Çöpe Atma Dönüştür 🌴 Ağaçlara Doğal Fosfor Verme Deneyi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 окт 2020
  • FOSFOR NEDİR
    Kimyasal yapılı ametal bir element olan fosfor ilk olarak 1669 yılında Hennig Brand tarafından keşfedilmiştir. Ürenin ısıtılması sırasındaki buharlaşma fosfor elementinin bulunmasına neden olmuştur. Gün ışığına maruz kalan fosforun enerji seviyesinde artış gözlenir. Buna karşın bu element sabit bir enerji seviyesinde kalma eğilimindedir. Karanlıkta ışıldar. Fosfor ayrıca insan vücudunda en çok bulunan elementlerden biridir. Ölen canlılarda kalan fosfor ise bakteriler tarafından kazanılır ve bu şekilde fosfor döngüsü gerçekleşmiş olur. Görünüş olarak yarı saydam ve sarı renkli bir element olan fosfor özgül ağırlık olarak 1,83 grama denk gelmektedir. Sadece 44 derecede eriyebilen özellikte olması kolay erime kabiliyetine sahip bir element olduğunu göstermektedir. Atom numarası 15 olan fosforun, periyodik cetveldeki simgesi P harfidir. Azot dışındaki birçok element ile kolaylıkla birleşme özelliğine sahiptir.
    FOSFORUN BİTKİLER İÇİN ÖNEMİ
    Bir besin elementi olarak fosfor, bitkide çok önemli bazı organik bileşiklerin yapısında bulunur. Özellikle bitkinin ilk gelişim dönemlerinde oldukça etkili olup çiçeklenme, kök gelişimi, tohum ve meyve oluşumunda önemli rol oynar. Bitkilerde yeni hücrelerin oluşmasında, dokuların büyümesinde ve bitki bünyesindeki bazı organik bileşiklerin oluşumunda görev alır. Ayrıca bitkinin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli olan enerji metabolizmasında da fosfora ihtiyaç duyulur.
    Bitkilerin daha çok üreme organlarında bulunan fosfor, bitkinin generatif gelişmesi üzerinde çok etkilidir. Fosfor eksikliğinden en çok çiçek, meyve ve tohum zarar görür. Ayrıca fosfor noksanlığı bitkinin gelişmesini olumsuz etkiler. Fosfor noksanlığı olan bitkilerde büyüme geriler. Tahıllarda başaklanma olumsuz etkilenir. Meyve ağaçlarında sürgün ve tomurcuk oluşumu azalır. Tohum ve meyvenin kalitesi bozulur, olgunlaşma gecikir. Narenciye ve diğer meyve ağaçlarında olgunlaşmadan meyve dökümü görülür. Sebzelerde çiçeklenme azalır. Meyveler küçük ve kalitesiz olur. Bitkilerin biyokimyasal ve enerji metabolizmasında önemli rol oynayan fosfor, dokuların daha sağlam olmasını sağlayarak bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığını artırır. Fosfor, bitkilerin özellikle kök gelişimini güçlendirerek toprak patojenlerine karşı bitkiyi daha dayanıklı hale getirir.
    FOSFOR NOKSANLIĞININ BELİRTİLERİ
    Fosfor noksanlığının en önemli belirtisi yaprakların normalden daha koyu yeşil renkte olmasıdır. Belirtiler önce yaşlı yapraklarda görülür. Genç yapraklar olması gerekenden daha küçük kalır. Noksanlığın uzun sürmesi halinde yaşlı yapraklarda kenarlara doğru kahverengi nekrozlar oluşur ve yapraklar canlılığını kaybederek dökülür. Meyve ağaçlarında ise fosfor noksanlığı kendini yaşlı yaprakların kızılımsı kahverengiye dönüşmesiyle gösterir. Bu durum meyvelerin olgunlaşmadan dökülmesine neden olur.
    FOSFORLU GÜBRELERİN SAĞLADIĞI YARARLAR
    Halk arasında “taban gübresi” olarak da anılan fosforlu gübreler, bitki büyümesi için olmazsa olmaz bitki besin maddelerinden biridir. Çünkü köklerin ve çiçek, meyve ve tohum gibi üreme organlarının sağlıklı bir şekilde teşekkül etmesi için fosfora ihtiyaç vardır. Köklerin gelişmesi, özellikle kurak bölgelerde bitkinin topraktaki su ve besin maddelerinden daha iyi yararlanması açısından önemlidir. Fosfor sayesinde gerçekleşen erken olgunlaşma da bitkinin yaz kuraklığı artmadan gelişmesini sağlayarak önemli verim artışı sağlar. Fosfor topraktan alınması zor bir besin elementidir. Ayrıca Türkiye’deki tarım alanlarının önemli bölümünde fosfor eksikliği vardır. Bu eksikliği gidermenin ve verimi artırmanın yolu, bitkilerin fosfor ihtiyacını doğal fosfor takviyeleri yada fosforlu gübreler yoluyla karşılamaktır. Fosforlu gübreler bitkilerin olgunlaşmasını çabuklaştırdığı gibi mahsulün kalitesini de yükseltir. Yeterli fosforu alan bitkilerin daneleri daha dolgun olur. Bitkinin kuraklığa ve hastalıklara karşı direnci artar. Verimlilikte artış sağlanır.
    FOSFORLU GÜBRELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
    Fosforlu gübreler, ekimden hemen önce veya ekim sırasında kök derinliğine uygulanmalıdır. Ekimden çok önce veya bitki gelişmesinin ileri dönemlerinde verilen fosforlu gübreler beklenen faydayı tam olarak sağlayamaz. Meyvelerde, yaprak döküm zamanı veya hasat sonrası uygundur. Bağda ise fosforlu gübreler susuz şartlarda azot ile birlikte en geç Ocak-Şubat aylarında; sulu şartlarda ise azotun yarısı ile birlikte kış sürümünde pulluk altında verilmelidir.
    Bu videomuzda yukarıda özelliklerini ve bitkilere faydalarını anlattığımız fosforu bitkilere doğal yolla verme deneyi yaptık ve sonucunun ortaya çıkmasını bekledik. İşte size sonuçları 10 ayda ortaya çıkan bir deneyi gösteriyoruz. Siz de doğal fosfor kaynağı olarak balık artıklarını kullanabilirsiniz. Kısa sürede farkını göreceksiniz. Deniz ürünleri bitkiler için doğal fosfor kaynağıdır.
    Konu ile ilgili aklınıza takılanları bize sorabilir, yorum bölümü aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. İyi seyirler.
  • ХоббиХобби

Комментарии • 556

  • @haddock_76
    @haddock_76 3 года назад +91

    10 aya yayılan bir video çekmek büyük saygıyı hakediyor.. sadece uygulamanın değil, sonuçlarının da gösterilmesi çok değerli. elinize emeğinize sağlık sayın hocam.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад +7

      Sağolun değerli desteğiniz için 🙏🤗

    • @hsnhuseyn3264
      @hsnhuseyn3264 3 года назад +2

      @@RENKLERVEZEVKLER hocam bu balık kafalarından olan fosfor niyetine olan gübreni sadece bir yılda bir defa mı veriyoruz?

    • @AndroindirCom
      @AndroindirCom 3 года назад +4

      +1 kesinlikle tek diyebilirim hocamız bu konuda.👏

    • @ihsanvarol4145
      @ihsanvarol4145 3 года назад +2

      @@RENKLERVEZEVKLER abi kendine mikrofon almayı düşündün mü çok para değil çünkü dediklerin biraz zor anlaşılıyor :C

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад +3

      @@ihsanvarol4145 Mikrofon var zaten

  • @aliihsankoc4734
    @aliihsankoc4734 2 года назад +3

    Gerek konu hakimiyeti gerekse Türkçenin akıcı olarak kullanılması ve gerekse söylenenlerin kolayca anlaşılmasını sağlayan ses tonuyla zevkle izlediğim bir kişisiniz. Tebrik ediyor bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum.

  • @alput
    @alput Год назад +3

    MÜKEMMMMEEELLLL BİR VİDEOOOOOOOOO BRAVOOOOOOOOOOOOOO ALLAH GÜNAHLARINIZA KEFARET SAYSIN BAHTINIZI BASİRETİNİ AÇIK EYLESİN

  • @bozkurtvatansever1841
    @bozkurtvatansever1841 3 года назад +33

    İnanın üniversitede böyle bilgiler verilmez orhan hocamızın diline sağlık🙏🙏

  • @ibrahibatmaz4765
    @ibrahibatmaz4765 3 года назад +8

    Orhan bey sizi yaklasik 3 aydir dinliyorum mukkemmel sunumlar yapiyorsunuz kimsenin kafasinda soru isareti birakmadan anlatiyorsunuzki tekerlekli sandalyede bile aşka gelip bahcede ağaçları çelikliyorum

  • @melekiremkaratas6039
    @melekiremkaratas6039 3 года назад +30

    Bütün videolarınız inanılmaz bir emek ve sabır içeriyor. Emeğinize sağlık, Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin bitkilerinize :)

  • @MrOsmanvurucu
    @MrOsmanvurucu 3 года назад +23

    Pazar günüde eğitimmi olur demeyin, evet olur,hemde çok güzel olur.
    .Sizi seyretmekten zevk alıyorum.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

  • @yusufaksen6979
    @yusufaksen6979 7 месяцев назад +2

    Helal. Emeğine sağlık bu platformda gördüğüm en bilgilendirici bitki yetiştirme kanalı yaptığınız deney çok bilgilendirici saolun. Emeğinizin kaeşılığını almanız dileğiyle....

  • @abdullahataseven9806
    @abdullahataseven9806 3 года назад +2

    Sizi samimi buluyorum
    Bilgilendirilermenizden dolayı müteşekkirim

  • @sinanyildirim2496
    @sinanyildirim2496 3 года назад +5

    Çevre için hayvanlar için insanlar için çok faydalı bir bireysiniz iyiki varsınız kolay gelsin hocam.

  • @carpedieemcarpedieem4169
    @carpedieemcarpedieem4169 3 года назад +6

    Teşekkürederiz . Çok güzel ve hassas konularda bilgi sahibi oluyoruz. Lütfen vaz geçmeyin .

  • @SerhatEfsanevi
    @SerhatEfsanevi 3 года назад +4

    Harika olmuş gerçekten Orhan hocam, emeklerinize sağlık.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад +1

      Allah razı olsun çok teşekkür ederim. 🙏

  • @bozkurtvatansever1841
    @bozkurtvatansever1841 3 года назад +11

    Allahım size uzun sağlıklı yaşam versin sizi izledikçe insana moral geliyor boyle insanlar özel insanlar bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim sevgiler saygılar

  • @ÖRGÜMÜDEDİNİZ
    @ÖRGÜMÜDEDİNİZ 3 года назад +6

    Yine çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık

  • @murattomur2216
    @murattomur2216 3 года назад +6

    İyi haftasonları üstad çok faydalı bilgiler ağzına sağlık sevgiler selamlar🙋‍♂️👍

  • @muzafferulutas3603
    @muzafferulutas3603 3 года назад +2

    Çok güzel bilgiler veriyorsunuz tesekur eterim

  • @Ebedi1977
    @Ebedi1977 Год назад +4

    Dilerim ömrünüz uzun ve sağlıklı olur.
    Çok emek vermişsiniz.

  • @asiyegumus6828
    @asiyegumus6828 3 года назад +2

    Bilgileriniz icin cok Tesekkür ederim 👍👍

  • @nurrahmapurnama5299
    @nurrahmapurnama5299 3 года назад +5

    Ciddi emek vermişsiniz Allah razı olsun.

  • @huseyinerdur2660
    @huseyinerdur2660 10 месяцев назад +2

    İşiniz rast gitsin .Kolaylıklar dilerim

  • @adnboyk1705
    @adnboyk1705 3 года назад +3

    Ellerinize sağlık, Allahu Teâlâ hayırlı uzun ömürler versin

  • @logicalson
    @logicalson 3 года назад +8

    16:04 Hocam süpersin yaa. MaşaAllah. Fosfor hem bitkilere ihtiyac, hem insanlara hem de kedilere. Emeginize saglik. Tebrik ediyoruz.

  • @gifdogan4686
    @gifdogan4686 3 месяца назад

    Harika bilgiler veriyorsunuz kıymetli hocam. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.

  • @DrSerdarKuruca
    @DrSerdarKuruca 3 года назад +8

    Tebrikler . 10 ay bekleyip sonuçları tek video da göstermek harika

  • @aynurkayabeyoglu7540
    @aynurkayabeyoglu7540 7 месяцев назад +1

    Orhan bey çok güzel ve güvenli bilgiler veriyorsunuz.Emeginize yüreğinize sağlık.IYI KI VARSINIZ.sagolun varolun

  • @ceyhununnotas279
    @ceyhununnotas279 3 года назад +3

    Harika adamsın hoca...Yararlı bilgilerinden dolayı teşekkürler...Adanadan selamlar.

  • @muhammetsimsek5702
    @muhammetsimsek5702 Год назад +1

    Orhan hocam emeğine yüreğine sağlık kıymetli bilgilerin için çok teşekkür ederiz.

  • @Nesli.T.1986
    @Nesli.T.1986 Год назад +1

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

  • @makrc6877
    @makrc6877 3 года назад +1

    Bu güzel bilgiler için teşekkürler üstad

  • @meryemhasural119
    @meryemhasural119 3 года назад +4

    Allah razı olsun çok güzel bilgiler veriyorsunuz, bütün videolarınız çok güzel faydalı Allah işinizi gücünüzü rast getirsin

  • @burcucavunt
    @burcucavunt 3 года назад +1

    Çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz. Teşekkürler🙏👏🏻👏🏻👏🏻

  • @ayhanyapici7333
    @ayhanyapici7333 2 года назад

    Verdiginiz guzel bilgiler icin tesekkur ediyorum.Kolay gelsin.

  • @fundamiral
    @fundamiral 3 года назад +3

    Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Yine güzel bir video olmuş. Emeklerinize sağlık.
    Size bir sorum olacak. İlkbaharda saksıma 2 küçük balık kafası gömdüm. Birkaç hafta sonra topragımda bir sürü beyaz kurt yada solucan olduğunu fark ettim. Saksı toprağını değiştim. Bunların fidelerime zararı olurmuydu?

  • @silamutsuz1047
    @silamutsuz1047 2 года назад +1

    beğen butonuna hemen basıyorum çünkü sen bütün güzellikleri hak ediyorsun hocam çok değerli bir insansın sağol

  • @aliosmanaydogan2501
    @aliosmanaydogan2501 2 года назад

    Orhan hocam bilgi ve emeğin için teşekkür ederim

  • @zekiyldrm6066
    @zekiyldrm6066 3 года назад +4

    Orhan bey hayırlı işler diliyorum..

  • @ayhaneroglu9880
    @ayhaneroglu9880 Год назад +1

    HOCAM TARIM VE ÇİFTÇİ TV LERDE SİZE MUTLAKA Bİ SÖYLEŞİ KÖŞESİ SUNULMALI BUNU HAK EDİYOSUNUZ ALLAH GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN

  • @ahmetyigit1745
    @ahmetyigit1745 2 года назад +4

    Allah sizden razı olsun değerli insan sen güzel yerlere layıksın sağlıklı günler dilerim.

  • @yalom64
    @yalom64 2 года назад

    Teşekkür ediyorum, ağzınıza/emeğinize sağlık

  • @rdvanozkan9511
    @rdvanozkan9511 Год назад +1

    Vavvvv aradaki farka abi helal olsun on ay boyunca bir deney yapmak harika bir iş 28 yaşındayım ve organik tarıma yönelmek istiyorum geçen yıllarda da izliyordum şimdi yine izliyorum harikasın abi👏👏🌟👏🎉🥳👏👏

  • @yldzcalozturk4971
    @yldzcalozturk4971 3 года назад +9

    Bilgiler için tekrar teşekkür ederiz sizin ağaç budama videomuzu ders çalışır gibiizleyerek bahçemizde budama yaptık sevgiyle kalın kolay gelsin

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад +1

      İnşallah bol verim alırsınız 👏🤗

    • @seldaozogul1532
      @seldaozogul1532 3 года назад

      Bizde Orhan hocamdan öğrendik obur dalların budanması gerektiğini

  • @seldaozogul1532
    @seldaozogul1532 3 года назад +3

    Maşallah hocam çok değerli bilgiler paylasmişsiniz yine

  • @Hsv953
    @Hsv953 Год назад +1

    Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. Doğal fosfor bol olarak başka hangilerini önerirsiniz !

  • @konkonkozaa
    @konkonkozaa 3 года назад +4

    Çok sağolun değerli kardeşim.

  • @fatmaayaz971
    @fatmaayaz971 3 года назад +5

    Merhabalar hocam bu balık takviyesini ağaçların altına ne kadar aralıkla koymalıyız emeğinize sağlık çok bilgilendirici olmuş

  • @mehmetcinar235
    @mehmetcinar235 3 года назад +2

    Faydalı bilgi. Emeğinize teşekkür ediyorum.

  • @nerminkaymal7990
    @nerminkaymal7990 3 месяца назад

    Bilgiler icin teşekkür ederim iyi günler dilerim

  • @muratturk2405
    @muratturk2405 3 года назад +4

    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

  • @yasemincan4812
    @yasemincan4812 Год назад +1

    Elinize sağlık. Çok bilgilendirici olmuş. Böyle uzun soluklu çalışmayı bir videoda paylaşmanız, sonucunu da göstermeniz çok güzel.

  • @dilshodjondilshodjon6013
    @dilshodjondilshodjon6013 2 года назад +2

    Merhaba hocam nasılsınız sizi Özbekistan'dan takip edeceğiz.Tüm tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim. 🇹🇷🤝🇺🇿

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  2 года назад +1

      Allah razı olsun. Kardeş ülke Özbekistan’a kucak dolusu selamlar sevgiler gönderiyorum 🤗👏

  • @m1egzozgrouppartikultemizl642
    @m1egzozgrouppartikultemizl642 3 года назад +2

    Hiç bir videoyu sonuna kadar izlemem fakat sizin çekimleriniz ile keyif içerisinde izliyor bilgileniyoruz elinize emeğinize sağlık.

  •  3 года назад +3

    Esas biz teşekkür ederiz. Bu kadar değerli videoları izlemek büyük bir şans bizim için.

  • @serkangumussoy68
    @serkangumussoy68 3 года назад +10

    Muhteşem. Ülke ekonomisinede büyük katkı sağladınız bu video ile. Tebrikler.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад +3

      Boşu boşuna çöpe atılan birçok şey mutlaka bir işe yarar. Yeter ki bilinçli olalım ve doğru yerde kullanalım 👌🙏

  • @tubaalisaridol5659
    @tubaalisaridol5659 Год назад

    Hocam diline sağlık maşallah video larını izledikce mutlu oluyoruz

  • @gmsnkrtrnkptn5431
    @gmsnkrtrnkptn5431 Год назад +1

    Çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler edinmiş olduk :)👏👏👏

  • @alioguz8071
    @alioguz8071 3 года назад +2

    Harikasınız hocam devamlı sizi izleyerek çok önemli bilgiler öğreniyorum teşekkürler 🙏🙏

  • @user-ky5zj3st4w
    @user-ky5zj3st4w 3 месяца назад

    Emeğine yüreğine sağlık üstadım başarılarınızın devamını dilerim

  • @HATTAB571
    @HATTAB571 Год назад

    Emeginize saglik

  • @sehirdenkacs543
    @sehirdenkacs543 3 года назад +3

    Yine çok faydalı bir video, emeğinize sağlık👍

  • @hacersayin7128
    @hacersayin7128 3 года назад +3

    Bu kadar güzel bilgi için çok teşekkürler.

  • @ahmetbaha2404
    @ahmetbaha2404 3 года назад +1

    Çok faydalı işler yapıyorsunuz Teşekkürler çalışmalarınızda başarılar

  • @asdfasdfsadfdsafs
    @asdfasdfsadfdsafs Год назад

    Yaptığınız çalışma cidden çok değerli bir çalışma Teşekkür ederim paylaşım için. Sizlere bir sorum olacak balıkları kompost yapma deneyiminiz oldumu?

  • @yalcinbekarslan8357
    @yalcinbekarslan8357 3 года назад +5

    Güzel bilgiler veriyorsunuz. 👏

  • @gezginbordo7648
    @gezginbordo7648 3 года назад +1

    Süper bilgiler teşekkür ediyorum

  • @furkantopsakal6426
    @furkantopsakal6426 3 года назад +1

    Merhaba abim sormak istedigim bir konu var webte arastirmama ragmen net bir cevap alamadim.
    Koklendirme hormonundaki ppm farku neden var ve bu ayda ppm miktari ne kadar olmali odunsu bir bitki icin

  • @mnagultekin9022
    @mnagultekin9022 3 года назад +4

    Çok güzel paylaşım için teşekkür ederim abicim🤗🤗

  • @serifeoraloglu2528
    @serifeoraloglu2528 2 года назад +1

    Harika bir video olmuş Hocam, çok teşekkürler...

  • @PakizeAbaza
    @PakizeAbaza Год назад +1

    Çok faydalı bilgiler teşekkürler

  • @akay.s
    @akay.s 3 года назад +2

    Emegine saglık Hocam.

  • @ilkeryucel8238
    @ilkeryucel8238 3 года назад +2

    Bilgi ve deney için teşekkürler

  • @fatmasaremutfakta
    @fatmasaremutfakta 2 года назад +1

    Hocam ne guzel bilgi bi tarsuslu olarak sevindirici sizden gelen bilgi

  • @hh-ye2nc
    @hh-ye2nc 3 года назад +1

    Selamlar abi çelikten koklendirme yaptım videonuzdan ogrendigim üzere 3-4 hafta geçti ama yapraklar yanık gibi kararmaya başladı. Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Nar yapmistim

  • @m.a6916
    @m.a6916 3 года назад +3

    çok güzel bilgilendirme olmuş teşekkürler

  • @ramazankurt8767
    @ramazankurt8767 2 года назад +1

    Çok değerli bilgiler bunlar
    Emeğinize sağlık, Allah razı olsun

  • @cahideesen1785
    @cahideesen1785 3 года назад +5

    Çok faydalı videonuz için teşekkürler 👍

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад

      🙏🙏

    • @cahideesen1785
      @cahideesen1785 3 года назад

      @@RENKLERVEZEVKLER sukulent ve kaktüslerde de az miktarda uygulanabilir mi? Yavaş büyüyorlar çünkü.

  • @nevoslatarifler2167
    @nevoslatarifler2167 2 года назад +1

    Çok faydalı bir video.Sizi tebrik ederim.5_6 sene önce diktiğim ıhlamur ağacım bir türlü büyümüyor.Ne yapmam lazım .Lütfen cevap verirmisiniz.

  • @gulcanicen2667
    @gulcanicen2667 3 года назад +1

    Emekleriniz için teşekkürler..

  • @hayretvadisi
    @hayretvadisi 2 года назад

    sağ olun🙏

  • @ravzaasrn4698
    @ravzaasrn4698 Год назад

    Allah razı olsun

  • @serdalkaptan
    @serdalkaptan 2 года назад

    Ellerinie, emegine, agzina saglik dostum. Ben de pek cok merakli gibi paylasimlarini buyuk bir begeni ve zevkle izliyorum. Bu miktardaki fosforu (deniz urunlerini) senede bir vermek yeterli mi veya cok fazla olur mu? Kanada'dan sevgiler.

  • @ebruliebruli7804
    @ebruliebruli7804 3 года назад

    Emeğinize sağlık çok yararlı bilgiler veriyorsunuz. Peki sera ortamında toprağa karıştırılan balık dana burnu, kök kurdu gibi haşerelerin çoģalmasına sebebiyet vermez mi? Toprağa balık gömdüğümüz zaman bu zararlılara tedbiren yapmamız gereken başka birşey var mıdır?

  • @ahmetkarabyk9874
    @ahmetkarabyk9874 3 года назад +3

    Allah razı olsun çok faydalı bir video olmuş

  • @huriyebulut
    @huriyebulut 2 года назад +1

    Yüreğinize sağlık uzun süredir aradığım cevabı buldum. Emeginiz için zamanınız için teşekkür azdır.sizde Allah emanet olun. Yeni keşfettim kanalınızı. Lütfen değerli bilgileriniz ve deneyleriniz paylaşmaya devam edin. Ben paylaşımda yapacağım. Çok ama çok sağolun...

  • @yasemininanc5231
    @yasemininanc5231 Год назад +1

    Saksimiza koyacagimiz kilcik yada balik basi saksida kurtlanma yapip cicegin koklerine zarar verirmi?

  • @sevdannhobileri6272
    @sevdannhobileri6272 3 года назад +3

    Emeğine sağlık hocam 👍🌺

  • @kumeshayvanlarihollanda2739
    @kumeshayvanlarihollanda2739 3 года назад +2

    Bilgiler için tesekur ediyorum Allah razi olsun . Hollandadan selamlar

  • @helenealan4381
    @helenealan4381 3 года назад +22

    Severek izliyorum sizi ,Allah sağlıklı uzun ömür versin sizlere ,çok yararlı bilgiler veriyorsunuz .Teşekür ederim.

  • @hamitvuralgil1499
    @hamitvuralgil1499 3 года назад +2

    Teşekürler bilginiz için

  • @AydnTufekcioglu
    @AydnTufekcioglu 3 года назад +4

    Özellikle asit ve kireçli topraklarda fosfor eksikliği görülür. pH 4 ün altına düşmüşse fosfor demir ve alüminyum fosfat halinde çöker ve alınamaz. Yine pH 8.5 ün üstüne çıkınca da fosfor kalsiyum fosofat halinde çökelir ve alınamaz. Bu durumlarda fosfor takviyesi gerekir. DAP gübresi iyi bir fosfor kaynağıdır.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад +2

      Kıymetli hocam değerli katkılarınız için çok teşekkür ederiz 🙏🤗

    • @mehmetsakar6125
      @mehmetsakar6125 3 года назад +1

      Hocam değerli bilginiz için teşekkürler,ben doğal gübre tercih ediyorum.dap için doğaal diyebilirmiyiz.

    • @AydnTufekcioglu
      @AydnTufekcioglu 3 года назад +1

      @@mehmetsakar6125 DAP doğal olmaz, suni gübredir.

  • @gonulerbil9459
    @gonulerbil9459 3 года назад +1

    İyi çalışmalar teşekkür ederim benim salça kutusunda çekirdekten yetisdirdigim yedi kök var boyları çok uzundu budadim şu anda yirmi otuz cm onlara verebilir miyim ne kadar verilmeli

  • @ulyakurtulmus5964
    @ulyakurtulmus5964 2 года назад +1

    Çok teşekkürler Çok emek harcamışsınız Faydalı işler yapıyorsunuz Ellerinize sağlık

  • @mahmuttayyarkoseoglu3884
    @mahmuttayyarkoseoglu3884 3 года назад +3

    Çok teşekkür ederim
    Emeğinize sağlık

  • @asnev5131
    @asnev5131 2 года назад +1

    Verdiginiz bilgiler cok kiymetli,takip etmeyen cok bilgiden yoksun kalir.

  • @ahmeter5107
    @ahmeter5107 3 года назад

    teşekkür ederim .çok faydalandım.emeğinize sağlık

  • @halilarduc449
    @halilarduc449 2 года назад +1

    Ne kadar güzel bilgiler için teşekkür ederim Allah razı olsun
    Eline emeğine sağlık

  • @mehmetguzle9208
    @mehmetguzle9208 3 года назад +1

    Hocam zeytin bahcemiz var ve bahcede sulama havuzumuz var biz icerisine balik atmistik onlar da uredi cogaldi icerisinde baliklar yasiyor bizde besliyoruz ve o havuzdan agaclarimizi suluyoruz sormak istedigim o sudan agaclar fosfor ihtiyacini karsilayabilirmi

  • @ergunylmaz7176
    @ergunylmaz7176 3 месяца назад

    Emeğinize sağlık

  • @user-sc1eu6bx7m
    @user-sc1eu6bx7m 11 месяцев назад +1

    Teşekkürler hocam

  • @nescafegold7501
    @nescafegold7501 3 года назад +4

    Sizi izlemek bilgilenmek bana huzur veriyor..emeginize, yureginize sağlık.allah razi olsun..sevgiler saygilar 👏🤗👏👏😊

  • @pervindemir502
    @pervindemir502 3 года назад +1

    Yeni bahçem de sizden öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum.Teşekkürler.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 года назад +1

      İnşallah güzel sonuçlar alırsınız 🙏🤗