Vakıf Üniversiteleri Aldığı Parayı Hak Ediyor mu?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 июл 2022
  • Hak etmese zaten serbest piyasada millet o parayı vermez. Ekonomide her şeyin değeri onu talep edenin ödeyeceği miktar kadardır.

Комментарии • 102

  • @bariscanyilmaz
    @bariscanyilmaz 2 года назад +6

    3:41 Oğuz hoca içindeki Besim Tibuk'u çıkarıyor

  • @gultekinkaya3375
    @gultekinkaya3375 2 года назад

    evet hocam canli yayinlarin sıklığını artirirsak cok iyi olur motive oluyorum ben sizi gorunce 🙂

  •  2 года назад +1

    Hocam her zamanki gibi doğruları konuşmuşsunuz.

  • @filmturneleri1288
    @filmturneleri1288 2 года назад

    Hocam fiyatlar gerçekten pahalı hak ediyordur elbet bilmiyorum ama .Ailesinde emekli olan insan ne olucak .Emeklilerin maaşlarına aynı oranda zam uygulanmadı mesela .Belki 90 k olsa karşılanabilirdi. Ama bu fiyatlar çok fazla bunu düşünen de ben değilim iki mühendis annem ve babam .Okulumu seviyorum bu arada gerçekten hepiniz çok değerli eğitmenlersiniz .

  • @esinkocer3167
    @esinkocer3167 2 года назад

    1:06:30 yapalım hocam. Tercih sohbetleri. Aslında bilgisayarla ilgili neredeyse her şeyi konuştuk ama sorusu olan arkadaşlar yazar yine. Ben yıldız teknik, İTÜ kontrol otomasyon, Marmara ve dengi üniversiteler arasında kaldım. Önceki canlı yayınlarda kontrol otomasyon diye özel bir bölümün açılmasını yanlış bulduğunuzu söylemiştiniz Ama maalesef puanım istediğim gibi gelmedi ve İTÜ ortamına girip kendini yazılımda geliştirmek için kontrol otomasyon yazmak mantıklı geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz Bilgisayar mühendisi olmak isteyen biri Marmara ve dengi üniversiteleri yazmalı mı

    • @esinkocer3167
      @esinkocer3167 2 года назад

      Bir de özel olarak Özyeğin bilgisayarı sorayım

  • @erensarii
    @erensarii 2 года назад +1

    Hocam bu sene yeni gelen kural, her dönem sonunda enflasyona göre güncelleme durumu yeni girenler için mi geçerli yoksa eski giren öğrenciler için de aynı durum söz konusu mu ? Bir de 3 dönem ödeyen 117bin tl öder diyor, bu 3 dönemi peşin ödeyen için mi 117 bin sadece?

  • @fidancoskun787
    @fidancoskun787 2 года назад

    HOCAM LUTFEN CEVAP VERİRMİSİNİZ 50 İNDİRİMLİ EBELİK için HALİÇ Mİ YOKSA MEDİPOL MU YOKSA ATLASMI HANGİSİ İYİ LUTFEN

  • @berkcanilmez
    @berkcanilmez 2 года назад +3

    Oğuz hocam üniversite hocamızla beraber araştırma yapmak veya projesinde yer almak istediğimizi kendisine nasıl söylemeliyiz?

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад +14

      Bu biraz bana şunu hatırlattı: eksisozluk.com/bir-kiza-acilmak-isteyenlere-tavsiyeler--3814665
      Kısacası, gidin konuşun hocayla. Bana gelip konuşana ben olur ya da olmaz diyorum.

    • @cnpagm9712
      @cnpagm9712 2 года назад +2

      Hahahha cok guldum yaaa😃😃 kiza acilmak daha kolay olsa gerek hocam 😃😃

  • @bozarslan6889
    @bozarslan6889 2 года назад +1

    hocam sabancı %50 burslu 120 bin tlye denk geliyor okula yerleştiğimi varsayarsak diğer seneler için de mi 120k ödemiş oluyorum yoksa onun da mı fiyatı gittikçe artıyor

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      bilmem ki, onu Sabancı'ya sormak gerek.

    • @inflameseliminated2240
      @inflameseliminated2240 2 года назад

      @@oguz_ergin Hocam peki TOBB ETÜ de nasıl oluyor , yerleşen bir kişi enflasyon artsa bile eski parayı mi ödüyor enflasyonlu halini mi ödüyor?

    • @mehmetkucukosmanoglu2941
      @mehmetkucukosmanoglu2941 2 года назад

      Her yıl yeni fiyat açıklanıyor. Yeni açıklanan fiyatın % 50' si ödeniyor diye biliyorum.

  • @umutkotankiran
    @umutkotankiran 2 года назад +1

    Videonun ilk 30 dakikasını izleyebildim.
    Kardeşim iyi bir vakıf üniversitesinde okudu. Bende iyi bir devlet üniversitesinde okudum. Çalıştığım işyerinde de İTÜ, ODTÜ, BOĞAZİÇİ, KOÇ, SABANCI, BİLKENT, BEYKENT Üniversitesinden stajyerlerim oldu ve aralarındaki farkları iyi gözlemleyebildim. Müfredat ile verilen dersin kalitesi arasında fark olduğunu düşünüyorum.
    Şöyle açıklayayım, matematik bölümüde ve fizik bölümüde, benim zamanımda analiz1-2-3 görülürdü ama kalite ve zorluk açısından Matematikçiler daha ilerideydi. Müfredat aynı ama konularda matematik bölümü öğrencileri daha yetkin. Aynı durum elektromanyetik teori dersi içinde geçerlidir. Fizik bölümü öğrencisi elektronik müh öğrencisinden daha yetkindir bu derste.Bizzat hocaların kendisi söylüyordu bunu. İhtiyaç duydukları kadarını veriyoruz diyorlardı. Aynı bölümler arasında da öğretim görevlisine kullanılan materyallere imkanlara ve öğrenci motivasyonuna bağlı olarak çok fazla farkın olabileceğini düşünüyorum.Dolayısı ile müfredata bakarak nasıl bir fark var yok karar verilemez diye bence. (Az önce Koç bilgisayar müh bölümünde okuyan bir arkadaşımla konuştum ve eğitim çok iyiydi dedi)
    Devlet üniversitelerindeki eğitimin kalitesi, vakıflara neden talep var… bunların cevapları ap ayrı tartışma konuları. Söyleyebileceğim Devletçilik sosyal bir ilkedir. Bu kadar devletçi olunur mu, bence sosyal devlet kapsamı içerisinde tabiki olunur. Devletin varlığına ve temel prensiplere kadar gidebilecek bir tartışma bence

    • @tamerkartal1231
      @tamerkartal1231 2 года назад +2

      Yanlış anlama ama tam olarak kıyaslamanın sonucunu çıkaramadım senin demek istediğin bölümden bölüme veya dersten derse vakıf üniversitesinde okuyan biriyle devlet üniversitesinde okuyan birinin eğitimi değişiklik gösterebilir mi demek istedin

    • @umutkotankiran
      @umutkotankiran 2 года назад

      @@tamerkartal1231 evet ayrıca aynı bölümler arasında bile ders programına bakılarak fark anlaşılamaz demek istedim

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 2 года назад +2

      Koç'un kalitesi TOBB dan fersah fersah ileride neden kimse bunu söylemiyor ?

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 2 года назад +3

      En büyük fark genelde üniversitelerin öğrencilere sağladığı olanaklar oluyor.
      Ben Fırat üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okudum, kalbur üstü bir devlet üniversitesi denilebilir yanlış hatırlamıyorsam mühendislikte ilk 7., genelde 22. sıradaydı urap a göre.
      Eğitim olarak iyi eğitim aldık, Huawei, Ing bank, iş bankası, Anadolu hayat emeklilik, ASELSAN da calisan yakın arkadaşlarım var bende küçük bir startup da oyun geliştirme üzerine çalışıyorum hissem var.
      Her şey buraya kadar güzel, fakat bizdeki en büyük dezavantaj öğrenci başına düşen hoca ve deneylerde ki zorluk.
      Mikroişlemci laboratuvarinda, mikroişlemci başına en az 7 öğrenci düşüyordu, koyun sürüsü gibi ders gördük çok öğrenci vardı. Böyle olunca hocalar tam ilgilenemiyor.
      Teorik eğitim olarak çok geri kalmasak da, pratik olarak bu fazlalık sıkıntı yaratıyor, bu bir çok devlet üniversitesinde var maalesef.
      Vakıf üniversiteleri bunu aşmış gözüküyor, dersler rahat rahat işleniyor, en önemli nokta sanayi ile bağlantıları güçlü.

    • @thatparodychannel7594
      @thatparodychannel7594 Год назад

      bölümdeki ortalama öğrenci kalitesi de çok etkiler. çünkü alınacak not için ne kadar çalışman gerektiğini etkileyen en önemli etken. mesela boğaziçili biri bilkent'te okuyor olsa bu beyinsizler arasında ne işim var der.
      sabancı'dan boğaziçi'ne geçmiş bir arkadaş sabancı'da ortalama tutturmanın çok daha kolay olduğunu ve çok daha az çalışarak 3.87 gibi bir ortalama tutturabildiğini söylemişti. kendisi boğaziçi'ne geçtikten sonra ortalaması 2.5 altına düştü. dediğine göre sabancı'da iyi öğrenciler var, yok değil; fakat boğaziçi'nde herkes çok iyi.
      şu an iyi devlet üniversitelerindeki bilgisayar mühendisleri Türkiye'de yok. %90'ı ilk 5 senede başka ülkeye gidiyor. hadi diyelim aile vatan millet sakarya dedi yurtdışına gitmedi, aldığı maaşa göre kapasitesinin %2'sine çalışarak devam eder, o maaşa kapasitemin %3'üne çalışmam der, diğer insanların seviyesinde çalışır. sonuçta ülke yine kalkınamaz.
      Türkiye'de çalışırken gördüğüm genelde iyi devlet ünileri (boğaziçi odtü itü hacettepe vs gibi) ve iyi özel üniversitelerden (koç bilkent tobb gibi) full burslu mezunlar iyidir.
      İyi devlet üni. mezunlarının iyi olmasının nedeni çocuğun başka şansı yok zaten fakir aileden gelmiş, tek şansı çalışmak, bir de iyi öğrenciler arasında yarış atı olmak zorunda. Özel üniversitenin imkanlarından faydalanmayı bilmiş burslu öğrenci ise özel okul imkanlarına sahip olmasından dolayı iyi olur.
      Bunların tamamının dışında özel veya devlet ünisi farketmeksizin iyi ünilerden mezunlar artık Türkiye'yi ziklemiyor. Hepsi yurt dışı derdine düştü. Elin gavuru burada anadolu imkanlarıyla (aile imkanlarıyla veya vergilerle) yetişmiş kullanıma hazır hale gelmiş dumanı üstünde bilgisayar mühendisini elinden kepçeyle alıyor.
      Yani kısaca sorunu başka yerlerde arıyoruz.

  • @salihulucay6815
    @salihulucay6815 2 года назад

    Hocam gazi bilgisayara sıralamam yetiyor. Normalde tobb u istiyordum. Sizce 1 sene daha çalışıp tobb a mı gitmeliyim?

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      Ücretli gelebilirsin o zaman herhalde.

    • @salihulucay6815
      @salihulucay6815 2 года назад

      @@oguz_ergin ücretli de tutmuyor hocam

  • @omer5064
    @omer5064 2 года назад +1

    Oğuz hocam öncelikle iyi akşamlar. Ben destek bursuna başvurmuş bulunmaktayım. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte bunalımdayım.Şahsen sonucum vahim de değil ama kendime yediremiyorum, tobb olanaklarından mahrum kalmaktan korkuyorum. Kendimi sadece bu bursluluğu kazanmakla motive edebiliyorum. Daha iş hayatım başlamadan bu yolda düzgün psikolojiyle ilerlemem gerekiyor. En azından bu duygusal buhranı yedirebilmeliyim kendime. Sizden ricam aşağı yukarı yapay zeka/bilgisayar mühendisliği bölümlerine kabul edilme olasılığı nedir? Ve kontenjan tahmini ne aralıkta olur?

    • @sagopak.4814
      @sagopak.4814 2 года назад

      sıralaman kaç?

    • @omer5064
      @omer5064 2 года назад

      @@sagopak.4814 60k

    • @gdecod
      @gdecod 2 года назад

      @@omer5064 burs için ön şart 7500 sıralama diye biliyorum. (bilgisayar için)

    • @omer5064
      @omer5064 2 года назад

      Sayısalda yüzde 10luk dilimde olmam yetiyor, yanlış biliyorsun.

    • @gdecod
      @gdecod 2 года назад +1

      @@omer5064 tekrar baktım haklısın o başka bir şeymiş kusura bakma dostum

  • @liberte5674
    @liberte5674 2 года назад

    Koç Üniversitesini diğer özel üniversiteler ile kıyaslıyorsunuz ama Koç'un Anadolu Bursiyerleri sistemi var. Bu şekilde başarılı "garibanlar" da bu üniversitenin imkanlarından faydalanabiliyor.

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      TOBB ETÜ (İş Dünyası Burs Programı): isdunyasi.etu.edu.tr/
      Özyeğin (Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı): ozuburs.ozyegin.edu.tr/tr
      Bilkent (Kızlara Burs Programı): adaybilgi.bilkent.edu.tr/index.php/kizlara-burs-programi/

    • @liberte5674
      @liberte5674 2 года назад

      @@oguz_ergin hocam koç üniversitesi hakkında yorum yaparken özellikle fiyat farkından bahsederken bu sisteme değinmemeniz haksızlık olarak geldi bana. Ayrıca bu videoyu üniversite tercih dönemindeki öğrenciler de dinliyor, değerlendirmek isteyen olabilir. Yoksa tabi ki bu tarz programların sadece Koç'a has olmadığını biliyorum. Keşke elimizde veri olsaydı da bu tarz programlardan her sene faydalanan öğrenci sayısını da kıyaslasaydık.

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад +1

      Ben haksızlığı anlamadım. Koç'un fiyatı bu sonuçta. Bu belki kötü bir şey de değildir (hani şöyle düşünürsen bizim iki katımızdan fazla para ile kontenjanı dolduruyor her yıl).
      Evet aday öğrenciler var ve Koç'a ödeyecekleri paranın yarısından azına Ankara'da okuyabilirler. Bunu bilmeleri de pek haksızlık gibi görünmedi bana. Ayrıca Anadolu bursiyerleri programından öğrencilere burs vermeleri iyi bir şey (başvurusu geçmiş olsa da), kim daha çok burs verdi diye karşılaştırınca ne ilgisi olacak onu da anlamadım.
      Koç'unki bir tercih. Onlar öyle bir öğrenci profili hedefliyor, biz böyle hedefliyoruz. Dediğim bu.

    • @liberte5674
      @liberte5674 2 года назад

      @@oguz_ergin Hocam haksızlık şurada: Koç Üniversitesinden bahsederken çok maddiyat odaklı konuştunuz, sanki Koç Üniversitesi eğitim faaliyetlerinde bulunurken sadece parayı önceliyormuş gibi bir anlam çıkartabilir bazı dinleyenler. Karşılaştırmanın da şöyle bir ilgisi olacak: Eğer bu aldığı bursiyer sayısıyla diğer üniversiteler arasında kayda değer bir fark varsa deriz ki: tamam bu üniversitenin yıllık ücretleri çok fazla ama başarılı öğrencileri de ellerinden geldiğince almaya çalışıyorlar. Bu şekilde diğer aynı segmentteki üniversitelerle bir denge mekanizması oluşturuyorlar. Sıralama %100 burslu gitmeye yetmese de Anadolu Bursiyerleri sistemini denemeye değer.
      Başvuruların geçmiş olmasına da üzülmeyin hocam videolarınızı ilerleyen zamanlarda da elbette dinleyen olacaktır :)

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      @@liberte5674 bu söylediklerimle aynı fikirdeyim tamamen. 😊

  • @liberte5674
    @liberte5674 2 года назад +1

    4:09 mevhum değil mefhum olması lazım hocam.
    Mevhum: gerçekte olmayıp var sanılan
    Mefhum: kavram

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад +1

      Tamam teşekkürler. Bir dahakine dikkat edeyim.

  • @ayferdemir0578
    @ayferdemir0578 2 года назад

    Hocam devam mecburiyeti olmayan hukuk fakültesi vakif üniversitesi var mi acaba

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      Bilmiyorum ama varsa bile ben açık öğretim haline getirilmiş Hukuk programlarına karşıyım.

  • @a.e6174
    @a.e6174 2 года назад

    Hocam tobb etunun turkce olmasi ogrencilere zorluk cikariyor mu?

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      kolaylık çıkarıyor. Konuları anlamak daha kolay.

  • @mustafademir4621
    @mustafademir4621 2 года назад

    Bütün okullar paralı olsun bizim millet para verince o şey değerli oluyor.Okullar daha verimli geçer o zaman.

  • @nbarisbakis
    @nbarisbakis 2 года назад

    46:30

  • @lotto9594
    @lotto9594 2 года назад +2

    Hocam keşke tam bursluların bursunuda enflasyon oranında arttirsaydiniz 1500 olan bursum 2650 olmuş okul ücreti ise 60dan 120ye çıkmış bu durumda 3000 e 2900e çıkmalıydı verilen burs.

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад +1

      iyi de burslara daha şubat başı zam yapıldı. Onu neden saymıyorsun?

    • @lotto9594
      @lotto9594 2 года назад +1

      @@oguz_ergin Eylül'deki burstan hesaplanmıştım zaten peki Şubat'ta ücretli öğrencilerin yurt ücretine zam gelmediği halde neden burslardan yurt parası fazla kesildi?

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад +2

      Anladım şimdi. Açıkçası bilmiyorum, nasılsa yine düzeltilir burslar o zaman bakılır yeniden (enflasyon ile arttı herhalde o yüzden arada fark var).
      Yurt parası ise o zaman yükseltilemediği için düşük kalmış herhalde. Orada sorun yurt parasının yükselmemiş olması.

  • @muslumaslan6132
    @muslumaslan6132 2 года назад

    Hocam merhaba bir soru sormak istedim kararsızım, sıralamam çok iyi değil bazı üniversitelerde Bilgisayar mühendisliği bölümleri geliyor fakat düşük puanlı b. mühendisliği okumak ileride sıkıntı yaratır mı? veya Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğini mi tercih etmeliyim, tam olarak nasıl soracağımıda bilemedim düşük puanlı b. mühendisliği mi yoksa daha iyi üniversitelerde b.öğretmenliği mi? cevaplarsanız çok sevinirim kararsızım

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      Ben bilgisayar mühendisi olmak isteyenlerin BÖTE tercih etmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.

    • @muslumaslan6132
      @muslumaslan6132 2 года назад

      @@oguz_ergin ama hocam şey diyorlar o yuzden kararsız kalıyorum düşük sıralamalı oldugun için ilerde işi zor bulursun vesaire gibi söylemler var sizce yazmalı mıyım çok sıkıntı yaratır mı sıralamam çok iyi değil

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад +1

      @@muslumaslan6132 böte olunca daha mı iyi olacak. Sonuçta sen aynı sensin.

    • @muslumaslan6132
      @muslumaslan6132 2 года назад

      @@oguz_ergin hocam peki yazılım mühendisliği nasıl çok video izledim bu yazılım bilgisayar karşılaştırması pek net bi sonuç çıkaramadım ben çocuklugumdan beri bilgisayar vs uğraşıyorum seviyorum yani hangisi gelse sorun olmuyacak benım ıcın fakat iş imkanları felan nasıl siz neyi tercih ederdiniz acaba?

    • @Substratduzeyindefosforilasyon
      @Substratduzeyindefosforilasyon 2 года назад

      @@muslumaslan6132 karar verdin mi

  • @cbsports7482
    @cbsports7482 2 года назад

    Bu usta ne yaşıyor

  • @uzman0606
    @uzman0606 2 года назад +1

    Selamlar EYT konusundaki düşüncelerinize katılmıyorum. kimileri 18 yaşında çalışmaya başlıyor ve emeklilik için zaten devlete ödeme yapıyorlar.Düşünün 18 yaşında ağır bir iş dalında misal inşaat işinde çalışan kişi 48 yaşına geldiğinde 30 yıl çalışmış olacak.Bu kişi daha ne yapsın.devletten alacağı para zaten devlete ödediği primlerin karşılığı.Hükümetler çalışandan aldıkları primleri çarçur etmeseler bırakın emekliliği başka avrupa ülkeleri gibi vatandaşlık parası bile ödenebilir.

  • @Mustafa-xs5vt
    @Mustafa-xs5vt 2 года назад

    2022 bütçesine göre bir ODTÜ öğrencisi için devletin ayırdığı senelik ödenek yaklaşık 35 bin lira. Bilkent Üniversitesi'nin sitesindeki bilgilere göre öğrencilerin %43'ü tam burslu,%23'ü yarı burslu,%34'ü burssuz. Böylece burssuz öğrencilerin burslu öğrencilerin eğitim giderlerini karşılaması için 77 bin lira vermeleri gerekir. Burslu öğrencilere verilen burs paralarını ve özel üniversitedeki hocaların daha yüksek maaş aldığını hesaba katarsak 118 bin liralık ücret makul gözükmekte.

  • @omerfarukuluturk3157
    @omerfarukuluturk3157 2 года назад

    Hocam memur insan aylık 10000 tl yi nasıl ödeyebilir. Akşam 5 'ten sonra ek iş falan bulması lazım yaşabilmesi için

    • @lotto9594
      @lotto9594 2 года назад

      Geçen senede 5000i odeyemezdi bence

    • @omerfarukuluturk3157
      @omerfarukuluturk3157 2 года назад

      @@lotto9594 bence de ödeyemez. İstedikleri paralar çok yüksek normal fiyatlar değil bir asgari ücretli çalışanın yıllık gelirinin 2 katı nerdeyse

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      www.trthaber.com/haber/guncel/memur-maaslari-ne-kadar-oldu-2022-doktor-ogretmen-polis-maaslari-695675.html
      en alttaki tabloya bakarsanız devletten 10 bin TL maaş alan neredeyse kalmamış. İki kişi karı koca çalışıyorsa diye de vurgulamıştım zaten.

    • @hasan5984
      @hasan5984 2 года назад

      @@oguz_ergin Hocam sanki ülkenin durumundan haberiniz yok. Bu cevap hiç olmamış. Ama bu da bi serbest piyasa talep var ki böyle konuşabiliyorsunuz.

    • @serkanozboyar2961
      @serkanozboyar2961 2 года назад

      @@oguz_ergin Bildiğim kadarıyla bu dereceler en iyiler, diğerlerini de bilmek lazım

  • @realshadow7788
    @realshadow7788 2 года назад

    Hocam 16k geldi.Matematik fullemenin bir anlamı olmadi.Sizce mezuna kalayım mi yazayım mı?(İYTÜ,Marmara,Gebze Teknik)Ben Koç,Sabancı,Bilkent,İTÜ,ODTÜ ve TOBB istiyordum sizce bir sene buralara gidebilmek için değer mi?

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      Mutlaka bilgisayar mı istiyorsun ?

    • @realshadow7788
      @realshadow7788 2 года назад

      @@oguz_ergin evet hocam,çok kararlıyım.

    • @realshadow7788
      @realshadow7788 2 года назад

      @@oguz_ergin özellikle okuduğum okulda araştırma labaratuvarlarinda proje yapmak istiyorum.

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  2 года назад

      TOBB ETÜ'ye ücretli gelebiliyorsun geçen yıla göre. Bütçe var mı?

    • @realshadow7788
      @realshadow7788 2 года назад

      @@oguz_ergin Hocam şimdi baktım aylık sadece okul ücreti 11bin TL yapıyor.Yurt,harçlık gibi şeylerle çok aşar.

  • @thatparodychannel7594
    @thatparodychannel7594 Год назад

    Bilkent varken Tobb'a o kadar verilmez. Sabancı 5 para etmez.