Zeytinin Dünyası
HTML-код
- Опубликовано: 7 фев 2025
- Zeytin yetiştiriciliği.. Türkiye'de ve dünyada zeytin pazarı, zeytin ağacının özellikleri ve sayısı, zeytinyağı üretimi ve daha birçok özet bilgi ile zeytinciliğin hikayesi..
Kanalımızda kullanılan tüm 4K görüntü arşivi, Anadolu'nun farklı hasat, üretim süreçleri ve sezonlarında; farklı coğrafyalarında Anadolu Belgesel ekibi tarafından kayda alınmıştır.
Hikayelerimizde paylaşılan veya güncellenen tüm araştırmalarımızın verileri TC Tarım ve Orman Bakanlığı, Dünya Tarım Örgütü FAO veya ulusal konseylerin resmi ve güncel rakamları; veya bu rakamlardan hesaplanan resmi sonuçlardan elde edilmektedir.
!! Yorum ve paylaşımlarımızda çiftçilerimize, hikayelerimizde yer alan farklı üreticilerimiz ve tarım emekçilerimize lütfen hakettikleri saygıyı gösterelim !!
!! Hiçbir ticari, siyasi kuruluşla hiçbir işimiz ve ilişkimiz yoktur. Sadece ülkemize ve eşsiz coğrafyasına, herşeyiyle derinden sevgi ve saygı duyan bir grup insanız!!..
!! Gıda güvenliğimiz, çocuklarımızın geleceği için Anadolu ve Trakya'nın eşsiz doğasını birlikte koruyalım !!
İş birlikleri için info@anadolubelgesel.com
Görüntü Yönetmenleri: Recep Süleyman Önüt, Yunus Emre Hamiş
Yönetmen, Hikaye: Cenk Oruç
Seslendirme: Mazlum Kiper
Yapımcı: Murat Resul Odabaş, Enes Taha Selek
Yapım: Anadolu Belgesel, 2020-2024
Sosyal Medya ve RUclips İletişim: Yunus Emre Hamiş
Instagram, TikTok ve Twitter hesabımızı takip etmeyi unutmayınız :)
Teşekkürler sağolasın teşekkürler başarılar diliyorum sağolasın ❤
👏👏👏👏👏👏
👏🏻👏🏻👏🏻
Küresel ısınma değil küresel kesilme desek biz ona devlet başta olmak üzere
Bu 180 milyonun üzerinde zeytin ağacı bulunuyor diyorsunuz peki bunlar düzenli dikilen zeytin ağaçlarımı yoksa dağlık alanda ve özelliklede çalıların içinde kalmış zeytin ağaçlarınıda uydudan sayabiliyormusunuz ?
Hasan Bey bu rakamlar her sezon bittiğinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı ulusal çapta resmi raporlanmış rakamlar. Bölge ofisleri, orman ve çiftçi kayıt sistemlerinin vs ölçüm ve kaydettiği rakamları yayınlanıyor. Son raporda 35 bin ağaç "meyve vermeyen" ağaç olarak kaydedilmiş. Fakat tüm ulusal birimler hangi ağacı, hangi bölgede, hangi boyda, hangi tür ve yaşta vs.. neye göre ve nasıl sayıyor?.. bunu söylemek bizim alanımızda değil.. o soru tek başına çok büyük bir başka araştırma konusu olabilir.. belki devlet ofislerinde çalışan ziraat uzmanı arkadaşlar bu soruya bazı cevaplar verebilir.. ☕️
@@AnadoluBelgeselTV teşekkürler