Incălzire in pardoseală fară şapă , Placare gresie peste polistiren

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 окт 2024

Комментарии • 150

  • @marianstoian7614
    @marianstoian7614 5 месяцев назад +2

    Foarte bun video ! Mulțumim!

  • @mihainastase9500
    @mihainastase9500 Год назад +4

    Am încălzire de 12 ani , șase camere cu sapă,două camere sunt idem decât canalul e mai mare.Stai liniștit că eu sunt mai mulțumit de cele două camere radiaza mai bine cum spunem noi (la piele).Fără nici o teamă totul e ok. 👍🙋‍♂️

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Mersi de informatii !!
      Si eu sunt foarte multumit !!

  • @icismasu1
    @icismasu1 Год назад +2

    ..ingenios...de retinut...felicitari...

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      Nu este mare lucru , este destul de simplu de executat .
      Sa treaca proba timpului este important.

  • @allodumi
    @allodumi 5 месяцев назад

    Geniala ideea omule!

  • @catalinleonida4790
    @catalinleonida4790 Год назад +1

    Așa am de gând sa fac. Ma bucur ca am dat peste video ul tău. Era un comentariu cu canalul frezat mai mare și umplut cu șapa autonivelanta ptr o inerție mai mare.. Poate fi o idee buna. Ms mult

  • @tuskaghe
    @tuskaghe Год назад +4

    In urma cu 6...7 ani am facut gresie pe polistiren la cineva in bucatarie. Doar,ca fara incalzire. Nu e deformat , nici una nu e sparta. Daca e cu incalzire ,se prefera gresia portelanata. Acasa in baie am facut clasic peste beton. Am pus gresie obisnuita ,nu portelanata. Cateodata se incalzeste la peste 40 ,mai rar sare inspre 45 de grade ,ca simti bine la talpi si totusi dupa 2 ani nici o fisura. Conteaza si adezivul sa fie flexibil. Am facut undeva ,dupa pteferine ,beton de 8 cm peste teava. Nu da randament bun. Greu strapunge caldura. Tu cu siguranta vei fi multumit de randament.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Mersi de detalii
      Da conteaza adezivul sa fie foarte flexibil de buna calitate .
      Sunt foarte multumit de caldura care o da .

  • @deeaandreea7230
    @deeaandreea7230 Год назад +2

    Foarte ingenios!

  • @mariusmotas1813
    @mariusmotas1813 Год назад +2

    Bravo

  • @florinsoare8448
    @florinsoare8448 Год назад +2

    Foarte tare, felicitări! Lumea probabil nu ia în considerare atât faptul că adezivul coboară pe lângă țeavă până la jumătate aproape, ușurând transferul spre gresie, cât și faptul că se folosesc temperaturi mici, micșorând transferul spre partea cu pierderi, adică cea de jos. Un astfel de sistem am imaginat și eu pt casa pe care o construiesc numai că vor fi niște diferențe: grosimea de 20 cm(plus 10 sub placă), șanțuri un pic mai largi dar de formă trapezoidală cu baza mare în jos, folie de aluminiu inserată în șanț înainte de introducerea țevii și răsfrântă pe marginea șanțului cam 3 cm a.î. suprafața țevii să rămână liberă și să faciliteze tranferul de căldură de dedesubt. Am să aleg varianta cu parchet laminat subțire aplicat peste un strat de foi de ciment gen rigips pentru distribuția sarcinilor mecanice și să am și ceva inerție termică dar nu prea multă, să poată fi încălzită relativ repede și cu consum mai mic. În ce privește îngrijorările unui comentator despre posibilitatea de a se lăsa în timp nu cred că e cazul să-ți faci probleme, eu am turnat toată casa pe polistiren, e drept că sub fundație e xps 50, și nu s-a lăsat nici măcar 1 mm, și e fundație, două plăci de 13 și 15 cm, ziduri din beton de 15 cm tip Amvic și ziduri bca și centuri la mansardă.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Multumesc
      Da ai dreptate in legatura cu adezivul .
      Probabil se pierde ceva caldura in jos in placa de beton deoarece e subtire polistirenul de 5 cm .
      Faci o treaba foarte buna daca pui minim 20 cm sub pardosea este ideal .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      In timp am sa adaug detalii daca o sa fie probleme si o sa se lase polistirenul , dar nu cred.

    • @victorini5854
      @victorini5854 Год назад +2

      @@DoItYSF polistirenul nu se lasa, am vazut gresie pusa peste polistiren extrudat de 2cm, de mai bine de 10 ani si nu e nici o schimbare.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      @@victorini5854 Mersi de informatie !

    • @blackzxr6900
      @blackzxr6900 Год назад

      Complicație mare cu șanțurile în polistiren și izolație prea groasă. Caldura mereu va merge în sus, frigul vine și el de jos, pentru asta se folosește polistiren dar 3-5 cm extrudat este suficient, cu cât este mai gros în timp se poate lasa. Și calculează sub casa de unde vine frigul iarna sunt 8-10 grade deci dacă la exterior pe fațada casei avem o izolare termica de 10-20 cm pentru temperaturi de - 20 de ce nu ar fi suficient 3-5 cm extrudat sub pardoseala? Împotriva a + 10 grade?

  • @danleordean
    @danleordean Год назад +3

    Felicitari pentru solutia gasita si pentru curajul de a o aplica! Si eu sunt intr-o situatie similara - incalzirea intr-un subsol unde nu este suficienta inaltime. Am cautat o soltie care sa rezolve atat izolatia termica peste o sapa de beton deja turnat cat si o incalzirea eficienta. Nu stiu de ce sunt persoane care vad probleme de transfer termic atata vreme cat exista solutii comerciale, foarte asemanatoare, de incalzire fara sapa (vezi sistemele: BJØRN HEIZUNG, Magnum Heating, MAINCOR, UFH TileFix, REHAU, HENCO SLIM, ProWarm, WarmUp, etc.). Va rog sa reveniti cu informatii suplimentare dupa trecerea sezonului rece! Daca nu va deranjeaza, cand ma apuc de treba, am sa incerc sa va contactez. Va doresc sa va bucurati cat mai mult de sistem si un an nou fericit!

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Multumesc
      Intradevar aceasta solutie fata de celelalte pe care le-ai enumerat izoleaza 60 la suta teava .
      Celelalte soluti nu sunt termoizolatoare si disipa caldura , asta este avantajul lor .
      Dar pana acuma nu am avut probleme de caldura totul merge foarte bine .
      Si am iesit foarte ieftin , fata de celelalte solutii care sunt destul de scumpe .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      Am sa vin cu informatii dupa iarna , si daca aveti intrebari va ajut cu drag .
      An nou fericit!!

    • @florinsoare8448
      @florinsoare8448 Год назад +2

      Bună seara, într-adevăr, aici mai apare un aspect pe care puțini îl scot în evidență și peste care am dat și eu din plin: costurile exorbitante până la final ale unor soluții gen casă pasivă. Dacă tragi linie la final vezi că ai plătit de fapt aproape două case, și asta dacă-ți faci tu multe din lucrări, și te întrebi dacă mai merită. Apare deci firesc nevoia de a gândi niște soluții cumva de compromis din care să rezulte și o profitabilitate în timp. Sunt pe net multe lucrări care, pe lângă că nu prea găsești meseriași să le execute corect, implică și materiale foarte scumpe care aduc de multe ori doar rapiditate în execuție pentru meseriaș. Cred că merită explorate și unele adaptări de acest gen, a.î. confortul să ajungă și pe la cei care nu dispun de bani foarte mulți. Altfel, construind doar după normative, eficiența energetică și confortul pot rămâne doar pe youtube ca și curiozități intangibile.

  • @utzdeac
    @utzdeac Год назад +9

    interesanta alegere, clar ca a trebuit ales un compromis, da ma intreb daca nu se pierde mult din eficienta, sunt unii ingineri care nu folosesc nici placa cu nuturi, pt ca acele nuturi izoleaza teava si se pierd cativa W/mp, dapoi aici unde teava e ingropata doua treimi in polistiren

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +7

      La asta m-am gandit si eu , dar am constatat ca nu sunt probleme .
      Caldura din teava nu prea se pierde ea fiind izolata apa ramane mai mult calda , si centrala o recircula mai mult prin circuit si intr-un final tot in casa e eliberata . Nu se pierde nimic .
      Doar dureaza mai mult pana e eliberata .
      Dar neavand șapă groasa de 7 cm ci direct gresie , gresia se incalzeste destul repede.
      O folosesc fara probleme cu apa la 30 de grade .

    • @LB-mo1dp
      @LB-mo1dp Год назад

      o porcarie , este cu ai avea un calorifer izolat pe laterale si jos , el frige dar nu radiaza caldura, teava pe langa faptul ca este de din plastic radiaza caldura doar pe 15% din suprafata restuleste izolat, bani aruncati

    • @senzatiitari8989
      @senzatiitari8989 Год назад

      @@DoItYSF cat te ajunge costul lunar la gaze ca sa incalzesti toata casa? extrudatul, cu ce l-ai ancorat* de podea? Tare interesant ce ai facut, felicitari, voi copia ideea :).

  • @MrFlorinFixx
    @MrFlorinFixx Год назад +2

    Felicitări ai lovit doua puncte în sistemul Nzeb. Dacă este folosit corespunzător. Poți face și un filmuleț cu un termometru pe gresie sa vedem ce temperatura emana și tot o data temperatura din centrală.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Salut
      Mulțumesc nustiu la ce puncte te referi că le-am lovit .
      Temperatura la care este reglat agentul termic din centrala este de 30 de grade .
      Temperatura din casa este reglata 21 grade .
      Termometru pană acum nu am pus pe pardosea sa vad ce temperatura are , buna idee.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Asta a fost o solutie adaptată casei , dar eu recomand si la o casa noua aș folosi minim 20 cm polistiren xps in pardosea .

  • @dorran12
    @dorran12 9 месяцев назад

    Salutare. Am facut incalzirea in pardoseala la fel ca tine si am montat gresie la fel ca tine. Nu am montat inca pompa de caldura dar in cateva luni o voi face si dupa revin cu rezultate. Toate cele bune si Sarbatori fericite!

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  9 месяцев назад +1

      Salut
      Spor la treabă!

    • @dorran12
      @dorran12 9 месяцев назад

      ​​@@DoItYSFinca esti multumit de cum ai realizat incalzirea?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  9 месяцев назад +1

      @@dorran12 da funcționează perfect , acum e a doua iarnă.

    • @dorran12
      @dorran12 9 месяцев назад

      @DoItYSF ma bucur . Mie mi-au spus multi instalatori ca nu e ok ca teava ingropata in polistiren nu o sa mai incalzeasca casa pentru ca doar jumatatea superioara va fi activa. Eu nu am vrut sa pun sapa din cauza ca era prea grea pentru etaj unde am doar structura de lemn la planseu

    • @alexhosu8561
      @alexhosu8561 6 месяцев назад

      @@dorran12 pana la urma cum ai facut?

  • @emilianursache6926
    @emilianursache6926 11 месяцев назад

    Foarte ingenios! Felicitări! Cum se prezintă lucrarea! Aș fi interesat să fac și eu la mine acasă!

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  11 месяцев назад

      Foarte bine , pana acum functioneaza perfect .

  • @bogdanb3088
    @bogdanb3088 5 месяцев назад

    Salut,interesanta idee,eu am facut doar in baie dar in alt fel,am taiat santuri in placa si am bagat serpentina din cupru izolata jumatatea din partea de jos,am iesit cu tevile si pentru un calorifer portprosop,vedem ce o sa se simta peste vreo 2 ani cand bagam gaze 😊

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  5 месяцев назад

      Salut
      Problema cea mare la tine este ca vei încălzi Pământul.
      Musai trebuie ceva polistiren extrudat sub țeavă ca sa nu dai bani aiurea sa meargă caldura în pământ

  • @devilalex92
    @devilalex92 Год назад +1

    Respect pentru muncă și dacă vroiai să faci ceva care să aibă și un randament perfect puteai să faci frezările mai mari gen 25 mm prindeai țeava cu capse iar în acel canal format intra adezivul. La sistemul de încălzire în pardoseală țeava trebuie să facă cât mai mult contact cu șapa. Data viitoare pui 2 cm de polistiren plasă de Buzău țeavă iar apoi completezi încă 5 cm de șapă

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +4

      Multumesc
      Stiu foarte bine varianta cu 2 cm polistiren si 5 șapă.
      Dar 2 cm de polistiren este foarte putin si se pierde caldura în pământ , chiar si 5 cm este putin dar atat sa putut .
      Am preferat sa aleg 5 cm si direct gresie , si am obtinut si o termoizolare si m-am incadrat la fix si in inaltime.

  • @alexandrusavici5955
    @alexandrusavici5955 Год назад

    Felicitări!
    Ideea e genială. E aceeași procedura ca la sistemele uscate, cu plăci de gips, doar că nu plătești 40€/mp.
    Adezivul de gresie trebuie tratat cu aditiv termic pt șapă.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Mersi
      Da exact același procedeu , doar ca sistemele uscate au un avantaj , acele placi conduc caldura mai bine , si o disipă.
      La mine teava este izolata .
      Dar sa sti ca randamentul e bun nu am nici o treaba cu caldura .

    • @vincenzoilautismo
      @vincenzoilautismo Год назад

      @@DoItYSF normal ca functioneaza. probabil bagi 50 de grade pe pardoseala.
      la tine pardoseala e exact ca si centrala pe gaz : ON/OFF .
      Ai pardoseala cu eficienta apropiata de calorifere

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      @@vincenzoilautismo Nici vorba , 30 de grade si functioneaza perfect .

    • @vincenzoilautismo
      @vincenzoilautismo Год назад

      ​@@DoItYSF Cu ce incalzesti? gaz sau altceva?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      @@vincenzoilautismo Centrala pe GPL

  • @antonacheion6688
    @antonacheion6688 Месяц назад

    Foarte tare . Vreau sa te intreb daca pot monta gresie peste polistiren EPS200 oare o sa se sparga ?. Multumesc anticipat

  • @ovimiha77
    @ovimiha77 Год назад +3

    Felicitari pt inovatie. Dar pare compromis, reveniti cu un video dupa cateva luni de folosire a sistemului pe timp de iarna. Depinde f mutl de adeziv, dar la cat de subtire e si prins pe suportul de polistiren, am mari dubii ca va sta gresia la locul ei. Crapaturi, depsrinderi, exfolieri de material....daca aveti curajul sa ne spuneti. Daca nu se deslipeste gersia si nu se taseaza polistirenul f mult, aveti o varianta castigatoare.
    Daca nu ati finisat baia, reveniti si montati si acolo, mai ales acolo. O sa regretati ca in baie nu aveti incalzire in pardoseala. E cel mai util si comfortabil sa iesi din dus pe gresia calda.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +4

      Multumesc
      Nu as fi ales sistemul daca nu aveam incotro .
      Daca as construi o casa noua as face cu 20 cm polistiren si sapă
      Sistemul este montat din primavara( are 7 luni) polistirenul nu sa tasat deloc are o rezistenta de 30 de tone pe metru patrat , daca gresia este montata cum trebuie cu adezivul cel mai bun super flexibil , foarte mici sanse sa fie probleme .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Incalzirea merge de acum din toamna de 3 luni , si se comporta foarte bine .
      Nu are o inertie termica foarte mare , dar tot timpul este calda cu agentul termic la 30 de grade .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      Am sa revin cu informatii dupa prima iarna.

    • @gabrielantal193
      @gabrielantal193 Год назад

      @@DoItYSF chiar interesant....mă gândesc că și costurile cu placa sunt mai mici....placa cu nuturi este foarte scumpă din cate am văzut

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      @@gabrielantal193
      Costurile au fost foarte ok toata instalatia ma costat
      3000 lei teava
      Si aproximatov 1500 lei distribuitor si cateva fitinguri .
      Polistirenul nu l-as include deoarece el oricum ar trebui pus sub orice pardosea ca termoizolatie indiferent ca e in pardoseala sau radiatore .

  • @dorran12
    @dorran12 Год назад +1

    Salutare , cum se comporta incalzirea dupa 3 luni ? Ai putea face inca un film cu plusuri si minusuri care le- intampinat. Succes in tot ce faci!

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      Salut
      Multumesc la fel
      Toata iarna sa comportat foarte bine ,
      Cu agentul termic la 35 de grade , mia tinut constant 21 grade temperatura ambientala .
      Nu am avut nici o problema .

    • @dorran12
      @dorran12 Год назад

      @@DoItYSF multumesc. Eu sunt in curand la stadiul de a pune incalzirea in pardoseala si cred ca voi face la fel ca tine. Voi achizitiona o pompa de caldura apa-apa

  • @mirceailinca4173
    @mirceailinca4173 Год назад +1

    Salut . Faină treabă. Mă bate și pe mine tare gândul deoarece am doar 6 cm loc să mă ridic de pe placă. Ce zici oare dacă aș lăsa șanțul un pic mai mare și aș așeza sub țeavă și o folie de aluminiu apoi prinsă cu cleme ???În lățime mă refer . Ai și automatizat sistemul ?? Sau

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Salut
      Sincer nu stiu ce sa zic , e greu sa imi dau cu parerea .
      Teoretic ,ar trebui sa fie mai eficient cum spui tu .
      E mai multa munca sa faci șanțul mai mare si să pui pe fundul lui folie de aluminiu , e minuțios .
      Întrebarea e cu ce umpli pe langa teava dacă șanțul e mai mare .
      Ar trebui sa folosesti un adeziv de gresie foarte flexibil si foarte bun si pe urma daca pui si o plasa de fibra peste tot de 160 g .
      Si in final tot cu acel adeziv super flexibil si de calitate sa montezi gresie cat mai mare ca dimensiune pentru a distribui bine fortele .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Pe sistem nu am nici o automatizare .
      Doar pompa centralei
      Eu am si suprafață mica , nu ii vad rostul , totul merge perfect am tot timpul temperatura constanta

  • @takatszsolt6753
    @takatszsolt6753 Год назад

    Foarte bun video. Intrebarea mea ar fii de ce sunt 2 circuite intr-o camera? (cel galben si cel portocaliu din desen) Multumesc.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Multumesc
      Pai sunt două deoarece unul ar fi prea putin sau la limita . Si e mai bine asa cu doua circuite de aproximativ 70 metri liniari de teava fiecare .
      Nu e bine sa depaseasca un circuit 100 metri liniari .

  • @florinprv5720
    @florinprv5720 Год назад

    5:25 e usa de la intrare? Vad o "rampa" catre usa. Se deschide usa in exterior? Sau e doar o iluzie optica? Foarte frumos rezultatul!

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Este o ușă normala de la spațiul tehnic doar , nu este rampa .
      Multumesc

  • @samsoniordan6398
    @samsoniordan6398 Год назад +3

    Deale lui Dorel!

  • @danielionescu8742
    @danielionescu8742 11 месяцев назад +1

    Salut! Cat de gros a fost stratul de adeziv de gresie, de peste polistiren?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  11 месяцев назад

      Salut stratul cu care sa lipit gresia are aproximativ 1 cm .

  • @nicechubbchubbs
    @nicechubbchubbs Год назад +1

    Am gasit un video pe youtube in care pt dispersia caldurii mai eficiente, foloseste o tabla de forma omega How To Install Under Floor Radiant Tubing With Aluminum Omega Heat Transfer Plates Between Joists

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Da am vazut si eu , este intradevar eficienta dar foarte scumpa .
      Sunt multumit de randament si fara acea placa .
      Cel mai important lucru la casa este termoizolarea .
      Daca casa este termoizolata bine ,sistemul de incalzire o sa functioneze putin .

    • @Bobolicx
      @Bobolicx Год назад

      sau se putea pune in partea frezata banda de aluminiu, gen duck tape

  • @MrFlaverr
    @MrFlaverr 4 месяца назад

    Cum i treaba astăzi?

  • @mirceagligan4819
    @mirceagligan4819 7 месяцев назад

    Bună ziua. Peste polistiren și plasa ati mai aplicat un strat de adeziv de polistiren înainte de cel de gresie, sau direct cel de gresie? Au apărut crăpături în rosturile de la gresie sau placi fisurate? Multumesc.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  6 месяцев назад

      Buna
      Doar un strat am aplicat cu plasa , sj nu am folosit adesiv de politiren ci direct adeziv de gresie flexibil cm 17

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  6 месяцев назад

      Placi fisurate nu
      Dor cateva mici fisuri intre rosturi .

  • @corectorul8560
    @corectorul8560 Год назад +1

    Frumos.
    Imi place ca ai fost ingenios ca solutie, ai si executat-o, apoi si partajat-o.
    Sunt convins ca suprafata de contact mai mica a tevii cu sapa o va face mai ineficienta, dar e o solutie de compromis. Tot mai bine decat fara incalzire in pardoseala.
    Ce ma tem e sa nu se coaca polistirenul extrudat in timp, sa nu devina sfarmicios si casant in zona tevii.
    Ai lucrat cu un aspirator mereu in timpul frezarii?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Da am lucrat cu aspirator
      Am aspirat totul .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Da este o solutie adaptata casei .
      Dar din punct de vedere a eficientei nu am probleme .

  • @Bobolicx
    @Bobolicx Год назад

    Felicitari! ce adeziv ati folosit pentru gresie?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Mersi
      Ceresit CM 17 .

  • @macoveialex6823
    @macoveialex6823 Год назад

    Nu se deformează si apar crăpături intre plăcile de gresie daca pui ceva mai greu peste? Polistirenul trebuie sa fie cu de o densitate foarte mare sa nu se deformeze, la placa de beton nu ai aceasta problema.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Polistirenul suporta o greutate de 300 Kpa , adica 30 tone pe metru patrat
      Gresia trebuie sa fie pusa foarte bine si cu un adeziv super flexibil foarte bun .

  • @danielionescu8742
    @danielionescu8742 Год назад

    Salut! Ce adeziv ai folosit la placarea polistirenului cu plasa? Din filmuleț se înțelege ca ai folosit același adeziv care se foloseste la placarea gresiei. Dacă da, de ce? Mulțumesc anticipat!!

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Salut da am folosit acelasi adeziv pentru ca este foarte flexibil si adera foarte bine la orce suprafata .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Am folosit Ceresit CM17.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Calitatea adezivului de gresie flexibil este mult mai buna ca orce masa de spaclu pe care as putea sa o fi gasit .
      De acea am ales sa folosesc adezivul de gresie si peste polistiren pentru inglobarea plasei .

  • @allodumi
    @allodumi 4 месяца назад

    Oare merge si cu parchet peste?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  4 месяца назад +1

      Eu nu as pune parchet ,doar gresie .
      Pentru parchet ar mai trebui o sapa autonivelanta peste sa fie perfect drept , și sa fie un parchet mai gros de 1 cm minim , nu un parchet subtire.

    • @allodumi
      @allodumi 4 месяца назад

      @@DoItYSF mulțumesc frumos de sfat

  • @costy9670
    @costy9670 Год назад +1

    În mod sigur nu vei ajunge sa, ai randamentul dorit la încălzire, țeava trebuia fixata peste polistiren, turnata sapă semiumeda iar cu adeziv, gresie sa nu depășești grosimea de 5 cm.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Randamentul la incalzire este bun , nu am nici o problema .

  • @catalinleonida4790
    @catalinleonida4790 Год назад

    Ce unghi ai ales la curbe și cum ai făcut calculul? :)

  • @autentic2257
    @autentic2257 Год назад

    Oare acelasi sistem ar functiona cu parchet fara sa scartaie

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Nu va functiona cu parchet ,
      Nu recomand alceva decat gresie si dimensiuni cat mai mari cu adeziv cel mai bun .

    • @wisdomofafoton
      @wisdomofafoton Год назад

      @@DoItYSF De ce sa nu functioneze cu parchet? Nu sunt de meserie dar din cate am citit pana acum nu vad niciun motiv bine intemeiat pentru care sa nu functioneze cu parchet.

  • @Calinpescarul
    @Calinpescarul Год назад

    Cu ce adeziv ai pus gresia?
    Vreau să fac ceva asemănător dacă îngăduie Dumnezeu.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      Ceresit CM 17
      Si sub gresie am pus plasa de fibra de sticla tot cu CM17 , un strat pe a ingloba plasa

  • @flodo1310
    @flodo1310 3 месяца назад

    Problema este ca dai idei gresite si la alti,dupa 2,3 ani o sa scoti totul afara cand o sa se dezlipeasca placile.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Месяц назад

      Sunt aproape 2 ani si nu sa dezlipit nici una .

  • @mariusbotezatu2389
    @mariusbotezatu2389 Год назад

    Salutare! Cum se descurca sistemul de încălzire dat fiind că temperatura exterioară a scăzut în ultimul timp?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Salut
      Foarte bine .
      Temperatura din casa este tot timpu constanta 21 grade , nu este nici o schimbare .

    • @mariusbotezatu2389
      @mariusbotezatu2389 Год назад +1

      @@DoItYSF ma bucur pentru tine și te felicit pentru curajul de a folosi metode alternative celor comerciale !

  • @hegyinorbert3299
    @hegyinorbert3299 Год назад

    Buna eu asa am facut anul trecut la casa mea nu recomand la nimeni, efectiv am izolat sute de metri de teava in pardoseala ca nu radiaza caldura suficiet, anu asta trebuie sa scot tievile din canale si sa torn o sapa subtire ca sa poata radia normal caldura.si eu cam crezut ca o sa fiu destept doar am facut un rahat. Inca odata nu recomand nu face randamet cum ar trebuie.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Salut
      Nu inteleg de ce nu ai tu randament eu sunt foarte multumit .
      Mai ai o solutie , nustiu cat de termoisolata este casa ta .
      Cel mai mult conteaza termoizolarea , daca ai o termoizolatie buna de 20 cm de exemplu, si pe tavan de 30 cm casa va avea un necesar termic scazut si va funcționa cu brio sistemul .
      Eu zic sa nu scoti nimic si sa te axezi pe termoizolatie .

    • @wisdomofafoton
      @wisdomofafoton Год назад

      @@DoItYSF Tu cum ai procedat la termoizolare, asa cum ai scris un pic mai sus?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      @@wisdomofafoton Fațada termoizolata cu 15 cm vata bazaltica .

  • @ion881
    @ion881 Год назад

    Fara sapa se incalzeste rapid dar se raceste la fel de repede

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Practic inertia termica este realizata de 1 cm de adeziv si 1 cm de gresie portelanata , deci 2 cm . Este destul de decent .
      Gresia este tot timpu calda .
      Ai doar avantaje cand pornesti centrala gresia e calda in 20 de minute si nu se raceste deloc decat cand opresti centrala .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Ma refer ca opresti centrala total ,doar atunci se raceste pardoseaua .
      Centrala daca functioneza pe termostat de camera la 21 grade ,tot timpu ai pardoseaua calda

  • @senzatiitari8989
    @senzatiitari8989 Год назад

    extrudatul, l-ai lipit peste podea tot cu cm 17?

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад

      Nu extrudatul cu spuma poliuretanica .

  • @iliestrumful
    @iliestrumful Год назад +1

    Munca ca la balamuc sefu,eu am preferat sa cumpar placa cu nuturi si aia e

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +2

      Nu puteam sa folosesc placa cu nuturi .
      Nu imi permitea inaltimea camerei si ușile sa torn șapa .

    • @rmdrmd1718
      @rmdrmd1718 Год назад

      @@DoItYSF Și dacă puneai polistiren de 3 cm.... tușea?

  • @liviuc4915
    @liviuc4915 Год назад +1

    Eu zic că ai făcut o greșeală fiindcă scopul e ca țeavă să fie învelită în șapă pentru a o încălzi. La tine doar partea de sus a țevi atinge adezivul puțin nu o să reușească sa o încălzească.

    • @Flavius-Tech
      @Flavius-Tech Год назад

      Asta e doar o mică greșeală. Să vezi ce de fisuri apar la îmbinările dintre plăcile de polistiren, care se vor transmite în gresie. Armarea aia nu are niciun rol fără turnarea unui strat de ciment deasupra armării. El a pus direct adezivu și gresia peste.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +3

      Sa sti ca incalzeste foarte bine , cu apa la 30 de grade nu am nici o problema .
      Daca nu incalzea eram nevoit sa ridic apa din centrala la 40 de grade ,dar am fost uimit sa vad ca nu e nevoie .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +3

      A postat cineva un comentariu in care a spus ca a pus gresie peste polistiren de 6 , 7 ani si nu are nici o fisura .
      Vom vedea in timp cat tine .

    • @liviuc4915
      @liviuc4915 Год назад +1

      @@DoItYSF Dar eu nu la gresie mă refer aia nu e o problema, eu mă refer la țeava care e ìnvelită în polistiren iar polistirenul nu transmite căldură exact invers de ce ar trebui să fie le izolează.

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +3

      @@liviuc4915
      Stai linistit caldura nu se pierde , nu se risipeste nimic .
      Teava fiind izolata o buna parte ,
      Intradevar pastreaza apa calda mai mult timp in conducta , dar intrun final tot in casa e eliberata .
      Si bine inteles dupa cum am zis , am adaptat solutia pentru casa , nu o recomand celor care proiecteaza de la inceput sistemul clasic cu șapă

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 Год назад

    Se incalzeste mai repede si se raceste mai repede

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      Da din punct de vedere al inertiei termice daca pornesti centrala o ora se incalzeste repede si dupa se raceste repede .
      Dar daca centrala functioneaza setata pe temperatura stabila 21 grade tot timpu pardoseala este calda si temperatura constanta , deci nu prea conteaza inertia sistemului .

    • @DoItYSF
      @DoItYSF  Год назад +1

      La calorifere inertia este foarte mica si tot este un sistem foarte folosit .
      Consider ca acest sistem este intre calorifer si incalzire in pardosea cu sapa .
      Un echilibru si functioneaza foarte bine .