CEA MAI IMPORTANTĂ OPERAȚIE CU RAMELE [Sfatul Zilei]

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 окт 2024

Комментарии • 30

  • @claudiunicolae8036
    @claudiunicolae8036 3 года назад +2

    Frumos, felicitări așteptăm partea2 cu depozitarea și tratarea ramelor împotriva găselniței, + prafuri și solutii

  • @danutdanciu9101
    @danutdanciu9101 3 года назад +2

    Salut dnu Radu! Eram pana mai ieri fanul declarat al turte lor dumitale din gama Apiboist și cea cu ultrabee. Dar la ultima achiziție a țurțuri cumpărată dintr un magazin apicol din Vișeu am rămas total dezamăgit!!! Înțeleg ca cererea e mare dar am plătit pe turta 1300 de Ron și ce sa vezi!!! E atât de moale încât efectiv curge peste albine. Asa este și cea pt stimularea matcii cât și cea cu ultrabee!!! A fost ultimul lucru cumpărat de la Viitor Sănătos!!! Am luat turta dumitale pe considerentul ca faci o treaba buna dar sincer ce am cumpărat acuma e bătaie de joc!!! Și sa știți ca nu toate se învârt în jurul banului în lumea asta!!! Sănătate!!!

  • @ionatanticle4195
    @ionatanticle4195 3 года назад +2

    Salut. Ramele care au celule de trintori si se tund. Cand albinele il construiesc nu il construiesc tot cum le este baza.

  • @cezarcraciun5413
    @cezarcraciun5413 3 года назад +1

    Raducule mi-e dor de mor sa te mai contrazic, pentru ca orgolios cum te stiu, doza de adrelania-i garantata, insa aici subscriu. C'est la vie ! Vin insa sa adaug o metoda proprie, pe care n-am citit-o de niciunde dar pe care eu o practic de multi ani - toamna, atunci cand sortez ramele folosesc un ceai concentrat si bine strecurat in care presomina cimbrisorul si 1gram de oxitetraciclina la litru de sirop cu care pulverizez temeinic fiecare rama, dupa care le pun la conservat in corpuri igeienizate. Daca am un motiv in primavara sa umblu la acele corpuri le mai pulverizez inca o data. La largirea cuibului in primavara fiecare rama introdusa o pulverizez cu sirop facut din plante bacteriostatice la care adaug 1 gram de oxitetraciclina. Eu fac parte din generatia de incepatori care s-a format in perioada in care teramicina nu doar ca era permisa, ci chiar era indicata pentru combaterea nosemei. E-adevarat ca folosirea
    antibioticelor a devenit un pericol pentru apicultura, dar, eu cred, ca asta se datoreaza si necunoasterii profunde a fenomenelor biologice intime. Cum ar fi cresterea matcilor in absenta antibioticelor de exemplu ?

    • @MrCloscutz
      @MrCloscutz 3 года назад +1

      Sunteti un pericol pt apicultura romaneasca!

    • @cezarcraciun5413
      @cezarcraciun5413 3 года назад

      @@MrCloscutz iete cu lumea ! Toti crescatorii de matci folosesc la nucleele de imperechere antibiotic . Daca la familiile de reproductie se poate folosi pritofil sau noxevit sau nozestat, la nucleele, in special cele mici e o conditie sine qua non.... aici nu vorbim, insa, de familiile de productie...

    • @mihaiclosca159
      @mihaiclosca159 3 года назад

      @@cezarcraciun5413 prezenta antibioticelor în miere a distrus prestigiul mierii romanesti si a redus drastic încrederea și interesul occidentalilor pentru mierea românească! Orice incepator care aplica metoda folosita de dumneata poate sa-si compromita producția de miere!

    • @cezarcraciun5413
      @cezarcraciun5413 3 года назад +4

      @@MrCloscutz exagerezi putin ! Care miere o scoti tu din nucleele de imperechere ? Dar hai sa luam un alt exemplu.... esti la formarea unei stupine, deci faci inmultire agresiva, deci esti nevoit da lucrezi cu colonii mici dar multe ca sa ai ce unifica in toamna. Cum faci din 10, de exmplu 100 in 3 ani daca nu folosesti fumidil b sau teramicina ? Despre ce miere contaminata vorbim strict in cazul acesta daca trebuie sa cumparam zahar cu sacii pentru a ne atinge scopul ? Incepatorii, chiar dac-ar fi tentati sa foloseasca antibiotice trebuie mai intai sa stie cum si cand, iar asta nu le spune nimeni, te-asigur !

  • @apibeeland3672
    @apibeeland3672 3 года назад

    vă mulțumesc

  • @virgilcaramb63
    @virgilcaramb63 3 года назад +1

    Salut, bengos generic felicitări!

  • @ionutbeekeeper
    @ionutbeekeeper 3 года назад

    La roluirea fagurilor din plastic recomand ceară provenită din căpăceală, nemaiavând nevoie nici de sterilizare. Dacă te obișnuiești să le roluiești, le faci mai repede cu trafaletele decât prin scufundare, luând în calcul și economisirea de 40% din ceară dacă alegi trafaletele. Spor la treabă!

  • @gabrielm1734
    @gabrielm1734 3 года назад +1

    Saluti, am un caz, albinele care ies afara au dat buzna la taratele și amestecul din trocul porcilor , am pus folia pe deasupra ramelor de albine sa facă apă, condens au turte de miere, am pus un vas de apă în fata stupilor, ce sa fac sa nu mai se ducă albinele la mâncarea porcilor? Aștept florile cu urdinisul închis? :)

    • @mirceatirban8569
      @mirceatirban8569 3 года назад +1

      Proteină, cere polen de aceea se duc acolo.

    • @uniculcca
      @uniculcca 3 года назад

      Oare cauta proteina?

    • @mirceatirban8569
      @mirceatirban8569 3 года назад

      @@uniculcca Sută la sută, asta îți garantez. Urmărește și o să vezi ca vor să își umple picioarele cu grăuncioare.

    • @uniculcca
      @uniculcca 3 года назад

      @@mirceatirban8569 Asa am gandit si eu!

    • @uniculcca
      @uniculcca 3 года назад

      Am scris în aceiași moment:))

  • @gabrieltanase4145
    @gabrieltanase4145 3 года назад +1

    Este corect sa colectezi propolisul de pe rame? Mulțam!

    • @zumzi-zum6536
      @zumzi-zum6536 3 года назад +1

      Corect este , daca il intrebi pe cel care cumpara propolis o sa iti zica ca e contaminat sau de calitate inferioara, asta presupune si un pret mai scazut la vanzare. pana la urma nu e ok sa il lasi pe rame deoarece poti sa pierzi din spatiul utilizat, in stup de 10 rame iti vor incapea doar 9 rame.