Özetle seri ve aşırı dikkatli olmak lazım. Istanbul trafiğinde bisiklet kullanan birisi olarak ne kadar dikkat etsen de karşı taraf da dikkat etmediği sürece kaza kaçınılmaz. El sürekli frende olmalı
@@mnrbninanclazmdeyil4598 çok nadir bir istisnalar falan değil Türkiye'de her gün sağına soluna bakmadan şerit değiştiren bir ton insan var. Motor veya araba kullanan biri bu yüzden sıklıkla arkadan çarpabiliyor hatta daha çok motor kullananlara yapıyorlar. Bu tür genellemeler hiçbir fayda da sağlamıyor bütün trafik kurallarını öğrenin zaten arkadan vuran haksızdır diye bir kural yok takip mesafesini ayarlamayanlara söylenen bir laf sadece bu tür gereksiz genellemeler yapmayın.
çok yararlı bilgiler için ÇOOOk teşekkür ederiz. ayrıca yeni başlayan ve yeni biisklet alan arkadaşlar bisikletinizi tanımadan bisiklete trafiğe kapalı alanlarda kendinizi ve bisikleti test edin ki önünüze biri veya araç çıktığında neler yapacağınızı refleks haline getirin
Ankara Ulus-Kızılay tarafında bir kaç kere bisiklet kullandım ancak hiç bir zaman kimseye asla tavsiye etmem. Şehir içi her zaman çok büyük risk. Araçların az olduğu güzergahlar her zaman daha iyi. Zaten bisiklet araçlar için bir önem arzetmiyor. Görünür kıyafetler ve kask şart. Bir de hızımız malum düşük. Dönüşlerde ve yol ağızlarında mutlaka el - göz ile işaret vermek şart. Ayrıca çok fazla mazgal oluyor.
5 yılım Ankara'da geçti o yollarda araba sürülmüyor ki sen bisiklet sürdüysen helal olsun. Özellikle o minibüsçü ve özel otobüsler yolların tek sahibi gibiler.
video cok iyi olmuş. bunaltmıyor. ayrica trafikte olmanizda cok iyi. diger videolarda sadece ahkam kesiyor. trafige girmeden oturduğu yerden anlatanlar bile var😄😄😄
2:18 sağdaki örümcek ağı gibi olan mazgal kapakları İstanbul'da Üsküdar Belediyesi tarafından da kullanılıyor. Yağışlı havalarda kayması dışında en bisiklet dostu mazgal kapağı diyebilirim.
Sürücü belgesi almak için verilen eğitimler arasında mutlaka araç kapısının ters el ile açılması kuralı da olmalı. Böylelikle arkadan gelen bisiklet sürücü tarafından fark edilebilir ve olası kaza önlenir.
Bende araçlar çok sıkıştırınca girmeyeceğim yerlere sürmek zorunda kaldım.ama sanki benimde orda işim varmış gibi davrandım..Yoksa insan istemsizce gurur yapabilir.Mesela dolmuşun arkasında bekledin çünkü solda çok hızla akan trafik var..işte o dolmuşların arkasında bende bekliyorum..beklemişken telefona çıkarıp arayan varmı gibi kontrol ediyorum..Yani dolmuş durdu diye durmuş gibi görünmek pek hoşuma gitmiyor.
3:22 ben de İstanbul'da durak yerlerini bildiğim yerlerde otobüs yavaşlarken hemen sola geçiyorum. Video başında siz otobüslerin sağına girince kör noktada kalınca neden soldan gitmedi acaba diye geçirmiştim içimden. Sağdaki gibi solda da ray mı vardı yoksa videoda sağ diyecekken sol mu dediniz orayı çözemedim de.
Video baya güzel kardeşim aynı şeye benzemiş rakibinden 2 3 adım sonrasını düşün bazen şu durumda başıma geliyor duran araç yola çıkarken ne sinyal veriyor nede tekeri sola çeviriyor bu sefer de çok dikkatli olmak lazım eller her zaman frende gitmesi ist trafiğinde her zaman daha karlı
Güzel anlatım, bilmediğim kısımları öğrenmiş oldum. Ben de dün başladım yol bisikletine zaten trafik içi sürüş tecrübem mevcuttu o yüzden problem olmadan sürüyorum ama sürücü arkadaşlara tavsiyem: "**Lütfen trafikte çok dikkat edin**"
Üstad bende bisiklete yeni başladım bayrampaşadan yeşilköye gidiyorum 2günde bir dönüşyolumda yeşilköy bakırköy merter bu güzergahta otobana çıkıyorum en az 20 kere gittim fakat bisikletle otobana çıkılıyormu cezası varmı veya nasıl yasalar var bilemiyorum bu konu hakkında video yaparmısın bisiklet sürücüsünün hakları neler...
Esas sorunum şu: Arabadakiler "ben görmem" diyor, biz bisikletliler de "beni görsün " diyoruz ve... O yüzden ben hep ara solak ve kaldırımları tercih ediyorum
İkitekeriz merhaba. Çok güzel, eğitici bir video paylaşmışsınız. Kırmızı ışıkta durmanız, otobüslerin yanında geçerken kapı açılmasına dikkat etmeniz ve 10.23'te minibüsü sollamayıp durmanız çok eğitici olmuş. Bizler saygı gösterirsek bizlere de saygı gösterirler.
Ben erzurumda duz yolda giderjen mazgal demirlerine girdim yavastim Allahran birsey olmadi. Mazgal demirlerini yatay yapsalar ne guzel olur. Yurt disinda mazgal tehlikesi yaşadığımı hiç hatirlamiyorum. Bisiklet sürenler bulundujlari şehirlerde belediyelere sürekli dilekce vs başvursak belki düzenlrmeler yapılır. Yolların sağ şeritleri bisiklet şeridi olarak ayrılabilir
ana arterlere, caddelere çıkmak son tercihim oluyor. imkanım olan her arka sokağı kullanmaya çalışıyorum. ayrıca izlerken de fark ettiğim şey, frenlerin konumu nedeniyle yol bisikleti kullanmıyorum. tepki süresi inanılmaz gecikiyor. güzel video olmuş, teşekkürler.
aslında tepki süresi ilk yol bisikleti acemiliğini atana kadar oluyor bende ilk MTB'den yol bisikletine geçtiğimde bu sorunu yaşadım, 8 ay kadar oldu yol bisikleti kullanıyorum, istanbulda bağdat caddesi gibi trafiği aksiyonu yoğun yerlerde sorunsuz frenliyorum, bence yol bisikletine geçin alışınca muhteşem bişi diyorsunuz
@@baytarilkay ben şu anda dağ bisikleti kullanıyorum ; çukurlardan, mazgallardan , kaldırımdan geçerken dikkat etmeme gerek kalmıyor bu yüzden daha rahat geliyor ama yol bisikletine de geçmeyi düşünüyorum hız olarak yol bisikletine geçmeye değicek bir fark var mı sizce ?
Bir şey soracağım. Dağ bisikletinden Yarış bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Ama kaç kadro kullanmam gerektiği konusunda kararsızım. Dağ bisikletinde 29 jant kullanıyorum. Boyum 182. Yarış bisikletinde 52 kadro mu yoksa 54 kadro mu kullanmalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.
En faydalı bilgi trafikte diğer araçların herşeyi yapabileceğini varsayın. Tersyönden araç çıkmaz sinyal vermiyor dönmez kırmızı yanıyor geçmez demeyin.
Arkadaşlar şehir trafiği ve uzun ylda bisiklet kullanımı ile ilgili bu tarz veya güvenli sürüş ile ilgili kaliteli kanal tavsiyesi olan var mı? Bu videolar çok işime yarıyor
aniden açılacak kapılar çok büyük tehlike. altın elbiseli adam vardı rahmetli. öyle kaza geçirdi. bir de park yerleri ciddi tehlike birden geri geri gitmeye başlıyolar seni görmeden. sen de zaten herkes park halinde diyip rahatça sürerken sorun yaşıyosun. ama en büyük tehlike motorlar. türkiyede nedense motosikletler her türlü kuraldan muaf gibi bir algı var. ters yöne giriyolar, şerit tanımıyolar, hız yapıyolar. ben şahsen arabalardan değil motorlardan korkuyorum sürerken.
Çok güzel faydalı bir video olmuş teşekkürler bu tür faydalı videoların devamı gelsin bence bu tür videoların devamnı isteyen arkadaşlar lütfen beğen butonuna basın.
Yol bisikletine nazaran daha çok yorar, özellikle yokuşlarda. Ama ben yol bisikleti kullanıcısı olarak sonraki bisikletimi şehir-dağ bisikleti alacağım. İstanbul Bahçelievler'de yaşıyorum, yollar rezalet. Bence Türkiye'de yol bisikletinin sürüleceği bir düzen yok.
Bu videodan sonra Avrupada özellikle almanyada bisiklet kullananlar türkiyede kullanamaz. çünkü sürücüler her türlü bisiklete saygı duyuyor ve kurallara uyuyorlar. almanyada kurallara uyulduğu için bisikletçiler de buna dayanarak daha rahat sürüş yapabiliyorlar. Almanya'daki sürüşe alışan kişi Türkiyede rahat rahat bisiklet süremez.
Otobüsleri neden sollamıyorsunuz? Adı üzerinde sollama, sağlama yapmayınız. Sürekli otobüslerin sağına yanaşmanızı anlamadım. Şeridi takip edin sürekli. Bir de dönüşlerde işaret vermiyorsunuz, çok tehlikeli. Şehir içi hız sınırı neden 30 km/s olmalı video açıklayıcı. Aslında 30 ama Türkiye'de kanunlar sadece kağıt israfı.
Sollama yaparsa sol taraftan hızlı gelen herhangi bir araç ile çarpışma olasılığı var sağ taraftan giderken de otobüsün yolcu indiren kısımdan geçildiği için yavaş gidiyorsun burada bir yanlışlık yok. Sinyalden de bahdediyorsan onun için bir ürün alıp takmak gerekiyor. Bir bisiklet sürücüsünün yolu kontrol edip bir sinyal mekanizmasına sahip olmaması trafiği tehlikeye atmaz.
@@herturluyonden Omuz üstü can bakışı ve kollar ile sinyal vermek gerekli. Kollar ile sinyal vermek trafik kanunudur. Hem arkadaki sürücüler ne yaptığınızı farkeder. Sollama yaparken omuz üstü can bakışı yapıp sinyal verirseniz motorlu araç sürücülerin %99'u yol verir size. Araç gibi sürerseniz, karşı tarafta size araç gibi davranmaya başlıyor.
@@Hypersonicbiker Peki kitapçıklarda neden hiç bahsedilmiyor. Ben daha yeni öğreniyorum bu bilgiyi. Omuz üzerinden kolumuzu oynatmak yanlış anlaşılmaz mı çoğu sürücü bu bilgiyi biliyor mi ki? Sürücülerin kendileri sinyal vermezken önümüze atlarken, üstüne üstlük biz bisiklet sürücüleri bisiklet yolu olmadığından trafikten gitmek zorunda kalıyoruz benim ikamet ettiğim bölge için öyle diyebilirim. Bu bilgi için teşekkür ederim.
aynen öyle hocam, kural olsun olmasın işaretleri vermek gerekli. En azından kendi güvenliğiniz için. Ben de trafikte aktif bir şekilde bisiklet süren biriyim ve olabildiğince eğer elimi gidondan çekmeye müsait isem işaret vermeye çalışıyorum. Ve genelde belirtilen T şeklindeki gibi kolları yana açmak pek bir işe yaramadığından elimle işaret yapıyorum. Ve de genelde tek şerit olan bir yoldan gidiyorsam ve arkamdaki bir araç beni insan gibi bekliyorsa, eğer durum benim için müsaitse sollayabilirsin işareti yapıyorum. Ayrıyeten sizin de dediğiniz gibi omuz kontrolu ve cankurtaran bakışı çok önemli. Arkası kontrol edilip, eğer müsaitse sollama yapmak çok daha doğru. Eğer trafikte ne yapmanız gerektiğin bilip, hoşigörülü ve mantığa dayalı davranıyorsanız, diğer sürücüler de size hoşgörüyle yaklaşıyor.(Bazı hayvanlar dışında)
@@doruk_6309 omuz üzerinden can kurtaran bakışı ve şeritte ki sürüşlere dikkat ediyorum. Omuz üzerinden sinyal verme nasıl oluyor? Biraz bahsedebilir misiniz?
Videoda trafikte bisiklet sürmekten çok hayatta kalmak anlatılmış, sinyal vermeyen sürücünün de sinyal veren bisikletçiden ne anlayacağı malum o yüzden değinilmemiş :D
Özetle seri ve aşırı dikkatli olmak lazım. Istanbul trafiğinde bisiklet kullanan birisi olarak ne kadar dikkat etsen de karşı taraf da dikkat etmediği sürece kaza kaçınılmaz. El sürekli frende olmalı
Benimönümde tofaş durdu arkadan vurdum adam dikaatet diyo em süçlü em uyarlyo
@@mnrbninanclazmdeyil4598 istisnaları var.
@@mnrbninanclazmdeyil4598 çok nadir bir istisnalar falan değil Türkiye'de her gün sağına soluna bakmadan şerit değiştiren bir ton insan var. Motor veya araba kullanan biri bu yüzden sıklıkla arkadan çarpabiliyor hatta daha çok motor kullananlara yapıyorlar. Bu tür genellemeler hiçbir fayda da sağlamıyor bütün trafik kurallarını öğrenin zaten arkadan vuran haksızdır diye bir kural yok takip mesafesini ayarlamayanlara söylenen bir laf sadece bu tür gereksiz genellemeler yapmayın.
elinin frende olması Allah'ın emri yayalara bile dikkat etmek gerekiyor
BENDE AYNI
çok yararlı bilgiler için ÇOOOk teşekkür ederiz.
ayrıca yeni başlayan ve yeni biisklet alan arkadaşlar bisikletinizi tanımadan bisiklete trafiğe kapalı alanlarda kendinizi ve bisikleti test edin ki önünüze biri veya araç çıktığında neler yapacağınızı refleks haline getirin
faydalı bi video olmuş istanbuldaysanız bisiklet sürerken ölmemek için özel yeteneklerinizin olması gerekebiliyo çok değişik insanlar var yollarda
Ankara Ulus-Kızılay tarafında bir kaç kere bisiklet kullandım ancak hiç bir zaman kimseye asla tavsiye etmem. Şehir içi her zaman çok büyük risk. Araçların az olduğu güzergahlar her zaman daha iyi. Zaten bisiklet araçlar için bir önem arzetmiyor. Görünür kıyafetler ve kask şart. Bir de hızımız malum düşük. Dönüşlerde ve yol ağızlarında mutlaka el - göz ile işaret vermek şart. Ayrıca çok fazla mazgal oluyor.
5 yılım Ankara'da geçti o yollarda araba sürülmüyor ki sen bisiklet sürdüysen helal olsun. Özellikle o minibüsçü ve özel otobüsler yolların tek sahibi gibiler.
izlerken stres oldum..dikkat edin dostlar daha geçenlerde bir ayı arka jantimin üstünden geçti.ayagimi Allah kurtardı
video cok iyi olmuş. bunaltmıyor. ayrica trafikte olmanizda cok iyi. diger videolarda sadece ahkam kesiyor. trafige girmeden oturduğu yerden anlatanlar bile var😄😄😄
2:18 sağdaki örümcek ağı gibi olan mazgal kapakları İstanbul'da Üsküdar Belediyesi tarafından da kullanılıyor. Yağışlı havalarda kayması dışında en bisiklet dostu mazgal kapağı diyebilirim.
Sürücü belgesi almak için verilen eğitimler arasında mutlaka araç kapısının ters el ile açılması kuralı da olmalı. Böylelikle arkadan gelen bisiklet sürücü tarafından fark edilebilir ve olası kaza önlenir.
Bende araçlar çok sıkıştırınca girmeyeceğim yerlere sürmek zorunda kaldım.ama sanki benimde orda işim varmış gibi davrandım..Yoksa insan istemsizce gurur yapabilir.Mesela dolmuşun arkasında bekledin çünkü solda çok hızla akan trafik var..işte o dolmuşların arkasında bende bekliyorum..beklemişken telefona çıkarıp arayan varmı gibi kontrol ediyorum..Yani dolmuş durdu diye durmuş gibi görünmek pek hoşuma gitmiyor.
Bu trafik işleri bence tecrübeye dayanıyor her türlü olayla karşılaşılıyor
10:07 jantın gölgesi 😯
Emeğinize sağlık, benim için oldukça faydalı oldu.teşekkürler
3:22 ben de İstanbul'da durak yerlerini bildiğim yerlerde otobüs yavaşlarken hemen sola geçiyorum. Video başında siz otobüslerin sağına girince kör noktada kalınca neden soldan gitmedi acaba diye geçirmiştim içimden. Sağdaki gibi solda da ray mı vardı yoksa videoda sağ diyecekken sol mu dediniz orayı çözemedim de.
Video baya güzel kardeşim aynı şeye benzemiş rakibinden 2 3 adım sonrasını düşün bazen şu durumda başıma geliyor duran araç yola çıkarken ne sinyal veriyor nede tekeri sola çeviriyor bu sefer de çok dikkatli olmak lazım eller her zaman frende gitmesi ist trafiğinde her zaman daha karlı
Abi kullandığınız sarı gözlükler ile net görebiliyorsunuz yani sarı mı görüyorsunuz? Gözlerim miop ve gözlüğüm var gözlük almama gerek var mı
Güzel anlatım, bilmediğim kısımları öğrenmiş oldum. Ben de dün başladım yol bisikletine zaten trafik içi sürüş tecrübem mevcuttu o yüzden problem olmadan sürüyorum ama sürücü arkadaşlara tavsiyem:
"**Lütfen trafikte çok dikkat edin**"
Üstad bende bisiklete yeni başladım bayrampaşadan yeşilköye gidiyorum 2günde bir dönüşyolumda yeşilköy bakırköy merter bu güzergahta otobana çıkıyorum en az 20 kere gittim fakat bisikletle otobana çıkılıyormu cezası varmı veya nasıl yasalar var bilemiyorum bu konu hakkında video yaparmısın bisiklet sürücüsünün hakları neler...
Esas sorunum şu: Arabadakiler "ben görmem" diyor, biz bisikletliler de "beni görsün " diyoruz ve...
O yüzden ben hep ara solak ve kaldırımları tercih ediyorum
İkitekeriz merhaba. Çok güzel, eğitici bir video paylaşmışsınız. Kırmızı ışıkta durmanız, otobüslerin yanında geçerken kapı açılmasına dikkat etmeniz ve 10.23'te minibüsü sollamayıp durmanız çok eğitici olmuş. Bizler saygı gösterirsek bizlere de saygı gösterirler.
Ben erzurumda duz yolda giderjen mazgal demirlerine girdim yavastim Allahran birsey olmadi. Mazgal demirlerini yatay yapsalar ne guzel olur. Yurt disinda mazgal tehlikesi yaşadığımı hiç hatirlamiyorum. Bisiklet sürenler bulundujlari şehirlerde belediyelere sürekli dilekce vs başvursak belki düzenlrmeler yapılır. Yolların sağ şeritleri bisiklet şeridi olarak ayrılabilir
Burası Türkiye:(
Bursa GranFondo 2020 parkuru kısmen gördüm ilk yarışımın heyecanını hissetim... O günden bugune daha çok geliştim trafikte dikkatli olun dostlar
ana arterlere, caddelere çıkmak son tercihim oluyor. imkanım olan her arka sokağı kullanmaya çalışıyorum. ayrıca izlerken de fark ettiğim şey, frenlerin konumu nedeniyle yol bisikleti kullanmıyorum. tepki süresi inanılmaz gecikiyor. güzel video olmuş, teşekkürler.
aslında tepki süresi ilk yol bisikleti acemiliğini atana kadar oluyor bende ilk MTB'den yol bisikletine geçtiğimde bu sorunu yaşadım, 8 ay kadar oldu yol bisikleti kullanıyorum, istanbulda bağdat caddesi gibi trafiği aksiyonu yoğun yerlerde sorunsuz frenliyorum, bence yol bisikletine geçin alışınca muhteşem bişi diyorsunuz
@@baytarilkay ben şu anda dağ bisikleti kullanıyorum ; çukurlardan, mazgallardan , kaldırımdan geçerken dikkat etmeme gerek kalmıyor bu yüzden daha rahat geliyor ama yol bisikletine de geçmeyi düşünüyorum hız olarak yol bisikletine geçmeye değicek bir fark var mı sizce ?
@@erenalpkutlu9353 aşırı fark var ben MTB ile 28 30 ortalama çıkartabilirken en fazla şuan yol bisikletimle 40 yapabiliyorum
Trafikte bisiklet sürerken en çok dikkat etmeniz duran arabalardır. Aniden kapılarını açıp çarpabilirsiniz bu konuda dikkat etmelisiniz
bisiklet surerken video nasil cekiyorsunuz? hangi aparati kullaniyorsunuz?
çok faydalı bilgiler. teşekkürler. devamını bekliyoruz
Bir şey soracağım. Dağ bisikletinden Yarış bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Ama kaç kadro kullanmam gerektiği konusunda kararsızım. Dağ bisikletinde 29 jant kullanıyorum. Boyum 182. Yarış bisikletinde 52 kadro mu yoksa 54 kadro mu kullanmalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.
otobüs indi bindileri çok tehlikeli oluyor
trafikte sürmek: buzda sürüyomuş gibi davranmak
IGSsport yol bilgisayarından memnun musun diye sorsam:)? Şimdiden teşekkürler...
abi trafikte kırmızı ışık yandığında beklemek zorundamıyız yoksa istesek geçebilirmiyiz??
Merhbalar bu videoda kilitli pedalmi kullaniyorsunuz?
Benim gibi bir acemi için güzel video oldu.trafiğe daha çıkamıyorum pratik aşamasındayım ara sokaklarda.
RAHAT OLUN STRESE GİRMEYİN ELİNİZ FRENDE RELAX BİR ŞEKİLDE TATLI TALI MAKASLARLA BU İŞ TAMAMDIR
En faydalı bilgi trafikte diğer araçların herşeyi yapabileceğini varsayın. Tersyönden araç çıkmaz sinyal vermiyor dönmez kırmızı yanıyor geçmez demeyin.
Hocam çok teşekkür ediyorum siz bana trafikte kullanma ipuçları verdiniz
Arkadaşlar şehir trafiği ve uzun ylda bisiklet kullanımı ile ilgili bu tarz veya güvenli sürüş ile ilgili kaliteli kanal tavsiyesi olan var mı? Bu videolar çok işime yarıyor
aniden açılacak kapılar çok büyük tehlike. altın elbiseli adam vardı rahmetli. öyle kaza geçirdi.
bir de park yerleri ciddi tehlike birden geri geri gitmeye başlıyolar seni görmeden. sen de zaten herkes park halinde diyip rahatça sürerken sorun yaşıyosun.
ama en büyük tehlike motorlar. türkiyede nedense motosikletler her türlü kuraldan muaf gibi bir algı var. ters yöne giriyolar, şerit tanımıyolar, hız yapıyolar. ben şahsen arabalardan değil motorlardan korkuyorum sürerken.
abi btwın bc 500 km saati sence nasıl veya 150 tl civarında başka km saati önerirmisin
5:35
Çok güzel faydalı bir video olmuş teşekkürler bu tür faydalı videoların devamı gelsin bence bu tür videoların devamnı isteyen arkadaşlar lütfen beğen butonuna basın.
9:10 adam görünce bu ne aq desin sadasdasdasasd
Konya'nın tek güzel yanı sanırım her taraf bisiklet yolu ve düz :)
adamın dediği hiçbirşeyi yapmayıp istanbul trafiğinde hayatta kalan ben
Şehir de dağ bisikleti sürmenin zararı faydası nedir
Yol bisikletine nazaran daha çok yorar, özellikle yokuşlarda. Ama ben yol bisikleti kullanıcısı olarak sonraki bisikletimi şehir-dağ bisikleti alacağım. İstanbul Bahçelievler'de yaşıyorum, yollar rezalet. Bence Türkiye'de yol bisikletinin sürüleceği bir düzen yok.
@@myaka219 trekking hibrid bisikletler tam size göre olur
bisiklet modeli ne ve hız odaklı yarış bısıkletı onerebılırmısınız
bütçem max 20k
@@ornalisolm ismi ne
@@ornalisolm sagol
@@ornalisolm sence söylediğin bisikletmi yoksa kron rc2000 mi aynı fiyatlar
Bilmediğim için soruyorum rampada 1:1,2,3 lemi çıkacagız inerken de 3:6,7 düz yolda da 2:3,4,5 lemi gideceğiz
Almanyanin gözünü seveyim. Burada cok rahat kullanıyoruz. Allah yardımcınız olsun.😢
Azərbaycandan saygılar sevgilər. Allah razı olsun səndən. Çox dəyərli və güzəl videolar paylaşıyorsun
Faydalı bir video olmuş Tebrik ederim
Geniş yollarda keyifli oluyor ama şehir içi sıkıntılı
Okulda değilmisin sen knk(burak ben)
@@nss0738 :D yok değilim selam
@@legolarafsldayanadam4309 neden la okul ne zaman bitiyo
@@nss0738 uyuya kaldım :D
İzmit trafiği de böyle surerken insan tedirgin oluyor
Neden ayna kullanımı sorun yatratıyor?Ayna olmadan bence çok tehlikeli...HELE TÜRKİYE DE 《《《《《《《
Güzel bir eğitim çalışması olmuş
aga ben böyle caddelere çıkmam ya. ufak ufak caddeler, caddemski sokaklar falan anca :D
Bu videodan sonra Avrupada özellikle almanyada bisiklet kullananlar türkiyede kullanamaz. çünkü sürücüler her türlü bisiklete saygı duyuyor ve kurallara uyuyorlar. almanyada kurallara uyulduğu için bisikletçiler de buna dayanarak daha rahat sürüş yapabiliyorlar. Almanya'daki sürüşe alışan kişi Türkiyede rahat rahat bisiklet süremez.
Evet haftasonu yayalar zilimi duymayınca, kenara geçmeye çalıştım o sırada raya girdi tekerim düştüm tavsiye etmiyorum. :D
Otobüsleri neden sollamıyorsunuz? Adı üzerinde sollama, sağlama yapmayınız. Sürekli otobüslerin sağına yanaşmanızı anlamadım. Şeridi takip edin sürekli. Bir de dönüşlerde işaret vermiyorsunuz, çok tehlikeli.
Şehir içi hız sınırı neden 30 km/s olmalı video açıklayıcı. Aslında 30 ama Türkiye'de kanunlar sadece kağıt israfı.
Sollama yaparsa sol taraftan hızlı gelen herhangi bir araç ile çarpışma olasılığı var sağ taraftan giderken de otobüsün yolcu indiren kısımdan geçildiği için yavaş gidiyorsun burada bir yanlışlık yok. Sinyalden de bahdediyorsan onun için bir ürün alıp takmak gerekiyor. Bir bisiklet sürücüsünün yolu kontrol edip bir sinyal mekanizmasına sahip olmaması trafiği tehlikeye atmaz.
@@herturluyonden Omuz üstü can bakışı ve kollar ile sinyal vermek gerekli. Kollar ile sinyal vermek trafik kanunudur. Hem arkadaki sürücüler ne yaptığınızı farkeder. Sollama yaparken omuz üstü can bakışı yapıp sinyal verirseniz motorlu araç sürücülerin %99'u yol verir size. Araç gibi sürerseniz, karşı tarafta size araç gibi davranmaya başlıyor.
@@Hypersonicbiker Peki kitapçıklarda neden hiç bahsedilmiyor. Ben daha yeni öğreniyorum bu bilgiyi. Omuz üzerinden kolumuzu oynatmak yanlış anlaşılmaz mı çoğu sürücü bu bilgiyi biliyor mi ki? Sürücülerin kendileri sinyal vermezken önümüze atlarken, üstüne üstlük biz bisiklet sürücüleri bisiklet yolu olmadığından trafikten gitmek zorunda kalıyoruz benim ikamet ettiğim bölge için öyle diyebilirim. Bu bilgi için teşekkür ederim.
aynen öyle hocam, kural olsun olmasın işaretleri vermek gerekli. En azından kendi güvenliğiniz için. Ben de trafikte aktif bir şekilde bisiklet süren biriyim ve olabildiğince eğer elimi gidondan çekmeye müsait isem işaret vermeye çalışıyorum. Ve genelde belirtilen T şeklindeki gibi kolları yana açmak pek bir işe yaramadığından elimle işaret yapıyorum. Ve de genelde tek şerit olan bir yoldan gidiyorsam ve arkamdaki bir araç beni insan gibi bekliyorsa, eğer durum benim için müsaitse sollayabilirsin işareti yapıyorum. Ayrıyeten sizin de dediğiniz gibi omuz kontrolu ve cankurtaran bakışı çok önemli. Arkası kontrol edilip, eğer müsaitse sollama yapmak çok daha doğru. Eğer trafikte ne yapmanız gerektiğin bilip, hoşigörülü ve mantığa dayalı davranıyorsanız, diğer sürücüler de size hoşgörüyle yaklaşıyor.(Bazı hayvanlar dışında)
@@doruk_6309 omuz üzerinden can kurtaran bakışı ve şeritte ki sürüşlere dikkat ediyorum. Omuz üzerinden sinyal verme nasıl oluyor? Biraz bahsedebilir misiniz?
İzlerken ben de nefes nefese kaldım😂
ahhh ben o mazgallarda kaç tane iç lastik yedim .. :D
Muhtesem video olmus. Bu bisikletin motorlar kac watt 250 mi?
elektrikli oldugunu nerden cıkardın
Aga 1:41 de arabanın tekerlegi buga girmiş
kameranın fps si ile alakalı
altıparmaktan çıkarken başlasaydın orda yaya çok atlıyor :D
Arkadaş otobüs durağında ve üstelik otobüs var sen otobüsü sağından geçiyorsun sence doğru mu bu
Bilip unuttuğum şeyler. Teşekkür ediyorum...❤
Belediyelerin bisiklet yolu yapması bu işin çözümü. Aksi durumda hep hayati tehlike.
Adamlar yolda gördüğünde bune awk desin 😆
çok süpersin. hiç boş laf yok . teşekkürler
👍
Abi şeridi neden ortalamıyon.
Yasakta bisiklet nasıl Dağı okuldan sonra bisiklet u
sanki 1000 cc motor kullanıyor duramayacak yaa abartmaa
500.cü beğeni benden :)
Çok iyi ama dagda sürüş vapsanız daha iyi olur
Tararik :D
Olum kamerayı nereye koyuyon kafana koy kendimi bağırsak zannediyom
Trarikte
Bisiklet sürücülerinin kullandığı işaretleri hiç deginmemişsin.
Videoda trafikte bisiklet sürmekten çok hayatta kalmak anlatılmış, sinyal vermeyen sürücünün de sinyal veren bisikletçiden ne anlayacağı malum o yüzden değinilmemiş :D
Farklı videolarında bundan bahsetmişlerdi
Trafikte bisiklet sürmek yürek işi, hele yol ayrımları kâbus.
Islak yolda bisikleti yatirmayin dedin aklimda sagol