Cancer la San: Simptome Frecvente si 3 Metode SIGURE de Tratament

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 июл 2024
  • Orice femeie s-ar putea confrunta cu simptome de cancer la sân, dar oncologia modernă pune la dispoziție screening și tratament mai sigure ca oricând. Această afecțiune este descoperită de foarte multe ori într-un stadiu avansat, din cauza amânării vizitelor la medic. De asemenea, lipsa unui program național de screening și informațiile insuficiente cu privire la autoexaminarea sânilor agravează această situație. Doctorul Gerald Filip, medic primar de chirurgie generală, cu competență în chirurgia oncologică, ne spune cum facem diagnosticarea cancerului mamar în timp util, pentru a urma un tratament corect.
    Metodă elementară prin care fiecare femeie își poate inspecta sânii este autoexaminarea. Aceasta se face la oglindă, atât vizual, cât și prin palpare, pentru a scoate la iveală orice modificare apărută la nivelul sânului sau al axilei. În cazul femeilor care nu au intrat la menopauză și care se află în plină activitate sexuală, este recomandat ca autoexaminarea și investigațiile să aibă loc imediat după finalizarea sângerării menstruale. Pentru persoanele intrate la menopauză, acestea vor avea loc în aceeași zi a lunii. Printre cele mai frecvente simptome de cancer la sân se numără retracția mamelonului, rănile la nivelul mamelonului sau al areolei, precum și scurgerile sanguine, indiferent de momentul fiziologic al femeii.
    În cazul în care suspectează, în urmă autoexaminării, că s-ar putea confrunta cu simptomele cancerului la sân, o femeie ar trebui să urmeze un consult senologic. Acesta se realizează numai în cabinetul unui medic chirurg sau ginecolog, cu o îndelungată experiență în patologia sânului. Examenul clinic va fi complet și va viza glanda mamară, areola, ganglionii axilari, precum și ganglionii de la subraț.
    Dacă suspiciunile se confirmă, va urma diagnosticul imagistic, recomandat în cazul constatării unei leziuni a sânului. Prima procedură de acest tip este ecografia de sân bilaterală, iar aceasta va fi urmată, în cazul suspiciunii unei leziuni avansate, de mamografie. Cele două investigații sunt complementare și se întrepătrund, pentru oferirea unui diagnostic complet. Pentru un diagnostic definitiv, însă, este nevoie de efectuarea puncției biopsie a formațiunii sânului.
    Biopsia se recomandă în momentul în care investigațiile imagistice scot la iveală o leziune al cărei risc de a fi canceroasă sau precanceroasa este unul ridicat. Spre deosebire de imagistică, investigația cu ajutorul puncției biopsie poate oferi un diagnostic exact cu privire la formațiunile observabile la nivelul sânului. În cazul în care biopsia scoate le iveală un cancer, investigațiile vor fi detaliate, pentru stadializarea bolii, respectiv pentru inițierea tratamentului recomandat în acord cu stadiul și tipul histologic al acesteia.
    Vrei să afli mai multe despre diagnosticarea cancerului la sân? Te așteptăm la consultație la Regina Maria, pentru a-ți răspunde la toate întrebările → www.reginamaria.ro/
    #CancerLaSan #SimptomeCancerLaSan #DiagnosticCancerLaSan
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    TE-AR PUTEA INTERESA:
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    👉Cum ne pregatim pentru mamografie? - • Mamografie in 5 ETAPE ...
    👉Cancerul de san, de la diagnostic la acceptare - Povestea Sabinei - • Cancerul de sân, de la...
    👉Cancer la San - Ecografie Mamara sau Mamografie? 5 ANALIZE esentiale - • Cancer la San - Ecogra...
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ALTE INFORMATII SI PROGRAMARI:
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    👉FACEBOOK: / reginamaria.reteaua.pr...
    👉INSTAGRAM: reteaua.reg...
    👉FA-TI O PROGRAMARE: www.reginamaria.ro/
    00:00 Momentul si varsta diagnosticului cancerului la san
    02:45 Simptomele cancerului la san
    04:39 Screening mamar: parerea medicilor senologi si investigatiile imagistice
    06:19 Tratamentul cancerului la san si biopsia locala
    10:32 Importanta unui diagnostic multidisciplinar in cancerul la san
    12:53 Preventia cancerului la san
    16:18 Sfaturile medicului
    19:19 Imunoterapia in tratarea cancerului la san

Комментарии • 5

  • @reteauareginamaria
    @reteauareginamaria  2 года назад

    Abonează-te pentru a afla mai multe despre alte afecțiuni de la medicii Regina Maria -> ruclips.net/user/ReteauaPrivatadeSanatateReginaMaria

  • @elenadorobantu-5774
    @elenadorobantu-5774 Год назад

    Și,eu,am,un,lipom,amar,format,din,grasime

  • @floricagindac1994
    @floricagindac1994 Год назад

    Cancerul la san doare ?

    • @reteauareginamaria
      @reteauareginamaria  Год назад

      Bună ziua. Numai un medic specialist vă poate face cele mai bune recomandări și doar în urma unui consult de specialitate, care evaluează diverse aspecte medicale. Vă recomandăm să consultați un medic specialist. Pentru programare, vă recomandăm să apelați la 021 9268. Vă mulțumim!