چرا ایرانیان در تغییر نظمهای جهانی جا میمانند؟ | بخش اول | علی پیروز، پویا داوری
HTML-код
- Опубликовано: 2 ноя 2024
- در بزنگاه های تاریخی یا به تعبیر روابط بین الملل، در دورانی که نظم بین الملل در حال تغییر است رویکرد و مختصات یک جامعه منجر به آن میشود که یک کشور آیا به عنوان یک قدرت ظهور کند و خود را به بالا بکشد یا کیکی باشد که توسط دیگر قدرتها خورده شود یا معلول دیگران شود.
از عوامل مهم تعیین کننده در تعیین و ظهور یک کشور به عنوان یک قدرت نوظهور یکی رویکرد حاکمیت است که در کدام سوی رقابت بایستد، و اینکه در موازنه ی جهانی بتواند ارتباط ارگانیک با به چالش کشندگان وضعیت ، یعنی قدرتهای دیگر علیه هژمون، ایفا کند. نه از جمله آنها فناوری نظامی موثر در مختصات خود است و دیگری برد نظامی و ابزارهای موثر در نقش آفرینی اقتصادی، همچون تسلط بر انرژی یا صنعت، و شبکه راه ها
اما در این میان اجماع سویهمند در میان اقشار اجتماعی بسیار حائز اهمیت است
اجماعی موجب میشود که جامعه از پراکندگی و اختلال دور بماند و هم آیندی قدرت ایجاد کند.
به همین دلیل فهم عمومی از مختصات روابط قدرت و مختصات امکان ها یا پتانسیل ها بسیار مهم است. چرا که منجر به صورتبندی گسترده و هماهنگی میان افراد جامعه میشود، یا به تعبیر دیگر از فر(روح ها یا شخصیت ها) اجماع یا هنگ ایجاد میکند و این هنگ شدن همان اجماع یابی است که میتواند از یکسو تولید قدرت کند و از سوی دیگر تولید پایایی و تاب آوری.
متاسفانه در طی دویست سال گذشته ایران در سه نظم پیشین نه توان فناورانه لازم نظامی داشت، نه برای ایجاد محور ها یا نیروهای متحد منطقه ای تلاشی کرد و نه حتی حاکمیت این مهم را دریافت که اگر یکی از طرفین نباشد( چه برنده و چه بازنده) خورده خواهد شد و رفتن در قفس بیطرفی به منزله معلول بودن خواهد بود و تبدیل به کیک قدرت، اما این معادله پس از انقلاب تغییر کرد، ولی اغتشاش فکری ناشی از غرب گرایی و بومی گرایی همچنان از انسجام درونی جامعه کاسته و جامعه مارا از این بعد آسیب زا کرده است.
در این برنامه کوشش شده که آگاهی لازم داده شود تا از این اغتشاش کاسته شود و اهمیت این کاهش اغتشاش و شکلگیری انسجام و اهمیت آن باز شود.
کانال تلگرام ما: IranGeoculture@
Thank you #PouyaDavari and #AliPirooz for this insightful talk 💯💯💯💯💯💚☀️🤍🌲❤️