Felicitări pentru video si explicația clara și concisă. Eu unul m-aș fi pierdut în detalii inutile 😄 Mă bucur că începe să ia avânt cresterea bonsailor (ăștia adevărați, nu doar Ficusii Ginseg) în România. Acum 5 ani nu găseam aproape niciun filmulet în română.
Salutare Dan! Cel mai explicit video despre bonsai in Romana, Nimic pretentios, clar si concis, pe intelesul tuturor! Imi vine sa ma duc pe la Dedeman :)
@@GradinarUrban Sunt atatea tehnici folosite pentru cultivarea bonsailor că nu-ți imaginezi.. Tehnici ce te ajută să dezvolti plantele într-un an cat in doi.. Dar am nevoie de timp pentru demonstrarea acestei tehnici.. cel puțin 6 luni..Am inceput deja filmările..
Este vorba despre un pin în pământ care de câțiva ani doresc sa îl transform într-un niwaki încet încet și îl tund primăvara apoi de câțiva ani tau și lumânările pentru a micșora copacul și al compacta doream sa știu când este momentul cel mai bun pentru a tăia crengile pentru formarea coroanei
Bună seara.. Am omis raspunsul la intrebarea dumneavoastra.. Pur si simplu nu am observat mesajul.. Dar niciodata nu e prea tarziu.. Tunderea la conifere este mai pretentioasa ca la foioase. Se taie iarna. Dar atentie, totdeauna cand tai trebuie sa lasi suficiente frunze (ace) pentru a putea chema seva in varful lastarului , altfel se va usca toata acea portiune. daca vrei sa reduci cresterea , se face o taiere a lumânări (mugure deschis) se sectioneaza in doua.. iar acele din spate se curata semnificativ, stimuland noi aparitii de muguri inapoiati pe lastar. (luna iunie) Este mai greu de explicat decat de facut.. Indata ce voi avea material voi expune lucrari si la pin. I-mi cer scuze pentru intarziere..
A iesit superb pomisorul, felicitari! Am observat ca nu ai indepartat complet solul original . Asa imi vine sa fac si eu , parca mi-e teama sa las radacina complet descoperita. O sa ma uit dupa akadama online chiar acum .
Salut.. Ce ai vazut in video era pentru un ienupar , un ienupar la primul step.. Sunt cazuri cand se scoate tot solul , sau partial.. Nu asocia ce ai vazut la acel ienupar pe toate plantele.. Coniferele au perioade si tehnici diferite de foioase.. Apoi sunt plantele tropicale ce au alte exigente..
Mă bucur că am găsit un tutorial în limba română pentru bonsai. Important este că vă pot cere sfaturi. Sunt pasionat de tot ce înseamă plante. Prima mea întrebare : de unde putem cumpăra sârma pentru dirijarea crengilor? Vă mulțumesc și vă doresc spor și multă sănătate.
Buna seara.. Eu nu sunt in Romania.. dar sunt deja care comercializeaza atat unelte , substraturi cat si sarma pentru educat bonsai.. cautati pe google ( sarma pentru bonsai) o sa va apara mai multe firme ce vind online.. alegeti sarma de aluminiu cuprata.. de culoare mată.. Nu cea de culoarea cuprului lucios.. Cea de culoare mata este mai de calitate,
Bună seara. Plantele cresc constant. Trebuie ținută în această formă. Se va îmbunătăți vegetația, deci va fi mai compacta. Acesta este doar primul step. Cu timpul va deveni tot mai frumos
Va salut! In primul rând vreau să vă mulțumesc pentru video! Si aș vrea să vă întreb, dintr-o planta de ficus se poate face la fel? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua. Mulțumesc pentru aprecieri. Este posibil. Doar că trebuie să fie predispusă planta pentru acest stil. Eu nu aleg niciodată stilul sau forma bonsaiului, Fiecare planta este predispusa pentru un anumit stil sau formă, nu putem merge contra naturii. De exemplu.. Dacă planta este crescută vertical, nu pot să o transform in stil cascadă.. În limita timpului și materialului disponibil voi face diferite formări ale plantelor. O zi buna va doresc 👍
Bună seara. Trebuie să știm că trunchiul, sau ramurile se îngroașă în funcție de volumul vegetației. Cu cât lăsăm să se dezvolte vegetația mai mult, cu atât se va îngroșa trunchiul. Ghivece mai mari, cu substrat granular, și lăsat să crească liber. Cel mai bine se îngroașă în pământ plantat în grădină.
Bună.. Se poate inradacina.. sigur ca da.. Trebuie sa lasati cel putin un mugure in afara ghiveciului din care sa reuseasca sa vegeteze.. Bujorul arborifer face si drajoni de la o anumita varsta.. cam de la 4 ani incepe sa creeze drajoni.. Se pot si altoi
@@NiculaeBoiteanu Pe un bujor lactiflor.. cel cu bulbi in pamant. Se separă toamna bulbi. Nu este chiar simplu altoirea.. se face tot toamna.. se lasă la zvantat bulbul de la bujor..care defapt este portaltoiul.. După ce se zvântă se face altoirea apoi bulbul se pune in pamant, altoiul ramane afară.
Bună... Acum am ajuns acasa .. Am teriminat serviciul.. Si sunt de 10 min in fata calculatorului sa raspund la intrebari.. Sper ca ai comandat toate aceste materiale inerte avand dimensiuni egale..
Felicitări pentru video si explicația clara și concisă. Eu unul m-aș fi pierdut în detalii inutile 😄
Mă bucur că începe să ia avânt cresterea bonsailor (ăștia adevărați, nu doar Ficusii Ginseg) în România. Acum 5 ani nu găseam aproape niciun filmulet în română.
Multumesc pentru aprecieri.. Incerc sa structurez bine toate videourile pentru a starni cat mai mult interes pentru aceasta arta..
Salutare Dan! Cel mai explicit video despre bonsai in Romana, Nimic pretentios, clar si concis, pe intelesul tuturor! Imi vine sa ma duc pe la Dedeman :)
Multumesc mihai.. Voi incerca sa fac video cat mai bune pe linia aceasta.. Sa crestem nivelul si la noi in romania..
@@FermaArdai sper sa invat si eu cu ocazia asta
@@GradinarUrban Asta e.. am intrat in horă, tre să joc.👍 Nici nu ai idee cum voi revolutiona cultivarea bonsailor in Romania..
@@FermaArdai de abia astept sa vad, voi creste si eu in cunostinte
@@GradinarUrban Sunt atatea tehnici folosite pentru cultivarea bonsailor că nu-ți imaginezi..
Tehnici ce te ajută să dezvolti plantele într-un an cat in doi..
Dar am nevoie de timp pentru demonstrarea acestei tehnici.. cel puțin 6 luni..Am inceput deja filmările..
Foarte frumos explicat. Mai aștept astfel de videoclipuri. Pinul când are perioada propice pentru a fi tăiat?
Vă referiți la pin cultivat in ghiveci ca si bonsai? Pentafila.. Silvestris.. Mugo
Este vorba despre un pin în pământ care de câțiva ani doresc sa îl transform într-un niwaki încet încet și îl tund primăvara apoi de câțiva ani tau și lumânările pentru a micșora copacul și al compacta doream sa știu când este momentul cel mai bun pentru a tăia crengile pentru formarea coroanei
Bună seara.. Am omis raspunsul la intrebarea dumneavoastra.. Pur si simplu nu am observat mesajul.. Dar niciodata nu e prea tarziu..
Tunderea la conifere este mai pretentioasa ca la foioase.
Se taie iarna.
Dar atentie, totdeauna cand tai trebuie sa lasi suficiente frunze (ace) pentru a putea chema seva in varful lastarului , altfel se va usca toata acea portiune.
daca vrei sa reduci cresterea , se face o taiere a lumânări (mugure deschis) se sectioneaza in doua.. iar acele din spate se curata semnificativ, stimuland noi aparitii de muguri inapoiati pe lastar. (luna iunie)
Este mai greu de explicat decat de facut..
Indata ce voi avea material voi expune lucrari si la pin.
I-mi cer scuze pentru intarziere..
Buna dimineața. Interesant video. Multumim.
Bună dimineața,!👍 Călătorii frumoase🌹 Să ne arătați cât mai multe locuri minunate!
Minunat. Superb, fără cuvinte😮😊
Mulțumesc 👍
Superb ! ❤👍👏
Mulțumesc,.😉
Interesant,frumos,pasiune,munca asidua,felicitari.👏🤝🤗
Mulțumesc ❤️😉👍
Foarte frumos !
Mulțumesc. Sper ca prin videoclipurile Bonsai Zero pe care le voi edita sa inspir interes pentru această artă.
@@FermaArdai Incerc de foarte mult timp să îl pot executa ,dar chiar nu știam procedeul
@@ioanabica9665 Este doar începutul. Numeroase video structurate pentru a fi ușor de înțeles vor apărea periodic pe canal.
A iesit superb pomisorul, felicitari! Am observat ca nu ai indepartat complet solul original . Asa imi vine sa fac si eu , parca mi-e teama sa las radacina complet descoperita. O sa ma uit dupa akadama online chiar acum .
Salut.. Ce ai vazut in video era pentru un ienupar , un ienupar la primul step.. Sunt cazuri cand se scoate tot solul , sau partial.. Nu asocia ce ai vazut la acel ienupar pe toate plantele..
Coniferele au perioade si tehnici diferite de foioase.. Apoi sunt plantele tropicale ce au alte exigente..
@@FermaArdai acum inteleg !
Foarte frumos și explicit!!
Sei un campione per innestare i bonsai risultato sempre ottimi
Gratie Delia.. sei la mia amica di cuore.. Gratie
Foarte interesant!
Va multumesc..!! daca nu vi-am starnit interesul .. sigur cu urmatoarele video voi reusi ..
O seara buna va doresc !
Mă bucur că am găsit un tutorial în limba română pentru bonsai. Important este că vă pot cere sfaturi. Sunt pasionat de tot ce înseamă plante.
Prima mea întrebare : de unde putem cumpăra sârma pentru dirijarea crengilor?
Vă mulțumesc și vă doresc spor și multă sănătate.
Buna seara.. Eu nu sunt in Romania.. dar sunt deja care comercializeaza atat unelte , substraturi cat si sarma pentru educat bonsai..
cautati pe google ( sarma pentru bonsai) o sa va apara mai multe firme ce vind online.. alegeti sarma de aluminiu cuprata.. de culoare mată.. Nu cea de culoarea cuprului lucios.. Cea de culoare mata este mai de calitate,
@@FermaArdai multumesc
Ffff frumos
Multumesc..
Interesant. Nu știam cum se fac. Am o întrebare planta mai crește? Pana la înălțime se consideră bonzai
Bună seara. Plantele cresc constant. Trebuie ținută în această formă.
Se va îmbunătăți vegetația, deci va fi mai compacta.
Acesta este doar primul step.
Cu timpul va deveni tot mai frumos
Nu contează mărimea unui bonsai, ci proporțiile între trunchi, ramuri, vegetație.
Un bonsai este considerat de la 5 cm până la 1,5 metri
Va salut!
In primul rând vreau să vă mulțumesc pentru video!
Si aș vrea să vă întreb, dintr-o planta de ficus se poate face la fel? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua. Mulțumesc pentru aprecieri.
Este posibil. Doar că trebuie să fie predispusă planta pentru acest stil.
Eu nu aleg niciodată stilul sau forma bonsaiului, Fiecare planta este predispusa pentru un anumit stil sau formă, nu putem merge contra naturii. De exemplu.. Dacă planta este crescută vertical, nu pot să o transform in stil cascadă..
În limita timpului și materialului disponibil voi face diferite formări ale plantelor.
O zi buna va doresc 👍
Bună ziua
Cum îngroșăm un pin sau un ienuper?
Mulțumesc
Bună seara. Trebuie să știm că trunchiul, sau ramurile se îngroașă în funcție de volumul vegetației.
Cu cât lăsăm să se dezvolte vegetația mai mult, cu atât se va îngroșa trunchiul.
Ghivece mai mari, cu substrat granular, și lăsat să crească liber.
Cel mai bine se îngroașă în pământ plantat în grădină.
Bbuna seara bujoru lemnificat sau arborifer se poate inrradacina? Multumesc!
Bună.. Se poate inradacina.. sigur ca da.. Trebuie sa lasati cel putin un mugure in afara ghiveciului din care sa reuseasca sa vegeteze..
Bujorul arborifer face si drajoni de la o anumita varsta.. cam de la 4 ani incepe sa creeze drajoni.. Se pot si altoi
Pe ce se poate altoi?
@@NiculaeBoiteanu Pe un bujor lactiflor.. cel cu bulbi in pamant.
Se separă toamna bulbi. Nu este chiar simplu altoirea.. se face tot toamna.. se lasă la zvantat bulbul de la bujor..care defapt este portaltoiul..
După ce se zvântă se face altoirea apoi bulbul se pune in pamant, altoiul ramane afară.
@@FermaArdai mulțumesc!
Foarte tare bro 💪🤩👋
Gata, am comandat akadama, roca vulcanica, pumice😂
Bună... Acum am ajuns acasa .. Am teriminat serviciul.. Si sunt de 10 min in fata calculatorului sa raspund la intrebari..
Sper ca ai comandat toate aceste materiale inerte avand dimensiuni egale..
@@FermaArdai salut, unele da. Adica cel putin asa cred. Am comandat si un ghivecel mai aratos de ceramica.