica, ca sa nu se incurce treburile. scrie-mi in privat, facebook sau insta, si povestim acolo despre poze.
Legat de bacul de anul acesta, cum de nu este corect, descrescător, după extensiune ordinea: fiinta, vertebrat,animal, pasare,randunica?
Foarte mulți prieteni au pus așa, dar in barem este animal pus inainte de vertebrat și chiar nu are sens pentru ca , spre exemplu, vertebrat este si omul....
imi puteți explica va rog?
raportul e invers, toate vertebratele sunt animale. nu poti zica ca toate animalele sunt vertebrate, ca asa, meduza, care e nevertebrat, dar e animal, devine vertebrat :). mergi invers in felul asta> sunt toate randunicile pasari? sunt toate pasarile vertebrate? sunt toate vertebratele (plus nevertebrate) animale? sunt toate animalele fiinte? raspusndul e da, deci asta e ordinea.
@@sidordaniel am înțeles acum, daca stiam inainte era bine.. oricum sper ca reusesc sa iau peste 9 că in rest am făcut bine
Salut am o intrebare unde pot sa găsesc testele de antrenament din anii anteriori
Bac.simplu.info dacă nu, da un mail și ți le trimit eu
Mulțumesc frumos
Rezolvarea bac 2023 va rog
Este valid silogismul aao-2? fac un test de logica dintr-un manual si in barem scrie ca e nevalid, dar mie imi da ca e valid din venn
Nu poate fi valid, din premise afirmative nu se poate trage o concluzie negativa. Apoi termenul mediu nu e distribuit în premise.
Sau daca am negat termenul linie franta inchisa si familii monoparentale???? E binee???
aici nu inteleg, trebuie sa imi spui exact cum ai scris, toata propozitia in limbaj natural - ca sa imi pot da seama
Buna ziua! Cand Rezolvați si subiectul pentru olimpici ?
nu am avut in plan sa fac rezolvarea, dar daca am timp, ma ocup de ea
La subiectul 3 D am scris: "Doina este un cântec ce nu aparține folclorului din Anglia" incalca regula afirmării și am explicat de ce. Este bine???
da, e bine!
cand apare rezolvarea de la examen ?
lucrez la ea, sper maine sa e termin de editat
Nu am invatat deloc, as putea pana la bac sa inteleg logica?
daca te apuci sistematic, si faci in fiecre zi pana la bac, da
@@sidordanieleu m am apucat de 5 ore si am bacul la 9 dimineata😂
Daca am scris “unii melci capabili de fotosinteza sunt melci marini” e ok?
da
Sunt erorile de argumentare în programa pentru BAC de anul acesta?
da
@@sidordaniel cum arată un exercițiu cu ele? Nu găsesc niciunde
@@-Filip eu nu am modele, cand am facut clipurile, in pandemie, nu erau in programa. dar sunt in primele teste de antrenament publicate de minister, cele din 2020, pana la testul 5 cred. e vorba de intrebarea 10 de la sb 1 care acum e cu propozitii categorice
@@sidordaniel mai am cateva intrebari daca nu va suparati:
1. Termenii punct, dreaptă, plan, poligon sunt compuși?
2. Cum se scrie: persoana non-motivata dau non-persoana motivata (daca trebuie sa pun opusul si aleg sa folosesc non)
@@-Filip la 1 - nu, sunt simplii. 2- non pers motivata. non-ul se pune imediat dupa cuvantul de legatura, inaintea predicatului, ca sa negi tot predicatul
Buna ziua! Eu obisnuiesc sa scriu non la fiecare obversiune, dar am inteles tot de la dvs. ca ar trebuii sa mai scriu antonime.
As vrea la exemplul urmator sa imi spuneti daca am facut corect:
Exemplu:
Propozitia 4 este SiP - Unii filosofi sunt scriitori talentati.
S - filosofi.
P - scriitori talentati.
SiP --⁰--> SoP: Unii filosofi nu sunt scriitori netalentati.
Acm nu stiu daca am voie sa pun in mijlocul predicatului "sciitori talentati", negatia "ne" sau daca renunt si sa fac asta doar cand nu am un predicat compus cum ar fi fost "talentati" (unde as fi putut pune fara indoiala "ne" in fata lui)
O alta intrebare este daca merita sa ma chinui sau doar sa pun "non" in fata fiacaruita la obversiuni, faza e ca eu sunt de 10 si as vrea sa dau maxim la examen, fiind atent la detalii.
''non'' trebuie pus neaparat imediat dupa cuvantul de legatura pentru a negata tot predicatul !!!! eu nu imi amintesc sa fi zis de antonime ca e indicat, cei de la minister folosesc in enunturi, tocmai pentru a evidentia operatia, dar eu am folosit ''non'' in formularile mele, cel putin asa tin eu minte. deci, pentru a fi sigur, sfatul meu e sa folosesti ''non'', chiar daca limba iti ofera un antonim. cat priveste exemplul de mai sus, cel cu scriitori netalentati, nu e ok pentru ca nu ai negat predicatul, ai negat doar o parte din el. ... nu sunt non scriitori talentati - e corect. non scriitori talentati si scriitori netalentati - nu e acelasi lucru. non-ul trebuie pus imediat dupa cuvantul de legatura pentru a nega tot predicatul. non scriitor talentat poate fi orice nu e scriitor talentat, de ex un caine. dar cand zici scriitor netalentat e un scriitor neaparat, dar fara talent. deci extensiunea termenilor variaza. sper ca am raspuns la obict :) !
@@sidordaniel da ma gandeam dar dupa cum judecam eu nu mergea sa pun "nescriitori talentati" daca voiam sa gasesc antonim, ca asa punea direct non, dar m am gandit ca se poate ca o exceptie, ok atunci o sa pun mereu non ca sa fiu sigur.
@@neagux cel mai bine. mai gandeste-te ca nu toate cuvintele au antonime. vertebrat/nevertebrat, corect/incorect, merge, dar daca trebuie sa negi mamifer, nu ai antonim. ''non '' mamifer e singura solutie.
@@sidordaniel Salut! Am și eu o nelămurire cu privire la obversiunea propozițiilor.
În legătură cu „non”, există vreo diferență între, spre exemplu, „non scriitori talentați” și „non-scriitori talentați”?
Încă o nedumerire legată de „non”, dacă trebuie să fac obversa propoziției: „Unele imagini difuzate la televizor sunt cu impact emoțional puternic.”, ce variantă ați alege?
a) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt cu non-impact emoțional puternic.
b) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt cu impact emoțional non-puternic.
c) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt cu impact emoțional slab.
Există vreo situație în care cuvântul „non” se pune în mijlocul predicatului logic, cum este cazul și în varianta b?
Tot legat de „non”, am auzit de la unele persoane că unii profesori preferă antonime, însă în unele situații ești obligat să folosești „non”, consider eu.
@@mateialbu4003 salutare. hai sa gandim lucrurile simplu. la obversiune trebuie negat predicatul. asta se face prin punerea lui non inaintea predicatului, imediat dupa cuvantul de legatura. si asa cred ca am raspuns la una din intrebari, non nu se pune in mijlocul predicatului, ca ar insemna sa negi doar o parte din predicat. apoi, nu conteaza daca scrii non scriitori sau non-scriitori sau nonscriitori, acesta e mai mult un aspect gramatical despre cum se scrie corect negatia, nu unul logic. eu, ca evaluator, daca vad non-ul pus inaintea predicatului, imediat dupa cuvantul de legatura, dau punctajul. mergem mai departe, legat de antonime. intre scriitor si nonscriitor e raport de contradictie. la fel ar trebui sa fie si intre predicat si antonimul pe care il folosesti. dar nu toti termenii au asa ceva. de exemplu corect/incorect e contradictie, se poate folosi. dar inalt nu are contradictoriu (antonim lingvistic) decat pe noninalt. aici trebuie folosit non. la fel e cu corect, daca folosesti doar non peste tot, de exemplu poti sa scrii linistit noncorect. in legatura cu cele trei variante, cea mai apropiata de adevar este a. ar mai trebui sa adaugi un cuvant ca sa sune bine in limbaj natural. ar fi cam asa> a) Unele imagini difuzate la televizor nu sunt nonimagini cu impact emoțional puternic.(non imediat dupa cuvantul de legatura).
Daca am scris nerezistente si incapabile in loc de non..., este gresit??
e ok si asa
Filosofia este știința științelor și arta artelor ce regula încalcă?
Clarității și preciziei
Prima oara când nu greșesc nicio grilă🫡
fain, felicitari!