Sistem hatasını siyasi mesele ile sunmanızı masum bulmuyorum. Meseleyi daha geniş perspektifte ele alabilirdiniz; ürrtmekten kaçınan pasif ama devleti milletin vergisini sömüren akademsyen oranını. Özendirelen ülkelerdeki temel eğitim sorunları ve çözüm bulan okulları da sunmanızı beklerdim. Olanlar pek geniş değil fikrimce. Kargaşaya sevkin kimseye faydası yok
Adam eğitim sistmini de kendi mi planlasın. Görev yapsın çalışsın diye bi dünya çalışan var. Neden engel koyanları ve pratik çözüm sunanlaı da yayınlamıyorsunuz. Muhalefetin çok nitelikli çmzümğ varmış gibi sadece ikyidar üzerinden sorunun kaynağına odaklanmnız çok yanlış
@@kskdoebsc8878 büyük sehirlerde her ilçede eğitimden çok ticaret kurumları, küçük şehirlerde ise yine eğitimi değil de o şehri ekonomik anlamda kalkındırma amaçlı niteliksiz eğitim kurumları açılmış durumda. ben de bir taşra üniversitesinde okuyorum, daha geçen yıl 3-4 hoca ile bölüm açtılar, kağıt üzerinde anlayacağın... çok fazla sayıda üniversiteye sahip olmak teoride avantajlı gibi gözükse de bizim gibi devasa eğitim sorunlarına sahip ülkelerde bu durum; çok daha fazla sayıda, geleceğe dair umutları olan çocuklara hayal satan, lise seviyesinde eğitim kurumuna sahip olmak anlamına geliyor :(
demi ülkede adalet yok herşeyde vergi kitaplar feci pahalı eğitim sistemi asla adaletle birlikte yok hayat bok gibi gidiyeh hani arkadaşımda yok birlikte devgam edim falan
Bizim okulda soruları bilemeyen çocukları döven bir İngilizce öğretmeni var. İmza topladık ,okula şikayet ettik ve MEB'na şikayet ettik. Öğretmen paralı öğretmen olduğu için görevi elinden alınmadı ve kovulmadı. Darp raporu bile var. Ailelerinin avukat tutacak parası olmadığı için dava da açamadılar.
@@elifo5243 moral verme çabanız için çok teşekkür ediyorum 18 yaşında olan biri olarak söylüyorum ben bu ülkede bir umut görmüyorum bunları yaşamamalıydık çok gençtik biz
Videonun sonunda uzun uzun ağladım... Gerçekten böyle bir sistem çatısı altında ezildiğimizi düşünüyorum. Güzel bir eğitim hayatı geçirdim, güzel bir liseyi kazandım ve güzel bir ortalama ile mezun oldum fakat 2020'nin getirdiği zorluklar göz önünde bulundurulmadan pervasızca bizi ezmeye devam eden sistemin kurbanı olarak istediğim üniversiteyi kazanamadım ve bir yıl daha bu çileye mahrum bırakıldım. Evet yanlış duymadınız, öyle yoruldum ki aşığı olduğum eğitimi "çile" şeklinde isimlendirecek hale geldim. Eğitim konusunda hala taşı taşa vurup ateş yakmaya çalışıyoruz. Gideceğim üniversitede, seçtiğim meslekte benim isteklerimin ve ilgi alanlarımın ve hatta başarılarımın bile hiçbir önemi yok. Bugün bir dershaneye kaydolduğumuzda bize ilk sordukları hayalimizdeki meslek değil, neden o mesleğe sahip olmak istediğimiz değil; netlerimiz. Benim kuzenim yurt dışında mühendis olmayı çok istediği için mühendis olabiliyorken benim burada hayallerime dair en ufak bir söz hakkım bile yok! Bu at yarışında bana yatırılan paraların hakkını verip o sıralamaya giren atlardan olamazsam ne hayalimdeki mesleği ne kadar istediğimin ne de emeğimin bir zerre kadar önemi yok. Sürünüyorum, peki ne için? Üniversite mezunu nitelikli bir işsiz olabilmek için. Peki neden? Çünkü üretimini yalnızca savunma alanında yapan, her geçen gün daha da küçülen bir ülkede üreten bir insan olmanın hayalini kurduğum için. Bizi kıran öyle çok şey var ki! Bizi anlamayan öyle çok yönetici (!) var ki... Kelimeler kifayetsiz artık.
@@huseyinerenakcan6087 7. sınıf müfredatında merdivenli işlem diye bir şey var ve hiç bir işe yaramayacağına yemin edebilirim. Fen ve Türkçe'de gereksiz hiç bir şey yok fakat sosyal bilgilerin müfredatı saçma sapan. Müzik ,beden eğitimi ve görsel sanatlardan sınav olunuyor ki bunlar yetenek işi. Matematik süper gereksiz konularla dolu. Dinde zorlama olmadığı halde zorlanılıyor. Bunu yap ,şunu ezberle ,diğer dinler saçma sapan diyorlar. Hadi bize emir veriyorsunuz ama neden başkasının dinine laf ediyorsunuz? Biz de öğretmenlerden saygı öğreneceğiz.
Öyle bir sistem düşünün ki 'EZBERCİ EĞİTİME KARŞIYIM, KARŞIYIZ !' dedikten sonra 3 sayfa yazı yazdırıp bunların sınavda çıkacağını , öğrencilerin 'GELECEĞE HAZIRLIK' için onlarca dersten sorumlu tutuldugu ve her bir dersin konularına hakim olup bunları soru başına 1-1.5 dk içerisinde mükemmel bir performans beklendiği bir boktan sistemin içinde yaşıyoruz ..
@@talha1606 3 milyon insan, sayisapdan giriyorsun sınava, ve üstüne bu 3 milyon, zengini fakiri, 2. Hatta 3. Yıllarında olan insanlar arasında ilk yıldan ilk 1000 e girmemi bekliyorsun. Anadolu lisesinde yaşlı öğretmenler , gereksiz bilgilerle dolu bir okuldan mezun birinden.
@@Hassan-nc6oz Çalışacaksın kardeşim. Sistemi değiştirebiliyor muyuz hayır ? O zaman okunmaz demeyeceksin. İş sahibi olmak istiyorsan okuyacaksın Türkiye'de ya da torpilin olacak. Başka bir yolu yok yani bunun. Düzgün bir ünide okuduğun zaman gayet önün açık oluyor ki ilk bine de girmene gerek yok ilk 10 bine gir ya da 50 bine en az, düzgün meslek sahibi ol bu kadar yani.
Ben su an "yks" denilen bir sinava calisiyorum ama su an calistigim sistem seneye olur mu emin degilim. Sorun da bu zaten her gelen kendi istedigi sistemi deniyor , deneme yanilma ile yanilip yerini baskasina verip gidiyor. Soyle dunyaya baksinlar en iyi egitim sistemlerine heresinden iyi bir sey alip onu bizim egitim sistemimize entegre etsinler ve bir daha gerekmedikce degismesin. Biz de gencler olarak supheden kurtulalim yeter yani.
“Eğitim sınırlarından dışarıya çıkan bir daha içeri giremez.”Nicolas Boileau 203 tane üniversiteye sahip olan ama eğitim çağındaki bir çocuğun hayalim yok dediği bir ülkede yaşıyoruz... he keşke o kapıdan içeri tekrar girebilsek, ama durum ortada diyeceklerim bu kadar
@CHARLIS DARWIN dergiler,Kitaplar ve RUclips kanalları işinizi görecektir zamanınız varsa yabancı dilinizi geliştirip çok daha fazla kaynağa ulaşabilirsiniz
@@aburashad1019 all bak arapça eğtii al🖕🖕🖕🖕siz önce kız çoçuklarını okutun medeniyet ahlak öğrenin biraz arapça eğitimide alırsın oda kendi paranla cwnım özell
Bir hükümet gelsin sadece torpili düzeltsin.Geri kalan her şey düzelir. Liyakat her zaman başarıyı getirir. Liyakat demek adalet demektir.Yargının bağımsız olması demektir. Güven ortamı demektir. Liyakat bir ülkenin en önemli hususudur.
@@plus90 Ak partimizin basarisini kiskananlar mi sizi fonluyor? Hangi lobilerden para aliyorsunuz?Wasington ceteleri kandil ceteleri bruksel kabadayilari bir olmus Ak partimizin sistemini yikmak icin birlik yapiyor sizde bunlarin fonlariyla vidyo hazirliyorsunuz. Muslumanin samarini yiyeceksiniz
"Gelecek trenini yakalayabilir miyiz?" Üniversitelerinde ne öğrencisinin ne de hocasının İngilizce konuşabildiği, yazabildiği ya da anlayabildiği "Uluslararası İlişkiler" bölümlerinin olduğu bir ülkede sizce mümkün mü?
@@oktaysen8727 Merhabalar Oktay Şen. Bugün dünyanın her yerinde en sıcak gündem konularından birinin dış politika, bununla birlikte "göç" olduğunu düşünürsek gelecekle en bağlantılı konulardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Saygılar.
Bizim okulda soruları bilemeyen öğrencileri döven bir İngilizce öğretmeni var. İmza topladık ,okula şikayet ettik ve MEB'na şikayet ettik. Öğretmen paralı öğretmen olduğu için görevi elinden alınmadı ve kovulmadı. Darp raporu bile var. Ailelerinin avukat tutacak parası olmadığı için dava da açamadılar.
Newton un haraket kuralları gereği o treni asla yakalayamayacağız biz bebek adımları atarken Bi ileri iki geri yaparken diğer bir çok ülke araba ile gidiyor. Yani zeno paradoksu gibi birşey de değil bizimkisi fark git gide açılıyor ve zamanla asla kapanmayacak bir farka dönüşüyor. Eğer bu yarım asır daha sürerse marsı kolonileşmesini izlerken bir yandan da çöken, batan bir türkiye yi izleyeceğiz.
Ben universite icin almanyaya gidiyorum, bir baska arkadasim fransaya, bir baskasi almanyaya.. Cogunlugun ülkede kalma plani yok. Ülkemiz bizi ülkede tutamiyor
Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu uğurda hayattan yaparken zevk aldığım tek şey olan kitap okumayı büyük oranda azalttım. Kitaplarıma baktığımda içim gidiyor maalesef Dostoyevski,Gogol,Sartre okumaktansa 50 tane kimya sorusu çözmeye mecbur bırakılıyorum.
Bu sene sınava hazırlanan birisi olarak dediklerine harfiyen katılıyorum.Çok iyi ders notlarına sahip olmasamda kendimi geliştirmeye her zaman çalıştım fakat bu sınav seneleri hayatım duruyor gibi hissediyorum kendimi geliştiremiyorum aksine kısıtlanıyorum seneye unutacağım bilgiler için bir senem duruyor umarım değişir bu düzen.
@@coka7770 bir bakıma haklı olabilirsin fakat bir kadın için belirli zanaatlar dışındaki meslekler tehlikeli olabiliyor, örneğin tekstil firmasında çalışan bir arkadaşım defalarca ustası tarafından tacize uğradı fakat işten ayrılamadı ülkenin durumunu biliyorsunuz eşitlikçi bir insanım keşke kadınlar da erkekler gibi rahatça her işte çalışıp ekonomik özgürlüğünü kazanabilse malesef olmuyor.
@@coka7770 bir an önce bir yolunu bulup bu ülkeden gitmek en doğrusu bence yok ya bunu da yapmazlar dediğim her şeyi teker teker yapıyorlar demedi demeyin birkaç yıla hatta belki aya hilafet getirilip şeriat kanunları uygulanır yozlaşma daha da şiddetlenir ve hem özgürlüğümüzden hem yaşama hakkımızdan hem de eğitim özgürlüğümüzden oluruz. Önceden umut dolu bir çocuktum fakat bu ülkede yaşamak beni çok yordu ve umutlarımı teker teker öldürdü.
neden sürekli bizden sistemi düzeltmemizi isteyen kişiler görüyoruz? ben istediğim gibi yaşama hakkına sahibim. ülkemde memnun değilim ve gelecek planlarım emeklerimin karşılığını alabileceğim bir ülkeye gitmek. hayatımı bu şekilde geçirmek zorunda olduğumu sanmıyorum
En azından kendini iyi yönetebilecek liderler seçmeyi öğrenebilecek kadar verilen eğitime razıyım. Stockholm yaşayan nesil yerin dibine batsın. Anlayanları seviyorum.
"Onlar" sporla ülkesini gururlandıracak,sanatıyla ülkesini kalkındıracak gençleri;matematik yapamadığı için "bundan bir şey olmaz" diyerek özgüvenini kırdılar.
Astronomi hakkında yapılan çalışmalar ile o dönemin Türkiyesini karşılaştırmak güzel bir şey olmuş. Biz daha A harfini nasıl öğreteceğimizi düşünürken Avrupa ülkeleri, ABD, Çin ve Japonya gibi ülkeler 15 sene önce A harfini öğrettiği insanlar sayesinde uzaya çıkıyor.
En acı olan şey de hiçbir şeyin değişmeyeceğini bir geleceğinin olmadığını bile bile çok az bir umut yurtdışına gitmeyi umarak üni. sınavına pandemi sürecinde hazırlanmaya çalışmak... Allah sorumlu kişilerin belalarını versin
"Hiçbir şeyin değişmeyeceğini.." cümleni kurduğun için sana katılmıyorum. Çok şey değiştirilebilir? Sorunun çözümünün yurtdışında yaşamak olduğunu mu düşünüyorsun?
@@zubeydeyasa7159 umarım her şey değişir ama bence biraz zor gözüküyor.Burayı düzeltmek için uğraşacağıma direkt buradan gitmek daha basit.Doğru şeyleri söyleyenlerin ağızını kapatıyor hükümet .Sadece kendi çevrelerini zenginleştirerek geri kalan insanların ne kadar yoksullaştıklarına gözlerini yuman bir iktidar gitmeden ülkenin düzeleceği yok.Gerçekten Atatürk'ün yaptıklarını düşündükçe ona olan hayranlığım artıyor .Bize de yeni nesil bir Atatürk gerekli
@EREN CAN ŞENER test sonuçların umrumda değil, ezik egonu netlerinle kapatmaya çalışmak yerine başka uğraşlar edin, alfabeyi öğrenmekle başlayabilirsin
@@balixs kardeş "aldılar" diyorsun. Ailen destek oluyor demek ki. ben asgari ücretle çalışan işçiyim. 20 yıllık bilgisayar kullanıyorum p4. Yeni bir bilgisayar benim minimum 2 aylık maaşım ediyor.
Aslında tek aşamalı SBS 1 yıl uygulandı, 3 aşamalı SBS birkaç yıl boyunca uygulandı. Ben 98 doğumlu biri olarak 3 aşamalı SBS'ye giren son dönemdeydim. Bizden sonraki dönem tek aşamalı SBS'ye girdi, daha sonraki sene de TEOG sınav sistemi ortaya çıktı. Şimdi düşünüyorum 6, 7 ve 8. sınıfta -daha çocukken- bu sınavlarda iyi puanlar almak için dershaneye giderdik. Çocukluğumuz sınavlara hazırlanmaktan dolayı boş geçmiş gibi hissediyorum. Pek sağlıklı bir gelişim süreci değil. Keşke eğitim sistemi bizi sınav kaygısı olmadan gerçek hayata hazırlasa.
Biz treni çoktan kaçırmış bir milletin çocuklarız. Bu kadar genç, dinamik ve zeki gençler okul sıralarında dirsek çürütmekle sonunda ise karnım tokluğuna iş bulup yaşamaya çalıştığı sürece biz bu treni hep kaçırmış olacağız.
Bana kalırsa, sistemdeki en büyük sorun eğitimcilerin yetersizliği. Çünkü, sistem ne kadar kötü olursa olsun, gerekli yeterliliğe sahip bir eğitimci, branşı olan ders hakkındaki bilgileri karşısındaki öğrencilerin en az yarısına aktarabilmeli, o dersi öğretebilmelidir
Ben ülkemfen nefret etmiyorum ve bu sistem yüzünden nefret etmek istemiyorum. Umarım o gelecek trenini yakalayacak doğru adımları en kısa zamanda veririz.
Liselerde herkes istedigi bolume yoneltilip herkesin universite okumasinin onune gecilmeli ve imam hatip liseleri yerini meslek veya fen liselerine birakmali. Lisede prestijli egitim vermeliyiz tipki avrupadaki gibi .
Hevesle okumaya başladığım psikoloji bölümünün ilk dersinde 'önce kendimi koruyacağım ki çevremi de koruyabileyim' derken ekonomik durumu düşünmeden diyordum ve şimdi ise 'ihtiyaçlar hiyerarşisinin ilk basamağını geçip diğer kişilere ulaşıp çevreme yardımcı olabilecek miyim?' diye sorarak ruhsal dengemi ve ekonomik buhranı düşünmekten kendimi alamıyorum. Ne diyeyim sadece TEŞEKKÜRLER!!!
Neredeyse artık eğitimini tamamlamış bir İngilizce öğretmeni adayı olarak, 4 yıl içerisinde öğrendiklerim ve irdelediklerimin ışığında kişisel olarak şunu gördüm: Eğitimin kalitesi ve işlevselliğini bizler eğitimcinin eğitimi ile ölçmeliyiz. Bu şu demek oluyor, ülkemizde, bana göre, en büyük sorunlardan biri öğretmen eğitimi. Örneğin, İngilizce öğretmenliği bölümlerinde okuyan ve halihazırda çalışan kişilerin, araştırmaya göre %50'ye yakını gerekli metodoloji yani işin gerekli altyapısından habersiz. Biliyoruz ki İngilizce öğrenimi ülkemizin kanayan yarası oysaki öğretmen gerekli yolları izler, doğru yöntemleri uygularsa yabancı dil öğretimi özellikle küçük yaştaki öğrencilerde çok çok basit bir şekilde temellenecek, şekillenecektir. Gelgelelim, kanayan yara öğretim kısmında. Hep Finlandiya gelir akıllara eğitim denilince. Şöyledir orada: İngilizce öğretmenliği eğitimine girmek oldukça güçtür; fakat meslek itibarı hat safhada ve finansal açıdan öğretmen olmak isteyen kişileri cezbedip, tatmin etmektedir. Ülkemizde de gereken şu: Öğretmenlik mesleğinin acilen itibarının artırılması. Maaşlar yüksek tutulacak, eğitimini veren bölümlere girişler azaltılıp zorlaştırılacak ve bu sayede nispeten daha kapasiteli öğrenciler bu bölümlere yerleşmek isteyecek çünkü maaşı ve itibarı yğksek (günümüzde Türkiye'de doktorluk gibi) ve bu sayede sek bir reform yaratılmış olacak. Eğitimde yol katetmek istiyorsak, öğretmen eğitimine el atılması işin en hayati kısmıdır.
Bu eğitim sistemi ile süper güç falan olacağımızı düşünüyorsanız düşünmeye devam edin. İyi yere gelen hiç kimsenin burada kalacağını düşünmüyorum. Eğitimin ezberci olduğundan bahsetmiyorum. Onu hepimiz biliyoruz zaten...
Genç nüfus fırsatını kaçırdık bile. Genç dediklerimizin çoğu büyüdü, niteliksiz insanlara dönüştü bile. Kalanları da adam edeceğimiz yok. Bu büyük fırsat dediğimiz, büyük bir yüke dönüşecek ve dönüşmeye başladı bile. İnsanımız iyiden iyiye kalitesizleşiyor. Ben şahsen ilerde büyük bir buhran bekliyorum ülkede. Bugün genç dediklerimizin arasında üç gurup var. Biri kendini bı şekilde yetiştirip eğitmiş ama adaletsiz toplumda istediği yere gelememiş, çabasının karşılığını alamamış hayal kırıklıkları; diğeri kendine yatırım yapmadan biyerlere gelmeye çalışan ama yine gelemeyen hayal kırıklıkları; üçüncüsüyse hiçbir işe yaramadan zenginleşen, makam mevki sahibi olan ahlaksızlar. Bunlar ileride çatışır. Hatta çatışırsa ben de gidip iki tane çakarım. :)
Ülkemizin her alandaki geri kalmışlığını görüp düşündükçe bana bir şeyler oluyor ... Yurtdışına kapağı atıp kendimi kurtarsam bir dert gitmesem bir dert ... Ne olacak bu ülkenin hali ? Bu güzel topraklarda neden güzel insanlar harcanıyor ? Yazık . Çok yazık . Ne olur artık bir çaresi bulunsun bu işin!
Haftada 48 saat ders yoğun müfredat sıfır sosyal hayat uykusuzluk süper süper gerçekten süper bir eğitim sistemi bugün bir öğrenci derslerinde başarısız olunca çöpe atılıyor gerçekten çok yazık bizlere
Bu videoyu bangır bangır herkese dinletmemiz, izletmemiz lazım. Ben de yurt dışına göç etmek isteyen tayfadanım. Mühendislik son sınıf öğrencisiyim ve şimdiden iş kaygısını hissetmekten geceleri uyuyamıyorum. Meraklı olduğum konuları öğrenmek yerine yurt dışında nasıl çalışırım sorusunun cevabını arıyorum her yerde. Kendimizi geliştirmemizi söyleyen akademisyenlerimize, ingilizce ve programlama öğrenmemiz gerektiğini söyleyen hocalarımıza buradan şunu soruyorum. Dört yıllık koskoca bölümde sadece 1 tane programlama ve 1 tane mesleki ingilizce dersimiz var. Onları da yarım yamalak öğrettiniz zaten. Biz hevesle bunları öğrenmek istemek yerine vizesiydi finaliydi bütün dersler toplandığında her dönem ortalama 20 tane birbirinden zor sınava giriyoruz. Programlama ve ingilizce öğretmediğiniz gibi öğrenmeye de vakit bırakmıyorsunuz. Tek derdi sınavları geçmek olarak bir nesil büyüttünüz. Burada mühendis olup insanlığa faydalı olmak ülkemi kalkındırmak yerine, şu anda Yeni Zelanda da kasiyer olmayı hayal eden bir öğrenci daha mezun etmek üzeresiniz. Sonra da ülkeyi terk edenlere vatan haini muamelesi yapıyorsunuz. Gerçekten vicdanınız sızlamıyor mu? Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm eğitim kadrosu, kendinizle övünebilirsiniz.. Ama ben gidiyorum..
Türkiye'de nesiller iktidarların siyasal eğilimlerine göre yetiştirilmek isteniyor. İktidar ne kadar dalgalı bir ideoloji ve siyasal duruş sergilerse, diğer alanlarda olduğu gibi, eğitime de aynı dengesizlik ve istikrarsızlık yansıyor. Bir an evvel sağlam bir eğitim düzeninin kurulması ve asla olumsuz yönde değişmemesini ümit edelim.
3:08 son 400'lüğe gelirken gül batur birinci şahbatur sondan geliyo gülbatur birinci şahbatur geliyor gülbatur birinci geliyor 10'ncu yıl gazi koşusunu süleyman atlı'yla gülbatur alıyooo gülbatur alıyooo. (maalesef eğitim sistemimiz öğrenme açlığı yerine at yarışına dönmüş halde)
Evet çalışmıyo onlara göre bin tl içcan güvenliği olmayan günde 20 saat çalışan işler hiç sorun değil Sanki okuyup birşey olacaz haksız mı lar(haksızlar)
Çok güzel hazırlanmış elinize emeğinize sağlik ben de bir lise son öğrencisi olarak bu durumdan şikayetçiyim yurt dışında yaşayan insanlar derslerine çalışıp okul puanlarıyla üniversitelere alınıyor fakat bizim eğitim sistemimizde 4 sene boyunca anlatılan bütün konuları tek bir sınavda sınıyolar
Büyüteç serimizin diğer videolarına linkten ulaşabilirsin🔎👇 ruclips.net/video/4co52f24prY/видео.html
İlk
böbrek ha ştalari
neyer
Ama artık ziya selçuk geçti ve eğitim sistemi gene düzeldi.
Sistem hatasını siyasi mesele ile sunmanızı masum bulmuyorum. Meseleyi daha geniş perspektifte ele alabilirdiniz; ürrtmekten kaçınan pasif ama devleti milletin vergisini sömüren akademsyen oranını. Özendirelen ülkelerdeki temel eğitim sorunları ve çözüm bulan okulları da sunmanızı beklerdim. Olanlar pek geniş değil fikrimce. Kargaşaya sevkin kimseye faydası yok
Adam eğitim sistmini de kendi mi planlasın. Görev yapsın çalışsın diye bi dünya çalışan var. Neden engel koyanları ve pratik çözüm sunanlaı da yayınlamıyorsunuz. Muhalefetin çok nitelikli çmzümğ varmış gibi sadece ikyidar üzerinden sorunun kaynağına odaklanmnız çok yanlış
Mark Twain; "Hiçbir zaman okulumun eğitimimi engellemesine izin vermedim" diyerek kalbimize dokunmuştur bu konuda.
çok doğru, insan asıl kendini yetiştiriyor
@@searchatlas bugünde suladık kendimizi çok küşür
Bu bölüm seriyi hak ediyor
Bu videomuz, Büyüteç serisine aittir. Serinin diğer videolarına linkten ulaşabilirsin. :) ruclips.net/video/4co52f24prY/видео.html
kesinlikle
Kesinlikle
Her ile üniversite açalım. Şu anı kurtaralım, herkes okuyor olarak gözüksün. İşsizlik oranımız şimdilik az gibi gözüksün ama aslında çığ gibi büyüsün.
-RTE
Plan işe yaradı ve bugünlere gelindi.
sorun yeni üniversitelerin açılması değilki, çok saçma bir yorum.
yanlış olan şey sistem.
@@kskdoebsc8878 büyük sehirlerde her ilçede eğitimden çok ticaret kurumları, küçük şehirlerde ise yine eğitimi değil de o şehri ekonomik anlamda kalkındırma amaçlı niteliksiz eğitim kurumları açılmış durumda. ben de bir taşra üniversitesinde okuyorum, daha geçen yıl 3-4 hoca ile bölüm açtılar, kağıt üzerinde anlayacağın... çok fazla sayıda üniversiteye sahip olmak teoride avantajlı gibi gözükse de bizim gibi devasa eğitim sorunlarına sahip ülkelerde bu durum; çok daha fazla sayıda, geleceğe dair umutları olan çocuklara hayal satan, lise seviyesinde eğitim kurumuna sahip olmak anlamına geliyor :(
@@kskdoebsc8878 fdsjhfs bu nasıl yorum... Yeni ve niteliksiz üniversitelerin açılması sistemin sorunudur zaten.
Bence meslek liselerinin prestiji arttırılmalı . Herkesin üniversite okuması gerekmiyor . Okumak istemeyen adamın zorla ömründen çalıyorlar .
Kesinlikle katılıyorum ve imam-hatip liselerinin de sayıları büyük ölçüde azaltılmalı
Yıl 2014 de meslek liselerini tamamen bitirdiler. Üniversite okumak artık meslek lisesi mezunları için zorunlu bi hale geldi.
Ben meslek lisesi okuyorum türkiyede üniversite okumak zorunda mıyım??
@@ecesugokhisar9705 değilsin
@@Melo-cf3qk sağolasın
Ağlamak istiyorum sorunları trilyon kez dile getirilmesine rağmen neden hala bir faaliyet geliştirilemiyor!
demi ülkede adalet yok herşeyde vergi kitaplar feci pahalı eğitim sistemi asla adaletle birlikte yok hayat bok gibi gidiyeh hani arkadaşımda yok birlikte devgam edim falan
Çünkü burası Amerika ve İngiltere kontrolünde yönetilen dinci Tayyipistan.
Bürokrasiii...
Bizim okulda soruları bilemeyen çocukları döven bir İngilizce öğretmeni var. İmza topladık ,okula şikayet ettik ve MEB'na şikayet ettik. Öğretmen paralı öğretmen olduğu için görevi elinden alınmadı ve kovulmadı. Darp raporu bile var. Ailelerinin avukat tutacak parası olmadığı için dava da açamadılar.
Medyaya haykırın çünkü medya çelikten bile güçlü kitle iletişim aracıdır.
Türkiye ile Eğitim kelimesini aynı cümlede duyunca gülme krizine giriyorum
Almanya bizi kiskaniyor
Sen bunu diyence bir tebessüm ettim
tıpkı türkiye ve adalet kelimesinde olduğu gibi
haklı yorum
din okulu açıp eğitimde ilerlemeyi bekliyolar bu kafayı çözemedim heryer imamhatipla
“Eğitim hayatıma okula giderek ara verdim”
-bernard shaw
Hayata bir kere geliş hakkım var ve onuda akranlarımın yurdışında sahip oldukları rahatlığı ve yaşayışlarını izleyerek geçirebiliyorum umarım ölürüm
öyle deme umut her zaman vardır vazgeçmediğin sürece şu durumda bile:,(
@@elifo5243 Imam Hatipler K A P A T I L A M A Z!
@@elifo5243 moral verme çabanız için çok teşekkür ediyorum 18 yaşında olan biri olarak söylüyorum ben bu ülkede bir umut görmüyorum bunları yaşamamalıydık çok gençtik biz
@@elifo5243 abla napalim dalımızı kırdılar
@@seyhseyfullahakefendihazre9060 s.a
Özel okul sahibi insanın milli eğitim bakanı,özel hastane sahibi insanın sağlık bakanı olursa malasef bir halt olmaz.
turizmi yazmayı unutmuşun bilader.. ben ekliyim.
Ayn
@Serhan Akbaş Anlamadığım şey Diyanetin o kadar parayı ne yaptığı. Sanki Kabe'yi restore ediyorlar.
@@farenur ferrarilerin kaynağı ne? VaDaN HaiNi MisİnnŞ üKrEt HaLinE Allah nE VeRRirSe o BaK sOmaLıye AclIktan KırIlıyo Ama TayYipe SövMüyoLAr
ilber ortaylının bir cümlesi aklıma geldi ; HİÇBİR YERDE EĞİTİM BU KADAR SOYSUZLAŞMIŞ DEĞİL
Nokta atışı
Türkiyede üniversite okumak 4 yıl zaman kaybıdır bunuda ilber aöylüyor ve haklıda
Videonun sonunda uzun uzun ağladım... Gerçekten böyle bir sistem çatısı altında ezildiğimizi düşünüyorum. Güzel bir eğitim hayatı geçirdim, güzel bir liseyi kazandım ve güzel bir ortalama ile mezun oldum fakat 2020'nin getirdiği zorluklar göz önünde bulundurulmadan pervasızca bizi ezmeye devam eden sistemin kurbanı olarak istediğim üniversiteyi kazanamadım ve bir yıl daha bu çileye mahrum bırakıldım. Evet yanlış duymadınız, öyle yoruldum ki aşığı olduğum eğitimi "çile" şeklinde isimlendirecek hale geldim. Eğitim konusunda hala taşı taşa vurup ateş yakmaya çalışıyoruz. Gideceğim üniversitede, seçtiğim meslekte benim isteklerimin ve ilgi alanlarımın ve hatta başarılarımın bile hiçbir önemi yok. Bugün bir dershaneye kaydolduğumuzda bize ilk sordukları hayalimizdeki meslek değil, neden o mesleğe sahip olmak istediğimiz değil; netlerimiz. Benim kuzenim yurt dışında mühendis olmayı çok istediği için mühendis olabiliyorken benim burada hayallerime dair en ufak bir söz hakkım bile yok! Bu at yarışında bana yatırılan paraların hakkını verip o sıralamaya giren atlardan olamazsam ne hayalimdeki mesleği ne kadar istediğimin ne de emeğimin bir zerre kadar önemi yok. Sürünüyorum, peki ne için? Üniversite mezunu nitelikli bir işsiz olabilmek için. Peki neden? Çünkü üretimini yalnızca savunma alanında yapan, her geçen gün daha da küçülen bir ülkede üreten bir insan olmanın hayalini kurduğum için. Bizi kıran öyle çok şey var ki! Bizi anlamayan öyle çok yönetici (!) var ki... Kelimeler kifayetsiz artık.
Merhaba Hanfendi
:/
Üzücü
Içimi doktun ve ayni zamanda yaktin
@@batuhanyayla7214 :(
eski turizm bakanı milli eğitim bakanı olduğu bu ülkede yaşıyoruz normal değil mi :)
nE
gerçektenmi
Seyahat eder gibi sistem değiştirilmesinin sebebi buymuş demekki.
Şaka gibi .d
Milli eğitim bakanının özel okullarının ve sağlık bakanının özel hastahanelerinin olması...
"Valla ben anlatır geçerim, alırım maaşımı..."
"...ama siz birşey ogrenin diye ugrasiyorum"
Saol emmioğlu cok düşüncelisin yav
bütün öğretmenler sanki robot gibi programlanmış 7'den 70'e Edirne'den Kars'a hepsi aynı cümleyi kuruyor çok garip değil mi
@@ahmetburak4053 adsm acikca soyluyo zsten, anlatir gecer... Parasina bakar... Oysa bilmiyo ki ysrin obur gun eski ogrencisi bigun buyicek onandenk gelicek, gasp eder, kizina irzina goz dikecek, baskasina kotuluk edicek... Bu hoca bunu anlayamiyosaa gercekten de sknti var demek... Kucuk ve dar dusunmemek lazim hocam... Sizin buhun egiteceginiz ogrenci yarin yanima gelip unv egitimi alacak. Az genis cerceveden baksaniz olaya... Egitim sadece 2X2 demek degil, bilginize sunulur... @Semih Ferik
Bu bana ortaokuldaki hocamı anlatıyor
Ağğ bu şey değil mi... Neredeyse tüm "sözde" öğretmenlerimiz.
Türkiye'de hala bu kalitede videolar hazırlayan birilerinin olması bile eğitim için bir umut.
*Ülkedeki gençlerin yarısı Avrupa'da çalışayım da ne olursa olsun derdinde.*
ben de böyle diyorum..
Bende öyleyim
bende öyleyim vergi oranının yüzde 60 olduğu bi ülkede sürekli aç kalma iş bulma korkusu düşünmek istemiyorum
Bizim sınıfta öyle ben de öyleyim
Aynen yürüyerek te olsa yurt dışına çıkacağız başka çare yok
Türk Eğitim Sisteminde eksik olan 2 şey:
Eğitim ve Sistem.
Devlet eğitim siteminde ne eksik diye bir anket yapsa eğitim ve sistem yazarım.
@@farenur Ndhhxhhdb
@@farenur ben devlet yazarım
Eğitim ve öğretimden alamadığım verimi sizin videolarınızdan alıyorum
Eğitim sistemi bizi ayaklı kütüpahane olarak görüyor
+++++
ne yazık ki
@@huseyinerenakcan6087 7. sınıf müfredatında merdivenli işlem diye bir şey var ve hiç bir işe yaramayacağına yemin edebilirim. Fen ve Türkçe'de gereksiz hiç bir şey yok fakat sosyal bilgilerin müfredatı saçma sapan. Müzik ,beden eğitimi ve görsel sanatlardan sınav olunuyor ki bunlar yetenek işi. Matematik süper gereksiz konularla dolu. Dinde zorlama olmadığı halde zorlanılıyor. Bunu yap ,şunu ezberle ,diğer dinler saçma sapan diyorlar. Hadi bize emir veriyorsunuz ama neden başkasının dinine laf ediyorsunuz? Biz de öğretmenlerden saygı öğreneceğiz.
@@farenur doğru söylüyor sun okudun diyelim e bu bilgiler nolcak unutcaksın ozaman ne işimize yarıyacak?
Ya bak öyle görse neyse, ezberletip sonra ezberlediklerini sana söyletiyor. Saçmalık.
Kapak fotoğrafında gözü ve kulağı çizip ağız cizmemeniz gerçekten anlamlı - anlayana -
Bir nesil Avrupa'da garson yada kuryelik yapma hayaliyle yaşıyor
Aga be
Bu ülkede doktor olacağıma gider avrupada çöpçülük yaparım daha iyi.
@@onursahin3994 Daha mantıklı harbiden
@@dusunenadam7693 ayn
@@newyorkyankeesfan9598 abd ordusuna seni green card ile mi alacaklar hahahahahhaha
Bu mor fonlu animasyon seriniz çok güzel
Büyüteç serisi
Bu ülkeden bi cacık olmaz kendini kurtarabilen kurtarsın
ayn dönüyoruz dolaşıyoruz ama aynı yerdeyiz ülke gelişmiyo hep aynı 30 yıl öncede aynıydı 50 yıl öncede
@@hamsterstaring6071
Cuppeli ve Turbanli egitim istiyoruz. Cuppeli ve Turbanli nesiller caglar istiyoruz. Kizlarimiz turbanli olacak ALLAHU AKBAR
@@seyhseyfullahakefendihazre9060 YA HAKİKATT EL MUKADDERAAD
@@seyhseyfullahakefendihazre9060 KOMİKSİN YA SEN AŞLEÖDPFLSĞWSŞCÖCĞSĞELFK
@@seyhseyfullahakefendihazre9060 bende mini etekle sokakta gezicem😚
Öyle bir sistem düşünün ki 'EZBERCİ EĞİTİME KARŞIYIM, KARŞIYIZ !' dedikten sonra 3 sayfa yazı yazdırıp bunların sınavda çıkacağını , öğrencilerin 'GELECEĞE HAZIRLIK' için onlarca dersten sorumlu tutuldugu ve her bir dersin konularına hakim olup bunları soru başına 1-1.5 dk içerisinde mükemmel bir performans beklendiği bir boktan sistemin içinde yaşıyoruz ..
yetkililerin bunun kaç yıldır farkında olup hiç bi şey yapmadıkları için o kadar kızgınım ki hiç bi genç bunu affedemez
Senaryo farklı görüşlü gençler ve onların doğacak çocukları üzerine hehalde.
Türkiye'de bu devirde okunmaz. Açık ve net.
Sana o kadar çok katılıyorum ki, bunu iki yıl önce söyleseydin karşı çıkardım. Ama şimdi torpilin olmazsa okumanın anlamı yok
@@Hassan-nc6oz sen ilk bine gir bakalım sınavda önün açılıyor mu açılmıyor mu ?
@@talha1606 sıkıntı da burda değil mi 81 milyonluk bir ülkede sadece ilk bine girenlerin önü açılıyor. Diğerlerinin 12 yılı çöp oluyor
@@talha1606 3 milyon insan, sayisapdan giriyorsun sınava, ve üstüne bu 3 milyon, zengini fakiri, 2. Hatta 3. Yıllarında olan insanlar arasında ilk yıldan ilk 1000 e girmemi bekliyorsun. Anadolu lisesinde yaşlı öğretmenler , gereksiz bilgilerle dolu bir okuldan mezun birinden.
@@Hassan-nc6oz Çalışacaksın kardeşim. Sistemi değiştirebiliyor muyuz hayır ? O zaman okunmaz demeyeceksin. İş sahibi olmak istiyorsan okuyacaksın Türkiye'de ya da torpilin olacak. Başka bir yolu yok yani bunun. Düzgün bir ünide okuduğun zaman gayet önün açık oluyor ki ilk bine de girmene gerek yok ilk 10 bine gir ya da 50 bine en az, düzgün meslek sahibi ol bu kadar yani.
Eğitimi sadece kitaptaki bilgilerle ölçmek büyük ahmaklık.
Keşke yurt dışında yaşayabilseydim.
Nasipte varsa ...
Uğur yurt dışına gittcen mi
@@enevahid19 allahu akbar areplar burde siz ggidin erdoghan buyyuk lidar
Gidip orada çöpçü olayım yeter ki buradan gideyim...
@@ensarsuriyyalahmad7126 amin allah duanı kabul etsin
Ben su an "yks" denilen bir sinava calisiyorum ama su an calistigim sistem seneye olur mu emin degilim. Sorun da bu zaten her gelen kendi istedigi sistemi deniyor , deneme yanilma ile yanilip yerini baskasina verip gidiyor. Soyle dunyaya baksinlar en iyi egitim sistemlerine heresinden iyi bir sey alip onu bizim egitim sistemimize entegre etsinler ve bir daha gerekmedikce degismesin. Biz de gencler olarak supheden kurtulalim yeter yani.
“Eğitim sınırlarından dışarıya çıkan bir daha içeri giremez.”Nicolas Boileau
203 tane üniversiteye sahip olan ama eğitim çağındaki bir çocuğun hayalim yok dediği bir ülkede yaşıyoruz...
he keşke o kapıdan içeri tekrar girebilsek, ama durum ortada
diyeceklerim bu kadar
Hiç bitmeyecek şeyler;
1)Türkiye eğitim bakanın değişmesi
2)Sınavlar
3)Baskı
Bize yapılanlar bizden sonrakilere yapılmasın diye çalışacağım
yani aslınada ezbere gidiceksin çünkü tek şey ezber :)
@@geekerelageek5134 siz öyle yaptınız galiba .d
@@antipolyanna5831 evet kötü manada söylemedim yani size laf söylemedim şey manasındaydı eğitim sistemimiz ezberden ibaret ya :)
@@geekerelageek5134 anladım anladım sorun değil fakat çalışmak eğitim sistemine göre hareket etmek demek değildir onu aşmak demektir :)
@CHARLIS DARWIN dergiler,Kitaplar ve RUclips kanalları işinizi görecektir zamanınız varsa yabancı dilinizi geliştirip çok daha fazla kaynağa ulaşabilirsiniz
Muhteşem bir video olmuş. Umarım seri olarakta gelir. 98 doğumlu olarak çektiğimiz süreç değişimini çok iyi tanımlamışsınız. Teşekkürler.
Arepca ana dil egtimi niya yok burde. Arepca egtim dil istiyorruz
@@aburashad1019 all bak arapça eğtii al🖕🖕🖕🖕siz önce kız çoçuklarını okutun medeniyet ahlak öğrenin biraz arapça eğitimide alırsın oda kendi paranla cwnım özell
@@furkanagan8543 Aynen Müslümanlığı Araplık sanıyorlar. Araplar Müslümanlığın yüz karası.
Bir hükümet gelsin sadece torpili düzeltsin.Geri kalan her şey düzelir.
Liyakat her zaman başarıyı getirir.
Liyakat demek adalet demektir.Yargının bağımsız olması demektir.
Güven ortamı demektir.
Liyakat bir ülkenin en önemli hususudur.
KESİNLİKLE AŞIRI KATILIYORUM. sadece liyakat ve fikir özgürlüğü... geri kalan her şey çorap söküğü gibi olacaktır
Okula başlayınca eğitim hayatıma ara verdim
- Bernard Shaw -
Eğitim sadece çocuklara değil onların her daim yanında olan ailelerine de verilmelidir ancak o zaman bir ilerleme kaydedebiliriz.
"Sakın kader deme göklerden gelen bir karar vardır" diyen bir zihniyet olduğu sürece çok bir şey beklememek gerekir arkadaşlar
Hahahah doğru.
Muhteşem bir belgesel di elerinize sağlık
İçerikleriniz harika. Türkiye'de ki sorunları çok güzel ele alıyorsunuz.
Çok teşekkürler Sedat🤗
Amerika'da bulaşık yıkayıp çalışsam burada üniversite okuyup girdiğim işten daha rahat yaşarım.
Katılıyorum.
Nah yaşarsın
WELCOME TO TİCARET MESLEK
WELCOME TO MESLEK
*WELCOME TO TURKISH EDUCATİON SYSTEM*
Yine çok iyi bir iş olmuş
Teşekkürler Berhiv 🥰
@@plus90 Ak partimizin basarisini kiskananlar mi sizi fonluyor? Hangi lobilerden para aliyorsunuz?Wasington ceteleri kandil ceteleri bruksel kabadayilari bir olmus Ak partimizin sistemini yikmak icin birlik yapiyor sizde bunlarin fonlariyla vidyo hazirliyorsunuz. Muslumanin samarini yiyeceksiniz
@@sumeyyemelahadabualnaz8667 son 5 yıldaki başarılarınızdan biraz bahseder misiniz acaba bide bunların getiri ve götürüsünden
@@sumeyyemelahadabualnaz8667 izleme arkadaşım zor bir şey değil
@@potatoonthesea7664 iyi teori tutar bu emin ol.
İçimde diyecek bir sürü cümle var lakin liseden mezun oldum yorgun ve işsizim.
Ben de yeni mezun oldum dur dinlenmeden YKS hazırlıklarımı yapayım.
2021 yılına 33 yaşında giricek biri için bu vidyo bir miras özetinde . teşekkürler +90
16 yaşındayım derslerim iyi veterinerlik istiyorum, akıl ver bana
@@Kuzucuk1270 akil bu ulkede en son ihtiyacin olacak sey oncelikle 😅
2021 yılına ögrencilikten bi bilim adamı olamamış bir işsiz daha girecek...
@@green_archer4699 bence burdan bi dernek çıkarabirilirz :D
*video
"Gelecek trenini yakalayabilir miyiz?" Üniversitelerinde ne öğrencisinin ne de hocasının İngilizce konuşabildiği, yazabildiği ya da anlayabildiği "Uluslararası İlişkiler" bölümlerinin olduğu bir ülkede sizce mümkün mü?
hiç sanmıyorum
Tr de toplasan 5 üni haricinde okutulmaması gereken program zaten anormal bir sonuç değil.Ayrıca o bölümün gelecek ile bağlantısı yok.
@@oktaysen8727 Merhabalar Oktay Şen. Bugün dünyanın her yerinde en sıcak gündem konularından birinin dış politika, bununla birlikte "göç" olduğunu düşünürsek gelecekle en bağlantılı konulardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Saygılar.
Bizim okulda soruları bilemeyen öğrencileri döven bir İngilizce öğretmeni var. İmza topladık ,okula şikayet ettik ve MEB'na şikayet ettik. Öğretmen paralı öğretmen olduğu için görevi elinden alınmadı ve kovulmadı. Darp raporu bile var. Ailelerinin avukat tutacak parası olmadığı için dava da açamadılar.
Newton un haraket kuralları gereği o treni asla yakalayamayacağız biz bebek adımları atarken Bi ileri iki geri yaparken diğer bir çok ülke araba ile gidiyor. Yani zeno paradoksu gibi birşey de değil bizimkisi fark git gide açılıyor ve zamanla asla kapanmayacak bir farka dönüşüyor. Eğer bu yarım asır daha sürerse marsı kolonileşmesini izlerken bir yandan da çöken, batan bir türkiye yi izleyeceğiz.
Biz Zeno paradoksu içerisinde iken onlar ses duvarını aşıyor.
Ben universite icin almanyaya gidiyorum, bir baska arkadasim fransaya, bir baskasi almanyaya.. Cogunlugun ülkede kalma plani yok. Ülkemiz bizi ülkede tutamiyor
Ben Fransa, İngiltere veya ABD'ne gitmeyi planlıyorum.
@@farenur İngiltere ve Fransa güzel fikir ama Abd'yi bence çok tercih etme. Sadece bir öneri.
Ben de Leeds'e ya da İskoçya'ya gitmeyi planlıyorum.(not: yaş 17)
İşte bu serinin devamı,bunu çok uzun süredir bekliyordum. Teşekkürler "+90"
Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu uğurda hayattan yaparken zevk aldığım tek şey olan kitap okumayı büyük oranda azalttım. Kitaplarıma baktığımda içim gidiyor maalesef Dostoyevski,Gogol,Sartre okumaktansa 50 tane kimya sorusu çözmeye mecbur bırakılıyorum.
Bu sene sınava hazırlanan birisi olarak dediklerine harfiyen katılıyorum.Çok iyi ders notlarına sahip olmasamda kendimi geliştirmeye her zaman çalıştım fakat bu sınav seneleri hayatım duruyor gibi hissediyorum kendimi geliştiremiyorum aksine kısıtlanıyorum seneye unutacağım bilgiler için bir senem duruyor umarım değişir bu düzen.
@@sleymanemre değişeceğini umuyorum dostum,biz çektik kardeşlerimiz çocuklarımız çekmesin.
@@coka7770 bir bakıma haklı olabilirsin fakat bir kadın için belirli zanaatlar dışındaki meslekler tehlikeli olabiliyor, örneğin tekstil firmasında çalışan bir arkadaşım defalarca ustası tarafından tacize uğradı fakat işten ayrılamadı ülkenin durumunu biliyorsunuz eşitlikçi bir insanım keşke kadınlar da erkekler gibi rahatça her işte çalışıp ekonomik özgürlüğünü kazanabilse malesef olmuyor.
@@coka7770 bir an önce bir yolunu bulup bu ülkeden gitmek en doğrusu bence yok ya bunu da yapmazlar dediğim her şeyi teker teker yapıyorlar demedi demeyin birkaç yıla hatta belki aya hilafet getirilip şeriat kanunları uygulanır yozlaşma daha da şiddetlenir ve hem özgürlüğümüzden hem yaşama hakkımızdan hem de eğitim özgürlüğümüzden oluruz. Önceden umut dolu bir çocuktum fakat bu ülkede yaşamak beni çok yordu ve umutlarımı teker teker öldürdü.
Bu videoyu ders arasında izlemem ve bittikten sonra tekrar ders başına dönme zorunluluğu YKS2021
neden sürekli bizden sistemi düzeltmemizi isteyen kişiler görüyoruz? ben istediğim gibi yaşama hakkına sahibim. ülkemde memnun değilim ve gelecek planlarım emeklerimin karşılığını alabileceğim bir ülkeye gitmek. hayatımı bu şekilde geçirmek zorunda olduğumu sanmıyorum
+90 ekibine bu emeğini bize paylaştığı için bize paylaştığı için teşekkürler
Teşekkürler Muharrem, bizi takip etmeye devam et! ☺️
icimden cok tesekkur etmek geldi, tesekkur ederim +90 ❤
Ne kadar güzel resmetmişsiniz/derlemişsiniz. Bir sürü bilgiyi hap şeklinde 10 dk'ya sığdırmışsınız. Çabalarınıza teşekkür ederim.
10 dakikanı ayırdığın için teşekkürler😉
@@plus90 Çabanıza sağlık
En azından kendini iyi yönetebilecek liderler seçmeyi öğrenebilecek kadar verilen eğitime razıyım. Stockholm yaşayan nesil yerin dibine batsın. Anlayanları seviyorum.
"Onlar" sporla ülkesini gururlandıracak,sanatıyla ülkesini kalkındıracak gençleri;matematik yapamadığı için "bundan bir şey olmaz" diyerek özgüvenini kırdılar.
Astronomi hakkında yapılan çalışmalar ile o dönemin Türkiyesini karşılaştırmak güzel bir şey olmuş. Biz daha A harfini nasıl öğreteceğimizi düşünürken Avrupa ülkeleri, ABD, Çin ve Japonya gibi ülkeler 15 sene önce A harfini öğrettiği insanlar sayesinde uzaya çıkıyor.
En acı olan şey de hiçbir şeyin değişmeyeceğini bir geleceğinin olmadığını bile bile çok az bir umut yurtdışına gitmeyi umarak üni. sınavına pandemi sürecinde hazırlanmaya çalışmak...
Allah sorumlu kişilerin belalarını versin
"Hiçbir şeyin değişmeyeceğini.." cümleni kurduğun için sana katılmıyorum. Çok şey değiştirilebilir? Sorunun çözümünün yurtdışında yaşamak olduğunu mu düşünüyorsun?
@@zubeydeyasa7159 umarım her şey değişir ama bence biraz zor gözüküyor.Burayı düzeltmek için uğraşacağıma direkt buradan gitmek daha basit.Doğru şeyleri söyleyenlerin ağızını kapatıyor hükümet .Sadece kendi çevrelerini zenginleştirerek geri kalan insanların ne kadar yoksullaştıklarına gözlerini yuman bir iktidar gitmeden ülkenin düzeleceği yok.Gerçekten Atatürk'ün yaptıklarını düşündükçe ona olan hayranlığım artıyor .Bize de yeni nesil bir Atatürk gerekli
@EREN CAN ŞENER yaptığın anlatım bozukluklarından ve cümle üslubundan dolayı geleceğini tahmin etmekte zorlanmıyorum
@EREN CAN ŞENER test sonuçların umrumda değil, ezik egonu netlerinle kapatmaya çalışmak yerine başka uğraşlar edin, alfabeyi öğrenmekle başlayabilirsin
@@zubeydeyasa7159 sen de cümlenin sonuna nokta koymayı öğrenerek, insanlara Türkçe dersi vermeye başlayabilirsin.
Türkiyenin eğitim sistemini(?) bu kadar güzel açıklayan bir video daha görmedim.Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Bir bilgisayar almak bile hayal bizim için.
Araba,ev almaktan bahsetmiyorum bile.
Kardeş ben 14 yıl aynı bilgisayarı kullandım ve bu yıl yenisini aldılar.
@Hiç kimse bu ülke fakir bir ülke. Daha doğrusu yönetenler tarafından halkı fakirleltirilen bir ülke. Hindistan'ın bir alt seviyesi
@@balixs kardeş "aldılar" diyorsun. Ailen destek oluyor demek ki.
ben asgari ücretle çalışan işçiyim.
20 yıllık bilgisayar kullanıyorum p4.
Yeni bir bilgisayar benim minimum 2 aylık maaşım ediyor.
@@steganography4288 allah sanada kolaylık versin kardeş. Yaşamadığım acıyı bilemem
@Hiç kimse evet ülke çok fakir
Bu seri hakikaten çok iyi.. tebrikler..
Aslında tek aşamalı SBS 1 yıl uygulandı, 3 aşamalı SBS birkaç yıl boyunca uygulandı. Ben 98 doğumlu biri olarak 3 aşamalı SBS'ye giren son dönemdeydim. Bizden sonraki dönem tek aşamalı SBS'ye girdi, daha sonraki sene de TEOG sınav sistemi ortaya çıktı. Şimdi düşünüyorum 6, 7 ve 8. sınıfta -daha çocukken- bu sınavlarda iyi puanlar almak için dershaneye giderdik. Çocukluğumuz sınavlara hazırlanmaktan dolayı boş geçmiş gibi hissediyorum. Pek sağlıklı bir gelişim süreci değil. Keşke eğitim sistemi bizi sınav kaygısı olmadan gerçek hayata hazırlasa.
Biz treni çoktan kaçırmış bir milletin çocuklarız.
Bu kadar genç, dinamik ve zeki gençler okul sıralarında dirsek çürütmekle sonunda ise karnım tokluğuna iş bulup yaşamaya çalıştığı sürece biz bu treni hep kaçırmış olacağız.
Nasıl itaat etmemiz gerektiği öğretiliyor.
Eğitimde dünyada çok gerideyizdir . 1 gün sonra= bu elde ettiğimiz başarı dünyada tektir
Bana kalırsa, sistemdeki en büyük sorun eğitimcilerin yetersizliği. Çünkü, sistem ne kadar kötü olursa olsun, gerekli yeterliliğe sahip bir eğitimci, branşı olan ders hakkındaki bilgileri karşısındaki öğrencilerin en az yarısına aktarabilmeli, o dersi öğretebilmelidir
35 yaşımdayım 3. üniversiteyi okuyorum bölüm: gemi makineleri işletme mühendisliği amaç: gemilerle uzaklarda olmak bu ülkeden kendimi izole etmek, türk boğazlarından geçerken lumbuzun buğulu camlarından ülkeme hayıflanıp kaybolan yıllarımı yad etmek.
16 yaşımdayım ve 2 tane seçeneğim var intihar ya da yurt dışı. :)
:")
yurt dışı bro
Bu kalitenizle bana gerçekten ilham veriyosunuz
bu ülke bana bir şey katmadı , ben mi bu ülkeye bir şey katayım ?
içimdeki çalışma azmini körüklüyor bu videolar yemin ederim, çok teşekkürler
Animasyonu kim yapıyorsa eline sağlık, çok başarılı işler çıkartıyor.
Mor arka planda belli problemleri ele aldığınız videolar harika oluyor. Emeğinize sağlık ❤️
Sınavların isimleri her yıl değişiyor ama sistem bir türlü değişmiyor garip.
Elinize sağlık , böyle nitelikli içerikleri biz gençlere ulaştırdığınız için teşekkürler.
İnanılmaz kaliteli bir çalışma olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler
Gerçekten çok güzel videolar. Belgesel izliyormuşum gibi değilde oyun oynuyormuşum gibi hissediyorum.
Bu kalabalık okullarda sabahçı öğlenci hâli var ya. Bence bu sistem bizi gelecekteki fabrikalarda vardiyalı çalışmaya hazırlıyorlar ;(
Ahh sabahçıydım ilkokulda sanki bok varmış gibi sabahın 7 sinde okula giderdim gittim de ne oldu sanki
Nokta atışı. 👌
Ben ülkemfen nefret etmiyorum ve bu sistem yüzünden nefret etmek istemiyorum. Umarım o gelecek trenini yakalayacak doğru adımları en kısa zamanda veririz.
Liselerde herkes istedigi bolume yoneltilip herkesin universite okumasinin onune gecilmeli ve imam hatip liseleri yerini meslek veya fen liselerine birakmali. Lisede prestijli egitim vermeliyiz tipki avrupadaki gibi .
Hevesle okumaya başladığım psikoloji bölümünün ilk dersinde 'önce kendimi koruyacağım ki çevremi de koruyabileyim' derken ekonomik durumu düşünmeden diyordum ve şimdi ise 'ihtiyaçlar hiyerarşisinin ilk basamağını geçip diğer kişilere ulaşıp çevreme yardımcı olabilecek miyim?' diye sorarak ruhsal dengemi ve ekonomik buhranı düşünmekten kendimi alamıyorum. Ne diyeyim sadece TEŞEKKÜRLER!!!
keşke bir kere iyi yöne doğru değişim gösterse:/
Çocukların trenin arkasından koştuğu animasyon her şeyi özetliyor. Ne acı
Ya siz mükemmelsiniz ya!
Teşekkürler 😄
Neredeyse artık eğitimini tamamlamış bir İngilizce öğretmeni adayı olarak, 4 yıl içerisinde öğrendiklerim ve irdelediklerimin ışığında kişisel olarak şunu gördüm: Eğitimin kalitesi ve işlevselliğini bizler eğitimcinin eğitimi ile ölçmeliyiz. Bu şu demek oluyor, ülkemizde, bana göre, en büyük sorunlardan biri öğretmen eğitimi. Örneğin, İngilizce öğretmenliği bölümlerinde okuyan ve halihazırda çalışan kişilerin, araştırmaya göre %50'ye yakını gerekli metodoloji yani işin gerekli altyapısından habersiz. Biliyoruz ki İngilizce öğrenimi ülkemizin kanayan yarası oysaki öğretmen gerekli yolları izler, doğru yöntemleri uygularsa yabancı dil öğretimi özellikle küçük yaştaki öğrencilerde çok çok basit bir şekilde temellenecek, şekillenecektir. Gelgelelim, kanayan yara öğretim kısmında. Hep Finlandiya gelir akıllara eğitim denilince. Şöyledir orada: İngilizce öğretmenliği eğitimine girmek oldukça güçtür; fakat meslek itibarı hat safhada ve finansal açıdan öğretmen olmak isteyen kişileri cezbedip, tatmin etmektedir. Ülkemizde de gereken şu: Öğretmenlik mesleğinin acilen itibarının artırılması. Maaşlar yüksek tutulacak, eğitimini veren bölümlere girişler azaltılıp zorlaştırılacak ve bu sayede nispeten daha kapasiteli öğrenciler bu bölümlere yerleşmek isteyecek çünkü maaşı ve itibarı yğksek (günümüzde Türkiye'de doktorluk gibi) ve bu sayede sek bir reform yaratılmış olacak. Eğitimde yol katetmek istiyorsak, öğretmen eğitimine el atılması işin en hayati kısmıdır.
Bu eğitim sistemi ile süper güç falan olacağımızı düşünüyorsanız düşünmeye devam edin. İyi yere gelen hiç kimsenin burada kalacağını düşünmüyorum. Eğitimin ezberci olduğundan bahsetmiyorum. Onu hepimiz biliyoruz zaten...
Genç Farsça bir kelime ve “hazine” demek, hazineye kıyılır mı hiç?
demişti Ece Üner 👏🏻
Genç nüfus fırsatını kaçırdık bile. Genç dediklerimizin çoğu büyüdü, niteliksiz insanlara dönüştü bile. Kalanları da adam edeceğimiz yok. Bu büyük fırsat dediğimiz, büyük bir yüke dönüşecek ve dönüşmeye başladı bile. İnsanımız iyiden iyiye kalitesizleşiyor. Ben şahsen ilerde büyük bir buhran bekliyorum ülkede. Bugün genç dediklerimizin arasında üç gurup var. Biri kendini bı şekilde yetiştirip eğitmiş ama adaletsiz toplumda istediği yere gelememiş, çabasının karşılığını alamamış hayal kırıklıkları; diğeri kendine yatırım yapmadan biyerlere gelmeye çalışan ama yine gelemeyen hayal kırıklıkları; üçüncüsüyse hiçbir işe yaramadan zenginleşen, makam mevki sahibi olan ahlaksızlar. Bunlar ileride çatışır. Hatta çatışırsa ben de gidip iki tane çakarım. :)
Sadece Çokluk değil ,nitelikli çokluk olursa ülke gelişir.Sınavla değil sorumluluk , tecrübe,kendine yetebilme beceresi kazanmakla olur.
Ülkemizin her alandaki geri kalmışlığını görüp düşündükçe bana bir şeyler oluyor ... Yurtdışına kapağı atıp kendimi kurtarsam bir dert gitmesem bir dert ... Ne olacak bu ülkenin hali ? Bu güzel topraklarda neden güzel insanlar harcanıyor ? Yazık . Çok yazık . Ne olur artık bir çaresi bulunsun bu işin!
Haftada 48 saat ders yoğun müfredat sıfır sosyal hayat uykusuzluk süper süper gerçekten süper bir eğitim sistemi bugün bir öğrenci derslerinde başarısız olunca çöpe atılıyor gerçekten çok yazık bizlere
vidoyu hazırlayanlar işinin gerçekten severek yapan kişiler
Bu videoyu bangır bangır herkese dinletmemiz, izletmemiz lazım. Ben de yurt dışına göç etmek isteyen tayfadanım. Mühendislik son sınıf öğrencisiyim ve şimdiden iş kaygısını hissetmekten geceleri uyuyamıyorum. Meraklı olduğum konuları öğrenmek yerine yurt dışında nasıl çalışırım sorusunun cevabını arıyorum her yerde. Kendimizi geliştirmemizi söyleyen akademisyenlerimize, ingilizce ve programlama öğrenmemiz gerektiğini söyleyen hocalarımıza buradan şunu soruyorum. Dört yıllık koskoca bölümde sadece 1 tane programlama ve 1 tane mesleki ingilizce dersimiz var. Onları da yarım yamalak öğrettiniz zaten. Biz hevesle bunları öğrenmek istemek yerine vizesiydi finaliydi bütün dersler toplandığında her dönem ortalama 20 tane birbirinden zor sınava giriyoruz. Programlama ve ingilizce öğretmediğiniz gibi öğrenmeye de vakit bırakmıyorsunuz. Tek derdi sınavları geçmek olarak bir nesil büyüttünüz. Burada mühendis olup insanlığa faydalı olmak ülkemi kalkındırmak yerine, şu anda Yeni Zelanda da kasiyer olmayı hayal eden bir öğrenci daha mezun etmek üzeresiniz.
Sonra da ülkeyi terk edenlere vatan haini muamelesi yapıyorsunuz. Gerçekten vicdanınız sızlamıyor mu? Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm eğitim kadrosu, kendinizle övünebilirsiniz.. Ama ben gidiyorum..
Türkiye'de nesiller iktidarların siyasal eğilimlerine göre yetiştirilmek isteniyor. İktidar ne kadar dalgalı bir ideoloji ve siyasal duruş sergilerse, diğer alanlarda olduğu gibi, eğitime de aynı dengesizlik ve istikrarsızlık yansıyor. Bir an evvel sağlam bir eğitim düzeninin kurulması ve asla olumsuz yönde değişmemesini ümit edelim.
Belgesel kalitesinde kaliteli bir video olmuş
3:08 son 400'lüğe gelirken gül batur birinci şahbatur sondan geliyo gülbatur birinci şahbatur geliyor gülbatur birinci geliyor 10'ncu yıl gazi koşusunu süleyman atlı'yla gülbatur alıyooo gülbatur alıyooo. (maalesef eğitim sistemimiz öğrenme açlığı yerine at yarışına dönmüş halde)
Welcome to Turkey...
*WELCOME TO TURKİSH EDUCATİON SYSTEM!*
Sonrada öğrenciler çalışmıyo oluyo
Evet çalışmıyo onlara göre bin tl içcan güvenliği olmayan günde 20 saat çalışan işler hiç sorun değil
Sanki okuyup birşey olacaz haksız mı lar(haksızlar)
Çok güzel hazırlanmış elinize emeğinize sağlik ben de bir lise son öğrencisi olarak bu durumdan şikayetçiyim yurt dışında yaşayan insanlar derslerine çalışıp okul puanlarıyla üniversitelere alınıyor fakat bizim eğitim sistemimizde 4 sene boyunca anlatılan bütün konuları tek bir sınavda sınıyolar
Beğenmene çok sevindik Ömer, izlediğin için ve yorumun için biz teşekkür ederiz :)
TRENDLERE GİRMELİ BU VİDEO
trendlere girmesin acun bu kanalıda alır
@@behemoth9287 doğru