Vriendschappelijk | Samenvatting Nederland O19 - Portugal O19 dinsdag 15 oktober 2024

• Опубликовано: 16 окт 2024
  • USamenvatting van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland O19 en Portugal O19 gespeeld op het Marbella Football Center, Spanje van dinsdag 15 oktober 2024.
    Nederland O19 is in voorbereiding op de eerste ronde van de EK-kwalificatie, die in november in Assen en Veendam wordt gespeeld. De ploeg van Peter van der Veen treft daarin Oekraïne, Slovenië en Kazachstan. Afgelopen zaterdag 12 oktober verloor Nederland met 1-4 van de leeftijdsgenoten van Engeland O19.
    Ook de tweede wedstrijd van Nederland O19 ging verloren. Vanaf het begin van de wedstrijd ging het al mis toen na 4 minuten Mark Verkuijl met een hoofdblessure al vroeg vervangen moest worden door Tycho land. Nederland kreeg nog wel enkele kansen en het eerste half uur was Ayoub Oufkir de gevaarlijkste man aan Nederlandse zijde. Echter het was Portugal dat op 0-1 kwam toen een voorzet nieuw goed verwerkt werd door de Nederlandse verdediging en Gil Pinto Martins de bal voor het intikken had.
    Kort erna kreeg Portugal een penalty - die op het oog vrij makkelijk gegeven werd. Deze buitenkans werd benut door aanvoerder Martim Ferreira. Nederland was het helemaal kwijt en met name achterin lag het helemaal open. Via een snel genomen inworp en opvolgende aanval lag de 0-3 erin. Opnieuw was het
    Gil Pinto Martins die z'n tweede van de dag scoorde. In blessuretijd van de eerste helft mocht de één jaar jongere Gabriel Serôdio Silva de hoek vrij uitkiezen om de 0-4 te scoren.
    De tweede helft geloofde Portugal het wel en gingen ze vooral vervelend doen, veel vallen en aanstellen en werd het een nare 2e helft. Nederland maakte de score wat dragelijker door een mooie indivuele actie en goed geplaatste goal van Tycho Land. Vervolgens was er een vervelend opstoortje waar opnieuw de Portugezen een negatieve rol vertrolkte. Zowel João Carvalho da Fonseca van Portugal als Wessel Kuhn mochten met rood vertrekken.
    Vlak voor tijd scoorde Julian Oerip de 2-4 via een prima aanval die hijzelf goed afmaakte door de bal hard in de verre hoek te schieten. In blessure tijd kreeg Zepiqueno Redmond nog een kans op een doelpunt, maar zijn penalty ging naast de goal.
    Voor Onder 19 vormden de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal de laatste testcase in aanloop naar de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor het EK in Roemenië. In november neemt de ploeg van Van der Veen het op tegen Slovenië, Kazachstan en Oekraïne. De wedstrijden worden gespeeld in Veendam en Assen.