@@beldeanflorian1508 a fost atins subiectul cu destula indestulare. Capitalismul nu are decat o singura problema, modul cum natiunile o inteleg si o aplica!
monopolul apare din cauza statului stimate tovaras. intr o piata libera de intruziunea statului nici o firma nu are cum sa exercite monopol. Si chiar cu ajutor de la stat, multe firme tip corporatie tot cad, mai ales in imobiliare, daca ai fi stiut putin de economie taceai din gura, nu mai pomenesc de faptul ca statul este cel mai periculos monopol in orice tara.@@beldeanflorian1508
as spune ca economia keynesiana e un dezastru impreuna cu moneda fiat si as mai spune ca liberalismul fara crestinism o da direct in socialism. Oh stai, deja se intampla asta in occident!@@keyseen
Excelent episodul, mulțumesc Oreste! Chiar daca nu am fost de acord cu toate ideile invitatului, 95% din podcast mi s-a parut deschizator de minte, luciditate pură.
Foarte interesanta si adevarata discutia despre educatia din Romania care, dupa parerea mea, e sursa tuturor problemelor. Si nu de acum, se fac in curand 100 de ani! Sistemul romanesc de educatie n-a fost niciodata o lumina, ca nu degeaba isi trimiteau cei cu posibilitati copii la studii in afara. Asta s-a vazut foarte clar dupa `89 si inca se vede. Educatia din Romania e rupta aproape total de realitatile vietii actuale, de schimbarile care se produc in societate extrem de rapid din cauza avansului tehnologic. Se face mult, prost si fara rost! Problema e ca produsele acestui sistem de educatie uzat moral, nu sunt capabili/ nu vor sa schimbe nimic de fond in felul in care se face educatie. Rezultatele le vedem cu totii. Cu cat se va intarzaia mai mult reforma din temelii a sistemului de educatie, cu atat mai mult se va mari distanta intre Romania si lumea civilizata!
Domnul Andrei Caramitru uneori este cam dur și cam incisiv dar în principiu este un tânăr economist/finantist inteligent. În mare parte spune lucruri interesante logice, clare și bine argumentate pe evenimente istorice, ideologi politice, si economie.
Minunat, mulțumesc! E o plăcere să-l văd pe Caramitru fiind elegant, liniștit, civilizat. :))) În sfârșit l-am văzut și pe el vorbind mai mult de un minut despre ceva fără să zică de rău de Nicușor Dan, făcând o propagandă ieftină care nu-l caracterizează, abia aștept să se termine cu alegerile și să-și revină, să aibă iarăși acele postări inteligente pentru care îl urmărim de fapt.
Statul încurajează NEmunca și preferă să " asiste" social un număr mare de cetățeni din care nu puțini aparțin economiei gri/negre, indivizi care trăiesc nemeritat de bine în medii cvasi interlope chiar de-a dreptul interlope.Prin interlopi îi numesc întâi și întâi pe funcționarii statului, politicieni și lumea cu adevărat interlopă. Actuala adunătură de mangafale, coțohârle și frontovaie numită pompos clasa politică românească are interesul fundamental să-i ține pe ăștia pentru că ei îi vor vota de cei din tot actualul arc politic. PS. Frontovaie este un cuvânt intrat în limba română din 1945 ce, pe scurt, se traduce prin TÂRFĂ DE FRONT. Când în 1940 , în urma ultimatumului URSS și ocuparea Bucovinei și Basarabiei, alături de români s-au " retras" și ruși autodeclarați ca fiind ruși albi adică împotriva sovietizării. Cum nu puteau fi găzduiți toți în orașe, le-au fost date în folosință gospodării prin sate, casă și un petec de pământ. Românii au trăit în bună înțelegere cu acești ruși , învățându-i cum să-și ascundă obiectele d evaluare și recoltele în cazul în care sovieticii vor invada România. Când armata sovietică s-a revărsat peste România, acești ruși, autodeclarați antisovietice, i le-au arătat soldaților sovietici unde își îngropaseră românii salbele, icoanele, cocoșeii de aur, recoltele. împreună rușii "albi" și soldații sovietici au jefuit totul! De aceea le-a rămas numele de frontovaie= Târfe de Front!
Baiatul asta ar trebui clonat in vreo 500 de senatori,deputati si ministri!Sau macar materialul asta ar trebui difuzat pe repeat la 3-4 televiziuni importante ca sa inteleaga tot boul roman cum sta treaba!
S-au punctat bine cateva deficiente si anacronisme majore ale sistemului de invatamant, insa s-au omis sau nu s-au prezentat bine alte aspecte deoarece dl Caramitru nu are cum sa le cunoasca. Ar trebui sa se stie foarte clar ca programele de invatamant si sistemul de educatie sunt rezultatul decidentilor politici si nu al profesorilor. Politicienii decid, si nu profesorii, cum sa fie si cum sa arate sistemul de invatamant din Romania. Si mai exista un aspect. E reala necesitatea de a avea tehncieni si muncitori specializati in multple domenii, insa daca veti constata cererea reala de pe piata orientarii in cariera, veti constata ca aproape 90% dintre parinti refuza sa-si dea copii la scoli profesionale si doresc sa-i vada pe toti cu diploma de facultate. Deci, foarte multi parinti nu doresc sa-si vada copiii meseriasi in diverse domenii, pentru ca o meserie implica si ...munca, nu numai frecat menta. Ati mentionat modelul texan, insa acel model se bazeaza si pe multa munca, si nu prea pare ca mentalitatea romanului de-a fenta si de a se descurca se potriveste total cu acest model.
Perfect adevarat ..as mai adauga si mentalitatea reziduala din era trecuta care impatte societatea in cei "de sus" = intelectuali, si cei "de jos" = muncitori. Un mit care este f depasit.
Multumesc pentru podcast, invitat, subiecte discutate si argumente. Tot ce discutat poate fi pus in aplicare ca viitor project de tara si resurcitare a unui popor adormit si sedat cu ulei si zahar. In acest punct, opinia mea, tara nu are nevoie de nici un partid, vechi sau nou-hibrid ( creat din nomazi, migratori, navetisti de la alte partide), ci de un grup-guvern, firmat din mintile smart, cu viziune, si strategii de pus in aplicare. Ar trebui sa ne fie ,,frica,, de judecata copiilor, nepotilor...etc. Multumesc
Numai programator mediu nu a fost Dines la Microsoft, prin 2000 a creat Service Broker, o componenta foarte importanta a SQL Server in versiunea pe bani, care mai e si acum in versiunea 2022, eu zic ca a produs de 100 mai multi bani pentru Microsoft, decat are cifra de afaceri iPath.
Daca il intrebi pe Caramitru, programatorii romani sunt toti slabi si pricy, asa zicea anul trecut intr-o vreme. In alte dati lauda exportul de servicii IT din tara si zicea ca programatorii nemti sunt cu mult mai prosti decat romanii. Din pacate el nu se uita in oglinda, pentru ca el nu a fost un mare geniu. El a avut norocul la inceputul carierei sa ajunga sa faca niste comisioane prin Elvetia pentru niste barosani care-si ascundeau averile prin paradisuri fiscale si pozeaza acum in mare economist sau consultant financiar. Evident ca nu ajungi rau deloc daca faci vreo 2-3 bulioane din treburi de astea, mai speculezi la bursa, mai negociezi la aia sa te faca ceva CEO, CTO local. Dar asta il face economist de top? Evident ca nu.
Omu asta bate campii cu energia poi ce energie cand ii toata vanduta la straini, Romania nu mai are piloni strategici economici de aia avem statut de colonie
Nu inteleg cum naiba un podcast de genu aduna atât de putine vizionari!!! 😢 Asta spune mult despre noi ca natiune.Domnul Caramitru ne-a arată o imagine dura , clara a societății Romanești de care vrei nu vrei cam așa este.
AC zice ca pe vremea lui si a lui Oreste trebuia sa calculezi de mana, ca nu erau calculatoare ceea ce e eronat el avand 47 de ani, adica pe la 1990 cand avea 13 ani., existau calculatoare de mana inclusiv stiintifice cu functii matematice, (si eu am trait acele vremuri fiind mai mare decat ei). Scoala romaneasca nu e slaba deloc, romanii pregatiti in Romania au facut fata si performanta peste tot in lume si acasa PIB ul a crescut in ultimii 30 de ani de aproape 10 ori, toti vecinii nostri se-ntreaba ce stiu romanii si ei nu stiu si sunt invidiosi pe Romania. Romanul se cearta si e carcotas pentru ca e destept si vede problemele si din aceasta carcoteala intotdeauna iese ceva bun, progresul, in plus cand e vorba de bani de accesat romanii se unesc in directia interesului national. Un exemplu este acum PNRR-ul, pentru a lua acesti bani s-a unit psd ul cu pnl ul, doua doctrine total diferite.
Si la manipulare, teoretic. Multi nu stiu ca taranii nu au ales partidul.comunist, de exemplu. Adica nu au muscat momeala. Azi multi sunt mai creduli, paradoxal.
Inteleg ca domnnul este un adevarat economist si o eminenta in ale gandirii economice insa este mai mult decat paralel cu existenta omului in 2024. Pot sa inteleg aceasta retorica cu AI si cu scolile de meserii dar sunt tare curios cum ar descrie acest domn viitorul omenirii pentru ca mie din ideile sale imi pare ca incearca sa contureze un viitor in care doar 10-15% din indivizi trebuie sa fie intelectuali, restul muncitori coordonati de o inteligenta artificiala. Nu mai bine ne punem streangul acum la gat? Cum poti sa zici ca agricultura este importanta dar nu chiar asa importanta. Pot sa zic asta despre economie care daca nu ar exista omul ar continua sa supravietuiasca. Insa in momentul in care agricultura nu mai exista inseamna ca omul nu mai exista. Tot ideea lui cu de ce sa existe o scoala sau o policlinica pentru o comunitate de 1000 de oameni vine pur si simplu din luxul in care a trait. Can ai dureri de moarte nu poti sa iei un microbuz spre oras dintr-un satuc. Insa el nu este constient ca Romania nu este doar Bucuresti si inca nu a inteles ca fiecare viata pe acest pamant este egal importanta. De ce doar oraseanul trebuie sa dispuna de toate facilitatile langa casa, insa omului sarac ii pot lipsi acestea? As avea mult mai multe de adaugat insa scriu vidului pentru ca inca nu existe acel AI care sa raspunda acestor intrebari in locul dl. Caramitru
Domnule Caramitru, esti matale asa de sigur ca TOTUL era fier vechi? SI ca baietii aia nu aveau banii in '90? Pe cine crezi ca prostesti? Si, mai ales, de ce incerci?
Probabil cea mai buna analiza a realitatii romanesti din ultimi 30 de ani. Felicitari !!!
@@beldeanflorian1508 a fost atins subiectul cu destula indestulare. Capitalismul nu are decat o singura problema, modul cum natiunile o inteleg si o aplica!
monopolul apare din cauza statului stimate tovaras. intr o piata libera de intruziunea statului nici o firma nu are cum sa exercite monopol. Si chiar cu ajutor de la stat, multe firme tip corporatie tot cad, mai ales in imobiliare, daca ai fi stiut putin de economie taceai din gura, nu mai pomenesc de faptul ca statul este cel mai periculos monopol in orice tara.@@beldeanflorian1508
as spune ca economia keynesiana e un dezastru impreuna cu moneda fiat si as mai spune ca liberalismul fara crestinism o da direct in socialism. Oh stai, deja se intampla asta in occident!@@keyseen
DOMANEEEEEE, NU IMI VINE SA CRED❤❤❤❤❤ Deci omu' asta a zis tot ce aveam eu pe suflet❤❤❤❤❤
Cea mai realista radiografie a societății românești in întregul ei. Un mare Bravo!
mulțumesc Oreste super invitat ca și tine .Ne mai deșteptat și noi.La cât mai mulți invitați de acest gen.
O emisiune excepțională!
I can’t wait to see it, on my way back home from work, salutare din California😊
Excelent invitatul! Elegant, ponderat, cultivat
Mulțumim pentru clipele cu folos petrecute pe canalul dumneavoastră 🙏
Multumim pentru emisiune
Excelent episodul, mulțumesc Oreste! Chiar daca nu am fost de acord cu toate ideile invitatului, 95% din podcast mi s-a parut deschizator de minte, luciditate pură.
Multumesc Oreste , multa stima si respect !
Respect,multumesc❤
O analiza excelenta a ultimilor ani si modeul texan chiar ar fi bun si la Ceahlau !
Sunteti foarte tari, multumesc❤❤
Va admir pe amundoi in aceeasi masura.
Super interviu! Sper sa mai il mai invitati pe Domnul Caramitru Andrei! Succes
Buna seara, Oreste.Multumiri pentru emisiunea foarte interesanta, informativa si educativa.❤
Multumesc mult 🎩🙏🤗
Ce dialog frumos si placut de ascultat.
Ce tare e concetul nou de video cu diferiti invitati! Bravo!
Foarte tare materialul! Spor!
Hallo, super invitat.!
A fost o adevarata placere sa va ascult discutand. Sper sa se mai intample candva in viitorul apropiat. Multumesc. Salutari din Taipei.
Bună seara .mulțumesc.
Felicitari !
Multumim .
Multumim de emisiune si pentru invitat!
❤ Respect 👍
Mulțumesc,Oreste!
Mulțumesc pentru acest postkast
Foarte interesanta si adevarata discutia despre educatia din Romania care, dupa parerea mea, e sursa tuturor problemelor. Si nu de acum, se fac in curand 100 de ani! Sistemul romanesc de educatie n-a fost niciodata o lumina, ca nu degeaba isi trimiteau cei cu posibilitati copii la studii in afara. Asta s-a vazut foarte clar dupa `89 si inca se vede. Educatia din Romania e rupta aproape total de realitatile vietii actuale, de schimbarile care se produc in societate extrem de rapid din cauza avansului tehnologic. Se face mult, prost si fara rost! Problema e ca produsele acestui sistem de educatie uzat moral, nu sunt capabili/ nu vor sa schimbe nimic de fond in felul in care se face educatie. Rezultatele le vedem cu totii. Cu cat se va intarzaia mai mult reforma din temelii a sistemului de educatie, cu atat mai mult se va mari distanta intre Romania si lumea civilizata!
Care lume civilizatâ ?
@@dinicaelenasonia6713Există și lume civilazată Taliban cretin ce ești😅
Exact...se descivilizeaza ei mai repede decat ne civilizam noi😅@@dinicaelenasonia6713
Excelent episod! Super invitat.Bravo!
Szuper informati 😮
Brvo domnule Andrei ,astia nu vreau să înțeleagă de ani buni .
Domnul Andrei Caramitru uneori este cam dur și cam incisiv dar în principiu este un tânăr economist/finantist inteligent. În mare parte spune lucruri interesante logice, clare și bine argumentate pe evenimente istorice, ideologi politice, si economie.
Foarte buna discutia!
Minunata lume noua
Minunat, mulțumesc! E o plăcere să-l văd pe Caramitru fiind elegant, liniștit, civilizat. :))) În sfârșit l-am văzut și pe el vorbind mai mult de un minut despre ceva fără să zică de rău de Nicușor Dan, făcând o propagandă ieftină care nu-l caracterizează, abia aștept să se termine cu alegerile și să-și revină, să aibă iarăși acele postări inteligente pentru care îl urmărim de fapt.
Face si tiganii din alea? Trist...nu ma asteptam...
Fain podcast, fain invitat. Sa l mai aduceti
Chapeau bas!
Felicitari!
Statul încurajează NEmunca și preferă să " asiste" social un număr mare de cetățeni din care nu puțini aparțin economiei gri/negre, indivizi care trăiesc nemeritat de bine în medii cvasi interlope chiar de-a dreptul interlope.Prin interlopi îi numesc întâi și întâi pe funcționarii statului, politicieni și lumea cu adevărat interlopă. Actuala adunătură de mangafale, coțohârle și frontovaie numită pompos clasa politică românească are interesul fundamental să-i ține pe ăștia pentru că ei îi vor vota de cei din tot actualul arc politic.
PS. Frontovaie este un cuvânt intrat în limba română din 1945 ce, pe scurt, se traduce prin TÂRFĂ DE FRONT. Când în 1940 , în urma ultimatumului URSS și ocuparea Bucovinei și Basarabiei, alături de români s-au " retras" și ruși autodeclarați ca fiind ruși albi adică împotriva sovietizării. Cum nu puteau fi găzduiți toți în orașe, le-au fost date în folosință gospodării prin sate, casă și un petec de pământ. Românii au trăit în bună înțelegere cu acești ruși , învățându-i cum să-și ascundă obiectele d evaluare și recoltele în cazul în care sovieticii vor invada România. Când
armata sovietică s-a revărsat peste România, acești ruși, autodeclarați antisovietice, i
le-au arătat soldaților sovietici unde își îngropaseră românii salbele, icoanele, cocoșeii de aur, recoltele. împreună rușii "albi" și soldații sovietici au jefuit totul! De aceea le-a rămas numele de frontovaie= Târfe de Front!
Foarte interesant...
Salut! Foarte interesant!
Probabil că doar când o să avem chistoale la brâu precum texanii abia atunci o să o luăm din loc, până atunci ne prefacem că votăm....
Fain!
Baiatul asta ar trebui clonat in vreo 500 de senatori,deputati si ministri!Sau macar materialul asta ar trebui difuzat pe repeat la 3-4 televiziuni importante ca sa inteleaga tot boul roman cum sta treaba!
clonatul este total gresit din punct de vedere bioetic, nu stii ce vorbesti, nici macar in gluma sa nu mai vorbesti de clonare.
@@VasileStoiculescu esti plecat cu pluta,ma refeream la modul fictiv,revino cu picioarele pe pamant!
@@thegreatunknown8014inca un exemplu de analfabetism functional😅...comentariul de mai sus, evident😅
Sper sa mai repetati dialogul pentruca subiecte vor fi multe. Pacat ca astfel de emisiuni nu sunt urmarite si de oameni mai putin instruiti.
S-au punctat bine cateva deficiente si anacronisme majore ale sistemului de invatamant, insa s-au omis sau nu s-au prezentat bine alte aspecte deoarece dl Caramitru nu are cum sa le cunoasca. Ar trebui sa se stie foarte clar ca programele de invatamant si sistemul de educatie sunt rezultatul decidentilor politici si nu al profesorilor. Politicienii decid, si nu profesorii, cum sa fie si cum sa arate sistemul de invatamant din Romania. Si mai exista un aspect. E reala necesitatea de a avea tehncieni si muncitori specializati in multple domenii, insa daca veti constata cererea reala de pe piata orientarii in cariera, veti constata ca aproape 90% dintre parinti refuza sa-si dea copii la scoli profesionale si doresc sa-i vada pe toti cu diploma de facultate. Deci, foarte multi parinti nu doresc sa-si vada copiii meseriasi in diverse domenii, pentru ca o meserie implica si ...munca, nu numai frecat menta. Ati mentionat modelul texan, insa acel model se bazeaza si pe multa munca, si nu prea pare ca mentalitatea romanului de-a fenta si de a se descurca se potriveste total cu acest model.
Perfect adevarat
..as mai adauga si mentalitatea reziduala din era trecuta care impatte societatea in cei "de sus" = intelectuali, si cei "de jos" = muncitori. Un mit care este f depasit.
Cate tari colonizate sau dezvoltat domnul meu drag
Îmi doresc sa reușim 🙂
Când mai revine Andrei?
Multumesc pentru podcast, invitat, subiecte discutate si argumente.
Tot ce discutat poate fi pus in aplicare ca viitor project de tara si resurcitare a unui popor adormit si sedat cu ulei si zahar.
In acest punct, opinia mea, tara nu are nevoie de nici un partid, vechi sau nou-hibrid ( creat din nomazi, migratori, navetisti de la alte partide), ci de un grup-guvern, firmat din mintile smart, cu viziune, si strategii de pus in aplicare.
Ar trebui sa ne fie ,,frica,, de judecata copiilor, nepotilor...etc.
Multumesc
Numai programator mediu nu a fost Dines la Microsoft, prin 2000 a creat Service Broker, o componenta foarte importanta a SQL Server in versiunea pe bani, care mai e si acum in versiunea 2022, eu zic ca a produs de 100 mai multi bani pentru Microsoft, decat are cifra de afaceri iPath.
Daca il intrebi pe Caramitru, programatorii romani sunt toti slabi si pricy, asa zicea anul trecut intr-o vreme. In alte dati lauda exportul de servicii IT din tara si zicea ca programatorii nemti sunt cu mult mai prosti decat romanii. Din pacate el nu se uita in oglinda, pentru ca el nu a fost un mare geniu. El a avut norocul la inceputul carierei sa ajunga sa faca niste comisioane prin Elvetia pentru niste barosani care-si ascundeau averile prin paradisuri fiscale si pozeaza acum in mare economist sau consultant financiar. Evident ca nu ajungi rau deloc daca faci vreo 2-3 bulioane din treburi de astea, mai speculezi la bursa, mai negociezi la aia sa te faca ceva CEO, CTO local. Dar asta il face economist de top? Evident ca nu.
Omu asta bate campii cu energia poi ce energie cand ii toata vanduta la straini, Romania nu mai are piloni strategici economici de aia avem statut de colonie
Relaxează-te
Stai jos ,nota patru..
Care putere enegetica ONV?
Nu inteleg cum naiba un podcast de genu aduna atât de putine vizionari!!! 😢 Asta spune mult despre noi ca natiune.Domnul Caramitru ne-a arată o imagine dura , clara a societății Romanești de care vrei nu vrei cam așa este.
Asta e problema, mai mult "nu vrei" să vezi realitatea, nu avem educatie să ascultăm, să vedem. Suntem plini de frustrări si dezvățați de muncă.
Planeta e distrata si educata prin algortim
Ți ai dat singur răspunsul. Din păcate asta e realitatea.
🙈
Pai , ?!! Exact așa ❤
Capitalism: Ăștia cu resurse profită de aia fără resurse. Easy
Catan. Monopoly.
AC zice ca pe vremea lui si a lui Oreste trebuia sa calculezi de mana, ca nu erau calculatoare ceea ce e eronat el avand 47 de ani, adica pe la 1990 cand avea 13 ani., existau calculatoare de mana inclusiv stiintifice cu functii matematice, (si eu am trait acele vremuri fiind mai mare decat ei). Scoala romaneasca nu e slaba deloc, romanii pregatiti in Romania au facut fata si performanta peste tot in lume si acasa PIB ul a crescut in ultimii 30 de ani de aproape 10 ori, toti vecinii nostri se-ntreaba ce stiu romanii si ei nu stiu si sunt invidiosi pe Romania. Romanul se cearta si e carcotas pentru ca e destept si vede problemele si din aceasta carcoteala intotdeauna iese ceva bun, progresul, in plus cand e vorba de bani de accesat romanii se unesc in directia interesului national. Un exemplu este acum PNRR-ul, pentru a lua acesti bani s-a unit psd ul cu pnl ul, doua doctrine total diferite.
Pfff...nu pt ciolan s-au unit astia? Bine-ar fi sa fie cum ati zis
👍👏👍❤️
Stop! Min 28😱 S-a născut în San Francisco. Tăticul e sirian
Altul nu găseai ?
Relaxează-te.
De vazut de 2, 3 ori!
Trebuie schimbata programa scolara si manualele, atat
--CARAMITRU MINISTRUL ECONOMIEI MINIM 8ANI--
😢desigur un vis aproximativ utopic😢
Este bine că suntem la baza neam de țărani, asta ne a făcut rezistenți
Rezistenți la intemperii :)
Si la manipulare, teoretic. Multi nu stiu ca taranii nu au ales partidul.comunist, de exemplu. Adica nu au muscat momeala. Azi multi sunt mai creduli, paradoxal.
Ma bucur ca si-a revenit ca in pandemie i-am dat unfollow de peste tot, inghitise rau propaganda. Dar acum un interviu foarte bun!
Poți să-mi împrumuți un pic scara aia?
Andrei Tacamitru...wow..socant :))
Ce povesti...
Felicitări, o remarca a numelui podcastului, se potrivește mai bine Oreste de poveste 😀
Ce siguranta are copii, dacă pe piața șanț droguri pe mp .
Învață să scrii.
Ești imposibilă.
Planul Valev.
Inteleg ca domnnul este un adevarat economist si o eminenta in ale gandirii economice insa este mai mult decat paralel cu existenta omului in 2024. Pot sa inteleg aceasta retorica cu AI si cu scolile de meserii dar sunt tare curios cum ar descrie acest domn viitorul omenirii pentru ca mie din ideile sale imi pare ca incearca sa contureze un viitor in care doar 10-15% din indivizi trebuie sa fie intelectuali, restul muncitori coordonati de o inteligenta artificiala. Nu mai bine ne punem streangul acum la gat? Cum poti sa zici ca agricultura este importanta dar nu chiar asa importanta. Pot sa zic asta despre economie care daca nu ar exista omul ar continua sa supravietuiasca. Insa in momentul in care agricultura nu mai exista inseamna ca omul nu mai exista. Tot ideea lui cu de ce sa existe o scoala sau o policlinica pentru o comunitate de 1000 de oameni vine pur si simplu din luxul in care a trait. Can ai dureri de moarte nu poti sa iei un microbuz spre oras dintr-un satuc. Insa el nu este constient ca Romania nu este doar Bucuresti si inca nu a inteles ca fiecare viata pe acest pamant este egal importanta. De ce doar oraseanul trebuie sa dispuna de toate facilitatile langa casa, insa omului sarac ii pot lipsi acestea? As avea mult mai multe de adaugat insa scriu vidului pentru ca inca nu existe acel AI care sa raspunda acestor intrebari in locul dl. Caramitru
Nu ai înțeles nimic.
Lumile de care vorbiti s-au format prin ciopârtirea românilor ,
Dura , in special cu poporul român ,
Din păcate nu sunt de acord în totalitate cu capitalismul acerb în care trăim. Atunci înseamnă Capitalism = Anarhie pe bani.
Nu avem capitalism acerb
din pacate tin sa te anunt ca suntem departe de capitalism. Vrei capitalism real? Citeste putin Mises sau Rothbard.
Adaptează-te.
Viața-i dură.
Depresia-i aproape.
Ba prietene....ce te mananca........
Domnule Caramitru, esti matale asa de sigur ca TOTUL era fier vechi? SI ca baietii aia nu aveau banii in '90? Pe cine crezi ca prostesti? Si, mai ales, de ce incerci?