SLIM EVENT 2020 Brand Koningin Wilhelminahaven Haven

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 сен 2024
  • Deze persoonlijke terugblik gaat over de brand in een garagebedrijf en multifunctioneel bedrijfsgebouw met logies faciliteiten in Vlaardingen op 28 mei 2019.
    Dit incident heeft veel indruk gemaakt op het personeel in verband met de penibele situatie waarin een brandweerploeg via een andere weg het brand object moest verlaten.
    Ondanks de aandacht vanuit de organisatie is de impact op de betrokken groot geweest. Binnen de organisatie was de omgeving veilig genoeg om de emoties ook te kunnen uiten en daarmee te verwerken, wat een groot compliment is voor alle collega’s.
    Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is elke keer weer bijzonder als collega’s die in het heetst van de strijd cruciale besluiten moeten nemen, hun beleving en hun beelden met elkaar en de organisatie delen, zodat achteraf kan worden teruggeblikt. Dit levert natuurlijk nieuwe inzichten op waar in de dynamiek van dit incident op dat moment geen oog of tijd voor was.

Комментарии • 14

  • @dannydullaart7262
    @dannydullaart7262 10 месяцев назад

    Respect voor alle hulpverleners van de vrr.

  • @las1147
    @las1147 8 месяцев назад

    Ik woonde vlakbij met uitzicht op dit pand. Ongelooflijk was het om de brandweer maar te zien blijven toesnellen en de enorme vlammenzee tientallen meters hoog te zien gaan. Nog dagen moest de brandweer terug blijven komen om na te blussen.

  • @BrandweermanInNoodNL
    @BrandweermanInNoodNL 3 года назад +3

    Pak het incident eens terug en zet het stil op het moment dat het bekend wordt dat er een team vast zit. Zet daar de tijd stil en stel dan als HOVD, OVD, BV of manschap de "Wat als..."-vraag. Wat als ze vast zitten, geen uitweg hebben, laag op lucht. Welk effect heeft dit op het bestrijden van het incident als HOVD t/m BV en wat ga je doen als HOVD t/m BV men het gegeven dat een team vast zit. Wat ga jij doen, wat wil je dat anderen gaan doen, welke materialen heb je nodig, welke kennis is nodig, welke informatie is nodig, wat moet het bewuste team doen, wat moet men individueel doen. Want je moet iets doen..... Oefen elke stap voor elke functie/rol eens. Leer hulp roepen, leer collega's redden, leer dit te communiceren, leer dit te coördineren als OVD/HOVD en MKB.

    • @doomed-y3s
      @doomed-y3s Месяц назад

      Juist maar als een OVD of HOVD geen contact kan maken met die ploeg via de porto is het dweilen met de kraan open daar hebben ze toch het P2000 systeem voor ingezet om dat soort zaken te voorkomen.

  • @Vervelio01
    @Vervelio01 10 месяцев назад +1

    Zo'n mens dat besluit 'toch maar weer naar binnen te gaan' heeft dus eigenlijk de levens van een aantal brandweermensen op het spel gezet. Ik hoop dat dit haar goed duidelijk is gemaakt. Muts!

  • @doomed-y3s
    @doomed-y3s Месяц назад

    Een ding snap ik hier even niet, men is toen overgegaan op p2000 om de onderlinge communicatie te bevorderen dat zou dus betekenen dat een OVD via zijn porto verbinding moet kunnen krijgen met een bevelvoerder die elders een inzet doet.
    De brandweer maakt gebruik van meerdere kanalen maar dat een OVD geen contact kan hebben met een bevelvoerder maakt mijn inziens de inzet van P2000 nutteloos en juist bij dergelijke incidenten is de onderlinge communicatie van levens belang.

    • @slimkennisregierotterdam-r9079
      @slimkennisregierotterdam-r9079  Месяц назад

      @@doomed-y3s Hi, bedankt voor je reactie. Je hebt zeker gelijk dat communicatie voor ons van levensbelang kan zijn. Vandaar dat we meegroeien met nieuwe ontwikkelingen in communicatiemiddelen zoals C2000. Waar we nog tegenaan lopen is dat de gebouwen en vooral de constructies het signaal kunnen verstoren. Daar werken we ook hard aan om dat te verbeteren. Het voordeel van C2000 ten opzichte van de voorgaande middelen is dat C2000 een signaal afgeeft als de verbinding niet werkt. De vroegere systemen deden dat niet.

  • @rondo122
    @rondo122 11 месяцев назад

    hoe kan in God's naam een gebouw goedgekeurd worden zonder brandscheiding tussen de bedrijven en de slaapvertrekken. Hier moest compartimenteringen zijn geweest. En met sprinklers was dit een eenvoudige nacontrole geweest.

  • @vandeberg649
    @vandeberg649 10 месяцев назад

    Gelukkig historisch gebouw behouden

  • @TheJeroenTitulaer
    @TheJeroenTitulaer 3 года назад

    Vraag: wes jij (Remco) vroeger ooit niet begonnen als brandwacht in Spijkernisse ? (Kleuren / Ton Muilwijk / 199.......?

  • @playmotogaming
    @playmotogaming 3 года назад

    .....en hoe kan het pand zo goedgekeurd zijn? “Een open constructie van voor tot achter” hier lijkt preventief iets niet helemaal goed gegaan... gelukkig heel goed afgelopen.

    • @ismaelamaro2451
      @ismaelamaro2451 3 года назад

      Sa9ala0 alamwoaoamkapal!ql apa apa a😗🤍😨🤍📞📞📞🤍💰🤍🤫🤍🤍🤣🤍🤫🏈🏈🏈📞📞😨🤯😨😨🤯😉🖤🤣😉😉🤣😉🤣🤭😗😭🙃🤭😗😗🤭😗😭😗😗🥳🤩🤩😗🤩😍😍😍😍😍🥰🥳😗😗😗🤭🙃🤗🙃🤭🙃🤪🙃🤪😗😉😙🤣😗😉🤤🙁😰😨🤬🤬🤬🤬🤬🤯🤨🤤🙄🙄😮🥺🥺😒😤😤😠🤯🙁🤯😨😢😨☹️😨🤫😨🤫😨🙁☹️🙁🙁🤯😬😬😬🤯😨🤯😨☹️😨🤯👻😴🤢👻🤧🤮🤧💩😴💩😴🤮🤧🥱😷😴💩😴🥱😴😴🌚🌚🌚🤢😴🥱😴🤢😴🥱👺🤡🤡🤡🤡🤧🥶👻😴

    • @florianvdb7444
      @florianvdb7444 2 года назад

      Hier had de brandweer preventief als een bezoek moeten brengen i.v.m. brandveiligheid m.i.

    • @doomed-y3s
      @doomed-y3s Месяц назад

      @@florianvdb7444 Mee eens maar als de eigenaar van dat pand niet van plan is die regels na te komen zou het gesloten moeten worden de brandweer mensen willen ook graag naar hun dienst weer veilig naar huis en het nalaten van veiligheids maatregelen is dus het aan je laars lappen van de regels en de wet en dat vaak alleen om geld te besparen maar een mensen leven is meer waard dan de regels negeren