Google CEO’su nasıl başardı? Hindistanlı adamın ilginç hikayesi!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 окт 2024
  • Alphabet’in duyurulması herkes için büyük bir sürpriz oldu. Aslında bu girişim, uzun zamandır herkesin dilinde olan Google’ın bir “tekel” haline dönüştüğü şikayetlerinin de bir sonucuydu. Google tek başına hem internetteki en büyük arama kaynağı, hem reklam şirketi, hem internet servis sağlayıcı, hem drone üreticisi, hem işletim sistemi üreticisi, hem savaş robotları üreten bir savunma şirketi ve birçok farklı alanda değişik yatırımları olan dev bir holdinge dönüşmüştü.
    Google yöneticileri artık her bir işin farklı CEO’lar tarafından yönetilmesi gereken dev şirketlere dönüştüğünün farkında olarak çatı şirket olan Alphabet’i kurdular ve kendileri Alphabet’in yönetim kuruluna taşınırken Google’ı da, şirketin deneyimli mühendislerinden Sandar Pichai’ye teslim ettiler.
    Sundar Pichai aslında 11 yıldan fazla zamandır Google’da çalışıyordu ancak göz önüne çok çıkmıyordu. Çeşitli ürünler veya hizmetler hakkında basına verdiği küçük demeçlerin, birkaç küçük tanıtımın, Google I/O etkinliklerinde birkaç konuşması dışında onu medyada fazla gören olmadı.
    Hindistan’da doğan Pichai 1993 yılında yüksek lisans için ABD’ye taşınıyor ve sonrasında ABD’deki kariyeri başlıyor. 2004 yılında Google’a giren Sundar Pichai, bu tarihten sonra şirketin kaderini de değiştiriyor. Pichai, Google’ın Chrome tarayıcısının ardındaki beyin olduğu gibi tarayıcı için farklı uygulamalar geliştirilmesini sağlayarak Chrome’un popülerleşmesine de katkı sağlıyor. 2013 yılında Android’in başına geçen Pichai bu tarihten sonra Android’in de fitilini ateşliyor ve Android bugün bildiğimiz güçlü işletim sistemine dönüşüyor.
    Tüm bu başarıları bugün onu Google’ın CEO’luğuna kadar yükseltmiş durumda. Elbette Google bugün artık “eski” Google değil. Yani Google’ın CEO’sunun aynı zamanda internet servislerini yönetirken bir yandan da robot uçak üretimini takip etmesi, Android’in yeni sürümünün gelişimini gözetlemesi, Samsung ve diğer Android ortaklarına yeni Android sistemiyle telefonlar üretmeleri için teşvik vermesi, askeri robot teknolojileri için orduyla pazarlık yapması, evlerin sıcaklık ayarını yapan akıllı cihazların satış raporlarını okuması veya vejetaryen hamburger firması satın almak için kaç milyar dolarlık teklif yapması gerektiğini düşünerek uykusunun kaçması gerekmiyor, çünkü Google’ın eski yöneticileri tüm bu zor görevleri kendileriyle birlikte Alphabet yönetim kuruluna taşıdılar. Pichai’nin CEO olarak sorumluluğu sadece Google’ın internet hizmetlerinden oluşuyor.
    Peki yeni CEO; Google’ı eskisi kadar başarıyla yönetebilecek mi? Bir teknik adam olarak başarısı inkar edilemeyen Pichai’nin bir CEO olarak iş dünyasının çakallarına Google’ı yedirmeden şirketi daha yukarı taşıması mümkün olabilecek mi? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor ama elbette Google’ın eski yöneticileri koltuğu Pichai’ye bırakırken onu bu konuda da başarılı olacağına inanmışlar ki bugün Sundar Pichai Google’ın CEO koltuğunda oturuyor.
    Pichai’yi bekleyen zorluklar arasında ABD’de hızla yükselen “teknoloji şirketlerindeki ırkçılık” tartışmaları, yine teknoloji şirketlerinin çalışanları arasında huzursuzluk yaratan düşük maaşlı taşeron çalışanlar problemi, Avrupa Birliği’nin Google’ı Avrupa’dan atmak için azimli çalışmaları ve Rusya başkanı Putin’in Google’a karşı beslediği derin nefret gibi problemer yer alıyor. Bunun dışında Google’ın teknolojik olarak başarısını sürdüreceğine eminiz ama yukarıda saydığımız problemler çözülmek için teknik başarıdan çok kıvrak zekalı bir iş adamının politik manevralarına ihtiyaç duyuyor.
    Yeşil Robot'u sosyal medya hesaplarından takip edin.
    Twitter ►► bit.ly/36hiQeO
    Instagram ►►
    Facebook ►► bit.ly/3qWVMtX
    Discord ►► bit.ly/2NHoO2o

Комментарии • 16

  • @theanon
    @theanon 2 года назад +15

    Babasının TEK parasıyla yurt dışına gidip başarmak

  • @SatishKushwaha-tc2ji
    @SatishKushwaha-tc2ji 10 месяцев назад +2

    Ben hindistanlıyım. Hindistan'da hayat zordur ama çok çalışanlar zirveye ulaşır. Microsoft'un CEO'su, Adobe'nin CEO'su, IBM'in CEO'su ve çok daha fazlası Hintli Umarım Hindistan kişi başına düşen gelirde ilerleme kaydeder 😢❤❤❤❤❤

  • @inan.Benmiyim
    @inan.Benmiyim 2 года назад +3

    Abi Samsung Kurucunun Hikayesi Gelsin

  • @huseyinozen09
    @huseyinozen09 2 года назад +2

    Hakkı alkan hikayesini anlatın bence

  • @ekosan7819
    @ekosan7819 Год назад +2

    Çocuğun hindistan'dan Amerika'ya gidebilmesnin önünü açan neden, Stanford üniversitesinden yüksek lisans için kabul alması, babasının parası değil, bu gencin zekası ve eğitimdeki başarısı. Sonra babasının parası devreye giriyor.

  • @yusufsurucuoglu2740
    @yusufsurucuoglu2740 2 года назад +2

    Abi hepiniz harikasınız hepinizin çok büyük hayranıyım hiçbir videonuzu kaçırmıyorum �nşallah bu kanalda shift delete net gibi büyür

  • @motivationsende
    @motivationsende 2 года назад +2

    Elon Musk yapsana abi

  • @ogulcanaydn87
    @ogulcanaydn87 2 месяца назад +1

    Çok konuşmuşsun anlatımın çok karışık. Adam hakkında verdiğin bilgiler çok az ben araştırmadan da bu videoyu izlemeden de bunlar hakkında tahmin yürütebilirim. Napim babasını anasını ülkesini.

  • @ardarius
    @ardarius 2 года назад

    ABİ SON XİAOMİ GÜNCELLEMESİ İLE BENİM TELEFONDA Kİ GAME TURBO YOK OLDU BULAMIYORUM AÇAMIYORUM TELEFONDA GÖZÜKMÜYOR TELEFON XİAOMİ NOTE 10S E MAİL ATMADIM DA TELEFONA HİÇ

  • @motivationsende
    @motivationsende 2 года назад +2

    Elon Musk

  • @takva2
    @takva2 Год назад

    Vizyon.

  • @arzarozami6986
    @arzarozami6986 2 года назад +3

    İlk

  • @Mehmet_1037
    @Mehmet_1037 2 года назад +2

    Ilk