İki kediyi tanıştırma, başka bir deyişle evdeki kedi ile başka bir kedinin alışma süreci

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 янв 2020
  • Hepimiz biliyoruz ki iki kedinin birbiriyle kurduğu dostluk bağına şahit olmak bambaşka bir duygu. Fakat ilk tanışma süreci sancılı olabilir. Bu süreçte neler yapabileceğimizden bahsettik biraz.
    Vetlove veteriner kliniğinden veteriner hekim Hakan Cantürk
    www.vetlove.net
    Instagram: vetlovevet
  • ЖивотныеЖивотные

Комментарии • 10

  • @ArKaRiZmA
    @ArKaRiZmA Год назад +1

    Video için emeğinize sağlık. Benimde birebir yaşayarak edindiğim tecrübeye göre kendi iş yeri oalrak kullandığım geniş alanda yavru ile anası yaşarken yanlarına araç motorunda sıkışan ve çok korkmuş bir yavru kediyi alıp getirdim. Sonra gelen yavru kedi değil kedilere insan görünce hemen bir kapalı alan bulup oraya kaçıyordu. Tabi yemek ihtiyacı olur diye ilk önce saklandığı yere yakın iki gün yemek koydum orada yedi ama hiç o alanın dışına çıkmadı. Benim bu süreçte yaptığım tek şey yemeklerini vermek. Yani sizin anlattığınız hiçbir şeyi yapmadım.
    Sonra gelen yavru kedinin saklandığı yerden hiç çıkmadğını görünce 3. günün sonunda yemeğini koyduğum yerden kaldırıp diğer ana ile yavrusunun yakınına koydum. Ertesi gün baktım sakladığı alandan çıkmış diğer yavru kedi ile anasının yanına yanaşmaya çaışıyor. Fakat hem anası yemde yavrusu buna ki gün boyunca yanaştıkça hırlıyordu. Bazen de pati atıyordu. Ben sadece izledim hiç birşey yapmadım.
    4. günde iki yavru kedi birbirini koklamaya başladı. 5. günde günde birkaç defa iki yavru oynamaya başladı. 6. günde sonra gelen yavru kedi diğer yavru kedi ile oynamayı sıklaştırıp ara ara anasının yanına yanaşmaya başladı. Anası ama sürekli ona hırlayıp bazen pati atıyordu.
    Bu şekilde yaklaşık 3-4 gün devam etti. Bende zorla sabredip kendi hallerine bıraktım onları. Üçüncü haftaya geldiğimizde sonradan gelen yavu kedinin diğer yavru kedinin annesine yanaşmaya ve koklaşmaya başladğını gördüm. Bu da beni çok memnun etti. Sonradan gelen yavru kedi insanlara karşı korkaklığı halen devam ediyor. Bazen ödül mamasını diğer kedilere elimden verirken, onu çağırıyorum adım adım yanaşıyor, ama tam yanaşamıyor. Azıcık salansam hemen kaçıyor. Bir aya yaklaşıtğımız şu günlerde sonradan gelen yavru kedinin benim yanıma gelmemesi beni rahatsız ediyor. Benim dindiğim tecrübeyi sunduktan sonra benim sıkıntımın çaresi sizde varsa bana yazarsanız seviirim.

    •  11 месяцев назад

      Bazı durumlarda ne kadar zaman tanısakta tamamen alışamayabiliyorlar ya da bu süreç çok daha da uzayabiliyor.

  • @ventus8156
    @ventus8156 8 месяцев назад +2

    Hocam evdeki kdim yeni gelene cok tepki verdi gun boyu mama yemedi ve su icmedi hatta tuvaletini bile yapmadi normal mi ?

  • @Ratro
    @Ratro 9 месяцев назад

    Bende 2 tane erkek var biri küçük büyük olan küçüğü baya ıssırıyor

  • @duzguncancuvelek3127
    @duzguncancuvelek3127 Год назад +2

    hocam 2 hafta oldu yeni gelen ameliyat olmuştu bacağından 1 hafta uzak tuttuk ondan. Sonra izin verdik bizim tekir boynuna atlyıp ısırıyor korkuyoruz ayırıyoruz. 2 hafta oldu hala aynı. Tekir tıslamıyor kızmıyor ama saldırıyor oyun mu istiyor anlamadım

    •  11 месяцев назад +3

      Direk tıslama, kızma yoksa eğer muhtemelen oyun istiyor olma ihtimali çok daha yüksektir. Ayrıca özellikle genç kediler biraz daha sert avcılık oyunları segileyebilir.

  • @deryaozoglu3726
    @deryaozoglu3726 Год назад

    Hocam 2yildir ayni ortamdalardi kavga ettiler 1kez sonra her gördüğünde saldirip boğmaya çakışıyor biraz büyük olan ayri odalarda duruyor 2aydir ne yapalim 3 tane hepsi erkek kisirlastirdim ama faydasi olmadi zitlastilr😔

    •  11 месяцев назад

      Bir Veteriner davranış sorunları uzmanından destek alabilirsiniz

  • @medinekaraca6334
    @medinekaraca6334 9 месяцев назад

    Ben aynısını yaptım halen alışamadilar ev savaş alanina dönüyor

    •  9 месяцев назад +1

      Haklısınız bazı çocuklarda süreç daha zordur, sabırlı bir şekilde denemeye devam.