Bir yakınım Katiplik yapıyor ben sanıyorum ki 5,5-6 BİN alıyor her halde diyordum çünkü akşam 20:00 -21:00 den önce eve gelmiyor, hafta sonu da işe gidiyor daha, çalıştığı yere de evi 5 dakika yürüme mesafesinde tam 11 yıldır katiplik yapıyor 3900TL maaş alıyormuş (bekar ve çocuksuz arkadaşım) geçen duyduğumda şok oldum lan bırak işi gel galeride yanımda dur ben sana 5BİN veririm dedim çekilir mi lan bu kadar çalışmaya bu maaş hiç utanmıyorlar mı bu parayı verirken dedim. Bana dert yanıyordu nöbet tutuyorum para yok mesai yapıyorum para yok diyor çok stresli ve yorucu tüm gün Bilgisayar başında bel ve boyun fıtığı oldum bilgisayar yüzünden gözlerim şaşı oldu dedi çok üzüldüm açıkçası ... yazık yazık bu kadar çok çalıştırılıp ta adam akıllı maaş veya yan gelir vermeyen Adalet Bakanlık utansın...
İstanbul ankara ve izmirde bu mesleği yapmak gerçekten zor dostum arkadaşın yaşadıklarını istanbulda görev yaptığım zamanlarda bende yaşadım adalet bakanlığının kendi personeline adaleti yok ne yazıkki düzeleceğini umut ediyoruz.
@@pnarbuyukcolpan911 ya bi şey sorabilir miyim? izmiri kazandım da, acaba merkez adliyesini mi vereyim? yoksa urla, çeşme mi? zabıt katibi zor diyolar klavyem iyi 190 yazdım öteki taraftan da kadrolu hizmetli alımım oldu trabzon özel harekatta. Hangisine gitmeliyim lütfen yol gösterir misiniz?
@@emirsardas6614 abi çok güzel açıklamışsun mesleğini ağzına sağlık. Benim bir sorum var. Kılık kıyafet düzeni nasıl oluyor ? Sende sakal falan görünce şaşırdım.
gerçekten çok aydınlatıcı bir video olmuş izleyince daha çok istedim zabıt katibi olmayı sınava kalan son günlerde motivasyon oldu bana da teşekkürler :)
Yiğit kardeşim yaptığımız işin karşılığı değil büyükşehirler için konuşuyorum ama ufak yerlerde çokta yoğun olmuyor işler asgari ücrete kıyaslarsan ülke şartlarında fena para değil karı koca katip olan arkadaşlar var gül gibi geçinip gidiyorlar ;)
Kisacasi bu iş yapılmaz calisanlarin Rabbim yar ve yardımcıları olsun kursa gidecektim vazgeçtim bu iş bana göre değil işin sevilecek bi yani yok dostum
Katipliğin ilk 1 senesi çok stresli arkadaslar kesinlikle mide sorunlari yasayabilirsiniz uzun vadeli yapilabilir bi meslekmi bilmiyorum stress ve iş yogunlugu cok fazla alinan ucrette yapilan işe rağmen diger memuriyetlere gore az
Komisyon Katibi olarak önerim videoyu silmenizdir, Bakan ve yetkilendirilmiş valiler haricinde "memur" mesleki bilgiler hakkında demeç veremez, yorum yapamaz. Şikayet durumunda soruşturma başlatılır. Bilginize
Bu mesleği yapan biri olarak söylüyorum, başka seçeneğiniz varsa kesinlikle ona odaklanın ve sonuna kadar zorlayın, en son gelebileceğiniz yer burası olsun derim...
Arkadaşlar olumsuz yorumlara takılmayın adliyeler sıkıntılı çalışma ortamlarıdır ama kendinizde geliştirdiğini bir ortamdır güzel bir arkadaşlık ortamınız varsa korkmanıza gerek yok.
@@rukencoban5468iş yoğunluğu çok fazla olan bir kurum. mahkeme tarafında çalışan biri olarak söylüyorum, eğer iyi, arkanızda duran bir amire ve iyi bir kalem arkadaşına denk gelirseniz çok sıkıntı yaşamazsınız. Zorlanacağınız iş yoğunluğu olur.(hakim savcılar 3 yılda bir tayin olurlar genellikle )ama iyi bir amire ya da iyi bir kalem arkadaşına denk gelmezseniz hergün nefret ederek işe gitmek zorunda kalırsınız. Bir de üstüne yoğun bir iş stresi eklenince çok daha zor oluyır. . Bir de mesleğin en zor yönü de avukatlar ile muhatap olmak, genelleme yapamam ama bazı avukatlar tabiri caizse kalem persenellerine kendi sekreteriymiş gibi muamele yaparlar. (genelleme yapmıyorum bazıları öyle) Bu durumda arkanızda duran bir amiriniz olmazsa zorluk yaşarsınız. . Ben işe başladığımdan beri hukuk mahkemelerinde çalıyorum, savcılık ve ceza kısmındaki işleyiş konusunda çok da bilgim yok açıkçası ama o tarafta da nöbetler oluyır, gece yarılarında çağrıldıpunda otopsiye, ifade almaya gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bir de mesleğin şu tarafı da var, tabi bu sık sık yaşanan bir durum değil ama bazen oluyır, tam bir ortama, yaptığınız işe alıştım diyorsunuz bir karar çıkıyor başka bir yere görevlendiriliyorsunuz. Sil baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz. İş yükünüz çok fazla ama kimsenin gözüne görünmüyor. Anlatılmak olmuyor çalışmak lazım. Yine de bardağın dolu tarafına bakıyoruz, bir işimiz var diyoruz. Dediğim gibi başka seçeneğiniz varsa kesinlikle ona odaklanın ve sonuna kadar zorlayın, en son gelebileceğiniz yer burası olsun derim.
Güzel bir video olmuş tebrikler. Ancak klavye sınavında 90 yazan herkes çağrılmıyor, yine kpss puanı gibi alımın belli bi katı kadar aday çağrılıyor, kpss gibi sıralama yapılıp öyle çağrılıyor klavye sınavına. Bu nedenle çoğu zaman 90 yazmak yetmiyor. Eklemek istedim.
Reis onu bende anladim o taban oluyor demi bir de şunu sormak istiyorum bu 90 kelime her adliye icin mi gecerli yni adliyeler bu tabani kendilerimi belirlliyor ornegin biri bunu 100 kelime olarak belirledi oburu ise 90 dedi boyle birsey var mi
Katip olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem ormancı olmaya çalışsınlar (erkek olanlar, dalga geçmiyorum), gerçekten çok stresli ve en düşük memur maaşı alan kesimdir. Büyük şehirlerde zabıt katipliği yoğunluk olarak biraz daha dengelidir, çünkü personel sayısı yeterlidir, ama yüksek nüfuslu ilçelerde katip olmanızı tavsiye etmem, çalışacaksanız büyük şehirlerde çalışın. büyük ilçelerden birinde çalışıyorum, aylarca gece gündüz, hafta sonları çalıştım. Arkadaş katipliği gerçekten iyi anlatmış, zabıt katiplerine iftira atan videolara kapak olsun, o videoları hazırlayan insanlara hakkımız da haram olsun.
Merhaba. Ben de katiplik dusunuyorum ama sizin meslegi cok kotuluyorlar. Hakimler savcilar hep asagilayici ve tersleyici oluyormus. İntihar edenler oluyormus soguttular beni. Bunlar ne derece dogru.
Ben lisans mezunuyum bu sene bende girmeyi düşünüyorum. Bilgisayar sertifikası almam gerekli mi yoksa lisans mezunu olduğum ve bilgisayar dersi gördüğüm için gerek yok mu?
Siz hangi puan türünden kaç puan ile atandınız lise mezunu olarak kaç puan alsam benim için iyi olur ? Orda atananlar kaç puan ile atanmış oluyo lise mezunları hangi il için oldugunuda yazarsanız çok teşekkür ederim
ben lise mezunu olarak girdim bu mesleğe kpss puanım 79'du. büyükşehirlerde başvuru yapmanı tavsiye ederim sıralamaya girme şansın daha çok olur en az 75 puan alman lazım.
@@emirsardas6614 hocam birşey daha sormak istiyorum klavye mülakatında mesela 110 doğru 5 yanlış yazdık toplam 115 kelime hangisi baz alınıyo sadece doğru yazdığımız mı yoksa yanlışları çıkartıp 105 mi
tatil olanakları hiç yok sanırım? bir de mesela meslekle ilgili eğitim falan üniversitede mi veriliyor? adalet bölümünden mi veriliyor? yorum olarak cevaplarsanız sevinirim hayatımın kararını vereceğim bu doğrultuda 😌
@@harun6934 çok zor ve sakıncalı bir durum değil mi bu yahu? sonuçta nasıl davranacağımı bilmeliyim ki vatana millete faydam olsun :') düşe kalka öğrenmek bu derecede pek iyi bir karar değil çünkü sorumluluk gerektiren bir iş değil midir bu
iş öğrenme konusu gerçekten sıkıntılı. meslek öncesi bir eğitim verilmediği için işi diğer katiplerden öğreniyorsun. sıkıntılı insanlar olunca yardımcı olmuyorlar. yardımcı olanlar da onlara muhtaç olduğunuzu bildikleri için ayrıca sizi ezmeye çalışıyorlar. başlı başına stresli bir meslek anlayacağın. katipler arasında bile bir hiyerarşi var. çok kıdemli katip>kıdemli katip>yeni katip olarak sıralayabiliriz. orta kıdemli katipler her zaman çok kıdemli katiplere yalakalık yapıp aralarını iyi tutarlar. orta kıdemli katip, yeni olduğunuz için sizi çekemez ve sizi ezmeye çalışır. karşılık verirseniz iki kıdemli katip birlik olup sizi dışlarlar. hayattan soğursunuz. anlayacağın başka seçeneğin yoksa asla katipliği seçme.
@Harun meslektaşım şu paragrafta yazmadığın daha neler çekiyoruz. hele duruşmaya girmek başlı başına çok sıkıntılı bir şey. o kadar insanın gözünün önünde aşağılanmak çok onur kırıcı. 20dk önce senden karar örneği rica eden avukatın gözü önünde duruşmada çocuk gibi azarlanıyorsun. tüm saygınlığını kaybediyorsun. 1 gün önce sana saygı duyan adam, azarlandığını görünce onun gözünde de küçülüyorsun. bir de hakim ve savcıların özel işlerini de yapıyoruz. su mu istedi git su al, çay mı istedi git çay getir, sigara mı istedi git marketten sigara al. yiyorsa yapma. yapma da sana kıl olsun, iş konusunda yaptığın en küçük hatada tepene binsin. dönüşümlü çalışıyoruz 3 gün gidiyorum ama inan 3 günde bile sinir stres hat safhada. gerçi dönüşümlü çalışmadan önce saat 6'dan aşağı çıkmıyordum. 8e kadar adliyede kaldığımı bilirim nöbetçi olmadığımız halde. hafta sonu geldiğim günleri saymıyorum. katipliğe kolay diyen 2 grup var: işi olmayanlar ve kolay birimde çalışan katipler. 1-İşsizler ve Özel Sektörde Çalışanlar: katipliği internetten araştırdıkları kadar bilirler. işin içinde olmadıklarından 8/5 memuriyeti gibi zannederler. işin içine girdiklerinde bir kısmı ilk aylarda istifa eder, kalanları ise senin benim gibi başka memuriyet kovalamaya çalışırlar. 2-Kolay birimde çalışan katipler: genellikle komisyon katipliği veya savcılığın basit birimlerinde görev alırlar. ömürlerinde duruşma ve ağır ceza kalemi görmedikleri için katipliği çok kolay zannederler. ileride ağır ceza birimine görevlendirdikleri zaman katiplik neymiş görürler.
Ayşegül hanım katipliğin ilk yılları zordur kimlerle çalıştığınız çok önemli kalem arkadaşlarnz iyi niyetli donanımlı insanlarsaa işi. Çabuk kaparsınız eğitimler eğitim daire başkanlığı tarafından otellerde eğitim merkezlerinde veriliyor ama mesleğe başladıktan sonra oda sırayla alınıyorr 4-5 ayı bulabilir. Ama mesleğe ön yargılı bakmayın zor ama donanımlı bir insan olursun öğrenerek çalışırsan.
Zabıt katipliği düşünüyorsanız bildiğiniz bütün memur profilini unutun öyle akşama kadar trendyol da alışveriş yapmak çay sohbet muhabbet unutun. Bilfiil bütün gün çalışırsınız ve evinize çok yorgun dönersiniz. Arkadaşın da dediği gibi avukatıyla savcısıyla vatandaş derken o gün çok az bir yoğunluk olsa bile bunlar sizi yoruyor. Yine de düşünen arkadaşlara başarılar diliyorum.
merhabalar bir sorum olacaktı. Yaşım 19 artık meslek edinme, bunun için çabalama vakti geldi. Yapabileceklerimi düşündüm Klavyede çok iyi olduğumdan ve kpss de katiplik için yeterli puanı çıkaracağıma inandığımdan dolayı, katipliği ön plana koydum. Sizce bunun için çabalamalı mıyım? Eve yorgun dönüyor insan demişsiniz. Hayat böyle geçmez sanırım. Her gün eve yorgun gelip, ertesi gün aynı şeyi yapmak ile. Öneriniz nedir yapmalı mıyım?
@@dokkaumarow1070 eğer mübaşir olabilirsen mübaşir ol daha rahat.bununla birlikte biraz buruklugunu yaşarsın mübaşir deyince insanların komigine gidiyor.onun dışında bazı mahkemelerde rahat edebiliyorsun.mesela benim calistigim mahkemede çay kahve muhabbeti cok dönüyor
@@dokkaumarow1070 mubasirlerle katiplerin geliri birebir aynıdır. Yalnızca kademe ilerlemesinde bildiğim kadarıyla katipler kadar ileri gidemiyorlar haliyle emeklilikte maaş farkları oluyor katiplerle.su an yeni başlayan mübaşir veya katip sözleşmeli olarak başladıkları için 4000 TL alıyorlar veya alamıyorlar dir.bununla birlikte eğer yükselmek istiyorsan mubasirlikten idari işler müdürlüğü lne geçebilirsin.ama alımları az haliyle sağlam referans lazım.katiplijten hem yazı işleri müdürü hem idari işler müdürü olabilirsin haliyle yükselme olayı daha kolay.mubasirlikten katipligede geçebilirsin ilerde.tamam mubasirlik daha kolay ama ileriyi düşünüyorsan katip ol derim .he son bişey kadro gelmezse yükselme sınavlarına da giremezsiniz yaklaşık 7 buçuk senedir kadro gelmiyor
Duygu Hanım istanbul ve Ankara personelin en fazla alındığı iller şansınız daha fazla olur ama iş yoğunluğu buralarda fazla orta büyüklükteki illeri tercih etmenizde fayda var alımları bakanlığın personel genel müdürlüğünün internet sitesinden ve memurlar netten takip edebilirsiniz.
Birincisi bir zabıt katibi bi avukat kadar hukuk bilir işini adam gibi yapıyorsa hukuk okuyan biri okurken katiplik yaparsa hem işi en iyi şekilde öğrenir hemde adliyede çevresi olur takır takır bütün işlerini çözer hukuk öğrencisi için en iyi staj katipliktir bunun çok örneğini gördüm.
Adalet mezunuyum dgs ile hukuk fakültesine geçmek istiyorum İstanbul’daki adliyelerde hem hukuk okuyup hem çalışmak gibi bir durumum mümkün olur mu sizce amirlerin izin vermesi gerekiyormuş sanırım derslere gidebilmek için
Merhaba hocam sağlık raporunu nasıl alabilirim. 182 yi aradım muayene gözükmüyor denildi. Nasıl bir yol izlemeliyim. Zabıt katipliği için? Aile hekiminden de alınabiliyor mu? Herhangi bir ücreti oluyor mu?
@@rua7378 evet öyle bir yasa var ama çok nadir şöyle olur adliyedeki zabıt katibi yıllık izne çıkmıştır bu durumda hakim çağırabilir onun haricinde zor mesela beni hiç cagirmadilar
@@yasaryldrm9598 iyi en azından hak kaybı olmuyor benim arkadaştan biliyorum çağırdıklarını ama tam detaylarını sormamıştım hiç, ekstra ücret alıyor mu almıyor mu hiç sormadım ama dediğniiz gibi o zaman YSK da katip olmak çok çok iyi adalet bakanlığına göre
Ben de mulakata gidicem bu soru aklımı kurcaliyor..alinir da bu konuda ciddi sıkıntı yasarsam en olmadi birakirim diyorum ..ama daha simdiden sogudum meslekten
kpss sınavından 75 aldım lise son sınıf öğrencisiyim küçük şehirde yaşıyorum meslek lisesi okuyorum alınma şansım var mı? Bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim :)
Yeni gordum yorumu ama bu yilda girebilirsin git gir reis bende bu isi bilmiyorum ama atama sansin herhalde parmak hizinda, parmaklarinin ucunda ya i ne kadar cok kelime o kadar kofte
Zabıt katipleri için her sene alım yapılıyor mu ? Kontenjanların belli bir standartı var mı misal bu yıl çok fazla alım oldu 2021 de kontenjan az mı olur sizce? Cevaplarsanız çok sevinirim
video çok aydınlatıcı olmuş ancak bir şey aklıma bir şey takıldı. ikinizin de soyadı sarıdaş. emir bey kardeşiniz mi yoksa soyadlarınızın aynı olması bir tesadüf mü
bilmediğimiz bilgisayar klavyesi kullanılıyor, benim bir akrabam zabıt katipliği yapıyor, SPACE X'ten klavye getiriyorlar belediyeye o klavyeyi kullanıyorlarmış.
@@rua7378 kardeş öyle bir şey diyorum yönetmelik var elimde koskoca bakanlık yayınladı bizden iyi mi bileceksin? Kulaktan duyma fikirlerle konuşma burda.
Bilgisayar sertifikası için kursa gitmesem sertifikanın içerisinde ki konulardan ayrı ayrı sertifika alsam yine olur mu örneğin Excel Word VS gibi tek tek almış olsam
Ben de yeni girdim İstanbul'da çok kötülüyorlar özellikle İstanbul gibi büyük şehirleri ama kimseyi takmamak gerek hem zorluğu kişiden kişiye değişir hem de hangi iş kolay ki bir para alıyorsun neticesinde
@@devo3996 dersini alırsan kolay ama ibareleri oku sertifika vs şartları var, F klavye öğrenmeni öneririm başlamayı düşünüyorsan ve özel ders almanı öneririm klavye için ben de ders alarak ilerlettim
@@emirsardas6614 @Emre Ak hocam benim izmir zabıt katipliği tuttu bi taraftanda hizmetli olarak egm de kadrolu işim kabul oldu. Hangisini seçmeliyim çok kararsızım. 100 puan verdiler izmir mülakatından, merkeze mi yoksa çeşme veya urla adliyesine mi vermeliyim
@@feyizakacar5830 öncelikle ben fazla çalışmadım sadece kpssye çok güzel çalıştım aslında ona da hiç dershaneye gigtmedim ama 8 ay düzenli günlük çalıştım sadece çok sıkılınca 1 gün ara verdim ve tüm dersleri haftalık tekrar ettim unutmamak için her konu bitiminde bolca o konuyla alakalı test çözdüm sonuç olarak sayısal hiç yapmadan kpssden 82 aldım sonrasında temelim sıfırdı ve 2 ay düzenli günlük klavyeçalmıştım millet 1 senede 150ye zor çıkıyor ben iki ayda 130-140 arası yazmaya başladım çünkü günlük düzenli çalışıyor ve haftada 2 gün ellerimi dinlendiriyordum ve başlarken her harfi tamamen elim oturana kadar sıra sıra düzgün öğrendim üstün körü geçmedim ve hergün defalarca metin yadığım için çabuk ilerledim çalıştığım uygulamanın ismi ise m5 bilişim klavyeydi sonuç olarak klavye sınavında 139 yaptım sonrasında mülakat geldi çok jzgüvenli ve diksiyon sahibi biriyim o yüzdenr mülakatta profesyonel şekilde davrandım kendimi düzgün tanıttım ve soruları heyecanlanmadan bbildim soruları bilmenin sırrı şu nereden geleceği hiç belli olmuyor ve cidi gergin bir ortam olulyor bu yüzden telegramda anadolu adliyesi zabıt katipliği grubu var oraya üye olursanız çalışma slaytları atılıyor her serne mülakat öncesi ayrıca tüm duyurular var orada bunun yanı sıra mülakattan çıkanlar hep oraya bana şu sarıu çıktı diye anbean yazdılar bu yüzden ben de oraya yazdıkları soruları da ayriyeten ezberledim sınavda bana o sorular ve slaytlardan çıkardığım notlar çıktı bana ttoplam 5 soru soruldu 4ünü bildim birini bilemedim sorularım zordu ilamlı icra nedir ilam niteliğindeki belgeler nelerdir en büyük baraj sakarya savaşının tam tarihi eskişehir kütahya tam tarih büyük taaruz tam tarihi bunlar soruldu mülakattasadece rüçhan hakkı nedir diye sormuştu onu bilememiştim sonuç olarak anadolu adliyesi 70 gün kadar bekletti sınav sonrası ve 70 gün sdnra sonuçlar atandı 225 kişilik kadroda 9.asil olmuşum sınava giren 600 kişiydi ben yapıysam herkes yapar mülakata sadece 1 hafta hazırlanmıştım biraz özgüven işi senelerdir çalışıp atanamayanlar vardı benim ilk girişimdi atandım bu biraz doğru çalışmaya ve kendine güvenmeye bağlı ekimde işbaşı bakalım . biraz uzun oldu ama bana bu şekilde yardımcı olan olmamıştı o yüzden açıklamak istedim uzun uzun
@@feyizakacar5830 bu arada kpssye benim hocam kanalından çalışmıştım her dersten sıfırdan başlamıştım tarihi baştan sona hiç konu atlamadan çalışmanız ve sürekli tekrar etmeniz ayrıca dersleri birine konu anlatır gibi her ders sonrası kendi kendinize karşınızda öğrenci varmışçasına anlatmanız lazım ancak bu şekilde yüksek başarı elde edebilirsiniz bu einsteinın çalışma önerisidir birşeyi karşındakine anlatabiliyorsan öğrenmişsin demektir bu şüzden ber her birşey öğrendiğimde kalıcı olması için öğrencilerim varmışçasına şizofrence anlatırım boş odada 14 yıllık öğrenim hayatımda kısıtlı sürede çalıştığım halde başarı elde etmemin tek sırrı bu diyebilirim ayrıca öğrendiklerini yazmak da çok önemli kpss için de mülakat için de bu geçerli çalışırken a4 kağıtlarına yazmalısın en baştan ve her ders sonrası çıkardığın notun aynısını tekrar yedek bir a4 kağıda itinci kez çıkarmalısın ondan sonra anlatacak düzeyde hafızana giriyor ve kalıcı oluyor yazmak da çok önemli bakmadan yazabilmek de kalıcı hafızaya ulaşmanı sağlıyor ve kpssye çalışırken bol bol test çözüp konular bittikten sonra son 60 gün hergün bir deneme çözmelisin bunda doğru kaynaklara ulaşmak da çok önemli sen kendini ne kadar zor sorulara hazırlarsan sınav o kadar kolay geçecektir Belki kpss falan o aşamaları geçmişsindir ama eminim ilerde bu yorumumu bu videoya gelip ihtiyacı olanlar okuyacak o yüzden oralara kadar detaylı anlattım resmen manas destanı yazdım
@@KübranınKedileri Ellerinize sağlık lisans mezunuyum ama bu sınava katiplik için bu ay hazırlanmaya başlıycam meslek çok zor diyenler biraz gözümü korkuttu.Bide mülakatta her soruyu bilmesine rağmen elenen çok olmuş o yüzden endişeliyim.Torpil olmadan giremezsin diyenlerde çok..
@@nurnurr6316 hiçbir kamu sektörü özel sektörden zor değildir Bir cerrah 18 saat ameliyat yapıyor bu da zor ama cerrahlıktan var mı geçiyor hayır . Böyle düşün 😂 kolay meslek arıyorsan RUclipsr ol
Hiç bir işin kolay yani yok malesef. Öğretmen bile 6 saat ayakta kalıp ders anlatıyor en kötüsü.herkes masa başı iş arıyor bilgisayarda okey tavla oynamalik ama o devir geçti artık sanki
@@betulblog yok m5 bilişimden yabancı kelimelere çalışıyorum o şekilde en zor kelimeleri yazabilecek kıvama geliyorum zaten ama hakim söylerken nasıl yazıcam korkuyorum şimdiden
@@KübranınKedileri Anladım kimi dinlesem aynı şeyleri duyuyorum.İyi diyen bir kişi duymadım.Bu da beni soğuttu bu meslekten.Kısacık hayatımızda bu kadar ağır şeyler fazla.Aynı mağduriyeti ben de yaşayacağım buna eminim.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Ve bir an önce kurtulursunuz.
@@KübranınKedileri Ve hata yapmaya müsait bir meslek gibi duruyor.En ufak hatasında soruşturma yiyenler bile var.Ben de sizin gibi kaldıramam bu kadar şeyi.
Güzel açıklamış ama mülhakata çağrılan kişi sayısı yanlış. 3 katı çağrılıyor. Klavye sınavınada yanlış hatırlamıyorsam 5 katı veya 10 katı çağrılıyordu.
Arkadaşlar merhaba hukuk okuyorum. Kpss ye de girdim 88 puan 4k sıralama yaptım. Sizce çalışmal miyim ne yapacağım konusunda kararsızım Diyarbakır'da okuyorum bu işlerden anlayan birileri cevap verirse çok memnun olurum.
muhtemelen mezun olana kadar katipliğe gireyim mi diye soruyorsun, benim sana tavsiyem sakın girme. adliyeden soğursun valla :) avukatsın sen avukat kal :)
Klavye eğitiminin mutlaka faydasını görürsünüz ama ben özel eğitim almadım kendim evde çalıştım ee bide bizim zamanımızda msn messenger vardı onunda faydası çok oldu açıkçası
her adliye dışarıdan klavye sokmana izin vermez, samsunda kendi klavyenle giremezsin açıktan adaleti bitirirsen 6 sene katiplik yaptıktan sonra yazı işleri müdürlüğüne girebilirsin
2019 da Konya Seydişehir Beyşehir sınavlarına girdim çalışmadan denemek için 72 kpss 98 yazmıştım mülakatta bilmediğime bilmiyorum bildiğime net cevap verdim 2.yedek kaldım fmsksmskaks bu sene 78 le tekrar İzmire deniyorum sıralamaya girersem en az 120 yazacağımı düşünüyorum yedek 1 olurum bu sefer fmsmsmlalaa
kanka bi sorum olucak. 19 yaşındayım ve artık bi iş seçip üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Bugünlerde katipliğe denk geldim. Klavye ve kpss puanı istiyormuş. Klavyeyi denedim, hızlı yazdığımı biliyordum ama 3 dakikada kaç kelime yazdığımı bilmiyordum. Denedim ilk denemede 110 çıkardım, 2. ve 3. denemelerde 148 a kadar gitti. Kpss puanı da 70 üzeri istiyor. Eğer uğraşırsam yapacağıma inanıyorum. Bu mesleği kendimce yapılabilir olarak görüyorum senin önerilerin neler yapmalı mıyım?
@@dokkaumarow1070 bende 20 yaşıma gireceğim öncelikle ben bu kararı hayata atılmak için aldım pandemi sebepleriyle okuldan verim alamıyorum mesleğin yorumlarını okuduğumda meslekten caydırıcı yorumlar var ama her işin zorluğu var yaşamadan öğrenemeyiz klavye konusunda katiplik metinlerine çalış ama başka bir hedefin varsa iki şeyi birden yürütmeye çalışma olmuyor
@Müslüman düştüğün yere bağlı aslında. küçük şehirlerde iş yoğunluğu biraz rahat olsa da çok az personel bulduğundan kalan tüm işleri bu personeller yürütüyor. rahatlık arıyorsanız bam ve bim adliyelerini tercih ederim.
Adam son ana kadar ne kadar resmiydi. Yaptığı işin de etkisi var bence. Ve donanımlıydı baya. Video çok aydınlatıcıydı. Emeklerinize sağlık.
Bir yakınım Katiplik yapıyor ben sanıyorum ki 5,5-6 BİN alıyor her halde diyordum çünkü akşam 20:00 -21:00 den önce eve gelmiyor, hafta sonu da işe gidiyor daha, çalıştığı yere de evi 5 dakika yürüme mesafesinde tam 11 yıldır katiplik yapıyor 3900TL maaş alıyormuş (bekar ve çocuksuz arkadaşım) geçen duyduğumda şok oldum lan bırak işi gel galeride yanımda dur ben sana 5BİN veririm dedim çekilir mi lan bu kadar çalışmaya bu maaş hiç utanmıyorlar mı bu parayı verirken dedim. Bana dert yanıyordu nöbet tutuyorum para yok mesai yapıyorum para yok diyor çok stresli ve yorucu tüm gün Bilgisayar başında bel ve boyun fıtığı oldum bilgisayar yüzünden gözlerim şaşı oldu dedi çok üzüldüm açıkçası ... yazık yazık bu kadar çok çalıştırılıp ta adam akıllı maaş veya yan gelir vermeyen Adalet Bakanlık utansın...
İstanbul ankara ve izmirde bu mesleği yapmak gerçekten zor dostum arkadaşın yaşadıklarını istanbulda görev yaptığım zamanlarda bende yaşadım adalet bakanlığının kendi personeline adaleti yok ne yazıkki düzeleceğini umut ediyoruz.
Emir Sarıdaş nerede zabıt katibi olarak çalışıyorsunuz, 16 senedir İstanbulda zabıt katibi olarak çalışıyorum, hayattan soğudum🙈
@@pnarbuyukcolpan911 klavyeyi nasıl artıdınız
abicim galeride durmaya bes bin lira veriyon mu cidden ne okumak lazim sjenskekdenkse
@@pnarbuyukcolpan911 ya bi şey sorabilir miyim? izmiri kazandım da, acaba merkez adliyesini mi vereyim? yoksa urla, çeşme mi? zabıt katibi zor diyolar klavyem iyi 190 yazdım öteki taraftan da kadrolu hizmetli alımım oldu trabzon özel harekatta. Hangisine gitmeliyim lütfen yol gösterir misiniz?
Güzel izah etmişsin arkadaşım 👍👍
Çalıştığın kurum zaten zor ve stresli, çalışma ortamı iyiyse herşey güzel
Çok başarılı bir video olmuş. Ağzına sağlık Emirciğim. Başarılarınızın devamını dilerim
Samimi ve güzel ifade etmiş teşekkür ederim
Çok verimli bir video olmuş emeğinize sağlık
Çok güzel bir video olmuş. Bilgilendirici tşk ederim.
Cok basarili paylasim tesekkurler arkadaslar
çok faydalı bir video olmuş. Teşekkürler
Ağzına sağlık kardeşim güzel açıklama olmuş.. 👏👏👏
Sağol dostum..
@@emirsardas6614 abi çok güzel açıklamışsun mesleğini ağzına sağlık. Benim bir sorum var. Kılık kıyafet düzeni nasıl oluyor ? Sende sakal falan görünce şaşırdım.
@@emirsardas6614 abi fazladan çalışıldığında mesai ücreti alınıyor mu
@@yusufdemir9457 alınıyor kardeşim aylık 50 saate kadar ücret ödeniyor.
@@emirsardas6614 lise büro yönetimi okudum klavye sınavı oldu Türkiye arası başarı belgesi aldım geçerli olur mu
Bayağ açıklayıcı bir video olmuş
gerçekten çok aydınlatıcı bir video olmuş izleyince daha çok istedim zabıt katibi olmayı sınava kalan son günlerde motivasyon oldu bana da teşekkürler :)
mKMķMkn
mmakmmm
nnkmmk
kjmqkikmn
kaknaknkanannaââ
Başka seçeneğiniz varsa kesinlikle ona odaklanın. Çok zor ve maaşı çok az olan bir meslek
Maaşı 3bin 589 TL az mı
Yiğit Karabostan çokmu 🙂
@@yigit6483 çokmu kardes .d
Yiğit kardeşim yaptığımız işin karşılığı değil büyükşehirler için konuşuyorum ama ufak yerlerde çokta yoğun olmuyor işler asgari ücrete kıyaslarsan ülke şartlarında fena para değil karı koca katip olan arkadaşlar var gül gibi geçinip gidiyorlar ;)
@@yigit6483 Yapılan işe göre az
Kisacasi bu iş yapılmaz calisanlarin Rabbim yar ve yardımcıları olsun kursa gidecektim vazgeçtim bu iş bana göre değil işin sevilecek bi yani yok dostum
Kararından dolayı tebrik ediyorum. Keşke ben de zamanında böyle öngörülü olsaydım.
@@Befbef16 çok mu zor hocam
@@tahayasinaksoy9569 Zor değil öğrenirsin işi ama yıpratıcı
Cok guzel bir paylasim olmus emeginize saglik
Katipliğin ilk 1 senesi çok stresli arkadaslar kesinlikle mide sorunlari yasayabilirsiniz uzun vadeli yapilabilir bi meslekmi bilmiyorum stress ve iş yogunlugu cok fazla alinan ucrette yapilan işe rağmen diger memuriyetlere gore az
@@gulcankurek4097 2021 e sarkabilir
Katiplik mesleğini yurt dışında yapılabilir mi bilgisi olan yazsın lütfen. Avustralya da örneğin dilin varsa vs. Nasıl geçiş sağlanabilir??
@@sibelusgun4860 bu konuda hiçbir bilgim yok malesef 😔
@@sibelusgun4860 öyle bir durum mümkün değil.
Ne yönden stresli? Her işin stresi var zaten
Cok harika olmuss tebriklerr.
Komisyon Katibi olarak önerim videoyu silmenizdir, Bakan ve yetkilendirilmiş valiler haricinde "memur" mesleki bilgiler hakkında demeç veremez, yorum yapamaz. Şikayet durumunda soruşturma başlatılır. Bilginize
Çalıştığım komisyondan yazılı izin alarak bu videoyu çektim, yeni memur değilim tavsiyen için sağol.
Bu mesleği yapan biri olarak söylüyorum, başka seçeneğiniz varsa kesinlikle ona odaklanın ve sonuna kadar zorlayın, en son gelebileceğiniz yer burası olsun derim...
Ben hazırlanmayı düşünüyorum nedenini merak ettim rica etsem söyler misin ?
Arkadaşlar olumsuz yorumlara takılmayın adliyeler sıkıntılı çalışma ortamlarıdır ama kendinizde geliştirdiğini bir ortamdır güzel bir arkadaşlık ortamınız varsa korkmanıza gerek yok.
@@rukencoban5468iş yoğunluğu çok fazla olan bir kurum. mahkeme tarafında çalışan biri olarak söylüyorum, eğer iyi, arkanızda duran bir amire ve iyi bir kalem arkadaşına denk gelirseniz çok sıkıntı yaşamazsınız. Zorlanacağınız iş yoğunluğu olur.(hakim savcılar 3 yılda bir tayin olurlar genellikle )ama iyi bir amire ya da iyi bir kalem arkadaşına denk gelmezseniz hergün nefret ederek işe gitmek zorunda kalırsınız. Bir de üstüne yoğun bir iş stresi eklenince çok daha zor oluyır. . Bir de mesleğin en zor yönü de avukatlar ile muhatap olmak, genelleme yapamam ama bazı avukatlar tabiri caizse kalem persenellerine kendi sekreteriymiş gibi muamele yaparlar. (genelleme yapmıyorum bazıları öyle) Bu durumda arkanızda duran bir amiriniz olmazsa zorluk yaşarsınız. . Ben işe başladığımdan beri hukuk mahkemelerinde çalıyorum, savcılık ve ceza kısmındaki işleyiş konusunda çok da bilgim yok açıkçası ama o tarafta da nöbetler oluyır, gece yarılarında çağrıldıpunda otopsiye, ifade almaya gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bir de mesleğin şu tarafı da var, tabi bu sık sık yaşanan bir durum değil ama bazen oluyır, tam bir ortama, yaptığınız işe alıştım diyorsunuz bir karar çıkıyor başka bir yere görevlendiriliyorsunuz. Sil baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz. İş yükünüz çok fazla ama kimsenin gözüne görünmüyor. Anlatılmak olmuyor çalışmak lazım. Yine de bardağın dolu tarafına bakıyoruz, bir işimiz var diyoruz. Dediğim gibi başka seçeneğiniz varsa kesinlikle ona odaklanın ve sonuna kadar zorlayın, en son gelebileceğiniz yer burası olsun derim.
@@emirsardas6614 teşekkürler motive edici bir yoruma denk geldim sonunda gözüm korktu bi an 😬
@@nazguloz5037 anladım ama kolay iş yoktur zaten. Ben severek yapacağıma inanıyorum teşekkür ederim yorumunuz için
Mükemmel anlatım 👌👌
Harika bi video olmuş
arkadaşlar klavye sınavı için güncel olarak alınacak kişi sayısı kadar 5 ile çarpılır mülakata ise 3 ile çarpılır
Aynı mesleği yapıyorum, çok güzel açıklamışsın kardeşim. 👋
Sakal serbestmi zabit katipliginde sakalına karışıyorlar mi
@@erdemkoc7678 çalıştığın birime göre değişir normalde yasak
Merhaba ben bu sene gireceğim.2020 de girdiğim sinavdan başarılı olursam hemen mesleğe başlıyor muyum? Yoksa 2021 de mi ?
@@gulcankurek4097 atamalar 3-4 ay sürüyor.
@@emirsardas6614 ben şuan ortaögretim kpss hazırlanıyorum bilgisayar sertifikam yok sizce sınavdan sonra mi alayım yoksa bu aralar mi
Çok faydalı olmuş
yazılacak çok şey var ama o kadar yorgunum ki düşünemiyorum. bilin bakalım neden. mutsuzum.
Güzel bir video olmuş tebrikler. Ancak klavye sınavında 90 yazan herkes çağrılmıyor, yine kpss puanı gibi alımın belli bi katı kadar aday çağrılıyor, kpss gibi sıralama yapılıp öyle çağrılıyor klavye sınavına. Bu nedenle çoğu zaman 90 yazmak yetmiyor. Eklemek istedim.
Haklısın o kısmı atlamışım tşkrler 👍
@@emirsardas6614 abi kâtiplikden polisliğe geçiş varmı
@@yusufdemir9457 he var var ne oldu olum bu böyle 🤣🤣🤣
Reis onu bende anladim o taban oluyor demi bir de şunu sormak istiyorum bu 90 kelime her adliye icin mi gecerli yni adliyeler bu tabani kendilerimi belirlliyor ornegin biri bunu 100 kelime olarak belirledi oburu ise 90 dedi boyle birsey var mi
Allah düşmanımın başına vermesin bu mesleği o kadar diyorum
niye öyle dedin merak ettim
Katip olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem ormancı olmaya çalışsınlar (erkek olanlar, dalga geçmiyorum), gerçekten çok stresli ve en düşük memur maaşı alan kesimdir. Büyük şehirlerde zabıt katipliği yoğunluk olarak biraz daha dengelidir, çünkü personel sayısı yeterlidir, ama yüksek nüfuslu ilçelerde katip olmanızı tavsiye etmem, çalışacaksanız büyük şehirlerde çalışın. büyük ilçelerden birinde çalışıyorum, aylarca gece gündüz, hafta sonları çalıştım. Arkadaş katipliği gerçekten iyi anlatmış, zabıt katiplerine iftira atan videolara kapak olsun, o videoları hazırlayan insanlara hakkımız da haram olsun.
Bende katiplik istiyorum lise mezunu olarak başvuru yapcam kpss ile
Merhaba. Ben de katiplik dusunuyorum ama sizin meslegi cok kotuluyorlar. Hakimler savcilar hep asagilayici ve tersleyici oluyormus. İntihar edenler oluyormus soguttular beni. Bunlar ne derece dogru.
@@nevalayten6502 o kadar da değil çalıştığın yere bağlı
@@anlengin6402 kararsiz kaldim ya 😕
@@nevalayten6502 ben bu okuyorum iyi meslek ama askerliğe gircem ben
Ben lisans mezunuyum bu sene bende girmeyi düşünüyorum. Bilgisayar sertifikası almam gerekli mi yoksa lisans mezunu olduğum ve bilgisayar dersi gördüğüm için gerek yok mu?
Üniversitede zaten dersini aldin gerek yok
Siz hangi puan türünden kaç puan ile atandınız lise mezunu olarak kaç puan alsam benim için iyi olur ? Orda atananlar kaç puan ile atanmış oluyo lise mezunları hangi il için oldugunuda yazarsanız çok teşekkür ederim
ben lise mezunu olarak girdim bu mesleğe kpss puanım 79'du. büyükşehirlerde başvuru yapmanı tavsiye ederim sıralamaya girme şansın daha çok olur en az 75 puan alman lazım.
@@emirsardas6614 hocam birşey daha sormak istiyorum klavye mülakatında mesela 110 doğru 5 yanlış yazdık toplam 115 kelime hangisi baz alınıyo sadece doğru yazdığımız mı yoksa yanlışları çıkartıp 105 mi
@@sametaydos9408 doğru yazdığın kelime sayısı baz alınıyor yanlış kelimeler sayılmaz.
@@emirsardas6614 bazılarıda mesela toplam vuruştan yanlış çıkartılıyor diyo kafam karıştı net olarak nedir
@@sametaydos9408 170 kelime yazdın diyelim toplam içinden 10 yanlış çıktıysa 160 kelime kabul edilir.
şu mesleğini kötüleyen arkadaşlar tüm hevesimizi tükettiniz allah’ıma dua ediyorum istediğiniz alanda meslekte olursunuz inşallah hepiniz
Merhaba ne kadar süredir yapıyorsunuz bu işi
tatil olanakları hiç yok sanırım? bir de mesela meslekle ilgili eğitim falan üniversitede mi veriliyor? adalet bölümünden mi veriliyor? yorum olarak cevaplarsanız sevinirim hayatımın kararını vereceğim bu doğrultuda 😌
@@harun6934 çok zor ve sakıncalı bir durum değil mi bu yahu? sonuçta nasıl davranacağımı bilmeliyim ki vatana millete faydam olsun :') düşe kalka öğrenmek bu derecede pek iyi bir karar değil çünkü sorumluluk gerektiren bir iş değil midir bu
@@harun6934 çok teşekkür ederim :( meslek seçimi çok zorluyor beni başım dertte
iş öğrenme konusu gerçekten sıkıntılı. meslek öncesi bir eğitim verilmediği için işi diğer katiplerden öğreniyorsun. sıkıntılı insanlar olunca yardımcı olmuyorlar. yardımcı olanlar da onlara muhtaç olduğunuzu bildikleri için ayrıca sizi ezmeye çalışıyorlar. başlı başına stresli bir meslek anlayacağın. katipler arasında bile bir hiyerarşi var. çok kıdemli katip>kıdemli katip>yeni katip olarak sıralayabiliriz. orta kıdemli katipler her zaman çok kıdemli katiplere yalakalık yapıp aralarını iyi tutarlar. orta kıdemli katip, yeni olduğunuz için sizi çekemez ve sizi ezmeye çalışır. karşılık verirseniz iki kıdemli katip birlik olup sizi dışlarlar. hayattan soğursunuz. anlayacağın başka seçeneğin yoksa asla katipliği seçme.
@Harun meslektaşım şu paragrafta yazmadığın daha neler çekiyoruz. hele duruşmaya girmek başlı başına çok sıkıntılı bir şey. o kadar insanın gözünün önünde aşağılanmak çok onur kırıcı. 20dk önce senden karar örneği rica eden avukatın gözü önünde duruşmada çocuk gibi azarlanıyorsun. tüm saygınlığını kaybediyorsun. 1 gün önce sana saygı duyan adam, azarlandığını görünce onun gözünde de küçülüyorsun. bir de hakim ve savcıların özel işlerini de yapıyoruz. su mu istedi git su al, çay mı istedi git çay getir, sigara mı istedi git marketten sigara al. yiyorsa yapma. yapma da sana kıl olsun, iş konusunda yaptığın en küçük hatada tepene binsin.
dönüşümlü çalışıyoruz 3 gün gidiyorum ama inan 3 günde bile sinir stres hat safhada. gerçi dönüşümlü çalışmadan önce saat 6'dan aşağı çıkmıyordum. 8e kadar adliyede kaldığımı bilirim nöbetçi olmadığımız halde. hafta sonu geldiğim günleri saymıyorum.
katipliğe kolay diyen 2 grup var: işi olmayanlar ve kolay birimde çalışan katipler.
1-İşsizler ve Özel Sektörde Çalışanlar: katipliği internetten araştırdıkları kadar bilirler. işin içinde olmadıklarından 8/5 memuriyeti gibi zannederler. işin içine girdiklerinde bir kısmı ilk aylarda istifa eder, kalanları ise senin benim gibi başka memuriyet kovalamaya çalışırlar.
2-Kolay birimde çalışan katipler: genellikle komisyon katipliği veya savcılığın basit birimlerinde görev alırlar. ömürlerinde duruşma ve ağır ceza kalemi görmedikleri için katipliği çok kolay zannederler. ileride ağır ceza birimine görevlendirdikleri zaman katiplik neymiş görürler.
Ayşegül hanım katipliğin ilk yılları zordur kimlerle çalıştığınız çok önemli kalem arkadaşlarnz iyi niyetli donanımlı insanlarsaa işi. Çabuk kaparsınız eğitimler eğitim daire başkanlığı tarafından otellerde eğitim merkezlerinde veriliyor ama mesleğe başladıktan sonra oda sırayla alınıyorr 4-5 ayı bulabilir. Ama mesleğe ön yargılı bakmayın zor ama donanımlı bir insan olursun öğrenerek çalışırsan.
Mübaşirlik mi katiplik mi seçsem
Hocam çok merak ediyorum askerde iken başvuru yapılabiliyor mu? 1 ay sonra askere gidecem ondan dolayı
Başvuru yapabildiniz mi
Zabıt katipliği düşünüyorsanız bildiğiniz bütün memur profilini unutun öyle akşama kadar trendyol da alışveriş yapmak çay sohbet muhabbet unutun. Bilfiil bütün gün çalışırsınız ve evinize çok yorgun dönersiniz. Arkadaşın da dediği gibi avukatıyla savcısıyla vatandaş derken o gün çok az bir yoğunluk olsa bile bunlar sizi yoruyor. Yine de düşünen arkadaşlara başarılar diliyorum.
merhabalar bir sorum olacaktı. Yaşım 19 artık meslek edinme, bunun için çabalama vakti geldi. Yapabileceklerimi düşündüm Klavyede çok iyi olduğumdan ve kpss de katiplik için yeterli puanı çıkaracağıma inandığımdan dolayı, katipliği ön plana koydum. Sizce bunun için çabalamalı mıyım? Eve yorgun dönüyor insan demişsiniz. Hayat böyle geçmez sanırım. Her gün eve yorgun gelip, ertesi gün aynı şeyi yapmak ile. Öneriniz nedir yapmalı mıyım?
@@dokkaumarow1070 Okurken bu işi yapabilirsin. Ana işin olmasın ama
@@dokkaumarow1070 eğer mübaşir olabilirsen mübaşir ol daha rahat.bununla birlikte biraz buruklugunu yaşarsın mübaşir deyince insanların komigine gidiyor.onun dışında bazı mahkemelerde rahat edebiliyorsun.mesela benim calistigim mahkemede çay kahve muhabbeti cok dönüyor
@@hasancivelek4830 Öneriniz için teşekkür ederim. Mübaşirin geliri ne kadar ve zorlukları nelerdir? Cevaplarsanız sevinirim.
@@dokkaumarow1070 mubasirlerle katiplerin geliri birebir aynıdır. Yalnızca kademe ilerlemesinde bildiğim kadarıyla katipler kadar ileri gidemiyorlar haliyle emeklilikte maaş farkları oluyor katiplerle.su an yeni başlayan mübaşir veya katip sözleşmeli olarak başladıkları için 4000 TL alıyorlar veya alamıyorlar dir.bununla birlikte eğer yükselmek istiyorsan mubasirlikten idari işler müdürlüğü lne geçebilirsin.ama alımları az haliyle sağlam referans lazım.katiplijten hem yazı işleri müdürü hem idari işler müdürü olabilirsin haliyle yükselme olayı daha kolay.mubasirlikten katipligede geçebilirsin ilerde.tamam mubasirlik daha kolay ama ileriyi düşünüyorsan katip ol derim .he son bişey kadro gelmezse yükselme sınavlarına da giremezsiniz yaklaşık 7 buçuk senedir kadro gelmiyor
Alimlari nasil takip edecegiz bilgisi olan vermi ben de İstanbul da yasiyorum ama burada calismak zor gibi kucuk sehirlerdemi girsem mulakatlara
Duygu Hanım istanbul ve Ankara personelin en fazla alındığı iller şansınız daha fazla olur ama iş yoğunluğu buralarda fazla orta büyüklükteki illeri tercih etmenizde fayda var alımları bakanlığın personel genel müdürlüğünün internet sitesinden ve memurlar netten takip edebilirsiniz.
@@emirsardas6614 teşekkür ederim 🙏
2020 yılı %5.75, 6 aylık olarak belirlendi
Merhaba kaç yaşına kadar katip olarak çalışabilirim? Yani diyelim ki 50 yaşındayım. Katiplik yapabilir miyim?
@@emreyagmurlu hayır
@@dersimizburadah26 o zaman hiç okumaya değmez bence. Ben 35 yaşından sonra da yapabileceğim sevdiğim meslekleri arıyorum. Cevap verdiğin için sağ ol.
@@emreyagmurlu 35 yaş sınır
35 yaşına kadar katipliğe girebilirsin girdikten sonra da emekli olana kadar çalışırsın ama kastettiğin 50 yaşında katip olmak ise o olmaz maalesef.
19 yaşındayım hukuk okuyorum kpss den yeterli puanı alsam atanırmıyım, yaşım sıkıntı olur mu?
18 yasinda olman yeterli zaten
Hukuk okuyan bi çok katip arkadaş var sıkıntı yaşamazsın.
Hukuk okuyan bi insanın hedefi zabıt katibi olmamalı
Birincisi bir zabıt katibi bi avukat kadar hukuk bilir işini adam gibi yapıyorsa hukuk okuyan biri okurken katiplik yaparsa hem işi en iyi şekilde öğrenir hemde adliyede çevresi olur takır takır bütün işlerini çözer hukuk öğrencisi için en iyi staj katipliktir bunun çok örneğini gördüm.
@@emirsardas6614 Aynen
Tek yıl kpss de aldığım paula katip olabiliyor muyuz. Yani 2021 kpss ye girsem bidahaki alımlarda 2021 kpss puanım işe yarar mi
Kpss puanın 2 sene geçerli.
Adalet mezunuyum dgs ile hukuk fakültesine geçmek istiyorum İstanbul’daki adliyelerde hem hukuk okuyup hem çalışmak gibi bir durumum mümkün olur mu sizce amirlerin izin vermesi gerekiyormuş sanırım derslere gidebilmek için
çalıştığın birime göre değişir ama İstanbul adliyelerin iş yükü çok fazla orada çalıştığım dönemde izin meselesi hep sorun olmuştur.
Merhaba hocam sağlık raporunu nasıl alabilirim. 182 yi aradım muayene gözükmüyor denildi. Nasıl bir yol izlemeliyim. Zabıt katipliği için? Aile hekiminden de alınabiliyor mu? Herhangi bir ücreti oluyor mu?
Oluyo mu abi aile hekiminden alınabiliyor mu
bilgisayar sertifikası istenilmicek deniliyordu son başvuruda
zabıt katibi eşitir HAMMALIK cok zor bir meslek staj yaptığım zamanlarda tanık oldum
Hamallıktan kastınız nedir acaba ? Başvuru yaptım da merak ettim dogrusu
@@nuocal683 dosya kaldır, dosya indir hakimin, savcının azarını işit, en ufak bir hatada tutunak avukatların kucumsemelerine maruz kalmak vb
Atandım inşallah hayırlısı olur
Reis adalet bölümü olan liseye gidicem oradan katib olabiliyorum önerin varmı
@@devo3996 farketmiyor ben üniversite mezunuyum
@@MT-nx6fk nereye atandınız
@@elakarip2682 gerek duymuyorum kusura bakmayın
@@MT-nx6fk kaç yazmıştınız
Sosyal hizmet uzmanı için video çeker misiniz
Zabıt katipligini düşünüyorsanız YSK da olun adalet bakanlığı zor arkadaşlar .
YSK da adliyelere duruşma katibi olarak gönderiyor genelde, bizim arkadaşları öyle yaptılar hep
@@rua7378 evet öyle bir yasa var ama çok nadir şöyle olur adliyedeki zabıt katibi yıllık izne çıkmıştır bu durumda hakim çağırabilir onun haricinde zor mesela beni hiç cagirmadilar
@@yasaryldrm9598 yani çağırmamaları gerekiyor bence de
@@rua7378 çağirsa bile 3 5 gün bazen haftasonu çağırıyorlar gitsen bile o gün mesai paranı alıyorsun .
@@yasaryldrm9598 iyi en azından hak kaybı olmuyor benim arkadaştan biliyorum çağırdıklarını ama tam detaylarını sormamıştım hiç, ekstra ücret alıyor mu almıyor mu hiç sormadım ama dediğniiz gibi o zaman YSK da katip olmak çok çok iyi adalet bakanlığına göre
sakal kesme zorunluluğu var mı ?
Ya inşallah çok istiyorum rabbim nasip etsin çok teşekkür ederim ☺️☺️
Nasip olur inşallah
Zeynep Yılmaz 2020'ye mi giriceksiniz 🙂
@@binnuronal3319 merhaba siz de katiplik için mi hazırlaniyorsunuz
Cansu Geçer evet kpssye hazırlanıyorum siz:)
@@binnuronal3319 mubaşir olun yatip kalkip bana dua edersiniz
Duruşmalar sebebiyle vs. namaz kılmaya engel durumlar ortaya çıkıyor mu? Bilgisi olan birisi yanıtlayabilirse çok sevinirim.
.
.
Duruşma esnasında namaza gitmen biraz zor kalem arkadaşlarından birisi seni. İdare ederse olabilir tamamen kalem ortamına bağlı.
@@emirsardas6614 yani net bir risk oluşuyor sanırım ister istemez, yanıtınız için teşekkürler. 🙋🏻♂️
Ben de mulakata gidicem bu soru aklımı kurcaliyor..alinir da bu konuda ciddi sıkıntı yasarsam en olmadi birakirim diyorum ..ama daha simdiden sogudum meslekten
Merhabalar adalet bakanlığında saç mevzuatı çok sıkı işliyormu erkeklerde saçlarını uzatabilir mi ? Teşekkürler
çok ama çok sıkılar diye biliyorum ancak değişmiş olabilir
Şunu çok merak ediyorum biri cevap verebilir mi ? Klavye sınavında klavyeye bakmak yasak mı acaba ?
Klavyede yazarken bilekler masaya değicek mi değmiyecek mi yardımcı olursan sevinirim
Nasil kolayina gidiyorsa ama normalde degmemesi gerekiyo
sana kalmış öyle bir kural yok
İstediğin şekilde yazabilirsin senin konforuna kalmış
Tavsiye olarak değmesin çünkü daha fazla yoruyor elini. Sen değdirmemeye çalış
Bileğin masaya değerse çok ağrır elini havada alıştır
hocam psikolojik danışman çağırabilir misiniz
Peki güvenlik soruşturmasında nelere bakılıyor bilginiz var mı
buro yonetimi mezunuyum f klavyem iyi denebilicek bir seviyede meslege girmemde kolaylik saglar mi bolumum?
adalet bölümünü bı tık ön planda tutuyorlar ama bölümün bı önemi yok kpss puanı +klavye sınavı+mülakat aşama bu bölümün bı ayrıcalığı yok
kpss sınavından 75 aldım lise son sınıf öğrencisiyim küçük şehirde yaşıyorum meslek lisesi okuyorum alınma şansım var mı? Bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim :)
Eğer klavyen iyiyse. Yani geliştiredebilirsin olur 75 iyi katiplik için
Atandin mı
duruşmaları yazarken noktalama işaretlerini kullanmak zorunda mıyız. f klavyeyi imlasız biliyorum çünkü
F Veya Q İsteyebiliyorsun Noktalama işaretlerini bende bilmiyorum
Hayır yargıtay/danıştay imlalı. Diğerleri imlasız.
@@ibrahimyayla3081 haklısınız yanlış okumuşum.
Samsundaki adliyelerde hangi marka klavye kullanılıyor?
lenovo
Emir Sarıdaş Lenovo?? Genelde hp, a4 tech kullanılıyor diye duydum
@@Berkgurkann kardeşim Lenovo diyorum orada çalışıyorum hpde var ama çok fazla denemez
Sözleşmeli zabıt katibiyim şu anda aynı zamanda paramedik mezunuyum kurumlararasi geçiş yapabilir miyim saglikbakanligina geçebilir miyim
Ben de aynı şekildeyim bir cevap alabildiniz mi
Katiplik hakkında bilgi verir misiniz zorluğu maaşı vs.
sorunuza cevap aldınız mı?
Balıkesir 180 kişi alacak uygulamalı sınava bu neye göre belirleniyor ortaöğretim KPSS puanım 74 şansım nedir sizce?
Yeni gordum yorumu ama bu yilda girebilirsin git gir reis bende bu isi bilmiyorum ama atama sansin herhalde parmak hizinda, parmaklarinin ucunda ya i ne kadar cok kelime o kadar kofte
Zabıt katipleri için her sene alım yapılıyor mu ? Kontenjanların belli bir standartı var mı misal bu yıl çok fazla alım oldu 2021 de kontenjan az mı olur sizce? Cevaplarsanız çok sevinirim
Alımlar iki senedir yapılacak artık aşağı yukarı aynı rakamlarda olur.
Hocam lütfen cevap verin izmir adliyasi zabıt katipliğine başvurdum 145 net kelime yazdım üniversite öğrencisiyim okurken bu işi yapabilir miyim
Tamamen çalıştığın birimle alakalı izin verende olur vermeyende
@@emirsardas6614 saolasın hocam
video çok aydınlatıcı olmuş ancak bir şey aklıma bir şey takıldı. ikinizin de soyadı sarıdaş. emir bey kardeşiniz mi yoksa soyadlarınızın aynı olması bir tesadüf mü
İlk girişte diyiyor ya kardeşiz diye.
@@slmcnm777 haklısınız sena hanım dikkatli dinlemeliydim videoyu kusura bakmayın
@@aliegekaradag9658 estağfurullah ne demek
Klavye olarak sınavda hangisi kullanılıyor ?? Bizim bildiğimiz bilgisayar klavyesi mi ???
bilmediğimiz bilgisayar klavyesi kullanılıyor, benim bir akrabam zabıt katipliği yapıyor, SPACE X'ten klavye getiriyorlar belediyeye o klavyeyi kullanıyorlarmış.
@@emrecan9006 peki klavye sınavında da mı o bahsettiğin klavye kullanılıyor ?
Her adliyede farklı klavye olur ama şuan çoğunlukla lenova veya hp
Ne belgesi aranıyor dediniz f klavye sertifikası felan mi ?
Bilgisayar işletmenlik sertifikası milli eğitim bakanlığı sınav yapıyor senede 2 kez o sınava girip alabilirsiniz düz lise mezunlarına şart.
@@emirsardas6614 kardeşim. Internetten o sertfikayi satin alsam aynisi olur mu
cezaevlerinde katiplik nasıl peki? ne gibi farklar var?
Duruşmaya çıkmak dışında bizim yaptığımz işleri yapıyorlar hakim savcıyla fazla muhatap değiller cezaevi müdürüyle amir memur ilişkisi var.
@@emirsardas6614 Biraz daha rahat galiba adliyeye göre
Bilgisayar işletmenliği sertifikası olan onparmak klavye sertifikası alması gerekiyormu
Hayır gerekmiyor.
Katiplikten yazı işleri müdürü olmayı biraz daha açsaydınız keşke kaç sene hizmet şartı var ne kadar maaş alıyorlar
Kardeşim 6 sene çalışma şartı var. Kazanır müdür olursan ortalama 1500 2000 arası maaşın artar.
Kaldırıldı artık katipler yazı işleri müdürü olamayacak. Sözleşmeli alım dan hiç olmaz zaten o kadrolular için geçerliydi
@@rua7378 kaldırılma söz konusu değil hala sınava girebiliyoruz Eylül ayında müdürlük sınavı var insanları yanlış bilgilerle yanıltmayalım!
@@rua7378 kardeş öyle bir şey diyorum yönetmelik var elimde koskoca bakanlık yayınladı bizden iyi mi bileceksin? Kulaktan duyma fikirlerle konuşma burda.
@@rua7378 kesin bişey yok.henuz kaldırılan biseyde yok
tayin istemek için kaç yıl beklemek gerek
Sadece kpss b grubu puanı ile mi başvuru yapılıyor, 2021 yılı alacağım puan geçerli oluyor mu acaba?
Hocam normal adliye zabıt katipliği tercih edip birde cezaevi katipliği tercih edebilir miyim
Senin gibi helal çalışan kaldımı
Sözleşmeliden kadroya nasıl geçiliyot
Bilgisayar sertifikası için kursa gitmesem sertifikanın içerisinde ki konulardan ayrı ayrı sertifika alsam yine olur mu örneğin Excel Word VS gibi tek tek almış olsam
Merhaba zabıt katipleri sakal bırakabiliyor mu
Sakal serbestmi zabıt katiplerine ? anlayamadım
Hayır değil pandemi. Döneminde çekilmiş bir video dönüşümlü çalışma zamanları.
@@emirsardas6614 memura sakal serbest değilm bro
Katiplik mülakatına gidecegim iki gün sonra. Katip arkadaşlar mesleği tavsiye eder misiniz yorumlar cok kötü. İzmir adliyesine gideceğim.
Ben de yeni girdim İstanbul'da çok kötülüyorlar özellikle İstanbul gibi büyük şehirleri ama kimseyi takmamak gerek hem zorluğu kişiden kişiye değişir hem de hangi iş kolay ki bir para alıyorsun neticesinde
Arkadaşlar bende liseden meslek sahibi olucam zabıt katibi yani memur diye geçiyor 10 parmak özelliği zormudur?
@@devo3996 dersini alırsan kolay ama ibareleri oku sertifika vs şartları var, F klavye öğrenmeni öneririm başlamayı düşünüyorsan ve özel ders almanı öneririm klavye için ben de ders alarak ilerlettim
Çalıştığınız yere göre değişir iyi kötü kavramı..
@@emirsardas6614 @Emre Ak hocam benim izmir zabıt katipliği tuttu bi taraftanda hizmetli olarak egm de kadrolu işim kabul oldu. Hangisini seçmeliyim çok kararsızım. 100 puan verdiler izmir mülakatından, merkeze mi yoksa çeşme veya urla adliyesine mi vermeliyim
ben de anadolu adliyesine atandım nasip olursa önümüzdeki ay başlayacağım tecrübelerimi buraya yazarım
Merhaba, henüz kısa zaman olmuş ama tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz, ben de anadolu adliyesine başvurmayı düşünüyorum.
@@feyizakacar5830 öncelikle ben fazla çalışmadım sadece kpssye çok güzel çalıştım aslında ona da hiç dershaneye gigtmedim ama 8 ay düzenli günlük çalıştım sadece çok sıkılınca 1 gün ara verdim ve tüm dersleri haftalık tekrar ettim unutmamak için her konu bitiminde bolca o konuyla alakalı test çözdüm sonuç olarak sayısal hiç yapmadan kpssden 82 aldım sonrasında temelim sıfırdı ve 2 ay düzenli günlük klavyeçalmıştım millet 1 senede 150ye zor çıkıyor ben iki ayda 130-140 arası yazmaya başladım çünkü günlük düzenli çalışıyor ve haftada 2 gün ellerimi dinlendiriyordum ve başlarken her harfi tamamen elim oturana kadar sıra sıra düzgün öğrendim üstün körü geçmedim ve hergün defalarca metin yadığım için çabuk ilerledim çalıştığım uygulamanın ismi ise m5 bilişim klavyeydi sonuç olarak klavye sınavında 139 yaptım sonrasında mülakat geldi çok jzgüvenli ve diksiyon sahibi biriyim o yüzdenr mülakatta profesyonel şekilde davrandım kendimi düzgün tanıttım ve soruları heyecanlanmadan bbildim soruları bilmenin sırrı şu nereden geleceği hiç belli olmuyor ve cidi gergin bir ortam olulyor bu yüzden telegramda anadolu adliyesi zabıt katipliği grubu var oraya üye olursanız çalışma slaytları atılıyor her serne mülakat öncesi ayrıca tüm duyurular var orada bunun yanı sıra mülakattan çıkanlar hep oraya bana şu sarıu çıktı diye anbean yazdılar bu yüzden ben de oraya yazdıkları soruları da ayriyeten ezberledim sınavda bana o sorular ve slaytlardan çıkardığım notlar çıktı bana ttoplam 5 soru soruldu 4ünü bildim birini bilemedim sorularım zordu ilamlı icra nedir ilam niteliğindeki belgeler nelerdir en büyük baraj sakarya savaşının tam tarihi eskişehir kütahya tam tarih büyük taaruz tam tarihi bunlar soruldu mülakattasadece rüçhan hakkı nedir diye sormuştu onu bilememiştim sonuç olarak anadolu adliyesi 70 gün kadar bekletti sınav sonrası ve 70 gün sdnra sonuçlar atandı 225 kişilik kadroda 9.asil olmuşum sınava giren 600 kişiydi ben yapıysam herkes yapar mülakata sadece 1 hafta hazırlanmıştım biraz özgüven işi senelerdir çalışıp atanamayanlar vardı benim ilk girişimdi atandım bu biraz doğru çalışmaya ve kendine güvenmeye bağlı ekimde işbaşı bakalım . biraz uzun oldu ama bana bu şekilde yardımcı olan olmamıştı o yüzden açıklamak istedim uzun uzun
@@feyizakacar5830 bu arada kpssye benim hocam kanalından çalışmıştım her dersten sıfırdan başlamıştım tarihi baştan sona hiç konu atlamadan çalışmanız ve sürekli tekrar etmeniz ayrıca dersleri birine konu anlatır gibi her ders sonrası kendi kendinize karşınızda öğrenci varmışçasına anlatmanız lazım ancak bu şekilde yüksek başarı elde edebilirsiniz bu einsteinın çalışma önerisidir birşeyi karşındakine anlatabiliyorsan öğrenmişsin demektir bu şüzden ber her birşey öğrendiğimde kalıcı olması için öğrencilerim varmışçasına şizofrence anlatırım boş odada 14 yıllık öğrenim hayatımda kısıtlı sürede çalıştığım halde başarı elde etmemin tek sırrı bu diyebilirim ayrıca öğrendiklerini yazmak da çok önemli kpss için de mülakat için de bu geçerli çalışırken a4 kağıtlarına yazmalısın en baştan ve her ders sonrası çıkardığın notun aynısını tekrar yedek bir a4 kağıda itinci kez çıkarmalısın ondan sonra anlatacak düzeyde hafızana giriyor ve kalıcı oluyor yazmak da çok önemli bakmadan yazabilmek de kalıcı hafızaya ulaşmanı sağlıyor ve kpssye çalışırken bol bol test çözüp konular bittikten sonra son 60 gün hergün bir deneme çözmelisin bunda doğru kaynaklara ulaşmak da çok önemli sen kendini ne kadar zor sorulara hazırlarsan sınav o kadar kolay geçecektir Belki kpss falan o aşamaları geçmişsindir ama eminim ilerde bu yorumumu bu videoya gelip ihtiyacı olanlar okuyacak o yüzden oralara kadar detaylı anlattım resmen manas destanı yazdım
@@KübranınKedileri Ellerinize sağlık lisans mezunuyum ama bu sınava katiplik için bu ay hazırlanmaya başlıycam meslek çok zor diyenler biraz gözümü korkuttu.Bide mülakatta her soruyu bilmesine rağmen elenen çok olmuş o yüzden endişeliyim.Torpil olmadan giremezsin diyenlerde çok..
@@nurnurr6316 hiçbir kamu sektörü özel sektörden zor değildir
Bir cerrah 18 saat ameliyat yapıyor bu da zor ama cerrahlıktan var mı geçiyor hayır . Böyle düşün 😂 kolay meslek arıyorsan RUclipsr ol
videonuz çok yararlı olmuş size bir şey danışmak istiyorum acaba sözleşmeli zabıt katipleri youtube kanalı açabilir mi
Sorun teşkil edebilir
Hiç bir işin kolay yani yok malesef. Öğretmen bile 6 saat ayakta kalıp ders anlatıyor en kötüsü.herkes masa başı iş arıyor bilgisayarda okey tavla oynamalik ama o devir geçti artık sanki
Sen de git beden öğrretmeni ol. matematik öğretmeninden bı farkı yok
en rahat kalemler hangileri cevap verirseniz sevinirim ben yeni atandım da
Bende öyle aynen sende şey varmı hani girince yabancı kelimeler bilmediğin karışık işler onama red nebilim
@@betulblog yok m5 bilişimden yabancı kelimelere çalışıyorum o şekilde en zor kelimeleri yazabilecek kıvama geliyorum zaten ama hakim söylerken nasıl yazıcam korkuyorum şimdiden
Memnun musunuz işi öğrenebildiniz mi?
@@KübranınKedileri Anladım kimi dinlesem aynı şeyleri duyuyorum.İyi diyen bir kişi duymadım.Bu da beni soğuttu bu meslekten.Kısacık hayatımızda bu kadar ağır şeyler fazla.Aynı mağduriyeti ben de yaşayacağım buna eminim.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Ve bir an önce kurtulursunuz.
@@KübranınKedileri Ve hata yapmaya müsait bir meslek gibi duruyor.En ufak hatasında soruşturma yiyenler bile var.Ben de sizin gibi kaldıramam bu kadar şeyi.
Sakal serbestmi
nöbet sistemi hakkında bilgi verir misiniz
Ayda en az 1 kez otopsi ve evrak nöbetiniz oluyor, saat 17 den ertesi gün saat 17'ye kadar sürer.
@@emirsardas6614 merhaba. Klayve ve mülakatı geçtikten sonra ilk atama nasıl gerçekleşiyor bilgi verebilir mısınız?
@@nagehanaa6672 güvenlik soruşturması tamamlandıktan sonra 2-3 ay içinde aranıp çağırılıyorsunuz.
@@emirsardas6614 nereyi ya da hangi ili secmek istiyorsak oraya mi yoksa rastgele bir atama mi oluyor ?
@@nagehanaa6672 nereye başvurursanız oraya atanıyorsunuz
Ekim 2020 oldu hala zabıt katibi alımı yok okullar da açılacak artık klavyemin tuşları silindi artık alım olsun ya
Kasım sonu gibi olacak sanırım.
Subata gircez az kalsin 😂😂
İkamet ettiğimiz yerden başka bir yerde sınava girebilir miyiz
tabiki girebilirsiniz ama ikametinizi gireceğiniz yere taşımanız iyi olacaktır mülakatta bu göz önünde bulundurulur
@@emirsardas6614 İyide kazanamazsak boşuna ikameti elin memleketine aldırmış olacağız. O kadar da göz önünde bulundurulmamalı bence.
70 aldım ticaret lisesi mezunuyum klavyeden ve sozlu mulakattan basarilir olursam puanimin dusuklugu sorun olurmu bana ya
@coco loco Peki mulakata cagrilirmiyim acaba biraz sınirda gibiyim
Sinava giren biri artık bana cevap verebilir mi metinler imlalı mı imlasız mi oluyor?
bir çok komisyon imlasız olarak yapar.
@@emirsardas6614 ama imlalıda olabilir yani?
@@dersimizburadah26 evet
SEÇMELİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ dersini lisede almıştım bilgisayar sertifikaı yerine gecermi acil dönüşünü bekliyorummmmmm
Meslek lisesiysen evet.
@@emirsardas6614 anadolu lisesi kardeşim
@@serhataydnalp1538 Sanırsam geçiyor. Ben dün transkript yolladım ve sorun çıkmadı
Merhaba hocam ben Q klavyeye çalışıyorum ama katiplik klavye sınavında f isteniyor ben sınav anında f klavyeyi Q ya çevirip sınava katılsam olur mu???
Q klavyede f klavyeylede katılabilirsin f klavye zorunluluğu yok
@@emirsardas6614 yanı sınava Q klavye olarak başvurabiliriz
@@dunyadunya9558 tabiki
Teşekkürler sayenizde hayatımı kurtardım. Ayda 50k verseler yapmam.
Güzel açıklamış ama mülhakata çağrılan kişi sayısı yanlış. 3 katı çağrılıyor. Klavye sınavınada yanlış hatırlamıyorsam 5 katı veya 10 katı çağrılıyordu.
O her sene değişebilir kardşm belli olmaz sabit değil yani.
@@emirsardas6614 3-4 yıldır alımları takip ediyorum, sabit.
Bizzat çalışıyorum bende.
@@emirsardas6614 Bende bizzat çalışıyorum.
@@ismilazimdegi ok
Kamu yönetimi lisans mezunu biri zabıt katibi olabilir mi ?
Tabiki olur.
Gün içinde ya da haftasonu mesaiye kalındığında mesai ücreti ödeniyor mu
Arkadaşlar merhaba hukuk okuyorum. Kpss ye de girdim 88 puan 4k sıralama yaptım. Sizce çalışmal miyim ne yapacağım konusunda kararsızım Diyarbakır'da okuyorum bu işlerden anlayan birileri cevap verirse çok memnun olurum.
Avukat ol kardeşim boşuna mı hukuk okuyorsun keşke senin yerinde olsak 😂😂😂
muhtemelen mezun olana kadar katipliğe gireyim mi diye soruyorsun, benim sana tavsiyem sakın girme. adliyeden soğursun valla :) avukatsın sen avukat kal :)
Şevket avukat olsana 😅
Klavye eğitimi alarak mi hizlanilir yoksa sürekli yazarak mi gelişir dakika da yazma sayısı cevap verirseniz çok sevinirim
Klavye eğitiminin mutlaka faydasını görürsünüz ama ben özel eğitim almadım kendim evde çalıştım ee bide bizim zamanımızda msn messenger vardı onunda faydası çok oldu açıkçası
@@emirsardas6614 çok teşekkür ederim yanıtladığınız için allah razı olsun
Kurum kaç kişi alıyorsa onun 20 katı sınava çagrılmıyor mu
4 yada 5 katı mülakata çağırılıyor
@@emirsardas6614 20 katı klavye sınavına çagrılıyor 3 katı da mülakata çagrılıyor diye billyorum
ortaöğretim kpss den kaç almamız gerekiyor
En az 70
@@razaki06 70 alsak mülakata girebilirmiyiz
Diyelim ki katip olduk ama lise mezunuyuz açıktan adalet okusak yazı işleri müdürü olabilir miyiz bir de F klavye şart mi q klavye de oluyor mu ?
Kendi isteğine göre seçebiliyorsun. Artı şahsi Klavyeni de götürebiliyorsun. Başarılar
her adliye dışarıdan klavye sokmana izin vermez, samsunda kendi klavyenle giremezsin açıktan adaleti bitirirsen 6 sene katiplik yaptıktan sonra yazı işleri müdürlüğüne girebilirsin
2019 da Konya Seydişehir Beyşehir sınavlarına girdim çalışmadan denemek için 72 kpss 98 yazmıştım mülakatta bilmediğime bilmiyorum bildiğime net cevap verdim 2.yedek kaldım fmsksmskaks bu sene 78 le tekrar İzmire deniyorum sıralamaya girersem en az 120 yazacağımı düşünüyorum yedek 1 olurum bu sefer fmsmsmlalaa
Ve cidden meslekten korkmaya başladım
kanka bi sorum olucak. 19 yaşındayım ve artık bi iş seçip üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Bugünlerde katipliğe denk geldim. Klavye ve kpss puanı istiyormuş. Klavyeyi denedim, hızlı yazdığımı biliyordum ama 3 dakikada kaç kelime yazdığımı bilmiyordum. Denedim ilk denemede 110 çıkardım, 2. ve 3. denemelerde 148 a kadar gitti. Kpss puanı da 70 üzeri istiyor. Eğer uğraşırsam yapacağıma inanıyorum. Bu mesleği kendimce yapılabilir olarak görüyorum senin önerilerin neler yapmalı mıyım?
@@dokkaumarow1070 bende 20 yaşıma gireceğim öncelikle ben bu kararı hayata atılmak için aldım pandemi sebepleriyle okuldan verim alamıyorum mesleğin yorumlarını okuduğumda meslekten caydırıcı yorumlar var ama her işin zorluğu var yaşamadan öğrenemeyiz klavye konusunda katiplik metinlerine çalış ama başka bir hedefin varsa iki şeyi birden yürütmeye çalışma olmuyor
Abi katip ne demek
yazıcı, yazan kişi anlamına gelir
@Müslüman düştüğün yere bağlı aslında. küçük şehirlerde iş yoğunluğu biraz rahat olsa da çok az personel bulduğundan kalan tüm işleri bu personeller yürütüyor. rahatlık arıyorsanız bam ve bim adliyelerini tercih ederim.
Köle demek, çalış köleee😮