BISCUIȚII la control. Nu dăm banii pe prostii, nici ZAHĂR ADĂUGAT la copii! Cu Etichetele Curate #34

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 окт 2024

Комментарии • 99

  • @StareaSanatatii
    @StareaSanatatii  21 час назад +19

    Carbonatul de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi agent de afânare (creştere), obţinut din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, care sunt minerale naturale. Se prezintă sub forma E 503(i) - Carbonat de amoniu şi E 503(ii) - Bicarbonat de amoniu. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisibilă nu este limitată. Doza maximă de includere: Nespecificat
    Doza zilnică admisibilă nu este limitată . Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente. Contraindicații: Nu. Consumul de către copii: 1. Se utilizează şi în alimente preparate din cereale, destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi.
    Carbonatul de calciu este un aditiv alimentar cu funcţii multiple. Este regulator de aciditate, agent de antiaglomerare, emulgator, stabilizator şi colorant. Face parte din categoria aditivilor naturali de origine minerală (cretă), ce poate fi întâlnit sub forma E 170(i)-Carbonat de calciu, sau E 170(ii)-Carbonat acid de calciu. Pentru industria alimentară şi farmaceutică, se obţine de obicei din marmură. Este utilizat pe scară largă ca şi colorant de suprafaţă, agent împotriva uscării, stabilizator pentru fructe conservate, iar în farmacie ca agent de umplere. Constituie o sursă de calciu, fiind încorporat în unele suplimente alimentare. Are şi rol de neutralizare a hiperacidităţii gastrice. Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat. Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru consumul uman. Doza de încorporare în alimente: Nespecificat. Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete. Efecte secundare: Nespecificat. Contraindicatii:DA. Descriere contraindicatii: Consumul cantităţilor prea mari poate cauza hipercalcemie, manifestată prin vomă, dureri abdominale, stare mentală alterată, iar pe termen lung prin probleme renale. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.
    Carbonatul de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500(i) - Carbonat de sodiu, E 500(ii) - Carbonat acid de sodiu sau E 500(iii) - Sesqicarbonat de sodiu. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, salate, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată. Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată. Doza de încorporare în alimente: Nespecificat. Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete. Efecte secundare: NU. Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente. Contraindicatii:Nespecificat. Utilizabil pentru copii: DA. Descriere utilizare copii: Se utilizează şi în alimente preparate din cereale, destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi.
    Difosfatul disodic este un aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Se prezintă sub formele: E 450(i) - Difosfat disodic, E 450(ii) - Difosfat trisodic, E 450(iii) - Difosfat tetrasodic, E 450(iv)- Difosfat dipotasic, E 450(v) - Difosfat tetrapotasic, E 450(vi) - Difosfat dicalcic, E 450(vii) - Difosfat biacid de calciu şi E 450(viii) - Difosfat dimagnezic. Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări. Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corp. Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp. Doza de încorporare în alimente: 5-10g/kg. Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţi de până la 10g/kg în produse alimentare sub formă de praf şi în cantităţi de până la 5 g/kg în snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Efecte secundare: Nespecificat. Contraindicatii:DA. Descriere contraindicatii: Dozele mari pot produce tulburari metabolice. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu sunt permiși în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.
    Tartratul de potasiu este aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi agenţilor de îngroşare, deoarece cristalele sale au capacitatea de a reţine apa şi parţial de a reacţiona cu aceasta. Este o sare de potasiu a acidului tartric care are şi rol de regulator de aciditate. Se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produse pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc. Cantitate max zilnica permisa/corp: 30 mg/kg corp. Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp. Doza de încorporare în alimente: Nespecificat. Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete. Efecte secundare: DA. Descriere efecte secundare: Dozele mari produc tulburări gastrointestinale, având efect laxativ şi diuretic. Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334. Contraindicatii:Nespecificat. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.
    sursa: infocons.ro

  • @gabrieloancea7504
    @gabrieloancea7504 4 часа назад +5

    Acum aproximativ un an am inceput sa urmaresc aceasta productie, moment in care aveam undeva la 105kg, mult peste cele 85 pe care ar trebui teoretic sa le am si din pacate nu constientizam in ce situatie nasoala eram. Mancam multe dulciuri, mezeluri, paine din cea mai ieftina si alimente ultraprocesate din greu. Am inceput usor usor sa evit atat consumul dulciurilor (din comert) cat si sa reduc cantitatea de dulciuri facute in casa pe care le mancam, dupa care am renuntat la mezeluri si la multe alte alimente ultraprocesate pe care le mancam regulat, citind etichetele produselor inainte sa le cumpar. Acum am reusit sa ajung la 84kg multumita unui usor fasting si alimentatiei schimbate, mai mananc si junk food din cand in cand, adica de 2-3 ori pe luna insa am transformat complet regimul meu alimentar intr-un stil de viata usor de mentinut.
    Multumesc echipei Starea Sanatatii pentru ca mi-ati deschis ochii inainte sa fie prea tarziu!

  • @CorinaUtairimie
    @CorinaUtairimie 4 часа назад +2

    Dacă am avea tot mai mulți oameni ca și tine și echipa ta din spate nu ar fi așa de mulți oameni ( reduși la minte) tot respectul .

  • @bogdanflorin1323
    @bogdanflorin1323 42 минуты назад +2

    Bun articolul că deobicei.

  • @feliciachirila169
    @feliciachirila169 9 часов назад +5

    Încă o emisiune cu informații prețioase, mulțumesc !

  • @AdelinaMRC
    @AdelinaMRC 19 часов назад +9

    Stiu ca pare imposibil, dar sunt si in comert variante mai putin nesanatoase! Mai ales la micii producatori, insa diferenta nu e doar pe eticheta ci mai ales la pret! De aia m-am oprit doar la 1 copil, atat imi permit sa cresc sanatos si frumos. Multumim pt munca depusa!

  • @claudiasibiceanu
    @claudiasibiceanu 6 часов назад +5

    Multumim pentru toata munca depusa, de cand te urmaresc nu mai mananc carne, citesc toate etichetele si gatesc din ce in ce mai mult acasa. Apropo de etichete ca spuneai de fasole, eu am fost in supermarket si din 5 tipuri de conserve de naut, doar una singura nu avea conservanti (naut, sare, apa), culmea e ca nu era nici cea mai scumpa.

  • @stelianionita383
    @stelianionita383 11 часов назад +5

    Multe mulțumiri pentru emisiuni, Dragoș 👍👍👍❤️

  • @CristianCiulica
    @CristianCiulica 7 часов назад +5

    Superbă introducerea!!!! Unii chiar asteapta sa le cada in gura si moka daca se poate… .

  • @lavinianutu7804
    @lavinianutu7804 7 часов назад +3

    Mulțumesc!

  • @laurabaciu982
    @laurabaciu982 4 часа назад +2

    De acord cu educarea gustului. Ca dovada, pustiul meu de 7 ani nu mananca ciocolata, bomboane etc. La cresa, la 2 ani, cand a primit de la un copil prima lui ciocolata, a lasat-o sa i se topeasca in mana si s-a sters pe haine :)) 😊

  • @manuelasatnoianu1730
    @manuelasatnoianu1730 19 часов назад +4

    Mulțumesc echipei Starea Natiei pentru emisiune! ❤❤❤

  • @Suntobabacomunista92
    @Suntobabacomunista92 7 часов назад +6

    Partenerul meu face un fel de biscuiti in casa, nu ies chiar precum cei din comert, dar sunt foarte deliciosi si fetita ii mananca. Decat sa pierdem vremea sa cautam un produs ok, am ales sa ii facem in casa. Trebuie sa recunosc ca noi suntem privilegiati si avem indeajuns timp si bani sa ne permitem sa gatim destul de des. Chestia asta e destul de rar intalnita din pacate si alegerea de a cumpara e foarte convenabila.

  • @comonnrail1
    @comonnrail1 5 часов назад +2

    bravo ❤❤❤

  • @Diana-nr3sq
    @Diana-nr3sq Час назад +1

    Câtă distracție a fost cu diversificarea (și încă este). Mă bat cu morile de vânt. În parc e plin de mămici cu biscuiți (aia plini de zahăr și tabelu periodic), pufuleți, napolitane, suc și cine mai știe ce. Cu bunicii altă distracție. Este obositor și mai epuizant să explici adulților de ce nu îi dau copilului ceva decât să îi explic copilului de 2 ani. Biscuiții sunt marea lui dragoste. Am citit etichete la biscuiți până am memorat aproape toate ingredientele. Din păcate nu se găsesc prea des biscuiți fără zahăr sau îndulcitori.

  • @MrGabyGaming
    @MrGabyGaming 20 часов назад +5

    Felicitari pentru emisiuni in general.
    Din pacate rezultatul este ca nu ar mai trebui sa depindem permanent de produsele din super market-uri.
    Apreciez informarea enorm si va sunt recunoscator doar ca pentru cei mai saraci ceea ce se stie nu exista alta optiune si aceasta optiune este la limita gen cele mai ieftine(daunatoare) dintre produse sunt singurele accesibile.

  • @SimonaDeac-y7t
    @SimonaDeac-y7t 19 часов назад +1

    ❤❤❤Salut domnule Dragoș și echipei dumneavoastră felicitări pentru emisiune

  • @madalinaavram7831
    @madalinaavram7831 4 часа назад +1

    Da, da, si mie imi plac cutiile metalice! ❤️

  • @adiutflorin
    @adiutflorin 17 часов назад +1

    Mulțumesc! 👏👏👏🫡

  • @madalinadiana5944
    @madalinadiana5944 19 часов назад +1

    Felicitări și mulțumim 👍

  • @Florius19881
    @Florius19881 20 часов назад +2

    Felicitari

  • @victoriailinca1968
    @victoriailinca1968 20 часов назад +1

    Mulțumesc pentru tot ❤

  • @faurcamelia8516
    @faurcamelia8516 7 часов назад +2

    Recunoștință si mulțumiri pentru atenționări.❤

  • @Paul.Dorobantu
    @Paul.Dorobantu 9 часов назад +3

    9:20 Este un filmuleț pe rețelele sociale cu un bărbat care intră într-un magazin, vede pe raft biscuiți în acele cutii metalice și, când o deschide după ce o cumpără, găsește în ea ață și ace de cusut. :)))

  • @mmteo
    @mmteo 5 часов назад +1

    Daca mai vorbeai si despre Biskids (Belkron), chiar era lista completa. In alta ordine de idei, faceti biscuiti acasa daca insistati sa le oferiti asta copiilor (de exemplu, reteta de biscuiti 100).

  • @luminita1662
    @luminita1662 9 часов назад +4

    Celebrul măr cu biscuit pe răzătoare

  • @dragoscostianu1207
    @dragoscostianu1207 19 часов назад +8

    Și vară-mea dădea coca cola cu lingurița fetitei de 1-2 ani, acum suntem certați, nu din cauza asta, dar se poate înțelege...

    • @mariusdruiu2611
      @mariusdruiu2611 16 часов назад

      😂😅

    • @eu8306
      @eu8306 10 часов назад +1

      Incultă tanti, o linguriță de whisky nu i ar fi dat !

  • @ManuelB73
    @ManuelB73 5 часов назад +2

    20:40 N-am avut "norocul" de a mânca de la Mc🦆 că am fost sărăcuț 🤷🏻‍♂️. Acum sunt mai bine financiar, dar și puțin mai deștept, doar puțin că le am și eu pe ale mele 🫣, dar pot zice că la rățoi (și altele) am "papat" de 5-6x în 30 de ani de existență(în România) a lui.

  • @DorinaSandor-b1s
    @DorinaSandor-b1s 20 часов назад

    Bună seara d-l Dragoș Patraru !

  • @RosioruJBB
    @RosioruJBB 24 минуты назад

    Spre mândria noastră, nu i-am dat celui mic până la 2 ani absolut deloc zahăr sau sare, apoi cât mai puțin posibil din comerț (spre deloc). Și dacă nu ar fi fost comunitatea, să vadă la ceilalți copii, probabil ar fi mâncat mult mai puține

  • @dubatransport4545
    @dubatransport4545 54 минуты назад +1

    ❤🎉

  • @iontica4216
    @iontica4216 17 часов назад

    Respect

  • @ancatirean29
    @ancatirean29 19 часов назад +6

    La gradinita se da (doar dimineata) un pahar de ceai cu 20g de zahar sau poscoturi cu zahar sau cereale cu lapte, plus la gustarea de seara o data pe sapt biscuiti oreo care au foarte mult zahar(noroc ca nu ii mananca acolo ci ii duc acasa). Nici nu stiu ce ar trebui sa fac... Mi se pare foarte mult zahar pt o singura masa

    • @Art.f.d
      @Art.f.d 19 часов назад

      Simplu
      La gunoi
      Și 20g zahar in ceai
      Asta e super dulce

    • @IoanaFilip-v5r
      @IoanaFilip-v5r 15 часов назад +3

      Pe lângă asta, de zilele de naștere a propriului copil poți merge doar cu torturi sau gustări AMBALATE… nu mai poți merge cu o prăjitură de casă, un chec… ptr ca așa e legea. (Cluj-Napoca, nu știu în alte orașe cum se procedează)

    • @erikaelekes46
      @erikaelekes46 7 часов назад

      La fel este și în alte orașe. Zalău ​@@IoanaFilip-v5r

  • @eu8306
    @eu8306 10 часов назад +3

    Biscuiti oștenii mei !

  • @TheMishurock20
    @TheMishurock20 3 часа назад +1

    Nu din cauza economiei de tuș se scrie mic pe produse. Producătorul trebuie sa scrie toate informatiile alea, plus adrese și alte detalii în mai multe limbi. Pe un baton de ciocolata, sa zicem, unde ar încăpea textul în macar 5 limbi? La capitolul design de ambalaj, cine vrea sa cumpere ceva aflat în ambalaj anost? Normal ca o sa fie în ambalaj colorat, cu animalute sau alte chestii. Nu o sa faca nimeni produse pt populația generala în ambalaj cum e mancarea de armata (MRE -Meal Ready to Eat). La alea ai ambalaj anost, nu ai culori sau forme. E mancare facuta sa reziste la raft chiar mai mult decât ce găsim în Carrefour sau Mega.

  • @adi_tzancu
    @adi_tzancu 6 часов назад +2

    ❤❤❤

  • @laurentiuciuca5922
    @laurentiuciuca5922 17 часов назад +5

    Pot conține urme de ... MUȘTAR și/sau SOIA 😳
    Urme de MICI și 🍺 nu au ?

  • @MirelaMarta
    @MirelaMarta Час назад +1

    Ce părere aveți despre biscuiții Poc? Parcă ar avea ceva ingrediente mai sigure decât ăștia din comerț.

  • @tifoS1993
    @tifoS1993 19 часов назад +43

    Mai Omu meu.. sunt criticat drastic de alți părinți pentru faptul că refuz să i dau zahăr copilului meu, au ajuns la vorbe de genul, că mi torturez copilul.. copilul meu până la vârsta de 3 ani nu a răcit niciodată sau ceva încât să i dau pastile sau să deschid ușa la pediatru....

    • @SeaAnchor1928
      @SeaAnchor1928 18 часов назад +3

      Cum ,dumneata nu ai fost la pediatru cu copilul până la 3 ani??!!!

    • @IoanaFilip-v5r
      @IoanaFilip-v5r 15 часов назад +6

      @@SeaAnchor1928cred ca se referea la faptul ca nu a mers la pediatru pentru probleme de genul răceli. Probabil a mers pentru altele..controale vaccinuri etc

    • @smcmarius
      @smcmarius 14 часов назад +3

      Știi care e faza, în momentul acesta tu știi ce e mai bine ce e bine pentru copilul tău. Dar trebuie să te duci pentru vaccinare obligatorie pentru copii.

    • @SeaAnchor1928
      @SeaAnchor1928 12 часов назад +1

      @@IoanaFilip-v5r sa speram . Am și eu copil mic și nici nu mi as imagina sa nu mergi cu copilul la pediatru cat este mic.

    • @SeaAnchor1928
      @SeaAnchor1928 12 часов назад

      @@smcmarius vaccinarea se face la medicul de familie din câte știu ... La pediatru mergi pentru altele...

  • @LarisaN123
    @LarisaN123 6 часов назад +2

    👍

  • @liviuavram1572
    @liviuavram1572 15 часов назад +3

    Sunt un mare fan, dar am si eu o intrebare din curiozitate.... De n ori precizezi ca fresh-ul este practic bautura cu zahar si nu recomanzi, dar la cafeneaua natiei din București vinzi fresh? Cum stau lucrurile?🙈 No hate, mi se par doar doua lucruri total opuse

    • @andreeaiulia19
      @andreeaiulia19 14 часов назад +3

      Spune sa consumam fresh-ul ca pe desert, nu băutură sănătoasă, si in cantități mici, nu 500 de ml...

    • @vreauclasament83
      @vreauclasament83 9 часов назад +1

      Dacă consumi rar zahăr, și bei un fresh de portocale nu îți face mult rău, plus este decizia ta dacă bei sau nu acel fresh, mai ales cei care fac sport de performanță pot bea liniștit un fresh de portocale, much love bună întrebare oricum :))

    • @StareaSanatatii
      @StareaSanatatii  6 часов назад +1

      @liviuavram1572 Nu recomandăm freshurile, dar nici nu le "interzicem". Mai răruț, că-i mai drăguț 😉

  • @bellanorbert23
    @bellanorbert23 3 часа назад +1

    fara minciuni :))

  • @catalinp5093
    @catalinp5093 11 часов назад +1

    ❤❤❤❤❤❤❤❤

  • @madalinaavram7831
    @madalinaavram7831 4 часа назад +1

    Articolul SE REFERA la … nu face referire la… 😉

  • @DumitruScafarleaza
    @DumitruScafarleaza 20 часов назад +1

    👍👍👍

  • @eugeniaducu3188
    @eugeniaducu3188 6 часов назад +2

    Dragoș, multă "istorie" treci dragă la subiect direct...aștept și aștept și aștept sa treci la explicațiile de pe biscuiți, dar jumătate tu vorbești despre ce făceai tu sau ce spun alții....

  • @misterc3835
    @misterc3835 18 часов назад +1

    Cred mai degraba ca cei care iti cer sa le spui ce sa manance, sunt captivi, in dependenta lor, de modelul actual al alimentației. Daca ai trait 20 de ani din viata intru-un fel, e foarte probabil sa continui la fel.
    Asa cum spuneai si tu, daca intri in magazin la raionul de produse alimentare, atunci inseamna ca le poti manca.
    Daca tu esti puternic si echilibrat, nu inseamna ca sunt toti. Au nevoie de ajutor si poti sa le acorzi timp atunci cand il ai.

  • @the_environment_ro
    @the_environment_ro 6 часов назад +1

    care este diferenta intre sucul de fructe din produse si consumul fructului in sine?

    • @juristuCDPC
      @juristuCDPC 4 часа назад +1

      Se asimileaza diferit. Un mar are nevoie sa fie digerat si elibereaza treptat zaharul din el, de exemplu. Un pahar de suc de mere nu petrece mult timp in stomac si creste glicemia repede si pana la niveluri mai mari. Valabil si pentru alte fructe. Intotdeauna este de preferat ca fructele sa fie consumate ca atare. Una dintre cele mai mari minciuni ale secolului douazeci a fost aceea cum ca un pahar de suc de portocale trebuie sa fie nelipsit de la mic dejun, in special de la mic dejunul copiilor.

  • @laurentiuciuca5922
    @laurentiuciuca5922 18 часов назад

  • @driggIgrec
    @driggIgrec 19 часов назад +2

    Nice. Cred că este de efect mult mai mare să atragi constant atenția asupra produselor consumate de copii. La grădinița frecventată de copilul nostru eu am cerut scoaterea opțiunii de cereale Nestle cu lapte din meniul copiilor. Au sărit toți părinții că arși că meniul ăla e calculat de un nutriționist și că ai noștrii copii ai nevoie de zahar, altfel"rămâne" prosti. Nu am avut cu cine sa dezbat diferența dintre un zahar dintr-un fruct și unul adăugat,. Poate daca continuați cu produse pentru copii se mai luminează mai mulți părinți, urmând că mai mulți lipicioși sa profite de o șansă mai buna la viață.
    Ohnehin🎉 felicitări

  • @robertcostica5237
    @robertcostica5237 11 часов назад +2

    Hmmmm....
    Bi'scuiti, cum ar veni, aluat copt de doua ori. Da' tri-scuiti... adica, stii ce zic.

  • @DanaNoName
    @DanaNoName 19 часов назад +10

    Bai, care mai scrieți că face asta degeaba, va dau raport la comentarii. Că am găsit și eu vreo două-trei comentarii din alea.

    • @Catalin-j9k
      @Catalin-j9k 19 часов назад +3

      Nu face degeaba, dar sunt puțini care dau importanță.

    • @StareaSanatatii
      @StareaSanatatii  19 часов назад +2

      @@DanaNoName Apreciem 💚

    • @micla5159
      @micla5159 6 часов назад

      Eu știu deja cât de nesănătoase sunt alimentele dar ma uit ca să râd 😂

    • @bigallah6937
      @bigallah6937 3 часа назад

      A venit justițiara internetului wohoooooo!

  • @cosminsurcel1140
    @cosminsurcel1140 20 часов назад

    🎉🎉🎉

  • @hixym
    @hixym 19 часов назад +3

    zahar srl...

  • @supersaltytryhardplayer9254
    @supersaltytryhardplayer9254 5 часов назад +1

    ce se întâmplă cu toate produsele după terminarea fiecărui episod? le mâncați? donati? sau.. gunoi?

  • @daniel.alecu86
    @daniel.alecu86 Час назад +1

    Esti nebun rau, dar in sensul bun

  • @irIn-cn8eb
    @irIn-cn8eb 18 часов назад +3

    Dragos, de cate ori gatesti pe zi? Unde mananci? Pentru cati din familie gatesti cand ai ore de filmari? Ce cumperi cand mergi in city break de haleala? Vii cu pachetelul de acasa? Cate minute ai la job sa mananci? Cate zile din saptanana/ore lucrezi pe zi? Iti pregatesti meniul tu sau altcineva mancarea pe o saptamana? Dd cate ori mergi la cumparaturi pt haleals? Cumperi tu sau sotia? Mi se pare ca dai ada sfaturi, pozitionandu-te undeva sus si cumva recomanzi gatitul zilnic. Dar tu faci asta? Sau sa faca nevasta? Si daca ai avea prunci de clasa 1 ai mai avea timp sa si stai cu ei, sa ajuti la teme?

    • @RaicuMarianClaudiu
      @RaicuMarianClaudiu 9 часов назад +3

      Aici sunt informații...ar trebui să apreciezi că își ia din timpul lui să ai toate astea ... nu să "încerci" să judeci cumva viața lui personală...sau să cauți greșeli la el..după informații caută greșeli la tine ... ce face toată echipa sunt și sacrificii ..timp pierdut ...etc ... reveniți-vă ... telenovelele despre viața personală sunt pe alte canale nu aici .. nu este cu supărare...dar nu este frumos . O zi bună !

    • @StareaSanatatii
      @StareaSanatatii  6 часов назад

      @irln-cn8eb Ideal ar fi să putem găti acasă în fiecare zi, dar cei mai mulți dintre noi probabil că nu își permit acest lucru. De aceea noi recomandăm oamenilor să încerce să gătească acasă cât mai des, în funcție de programul lor, de timp, de resurse etc.

  • @danielamaior17
    @danielamaior17 20 часов назад +7

    Coliva , cel mai sănătos dulce 🥞🍡

    • @valealunga3471
      @valealunga3471 17 часов назад

      Păi care-i "agentul" îndulcitor din 'savuroasa' colivă? Parcă vorbeam despre nocivitatea zahărului??!!!

    • @danielamaior17
      @danielamaior17 17 часов назад

      @@valealunga3471 mierea

    • @danielamaior17
      @danielamaior17 17 часов назад +1

      @@valealunga3471 Vezi care este istoria colivei , știu că sunteți atei , deoarece este sănătoasă pentru organism: arpacaș din grâu, nuci, miere și cacao.

    • @gheatza
      @gheatza 5 часов назад

      ​@@danielamaior17aveți vreo rețetă bunuță? 😊

    • @danielamaior17
      @danielamaior17 5 часов назад

      @@gheatza
      La fiecare 100g de arpacaș puneți 300 ml de apă și fierbeți până înghite toată apă.
      Adaugă la fiecare 100g de arpacaș fiert cu apa , după ce se răcește:cacao 5g , nuci rase 20g , miere maxim 20g și un pic de esență de rom ( 1/2 linguriță și stafide după gust , mie nu-mi place cu stafide .
      Aveți un dulce sănătos și nutrițional cu MULTE proprietăți!

  • @madalinaavram7831
    @madalinaavram7831 3 часа назад +1

    E atat de evidenta porcaria asta cu etichetele ilizibile si indescifrabile si totusi, nimeni nu schimba nimic! 😡

  • @OfutJukius
    @OfutJukius 8 часов назад +2

    Dragos este woke vegan sau mi se pare?

    • @larisatomescu5409
      @larisatomescu5409 7 часов назад

      Dragos e vegetarian.

    • @juristuCDPC
      @juristuCDPC 4 часа назад

      Nu ti se pare. El zice de bine, de obicei, dar intocmai ca cei mai multi vegetarieni / vegani, nu poate rezista sa nu spuna tuturor ca el nu mai mananca carne.