Încălzire electrică în pardoseală

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 25 ноя 2024

Комментарии • 400

  • @cristimerchea5833
    @cristimerchea5833 5 месяцев назад

    Foaerte interesant si util. Alesesem deja incălzirea în pardoseală înainte să văd acest video pentru simplitatea lui la montare, cost si mentenanță zero. Mulțumesc pentru material.

  • @adriandumitrescu2695
    @adriandumitrescu2695 4 года назад +22

    Mai aștep filmulețe pe acest subiect că sunt foarte interesat.

  • @GOLD-N54
    @GOLD-N54 3 года назад +3

    Încălzirea electrică este viitorul. Totul pe electric. Mult mai sigur și mai fiabila in timp. Buna alegere. 👌🏼👌🏼👌🏼👍

  • @obelix007
    @obelix007 4 года назад +3

    O alternativa foarte buna . Dacă ai si panouri fotovoltaice ai un cost de exploatare pe 10 ani foarte buna . Mulțumim pentru video .

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +5

      As recomanda incalzirea electrica in pardoseala doar in combinatie cu panouri fotovoltaice.

    • @mecaniclesofcostoboc4356
      @mecaniclesofcostoboc4356 4 года назад +1

      Doamne ferește! Panourile costă jde mii de euro, noaptea nu ,,merg", şi culmea, în zona mea noaptea e cel mai frig. Dacă începeți cu bancurile de acumulatori, vă autoamagiți.

  • @infogeodom6510
    @infogeodom6510 3 года назад +3

    Pompa de caldura sol-apa cu tot cu foraj pentru o casa cu S util de 150mp, (e adevarat super izolata si aici nu vorbesc de rahat polistiren) = 9500€. Costuri lunare de exploatare (apa calda + incalzire) in iarna friguroasa (zona pre-montana cu temperaturi uzuale de -10 -. -20) = 200-400lei.
    Dar cel mai mare avantaj este ca nu depind de socurile de retea (cel putin 30-40/zi) ce mi-au stricat o gramada de controllere.
    Am avut incalzire electrica si am renuntat. Facturi enorme la curent. Una n-a fost sub 1500 lei si am avut si facturi de 5800lei.
    Asta fara sa vorbim de durerile constante de oase din cauza emisiilor EM (am arteroscleroza). Din momentul in care am scos incalzirea in pardoseala electrica, s-au redus semnificativ crizele si mult intensitatea durerilor, pana la aproape zero.
    La diferenta asta dintre facturi, pompa de caldura si-a scos banii in maxim 1 an. Si service-ul nu este cine stie ce, in plus nu ai nevoie de un sistem alternativ de 12kw care costa, ci de unul de max. 2kw care este mult accesibil. Asa ca la ora asta costurile lunare.cu incalzirea/apa calda sunt aproape zero

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      La temperaturi foarte scazute in mod constant as alege si eu o pompa de caldura.
      Momentan nu vad costuri mai mari de 500 lei/luna dar iarna este blanda si imi este greu sa fac estimari. La mine izolatia este de 20 cm (Multipor) si tot ce am pus in casa a fost cat mai aproape sau chiar in standard de casa pasiva.
      Chiar daca nu am costuri mari in acest moment cred ca as fi preferat o pompa de caldura aer-apa, pentru ca as fi redus si mai mult costurile de incalzire.
      Nu am probleme de alta natura si ca sa nu am probleme cu termostatele am montat contactori. Asta ma protejeaza de eventuale fluctuatii. Dupa prima iarna o sa fac un video.
      Multumesc pentru mesaj!

  • @cristiangabimaty
    @cristiangabimaty 4 года назад +16

    14Kw este cam mult pentru 115mp. Probabil ai o putere mare instant sa se încălzească repede șapa. Costul lunar va fi dat de izolația casei (pierderile de căldură) nu de puterea instalata. Necesarul pentru o casa de suprafata asta izolata mediu este 6-7Kw, pentru o casa izolata bine cam 4-5Kw. Pentru a reduce costurile poti folosi in camerele mari unitati de aer conditionat inverter (2-4000Lei/buc). Vara le folosesti pe racire. Toamna, primavara pe incalzire nu vei avea nevoie de incalzire in pardoseala si vei avea costuri neglijabile cop 5-7. Iarna le vei folosi in combinatie cu incalzirea in pardoseala pe care o lasi pornita numai in camerele in care nu ai aer conditionat (cop 1,5-3). Eu incalzesc 120mp impartiti pe parter si mansarda cu cate un AC pe etaj setate pe 22-23 grade si cate in convector electric in dormitoare la etaj setate pe 21 grade. Pentru o casa cu necesar termic 6kw izolație medie plătesc toamna primăvara 150-200 lei pr încălzire iar cel mai mult in ianuarie aprox 450 lei (in total 2000Lei pe toata iarna). Boilerul cam 80-100 lei pe luna (3 adulți si un copil). De anul trecut am început sa renovez parterul si pun încălzire electrică in sapa pentru suplimentarea/ uniformizarea temperaturii in zilele geroase. Multe persoane care se încălzesc cu unități AC s-au strâns pe forum softpedia "încălzire cu aer condiționat" . Cel mai bun sistem de încălzire este izolația. Minim 30cm la acoperiș, 15cm la pereți, 15cm la podea, ferestre tripan, orientarea ferestrelor spre sud..si va puteți încălzi cu orice, păstrând scăzute si costurile lunare

    • @IonelEPopa
      @IonelEPopa 3 года назад +1

      Exact asa am și eu. La 120mp, p+M folosesc 2 aparate de aer condiționat pentru încălzire. Cum iernile în Banat sunt blânde, încălzirea din pardoseala merge foarte puțin (doar în zilele cu temperaturi foarte joase). Costurile pe tot anul la curent sunt în jur de 7000 de lei(aici incluzând și boiler de apa calda, 2 frigidere, mașina de spălat cu uscător, mașina de spălat vase, pompa hidrofor). În viitor o sa instalez un sistem fotovoltaic de vreo 10kw on grid, pentru a diminua din costuri și aia e...

    • @romeo.munteanu
      @romeo.munteanu Год назад

      Buna ziua! A-si dori sa iau legatura cu beneficiarul pentru un sfat !
      Am o casa pe 3 nivele,demisol+P+E(360 mp) si ideea este ca nu prea vreau sa ma racordez la gaz! incalzire in pardoseala va fi doar pe P+E doar ca nu stiu inca care din ele , pe apa sau electrica ar fi mai ok?Casa va fi izolata cu vata bazaltica iar tamplaria se incadreaza pentru casa pasiva(tripan+argon etc)
      Toti spun ca e mai eficienta cea pe apa 🤔

    • @tibiavram
      @tibiavram 11 месяцев назад

      Probabil că nu se ține foarte mult cont de izolația casei , cat de pasul cum trebuie montat cablul de încălzire pentru că pardoseala sa se încălzească uniform. Înțeleg că se ia în considerare 120W/mp

    • @tibiavram
      @tibiavram 11 месяцев назад

      Pompa asta de căldură aer-aer poate fi montata in circuitul de ventilație cu recuperare

  • @ciprianjurmoni
    @ciprianjurmoni 4 года назад +5

    Felicitari!
    Eu am optat pt. centrala electrica cu incalzire in pardoseala cu apa cu termostate cu control PWM, 230 m2 prima iarna cu pierderi inca cam mari ca nu e gata totul, costuri am avut 1050 ron/luna inclusiv consumul casnic.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +2

      Multumesc foarte mult pentru informatie. Sper sa ajung la un consum similar. La iarna o sa notez consumul exact si o sa revin cu date.

    • @aurelp9796
      @aurelp9796 4 года назад +2

      @@ECODRIVE, sper ca ai optat ptr gresie speciala tip Theolit, sau asemanatoare de 6 milimetri de grosime, asa incalzirea este foarta rapita si pierderea este f f mica

    • @gattonpc
      @gattonpc 3 года назад

      Cui ii spui tu povesti de adormit copiii? 1050 Ron pe luna daca iti merge instalatia 1 ora pe zi. aduca 30 de ore pe luna. si nici atunci nu scoti sub pretul asta.

    • @ciprianjurmoni
      @ciprianjurmoni 3 года назад

      @@gattonpc nu-s povesti deloc.

    • @Adyfilimon2
      @Adyfilimon2 Год назад

      Salut Marius! Ce putere are centrala electrica? Merci!

  • @mecaniclesofcostoboc4356
    @mecaniclesofcostoboc4356 4 года назад +6

    Fiecare zice ce vrea! Fiecare crede ce vrea. Eu am exploatat un Protherm Ray la o casă izolată dar prost. La două luni factura la EON era de peste 3000 ron. O iarnă blândă m-a costat vreo 7000 ron. Acu, depinde de buzunare, comod este , da să te țină cardul!

  • @SticlanBogdanIonut
    @SticlanBogdanIonut 3 года назад +3

    E cea mai buna varianta , Eu am in 2 apt din Valcea de comunica .
    Avantaje :
    1 )nu mai ai nevoie de aprobari ci doar de un bransament electric corespunzator .
    2 ) nu ai parti in miscare
    3 ) nu poti avea inundatie
    4 ) controlezi caldura pe fiecare camera individual
    5 ) fara fum , gaz nears ... fara risc de moarte in somn .
    6 ) bugetul de instalare redus
    7 ) costul vs gaz vs lemn
    8 ) fara mentenanta

  • @costiconstantine8413
    @costiconstantine8413 3 года назад +3

    Seara buna. eu am trecut prin 2 variante de incalzire, si la a 3 a fost jackpotul..
    1 centrala electrica Vailant 9 kw, 28 de zile 1800 ron ,cand kw era 0,60 bani. nu am reusit sa am mai mult de 18 grade(fara apa menajera)
    2 Termo semineu 16 kw.. bunicel ,dar greu de exploatat...(calitatea peletilor,aprinderea greoaie,mentenant la luna) consum peleti dedeman ,bricodepo la saptamana 300 ron , poate si mai mult...
    3 si ceamai buna.. Gpl , Centrala pe gaz 24 kw viesmann v dens 50. . sunt ceva costuri de instalare.. plus 2 buteli de 80 Ltr, automatizare,electrovana,senzor.. etc.. Consum in jur de 2 buteli la saptamana o medie de 350 ron /sapt . In luna ianuarie ,cu tot cu apa menajera si 23 de grade in casa.
    Explicati logice. 1 kw electricitate >1 kw energie = 0,90 bani / kw
    1 litru de GPL > 6,8 kw energie =2,5 lei /litru.. cost per kw 0,36 bani.
    ----varianta cu peleti nu o recomand decat ptr cei ce au in permananta pe cineva acasa.
    Mentionez ca,casa are 115 mp izolata si geamuri tripan..
    -----singura varianta Electrica buna este ,Pompa de caldura ,dar numai in anumite conditii
    ; casa foarte bine izolata ,incalzirea sa fie in pardoseala cu rupere termica de minim 8 cm extrudat , buffer ptr apa de minim 200 ltr ,
    iar temp la pardoseala de max 35 grade,iar cea din calorifere max 45 de grade . calorifere ,dac aveti etaj.
    de ce maxim 45 de grade... ? pompele de caldura sunt eficiente atunci cand apa este incalzita la maxim 45 d grade , ce depaseste ,v a folosi rezistenta de rezerva pentru a iti urca apa la 60 d grade , rezistenta de rezerva este fix un electrod de boiler ce v a consuma pana la 2,3 Kw/h
    o seara buna ,si sper sa va fie de folos, nu mai luati de buna ce spun vanzatori... mai sus sunt lucruri reale si patite:)))
    AAAA si sa le raspund celor ce o sa spuna "de ce nu pui gaz natural" daca aveam de unde cu siguranta puneam.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      1800 lei/luna este un cost foarte mare, cred ca undeva este o pierdere. Eu am avut cost in noiembrie de 525 lei (1033 kWh), fara panouri ar fi fost aproximativ 700 lei.
      O sa vedem ce se intampla in iarna asta si o sa revin cu toate datele.
      Eu nici acum nu as pune gaz. O pompa de caldura poate obtine costuri similare cu centrala pe gaz iar preturile sunt in scadere.
      Anul asta va fi diferit din perspectiva consumului pentru ca suntem 4 persoane care stam mereu acasa si lucram cu toii de acasa. Consumul ar trebui sa fie mai mare... O sa fac un video cu raportul din aceasta iarna (consum, costuri, etc)
      Multumesc pentru mesaj!

    • @ciocirlannelu6290
      @ciocirlannelu6290 3 года назад

      @@ECODRIVE ce faceti cind temperatura afara este mai mica de +5 la o pompa de caldura
      randamentul ei este direct proportionala cu temperatura exterioara

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад

      @@ciocirlannelu6290 din cate am inteles, pompele de caldura aer-apa au un cop de 3-4 chiar si la -5 grade. Foarte rar si pentru foarte putin timp avem temperaturi de -10 sau -20

    • @ciocirlannelu6290
      @ciocirlannelu6290 3 года назад

      @@ECODRIVE si eu sunt interesat de un sistem pompa caldura aer apa si in urma documentarii am aflat ca de la + 5 grade in jos randamentul scade direct proportional cu temperatura de aceea se fac tot felu de compromisuri ( rezistenta cind temperaturile sunt joase , gaz in capul compresorului etc )
      mai buna este pompa de caldura sol apa si cea mai buna este apa/apa deci cele care nu sunt conditionate de temperatura mediului inconjurator in schimb mai costisituare ca investitie initiala

    • @pacleanuflorian3830
      @pacleanuflorian3830 2 года назад

      Nu ai explicat exact ce cost lunar ai cu centrala pe GPL!
      Ne poți spune?

  • @valentin4419
    @valentin4419 3 года назад +6

    Salut,
    Așteptăm partea a doua cu costurile. Multă baftă

    • @bingomanu
      @bingomanu 2 года назад

      Poti avea cat grade doresti in casa. La mine este setat de 23gr ziua, si 23.5gr noaptea. Toata casa. Iar incepand de anul acesta incalzesc si terasa de 40mp (care este inchisa in sticla pe 2 parti. Consumul pentru Dec, Ian si Feb va fi de 2.000kw

  • @ovidiutim9910
    @ovidiutim9910 3 года назад +1

    Eu am o instalatie de incalzire in pardoseala, dar dupa primul an de functionare ( anul 2011) am renuntat sa o mai folosesc. Din 15 octombrie 2011 pana in 15 aprilie 2012 factura la curent a fost undeva la vreo 5000 lei. Am renuntat la ea pentru ca costurile cu o centrala buna pe gaz in acelasi interval de timp a anului urmator, au fost de circa 2400 lei la o casa de 130 mp. Mentionez ca investitia m-a costat undeva la 7000 lei ( avize + centrala + materiale si manopera de montare a tevilor de la poarta casei pana in casa ). Daca mai ai si un semineu pe lemne de maxim 450 lei investitie, care sa il mai pui in functiune din cand, costurile vor fi si mai mici.
    Dar totusi suntem in 2020 si de atunci s-a schimbat cate ceva cand vine vorba de izolare casa si sisteme electrice in pardoseala inspre eficienta si s-ar putea sa iesi totusi cu un consum mediul la 6 luni de 3000 lei daca e izolata bine casa si distribuit inteligent consumul prin tot felul de senzori la calorifere.
    Succes!

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      Pana acum am doar luna noiembrie cu un cost “de iarna” dar o sa revin cu video dupa iarna asta. In noiembrie am avut o factura de 525 lei (tot curentul din casa).
      Ajuta si faptul ca am panouri dar nu foarte mult in perioada asta. O sa fac un raport complet.
      Multumesc pentru mesaj!

    • @jeantrancan6482
      @jeantrancan6482 3 года назад

      @@ECODRIVE 525 lei la 1033kWh consumati ? Asta inseamna ca cam 150lei au fost amortizati din panouri ? 1033kWx0.65ron=671lei

  • @RaresCimpean
    @RaresCimpean 4 года назад +2

    Astept cateva materiale video cu costurile pe parcursul iernii. Line+subscribe. Merci de video

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      Pana atunci sper sa montez si cateva panouri fotovoltaice. O sa revin cu consumul 😉

    • @bighyduta
      @bighyduta 4 года назад +2

      Va fii peste 1000 ron! dar asteptam facturile:)

  • @MoiseGaby
    @MoiseGaby 5 месяцев назад

    Diferența = câteva panouri fotovoltaic și ești setat pe vreo 25 ani la doar 100 lei pe luna. Bravo, bine gândit

  • @cristiangrigore4349
    @cristiangrigore4349 3 года назад +1

    Foarte tare electric va fi viitoru Grigore bacau margineni

  • @bingomanu
    @bingomanu 4 года назад +4

    Salut @ecodrive! Eu am o casa pe structura de lemn, 150mp utili, exclusiv electric (pardoseala, boiler, calorifere mici portprosop in bai, plita inductie, cuptor electric + restul chestiilor obisnuite) si consumul pe luna Noiembrie a fost de 1.200kw, cu 23-24grC mediu in casa. Cost 800 ron/Noiembrie

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +2

      Ai avut un consum foarte bun. Este posibil ca eu sa mai am niste pierderi la terasa si in fata casei unde nu am finalizat scarile.
      Ma bucur sa vad ca mai sunt si alte exemple foarte bune 🥳

    • @georgelmarin4801
      @georgelmarin4801 3 года назад +1

      Salut Urmăresc sunt in faza când trebuie să mă gândesc foarte bine la partea cu încălzirea ori cabluri încălzitoare ori centrala electrica.Sa ne mai dați și consumul pe decembrie pare blândă iarna până acum.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +4

      @@georgelmarin4801 in noiembrie au fost 1033 kWh si in decembrie estimez 1300 kWh. Daca montezi centrala electrica si incalzire cu apa in pardoseaa poti sa schimbi pe viitor cu pompa de caldura. Ai mai multa flexibilitate.

    • @bingomanu
      @bingomanu 3 года назад +2

      @@georgelmarin4801 , decizia intre Centrala Electrica si Cabluri Incalzitoare este cam grea:
      Centrala:
      Pro - se poate schimba usor cu o centrala pe gaz sau alt combustibil
      Contra - are multe piese in miscare (tot sistemul) care necesita intretinere si reparatii
      Cost: cel putin 4.000-5.000 Eur
      Cabluri:
      Pro - nu are nici o piesa in miscare. Singurele echipamente care se pot strica sunt termostatele, Dar costa 300 ron bucata.
      Contra - daca vrei sa treci pe gaz/alt comb nu o poti face
      Cost: cel putin 2.000 Eur
      Chestia cu daca se strica firele este valabila si pentru partea de conducte in pardoseala.
      Atata timp cat nu dai gauri cu bormasina, nu se strica…

    • @bingomanu
      @bingomanu 3 года назад +4

      @ecodrive Hai ca am revvenit cu consumul pe Decembrie 2020. Am consumat 1.400 kwh, cu 200 mai mult decat in Noiembrie. Cost total -900 ron. Din cei 200 in plus, vreo 100 sunt de la cozonaci ai prajituri... la cat a mees cuptorul ...:)

  • @patakigabriel7457
    @patakigabriel7457 3 года назад +1

    Salutare, astept un video cu costurile pe dec, ian, feb .. dar si temperaturile din casa ✌️

  • @JohnCVAjr
    @JohnCVAjr 3 года назад +2

    Prea mult cablu au imprastiat. E ndeajuns sa puna cablu doar in partea unde nu o sa fie pusa mobila, de preferat in centrul camerei. Noi am folosit folie cu fir si am pus deasupra parchet laminat. E risipa de energie si materiale sa pui incalzire si in colturi. Mai ales cand casa e izolata. Nu am turnat incalzirea in podea pt ca folosim un sistem hibrid. Avem si incalzire centrala la care ii dam drumul in caz de nevoie si incalzire in podea electrica. De asemenea avem si un boiler electric care merge non stop. In functie de ce e mai rentabil ii dam drumul. Incepand din noiembrie pana in aprilie incalzirea in podea merge non stop. Singura chestie e ca pentru incalzirea in podea pe baza de folie cu fire trebuie sa pui placi de fermacel sub.

    • @iCONFORT.incalzire.electrica
      @iCONFORT.incalzire.electrica 3 года назад +1

      Nu este prea mult cablu, fiind la acest tip de sistem trebuie calculat necesarul de putere pe camere si apoi pusa un cablu care o are acea putere, cu asta deja putem jongla ori punem peste tot ori punem numa in anumite zone doar trebuie pus tot cablu doar mai des distanta intre ele minim 7 cm max 15 cm. Asa iese corect incalzirea si va fi egala ca si cu agent termic. La colturi de obicei se pune ca sa nu fie condens la diferenta de temperatura.

  • @aurelilea1088
    @aurelilea1088 4 года назад +4

    Foarte interesant.

  • @ovidiutim9910
    @ovidiutim9910 3 года назад

    Asteptam testele pentru octombrie, noiembrie si decembrie.

  • @danidani7082
    @danidani7082 4 года назад +2

    Domne ajuta fain

  • @dorran12
    @dorran12 4 года назад +1

    Foarte util. Pompa de caldura apa-apa termocasa 12kw- 2000 euro , 2 puturi la 15 m adancime 7500 ron

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      Cu pompa de caldura la pretul asta este mai eficient. Cand m-am interesat eu erau mai scumpe. Pentru cine are buget este ideal sa ai pompa de caldura si panouri fotovoltaice.

    • @cirnuadrian2143
      @cirnuadrian2143 4 года назад +1

      Pompa Termocasa e un gunoi de pompa, intrebati instalatori si o sa va convingeti, stiu ca e ieftina dar din cate mi-au zis nu merita nici 1000e

    • @marianmarin8788
      @marianmarin8788 3 года назад

      @@cirnuadrian2143 SUBSCRIU..

    • @dorran12
      @dorran12 3 года назад

      @@cirnuadrian2143 poti te rog sa aduci argumente?

    • @dorran12
      @dorran12 3 года назад

      @@marianmarin8788 poti argumenta te rog?

  • @dacbarbar
    @dacbarbar 2 года назад +2

    Am incalzire electrica in pardoseala din 2007 . mai bun nu exista ... se poate comenta mult. dar nu are nimeni ce sa zica. din punct de vedere confort/cost/instalatie.

  • @constantinpredoi2597
    @constantinpredoi2597 3 года назад +1

    Fantastic!👍 , chiar mă gândeam când o sa aflu adevarul despre încălzirea electrică . Pe mulți i-am întrebat despre costuri și randamentul acestei instalații dar din păcate numai “absurdități “. Eu am nevoie numai pentru 53mp . Dacă puteți sa îmi ziceți de cât ar trebuii sa fie puterea fotovoltaica pentru așa ceva sau cine ar cunoaște mai bn asta eu va mulțumesc ! Felicitări pt alegerea făcută ! Și sa aveți parte de ce ați realizat

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +3

      Regula de aur este sa aveti casa foarte bine izolata. Gazul si pompa de caldura obtin randamente mai bune dar la suprafete nici bu cred ca este o problema.
      Eu am 15kW putere fotovoltaica dar in aceasta iarna nu am acoperit (in decembrie) nici macar 20% din consum. Secretul este sa fii prosumator si excesul din cara sa il duci catre iarna ca sa acoperi costul. O sa revin cu alte materiale si cu datele stranse din aceasta iarna.

    • @constantinpredoi2597
      @constantinpredoi2597 3 года назад +1

      ECO DRIVE Ok , va mulțumesc f mult !

    • @iCONFORT.incalzire.electrica
      @iCONFORT.incalzire.electrica 3 года назад

      La 53 mp aproximativ o sa aveti nevoie de 6.5 kW incalzire asta daca socotim cu 120w/mp plus alte consumatorii in casa. Sistemul fotovoltaic cred ca ar ajunge unul de 10 kw. Necesarul pentru incalzire socotim pe fiecare incapere separat asa poti controla individual camerele.

    • @marinizo1
      @marinizo1 2 года назад +3

      pentru 53mp suprafata este foarte simplu sa calculezi ,ai nevoie de 120w/mp(spun producatorii de astfel de sisteme de incalzire ) cablul ofera 20w/ml asta inseamna 120x53=6360 : 20=318 ml de cablu incalzitor iar ca si consum, instalatia stii ca,consuma 6,4kw/h producatorul spune ca la o casa bine izolata timpul de functionare este 2 ore maxim pe zi ,dupa calulul specialistilor ar iesi ca tu consumi 6,4kw x 2ore x 30 zile =384kw/luna la un pret de 50 de bani per kw inseamna 192 de lei pe luna asta inseamna ca producatorul iti spune ca vei plati undeva la 3,6 lei pe luna pentru fiecare metru patrat incalzit . dar daca calculezi dupa datele primite de la eco drive 700 de lei impartit la 115mp observi ca defapt ajungi undeva la 6 lei pe luna pentru fiecare metru patrat si asta in luna noiembrie in luna ianuarie februarie poti sa estimezi undeva la 12 15 lei pentru fiecare metru patrat incalzit iar pentru 53mp ai plati undeva la 800 de lei pe luna asta inseamna ca tu ai consuma aproximativ 1600kw/luna pentru 53mp si daca vrei sa acoeri cheltuiala din panouri fotovoltaice ,asta inseamna ca trebuie sa fii prosumator si sa ai un sistem fotovoltaic care iti produce minim 53kw pe zi

  • @raduuu89
    @raduuu89 4 года назад +10

    Incalzire electrica in pardoseala for the win! Pentru apa calda ce o sa folositi?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +4

      Incalzirea apei calde este cu boiler electric. Am cumparat un boiler electric Tesy, care are si el aplicatie.

    • @remusspiridon5463
      @remusspiridon5463 4 года назад +1

      Exat ! Adica alti bani trebuie adaugati la costurile finale ( in centrala erea inclusa si apa calda ) Interesant ca a renuntat la clemele metalice dar a folosit plasa metalica :)) DILATAREA /CONTRACTAREA VOR REULTA UN SURT CHIAR DACA SUNT ACOPERITE DE CIMENT !!! Acestea trebuiesc folosite pentr u incalire electrica /apa : www.ebay.co.uk/itm/Underfloor-Heating-Tray-ULTRA-Low-Profile-15mm-High/264476195873?_trkparms=aid%3D1110006%26algo%3DHOMESPLICE.SIM%26ao%3D1%26asc%3D225113%26meid%3D5bbe5bfd5b754a6cbdee36eb2fbcd7ee%26pid%3D100010%26rk%3D3%26rkt%3D12%26sd%3D233791435017%26itm%3D264476195873%26pmt%3D0%26noa%3D1%26pg%3D2047675%26algv%3DDefaultOrganicWithAblationExplorer&_trksid=p2047675.c100010.m2109

  • @alexandrupopa430
    @alexandrupopa430 4 года назад +1

    Am incalzire electrica in pardoseala de 4 ani, casa f bine izolata .. suprafata aproximativ 150mp utili ( total ) parter si mansarda. La un pret de 0,65kwh cu tot cu taxe o iarna inceputa in oct si terminata prin aprilie e o medie de 6-7000 ron pe cele 5-6 luni. Tinand cont ca fara incalzire consumul este in jur de 200 ron ( plita boiler hidrofor ) media pe luna de iarna este in jur de 1000 ron. De anul acesta am instalat si panouri ( 3kwh) de pe 15.10 pana pe 15.12 au produs si ele 160kwh. Cea mai buna luna fiind noiembrie aproape 100kwh ( 65de ron economisiti la factura ). E o solutie f ieftina ca si instalare si nu chiar scumpa la utilizare. Tinand cont de economia de 5000 euro fata de gaz asta inseamna ca ai cam 3 “ierni” gratuite.. daca se poate spune asa.

    • @tartaunultartaunul4901
      @tartaunultartaunul4901 3 года назад

      @Alexandru Popa, sunt la stadiul la care trebuie sa decid ce incalzire voi avea la o casa de 160 m2, foarte aproape de tine si as dori sa stiu mai multe detalii legate de casa ta. Momentan nu am gasit pe cineva care sa isi asume niste calcule si doresc sa compar casele ca si arhitectura, pozitie fata de soare, clima, solutie constructiva, izolatie, termperaturi de comfort, etc. Poti sa ma contactezi sau sa imi dai un nr de telefon? 0751368397. Merci

    • @alexandrupopa430
      @alexandrupopa430 3 года назад

      @@tartaunultartaunul4901 salut. Nimeni nu isi va asuma niciun calcul, sunt mult prea multe variabile . Daca noi 2 ne facem case identice vom avea consum mult diferit. In general o luna grea de iarna poate ajunge si la 25kw/mp/luna cu tot cu utilitati ( hidrofor,sistem de epurare,boiler,plita,cuptoare,masini de spalat etc etc) conteaza de la cate becuri ai la cat gateste sotia etc.eu cred ca incalzirea electrica este de viitor. Panouri solare, pompe de caldura, eoliana uz caznic .. tot timpul poti imbunatati. Cu siguranta factura lunara de gaz a unei case identice cu una incalzita pe electricitate va fi MULT mai mica, dar si investitia initiala mai mare, cat si posibilitatile de upgrade mai mici. E un risc pe care ti-l poti asuma sau nu.

    • @phanthomel
      @phanthomel Год назад

      @@tartaunultartaunul4901 ți-ai instalat ? Ești mulțumit ?

  • @catalinIntimidatorul
    @catalinIntimidatorul 3 года назад +2

    Foarte frumos. Nici eu nu mi-as monta pompa de caldura. Mai bine platesc factura la curent.
    Intrebare: cum se numeste producatorul cablurilor din pardoseala?

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 4 года назад +3

    Salut , sunt extra curios referitor la facturile pt incalzire ...astept dezvaluiri....sincere bineinteles !

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +2

      Abia astept sa fac teste serioase la iarna. Sper ca pana atunci sa montez si panourile fotovoltaice ca sa vad cat pot produce chiar si iarna. Totul absolut sincer si transparent.

    • @AurasMihaiu
      @AurasMihaiu 4 года назад +1

      Simt o reticentă aici. La fel cum o au mulți. :))

    • @lucianstd
      @lucianstd 4 года назад

      @@AurasMihaiu Bine faci, că ai dreptate.

    • @ioanaturcu4434
      @ioanaturcu4434 3 года назад

      Salut pt un dormitor o bucătărie și baie dormitorul la 20 grade și bucătăria la 18 grade factura de 1100ron și nu au fost temp cu minus. Dar încă nu am terminat de izolat soclul casei, sper ca asta sa duca la un consum asa de mare

  • @tanasoiudan8221
    @tanasoiudan8221 3 года назад +2

    Te urmaresc de mult timp. Sunt abonat la canalul tau. Cu acest vlog te-am "prins". Si voi explica nu atat pentru tine cat mai mult pentru urmaritori tai cum sta treaba cu inacalzirea electrica prin pardoseala. Dar in mod real si nu dorind sa fac reclama. Pentru ca eu am fost in situatia ta , am incalzire electrica in paroseala ( din imaginile din vlogul tau realizez ca este la fel cu ceea ce iti instalezi tu acum) si mi-am facut aceleasi calcule. Deci:
    Intradevar costurile de instalare sunt cele mai mici dintre toate variantele de incalzire.Desi....ma mai gandesc sa afirm asta. Confortul, simplitatea, este extraordinara. Este de neegalat fata de orice alta varianta. Dar........costurile..... iarta-ma ca te dezamagesc.... sunt mult mai mari decat cele pe care ni le prezinti. In primul rand trebuie sa iei in calcul ca neavand gaze, totul va fi alimentat electric: apa calda ( boiler electric), aragaz ( electric). Deci pe langa caldura vei avea si alte costuri fie iarna fie vara. Mai pune in calcul ca pentru incalzirea electrica iti trebuie cel putin o putere de 15 kw ( curent trifazic inslatat-alta cheltuaiala-de ce oare nu amintesti nimic despre asta-parca esti profesionist in ceea ce faci). Sa trecem la cifre: Am o casa cu o suprafata locuibila de 150 mp. Iarna incalzesc aprozimativ 90 mp la o temperatura medie de 21-23 grade celsius. Cost 1200 lei/luna. Pentru restul ( apa calda-boiler electric, aragaz, cuptor, iluminat, tv etc -curent monofazic ). mai platesc inca 600 lei. Deci pret real =1700-1800 lei lunar pentru 90m patrati, 2 persoane.
    Am deja trei ierni si stim cu totii ca au fost ierni cu temperaturi medii peste 0 grade celsius. era sa uit un amanunt esential. Imobilul beneficiaza de izolatie atat exterioara cat si interioara cu ultima tehnologie, tocmai petru ca stiam ca voi folosi incalzire electrica. Panouri fotovoltaice? E mult de comentat aici dar concluzia e una singura: oricat ar fi de fotovoltaice din noiembrie pana in martie.... e o gluma.
    Dar... daca ai bani sa iti permiti asa ceva , da!!!!. Incalzirea electrica prin pardoseala este un lux. Eu inca imi permit, sunt absolut multumit de ea. Sunt constient ca bunastarea nu poate dura la nesfarsit, de aceea am gazele instalate la poarta, Asa ca... "domnule vloger", ar fi bine ca pe viitor sa fii mai corect in ceea ce postezi. Pe mine personal m-ai dejamagit cumplit cu acest vlog. Te urmaresc cu interes pentru vlogurile despre masini electrice pentru ca sunt interesat in a-mi achizitiona o masina electrica. Ma intreb insa cat de corect le prezinti avand in vedere vlogul de azi.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +2

      Informatiile pe care le-am prezentat sunt cat se poate de reale. In privinta estimarilor de consum, la momentul instalarii, aveam doar informatiile oferite de furnizor. Tot in privinta costurilor, estimarea de pret se baza pe un pret al curentului de acum mai bine de un an.
      Urmeaza un video despre productia solara pe timp de iarna si cheltuielile cu incalzirea. O sa spun aici mai multe pentru ca apreciez faptul ca ti-ai alocat timp sa scrii acest mesaj si iti multumesc.
      Casa are aproape 120 mp utili (parter) si podul pe care nu il folosesc are tot 120mp.
      Am incalzit parterul complet.
      Noi suntem 4 persoane din care 2 copii si asta este important pentru ca la noi se foloseste multa apa calda si masina de spalat merge aproape mereu. Un alt lucru foarte important a fost si faptul ca am lucrat cu totii de acasa. Din noiembrie si pana astazi casa nu a avut pauza, adica nu am plecat la munca sau scoala ca sa optimizam consumul.
      Cea mai mare factura a fost 1020 lei dar am avut si facturi de 500 si 700 lei in functie de luna. In luna cu 1000 lei au fost temperaturi si de -15 grade. Pe langa consumul casei in aceeasi luna am inceput sa incarc si masina electrica.
      Productia solara pe timp de iarna nu trebuie neglijata. In zilele cu temperaturi de sub -10 grade, de obicei este soare. In aceste conditii panourile produc foarte multa energie, sunt mai putine ore de soare dar se simte.
      Pentru incalzire ai nevoie de putere instalata mare. Eu am pus trifazat dar oricum aveam nevoie si pentru masina.
      Incalzirea electrica in pardoseala este intr-adevar un lux si costul este mai mare decat ceea ce speram dar cu productia solara cred ca l-am adus la un punct acceptabil.
      Imi este greu sa spun dar cred ca daca as face de la capat poate as pune o pompa de caldura....dar de fiecare data cand ma gandesc la revizii si alte posibile probleme tot la curent ajung...
      O sa fac video in care voi discuta exact aceste doua subiecte: incalzirea electrica si productia panourilor pe timp de iarna. Te asigur ca toate informatiile sunt 100% reale si mai multe voi putea explica in video.

    • @IonelEPopa
      @IonelEPopa 3 года назад +1

      Domnule Tanasoiu și eu am încălzire electrica in pardoseala și va pot spune următoarele. Costul de montaj al întregi instalații este =cu costul pe care firma de gaz mi l-a cerut doar pentru aducerea țevii de gaz, la poarta mea(e adevărat ca ar fi trebuit o traversare subterana a unei străzi, dar e alta poveste). Apoi am luat în considerare toată instalația cu centrală, calorifere și tot tacâmul undeva la 6000 de euro (montata de firma, nu de vre-un Dorel).Cheltuielile pe care le-am avut în ultimi 3 ani au fost cam de 1000 de lei pe luna, aici includ și boilerul electric și celelalte electrocasnice(aragaz și cuptor, mașina de spălat cu uscător, mașina de spalat vase, 2 frigidere pompa hidrofor). Vorbind cu persoanele ce au gazul deja instalat, am aflat ca și ei plătesc aceleași facturi și nu e cu nimic mai ieftin gazul.Per total eu sunt mulțumit cu randamentul încălziri în pardoseală. Mai ieftin există, dar la costuri exorbitante. La noi exista soluția propusa de Eco drive, panouri fotovoltaice on grid. Sănătate și sa auzim de bine

    • @bingomanu
      @bingomanu 2 года назад

      Salut. Este ceva in neregula la calculul tau. Eu am o casa de 150mp (acum are 200mp). Consumul de curent pe dec/ian/feb este cam de 1500-1800 kw. Aici intra tot (2 masini de spalat, cuptor, plita inductie, boiler, lumini in curte toata noaptea si incalzire electrica in pardoseala). Constant in casa 23-23.5gr. Insa izolatia casei este cred ca cea care face diferenta. De la Exterior la Interior am asa: 15cm vata bazaltica, panou DHF, 20cm de fibra de lemn (echivalent celuloza), rigips interior cu spatiu tehnic. Acum ca incalzesc si o terasa de 40mp, care are 13m de perete doar sticla, am urcat consumul la 1800-2000 kw pe luna. La pretul vechi de 0.69 inseamna cam 1.400 ron.

  • @raduchis
    @raduchis 4 года назад

    Am si eu instalat sistemul la casa doar parter 110 mp pereti din BCA de 30 cm izolati cu 15 cm polistiren grafitat , podul e izolat cu spuma poliuretanica cam 15-17 cm, geamuri de calitate buna.Consum pe luna Noiembrie 1143 kw conform termostatelor.E mult , putim habar nu am.Astept idei pt mai bine.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      Cam pe acolo sunt si eu. Ma asteptam sa fie mai putin. Astept sa vad si celelalte luni de iarna ca sa pot analiza mai bine.

    • @georgelmarin4801
      @georgelmarin4801 3 года назад

      Mă scuzați nu o luați de buna dar constructorul meu și vecini cu care am vorbit toți au spus că în primul an când s au mutat au avut probleme cu căldură și consumul atât pe electric cât și gaze cauza ar fi umiditatea din casa din materiale.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      @@georgelmarin4801 este foarte buna informatia asta. O sa documentez evolutia si consumul. Multumesc pentru mesaj!

  • @laurvonavi
    @laurvonavi 2 года назад +1

    Incalzirea cu gaz pentru 4 camere nu costa atat, ai o centrala in condensatie de 24kw care duce pana la 12 calorifere cost 2600....5000 ron, un termo boiler 100/200 litri pret 1500....3000 ron apoi ai calorifere 6..8 bucati ca daca ai 4 camere plus baie hol si bucatarie pui si acolo calorifere, intr-o camera mai mare sau cu doi pereti afara pui doua calorifere oricum 8 ajung si cat mai mari la condensatie pret per calorifer mediu 600....7000 ron plus port prosopul la baie care e 200,...500 ron mergi pe cel mai ieftin, montare calorifer 100....150 de bucata centrala 400...600 ron, boiler 400 ron tras gaz la mine la casa a costat 2500 ron la 25 metri de strada e centrala, plus instalatia si proiectul din casa inca 2500 ron plus robineti filtre vane etc inca 3000 ron pe putin , tevi si alte acareturi 1000 ron transport materiale 300 ron inca o pompa de recirculare pentru calorifere sau boiler 500 ron punerea in functiune e gratuita si facem calcului total 25600 pretul total sa zicem oricum nu sari de 30000 ron nicidaca o faci in pardoseala, putem concluziona ca pretul este intre 25000 si 30000 ron adica undeva pe la 5500...6000 euro cam jumate din ce evaluati dv la pret, si pe electrc e scump din punctul meu de vedere e doar un cablu din nichelina probabil sau ceva aliaj cu rezistenta mai mare nu e nimic complicat de fapt montajul si etapele premergatoare sunt grele asa ca parerea mea e scum pe electric si factura mare si tot asa dar e comod sa zicem, lucru pe care il pot obtine si cu niste panouri radiante puse pe tavan sau sau calorifere electrice sau daca vreau si factura mica pompa de caldura aer aer aer apa sau aer conditionat invertor cu scop mare, asa ca solutia de incalzire electrica in pardoseala o vad doar pentru degivrare alei sau ceva auxiliar temporar sau spatii specifice, avantajele sunt putine si pretul nu e mic, cu toate ca ar trebui sa fie tehnologie aproape zero un cablu de nichelina nimic nou si un termostat, de ce e asa scump ??? pentru ca le comparati cu centralele pe gaz sau cu pompele de caldura ? pai acolo ai ani de brevete si tehnologie nu un cablu intelegeti ce zic ?

  • @alin3322
    @alin3322 4 года назад +9

    Te păcălesc maxim eu am aceeasi încălzire pt o suprafata de 130 metri cu izolatie de 12 cm polistiren llus geamuri 7 camere izolatie tavan 30 cm singurul inconvenient nu am recuperator de caldura .... totul este electric boiler , cuptor , tv etc pe minr ma costat mai putin acum 3 ani adica 2000 euro incluziv montare plus termostate ( cele clasice ) plus 700 euro izolatia suplimentara si pe timp se iarna sub -7 grade platesc in jur de 1300 ron ce spun ei de 500 ron este absurd :)

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      1300 lei/luna este costul pe timp de iarna cu toata energia electrica? Daca este asa nu mi se pare foarte mult pentru 130 mp. Eu am montat o izolatie de 20 cm (multipor) si suprafata este 115 mp. Nu am recuperatoare pentru moment. O sa vad daca reusesc sa produc energie cu fotovoltaice ca sa reduc factura semnificativ. O sa revin cu teste de consum si date mai clare la iarna. Multumesc mult pentru informatii!

    • @alin3322
      @alin3322 4 года назад

      @@ECODRIVE panourile o sa te ajute foarte mult cel putin vara nu mai plătești nimic iarna o sa scada cam 10, 15 % din factura eu am o putere instalata pe caldura de 15 kw plus restul aproximativ 10 kw daca ar merge toate :) pe timp de iarna am un consum de vreo 70 kw pe zi :) nush daca panourile iarna pot produce mai mult de 20 kw :) oricum banii pe ele se scot in 8.10 ani :) pt un sistem de 12 kw :) spor in continuare la tot ce faci

    • @alin3322
      @alin3322 4 года назад +1

      @@ECODRIVE eu nu am loc sa pun atatea panouri :( ar insemna sa umplu toata curtea :))

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 года назад +5

      Salut. Iarna asta tot cu incalzire electrica pardoseala, multipor 20 cm, bca ytong 30 cm, fundatia izolata 10 cm pe tot conturul interior exterior; pod izolatie 22 cm polistiren pe placa; prima iarna media 740/luna oct-aprilie factura totala 135 mp utili parter - prima iarna; toti consumatorii: (mari) boiler electric, plita, cuptor electric, etc. Estimat doar incalzirea 450 Ron/luna. 300 ceilalti consumatori. Zona de living, bucatarie, holuri 23 grade; rest 22. Termostate pe fiecare camera.

    • @florentinarusu3434
      @florentinarusu3434 4 года назад

      @@ConstantinBosca vreau amănunte, poți lăsa un nr de WhatsApp să te contactez??? Mulțumesc

  • @thomasman3670
    @thomasman3670 4 года назад +2

    Dar puteai folosi folie termica PTC peste sapa, direct sub parchet. Eu pun cu fir termic doar la baie sub grresie. Astept testele! Apropos: eu ma deplasez in oras cu monociclu electric. Numai bine

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      Nu stiam de varianta asta dar cred ca rezultatele vor fi similare. Felicitari pentru monociclu, intentionez sa cumpar si eu unul pentru deplasari prin oras 😉

  • @UnCoupDeMain
    @UnCoupDeMain 4 года назад +1

    Ideea e buna doar ca incalzirea o faci iarna cand panourile fotovoltaice produce foarte putin.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      Iarna produc putin dar sper sa compensez vara cu energie pe care o bag in retea 😉

  • @aurelp9796
    @aurelp9796 4 года назад +3

    Scuzama ca te interpelez, frumos filmulet, acum am sa te sfatuiesc, in primul rand plasa de 5 pe care o pui normal nu e indicata, deoarece fierul se dilata la caldura si se contracta la rece, deci posibile crapaturi in sapa calorportoare,, nu esti primul ce face asa greseli, dar nu conteaza ca folosesti sapa traditionala facuta din ciment, nisip, aditiv calorportor si aditiv fluidifiant ai nevoie de fibra sintetica de sika (sikacem) iar firele trebuie puse cit mai aproape de suprafata ptr a reduce distanta, de obicei inclusiv este indicat punerea direct pe sapa sub gresie,

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      La final am pus firele mai sus in sapa. Am descoperit in timpul utilizarii ca este mult mai bine sa pui firele cat mai la suprafata ca sa nu astepti foarte mult sa se incalzeasca suprafata. Daca stiam cred ca as fi pus firele chiar sub gresie...nu stiu daca se poate. Este foarte buna observatia ta. O sa mai fac cateva materiale video ca sa vedem consumul si o sa explic si lucrul asta.

    • @aurelp9796
      @aurelp9796 4 года назад +1

      @@ECODRIVE deci, asa se pune cind vorbim de ceea electrica, si tiam spus ai facut mare mare greseala cu sirma de 5, este o greseala ce te poate face sa regreti totul

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      Nu mai retin exact dar stiu ca in sapa a fost pusa o substanta tocmai ca sa elimine posibilele crapaturi. O sa vedem in timp daca a fost executata corespunzator.

    • @aurelp9796
      @aurelp9796 4 года назад +7

      @@ECODRIVE daca vreodata ai nevoie de sfaturi in domeniul constructiilor, de la fundatii, pina la acoperis, trimite mi un mesaj si ti voi raspunde, fac constructi doar afara din romania si lucrez doar in constructi de consum redus, apropo.... greseala mare pe care ai facut-o esta ca nu ai folosit banda perimetrala peste tot de 5mm, aici de fapt se greseste foarte mult in romania zidurile perimetrale sunt mai totdeauna unite cu zidurile despartitoare, deci toata caldura din ziduri este pierduta, eu tot ce construiesc, am obligatia sa fac o proba iar daca pierderea este mare sunt obligat sa refac totul, deci nu ma risc, fac totul respectind absolut totul, asa evit neplaceri si pierderi financiare

    • @aurelp9796
      @aurelp9796 4 года назад

      @@ECODRIVE ce tip de sapa a fost, traditionala sau anhidrida,

  • @avivstoica
    @avivstoica 4 года назад

    Foarte frumos

  • @Mithosaurus
    @Mithosaurus 4 года назад

    Nu stiu cum calculati dar la mine intreg sistemul pe gaze ( racordare, centrala si chiar una smechera cu boiler incorporat care a costat 10000 lei, tevi pex, calorifere... si incalzire pardoseala doar in bai hol si bucatarie, termostat cu wifi salus si alte nimicuri) a costat cam 5800 euro. Daca luam centrala si boiler separat era totul cu 800 euro mai ieftin. Si cu izolatie foarte buna costul lunar este de 230-260 lei pe luna. Eu zic ca e foart bine.

    • @lucianstd
      @lucianstd 4 года назад

      Ai dreptate, costul pe curent ar fi fost de cel puțin 5 ori mai mare.

    • @bingomanu
      @bingomanu 2 года назад

      @@lucianstd Costul pe curent ar fi fost de 2-3 ori mai mare. Insa acum costurile sunt altele.

  • @marianmarin8788
    @marianmarin8788 3 года назад +2

    Domnule Ciprian, avantajele pe curent sunt mult mai multe decat le-ati mentionat... (la incalzirea cu gaze mai sunt costuri de verificari, revizii, ISCIR centrala, la 2 ani, care in afara de bani mai inseamna si o grija in plus, adica alt stres)... in viitorul nu foarte apropiat pompele de caldura si alte sisteme de incalzire cu gaze vor fi mai mult decat depasite... din calcule, daca gazul se va scumpi cu 10 bani pe kWh, deja nu mai este eficienta incalzirea cu gaz, iar acum cu liberalizarea energiei, cand Engie vinde curent electric, si Enel gaze... se pare ca incalzirea electrica va lua locul incalzirii cu gaze cat de curand.
    Intrebare: Cat a costat un pachet de cablu de incalzire?
    Stima.

    • @iCONFORT.incalzire.electrica
      @iCONFORT.incalzire.electrica 3 года назад +1

      Buna observatie asa este cum ati observat, multi nu sunt constienti sa vada asta si nu le ia in considerare cand alege un sistem de incalzire, care este o investitie pe un termen foarte lung.
      Investitia intrun pachet de cablu cu termostat variaza intre 30 -35 euro/mp Garantie 20 Ani

  • @mariusserban7562
    @mariusserban7562 4 года назад +1

    Ciprian, daca vrei sa devii prosumator vezi ca pentru sisteme fotovoltaice cu puteri instalate de peste 11kW iti cer astia dispecerizare. Asta inseamna ca dispeceratul energetic poate sa iti opreasca sistemul si nu mai produci nimic. Asadar daca vrei sa injectezi in retea, maxim 11kW putere instalata (ordine ANRE 228/2018 si mai nou 69/2020). Mai multe daca vrei vb in privat.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      Multumesc foarte mult pentru informatie. O sa vorbim in privat cand ajung la fotovoltaice.

    • @andreicristianciocoiu6035
      @andreicristianciocoiu6035 4 года назад +1

      Salut si scuze de deranj,si eu sunt interesata de sistemul asta de incalzire in pardoseala si totodata si de panouri fotovoltaice ,casa 120mp2 am vazut comentariul tau si asi dori daca se poate sa imi dai si mie niste detali.o zi buma multumesc

  • @iCONFORT.incalzire.electrica
    @iCONFORT.incalzire.electrica 3 года назад

    Pe Iarna viitoare ati putea monta un contor inteligent pe partea de incalzire care masoara consumul pe ore, zile si pe Luna asa ati putea separa cat consuma incalzirea si cat consuma restul casei eu am incercat asa si am detalii mult mai clare, la care pot face o inbunatatire.

    • @IonelEPopa
      @IonelEPopa 3 года назад +1

      Nu e neapărata nevoie, eu de exemplu am termostate inteligente pe fiecare camera și din meniu poți vedea câți KW s-au consumat /încăpere,cu condiția sa setezi bine de la început puterea instalata. Apoi doar intri în meniu și vezi consumul, pe zi, pe luna pe an...

    • @iCONFORT.incalzire.electrica
      @iCONFORT.incalzire.electrica 3 года назад +1

      @@IonelEPopa Da si asa se pote este o variant buna, eu mam referit daca omul are deja instalata termostatele si nu are acest functie in meniu este o varianta buna ce ziceti.

  • @Saltim-mv1gm
    @Saltim-mv1gm 3 года назад +1

    Buna ziua, ce izolatie aveti la casa ? Fundatie, exterior, mansarda? Din ce este facuta casa? Ce suprafata utila aveti ? Ce pret aveti la curent in perioada aceasta de octombrie - noiembrie doar pentru incalzire in pardoseala . Va multumesc anticipat pentru raspuns

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      Izolatie - Multipor 20 cm
      Izolatie fundatie - polistiren extrudat 10 cm
      Izolatie mansarda - spuma poliuretanica cu celula inchisa 7-9 cm
      Casa este construita cu BCA Ytong de 25 cm.
      Suprafata utila 120 mp + pod 120 mp. Podul il folosesc partial. Nu este incalzit dar las de multe ori scara deschisa si incalzesc partial.
      Cel mai mult am avut un consum de 1900 kWh/luna, anul trecut prin ianuarie cand am avut si -15 grade.
      In octombrie - consum 1200 kWh si productie 1500 kWh
      In noiembrie (pana acum) - consum 1200 kWh si productie 900 kWh.

  • @EasyToDIY
    @EasyToDIY 4 года назад

    excelent

  • @NicuDoca
    @NicuDoca 4 года назад +1

    Pompa aer-apa nu e 12000 euro. Desigur depinde de furnizor, insa sunt destule sisteme in jur de 6000 euro, adica jumate din juma. Iar consumul de energie electrica totala e net inferior, daca adaugi costurile instalatiei solare nu e nicio discutie, pompa de caldura castiga 1000%

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      Pompa de caldura este mult mai eficienta si costurile au scazut in ultimul an. Panourile fotovoltaice sunt deja alta poveste si pe langa consumul de energie normal eu intentionez sa incarc si masinile tot de la soare.
      Daca ar fi sa construiesc din nou as folosi o pompa aer-apa.

  • @TractoRila
    @TractoRila Год назад

    Eu cred ca problema consumului mare de curent este undeva in zona asta:
    "Izolatie mansarda - spuma poliuretanica cu celula inchisa 7-9cm
    Suprafata utila 120 mp + pod 120 mp. Podul il folosesc partial. Nu este incalzit dar las de multe ori scara deschisa si incalzesc partial"
    Izolatia nu este suficienta si eficienta, iar cei 120mp de pod neincalzit....

  • @danielenache54
    @danielenache54 2 года назад +1

    Cat a consumat încălzirea in pardoseala in luna decembrie 2021?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад +1

      In decembrie am avut un consum total de energie de 2556 kWh. Impartirea aproximativa a fost astfel:
      - electronice 400 kWh
      - incalzire apa calda menajera 300 kWh
      - incarcare masini 400 kWh
      - incalzire 1300-1400 kWh
      Tot in decembrie am avut si cea mai mica productie solara (523 kWh). Factura a fost in luna decembrie de 1600 lei.
      Anul acesta, cu introducerea compensarii cantitative, cu siguranta productia totala anuala va fi mai mare decat tot consumul casei (inclusiv incarcarea masinilor).

  • @costin808
    @costin808 4 года назад +1

    Interesant. Pentru o casa, construita in regim de casa pasiva, suprafata de 100 mp, care ar fi puterea maxima instalata, si costul maxim?

  • @Spiritual-Sniper
    @Spiritual-Sniper 3 года назад

    am platit 8000lei curentul in 3 luni de iarna cu incalzire electrica,casa neizolata 100m2

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад

      Cam mult, cu izolatie ar trebui sa poti reduce cel putin la jumatate.

  • @popioan8280
    @popioan8280 Год назад

    Salutare, ce recomandări aveți pentru o încălzire electrică în pardoseală dar care să nu fie complementară cu cea termică . Ce grosime trebuie să aibă firul de încălzire?
    Ce plasă electrică de pardoseală recomandați care să poată fi montată pe sub mobilă și să reziste la rupere . Ce temperatură trebuie de încălzire trebuie să aibă firul de încălzire pentru că temperatura în imobil să ajungă la 22°, fără încălzire suplimentară? Puteți să -mi recomandați produsele unei firme care respectă cerințele de mai sus?

    • @popioan8280
      @popioan8280 Год назад

      SPC-ul rezistă la încălzirea electrică, astfel încât să se asigure o temperatură de 22° în locuință?

  • @doityourselfprojects5744
    @doityourselfprojects5744 3 года назад +1

    Te salut
    Spune-mi te rog cum ti se pare consumul?
    Eu am centrala electrica de 6kw si radiatoare de aluminiu, am consumat pe ianuarie 1800de kw ,februarie 1500 de kw , nu sunt multumit de boilerul electric ,am un Tesy de 150l si a consumat aprox 600 de kw pe ianuarie ,intentionez sa-l schimb cu un Ariston Lydos Hybrid.Incalzesc 105 mp foarte bine izolata casa.

  • @lucazzz8518
    @lucazzz8518 4 года назад +7

    Cat cost ma 10.000 de euro ? Lasa ca r buna soba pe lemne

    • @madalinmadalin5083
      @madalinmadalin5083 4 года назад +2

      Dacă nu îți permite sa dai 10 mii e si normal sa stai la lemne

    • @marianmarin8788
      @marianmarin8788 3 года назад +1

      A zis 4500 cu tot cu automatizare... adica programarea temperaturii de pe telefonul mobil, Google, etc. chestii complicate...
      Si la lemne ai automatizare pe Google.. pui deștiul pă "taciul" dă pă ecranu mobilului , tai lemne, pui gaz pe ele, dai foc, scoti cenusa, chemi cosarul sa curete cosul, ... da e bine ca, cosarii cica aduc noroc..
      Hai bafta.

  • @FermaluiUrsache
    @FermaluiUrsache 2 месяца назад

    Cablul monofilar de încălzire iradiază?

  • @addictedtonature5017
    @addictedtonature5017 2 года назад

    Am montat încălzirea electrica și la o săptămâna distanță aplicația termostatului DeviregSmart spune ca termostatul nu este conectat iar termostatul este puțin cald și nu se mai aprinde.Ceva păreri ?Multumesc!

  • @marcelman4850
    @marcelman4850 22 дня назад

    Buna o antrebare pe ce tensiune se lucreaza 220,,,,,sau 3,80.

  • @adryansimon8513
    @adryansimon8513 3 года назад +1

    Am o căsută de 55mp înălțime de 2,30m izolată cu vată bazaltică de 10cm cât m-ar costa o factura lunar și dacă mise merita pe energie?

    • @marianmarin8788
      @marianmarin8788 3 года назад +1

      Izolata cu vata bazaltica de 10 mm???? E ca si neizolata... Poate vrei sa zici 100 mm...
      Daca e izolata cu 100 mm, aproximativ cat te-ar costa gazul cu un +/- 5-10%, daca ai gaz, si daca locuiesti in ea permanent. Daca e "casuta"de vacanta/week end, vezi ca incalzirea in pardoseala nu este atat de rapida ca cea cu calorifere...Daca cu calorifere in 60 min de forja ridici temperatura de la 15 *C la 21*C, cu incalzirea in pardoseala iti trebuie vreo 24 ore. Asa ca daca pleci vineri seara dupa job, va trebuie sa o programezi sa inceapa sa incalzeasca de joi seara... Cat ar fi casa de izolata, tot pierde 10-15*C in 4-5 zile de repaus intre week end-uri, si chiar mai mult daca lipsesti cu saptamanile din ea..
      Un coleg, casa renovata, pana intr-o 100 mp, izolata, incalzire electrica in pardoseala, temperatura ambientala 22*C, in iarna asta nu foarte geroasa a platit intre 500-600 lei... iernile trecute, cu temperaturi mai scazute 700-800 lei.. In pret a intrat toate consumurile de curent, apa calda menajera, iluminat si ce mai face omul in casa, masina spalat, tv, etc.
      Si inca ceva, cu incalzirea electrica NU ajungi la temperaturi ambientale de 25-26*C fara sa bagi mana in buzunar.
      Concluzia: decat sa faci incalzire cu gaze, mai bine cu incalzire electrica in pardoseala. In maximul doi ani pretul gazului se va apropia de pretul curentului, si atunci incalzirea cu gaze va fi mult mai scumpa si TOTAL ineficienta...
      Numa de bine.

  • @PWRTechVideos
    @PWRTechVideos 3 года назад +2

    Salut,
    Felicitari pentru ce ai realizat. Ceva de genul vreau si eu sa fac,adica sa am totul electric prin casa(incalzire electrica in pardoseala,cuptor electric/plita,masina electrica si bineinteles vreo 50 de panouri fotovoltaice monocristaline perc de 390W, ca sa stiu ca pot avea curent suficient si pe timpul iernii sau cand este înnorat).
    Zi-mi si mie de unde ai cumparat incalzirea electrica in pardoseala. 4.500 euro la suprafata aia de 115mp mi se pare super ok ca si bani. Eventual lasa-mi un link de unde le-ai luat.
    Multumesc!

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад

      Incalzirea in pardoseala am cumparat-o de la Total Heat.

    • @PWRTechVideos
      @PWRTechVideos 3 года назад

      @@ECODRIVE Mersi de info!
      Tot ei au asigurat si montajul,sau ai apelat la un instalator specializat pe domeniul asta?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      @@PWRTechVideos Montajul a fost tot de la ei. Acum am si date de consum.
      Consumurile au fost asa:
      - noiembrie 1464 kWh (320 kWh din panouri)
      - decembrie1688 kWh (317 kWh din panouri)
      - ianuarie 1908 kWh (706 kWh din panouri)
      Acesta este consumul de energie total, care include caldura, apa calda si ceilalti consumatori.

    • @kiralya1830
      @kiralya1830 3 года назад

      @@ECODRIVE buna , include si incarcare masina electrica ?daca da cat ai bagat in masina in kw ?daca ai informatia asta . Felicitari pentru cea ce faci !

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      @@kiralya1830 am incarcat de cateva ori masina dar nu foarte mult. cred ca sunt maxim 100 kWh pentru masini. Urmeaza sa instalez o statie mai puternica acasa si o sa incarc mai mult. O sa fac un raport si pe timp de vara ca sa vedem daca putem sa compensam cu productia de vara tot consumul din iarna :)

  • @ralucaanton6330
    @ralucaanton6330 7 месяцев назад

    Buna ziua! Oare este posibil de montat incalzire electrica in pardoseala sub dusumea de lemn, fara sapa?

  • @Bulhard
    @Bulhard 2 года назад

    Buna , am o cabana facuta pe piloni si pardoseala este la aproximativ 70cm de pamant, am pus in partea de jos a grinzilor de lemn scandura si intre grinzi am bagat vata minerala de 10cm si deasupra am pus osb de 22mm peste care vreau sa pun incalzire electrica (covoras) si peste gresie. imi puteti zice cum ar fi mai bine sa o fac, peste osb trebuie sa pun ceva si dupa covorasele electrice? multumesc

  • @ConstantinBosca
    @ConstantinBosca 2 года назад +1

    Salut. Parca e tras la indigo proiectul tau cu casa mea. Bca Ytong (eu 30 A+), Multipor 20, fundatii 10 cm si sapa; incalzire electrica in pardosea 7 zone, 135 MP utili parter. Consum ultimii 2 ani aprox 10500 kwh anual toti consumatorii exclusiv electric. Eram si eu reticent la fotovoltaice dar incep sa inteleg ca merita investitia. ventilatie cu recuperare ?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад

      Salut! Ai consumat mai putin decat mine :)
      Eu am avut anul trecut 17.000 kWh dar am incarcat si masinile electrice. Tot anul am lucrat de acasa si toti consumatorii au fost porniti.
      Panourile cu siguranta sunt o afacere. Ca sa nu mai platesti nimic ai avea nevoie de un sistem de aproximativ 10 kW. Intr-un an poti produce in jur de 12.000 kWh. La pretul actual al energiei iti recuperezi investitia in 3-4 ani.
      Si eu ma gandesc la ventilatie cu recuperare de caldura dar inca nu am facut pasul. Inca ma documentez, oscilez intre un sistem centralizat si unul descentralizat cu recuperatoare pe fiecare camera (cel puti o parte din casa).

  • @bistritzaro
    @bistritzaro 3 года назад +1

    Sapa cati centimetrii are? Una este sa se incalzeasca 2 cm de sapa si alta este sa se incalzeasca 5 cm de sapa. Nu se poate instala si in sistem uscat? Adica, sa numai pui sapa peste si sa pui direct parchet/podea se incalzeste mai repede in casa,si costurile fiind si mai mici.

    • @iCONFORT.incalzire.electrica
      @iCONFORT.incalzire.electrica 3 года назад

      De obicei se toarna 4 cm de sapa si peste ea gresie ca sa mentina mai mult timp caldura, dupa ce incalzirea sa oprit sapa ramane calda inca vreo 3 ore. Dezavantajul parchetului este ca blocheaza putin caldura, fiind ca lemnul este un bun izolator. Cablul incalzitor se poate pune si in adezivul de gresie, asa avem o grosime de max 1.5 cm. Sau sunt covorasele care vin direct sub parchet, importanta la fiecare varianta este ca izolatia sub incalzire sa fie cat mai mare sa nu incalzim placa de beton aiurea.

  • @diaconumihai652
    @diaconumihai652 4 года назад +3

    Multumim pentru informație. Ideea noastră era să construim o casă pasivă la anul dar cu criza asta probabil că va fi peste doi ani și unul din punctele cu cele mai multe dubii e cel al încălzirii. O pompă de căldură ca și geotermală presupune o mare investiție pentru exploatare foarte puțină dacă Casa e pasivă cu adevărat așadar mi se pare o soluție extraordinară cea cu încălzire în pardoseală electrica pe care să o pornești foarte rar doar atunci când ai nevoie și să fie ca un backup. La o casa pasiva probabil ca problema supraincalzirii vara e mai acuda decat a frigului iarna... Ce consum are in perioada de varf (consum instantaneu)?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +2

      Deocamdata nu am reusit sa testez consumul pentru ca nu am avut vreme rece de cand m-am mutat. Puterea variaza intre 2 si 14 kw maxim daca pornesc toata casa. La iarna o sa vedem consumul real si atunci o sa stim mai exact. Pentru moment casa pare racoroasa dar o sa vedem si vara cum se comporta. O sa revin cu materiale video mai detaliate pe acest subiect

    • @hulubei
      @hulubei 2 года назад

      La o casa pasiva cea mai mare problema, de care nu mentioneaza in fapt nimeni, este adaptarea la stilul de viata pasiv. Casa pasiva nu este o casa, este un stil de viata. Ai pisici? Le place sa se plimbe pe afara si in casa toata ziua? S-a dus visul casei pasive.
      In plus, cum ziceai, problema unei case foarte izolate, in Romania, este racirea ei pe timp de vara. Trebuie sa gandesti multe metode de umbrire si tot ajungi poate la o pompa de caldura cu care sa poti face rece vara prin tavane si pereti radianti.

  • @ady6453
    @ady6453 11 месяцев назад

    Ce garantie are firul electric daca se arde trebuie scos parchet gresie șapă?

  • @hotsouce3872
    @hotsouce3872 7 месяцев назад

    Salut. Ce model de cablu ai folosit si daca poti recomanda un producator de cablu?

  • @mihaicojocaru3636
    @mihaicojocaru3636 2 года назад +2

    Salutare!
    Secțiunea asta de comentarii mi se pare foarte folositoare (am învățat multe, pe lângă clipul propriu zis), așa că sunt curios dacă poate funcționa ca un forum :)
    Aș vrea să știu cum funcționează încălzirea în pardoseală într-o zonă montană, unde iernile sunt mult mai lungi și mai dure, cu temperaturi sub -10 grade constant (Harghita).
    Din celelalte comentarii observ că ar fi de preferat o pompă sol-apă, cu încălzire în pardoseală prin țevi (nu cabluri electrice). Dar sunt curios dacă există cineva care a implementat o soluție similară într-o zonă de munte și ce părere are despre asta. De asemenea, aș vrea să știu dacă panourile fotovoltaice sunt un ajutor suficient de bun (încât să merite investiția) într-o zonă montană, sau dacă ați încercat și mini-eoliene sau alte opțiuni de a produce energia.
    Sunt în procesul de achiziționare a unei case de lemn (relativ nouă - 2013) izolată bine, suprafată 170 mp, Parter + mansardă locuită, într-un sat din Harghita unde nu există gaze (și chiar dacă ar exista, le-aș cam ocoli, dacă găsesc o soluție bună mai prietenoasă cu mediul). Încă mă documentez, dar cele două soluții între care oscilez momentan sunt:
    1. Centrală electrică + puffer + sistem de calorifere, la care să adaug în anul următor încălzirea în pardoseală cu agent termic. Pe lângă astea, aș păstra și un șemineu (există deja cu tot cu horn) care să ajute în lunile super-geroase, și mă gândesc chiar să îl conectez și pe el la puffer, ca să susțin încălzirea din toată casa, atunci când chiar e nevoie. Pentru compensarea facturilor, aș vrea să montez și panouri fotovoltaice (un kit de 8 kwh pentru început, care să mai fie suplimentat în timp).
    2. Pompă sol-apă + puffer + sistem de calorifere, la care să adaug în anul următor încălzirea în pardoseală cu agent termic. Șemineul ar rămâne, iar planul cu panourile fotovoltaice s-ar implementa în anii următori.
    P.S. Motivul pentru care nu voi monta încălzirea în pardoseală chiar de la început este bugetul limitat. Când vom face asta, vom înlocui toată gresia, faianța, parchetul și mobila, deci nu ar mai rămâne bani de altceva... Deci ar trebui să mă asigur că pot construi în timp, dar suficient încât să pot traversa prima iarnă decent :)
    Sunt curios voi ce ați alege și de ce. Vă mulțumesc mult, dacă vă luați din timp pentru a răspunde argumentat.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад

      Suprafata casei este destul de mare si in cazul asta as alege o pompa de caldura si panouri fotovoltaice.
      Cu o pompa de caldura, chiar si aer-apa, costurile sunt mai mici decat cu gaz. La mine casa este mai mica si foarte bine izolata asa ca pot merge cu cabluri direct pe electric.
      Panourile sunt rentabile, mai ales ca a fost introdusa legea compensarii cantitative. Daca introduci 10 kWh in sistem poti sa extragi 10 kWh. Asta iti permite sa produci mai mult in anumite momente si sa compensezi cu consumul mai mare din alte perioade. Aivi depinde de orientatea acoperisului si de umbrirea din zona.
      Urmeaza sa testam si o eoliana. Deocamdata nu am foarte multe informatii dar voi reveni cu video imediat ce se va monta prima eoliana la care vom avea acces.

    • @phanthomel
      @phanthomel Год назад

      Ați încercat încălzirea electrica in zona dumneavoastră ? Cum este pana acum ?

  • @carmencarmen1473
    @carmencarmen1473 Месяц назад

    Ce siguranțe ați pus la tabloul electric?

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua Месяц назад +1

    Acuma dupa 4 ani de zile... onest vorbind, cum se comporta incalzirea economic vorbind ? In ce zona sunteti daca se poate ?
    Multumesc anticipat.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Месяц назад +1

      Este mai eficient cu o pompa de caldura. Acum 4 ani pompele erau foarte scumpe. Daca ar fi ca astăzi sa fac investiția as monta pompa de caldura.

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Месяц назад

      @@ECODRIVE Aha ... ok ...si mersi mult de onestate
      Totusi, dat fiind ca incalzirea electrica ii mult mai comoda, ii exagerat de mult ca si cost ?
      Mersi din nou

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Месяц назад +1

      @@MrDenisJoshua eu consum aproximativ 1000 kWh pentru încălzire. Depinde de furnizorul de energie. Exista parti foarte bune legate de fiabilitate si de lipsa de mentenanță. Daca luam in calcul un pret de 0,8 la Hidroelectrica, 800 lei/luna incalzirea nu este mult. De menționat ca eu am casa foarte bine izolata. Avantajul meu este ca nu plătesc aproape nimic pe energie 8-9 luni/an pentru ca am panouri iar costul pentru incalzire este doar vreo 3 luni/an. Este mult de discutat dar sper sa foe de folos informatiile.

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Месяц назад +1

      @@ECODRIVE Este foarte de folos... mersi tare mult. Ar putea fi un subiect de video acum dupa ceva ani de zile.
      Eu ma interesez pt. o casuta in colina de 80m2 circa. (complect Off Grid)
      Izolez peretii cu 15cm (structura de lemn) + 20cm. pe exterior.
      16 kW panouri cu 2 invertere si 3 seturi de bateri de acumulare de aproape 16kW fiecare.
      Eventual daca vad ca nu ajunge, mai pun un generator pe benzina de 6 kW care sa reincarce bateriile in caz de umbra multa :-)
      Mersi din nou.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Месяц назад +1

      @@MrDenisJoshua un generator te va ajuta mult pentru zilele critice. Pentru ca vei fo offgrid obligatoriu pompa de caldura 👍

  • @vasipreda591
    @vasipreda591 2 года назад

    Ca incalzire secundara e buna sa mai alungi egrasia,nu ca un mijloc principal de incalzire !

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад

      Eu o folosesc ca incalzire principala. Nu am alta sursa de incalzire. Consuma mai mult dar nu necesita intretinere.

  • @tibilatis1757
    @tibilatis1757 3 года назад +1

    Intrebarea este ce nivel de unde electromagnetice induce acest sistem,s-au facut studii cat de sanatos este sa stai pe un gratar electromagnetic?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад

      Am masurat radiatia electromagnetica cu echipamente profesionale. Este cu mult sub nivelul admis. Am facut si masuratori pentru Radon si a fost ok.
      Acestea sunt rezultatele acestui tip de cablu dar nu stiu daca este la fel pentru alte tipuri de cablu. Ma astept ca cele mai ieftine sa nu fie atat de ok.

  • @tudorcoconu
    @tudorcoconu Год назад +1

    Buna ziua, am mai vorbit cu Dvs si cand am cumparat sistemul de panouri . La fel ca si Dvs am calculat toate posibilitățile. Am ajuns tot la incalzirea in pardoseala electrica. Doresc sa stiu care este cea mai bună varianta , am vazut ca sunt si covorașe direct cu termostat . Sunt eficiente?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Год назад

      Nu as monta covorase pentru ca nu par foarte fiabile si sunt mai degraba pentru suprafete mici.
      Poti merge si cu incalzire clasica, adica agent termic in pardoseala, pe care sa il incalzesti cu o centrala electrica in prima faza. Asta ti-ar da independenta sa adaugi pe viitor o pompa de caldura sau oricare alta sursa de incalzire. Ai putea fi mai flexibil pe viitor.

    • @tudorcoconu
      @tudorcoconu Год назад

      @@ECODRIVE am inteles, ce tip de incalzire electrica in pardoseala imi recomandați sau ce ati montat dvs acasa in 2019 , cred ca deja aveti niște rezultate . De ce imi doresc incalzirea in pardoseala electrica, pentru ca am montat 8 kwh panouri . Consumul casei mele este de 7 kwh pe zi . Iar pentru a elimina definitiv gazul . Vreau sa ma axez numai pe electric atata timp cat am o grămadă de kwh pe care ii injectez in retea

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Год назад

      @@tudorcoconu eu consum in lunile de iarna 1000-1200 kWh pentru incalzire. Cablurile sunt de la TotalHeat, se numesc Raychem.
      Cu 7-8 kW de panouri cred ca ai nevoie de pompa de caldura cu incalzire in pardoseala ca sa elimini gazul fara costuri suplimentare. Asta este motivul pentru care iti spuneam ca poti merge cu tevi in pardoseala si centrala electrica, in prima faza si ulterior poti sa schimbi centrala electrica cu pompa de caldura. Daca mergi cu cabluri nu vei putea trece la pompa de caldura.

    • @tudorcoconu
      @tudorcoconu Год назад

      @@ECODRIVE nu imi permite actuala pardoseala sa ma ridic foarte mult, deasta optiunea ar fi incalzire electrica in pardoseala. Mentionez ca la ora actuala am centrala pe gaz si aer conditionat, pana acum am mers cu ambele si am o factura la gaz de 200 lei

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Год назад

      @@tudorcoconu aerul conditionat este o pompa se caldura (aer-aer) si este foarte eficient pentru incalzire. Poti sa iei in considerare folosirea lui sau chiar sa mai montezi unul daca este nevoie

  • @doruserban6344
    @doruserban6344 4 года назад

    Spuneti ca nu e mare diferenta intre costul lunar cu varianta electric fata de gaz. Diferenta este de 100%
    250 lei pe gaz si 500 electric
    Asa spuneti dumneavoastra

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      In procente diferenta este mare, sper sa nu fie diferenta mare ca bani. In luna noiembrie m-a costat cam 700 lei incalzirea. Onsa strang date peste iarna si o sa revin cu un video mai detaliat.

  • @danielenache54
    @danielenache54 3 года назад +1

    Ce consum de curent aveti intr.o zi de iarnă? In medie

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      In cele mai friguroase luni am avut aproximativ 60 kWh/zi, tot consumul casei.
      Cam jumatate am produs direct de la soare si jumatate din retea.

  • @jocker8817
    @jocker8817 3 года назад

    Si eu sunt interesat pt o incalzire in pardoseala electrica ideea e ca sunt intr-o zona de munte iar peretii au 35cm grosime si la etaj am dusumea de lemn de 40mm geosime, ce recomandari ati avea ? Va multumesc!

  • @luciansfichi4838
    @luciansfichi4838 3 года назад +1

    Se poate monta sub parchet si SA pun parchet Direct pe cablu

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      Nu cred ca merge sistemul asta dar presupun ca exista si pentru asa ceva. Ideal ar fi sa fie ingropat in sapa.

    • @iCONFORT.incalzire.electrica
      @iCONFORT.incalzire.electrica 3 года назад +2

      Chiar modelul asta nu se poate doar este varianta care este un covoras electric de 2mm grosime pe care punem pe un polistiren subtire si peste asta vine direct Parchetul, numai special pentru incalzire electrica ca sa nu blocheze caldura.

  • @1raducu972
    @1raducu972 2 года назад

    ce sapa trebuie la incalzirea in pardosea?

  • @narciscroitoru4929
    @narciscroitoru4929 3 года назад +1

    Ce instalatie electrica necesita aceasta incalzire electrica in pardoseala?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад

      Eu am instalat trifazat cu o putere de 21 kW.

  • @plecatlapescuitfish3131
    @plecatlapescuitfish3131 2 года назад

    salutare - imi poti spune cat ajunge mp2 de manopera ?

  • @mirceavis
    @mirceavis 3 года назад +1

    Ce putere ai obtinut de la Enel in ATR?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад

      Am trifazat de aproximativ 20 kW

  • @catalinpeptanariu5096
    @catalinpeptanariu5096 3 года назад +1

    Te salut! Felicitari pt video! Ai facut un calcul aproximativ macar al costului energiei electrice pe o luna de iarna? Mersi mult!

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +2

      O sa fac un video in martie cu toate costurile. Astept regularizarile ca sa fie datele corecte.

    • @catalinpeptanariu5096
      @catalinpeptanariu5096 3 года назад

      @@ECODRIVE mersi mult pentru raspuns!

  • @genmckane3232
    @genmckane3232 4 года назад +1

    Incalzirea electrica in pardoseala ridica consumul de energie electrica foarte mult. In cazul de fata cum pot fi generati cei 14KW de energie? O sursa este reteaua de energie electrica, alta sursa sunt panourile fotovoltaice si probabil vreun generator in caz de urgenta. Problema este ca fix iarna, randamentul panourilor fotovoltaice este cel mai slab + zapada de curatat, iar noaptea te bazezi doar pe retea. Marea problema al acestui tip de incalzire este dependenta imensa pe disponibilitatea retelei de energie electrica. Singurul avantaj este pretul scazut la: materiale + manopera.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      La iarna o sa fac teste de consum. Pana acum am prins doar cateva zile mai friguroase si este greu sa estimez un consum. Puterea instalata este 14 kw dar nu am avut un consum instant mai mare de 7-8 kw, zonele din casa pornesc diferit in functie de programare si temperatura. O sa incerc sa produc cat mai multa energie din fotovoltaice si atunci vom vedea daca sistemul este fezabil.

    • @AndreiBanciu
      @AndreiBanciu 4 года назад

      Și marea problemă la încălzirea cu centrală pe gaz este "dependența imensă pe disponibilitatea rețelei de distribuție gaz". Plus dependență de curent electric.

    • @genmckane3232
      @genmckane3232 4 года назад

      @@AndreiBanciu comparatia este intre incalzirea in pardoseala electrica si incalzirea cu agent termic. Cea cu agent termic poate fi alimentata atat cu sursa pe gaz dar si cu pompa de caldura aer-apa. Spre exemplu o pompa de caldura aer-apa, ptr fiecare 1kw energie electrica, produce intre 3 si 4kw energie termica. Sunt curios la ce pret a ajuns sistemul de panouri fotovoltaice.

  • @ggzcs
    @ggzcs 3 года назад +1

    Salut ! Povestește te rog, cum ai trecut iarna asta. Numai bine!

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +3

      O sa fac un video pentru ca sunt multe detalii legate de consum (am lucrat toti de acasa, am incarcat si masinile). Cel mai mare consum inregistrat in lunile in care am avut si -15 grade a fost de 1900kWh. Acum depinde de pretul pe care il are fiecare la energie. Eu am produs din panouri in jur de 1000kWh si am avut cel mai mare cost cu toata energia (electronice, apa calda, incarcarea masinilor, gatit, etc) de 900lei/luna.
      Sper sa iti fie de ajutor 👍

    • @ggzcs
      @ggzcs 3 года назад +1

      @@ECODRIVE Mulțumesc pentru faptul ca ai găsit timp sa imi răspunzi. Aștept cu interes un video detaliat, deși am înțeles clar din răspunsul tău. Te salut, sa fii bine!

  • @danielbanciu51
    @danielbanciu51 9 месяцев назад

    Salut, cum funcționează acum sistemul? Te gândești că era mai eficient o pompă de căldură sau ai merge pe aceeași variantă?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  9 месяцев назад +1

      sistemul functioneaza ok pentru ca este cea mai fiabila solutie dar cred ca daca as face de la inceput as merge pe o pompa de caldura sau cel putin as pune tevi in pardoseala ca sa pot schimba oricand solutia de incalzire.

  • @Andreea-mm9wz
    @Andreea-mm9wz 3 года назад

    Salut, cum pot apela si eu la serviciile domnului care a ajutat la montaj?
    Multumesc!

  • @petrepop894
    @petrepop894 3 года назад

    Încălzirea electrică e posibilă doar în pardoseală?
    Poate fi adaptată și la calorifere? sau pe un perete? sau pe tavan?
    Noi ne-am construit casa mai demult si locuim în casa din anul 1995, când nu era la modă încălzirea în pardoseală.
    Acum ar fi mare deranj și pagubă să scoatem parchetul masiv pus cu bitum, să spargem sapa, ...

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      Se poate monta o centrala electrica care sa incalzeasca agentul termic din calorifere. O solutie eficienta de incalzire electrica sunt si pompele aer-aer, adica un aer conditionat cu incalzire.

  • @fermynator
    @fermynator 2 года назад

    Cat v-a costat încălzirea în iarna 2021? Mulțumesc

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад +1

      Am consumat pe fiecare luna de iarna (decembrie, ianuarie, februarie) cate 1200-1500 kWh/luna. Depinde de fiecare utilizator in parte cu cat cumpara energia.
      Am produs in timpul verii si am consumat iarna.
      Anul acesta (pana in octombrie) am injectat in retea aproximativ 8.000 kWh, adica mai mult decat suficient ca sa nu platesc nimic peste iarna. Incalzirea electrica o recomand in combinatie cu panourile fotovoltaice.

    • @fermynator
      @fermynator 2 года назад +1

      @@ECODRIVE mulțumesc pentru informații

  • @sergiurad6937
    @sergiurad6937 7 месяцев назад

    bun acuma un ubdate , cat ati platit la curent ???

  • @ovi_s
    @ovi_s 2 года назад

    Salut. Cum e cu încălzirea electrica in pardoseala și panourile in momentul de față? Menționez că sunt prosumator deja și încălzirea electrica in pardoseala o voi monta in zilele următoare. Și aș vrea să știu la ce să mă aștept.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад

      Iarna consum in jur de 1200-1400 kWh/luna.
      Cu surplusul de productie din vara acopar consumul din iarna. Daca ai mai putine panouri poti sa montezi o pompa de caldura aer-apa si cu siguranta este mai eficient.

    • @phanthomel
      @phanthomel Год назад

      Ai reușit sa îți montezi panourile și încălzirea ? Ce randamente ai ?

  • @pascanicolae2503
    @pascanicolae2503 4 года назад

    Cu pompa de căldura aer apa,aveati si climatizarea casei in timpul verii,cu un consum electric total de 2,7kwh(=12kw putere in apa --- un exemplu --),dar cu încălzirea electrica in pardoseala poate acest consum il aveți doar intr-o camera.
    Vor fi momente cand vor declansa mai multe(sau chiar toate) termostatele din camere in acelasi timp(cand veti avea un consum instant de 10 - 20 kwh),poate chiar mai mult,nu stiu cum asteptati facturi de 500 lei,tinand cont ca o sa mai aveti conectat si un boiler pentru apa calda menajeră.
    Da,va va ajuta surplusul injectat in sezonul cald,primele luni din iarna vor fi acoperite de acest surplus.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      Urmeaza un video intr-o saptamana cu date despre consum. Pompa de caldura ar fi fost o optiune mai eficienta dar bugetul ar fi fost mai mare. In noiembrie productia solara a fosy slaba si cred ca m-am incadrat cu caldura la 500-600 lei/luna. O sa vedeti materialul video in curand.

    • @pascanicolae2503
      @pascanicolae2503 4 года назад

      @@ECODRIVE V-ati instalat si panourile fotovoltaice,sunteti prosumator?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      @@pascanicolae2503 am instalat in primavara 8,5 kW si ieri inca 8,5 kW. Deocamdata nu sunt prosumator dar sper sa rezolv la inceputul lui 2021. Am un video de acum cateva luni in urma cu instalarea primelor panouri.

  • @antonacheion6688
    @antonacheion6688 3 года назад

    Iarna e pe ducă. Ce costuri ai avut pe ianuarie?

  • @MarianCobirlie
    @MarianCobirlie 3 года назад

    Salut. Trebuie pusa marmura s au gresie pe pardoseala ?
    Am inteles ca parchetul ar fi o bariera termica asa este ?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      Eu am ales gresie cu toate ca nu imi place in mod special. As fi preferat parchet dar nu stiu cum se comporta. Am vazut ca exista si parchet pentru incalzire in pardoseala dar nu stiu cat de bine trasfera caldura.

  • @addictedtonature5017
    @addictedtonature5017 Год назад

    Am montat încălzirea electrica Devireg și urmează instalarea panourilor.Dacă trec la trifazat este in regula pentru instalația electrica din pardoseala?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Год назад +1

      Trifazat ar trebui sa te ajute pentru ca ai nevoie de putere mare. Obligatoriu trebuie sa montezi si panouri ca sa acoperi o parte din consum.

    • @addictedtonature5017
      @addictedtonature5017 Год назад +1

      @@ECODRIVE Mulțumesc pentru răspunsul rapid!
      Dacă trec la trifazat,va trebui schimbată instalatia in casă sau pot rămâne aceleași fire?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  Год назад +1

      @@addictedtonature5017 dupa ce iti trage trifazat, in tabloul electric este recomandat sa împarți consumatorii cat mai echilibrat. Un electrician iti poate spune mai multe.

    • @addictedtonature5017
      @addictedtonature5017 Год назад +1

      @@ECODRIVE Mulțumesc și așteptăm postările tale!

    • @MateiAdrianViorel
      @MateiAdrianViorel 10 месяцев назад

      Salutare.
      Ai cumpărat cablurile încălzitoare de la hobbit-integral ?

  • @dimitrierosu580
    @dimitrierosu580 3 года назад

    Ce sectiune are cablul de alimentare ? Dar cablul de racordare al casei? Multumesc

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад

      Nu stiu sectiunea cablului. Am un racord trifazat de 20 kW putere.

  • @alincioaba464
    @alincioaba464 2 года назад +1

    Despre izolatie ce ne poti spune? Peretii din ce sunt?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад +1

      Eu am folosit BCA Ytong de 25 cm si izolatie Multipor de 20 cm. Fundatia si placa sunt izolate cu polistiren extrudat de 10 cm.

    • @alincioaba464
      @alincioaba464 2 года назад

      @@ECODRIVE si podul? Planseu de beton?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад

      @@alincioaba464 am planseu de beton si acoperisul este izolat cu spuma poliuretanica cu celula inchisa de 10 cm grosime.

    • @alincioaba464
      @alincioaba464 2 года назад

      @@ECODRIVE spuma este ok, insa izolatia e cam slabuta... nu ai luat in considerare sa izolezi si cu celuloza?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад

      @@alincioaba464 cand spui slabuta te referi la multipor?

  • @alexandrufilip908
    @alexandrufilip908 4 года назад

    Caldura trece prin parchet? Pt ca parchetul mi se pare putin termoizolant.

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      Parchetul este termoizolant si am ales sa pun gresie. Exista si parchet pentru incalzire in pardoseala dar nu am incercat.

  • @birauciprian6250
    @birauciprian6250 3 года назад

    Ce grosime de izolație ați pus sub încălzire? Șapa ce grosime are? Ați pus doar gresie peste tot in casa?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      10 cm polistiren extrudar inclusiv pe margine (pe peretii exteriori). Am gresie in toata casa dar merge si parchet.

  • @mihainagygyuris6575
    @mihainagygyuris6575 4 года назад

    Încălzire în pardoseală,nebunie curată !

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад

      Consumul este mare. O varianta mai eficienta este cu pompa de caldura aer-apa.

  • @olteanlaur
    @olteanlaur 3 года назад

    Ce se intampla dupa perioada de garantie, trebuie sparta şapa si inlocuit cablul?
    Multumesc

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +1

      Daca se intrerupe cablul se poate repara local. Durata de utilizare este foarte mare, de ordinul zecilor de ani.

    • @felixmotanul5242
      @felixmotanul5242 3 года назад

      @@ECODRIVE Nu ma pot abtine sa nu spun ca minti frumos. De unde stii tu ca este de ordinul zecilor de ani? Bunicul tau avea electrica in pardoseala? Cineva ,spunea ca cioara traieste 200 de ani. Sa cred asta? Nu cumva tu vinzi materiale ptr. aceste instalatii, ca prea ai aburit lucrurile? De unde ai scos 10000 euro la instalatie pe gaz la garsoniera ta de 115m2?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  3 года назад +5

      @@felixmotanul5242 Nici eu nu pot sa ma abtin sa nu raspund 😂
      Cioara poate sa traiasca si 300 ani. Nu trebuie sa crezi pe nimeni, este suficient sa citesti, sa studiezi si vei afla.
      Nu pot sa iti explic eu in comentarii ce inseamna instalatiile, sunt experti care studiaza partea asta. Partea nasoala este ca implica tot scoala, cititi si invatat 😉
      Nu vand astfel de instalatii, eu am prezentat alegerea mea, cu bune si cu rele. Fiecare alege ce doreste.
      Domnule Tiriac, legat de suprafata casei, va spun ca atat am nevoie. Stiu ca unii construiesc case mari ca sa arate vecinilor cat de valorosi sunt sau poate ca vor sa compenseze alte neajunsuri, dar la mine este ok cu garsoniera asta 😇

    • @IonelEPopa
      @IonelEPopa 3 года назад

      @@felixmotanul5242 toți producătorii de cablu îți dau garanție de ordinul zecilor de ani. Eu de exemplu am încălzire în pardoseala și am primit garanție 30 de ani. Producătorul e firma cehă Fénix. Ceibde la Amass dădeau garanție și 50 de ani. Sistemele acestea sunt folosite în Norvegia, Danemarca, Suedia și au randamente foarte bune. Cat despre cioară, dacă te uiți pe net vei vedea ca nu trăiește 200 de ani, corbii au viata aia lungă :)

    • @felixmotanul5242
      @felixmotanul5242 3 года назад

      @@IonelEPopa Deci am inteles, nu e vorba de cioara ci despre corb.

  • @popadrian2895
    @popadrian2895 2 года назад

    Salut
    Ce sapa se toarna peste cabluri?

    • @TotalHeatSrl
      @TotalHeatSrl 2 года назад

      sapa clasica...musai aditivata

  • @nastyprancks8553
    @nastyprancks8553 4 года назад

    Corect

  • @pssss1as
    @pssss1as 4 года назад

    ia in calcul te ROG COSTURI : panouri si perioada de viata a acestora + conditiile de exploatare (praf,aciditate etc) , mentenenta pe segmentul stocari de energie electrica care dupa cun stim forte bine este cea mai scumpa depozitare + necesarul inlocuiri acetora iar efectul Qr este foate ridicat in anumite momente scazand cantitatea din acumulatori foarte drastic sau vei fi nevoit sa ai un prelungitor de la vecinul ,,preventiv "........sincer nu este cea mai buna investitie in romania atat timp cat pretul enegiei electrice de sursa de inalta tensiune catre consumatorul final se multiplica de trei ori . Personal fizic, matematic,mentenanta ,etc este fezabila pentru zone in care nu exista alte allternative . precum si centralele pe lemne, peleti . Succes dar..........un 7 pentru scurtmetraj si info. partial Mai vorbim dupa trei ani de expploatare a intregi intalatii electrice din locatie

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  4 года назад +1

      In mod normal nu ar trebui sa avem mentenanta la acest sistem. O sa vedem dupa cativa ani. Sunt foarte transparent si cred ca poate fi de ajutor aceste informatii.
      O sa revin cu date

  • @uratzelulflo1
    @uratzelulflo1 4 года назад

    Va salut D-le Ciprian.Puteti lasa un link de unde a-ti luat cablul de incalzire?Vreau sa fac ceva modificari in camera fetitei mele si as vrea sa-i pun si acest kit in pardoseala.Ms

  • @smartroofsdi89
    @smartroofsdi89 2 года назад +1

    Este o soluție bună dar nu o sa coste factura 500 de lei pe luna iarna la un cost de 500 de lei ar trebui sa meargă sistemul doar 2 ore din 24 de ore
    Eu cred ca un cost real ar fi cam 1000 de ron pe luna

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад +1

      Dupa 2 ani de utilizare pot sa iti confirm ca este 1000-1200 lei/ luna.
      Produc mult din panouri si compensez o mare parte

    • @alincioaba464
      @alincioaba464 2 года назад

      @@ECODRIVE salut, costul este cel final? Cu tot vu "ajutorul" de la panouri?
      Sunt cu casa la rosu si ma fandesx ce solutie sa adopt, pompa sau cablu?
      15 cm de exteudat sub placa, inca 15 cm sub sapa, peretii exteriori de de 40 cm bca, cu stalpio de beton izolati im 10 cm de eps 120, izolatie de 20 cm de vata si 40 cm de celuloza peste planseu. Sulrafata 170mp pe parter. Ce sfst imi dai?

    • @ECODRIVE
      @ECODRIVE  2 года назад +2

      @@alincioaba464 eu as merge cu incalzire in pardoseala si pompa de caldura aer/apa. Am vazut ca au mai scazut preturile la pompele de caldura. Ai avantajul ca iti incalzeste eficient si apa calda menajera.
      La 120 mp eu consum cam 1200-1400 kWh/luna de iarna. Preturile variaza foarte mult. Acum 2 ani pretul era in jur de 0,6 lei/kWh iar de la 1 ianuarie va fi in jur de 1,3-1,4 lei/kWh. Chiar si in conditiile astea nu as pune gaz pentru ca pretul la gaz a crescut si mai mult.
      Obligatoriu trebuie sa iei in considerare panourile fotovoltaice. Totul se muta pe electric si este bine sa poti produce cea mai mare parte din energia pe care o consumi.

    • @alincioaba464
      @alincioaba464 2 года назад

      @@ECODRIVE multumesc.

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 2 года назад

      Eu am 135 mp, 10500 kwh pe an (ultimii 2 ani). Y tong A+ 30 cm, multipor 20 cm; sub sapa 10 cm; sub placa 15 cm ; fundatia izolata integral 10 cm interior exterioe peste tot; pod 22 cm polistiren; factura cea mai mare 1600 kwh in dec. Adica undeva la 1100 kWh aprox doar caldura. Estimat din calcule undeva la 4500 kwh incalzire iarna, rest media lunara 500 kwh ceilalti consumatori