Bursa Tahtakale Buluşmaları - M. Selhun Hacıoğlu - Bursa'nın Bizans Zamanları

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 авг 2024
  • Bursa Tahtakale Buluşmaları'nın doksan altıncı programında tarihçi Mehmet Selhun Hacıoğlu'yla Bizans zamanındaki Bursa manzaralarını konuştuk.
    Hazırlayanlar : Cihan Taşan - Samet Altıntaş

Комментарии • 4

  • @vuslatbektas2791
    @vuslatbektas2791 Год назад +1

    Bursa tarihinde az bilinen Bizans dönemine ilişin aydınlatıcı konuşması için Selhun Hacıoğlu Hoca'ya ve ''Tahtakale Buluşmalarının'' değerli moderatörlerine bu sohbeti paylaştıkları için çok teşekkürler.

  • @ramisdara2512
    @ramisdara2512 6 месяцев назад +1

    Hisar içindeki yeni düzenlemeler çerçevesinde, örneğin sıfırdan ortaya çıkarılan, yapılan son bir mescit inşası sırasında, Osmanlı öncesi kalıntıların toprakla kapatıldığı gördüm. Niçin bunların üzerinin görülecek şekilde şeffaf bir örtüyle örtülmediğini sorduğumda oradaki bir görevli, gelecek zamanlarda yapılacak başka çalışmalar için böyle yaptıklarını söyledi.
    Sonra, Bursa Devlet hastanesinin karşısındaki park alanı! Burada büyük bir Bizans sarayın kalıntıları ayan beyan ortaya çıkarılınca çalışmalar birden durduruldu ve Bursa'nın en güzel manzaralı alanı onyıllardır harabe olarak öylece duruyor... Ah ki ah, örtün ki gülelim tümden...
    Yukarıdaki konuşma için genç akademisyen M. Selhun Hacıoğlu'na ve etkinlik dizisini düzenleyen, değerli şair yazarlarımız Samet Altıntaş ile Cihan Taşan'a çoookkk teşekkürler, efendim.

  • @ekremhayripeker9278
    @ekremhayripeker9278 Год назад +2

    Bursa'yla ilgili birbirinden ilginç konu ve konuklar buluyorsunuz. Kutlarım. Kril alfabesini Türk asıllı Bulgar Kralı Boris istedi. Amacı Bulgarların Bizans kültürü içinde erimesini istemedi. O dönemde üç alfabe vardı. Latin, Grek ve Runik. Kril kardeşler Runik alfabeden faydalanıp yeni bir alfabe oluşturdular. Kral Boris, kendi din adamlarını da yetiştirdi.