Am limitat temporar comentariile pe platformele mele pentru că devine infernal de greu să faci diferența între oameni furioși și conturi automatizate. Nu pentru că mi-e frică de critici (25+ ani de presă m-au călit), ci pentru că văd un pattern toxic: Trafic crescut masiv după câteva clipuri virale (reacții strada după Turul 1, apariția la Digi24, podcasturile cu profesorii Fota, Goșu, Borțun, Stanomir) Val suspect de conturi noi care postează copy-paste hate fără substanță. O singură direcție politică. Zero critici de la susținătorii altor partide (deși am criticat toată scena politică) Majoritatea conturilor par automatizate: activate recent, zero istorie personală, activ doar pe politică/conflicte Ca jurnalist tech, văd clar diferența între engagement organic și campanii coordonate. Există o bătălie pentru emoția românilor care se duce cu tactici digitale din toate părțile. Până ne lămurim individual cum stau lucrurile (nu ca o turmă activată la un fluierat), dau o pauză comentariilor. Platformele mele rămân dedicate discuțiilor despre tehnologie, inovație și viitorul României - nu propagandei. PS: Pentru oamenii reali care vor să continue dialogul constructiv - vă aștept în comunitatea de members RUclips unde calitatea discuțiilor e (încă) la ea acasă. PS2: Ce am scris mai sus are în spate și un experiment recent despre care voi detalia mâine pe blog.
40:28 - Rasul domnului Presura este plin de viata si molipsitor . Un om deosebit . De cate ori il ascult ma face sa ma simt bine . George a recunoscut si el in sfarsit ca intrerupe invitatii ,dar poate se invata minte ca sa nu piarda invitati pe viitor , si sa ii lase pe ei sa vorbeasca mai mult . In rest interviul de nota 10 cu doi oameni inteligenti .
Mândria orgoliile și stima de sine ne-a adus aici și într-un final exclusiv din lipsa de înțelepciune ne va duce la distrugere! Numai bine! Doamne ajută!
Sistemul de invatamant din Coreea de Sud este cumva aplicat si in Brasov. Companiile mari sunt implicate in scolarizarea elevilor de la scolile profesionale, iar dupa scoala au si job asigurat.😊
💯 Domnul Cristian Presura este o mare forta! Merita RESPECTUL intregii natiuni. Mi-ar placea sa lanseze un partid de la zero, spre UE si NATO. Suveranismul Tehnologic.
Salut! Frumos Podcast de calitate! Cat ma bucur ca nu mai apar atatea comentarii toxice si rautacioase, pline de invidie si Hate 🤩 George, fain studioul!
Legat de explorarea spatiala, nu s-au gasit pana in prezent planete similare cu terra la nivel de elemente chimice, temperaturi, presiune atmosferica; iar corpul uman impreuna cu hrana lui sunt extrem de legate de conditiile de pe Terra. Astfel, mi se pare nefondat motivul ca explorezi spatiul din motive de supravietuire. Idealul ar fi sa avem grija de planeta Terra.
Oameni precum domnul Presura ar putea aplica. Una din problemele Romanie e ca face strategii in jurul unui om. Niciodata nu o sa functioneze o strategie in jurul unui om, niciodata nu o sa functioneze o strategie in care insusti sistemul reformat dar nici beneficiarii nu cred in acea strategie. Asta vad eu problematic in Romania, noi vrem doar mai bine dar inca nu am cazut de acord asupra unei directii. Pe scrut, cred ca trebuie sa invatam sa cautam echipe.
Doamne sa va dea sanatate.... dupa ultimele sapatamani, sunteti ca o gura de aer curat amandoi... in sfarsit cineva vorbeste in limba zilelor noastre ... 2024, am vazut tot mai mult pe social media si sper sa se viralizeze, problema si pericolul lipsei de educatie pe plan mondial... noroc cu voi, din pacate sunt tot mai putini
Aud constant constant ideia aceasta cum ca: piesele de pe o masina, telefon tv etc sunt 20-40% din produs. Nu e un calcul facut gresit prin care nu se adauga: cercetarea din spate, pretul fabricilor care produc, pretul marketingului etc? Felicitari pentru invitat! Este incredibil ce minte are Cristian Presura.
Domnule Buhnici, tot respectul pentru acest interviu cu domnul profesor si fizician Presura. Întrebările și răspunsurile sunt foarte interesante și după umila mea părere, foarte inteligente. Respect pentru acest fapt! Cat privește ce mănâncă un vegetarian sau un vegan dacă mergem mai sus, cred ca greșiți. Carne vegana, brânză vegana, produse procesate din plante, toate produsele astea, cine le consuma nu este vegetarian. Sau este doar cu numele. Ideea e ca mai bine mananci carne decât acele produse.
Răspunsul la a doua întrebare este că omul a învățat să împartă atomul dar nu a învățat să împartă o felie de pâine! Lăcomia cercetării!!! Dacă ne ajuta concret această cercetare a spațiului, înainte să părăsească planeta ar fi făcut totul funcțional aici mai întâi!!
animalele care sunt "sacrificate" procesul agricol al legumelor, cerealelor, fructelor intra la categoria accidente. Animalele alea au trait o viata necontrolata pana la momentul accidentului. e o ultra diferenta fata de industria carnii si a lactatelor, unde ciclul de viata al animalelor alora e super trist, c'mon @gbuhnici. Asa cum te gandesti la lagarele de concentrare, asa gandeste-te si la viata animalelor crescute pentru a fi sacrificate....parerea mea.
49:07 nu stiu cum ati ajuns la ideea de a platii mai mult la "asigurarea" de sanatate daca fumezi.. dar e foarte dubios. Asta ar insemna ca cel care se catara pe munti sau face sporturi extreme ar trebui sa plateasca tot asa, mai mult? Nici taxa pe zahar nu mi se pare normala din moment ce aproape orice produs ce se gaseste in magazin contine zahar, dar doar unele produse sunt taxate. E aberant unde se ajunge cu aceast tip de legi diversificate pe placerea unor oameni. Ideea e ca prin aceasta taxare suplimentara nu se vad imbunatatiri si mai mult de atat nu are nici un impact pozitiv. Doar mai multi bani in "buzunarul" celor care pun aceste taxe. O doamna ministra din Germania A.L. Baerbok plateste 10.000 de € Lunar pt a-si aranja parul. Si se mai intreaba toti de ce partidele extremiste sunt pe val. Pentru ca ne sfideaza prin taxe si impozite suplimentare.
👏👏👏Bravo, domnule, un om destept a adus pe lume trei copii, daca ar face toti desteptii copii multi, poate nu ar mai fi procentul de prosti atat de mare, ca aia fac copii cu nemiluita...
Marind productivitatea vom putea obtine un pret de cost mai mic si astfel produsele pot ajunge la mai multi oameni cu un pret mai mic iar firma poate castiga mai mult prin volum nu prin pret.
1:00:00 Domnule Buhnici, nu sunt pro vegan sau pro carnivoiri, vreau sa zic ca acest argument pe care il aduci cu tractorul, nu prea sta in picioare, pentru ca foarte multe animale pe care le mancam, sunt hranite cu porumb si grau din aceste culturi intensive cultivate cu tractorul mare care poate omoara si alte animale. Carnea pe care o mancam in magazin, nu vine toata de la animale fericite, care mananca doar iarba de pe camp. #numazic
Salut, chiar m-a facut curios chestia cu intrebarea pusa, care din numerele 1,9 sau 1,11 e mai mare. Am întrebat Perplexity si raspunsul.... Witch of this numbers is bigger, 1,9 or 1,11? 1,9 is bigger than 1,11[1]. To understand this, it's important to note that in some countries, including many European countries, a comma is used as the decimal separator instead of a period. So, when we see 1,9 and 1,11, these numbers are equivalent to 1.9 and 1.11 in the decimal notation system used in countries like the United States. When we compare these numbers: 1,9 (or 1.9 in decimal notation) 1,11 (or 1.11 in decimal notation) We can see that 1,9 (1.9) is greater than 1,11 (1.11)[1][2]. This is because 1,9 represents one whole unit plus nine-tenths, while 1,11 represents one whole unit plus eleven-hundredths. Nine-tenths (0,9) is a larger fraction than eleven-hundredths (0,11). To visualize this, we can think of it as: 1,9 = 1 + 0,9 = 1,90 1,11 = 1 + 0,11 Clearly, 1,90 is greater than 1,11. Therefore, 1,9 is the bigger number in this comparison. Citations: [1] 1.9 > 1.11 - Wolfram|Alpha www.wolframalpha.com/input?input=1.9+%3E+1.11 [2] 1.9 < 1.11 - Wolfram|Alpha www.wolframalpha.com/input?input=1.9+%3C+1.11
Superb podcastul, dar George în tantativa lui de al contrazice pe Presură cu agricultura e penibilă, îi recomand să caute cât la sută din agricultură ajunde direct la alimentația umană și cât pentru animale. Carnea din supermarket nu e de la animale crescute pe dealuri.
Nu vă supărați. Aveți idee cite mari telescoape are România și cite Biserici? Există sau au existat fonduri în bugetele partidelor celor 35 de ani pentru mai multe telescoape. Mulțumesc de răspuns.
Eu cred ca aerul din admosfera avand un anumit grad de umiditate trece prin motorul avionului incalzindu-se foarte tare si ajungand afara in spatele motorului intalneste aerul admosferic foarte rece (in jur de -60 de grade) din acea inaltime a admosferei, perticulele de apa in prima faza condensandu-se si apoi inghetand, transformandu-se intr-o ceata.
Pentru ca vorbeati despre inteligenta artificiala si invatamant, tin sa spun ca GPT este un profesor mai bun decat majoritatea profesorilor de la universitate, in primul rand datorita disponibilitatii: este langa mine cand vreau, cat vreau si raspunde doar si integral intre la intrebarile mele. Daca imi scapa ceva, imi poate detalia fenomentul pana il inteleg si nu isi pierde rabdarea. Deocamdata are niste limite vizibile, sunt momente cand GPT pare incompetent, dar momentele astea scad. Am avut norocul sa incep facultatea odata cu inceputul public al GPT si i-am vazut cresterea in ultimii trei ani: numarul momentelor de eroare sau de blocaj scade an de an. Oare unde va fi peste 6 ani? In conditiile astea, invatamantul in forma actuala este lasat in urma cu o viteza incredibila, accelerata. Oricum predarea actuala din universitatile romanesti se face ca si cum nu am avea nici macar (destule) carti tiparite, cu atat mai putin carti in format electronica, multiplicare gratuita samd. Invatamantul a ramas undeva in secolul 18-19, inca se dicteaza. De atunci s-a eficientizat tiparul, s-a inventata imprimanta, s-au inventat documentele digitale, s-a inventat internetul si iata, acum apare si profesorul surogat in forma AI. Fiecare pas pare mai mare iar pasii sunt mai repezi, in timp ce sistemul de invatamant (universitar) a ramas tot prin 1800.
sa intelegem ! Suferinta va exista totdeauna !Suferinta este o provocare a vietii umane , omul ca specie sufera pentru ca el insusi este programat si pe suferinta ! Cred ca si animalele au aceasta provocare .A avea in nutritie si carne , cred ca nu este rau ! Depinde de cat se consuma .iOrganismul are nevoie de proteina , proteina animaliera este mai satioasa decat cea vegetala , deci mai putina hrana , mai putin consum de energie , metabolismul uman este programat pentru ambele forme de hrana . Pana la urma , asta este in legile naturii ! Cel puternic se hraneste din cel mic ! Indiferent ca este om sau animal ! Indiferent cat se va dezvolta inteligenta umana , cat timp nu vom fi " roboti " instinctul animalier din om nu va dispare , cand este vorba de hrana sau placeri sexuale !
@gbuhnici eu cred ca este foarte bine ca dezbati problemele legate de sursele de hrana ale omului. Din punctul meu de vedere pentru a produce un burger vegetal sunt necesare mult mai putine resurse (apa, CO2, timp, bani, energie, etc.). Daca caprioarele si iepurii din fata combinei mor pentru un burger vegetal asta nu inseamna ca pentru unul din sursa animala nu mor mult mai multe din aceleasi animale. Chiar daca soia culeasa de combina ajunge indirect in carne (prin hranirea animalelor) asta nu inseamna ca nu trebuie luata in considerare. Agricultura pentru productia de hrana din sursa animala este vinovata exponential mai mult pentru uciderea acelor caprioare si iepuri din fata combinei agricole. Parerea mea este ca daca nu am consuma atat de multa mancare din sursa animala multe probleme economice, de sanatate umana si de mediu s-ar rezolva. Multumesc!
George te salut! Am intrebat AI chatbot care nr e mai mare...1,9 sau 1,11 ? ... mi-a raspuns 1,9 este mai mare... cum comentezi ? S-a remediat problema?
Podcast reușit în general de acord, dar urmăresc în plus ca să ajut algoritmul RUclips! Dar am posibilitatea să mă uit doar seara la podcasturi. Mă întreb ora de ce nimeni nu are grijă să se înregistreze la un nivel sonor constant, pt că dacă dau volumul mic nu aud, dacă dau volumul mai tare la conversație și dintr-o dată urmează i schimbare de volum (probabil dublu) eu nu apuc să dau mai încet înainte să mai trezesc câteva persoane din casă! Oare ar fi chiar așa de greu de găsit o soluție la normalizarea volumului? 😳
Atât de multă informație pe m2, să spun așa superficial, nu găsești în orice poadcast. Și ce e frumos e ca măcar aici am scăpat pentru doua ore politica. De informație politica. Felicitări George Buhnici!
1:16:14 Vizualizez acest material la 2x si nu sunt deloc suprasolicitat. Il preciez pe dl. Presura insa din discutie imi dau seama ca a cam obosit. In plus cred ca trebuie sa revizuiasca intelegerea entropiei!
Dacă privim aceste numere ca zecimale obișnuite, 1,9 înseamnă 1.9, iar 1,11 înseamnă 1.11. Pentru a le compara mai ușor, putem scrie ambele cu același număr de zecimale: • 1,9 este echivalent cu 1,90 • 1,11 rămâne 1,11 Comparându-le, vedem că 1,90 este mai mare decât 1,11. Prin urmare, 1,9 este mai mare decât 1,11 - ChatGPT o1-pro
Salut George, am intrebat mai devreme Chat GBT care numar este mai mare dintre 1,11 si 1,9 si a raspuns ca 1,9. Raspunsul lui a fost "Explicație simplă: 1,9 este echivalent cu 1,90, iar 1,90 > 1,11." Posibil sa-si fi remediat "problmea" :)
Economia creste acum prin cresterea clientilor.nesustenabil , e pe sistem "termite". Cum o facem sa pastram nr de clienti, pt a nu mai epuiza resursele planetei dar sa crestem economia? Dam e doar pe resurse consumate ca is popor mai mult
Perfect zis domnul Presura ... istoria se repeta, si din pacate romanii nu invata nimic din ea... de 35 de ani ... se voteaza aceasi clasa politica...rezultatul se vede si acum.... tot acelasi partid unic (nu mai zic care) e pe primu loc in parlament. 😱🏌️
Am limitat temporar comentariile pe platformele mele pentru că devine infernal de greu să faci diferența între oameni furioși și conturi automatizate. Nu pentru că mi-e frică de critici (25+ ani de presă m-au călit), ci pentru că văd un pattern toxic:
Trafic crescut masiv după câteva clipuri virale (reacții strada după Turul 1, apariția la Digi24, podcasturile cu profesorii Fota, Goșu, Borțun, Stanomir)
Val suspect de conturi noi care postează copy-paste hate fără substanță.
O singură direcție politică. Zero critici de la susținătorii altor partide (deși am criticat toată scena politică)
Majoritatea conturilor par automatizate: activate recent, zero istorie personală, activ doar pe politică/conflicte
Ca jurnalist tech, văd clar diferența între engagement organic și campanii coordonate. Există o bătălie pentru emoția românilor care se duce cu tactici digitale din toate părțile.
Până ne lămurim individual cum stau lucrurile (nu ca o turmă activată la un fluierat), dau o pauză comentariilor. Platformele mele rămân dedicate discuțiilor despre tehnologie, inovație și viitorul României - nu propagandei.
PS: Pentru oamenii reali care vor să continue dialogul constructiv - vă aștept în comunitatea de members RUclips unde calitatea discuțiilor e (încă) la ea acasă.
PS2: Ce am scris mai sus are în spate și un experiment recent despre care voi detalia mâine pe blog.
40:28 - Rasul domnului Presura este plin de viata si molipsitor . Un om deosebit . De cate ori il ascult ma face sa ma simt bine . George a recunoscut si el in sfarsit ca intrerupe invitatii ,dar poate se invata minte ca sa nu piarda invitati pe viitor , si sa ii lase pe ei sa vorbeasca mai mult . In rest interviul de nota 10 cu doi oameni inteligenti .
Tine-o tot asa George! O gramada de oameni de calitate invitati. Awsome!!!
Cu adevarat un videoclip de genul cu o persoana atat de inteligenta reprezinta o gura de aer intr o atmosfera plina de intocsicatii de incultura.
E o placere să-l asculți pe domnul Presură!❤
Poți să il asculți pe domnul Presură non stop fără să simți o secundă că te plictisești.Foarte frumoase podcasturile cu dânsul!
Fain podcastul, cu domnul profesor Presură la povești nu te poți plictisi niciodată!
Mulțumesc frumos pentru munca voastră! Sărbători cu bine!
Mulțumim!
Mândria orgoliile și stima de sine ne-a adus aici și într-un final exclusiv din lipsa de înțelepciune ne va duce la distrugere! Numai bine! Doamne ajută!
Sistemul de invatamant din Coreea de Sud este cumva aplicat si in Brasov. Companiile mari sunt implicate in scolarizarea elevilor de la scolile profesionale, iar dupa scoala au si job asigurat.😊
💯 Domnul Cristian Presura este o mare forta! Merita RESPECTUL intregii natiuni. Mi-ar placea sa lanseze un partid de la zero, spre UE si NATO. Suveranismul Tehnologic.
Salut! Frumos Podcast de calitate! Cat ma bucur ca nu mai apar atatea comentarii toxice si rautacioase, pline de invidie si Hate 🤩 George, fain studioul!
Excelentă emisiune. Mulțumesc frumos domnilor. 😊
Mulțumim!
În sfârșit profesorul meu preferat. 👏👏👏👏
Felicitari. Extraordinar domn profesor!
Legat de explorarea spatiala, nu s-au gasit pana in prezent planete similare cu terra la nivel de elemente chimice, temperaturi, presiune atmosferica; iar corpul uman impreuna cu hrana lui sunt extrem de legate de conditiile de pe Terra. Astfel, mi se pare nefondat motivul ca explorezi spatiul din motive de supravietuire. Idealul ar fi sa avem grija de planeta Terra.
Ce om fain ai invitat George! 🤗 felicitări!
Așa ceva vrem sa vedem și la televizor.
Ar fi grozav un ministru ca domnul la educatie.
Aprecieri domnilor!
Multumim, foarte interesant!
Superb material!
Vă mulțumesc cu recunoștință!
Mulțumim, foarte interesant ❤
Un podcast excepțional un invitat de excepție felicitări ❤🎉
Cristian Presura ministrul educatiei sau ministrul cercetarii si inovarii!
Multumim. Informatii valoroase.
Super intrebari,felicitari !
Dacă domnul profesor s-a alăturat clasei politice, ar putea implementa o strategie de dezvoltare a învățământului în Romania
Oameni precum domnul Presura ar putea aplica. Una din problemele Romanie e ca face strategii in jurul unui om. Niciodata nu o sa functioneze o strategie in jurul unui om, niciodata nu o sa functioneze o strategie in care insusti sistemul reformat dar nici beneficiarii nu cred in acea strategie. Asta vad eu problematic in Romania, noi vrem doar mai bine dar inca nu am cazut de acord asupra unei directii.
Pe scrut, cred ca trebuie sa invatam sa cautam echipe.
Mult spus "s-a alăturat".
Pai si cine l-ar asculta? Poti face schimbari doar daca esti la putere.
REPER... partidul care ar trebui sa fie alaturi de USR la guvernare.. si SENS. Ei ar trbeui sa ne conduca.
😂😂😂😂😂😂😂
Foarte tare acest podcast ,film..
Felicitări pentru podcast
Mulțumesc!
Doamne sa va dea sanatate.... dupa ultimele sapatamani, sunteti ca o gura de aer curat amandoi... in sfarsit cineva vorbeste in limba zilelor noastre ... 2024, am vazut tot mai mult pe social media si sper sa se viralizeze, problema si pericolul lipsei de educatie pe plan mondial... noroc cu voi, din pacate sunt tot mai putini
Aud constant constant ideia aceasta cum ca: piesele de pe o masina, telefon tv etc sunt 20-40% din produs. Nu e un calcul facut gresit prin care nu se adauga: cercetarea din spate, pretul fabricilor care produc, pretul marketingului etc? Felicitari pentru invitat! Este incredibil ce minte are Cristian Presura.
Respect pentru Domnul Profesor Presura
Domnule Buhnici, tot respectul pentru acest interviu cu domnul profesor si fizician Presura. Întrebările și răspunsurile sunt foarte interesante și după umila mea părere, foarte inteligente. Respect pentru acest fapt!
Cat privește ce mănâncă un vegetarian sau un vegan dacă mergem mai sus, cred ca greșiți.
Carne vegana, brânză vegana, produse procesate din plante, toate produsele astea, cine le consuma nu este vegetarian.
Sau este doar cu numele. Ideea e ca mai bine mananci carne decât acele produse.
❤Respect!❤
Răspunsul la a doua întrebare este că omul a învățat să împartă atomul dar nu a învățat să împartă o felie de pâine! Lăcomia cercetării!!! Dacă ne ajuta concret această cercetare a spațiului, înainte să părăsească planeta ar fi făcut totul funcțional aici mai întâi!!
Foarte interesant!👍
Multumesc pentru acest podcast! ☀️
Multumim
Podcast extraordinar.
animalele care sunt "sacrificate" procesul agricol al legumelor, cerealelor, fructelor intra la categoria accidente. Animalele alea au trait o viata necontrolata pana la momentul accidentului. e o ultra diferenta fata de industria carnii si a lactatelor, unde ciclul de viata al animalelor alora e super trist, c'mon @gbuhnici. Asa cum te gandesti la lagarele de concentrare, asa gandeste-te si la viata animalelor crescute pentru a fi sacrificate....parerea mea.
Hai sa vedem!!!
Cristian Presura ministrul educatiei!
49:07 nu stiu cum ati ajuns la ideea de a platii mai mult la "asigurarea" de sanatate daca fumezi.. dar e foarte dubios. Asta ar insemna ca cel care se catara pe munti sau face sporturi extreme ar trebui sa plateasca tot asa, mai mult? Nici taxa pe zahar nu mi se pare normala din moment ce aproape orice produs ce se gaseste in magazin contine zahar, dar doar unele produse sunt taxate. E aberant unde se ajunge cu aceast tip de legi diversificate pe placerea unor oameni. Ideea e ca prin aceasta taxare suplimentara nu se vad imbunatatiri si mai mult de atat nu are nici un impact pozitiv. Doar mai multi bani in "buzunarul" celor care pun aceste taxe. O doamna ministra din Germania A.L. Baerbok plateste 10.000 de € Lunar pt a-si aranja parul. Si se mai intreaba toti de ce partidele extremiste sunt pe val. Pentru ca ne sfideaza prin taxe si impozite suplimentare.
👏👏👏Bravo, domnule, un om destept a adus pe lume trei copii, daca ar face toti desteptii copii multi, poate nu ar mai fi procentul de prosti atat de mare, ca aia fac copii cu nemiluita...
O vorbă de la suedezi zice că nu există întrebări stupide. Mulțumim pentru interviu! 🙂
Mulțumim ,
Sa ne traiesti George, 100 de ani, fara reparatii! :)
Bravooooo!
George, convinge-l să rămână in România 🤣
Omg❤❤❤ Îl ador pe omul asta
ultimile 10 min cele mai interesante
Bună seara!
😁🔥
Marind productivitatea vom putea obtine un pret de cost mai mic si astfel produsele pot ajunge la mai multi oameni cu un pret mai mic iar firma poate castiga mai mult prin volum nu prin pret.
1:00:00 Domnule Buhnici, nu sunt pro vegan sau pro carnivoiri, vreau sa zic ca acest argument pe care il aduci cu tractorul, nu prea sta in picioare, pentru ca foarte multe animale pe care le mancam, sunt hranite cu porumb si grau din aceste culturi intensive cultivate cu tractorul mare care poate omoara si alte animale. Carnea pe care o mancam in magazin, nu vine toata de la animale fericite, care mananca doar iarba de pe camp. #numazic
Salut, chiar m-a facut curios chestia cu intrebarea pusa, care din numerele 1,9 sau 1,11 e mai mare. Am întrebat Perplexity si raspunsul....
Witch of this numbers is bigger, 1,9 or 1,11?
1,9 is bigger than 1,11[1].
To understand this, it's important to note that in some countries, including many European countries, a comma is used as the decimal separator instead of a period. So, when we see 1,9 and 1,11, these numbers are equivalent to 1.9 and 1.11 in the decimal notation system used in countries like the United States.
When we compare these numbers:
1,9 (or 1.9 in decimal notation)
1,11 (or 1.11 in decimal notation)
We can see that 1,9 (1.9) is greater than 1,11 (1.11)[1][2]. This is because 1,9 represents one whole unit plus nine-tenths, while 1,11 represents one whole unit plus eleven-hundredths. Nine-tenths (0,9) is a larger fraction than eleven-hundredths (0,11).
To visualize this, we can think of it as:
1,9 = 1 + 0,9 = 1,90
1,11 = 1 + 0,11
Clearly, 1,90 is greater than 1,11.
Therefore, 1,9 is the bigger number in this comparison.
Citations:
[1] 1.9 > 1.11 - Wolfram|Alpha www.wolframalpha.com/input?input=1.9+%3E+1.11
[2] 1.9 < 1.11 - Wolfram|Alpha www.wolframalpha.com/input?input=1.9+%3C+1.11
Cantitate de calitate 👏
Superb podcastul, dar George în tantativa lui de al contrazice pe Presură cu agricultura e penibilă, îi recomand să caute cât la sută din agricultură ajunde direct la alimentația umană și cât pentru animale. Carnea din supermarket nu e de la animale crescute pe dealuri.
Cele mai superbe clipuri Geniul cu Gânditorul. ❤❤❤❤❤❤
Thanks
❤❤❤❤❤
Multumesc, foare bun podcastul!
Multumesc si pentru acest interesant episod 🫶🏻
Nu vă supărați. Aveți idee cite mari telescoape are România și cite Biserici? Există sau au existat fonduri în bugetele partidelor celor 35 de ani pentru mai multe telescoape. Mulțumesc de răspuns.
Problema nu e în industrializare, ci în evoluția omului. Nu suntem capabili să convețuim în armonie cu natura şi cu noi înșine.
❤
Cristian te salut cu respect
Eu cred ca aerul din admosfera avand un anumit grad de umiditate trece prin motorul avionului incalzindu-se foarte tare si ajungand afara in spatele motorului intalneste aerul admosferic foarte rece (in jur de -60 de grade) din acea inaltime a admosferei, perticulele de apa in prima faza condensandu-se si apoi inghetand, transformandu-se intr-o ceata.
Când vine "Nea Cristi" in studiou, tu esti musafirul.
Ati uitat sa va exprimati in legatura cu intrebarea titlului. Nu-i nimic, poate data viitoare? Buna emisiune, respect! ❤
Rolul profesorului este sa dezvolte curiozitatea...
Pentru ca vorbeati despre inteligenta artificiala si invatamant, tin sa spun ca GPT este un profesor mai bun decat majoritatea profesorilor de la universitate, in primul rand datorita disponibilitatii: este langa mine cand vreau, cat vreau si raspunde doar si integral intre la intrebarile mele. Daca imi scapa ceva, imi poate detalia fenomentul pana il inteleg si nu isi pierde rabdarea.
Deocamdata are niste limite vizibile, sunt momente cand GPT pare incompetent, dar momentele astea scad. Am avut norocul sa incep facultatea odata cu inceputul public al GPT si i-am vazut cresterea in ultimii trei ani: numarul momentelor de eroare sau de blocaj scade an de an. Oare unde va fi peste 6 ani?
In conditiile astea, invatamantul in forma actuala este lasat in urma cu o viteza incredibila, accelerata.
Oricum predarea actuala din universitatile romanesti se face ca si cum nu am avea nici macar (destule) carti tiparite, cu atat mai putin carti in format electronica, multiplicare gratuita samd. Invatamantul a ramas undeva in secolul 18-19, inca se dicteaza.
De atunci s-a eficientizat tiparul, s-a inventata imprimanta, s-au inventat documentele digitale, s-a inventat internetul si iata, acum apare si profesorul surogat in forma AI.
Fiecare pas pare mai mare iar pasii sunt mai repezi, in timp ce sistemul de invatamant (universitar) a ramas tot prin 1800.
sa intelegem ! Suferinta va exista totdeauna !Suferinta este o provocare a vietii umane , omul ca specie sufera pentru ca el insusi este programat si pe suferinta ! Cred ca si animalele au aceasta provocare .A avea in nutritie si carne , cred ca nu este rau ! Depinde de cat se consuma .iOrganismul are nevoie de proteina , proteina animaliera este mai satioasa decat cea vegetala , deci mai putina hrana , mai putin consum de energie , metabolismul uman este programat pentru ambele forme de hrana . Pana la urma , asta este in legile naturii ! Cel puternic se hraneste din cel mic ! Indiferent ca este om sau animal ! Indiferent cat se va dezvolta inteligenta umana , cat timp nu vom fi " roboti " instinctul animalier din om nu va dispare , cand este vorba de hrana sau placeri sexuale !
@gbuhnici eu cred ca este foarte bine ca dezbati problemele legate de sursele de hrana ale omului. Din punctul meu de vedere pentru a produce un burger vegetal sunt necesare mult mai putine resurse (apa, CO2, timp, bani, energie, etc.). Daca caprioarele si iepurii din fata combinei mor pentru un burger vegetal asta nu inseamna ca pentru unul din sursa animala nu mor mult mai multe din aceleasi animale. Chiar daca soia culeasa de combina ajunge indirect in carne (prin hranirea animalelor) asta nu inseamna ca nu trebuie luata in considerare. Agricultura pentru productia de hrana din sursa animala este vinovata exponential mai mult pentru uciderea acelor caprioare si iepuri din fata combinei agricole. Parerea mea este ca daca nu am consuma atat de multa mancare din sursa animala multe probleme economice, de sanatate umana si de mediu s-ar rezolva. Multumesc!
👍👍👍
George te salut! Am intrebat AI chatbot care nr e mai mare...1,9 sau 1,11 ? ... mi-a raspuns 1,9 este mai mare... cum comentezi ? S-a remediat problema?
Podcast reușit în general de acord, dar urmăresc în plus ca să ajut algoritmul RUclips! Dar am posibilitatea să mă uit doar seara la podcasturi. Mă întreb ora de ce nimeni nu are grijă să se înregistreze la un nivel sonor constant, pt că dacă dau volumul mic nu aud, dacă dau volumul mai tare la conversație și dintr-o dată urmează i schimbare de volum (probabil dublu) eu nu apuc să dau mai încet înainte să mai trezesc câteva persoane din casă! Oare ar fi chiar așa de greu de găsit o soluție la normalizarea volumului? 😳
George, te rugam sa faci o ediție la tema food fraud.
👏Mulțumesc!
Dar exista o aplicatie care iti da detalii despre produsele alimentare. Eu folosesc yuka
Ce vremuri dubioase
Atât de multă informație pe m2, să spun așa superficial, nu găsești în orice poadcast. Și ce e frumos e ca
măcar aici am scăpat pentru doua ore politica. De informație politica. Felicitări George Buhnici!
bun
1:16:14 Vizualizez acest material la 2x si nu sunt deloc suprasolicitat. Il preciez pe dl. Presura insa din discutie imi dau seama ca a cam obosit. In plus cred ca trebuie sa revizuiasca intelegerea entropiei!
Dacă privim aceste numere ca zecimale obișnuite, 1,9 înseamnă 1.9, iar 1,11 înseamnă 1.11. Pentru a le compara mai ușor, putem scrie ambele cu același număr de zecimale:
• 1,9 este echivalent cu 1,90
• 1,11 rămâne 1,11
Comparându-le, vedem că 1,90 este mai mare decât 1,11. Prin urmare, 1,9 este mai mare decât 1,11 - ChatGPT o1-pro
Am incercat pe Gemini întrebarea : care este mai mare dintre numerele 1,9 și 1,11 și a răspuns corect.
Răspunsul la prima întrebare este lăcomia voastră a celor cere înțelegeți toate aceste aspecte din perspectiva profitului!
Salut George, am intrebat mai devreme Chat GBT care numar este mai mare dintre 1,11 si 1,9 si a raspuns ca 1,9. Raspunsul lui a fost "Explicație simplă: 1,9 este echivalent cu 1,90, iar 1,90 > 1,11." Posibil sa-si fi remediat "problmea" :)
Like-ul cu nr 100 este al meu! 💪💪
De ce se fereste politicul de un program de a mentine populatia la un nivel sustenabil in loc de a o crezte pt profit ?
Perplexity îți da răspunsul corect la întrebarea ta cu 1.11 vs 1.19
Eu ascult pe 2x si inteleg tot, aș vrea sa pot da si pe 3x 4x...
Economia creste acum prin cresterea clientilor.nesustenabil , e pe sistem "termite".
Cum o facem sa pastram nr de clienti, pt a nu mai epuiza resursele planetei dar sa crestem economia? Dam e doar pe resurse consumate ca is popor mai mult
Perfect zis domnul Presura ... istoria se repeta, si din pacate romanii nu invata nimic din ea... de 35 de ani ... se voteaza aceasi clasa politica...rezultatul se vede si acum.... tot acelasi partid unic (nu mai zic care) e pe primu loc in parlament. 😱🏌️
🤙