Her izlediğim bölümden senelerdir keyif alıyorum ta ki o ilk izlediğim Epifiz konulu videondan bu yana. Sağlam bir düşünür(Felsefeci) yapın var Nebuch. Emeğine ve diline sağlık. Hani bazen insan biraz uzaklaşarak Dünya'yı uzaydan küresel ve saf haliyle tüm yapısı canlı cansız düzeniyle öylece görmek ister ya işte tam o tadı alabiliyorum senin videolarında da.
Sermaye ve lojistik klasik zaman-mekan sınırını aştığı için de kapitalizm küresel bir imparatorluktur ahajjss ben yine politik inançlı biri olarak buralarda gezdim. Konu ve işleyiş tarzın çok keyif verdi abi. Ve kendi perspektifimizden üretimler için bize ilham vereceğin de açık. Seni görmek güzel, sevgiler ve iyi sezonlar.
Şehirler, lojistik ağlar ve haysiyet üzerine perspektifin yetersizliği yüzünden hiç düşünemiyordum. Bu kavramları çok basite indirgeyip o şekilde anlamaya çalışsam da birçok kez karşılaşmama rağmen neden bahsedildiğini bile anladığımı söylemem. Bu seri çok önemli bir bakış açısı sağlayacak gibi. Henüz zihnimde bir resim oluşmasa da zihnine güvendiğim için bunun olacağına pek şüphem yok. Güzel sezonlar dilerim.
böyle kavramların sistematik olarak düşünce akışıyla verilmesi büyük keyif verdi. şehir kavramının medeniyet olgusu içerisindeki yerinin önemi iyice kafamda oturdu videodan sonra. şehrin temel strüktürlerini anlamanın içinde bulunduğumuz kaotik yaşama "katlanma" açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. teşekkürler video için, serinin devamı için takipteyim
Mükemmel bi seri başlangıcı. İnsanın şehir organizasyonu ile arıların insana hayret veren kovan organizasyonunun benzerliğine bakınca insanın kendisini dünyada konumlandırdığı yere yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Daha ileri bir medeniyetin bakış açısından bakınca arılarla insanların arasındaki koloni farklarının çok da farklı değerlendirilmeyecek ufak nüanslarla şekillendiğini düşündürdü.
Selamlar. Tekrar burdayız geç kaldık bu sezon ama keyifle izlemeye devam :) yıllardır hayatımda değişmeyen tek şey, nebuch videoları açarken aldığım heyecan...
Öncellikle çok etkileyici ve ufku aydinlatan bir konusma idi. Sonsuz teşekkürler...müzik ise apayri bir güzellikte idi;ruhum akarak dinledim sizive müziği!
Teşekkürler. Seriyi bitirip başa döndüm yorum bırakmak için. Büyük keyifle dinlesem de hande yenerin aklımdan seri boyunca çıkmayan "Sorun şehirlerde değildi. Biz tam yalandık senle ben." dizeleri keyfimi biraz kaçırdı. Sizinkini de kaçırsın hahaha
Adam yeni din dropladı. Liseden beri belki 10 yıldır izliyorum bu kanalı. Yetişiyorum yetişiyorum her sezon çıta ileriye gidiyor. Çok şükür rekabeti kaybedemiyoruz. Şu hayatımda Türkçe diline kıymet bindirebilmeyi başarmış yegane eserleri sende gördüm, yabancı olsaydım hayatımda Nebuch videoları olmayacak olması sebebiyle benliğimde büyük bir fark olurdu diye tahmin ediyorum. Şu bu seride efsane olursa artık aramızda para toplayıp senin bir heykelini dikmemiz lazım, herkesden daha çok hakediyorsun. İyi modeller hocam. paramı kazanayım, atolyelere de gelicem. güzel yıllar dilerim.
@@Nebuch Doğan abi senin pencerenden, senin bildiklerinle bu övgüler fazla gözüküyor olabilir, ama benim yerimde olsaydın aşağıdan ne kadar büyük göründüğünü anlardın. Seni çok seviyorum.
birçok şey hakkında ilk bakışta göremeyeceğimiz bağlantıları göstermen çok güzel ve ayrıca tamamen daha geniş bir perspektiften bakmamızı sağladığın için de teşekkür ederim
yine bir nebuch klasiği, winter is coming, artık yaşımızda aklımızda büyümüş olacak ki biraz daha örüntüyü anlayabildiğimi düşünüyorum. gerçeğin kör kalmış bir noktasını ilişkilendirilmesi zor başka bir şeyle bağlayıp orayı sündürünce (ki bunu yapabilmek sizi değerli kılıyor) nebuch videosu ortaya çıkıyor. bir mimar olarak beğendim serinin devamında anarşizm, şehir devletleri, yeni kıta gibi konuları da bu seri içerisinde görmek iyi olurdu açıkçası. Elinize emeğinize sağlık.
tunç çağın hikayesini duyduktan sonra aklıma Peak Oil meselesi geldi. hali hazırda iklim krizini tetiklemiş ve pek de uzak olmayan bir gelecekte medeniyeti çökertebilecek etkiye sahip bir şey.
İnsanın en temel dürtüsü olan hayatta kalma ve türün devamlılığını sağlama yöntemlerinin, bir arada kalmaya verdiği önem de dahil bir çok davranışının çıkış noktası olması, hatta bu dürtünün zamanla ahlaka daha sonra da dine dönüşmesi üzerine fikirlerim vardı. Buna benzer şeylere az da olsa değinecekmisin merak içindeyim. İnsan türü ve davranışı merakım için gerçekten en cazip konulardan biri. Teşekkür ederim.
Hangi sezon bilmiyorum ama final yaptığı bir videoda çalan bir müzik vardı. Bakayım dedim ama katıla özel olduğu için göremedim. Bilen duyan arkadaşlar var ise yardımcı olabilir misiniz. (Videoda dışarı çıkmak üzereydi kola var mı diye soruyordu :D ) Bildirimleri takip edeceğim.
Dostum emeğine sağlık. ama 6 ay önceki AI videon bile çok iyiydi, yapay zeka hakkında şöyle güzel derli toplu bir video yapmalısın, senin bu konudaki fikirlerini merake diyoruz
İzleyiciyi düşünmeye daha da heveslendireceğini umduğum bir kaç laf etmek istiyorum. Nebuch "Lojistik Ağlar" kavramını kullanıyor sürekli ama ben kendim düşünürken "Şebeke"(Network) ile düşünüyorum genellikle. Şebekelerin bilgisine birey olarak erişemiyoruz olduğumuzu ilk fark ettiğimde çok şaşırmıştım. Mahallenizin ya da semtinizin, kısaca yerelinizin internet *altyapısı* bilgisine erişmek mesela, daha spesifik ve raw bir dataya erişmek göreceksiniz ki öyle teknik şeylerle kısıtlanmış ki ayrı bir mesai harcama gereği göreceksiniz. Ve üstüne o dataya erişirseniz yaptığınız suç olacak. O datanın %100 kamusal olmasına rağmen. Bunu fark ettiğimden beri bu tür kısıtlamalardan arınırsam eğer, ne olacağını düşünüyorum. Ve aklıma gelen tek şey (hep kendi küçük yaşadığım yer üzerinden düşündüğüm için) yerellimi çok ama çok daha iyi anlayacağım oluyor. Ve bunun neden kısıtlandığını da anlayabiliyorum, fırsatçılar ve oyunu(!) daha iyi oynamak isteyen insanlar çıkacaktır, o kısıt aynı zamanda bu insanların da kısıtıdır. Bu yüzden en başlarda Şebeke kavramı üzerine kafa yorarken pratik ve -tabiri caizse- kendi çıkarlarımı gözetecek şekilde bir eğilim gösterdim(Çünkü internet altyapım iyi olsun istiyorum!). Ama bu yaklaşımın entellektüel manada değersiz olduğunu düşünmemek lazım zira discrete matematiğin en gözde konularından biri olan graph theory'nin koskoca network theory diye bir disiplini vardır. Ama kabul etmek gerek, bu pragmatizmin altında videoda bahsedilen anksiyete yatıyor. Şehirlere karşı güvensizlikten kaynaklanan bir histeri hali var. Tam da bu sebepten videodaki perspektif daha da bir değerli. Daha da üzerine düşülmesi gerekli. Politikanın kökenleri üzerine çok laf söylenmiyor. Sürekli "bilimin kökeni felsefe ama o zamanlar hepsi birdi" gibi ilanları duyduğumda bu tür sorguların başka kavramlara da yapılmasını diliyordum. Burada bunun örneği olmasını kutluyorum. Fark ettim ki Tanrılar Aramızda serisindeki "organizasyonlar tanrılardır" argümanı daha sofistikeleşmiş, daha bir keskinlik sağlanmış. Ne mutlu, ne güzel şey olmuş. Bir düşüncenin birindeki izini sürdüğümde içim kıpır kıpır oluyor. Son olarak, görüntü ve sesle ilgili şeylerden konuşmayı sevmiyorum ama söylemem lazım ki seçilen resimler ve müzik süper olmuş. Videonun bu kadar etkileyici olmasına şaşırdım.
Çok teşekkürler ^_^Neden "Lojistik Ağlar" tabiri üzerinde ısrarcı olduğumu net bir şekilde açıklayacağım, ancak evet networklerin de konu ile ilgisi çok.
network denecek olsaydı network derdim, kelimeden haberdarım. lojistik ağlarının önemi "network" oldukları için gelmiyor. videoyu izlemeden çok ezbere konuşuyorsunuz ve bir de üstüne sanki ben bunlardan bahsediyormuşum gibi tartışıyorsunuz millet. network ile lojistik ağları arasındaki farkı açıkça yazarsanız rahatça göreceksiniz. eğer videoyu bir kere bile izlemişseniz benim networklerden değil, lojistik ve topolojiden bahsettiğimi açıkça görebilirsiniz. her videoda ezbere dediklerimi yorumlayan biri geliyor, kalanı da her nedense ona uyuyor.
@@Nebuch network örneği şehirlere olan güvensizliği anksiyeteyi gördüğüm için bağlantı kurmamı sağladı yani network ün lojistik yerine kullanılabileceğini söylemedim ve aslında videoyu not alarak izledim anladığımı da sanıyorum yine de göz gezdiricem ama tekrar söylemekte fayda var lojistiğin ve networkün birbiri yerine kullanılabileceğini kastederek yorum yapmadım
@mesmaa "Nebuch "Lojistik Ağlar" kavramını kullanıyor sürekli ama ben kendim düşünürken "Şebeke"(Network) ile düşünüyorum genellikle" diye başlayan bir yoruma, "network örneğini vermeniz çok iyi olmuş kafamda daha kolay örnek bulmamı sağlayacak" diye yanıt vermişsiniz.
insanları şehir kurma/koloni simülatörlerine çeken şeyin arkasında bu bahsedilen şehirleri anlayabilme ihtiyacı yatıyor olabilir mi? nasıl oluyor da bu kadar insan belli bir amaç için organize olmaya ikna oluyor sorusunun yanıtını tabii ki veremiyor bu oyunlar. fotoğrafını çekemesek bile benzer bir gelişimi ve işleyişi sunuyor sadece.
bu olay kafami surekli karistirmisti ? koskoca bir medeniyet, bir medeniyetleri serisi nasil coker diye sorup dururdum. cevabi olmadigindan degil ancak yanlis soruyu sordugumdan bulamiyormusum
Ya bilirlik taslamak gibi olmasın, sadece bayadır izlerken bu kadar keyif almamıştım. Üslubun mu değişti bilmiyorum. İçerik hakkında da düşüncelerim şu şekilde; başlangıçta dediğin gibi, üstüne düşünüyor olduğum konseptler hakkında araştırıp bir içerik üreten kişi ile ortak paydada bulunmak ekstra lezzetli hale getirdi mevzuyu. Senin kadar araştırmacı değilim de, daha dün bir film hakkında " kadınların genital organını barındıran bir küfür etmek istesem de şehirlere sıçayım" şeklinde yorum yaptım. Spoiler istemek gibi olmasın da, bu düşünceyi paylaşıyormuyuz acaba merak ettim :D
Çok güzel başladık sezona diline, dimağına sağlık. Tunç Çağı'nın çöküşüyle ilgili bunun ardısıra gelen felaketler silsilesi olduğu düşüncesi akademide hakim. "Perhaps the inhabitants could have survived one disaster, such as an earthquake or a drought, but they could not survive the combined effects of earthquake, drought, and invaders all occurring in rapid succession. A “domino effect” then ensued, in which the disintegration of one civilization led to the fall of others." Eric H. Cline. Ben de gerçeğin ne olduğunu asla bilemeyeceğimiz tarafındayım. :( Homeros, Miken'i filan anlatıyo gerçi... Değindiğin insan figürünü ele aldığımızda şu tip faktörlerin de göz ardı edilemeyeceğini de düşünüyorum: Bu Tunç Çağı'nda yaşayan x kişisinin devlet, "iktidar" ile olan ilişkisi kendisinden çok sonra gelecek Roma ya da Yunan uygarlıklarındaki gibi değildi. Yönetimler çok daha merkeziyetçiydi ve ruhban, yönetici sınıfı iktidarın tek öznesi olduğu için çöküşü kendisinden sonra gelecek Yunan şehir devletlerine göre çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecekti. Çünkü yerine koyabileceğiniz insanlar yetiştireceğiniz bir sistemler bütünü henüz kurulmamıştı. Eğitimden tabii ki de bahsetmiyorum. İlaveten Mezopotamya üzerinde kurulmuş ve birbirinin ticaretiyle geçinen toplumlar için kuraklık ve yokluk, hastalık gibi durumlar birbirlerini normdan çok hızlı bir şekilde zuhur eden düşmanlık duygusuyla baş başa bırakacaktı. Materyalist X'in bu sistemlerin çöküşü ile bir başına kaldığında, o şehirdeki tanrının artık şehirde kaldığı ve kendisini tanımlayan yapının da yok oluşunu gördüğünde ne düşündüğünü çok merak ediyorum. Ne demiştir acaba? "Anasını satyıımm o kadar Marduk filan diyoduk, yapmadığımız kalmadı, adam geldi ağzımıza s*çtı lan!"
Uzun zamandır dinliyorum seni . Şunu fark ettim ki seni bu kadar sevmemin asıl nedeni diksyonun , sesin ve anlatış tarzın . Söylediğin şeylerin değerini kulağımda arttırıyo . Bunu bilerek mi yapıyosun yoksa biliçsiz gelişen bi şey mi ?
semavi inançlar benzer anlatı temellerinden beslense de din olacak kadar büyümüş sistemlerin bir yerde ticaret kumpanyasına dönüşmesi de dikkate değer.
Müzik: Özge Ayşe Güler'in 2014 tarihli "Röyksoppvari" isimli parçasının izin ile yeniden düzenlenmiş varyasyonu
Her izlediğim bölümden senelerdir keyif alıyorum ta ki o ilk izlediğim Epifiz konulu videondan bu yana. Sağlam bir düşünür(Felsefeci) yapın var Nebuch. Emeğine ve diline sağlık. Hani bazen insan biraz uzaklaşarak Dünya'yı uzaydan küresel ve saf haliyle tüm yapısı canlı cansız düzeniyle öylece görmek ister ya işte tam o tadı alabiliyorum senin videolarında da.
videoyu bir kaç defa durdurup yürüyeme başladığımı 3. defa yapınca fark ettim sindire sindire izliyorum çok güzeldi teşekkürler.
Sermaye ve lojistik klasik zaman-mekan sınırını aştığı için de kapitalizm küresel bir imparatorluktur ahajjss ben yine politik inançlı biri olarak buralarda gezdim. Konu ve işleyiş tarzın çok keyif verdi abi. Ve kendi perspektifimizden üretimler için bize ilham vereceğin de açık.
Seni görmek güzel, sevgiler ve iyi sezonlar.
işe yarar araçlar sunacağımı umuyorum, bakalım asdfasd
"Klasik zaman mekan sınırını aştığı için" lütfen, bu cümleyi biraz daha açar mısın? Zira gercekten anlamak isterim.
Şehirler, lojistik ağlar ve haysiyet üzerine perspektifin yetersizliği yüzünden hiç düşünemiyordum. Bu kavramları çok basite indirgeyip o şekilde anlamaya çalışsam da birçok kez karşılaşmama rağmen neden bahsedildiğini bile anladığımı söylemem. Bu seri çok önemli bir bakış açısı sağlayacak gibi. Henüz zihnimde bir resim oluşmasa da zihnine güvendiğim için bunun olacağına pek şüphem yok. Güzel sezonlar dilerim.
Sezon çok iyi başladı. Teşekkür.
böyle kavramların sistematik olarak düşünce akışıyla verilmesi büyük keyif verdi. şehir kavramının medeniyet olgusu içerisindeki yerinin önemi iyice kafamda oturdu videodan sonra. şehrin temel strüktürlerini anlamanın içinde bulunduğumuz kaotik yaşama "katlanma" açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. teşekkürler video için, serinin devamı için takipteyim
medeni halihazırda medine'den .. şehirli demekten gelen bir durum
Mükemmel bi seri başlangıcı. İnsanın şehir organizasyonu ile arıların insana hayret veren kovan organizasyonunun benzerliğine bakınca insanın kendisini dünyada konumlandırdığı yere yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Daha ileri bir medeniyetin bakış açısından bakınca arılarla insanların arasındaki koloni farklarının çok da farklı değerlendirilmeyecek ufak nüanslarla şekillendiğini düşündürdü.
Selamlar. Tekrar burdayız geç kaldık bu sezon ama keyifle izlemeye devam :) yıllardır hayatımda değişmeyen tek şey, nebuch videoları açarken aldığım heyecan...
Öncellikle çok etkileyici ve ufku aydinlatan bir konusma idi. Sonsuz teşekkürler...müzik ise apayri bir güzellikte idi;ruhum akarak dinledim sizive müziği!
Teşekkürler. Seriyi bitirip başa döndüm yorum bırakmak için. Büyük keyifle dinlesem de hande yenerin aklımdan seri boyunca çıkmayan "Sorun şehirlerde değildi. Biz tam yalandık senle ben." dizeleri keyfimi biraz kaçırdı. Sizinkini de kaçırsın hahaha
Mütiş bir video .Beni inanılmaz hayrete düşürdü evreka ânı yaşadım.
Adam yeni din dropladı.
Liseden beri belki 10 yıldır izliyorum bu kanalı. Yetişiyorum yetişiyorum her sezon çıta ileriye gidiyor. Çok şükür rekabeti kaybedemiyoruz. Şu hayatımda Türkçe diline kıymet bindirebilmeyi başarmış yegane eserleri sende gördüm, yabancı olsaydım hayatımda Nebuch videoları olmayacak olması sebebiyle benliğimde büyük bir fark olurdu diye tahmin ediyorum. Şu bu seride efsane olursa artık aramızda para toplayıp senin bir heykelini dikmemiz lazım, herkesden daha çok hakediyorsun.
İyi modeller hocam. paramı kazanayım, atolyelere de gelicem.
güzel yıllar dilerim.
teşekkürler ama övgüler pek abartı kabul etsem üstümde durmaz ^_^ iyi seyirler daha neler neler olacak
@@Nebuch Doğan abi senin pencerenden, senin bildiklerinle bu övgüler fazla gözüküyor olabilir, ama benim yerimde olsaydın aşağıdan ne kadar büyük göründüğünü anlardın. Seni çok seviyorum.
birçok şey hakkında ilk bakışta göremeyeceğimiz bağlantıları göstermen çok güzel ve ayrıca tamamen daha geniş bir perspektiften bakmamızı sağladığın için de teşekkür ederim
Çok güzel bir perspektif kattın bana gerçekten. Bence şu anki karmaşık kafalara güzel bir referans olur bu seri.
03:06'yı iki üç kere geri sararak izledim. insanın içini rahatlatıyor. Teşekkürler Nebuch! Güzel bir sezon olucak gibi.
yine bir nebuch klasiği, winter is coming, artık yaşımızda aklımızda büyümüş olacak ki biraz daha örüntüyü anlayabildiğimi düşünüyorum.
gerçeğin kör kalmış bir noktasını ilişkilendirilmesi zor başka bir şeyle bağlayıp orayı sündürünce (ki bunu yapabilmek sizi değerli kılıyor) nebuch videosu ortaya çıkıyor.
bir mimar olarak beğendim serinin devamında anarşizm, şehir devletleri, yeni kıta gibi konuları da bu seri içerisinde görmek iyi olurdu açıkçası.
Elinize emeğinize sağlık.
Sezona ve konuya harika bir giriş olmuş, favori serim olan gürültü'yü tahtından edecek güçlü bir rakip geliyor galiba asdlasdnl.
Videoları güncel olarak takip etmeye uzun süre sonra tekrar başlıyorum. Hadi bakalım, heyecanlıyım.
tunç çağın hikayesini duyduktan sonra aklıma Peak Oil meselesi geldi. hali hazırda iklim krizini tetiklemiş ve pek de uzak olmayan bir gelecekte medeniyeti çökertebilecek etkiye sahip bir şey.
İnsanın en temel dürtüsü olan hayatta kalma ve türün devamlılığını sağlama yöntemlerinin, bir arada kalmaya verdiği önem de dahil bir çok davranışının çıkış noktası olması, hatta bu dürtünün zamanla ahlaka daha sonra da dine dönüşmesi üzerine fikirlerim vardı. Buna benzer şeylere az da olsa değinecekmisin merak içindeyim. İnsan türü ve davranışı merakım için gerçekten en cazip konulardan biri. Teşekkür ederim.
Özlemiştik.
Özlenen lezzet
Muhteşem bir bakış açısıydı
Hoşgeldin Nebuch, harika başladı
Hangi sezon bilmiyorum ama final yaptığı bir videoda çalan bir müzik vardı. Bakayım dedim ama katıla özel olduğu için göremedim. Bilen duyan arkadaşlar var ise yardımcı olabilir misiniz. (Videoda dışarı çıkmak üzereydi kola var mı diye soruyordu :D ) Bildirimleri takip edeceğim.
Benim de kafamda böyle bir konsept vardı fakat ben şehir değil etik özelinde değerlendiriyordum. Aksiyoloji vurgusu çok yerinde.
Yeni sezon çok iyi başladı.
Kitabın ne zaman çıkıcak çok merak ediyorum.
Dostum emeğine sağlık. ama 6 ay önceki AI videon bile çok iyiydi, yapay zeka hakkında şöyle güzel derli toplu bir video yapmalısın, senin bu konudaki fikirlerini merake diyoruz
2:53 de bir şeyi anlamadım. Neden imkansız olsun, biz kimiz ki gecmistekilerden bir farkimizin olmasını hak edelim?
büyük adamsın
vesselam
Devamını merakla bekliyorum ^^
İzleyiciyi düşünmeye daha da heveslendireceğini umduğum bir kaç laf etmek istiyorum.
Nebuch "Lojistik Ağlar" kavramını kullanıyor sürekli ama ben kendim düşünürken "Şebeke"(Network) ile düşünüyorum genellikle. Şebekelerin bilgisine birey olarak erişemiyoruz olduğumuzu ilk fark ettiğimde çok şaşırmıştım. Mahallenizin ya da semtinizin, kısaca yerelinizin internet *altyapısı* bilgisine erişmek mesela, daha spesifik ve raw bir dataya erişmek göreceksiniz ki öyle teknik şeylerle kısıtlanmış ki ayrı bir mesai harcama gereği göreceksiniz. Ve üstüne o dataya erişirseniz yaptığınız suç olacak. O datanın %100 kamusal olmasına rağmen.
Bunu fark ettiğimden beri bu tür kısıtlamalardan arınırsam eğer, ne olacağını düşünüyorum. Ve aklıma gelen tek şey (hep kendi küçük yaşadığım yer üzerinden düşündüğüm için) yerellimi çok ama çok daha iyi anlayacağım oluyor. Ve bunun neden kısıtlandığını da anlayabiliyorum, fırsatçılar ve oyunu(!) daha iyi oynamak isteyen insanlar çıkacaktır, o kısıt aynı zamanda bu insanların da kısıtıdır.
Bu yüzden en başlarda Şebeke kavramı üzerine kafa yorarken pratik ve -tabiri caizse- kendi çıkarlarımı gözetecek şekilde bir eğilim gösterdim(Çünkü internet altyapım iyi olsun istiyorum!). Ama bu yaklaşımın entellektüel manada değersiz olduğunu düşünmemek lazım zira discrete matematiğin en gözde konularından biri olan graph theory'nin koskoca network theory diye bir disiplini vardır.
Ama kabul etmek gerek, bu pragmatizmin altında videoda bahsedilen anksiyete yatıyor. Şehirlere karşı güvensizlikten kaynaklanan bir histeri hali var. Tam da bu sebepten videodaki perspektif daha da bir değerli. Daha da üzerine düşülmesi gerekli.
Politikanın kökenleri üzerine çok laf söylenmiyor. Sürekli "bilimin kökeni felsefe ama o zamanlar hepsi birdi" gibi ilanları duyduğumda bu tür sorguların başka kavramlara da yapılmasını diliyordum. Burada bunun örneği olmasını kutluyorum.
Fark ettim ki Tanrılar Aramızda serisindeki "organizasyonlar tanrılardır" argümanı daha sofistikeleşmiş, daha bir keskinlik sağlanmış. Ne mutlu, ne güzel şey olmuş. Bir düşüncenin birindeki izini sürdüğümde içim kıpır kıpır oluyor.
Son olarak, görüntü ve sesle ilgili şeylerden konuşmayı sevmiyorum ama söylemem lazım ki seçilen resimler ve müzik süper olmuş. Videonun bu kadar etkileyici olmasına şaşırdım.
Çok teşekkürler ^_^Neden "Lojistik Ağlar" tabiri üzerinde ısrarcı olduğumu net bir şekilde açıklayacağım, ancak evet networklerin de konu ile ilgisi çok.
network örneğini vermeniz çok iyi olmuş kafamda daha kolay örnek bulmamı sağlayacak teşekkür ederim
network denecek olsaydı network derdim, kelimeden haberdarım. lojistik ağlarının önemi "network" oldukları için gelmiyor. videoyu izlemeden çok ezbere konuşuyorsunuz ve bir de üstüne sanki ben bunlardan bahsediyormuşum gibi tartışıyorsunuz millet. network ile lojistik ağları arasındaki farkı açıkça yazarsanız rahatça göreceksiniz. eğer videoyu bir kere bile izlemişseniz benim networklerden değil, lojistik ve topolojiden bahsettiğimi açıkça görebilirsiniz. her videoda ezbere dediklerimi yorumlayan biri geliyor, kalanı da her nedense ona uyuyor.
@@Nebuch network örneği şehirlere olan güvensizliği anksiyeteyi gördüğüm için bağlantı kurmamı sağladı yani network ün lojistik yerine kullanılabileceğini söylemedim ve aslında videoyu not alarak izledim anladığımı da sanıyorum yine de göz gezdiricem ama tekrar söylemekte fayda var lojistiğin ve networkün birbiri yerine kullanılabileceğini kastederek yorum yapmadım
@mesmaa "Nebuch "Lojistik Ağlar" kavramını kullanıyor sürekli ama ben kendim düşünürken "Şebeke"(Network) ile düşünüyorum genellikle" diye başlayan bir yoruma, "network örneğini vermeniz çok iyi olmuş kafamda daha kolay örnek bulmamı sağlayacak" diye yanıt vermişsiniz.
Güzel bir seri başlangıcı olmuş, ben de yakın zamanda bu meseleleri düşünüyordum biraz, devamını merak ediyorum ^^. FWA t-shirt de güzelmiş bu arada.
insanları şehir kurma/koloni simülatörlerine çeken şeyin arkasında bu bahsedilen şehirleri anlayabilme ihtiyacı yatıyor olabilir mi? nasıl oluyor da bu kadar insan belli bir amaç için organize olmaya ikna oluyor sorusunun yanıtını tabii ki veremiyor bu oyunlar. fotoğrafını çekemesek bile benzer bir gelişimi ve işleyişi sunuyor sadece.
yeni sezon hayırlı olsun. özletmiştin kendini :)
Bilgi harekette gibi. Seride internet ağlarının lojistik ağlara etkisinden bahsedersin umarım. Harika videoydu. Bazı ilanlara imrendim.
çok sağ ol, tam bahsedeceklerim ile düşüncenin gidişi paralel olmayabiliyor. Deneyeceğim :D
Çok güzel bir sunumdu
gerçekten mükemmel bir video ağzına sağlık. sezonun devamını sabırsızlıkla bekliyorum
bu olay kafami surekli karistirmisti ? koskoca bir medeniyet, bir medeniyetleri serisi nasil coker diye sorup dururdum. cevabi olmadigindan degil ancak yanlis soruyu sordugumdan bulamiyormusum
bu sezon da seri de bir başka olacak. oh.
hem de ne
Ya bilirlik taslamak gibi olmasın, sadece bayadır izlerken bu kadar keyif almamıştım. Üslubun mu değişti bilmiyorum. İçerik hakkında da düşüncelerim şu şekilde; başlangıçta dediğin gibi, üstüne düşünüyor olduğum konseptler hakkında araştırıp bir içerik üreten kişi ile ortak paydada bulunmak ekstra lezzetli hale getirdi mevzuyu. Senin kadar araştırmacı değilim de, daha dün bir film hakkında " kadınların genital organını barındıran bir küfür etmek istesem de şehirlere sıçayım" şeklinde yorum yaptım. Spoiler istemek gibi olmasın da, bu düşünceyi paylaşıyormuyuz acaba merak ettim :D
Çok güzel başladık sezona diline, dimağına sağlık.
Tunç Çağı'nın çöküşüyle ilgili bunun ardısıra gelen felaketler silsilesi olduğu düşüncesi akademide hakim. "Perhaps the inhabitants could have survived one disaster, such as an earthquake or a drought, but they could not survive the combined effects of earthquake, drought, and invaders all occurring in rapid succession. A “domino effect” then ensued, in which the disintegration of one civilization led to the fall of others." Eric H. Cline. Ben de gerçeğin ne olduğunu asla bilemeyeceğimiz tarafındayım. :( Homeros, Miken'i filan anlatıyo gerçi...
Değindiğin insan figürünü ele aldığımızda şu tip faktörlerin de göz ardı edilemeyeceğini de düşünüyorum: Bu Tunç Çağı'nda yaşayan x kişisinin devlet, "iktidar" ile olan ilişkisi kendisinden çok sonra gelecek Roma ya da Yunan uygarlıklarındaki gibi değildi. Yönetimler çok daha merkeziyetçiydi ve ruhban, yönetici sınıfı iktidarın tek öznesi olduğu için çöküşü kendisinden sonra gelecek Yunan şehir devletlerine göre çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecekti. Çünkü yerine koyabileceğiniz insanlar yetiştireceğiniz bir sistemler bütünü henüz kurulmamıştı. Eğitimden tabii ki de bahsetmiyorum. İlaveten Mezopotamya üzerinde kurulmuş ve birbirinin ticaretiyle geçinen toplumlar için kuraklık ve yokluk, hastalık gibi durumlar birbirlerini normdan çok hızlı bir şekilde zuhur eden düşmanlık duygusuyla baş başa bırakacaktı.
Materyalist X'in bu sistemlerin çöküşü ile bir başına kaldığında, o şehirdeki tanrının artık şehirde kaldığı ve kendisini tanımlayan yapının da yok oluşunu gördüğünde ne düşündüğünü çok merak ediyorum. Ne demiştir acaba? "Anasını satyıımm o kadar Marduk filan diyoduk, yapmadığımız kalmadı, adam geldi ağzımıza s*çtı lan!"
Uzun zamandır dinliyorum seni . Şunu fark ettim ki seni bu kadar sevmemin asıl nedeni diksyonun , sesin ve anlatış tarzın . Söylediğin şeylerin değerini kulağımda arttırıyo . Bunu bilerek mi yapıyosun yoksa biliçsiz gelişen bi şey mi ?
Aklım Homo Deusa gitti. Tanrılar ve Şehirler, düzen, hiyerarşi ve algoritmalar.
Çok güzeldi❤
Geldi baba geldi
Güzel bir video 🎉
Thanks!
Küçük bir düzeltme tunç maden değil alaşımdır
Mükemmeldi...
Abi cidden güzel olmuş ama ya. Eline sağlık ⭐
semavi inançlar benzer anlatı temellerinden beslense de din olacak kadar büyümüş sistemlerin bir yerde ticaret kumpanyasına dönüşmesi de dikkate değer.
Duvardaki bobinli makine niye hocam merak ettim
Master Of The Tattooverse :)
Güzel adamsın.
karmati armanda buna değiniyor arkadaşlara tavsiye ederim
ilk 30 sainiyedeki intro harika değil mi ama ?
Fakat bu bahsesilenlerin arkasındaki gerçeklik nedir ?
Bahsedilenler Şehirlerdif 🔥🔥
Yine çiçek
anlat hocam daha cok anlat
VOXEL
xa
🗿👍
Bıyık