Uyku döngüsü nedir?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 сен 2024
  • Bu eğitimi almadan önce ben de uykuyu düz bir grafik olarak düşünüyordum. yani akşam uyuyoruz, sabah uyanıyoruz gibi algılıyordum. Ama öğrendim ki, uykunun inişli çıkışlı bir grafiği varmış. Yani hafif uyku, derin uyku ve sonra tekrar hafif uyku, tekrar derin uyku olarak devam eden bir döngü. Hafif uykudan derin uykuya kadar ki bölüme bir uyku döngüsü deniyor. Bunun kendi içinde de az hafif uyku, çok hafif uyku ve orta hafif uyku gibi bir grafiği var.
    Yetişkinlerde bir uyku döngüsü ortalama 60 dakika, bebeklerde ise 30 dakika ile 45 dakika arasında. Mesela bazı anneler, "Gündüz bebeğim 30 dakikadan fazla uyumuyor, tam 30. dakikada kurulmuş saat gibi uyanabiliyor." diyebiliyor. İşte bu bebekler büyük bir ihtimalle bir döngüden diğerine geçemeyen bebekler. Aslında destek vermemek gerekir. Destek vermemekten şunu kast ediyorum, o destek ihtiyacını ortadan kaldırmak gerekir. Çünkü, bebek eğer desteksiz bir şekilde kendi başına uyumayı biliyorsa bir uyku döngüsünden diğerine de çok rahat bir şekilde geçecektir.
    30 dakikadan, 40 dakikadan fazla uyumuyor, gece her saat başı uyanıyor dediğimiz bebekler uyanıp tekrar kendi başına uykuya dönebilecekler. Böylece bütün uyku problemleri çözülebilecek. İşin temelinde yine uyku eğitimi yatıyor. Uyku eğitiminin amacı bebeğin o destek ihtiyacını ortadan kaldırmak ve tek başına uyuma becerisini geliştirmek.
    Esra Şimşek
    Uyku Danışmanı @irlandalianne
    www.ailebebektv.com

Комментарии •