FOSFORLU GÜBRELER- Fosforlu Gübreler Kaç TL? Nasıl Kullanılır!! Bitkideki Etkisi Nasıldır!!
HTML-код
- Опубликовано: 8 фев 2025
- Fosforlu gübreler nelerdir, Taban gübresi, nasıl uygulanır, kaç tl ve fosforlu gübreler ile ilgili bilmemiz gereken bilgilerden bahsettim. Fosforlu gübrelerin bitkilerde etkisi nedir. Hangi bitkide ne işe yarar, kullanılmadığı zaman bitkide neler gözlemlenir. Fosforlu gübreler doğada nasıl bulunur... Bu bilgilere yer verdim.
Bu tarz videolar için kanalıma abone olmayı, videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın!!!
Bu tarz videolar için Abone olmayı, Videoyu beğenmeyi, Yorum yapmayı Unutmayın!!
👍👍gayet güzel ve anlasilir bir vido olmuş
Sıvı fosfor gübreleri satılıyor. Benim bildiğim fosfor mobil bir element değil. DAP gibi gübreleri de gömmek ek iş yükü yaratıyor. Sıvı fosfor gübresi kullanımı açısından bakış açınız nedir. Bilgi paylaşımı için teşekkürler.
Teşekkür ederiz Mustafa hocam
Değerli bilgiler için teşekkürler
Basarilar antep fistigi agaclarina en iyi gubre ve verim artirmak icin hangi gubre kulanalim tsk ederim
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...DAP dediğiniz 18X46 mı? 15X15X15 veya 20X20X20 bu bahsettiğiniz ihtiyaçları karşılar mı? Ceviz ağaçlarında en etkili gübre hangisidir? ÜRE gübresi daha mı faydalıdır? Cevaplarsanız memnun olurum..
Depremde hasar gören tarım arazileri hakkında düşünceleriniz nedir? Ne yapmamız gerekiyor ?
Değerli bilgiler icun teşekkürler ederim. Limon agaci agaci için fosforlu gubre bir avuç dediniz. Bir avuç gübreyi direk saksıya mi yoksa belirli bir litre suya mi karıştıralım. Birde kum kuat icin de kullanabilirmiyim
Suyla karıştırıp verirseniz daha iyi olur bereketli günler.
👍
Hocam map gübresini karpuzlarin meyve tutumunu arttirmak için kullanmak istiyorduk. Ayrıca karpuz meyvelerinde sekilsizlik oluşuyor hangi minaral eksik sizce tam olarak ovalleşmiyo içi boş gibi oluyor. Hangi gübre kullanmamız gerekiyor.
Ustadim findik bahcesine azot forfor potasyum cinko bilesimli sivi gubreyi ne zaman vermeliyim
👍👍
Hocam saygılar,görüşlerinizi izledim ,geçen seneye kadar kimyasal gübreye sizin anlattığınız pencereden bakıyordum.ancak şu anda gübreye bakışım çok değişti,ve gübreleme ve gübrecilik hakkında çok önemli bilgilere internet yoluyla ulaştım ulaştığım sonuç şu bitki neticede topraktan organik çözünmüş maddeyi alıyor bu maddenin en ağırlıklı kısmı karbon yani bitki topraktan organik karbonu alıp bünyesinde kullanıyor tabiki bunun yanında hidrojen ve oksijen de var ve başka madde ler bu fosfat,nitrat,ve potas benim kanaatimce sadece organik maddeyi çözmek için bir kısmı da ağaç bünyesinde çalışıyor ama asıl yaptığı işler organik maddeyi çözmek hayvan gübreside aynı işi görüyor ancak hayvanın karnındaki mantar ve bakterinin gübreye buradanda toprağa geçmesi ve toprakta çalışıp organik maddeyi çözmesi,fosfor toprakta fosforik asite,,nitrat nitrik asite, kükürt sülfürik asite,potasta potasyum hidroksit dönüşerek topraktaki organik maddeyi çözüp organik karbonu açığa çıkartıyor bitki bu karbonu özümsüyor.
Araştırmalarınız sonucunda güzel bilgilere ulaşmışsiniz. Dediğiniz gibi organik karbon bitkide önemli bir yere sahip. Gübre organik karbonu çözüyor fakat bitkinin de büyüyüp gelişmesi için elementlere sahip olması gerek. Bunu da gübrelerden takviye ediyoruz. Toprağın çözülmesinin yanı sıra bitkinin bu elementlere belli dönemlerde ihtiyaç duyuyor. Araştırmacı olduğunuz için sizi tebrik ederim.
Potasyum nitrat ile map guberesini eritip erik agaclarina subat ayında atilirmi çünkü agaclarda yaprak yok ve ne etki yapar cevap verirseniz sevinirim
Merhaba, iç Anadolu 950 m. / 1.000 m. rakımda 5-6 dekar araziye chandler bahçesi planlıyorum. Ph 6.8 toprak cevize uygun.
*** 1 yıl sonra (2024) Kasım/ Aralık döneminde dikeceğim chandler fidan için; Bu yaz (2023) Ağustos/ Eylül ayında kepçe ile 1.5 m x 1.5 m ebadında açacağım dikim çukuru dip kısmına leonardit + yanmış hayvan gübresi uygulayıp, üst toprakla kapatmayı, üzerinden bir kış geçip toprak çökme yaptıktan sonra tekrar açacağım 60 cm x 60 cm dikim çukuruna dikim yapmayı düşünüyorum. Sorum şu;
1) Yapmayı düşündüğüm uygulama doğru olur mu? Eksiklerim konusunda tavsiyeniz?
2) Dikim çukuru dip kısmına leonardit ve yanmış hayvan gübresine ilave olarak; 15 15 15 kompoze gübre mi? Ya da 18 46 0 DAP mı veya başka bir gübre mi kullanmalıyım? Fidanı 1 yıl sonra dikeceğim için bu gübrelerin faydası olur mu? Yoksa gübre israfı mı olur?
3) Fidan dikim esnasında, 60 cm x 60 cm dikim çukuruna nasıl bir uygulama yapmamı ( leonardit +yanmış hayvan gübresi +kompoze+ hümik asit gibi) tavsiye edersiniz?
4) Tozlayıcı olarak; Fernette ve Franquette dikip, franquette yi de tozlamak için az sayıda Ronde de Montignac diksem nasıl olur? Tulare, Howard, Cisco, Lara, Pedro cinslerden en avantajlı tozlayıcı tavsiyeniz ne olur?
Şimdiden teşekkür ederim.
🌿🌾
👌🍁
hocam bahsettiğiniz fiyatlar 50kg için mi yoksa tonu mu?
Hocam fındıkta nasıl olmalı
Ya mustafa hocam bu gübreleri seralarda da kullanılmalı mı?
Seralarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz
Hayirli gunler hocan.Bamye yetistiriyorum ancak 4 donum tarlaya 18 46 dap uygulamak istiyorum bu hasapta 200 kilomu atmamiz gerekiyor.arti 50 kilo ure karisimi takviye etmek uygunmudur toplamda 250 kilo sikinki yaratirmi detayli bilgi icin saygilar sunarim
🍁👍
Hocam.bu..gübreler.. fiyatı.. tonumu.bu.para
👌
👌