Öncelikle hazırladığınız bu videolar için teşekkürler. Elektromanyetik dalgaların oluşumu kısmında verilen bilgi yanıltıcı olabilir. Bir ekleme yapmak isterim. - Elektromanyetik dalgalar, elektrik ve manyetik alanların birbirlerini sürekli olarak indüklemeleri sonucu oluşur ve yayılır. Bu süreç, Maxwell denklemleri ile açıklanır. - Elektronların hareketi sonucunda elektrik alan oluşur. Hareket yönünün değişmesi sonucunda büyüklüğü zamanla değişen elektrik alan oluşur.
- Zamanla değişen bir elektrik alan, yaratılışı gereği zamanla değişen ve elektrik alana dik bir manyetik alan oluşturur. Bu ilişki Maxwell denklemleri ile ifade edilir. - Benzer şekilde, zamanla değişen bir manyetik alan, zamanla değişen ve manyetik alana dik bir elektrik alan oluşturur (indüksiyon yasası). - Zamanla değişen elektrik ve manyetik alanlar birbirlerini sürekli olarak indükler. Bu, bir dalga oluşumuna yol açar. Anlaşılması için; Elektrik Alan 1, Manyetik Alan 1'i oluşturur. Manyetik Alan 1, Elektrik Alan 2'i oluşturur. Elektrik alan 2, Manyetik alan 2'i oluşturur. Manyetik Alan 2, Elektrik Alan 3'i oluşturur. Elektrik alan 3, Manyetik alan 4'i oluşturur. Elektrik alan 4, Manyetik alan 5'i oluşturur. . . Elektrik alan x, Manyetik alan x+1'i oluşturur. Manyetik Alan x+1, Elektrik Alan x+2'i oluşturur. ila ahir.. Yaşanan bu döngü, enerji sönümlenene kadar devam eder ki elektromanyetik dalga dediğimiz bu fenomenin oluşumu ve yayılımı bu şekildedir. Sonuç olarak; elektromanyetik dalgalar, zamanla değişen elektrik ve manyetik alanların birbirlerini indüklemeleri sonucu oluşur. Bu dalgalar, hem elektrik hem de manyetik alan bileşenlerine sahiptir ve bu bileşenler birbirine dik olarak salınır.
Açık devre olarak gösterilen uç kısım aslında bir anten. Yani devrenin en sağ kısmında elektriksel enerji elektromanyetik enerjiye dönüşüp sistemden ayrılıyor.
Öncelikle hazırladığınız bu videolar için teşekkürler.
Elektromanyetik dalgaların oluşumu kısmında verilen bilgi yanıltıcı olabilir. Bir ekleme yapmak isterim.
- Elektromanyetik dalgalar, elektrik ve manyetik alanların birbirlerini sürekli olarak indüklemeleri sonucu oluşur ve yayılır. Bu süreç, Maxwell denklemleri ile açıklanır.
- Elektronların hareketi sonucunda elektrik alan oluşur. Hareket yönünün değişmesi sonucunda büyüklüğü zamanla değişen elektrik alan oluşur.
- Zamanla değişen bir elektrik alan, yaratılışı gereği zamanla değişen ve elektrik alana dik bir manyetik alan oluşturur. Bu ilişki Maxwell denklemleri ile ifade edilir.
- Benzer şekilde, zamanla değişen bir manyetik alan, zamanla değişen ve manyetik alana dik bir elektrik alan oluşturur (indüksiyon yasası).
- Zamanla değişen elektrik ve manyetik alanlar birbirlerini sürekli olarak indükler. Bu, bir dalga oluşumuna yol açar.
Anlaşılması için;
Elektrik Alan 1, Manyetik Alan 1'i oluşturur.
Manyetik Alan 1, Elektrik Alan 2'i oluşturur.
Elektrik alan 2, Manyetik alan 2'i oluşturur.
Manyetik Alan 2, Elektrik Alan 3'i oluşturur.
Elektrik alan 3, Manyetik alan 4'i oluşturur.
Elektrik alan 4, Manyetik alan 5'i oluşturur.
.
.
Elektrik alan x, Manyetik alan x+1'i oluşturur.
Manyetik Alan x+1, Elektrik Alan x+2'i oluşturur.
ila ahir.. Yaşanan bu döngü, enerji sönümlenene kadar devam eder ki elektromanyetik dalga dediğimiz bu fenomenin oluşumu ve yayılımı bu şekildedir.
Sonuç olarak; elektromanyetik dalgalar, zamanla değişen elektrik ve manyetik alanların birbirlerini indüklemeleri sonucu oluşur. Bu dalgalar, hem elektrik hem de manyetik alan bileşenlerine sahiptir ve bu bileşenler birbirine dik olarak salınır.
reis harika anlatmışsın
Anlatım çok özgün emeğinize sağlık hocam 👍😊
Kaliteli kanal keşfetmiş olmanın mutluluğu ile tek tek tüm videoları izliyorum, elinize sağlık
çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler
çok kaliteli bir anlatım. alternatif akımın ilgi çekiciliğinden ötürü alternatif akım ve elektromanyetizma ilgili daha çok video bekliyoruz admin 🙃
Çok güzel bir anlatım
Mükemmel anlatım
Çok güzel bir video, teşekkürler
Çok teşekkürler..
Hocam çok iyi elinize sağlık
teşekkür
kraaaaallll
merhaba antenle uzaktan led yakmak munkun mu ?
Evet mümkün
buna uygun 220 volt ile calisan antenler mi var ben anlamadim nasil yapicam hersey karanlik suan
Belki bu link bir fikir verir:
tr.m.wikipedia.org/wiki/RF_enerji_hasatlama
Hocam rusyada kampçılar led ampül yakıyolardı bununla ilgili vdeo izlemişdim
Açık devrede nasıl akım geçiyor anlamıyorum
Açık devre olarak gösterilen uç kısım aslında bir anten. Yani devrenin en sağ kısmında elektriksel enerji elektromanyetik enerjiye dönüşüp sistemden ayrılıyor.