NU cumpǎra un APARTAMENT comunist. Iatǎ 6 MOTIVE

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 мар 2024
  • Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @prodecor9

Комментарии • 100

  • @nicolaepetrescu601

    Stai liniștit că astea noi sunt făcute să fie vândute.Vorbesc din poziția unuia care a luat țeapă cu un apartament nou.

  • @raduovidiu2925

    Si acum video cu 6 motive pentru care sa nu cumperi apartament nou :)).

  • @ridodido7919

    Țeapă mi -am luat cu un apartament nou, făcut de niște “dezvoltatori serioși”.

  • @alexandruo.1639

    Locuiesc cu chirie intr-un sir de blocuri cu 7 etaje la 100 de metri de centru. Grosime perete 20 cm. Interior caramida, izolat exterior cu 20 cm. Singurul perete exterior bucataria, 2 balcoane inchise la camere, etaj 5. Caldura pe gaz iarna la 22 de grade, cost 135 lei maxim! Vara? Aer conditionat 1200 BTU, 180 lei maxim curent (4 televizoare, frigider, console, laptopuri, etc.). Izolatie fonica, suficienta! Achizitionam un apartament cu 3 camere, tot vechi. Il duc la standardul nostru, si nu o sa imi para rau. Este ultimul sir de blocuri din centru, apoi incep case. Acolo avem alee cu parc, liniste, nu trafic, nu sirene, scoli si licee la 5 minute. De ce mi-as lua unul nou, unde nici macar asfalt sau iluminat public nu au? E plin de praf, si cand ploua noroi! Sa stau in trafic pentru a duce copii la scoala, fluctuatii de curent, zgarcenie imensa la materiale dupa pandemie, etc. Asa sunt de inghesuite si oglindite cele noi, ca toata lumea vede ce faci! Si iti fac poze sa razi, pe niste duplex-uri cu 150k ca nu ai loc sa pui un wc in curte, aia numesc ei loc parcare + gradina. 2-4 mp. Nu acuz calitatea, e nou, ok. Dar economic e o batjocura imensa! Duplex nou, sta de 5 ani, 70k, si acuma cere 120k? Pe ce? Aceleasi poze!!!

  • @Bezu99
    @Bezu99  +3

    Se spune ca blocurile din anii 80-90 au fost facute mult mai bine dupa marele cutremur din 77..cu noi metode ingineresti sa reziste la cutremure de 8. Probleme sunt si la cele noi...avand in vedere zona si distanta intre blocuri eu as alege unul vechi!

  • @clinicadoja492

    Nici unul vechi nici unul nou nu sunt achiziții sigure . Sigur e ceea ce faci tu , cu mâna ta .

  • @Gascableaga2023

    Avantajul apartamentelor vechi este zona(decat un apartament nou pe camp la marginea orasului si stat 1 ora in masina sa duci copiii la gradinita /scoala mai bine unul vechi intr-o zona cu infrastructura imediata decenta - scoala/gradinita la 5 minute de mers pe jos , transport in comun decent etc.

  • @Newlife-ol6pk

    La cum se construiește acum ,tare mi-e că alea noi se dărâmă ca un castel de cărți de joc la primul cutremur.

  • @dunkandana2004
    @dunkandana2004 День назад

    Astea noi, auzi televizorul vecinului, când strănuta și când trage apa la baie. Plus pereți care nu poți sa prinzi ceva greu pe ei... Sau nu poți pune un tablou.. Pereți despărțitori foarte subțiri... Auzi tot..

  • @constanting2678

    Pereti strambi si podele strambe!!!Da!!!!!!Dar foarte tari.😊

  • @taviariton5140

    Am cumpărat in 2018 un apartament în bloc nou. L-am vândut după 2 ani de "bun" ce era. Apoi m-am muta intr-unul vechi. Nu se compara. Atuuri? Izolatie termica și fonica net superioara ( blocul e reabilitat termic). In cel nou auzeam tot ce vorbesc vecinii.

  • @SCBbestof

    La blocuri vechi e diferență mare între orașe și cartiere. Pentru că nici alea nu erau făcute la fel pentru toată lumea.

  • @alind.c6105

    Cred că rezistența la cutremur este un subiect foarte sensibil pentru a fi discutat pe scurt în dezavantaje, deoarece mulți orășeni stau în blocuri vechi și mulți vor cumpăra în continuare apartamente în blocuri vechi. Un tip - Matei, de la asociația Re:Rise a făcut un live cu Faiăr Silviu, ca subiect principal a fost rezistența la cutremur. Cred că multe persoane ar aprecia un asemenea episod, cu schimb de opinie, și pe acest canal. Eu stau într-un bloc vechi și cred că una dintre cele mai mari șanse de a mi se întâmpla ceva rău este un cutremur și apreciez foarte mult când se discută subiectul în amănunt.

  • @PaguPvs-le

    Eu l-am luat pe al meu si da, renovare completa de la A la Z dar stiam in ce hora intru, ah, blocul e din 1989 deci nici chiar asa veci, dar cu pereti de 50 cm fara izolatie 💪

  • @FCDinADN48

    In cunoștință de cauza va recomand cand vreti sa cumparati o locuinta sa aruncati o privire pe hartile cu risc seismic major din Bucuresti iar daca gasiti apartament in bloc construit in ani 80-86 este si mai bine,in ani 80 cand am facut constructiile aveam cursuri de geologia pamantului foarte serioase ,motivul prezentat in vlog ca este mai bine un bloc nou este valabil doar din prisma cheltuielilor cu renovarea interioara dar la siguranta si cer va recomand achizitie de locuinte in zonele cu risc seismic mai scazut cum ar fi zona de Sud-vest a bucurestiului si blocurilor construite din 80 pana in perioada salbatica a constructilor facute fara nicio o norma sau studii de geologie chiar daca fiecare cm din bucuresti si nu numai au studi de fezabilitate,perioada aceea a fost ani 2002-2008 pana la inceputul crizei financiare,am lucrat pe un numar destul de mare pe santierele unde sau construit blocuri de locuinte noi si va spun sincer chiar daca sunt ateu un doamne fereste la un eventual cutremur de peste 6.5 grade.Zonele cele mai periculoase sunt cele din Nordul capitalei ,Soseaua Nordului,cele din proximitatea parcului Herastrau ,Baneasa etc,iar constructiile de pe cheiul dambovitei va spun fara absolut nicio exagerare ca acolo sa comis crime cu buna stiinta de 🦈 imobiliari construin imobile ,Argumentul ca este mai rentabil un bloc nou este valabil foar din motivul ca va scuteste de niste bani dati pe amenajarea interioara a apartamentului dar se merita oare in detrimentul sigurantei...sau construit si blocuri foarte sigure si care au respectat majoritatea normelor in acei ani si nu vreau sa generalizez pentru ca sunt si firme serioase(poate suna ciudat dar cele care au respectat toate legile si normele in construcții au fost si banuiesc ca sunt in continuare firmele romanesti)

  • @ovidiugatu8715

    La intrebarea: de ce sa nu-ți iei unul nou? Răspunsul e foarte simplu: ptr ca nu îmi permit. Mai concret, 1 apartament vechi prin Tg. Mureș are un preț între 1.000-1.400 Euro/m2. Unul nou, preț între 1.500-infinit. 😉

  • @danviorel5691

    Daniel, uite un exemplu aici : bloc construit in 77. 2 camere 50 mp cu structură beton armat gen HH ...adică pereți vecini și perete despărtitor camere...restul pereților cu ferestre--- cărămidă cu găuri zidită în 2 rânduri...40 cm grosime perete(am frezat pt coș centrală term.)

  • @--Z-g-ube-c-k--

    Episodul de față este un pamflet și se recomandă ca exemplele să fie luate în seamă ca atare. Sau, din rubrica "Dacă nu știai, acum nu mai ai nici o scuză!". 🤓 Sănătate, Daniel! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  • @claudiuchertic6840

    Apartementele vechi ,ca structura sunt mai rezistente decat multe dintre unele noi...

  • @simion761

    De ce să cumperi un apartament nou? Bună întrebare.Sânt un dezastru din toate punctele de vedere,fără izolare fonică,construite din BCA,îți auzi toți vecinii cu 2 etaje mai sus,instalații sanitare sau electrice neconforme ,izolate ,siguranța la cutremur zero,și o groază de bani,betonul nelăsat să se usuce ,în câțiva ani te va vizita igrasia .Alegerea din unul nou și unul vechi cu siguranță va fi unul vechi ,chiar dacă are 100 de ani.