Tehokas ja ympäristöä säästävä tulisijalämmitys

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 фев 2025
  • Diplomi-insinööri, eläkkeellä oleva VTT:n johtava tutkija Eija Alakangas kertoo hyvän polttopuun ominaisuuksista ja merkityksestä palamiseen, palamisen perusteista ja päästöjen muodostumisesta sekä tulisijan huollosta ja lämmitystavoista.
    Luennoitsija on työskennellyt bioenergian parissa 35 vuotta ja julkaissut biopolttoaineiden ominaisuuksia sekä tulisijoja käsittelevät kirjat.
    Tehokas ja ympäristöä säästävä tulisijalämmitys - Polttopuun tuotanto ja käyttö: publications.v...

Комментарии • 2

  • @Reparei
    @Reparei Год назад +1

    🤐
    Minulle yllättävä ja uusi seikka on tämä puun kosteuteen (veden painoprosenttiosuus puun kokonaismassasta) liittyvä seikka:
    ”Ja sopivin polttoaine on 15-20 %. Jos puu on KUIVEMPAA tai märempää (kuin 15-20 %), niin silloin päästöt, nimenomaan hiukkaspäästöt kasvavat.”.
    Se esitettiin kohdassa 2:42 - ruclips.net/video/Xxelim1l1lg/видео.html
    Ja se esitettiin tuon jälkeen vielä toiseen kertaan osallistujien kysymyksiä käsiteltäessä, minun kysymykseeni vastattaessa. Sitä kohtaa ei ole linkin videossa.
    Sitä perusteltiin tehdyillä testeillä/kokeilla. Ymmärsin selityksistä, että ”liian kuiva” - siis alle 15-20 % painoprosenttia vettä sisältävä - puu kaasuuntuisi ja puun pinta hiilettyisi niin nopeasti, että sille ei kyettäisi (nykyisissä polttolaitteissa?) antamaan niin paljon tai sopivalla tavalla? paloilmaa, jotta se ehtisi/kykenisi palamaan riittävän täydellisesti. Joten silloin tuosta epätäydellisestä palamisesta syntyisi enemmän haitallisia hiukkaspäästöjä. Korjatkoon edellisen se, joka ymmärtämäni vääräksi tai täydennettäväksi toteaa.

  • @samixz
    @samixz Год назад

    Aivan älyttömän hyvä video! Todella harmillista, että kirjoittaessa tätä kommenttia tällä on vain 140 katsomiskertaa