pH, Alkali, Mineral Su Arıtma Filtrelerinin Yatay ve Dikey Konumlandırma da pH Etkisi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 16 сен 2024

Комментарии • 49

  • @mehmetcanbaybora2811
    @mehmetcanbaybora2811 Год назад +2

    Çok mantıklı burada takarken kimse bunları düşünmüyor Allah ne verdiyse:) Emeğinize sağlık.

  • @veyselozkilic9957
    @veyselozkilic9957 11 месяцев назад +1

    Merhabalar.baglantisi membran filtreden gelen su mineral filtreye giriyor,mineral filtreden cikan su Tatlandiricida T var oradan tanka doluyor. bu durum bir nevi Minaralli su tankda hazir bekleyecek. bu durumun mineralli suyun tankda beklemesinde depolanmasinda bir problem olur mu? Bu sekilde tankdan sonra tek filtreden geçip suyu alacagimizda Tazyik dahada yukselir deniliyor?

  • @nahitakyel
    @nahitakyel Год назад +1

    üstat 5633 filtrelerinde !"alüminyum tozu"! var tatlandırıcı filtrede . bir belgeselde benzer sistemi kullana kasabada alüminyum şebekeye karışmış ve tüm kasaba bunamıştı(alzheimer) ingiltere de bunu da belgeselde göstermişlerdi. merak ettiğim tüm tatlandırıcılar mı böyle yoksa o markaya mı ait bir durum bu ? araştırdım kimse dile getirmemiş böyle büyük bir sorunu sağlıklı içelim derken sağlıktan hatta akıldan anılardan olmakta mı var.?

    •  Год назад

      Benzer sistemi kullanan ve şebekeye karışmış alüminyum ile bir bağ kuramadım. Şebeke suyuna alüminyum karışırsa tehlikeli tabiiiki ama bunun filtre ile ne alakası var onu anlamadım. 5633 de alüminyum tozu var derken onu da anlamadım, karbonlar suya temas ettiğinde toz olmaz zaten, ilk kullanımda karbon tozu vardır onuda takmadan önce yıkıyorsunuz zaten, carbondan kaynaklı alüminyuma maruz kalmazsınız, 5533 Hindistan ceviz kabuğu karbonu üstelik, 5633SS filtre asitle yıkanmış bir filtredir, daha az karbon tozu olmasın diye. Al destekli karbonlar yok değil var daha fazla adsorban olsun diye tercih edilebilir ama 5633 de öyle bir özellik şuana kadar duymadım hocam.
      Ayrıca Al'ye maruz kalmanın bazı insan gruplarında (diyaliz kullanan) böbrek yetmezliği olanlar için anlattığınız belgesel doğrudur. Alzheimer hastalığı ve alüminyum arasında olası bir bağlantı fikri, metalin bilinen nörotoksik etkilerine ve bazı araştırmacıların beyinde yüksek seviyelerde alüminyum bulduğu gerçeğine dayanmaktadır. Al'ye bu tür filtrelerle maruz kalma riskiniz sıfır yani.

    •  Год назад

      Ayrıca hocam şebeke sularında arıtma esnasında, Su arıtma tesislerinde, daha iyi filtrasyon için alüminyum sülfat tuzlarının pıhtılaştırıcı olarak kullanılmasından kaynaklımı bulaşmış şebeke suyuna, yoksa dış etkenlerden kaynaklı mi!

    • @nahitakyel
      @nahitakyel Год назад

      @ onları tutan filtre yırtılmış mı ne olmuş tam hatırlamıyorum . 5633 te alüminyum oksit var.. açıklamasında da yazıyor zaten tatlandırıcının..
      sitede açıklaması bu şekilde. kimse çıkan suyun değerlerinde alüminyum var mı yok mu bakmıyor ki! sitesin yazanlar.
      Omnipure k5633 Post Karbon Filtre Nedir?
      Omnipure k5633 Karbon Sonrası Filtre , hava temizleme amaçlı bir karbon filtredir. Eski gazetelerden ve diğer geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan geleneksel aktif karbon filtrelerinden bir adım ötededir. Omnipure k5633 Karbon Sonrası Filtre , özel bir kimyasalla işlemden geçirilmiş ve çok küçük parçacık boyutuna toz haline getirilmiş ultra ince alüminyum oksitten yapılmıştır. Bu, filtrenin toz, polen ve duman gibi kirletici parçacıkları yakalama ve giderme yeteneğinde bir artışa neden olur.

  • @backir
    @backir Год назад +1

    Galip Bey video konusu dışı ama birazda paralel bir soru. Membran dan çıkan suyu tatlandırıcıdan geçirip mi tank a vermek lazım? yoksa tanktan sonra mı tatlandırıcı olmalı? Genelde tank sonrası tatlandırıcı yaparlar. çeşme açılında geçer ve hızlı bir geçiş olur. acaba hangisi daha sağlıklı.

    •  Год назад +1

      Post karbon filtreyi tanktan sonra bağlamanız daha doğru olur hocam, tankta olası koku sorunlarını da çözer bu şekilde bağlarsanız. Zaten Post karbona çok fazla bir görev kalmıyor ama olası klor ve çeşitli gazları tutmak için en son aşamada bu şekilde kullanıyoruz yani Post karbondan hızlı geçmesi sorun olmaz.

    • @backir
      @backir Год назад

      @ bu değerli bilgi için teşekkür ederim

  • @brscengiz
    @brscengiz 3 месяца назад

    Galip abi merhaba kanalını yeni keşfettim maşallah su artıma konusunda çok güzel bilgiler edindim kafama takılan bir soruyu sormak istedim acaba tüm filtreleri bu şekilde alttan girip yukarıdan çıkacak şekilde uygulasak daha mı sağlıklı olur sanki ? Yoksa belli filtreler yatay belli filtreler dikey mi olmalı acaba?

    •  3 месяца назад

      Membran sonu filtreler için yapabilirsiniz dikey hocam, diğer ön filtreler ve Membran için bir fayda sağlamaz.

    • @brscengiz
      @brscengiz 3 месяца назад

      Çok teşekkür ederim abi birde 12 aşamalı bir su arıtma cihazım var ve filtre dizilimi doğru mu onu sormak istiyorum yada nasıl yaparsam doğru olur bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
      Yaşadığım ilçede bu arada sular çok kireçli ve klor uygulaması yapılmakta. Onun içinde filtrelere ekleme yada değişiklik yapmam gerekirse onu da söyleyebilir misin abi :)
      Bazılarında sediment ve 2 karbon kullanıyorlar bende 1 sediment 1 karbon ve 1 sediment olarak kurulu.
      Benim filtre sıralamam şu şekilde;
      5 micron
      Udf-Gac filtre
      1 micron
      Membran
      Alkali
      5li mineral
      Detoks
      Tatlandırıcı olarak kurulu acaba tank hangi sırada yer olmalı en doğru olarak bir de :)
      Cevap verebilirsen çok memnun olabilirim hatta bununla ilgili videon yoksa çekersen herkes faydalanmış olur doğru sıralama konusunda 😊😊

    •  3 месяца назад

      @@brscengiz detoks, alkali ve mineral bunlar nsf sertifikalı değilse sistemden sökün atın 5li olarak kullanın. Membran sonrası sadece post karbon kalsin, tank post karbon girişinde T ile bağlı olmalı.

    • @brscengiz
      @brscengiz 3 месяца назад

      Çok teşekkür ederim abi birde kireçli ve klorlu olan şebeke suyunda
      Sediment ve 2 karbon mu
      Sediment karbon sediment mı daha uygun yada herhangi bir etkisi var mı bunun ☺️

    • @brscengiz
      @brscengiz 3 месяца назад

      Birde membran çıkışında T ph girişinde bağlı tanka çıkış detoks - 5li - post carbon - musluk

  • @tutankhamun505
    @tutankhamun505 Год назад +1

    Güzel bir test olmuş 👍

    •  Год назад

      Teşekkürler hocam, elimizden geldiği kadar kullanıcıları bilgilendirmeye çalışıyoruz.

    • @veyselozkilic9957
      @veyselozkilic9957 11 месяцев назад +1

      ​@Merhabalar.baglantisi membran filtreden gelen su mineral filtreye giriyor,mineral filtreden cikan su Tatlandiricida T var oradan tanka doluyor. bu durum bir nevi Minaralli su tankda hazir bekleyecek. bu durumun mineralli suyun tankda beklemesinde depolanmasinda bir problem olur mu? Bu sekilde tankdan sonra tek filtreden geçip suyu alacagimizda Tazyik dahada yukselir deniliyor?

    •  11 месяцев назад

      @@veyselozkilic9957 evet bu şekilde tazyik daha yüksek. Tankta mineralli ya da alkali suyu bekletmek suyun daha fazla kokmasına neden olabilir. Tankta saf suyu bekletirseniz yani membrandan çıkan suyu, daha iyi olur, tabktaki su post karbondan ve mineral filtresinden geçerek size gelmesi suyu hem canlı yapar hem daha fazla mineralden çözünmüş maddeye maruz kalmazsınız.

    • @veyselozkilic9957
      @veyselozkilic9957 11 месяцев назад

      @ sizin yaptiginiz atik suyu azaltma icin olan sistem de benim membran sisti ve tıkandı. Ne yapmam lazım,eski sistememe geri donus yapayım?

    •  11 месяцев назад

      @@veyselozkilic9957 benim yaptığım atık su azaltma sistemi nedir? Tam olarak anlatabilir misiniz. Membran şişmez kireçlenme olur ve gözenekleri tıkanır.

  • @hello_everyone...
    @hello_everyone... 5 месяцев назад

    Merhaba, pompalı arıtma cihazlarında 5 li filtrelerde kimi cihazda filtre dikey olarak sıralanmış kimisinde yatay, bunlar arasında bir fark var mıdır, dikey olan modellerde videodaki mantıkla su daha çok mu filtrelere ulaşır, diğer yatay olanlarda hava boşluğu oluşur mu?

    •  5 месяцев назад

      Hava boşluğu oluşmaz dikey ya da yatay olmasının ro membran ve ön filtreler için önemi yoktur, yavaş akış olan filtrelerde önemlidir.

  • @ferhatserif1761
    @ferhatserif1761 Год назад +1

    Ustam, o taşlar zamanla erir küçülür mü peki, bir süresi var mı?

    •  Год назад

      Bu taşlara giren suyun TDS değeri 15ppm den düşük ise 6,12 aya kadar dayanır ama 15'den yüksek ise daha hızlı çözünür ve katılaşır. Zaten bu tür filtreleri 6,12 aydan uzun süre kullanmamak gerekiyor, çözünürse sağlık açısından riskli hale gelebilir.

  • @sades761
    @sades761 8 месяцев назад

    merhabalar yeni arıtma cihazı taktım tanka suyu doldurup ilk suyu bardağa doldurup ph çltüğümde suyun ph ı 7,76 cıkıyor tds ise 23 cıkıyor 30 sny akıtıp tekrar ölçtüğümde bu sefer ph 6.86 cıkıyor tds bu seferde 8 cıkıyor bu normalmi yanı arıtılmış suyu akıııtıkça ph ve tds değeri paralel düşermi

  • @onurexakyldz4035
    @onurexakyldz4035 9 месяцев назад

    2 adet gac filitre var k5628ss onun yerine 1 tanesi cto olması gerekmezmi

  • @yakubalizade2780
    @yakubalizade2780 Год назад

    Merheba. Bir soz sorusayim sizden. Osmosis sistemde menbrandan sonra basinc ne kadar olmali? Tank cixisinda su basincini olcuyoruz 3-4 bar veriyor. Coxmu? Xata yapmazmi sonradan? Yukari basinc klapanini nizamlamak lazimmi yokxa bu basinc normal?

    •  Год назад

      Ozmoz çıkışı membrana giriş şebeke suyu basıncına göre değişir satof valfli sistemlerde, sizde 3,4 bar ve ise şebeke suyu giriş basıncınız demek ki 6-8 bar arası olmalı, 70 psi basınç düşürücü takarsanız cihaz girişine, tank bölümünde normal şartlarda 2.5 bar civarı bir basınç oluşturur ki bu da yeterlidir. Membran sonu çok yüksek barlar riskli olabilir kullandığınız membran sonu filtrelerin çalışma basınç durumuna göre. Ayrıca membran sonu yüksek basınçlara ihtiyaçta yoktur. 2 veya 3 bar olması idealdir.

  • @turgayk.5643
    @turgayk.5643 Год назад

    Merhaba, emeğinize sağlık. Yebi Dupont TapTec Membran ile ilgili kıyaslama, performans videosu yapmayı düşünüyor musunuz. Dupont Filmtec Membran ile arasında farkları nedir, ev kullanımı için hangisini tavsiye edersiniz.

    •  Год назад

      Dupont Taptec ile Dupont Filmtec arasında her membranda olduğu gibi ömür farkı vardır. Filmtec membran her zaman tüm rakiplerine göre en az iki kat daha uzun ömürlüdür. Türkiye'nin sularında ortalama şartlarda bir membran 2 yıl kullanılmaktadır, bu yüzden ekonomik olan sertifikalı membranları kullanmanızı tavsiye ederim. Yani Taptec membran tercih ediniz. Farklar olarak, Filmtec membran; daha uzun ömürlü, tüm rakiplerine göre %25 daha fazla saflaştırma ve verim sağlar. Bu farkların evsel kullanımında çok fazla önemi yok, sonuçta maliyet hesabı yapmanız ve ona göre tercih etmeniz gereklidir. 2 yılda bir membran değişimi yapacaksanız Taptec kullanmak daha mantıklı.

    • @turgayk.5643
      @turgayk.5643 Год назад +1

      @ Bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederim, sizden almış olduğum Pentair 6’lı Filtre Seti kullanıyorum, dairemizde kuyu suyu kullandığımız için Filmtec membran ile devam etmem daha doğru olur diye düşünüyorum.

    •  Год назад

      @@turgayk.5643 kuyu suyunda evet Filmtec daha uzun ömürlü ve garanti olur, aynı şekilde devam edin hocam

  • @hakanakyol8251
    @hakanakyol8251 11 месяцев назад

    Mrb biocera filtreler hala satılıyor mu 2. Sorum da detoks ve 4 mineral filtresi olan cihazlar var 8 filtreli benim cihaz 6 filtre bu iki filtre sizce gerekli mi

    •  11 месяцев назад

      Sertifikası olmayan hiç bir mineral, ph, detox filtre kullanmayın. Hiç kullanmamak daha sağlıklıdır. Çünkü bu tür filtreler kanserojen maddeler üzerinde bulundurur. 2023 öncesi üretilen Biocera'lar orijinal NSF sertifikalı olanlardır. 2023 ve sonrası orijinal değildir.

  • @zerre5441
    @zerre5441 Год назад

    Merhabalar. Ao smith alkali filtre hakkında bilginiz var mı? Tavsiye eder misiniz

    •  Год назад

      Merhaba hocam, NSF sertifikası olmayan alkali, mineral filtre kullanmayın. sertifikasız bu tür filtreler kanserojen olur hangi marka olursa olsun. ayrıca ph değeriniz 7 civarı ise ph filtresi kullanmanıza da gerek yok, ph değeriniz 6,5 ve altında ise pH filtresi tercih edebilirsiniz. not*: içilebilir su pH yönetmelik değerleri 6,5 ila 9,5ph aralığıdır.

  • @KorkmazKn
    @KorkmazKn 11 месяцев назад

    Hocam bizim sular çok kireçli benim Arıtma cihazımda da alkali filitre takılı ph en fazla kaç olur sizce ? 7 en fazla 7.5 ph seviyesini geçsin istemiyorum alkali su 8.5 ph oluyormuş duyduğuma göre benim için sorun değil ama kedim için ph değerinin yüksek olması sorunmuş bu şekilde yatay takılı filitreler kapalı cihaz pompasız su basıncı çok yüksek değil alkali filitretyi iptal etsem mi bilemedim suyun tadınada acı tat veriyor sanki.

    •  11 месяцев назад

      alkali filtrenin gücüne göre değişir ph durumu, düşük olsun istiyorsanız alkali filtreyi en son aşamaya takın, tanktaki su alkali filtreden hızlı geçer ve bu sayede düşük ph alabilirsiniz. bu şekilde dahi yüksek ph verirse alkali filtreye bir baypass yapın yani alkali filtre giriş çıkışına T fittings takıp araya bir vana koyun, bu şekilde suyun bir kısmı vanadan bir kısmı alkaliden geçer ve bu vana sayesinde istediğiniz gibi ayar yapabilirsiniz. 7.0 üzeri pH alkali su sayılır, 7.0 altı ise asidik sudur. 7.0 ise nötür pH'dır.

    • @KorkmazKn
      @KorkmazKn 11 месяцев назад

      @ teşekkür ederim hocam suyun ph en basit nasıl ölçebilirim

    •  11 месяцев назад

      @@KorkmazKn pH metre adında pH ölçerler satılıyor dijital kalem tipi, yaklaşık 100-200 tl arasında bunu alıp ölçüm yapabilirsiniz, ayrıca pH ölçer damlalarda mevcut bunu da tercih edebilirsiniz. en iyisi damladır. ph test sıvı kiti diye arama yaparsanız bulursunuz

    • @KorkmazKn
      @KorkmazKn 11 месяцев назад

      @ teşekkür ederim

  • @aliakinci9397
    @aliakinci9397 Год назад

    Sayın ARDUÇ, sudaki oksijen miktarını arttıran filtre hangisidir acaba?

    •  Год назад +1

      Öyle bir filtre yok hocam, H2O2 li su (oksijenli su) yapacaksanız Hidrojen peroksit ile karışım yaparak elde edebilirsiniz ve bu suyu içmek için kullanamazsınız, temizlik, dezenfektan olarak kullanabilirsiniz. Oksijenli su yapmak için %50 hidrojen peroksit sıvısı internette satılır. %3 luk oksijenli su dezenfektan olarak yapabilirsiniz, çamaşır suyu için ise %8 lik yapmanız gerekiyor. %3 lük oksijenli su için karışım şöyle olmalı 6 ml %50lik hidrojen peroksit ekliyoruz ve 93ml de saf su eklendiğinde %3lük oksijenli su elde etmiş olursunuz.

    • @aliakinci9397
      @aliakinci9397 Год назад

      @ Peki. Çok teşekkür ederim. Saygılar...