Prelucrarea sideratelor de iarna si plantarea rasadurilor in locul lor.
HTML-код
- Опубликовано: 1 дек 2024
- In luna mai plantam rasaduri in toata gradina. Cum am facut prelucrarea sideratelor de iarna sau a ingrasamintelor verzi mai exact, semanate in toamna este o adevarata provocare deoarece plantele alese nu se "topesc" precum mustarul si nu sunt fragede ca facelia. Am gasit totusi solutii.A meritat tot efortul ? Ramane de vazut! Plantare rasadurilor in locul lor s-a desfasurat fara prea mult efort si le vom urmari evolutia in timp. În videoclip veti afla si ce experimente voi face cu ardeii anul acesta.
Aboneaza-te aici la canalul Gradina BIO Legumix
www.youtube.co...
Te-ar putea interesa:
Despre ingrasamine verzi( siderate): • Îngrășăminte verzi pen...
De ce am schimbat furtunele in solarul no dig si alte modificari pe care le vom face in urma unei analize detaliate explicata pas cu pas: • Solarul NO DIG (fără s...
Music: www.bensound.com
Doamne, esti prima persoana pe care o vad gradinarind cu lanterna in cap 😊 Nepretuit !😍 Ai rasaduri foarte frumoase. Doamne ajuta sa creasca sanatoase si roditoare!
Multumesc, asemenea!🥰 si multumesc pentru tot ce esti! ❤️
@@GradinaBIOLegumix 🥰❤❤
@@GradinaBIOLegumix
😄 , grozav , cu lanterna în frunte , și în cântec de greier 👏👏👏 🤗 🥰 .
Bună seara! Asa răsaduri!? Asa gradina!? Eu aveam impresia ca muncesc mult, tot timpul ma prinde noaptea prin gradina, dar se pare ca ma depășiți! Roade bogate și sănătoase va doresc!
Multumesc, e boala molipsitoare dar benefica!😀
SALUT PRIETENE TE URMĂRIM CU DRAG.SĂNĂTATE ȘI SPOR LA TREABA.DRĂGUȚ VLOG.PA.PA.
Multumesc! Sanatate va doresc si o saptamana buna!
Asteptam sa vedem surpriza😁
Câtă muncă e acolo în straturile acelea! Doamne ajuta sa dea roade, după muncă să fie si răsplată!
Multumesc! Nu e mai multa decat daca am da cu sapa. Dar intr-adevar acest gen de ingrasaminte verzi ne-au dat ceva mai mult de lucru. Nu e obligatoriu sa semeni tot timpul. Poti sa completezi doar cu compost, daca ai😀, sau sa semeni mustar sau facelia care sunt mult mai putin solicitante la prelucrare.
Foarte frumoase vinetele dvs dar mai ales ardeii. Eu am cam dat-o in bara iar cu ardeii si nici vinetele nu sunt foarte dezvoltate. Pana mai acum o saptamana am avut temperaturi nocturne de 7-9 grade. Sper sa recuperez startul pierdut si sa reusesc sa recoltez pana apare plosnita verde.
Felicitari pt video si nu sunteti singura cu lanterna prin solar noaptea. Si eu procedez asa si este atat de liniste si placut.
Eram
Chiar sub cerul liber. In solar am instalatie de nocturna😀Rasadurile le-am inceput in februarie 10-15. Sunt cam batranele dar sper sa nu mai astept dupa fructe ca in alti ani cand am inceput mai tarziu rasadurile.
Minunat, am crezut că sunt singura care lucrează în grădină cu lanterna de cap.Dar e bine că mai sunt și alții care practică aceeași metodă.
Spor la treabă!
multumesc, la fel!
Sunteti formidabilă!
Foarte frumoase răsadurile! Îmi spuneți, vă rog, de unde procurați semințele de siderate, in special măzărichea și muștarul?
Cumpăr măzărichea de la un magazin din piață unde au tot felul de semințe pentru păsări și animale iar muștarul e cel pe care îl cumpărăm pentru murături
Mulțumesc! Spor mult la grădinărit!
Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți de unde cumpărăm aceste siderate?
Va rog sa -mi spuneti ce inaltime au lazile dv si ce grosime ?Multumesac!
Intoamna asta intentionez sa organizez si eu gradina in genul dv.
inaltimea e aprox 40-45 cm. Latimea lazii la exterior 110 cm. Structura e din scandura de 4 cm grosime. Va recomand sa pensulati de cateva ori ulei de in pe scanduri si sa faceti incheierea lazii cu elemente metalice (colțare) pt a avea durata mai mare.
Buna seara .Puteti sami spuneti si mie ce tip de cositoare este aceea cu care taiati sideratele?
In video apare o motocositoare pe benzina si un trimmer electric cu fir. Vreti si marca?
@@GradinaBIOLegumix Bună seara! M ar interesa și pe mine sa achiziționez o motocoasă electrică . Și va rog daca se poate o recomandare ! Mulțumesc anticipat! Sănătate și i mult spor in grădinărit !
Pe mijlocul patului d3 ardei ce plzn5ati?
Cum putem da gainatul natural la pregătit terenul..?mersi..
Toamna il puteti imprastia pe sol sau mai bine faceti macerat la primavara si il administrati la plantele care au nevoie de doua trei ori de-a lungul sezonului
Bun gasit, te rog, pt ca anul acesta am pornit in primavara cu ceva mustar, in toamna vreau sa pregatesc gradina cu siderate, cand ai semanat, cand ai tuns, cand ai pus folia si la ce timp ai plantat.
Multumesc cu drag pt timpul daruit
Nu exista data fixa pentru operatiunile cu sideratele. Eu m-am orientat sa fie taiate cel putin cu trei saptamani inainte de plantarea rasadurilor. Dar vremea a fost rece si a fost timp pt a le taia a doua oara. Am pus folia imediat ce am vazut ca incep sa creasca din nou. Aveam experienta din solar cu mazarichea cu care am patit la fel.
Va rog, spuneti-mi cum se numeste unealta micuta electrica pe care ati folosit-o pentru a tunde a doua oara graul?
E un trimmer de la Bosh
Aveti un video cu se ia saminta la vinete
Nu
Foarte frumoase toate, si ardeii si vinetele. Este prima data ca incerc cultivarea vinetelor, eu am facut rasarduri de doua feluri, albe si negre dar alea mai subtiri, cu ideea ca vor coace mai bine, pentru ca sunt in zona muntoasa. perioada rasrdurilor a mers foarte bine, am crescut niste rasarduri foarte frumoase, dar acum dupa plantare a sosit si problema care pana acuma nu am reusit sa o rezolv. Se rasucesc frunzele vinetelor, dar la toate la fel, mentionez ca sunt plantate in foliar si cu sistem de picurare, folia este umbrita fin fabricatie. Putati sa ma ajutati, cum pot sa rezolv aceast probla? Multumesc prealabil.
Nu m-am lovit de problema asta dar m-am documentat putin pt dv. Se pare că nu e nicio boală care să se manifeste așa, prin răsucirea tuturor frunzelor, ci mai degrabă o lipsă acută de apă sau o lipsă de nutrientii . Dacă solul nu este foarte bogat puneți o mînă de cenușă la fiecare plantă și udați bine . Dacă ați pus deja gunoi ,compost sau alte îngrășăminte în sol, doar udați. Vă rog să-mi spuneți dacă a funcționat
@@GradinaBIOLegumix Multumesc mult pentru timpul acordat si pentru sfaturi. O sa incerc si cenusa, dar am pus deja zeama de urzica de 10% si gainat tot de 10%. Chimicale nu vreau sa pun la nici o planta din gradina, mai bine arunc daca se inbolnaveste careva.
De unde ati luat mazarichea?
Eu am găsit la un magazin la piață dar cred că găsiți pe seminte - facelia.ro sau pe alte site-uri
Bună mazarica de unde cumpărați sau de care puneți ca nu știu?
Cumpar mazariche de la un magazin de la piata unde au seminte si furaje pentru pasari si alte animale.Se gasesc si pe internet
Mulțumesc mult pentru răspuns 🤗
si cand se umple locul (parcela)de compost ce faceti cu el?
stiu ca se si topeste dar totusi..
Visez la ziua cand se va umple locul cu compost…😀
deunde cumparati semintele de siderate,si acea barda care ati taiat mustarul alb
Eu găsesc și la piață la un magazin tot felul de semințe mai convenabilă decât pe cele pe care le putem găsi și pe internet . Dați căutare semințe facerea sau semințe muștar și găsiți mai multe variante. Maceta e de la un magazin de bricolaj de la firma Fiskars.
M-am uitat mai bine pe maceta. Scrie Bear Grylls si Gerber
buna seara . ați pus ca siderat și muștar . nu aveți probleme cu musculița albă pe el ??? . eu am procurat vreo 14 kg de semințe de muștar ca sa samăn siderate . am facut ca test din aproximativ 4 kg . a doilea an nu am reușit să samăn din lipsă de timp , dar am observat ca deacum a apărut musculița albă , și se înmulțeste bine pe muștar , pe varză si susai . de aceia mii cam în grijă să samăn muștar , avînd în vedere că este foarte greu de combătut
Chiar nu am avut probleme cu musculița pe muștar
@@GradinaBIOLegumix la noi a apărut de vreo 5 ani. Cum pun varză eu problemă. Cu stropitoarea care o am eu imposibil sa stropesc sub frunza la varză. Cînd au apărut în primul an am stropit , au perit o parte , dar destul de multe au rămas . Pina la urmă m-am decis sa nu mai pun varză , anume din cauza lor . Una e sa faci doua , trei tratări alta e sa scalzi in chimie. Eu folosesc chimie dar nu în așa măsură.
Exista acum preparate bio pe baza de bacterii , și ciuperci cu care eu încă nu am lucrat. Dar cu vremea voi încerca și pe ele.
@@oleggrama8338 incercati si Laser. E agreat in agr bio si la mine a functionat la musculita alba de sera
@@GradinaBIOLegumix la noi in magazinele in care eu cumpăr laser nu-i. Dar intradevar laserul după cum am văzut la alti bloggeri lucrează. Numai o ,,mica ,, observație , după cum recomandă unii specialiști care știu ce spun , pentru a duce lupta contra la musculița albă , la tuta absoluta ar trebui de procurat stropitoare de presiune mare ( 25 bar ) . Asta că atingă toate insectele. Iar la musca alba adăugator se recomanda de făcut tratările dimineața cînd aripioarele lor is umede și ei încă nu pot zbura. ( E academie întreaga ) .
@@GradinaBIOLegumix in orice caz eu Ultima stropitură o fac cam cu o lună înainte de a strânge roada. Numai cu ,,extract,, din curcuma pot stropi și la o săptămână ( e natural , făcut acasă )( contra la fungi )