Atâția ani din viața mea am intrat în cimitirul.Bellu la mormintele bunicilor mei ,in trecere am admirat aceasta operă de artă ,dar nu am știut niciodată ce dramă cumpllta ascunde O postare de exceptie
Mă doare sufletul să aflu acum aceasta poveste de dragoste tristă b! Dar vă mulțumesc din suflet pentru ea, așa ne cunoaștem înaintașii și istoria. Mulțumiri pentru munca depusa.
"Poveste din Cartierul de Vest" a avut premiera în 1957. Cum a jucat Aristitza Aristida-Mavrogheni (rolul principal?) în 1921? Căutând printre distribuțiile de deschidere ale premierelor din 1920, 1921, 1922 de la Teatrul Empire (Eltinge) nu există nimeni care să semene pe departe cu numele (numele) Aristitza sau Aristida sau Mavrogheni. O căutare pe Google nu găsește nici Aristitza, nici Aristida Mavrogheni. O căutare pentru Andre Saulman vine cu o singură înregistrare la recensământul SUA a unui Andrew Saulman, născut în 1900 în Carolina de Nord - nu Paris! - și a murit în 1981 în NC - nu în 1921 sau 1922 la București. Nu există nicio înregistrare a unei familii Saulman în New York, NJ sau Connecticut. Nici bogat, nici sărac. Poveștile de dragoste tragice, care se termină cu moarte, sunt rare. Dar ca descendenții să repete povestea tragică de dragoste a părinților lor este ca și cum ai câștiga la loterie două săptămâni la rând cu aceleași numere.
Statuia funerara e din bronz si nu din marmura neagra, sculptorul e Raffaello Romanelli si nu Stork, iar drama este a familiei Poroineanu din Caracal, nu a Magurenilor sau altor fam celebre din Buc. Domnule Hodorogea, meritati un Oscar pentru fictiune 😆 🗽
Cinste tie, povestitorule! Subscribed. e atat de romanesc-burlesq. Ma duc la Bellu cand am timp sa aprind o lumanare la mormant, sa stau pe bancuta cu o bere si sa meditez la ura si impacare.... Frumoasa si captivanta poveste de dragoste, superba si elevata frazare, cu tot respectul cuvenit! Mai rar asa ceva in zilele noastre. Cu multa si adevarata stima domnule Cristian Alexandrescu!
Domnule Cristian Alexandrescu ,frumoasa poveste de dragoste,dar extraordinar de dureroasa .După părerea mea părinții copiilor trebuiau lăsați să fie împreună ,iar daca ei știau că părinții bunicii lasă trebuiau să fugă cit mai departe .De acolo au pornit toate nenorocirile,de la bunicii copiilor .Pt bunici au platit copii și copii lor cu toată nevinovăția dar cu lacrimi de moarte și cu moartea .Am auzit cînd stem eleva de neamul Sturzestilor ,dar nu de aceasta dureroasa poveste .Va mulțumim pt că ne ați spus și nouă de ea .Nu de geaba se spune ,,unde nu e dragoste nimic nu e .De acum o să fiu atenta la tot ce mai aud de la dv .Va mulțumesc ,și mă înclin cu mult respect in fata dv .Dumnezeu să va de-a sanatate
Interesanta povestea .Nu o stiam,cu atât mai mult semnificația monumentului de la Belu.O dramă care ne pune pe gânduri.Este actuala si azi.Sunt părinți care cu orice chip se împotrivesc voinței Lui D-zeu si fac rau copiilor si nepoților.Multumesc d-le Alexandrescu pt.acest documentar.Mi-a placut mult sa aflu aceste informații istorice.
Emotionanta poveste! Cei mai putin vinovati platesc tribut mandriei si urii... Un blestem intins pe mai multe generatii... Ce o face insa si mai captivanta, este calitatea vocii prezentatorului. Faptul ca prin prezentarea facuta, vorbitorul stabileste (ca mai intotdeauna) o legatura cu auditoriul sau prin modul discursului si empatia emanata de acesta. Acest dar sau talent de a prezenta informatiile nu-l are oricine, Astfel ca informatiile au un impact puternic asupra auditoriului. Felicitari ambilor, atat d-nului Hodorogea cat si d-nului Alexandrescu!
"Marca" George Hodorogea! Un material deosebit de interesant despre această poveste de dragoste pe care nu o cunoşteam. Un subiect pe care un scenarist de film nu l-ar putea ignora. Păcat că numai avem cinematografie, regizori, actori şi chiar spectatori. Internetul le-a ucis pe toate!
Superbă poveste de dragoste.... dacă românilor le-ar fi fost dat să aibă parte de astfel de personaje, .....acum am fi fost în altă parte.... vă mulțumesc..
Mulțumim pt că ne împărtășiți evenimente din istoria noastră despre care nu am învățat la școală, iar în ziua de azi nici măcar cât am învățat noi nu se mai învață.Foarte emoționant , tragică poveste de viață .
Frumoasa si tragică poveste, numai că ansamblul statuar din Cimitirul Bellu nu este din marmură, ci turnat în bronz și aparține familiei Poroineanu, despre care se vehiculează o poveste asemanatoare. Va spun cu certitudine acest lucru, pentrucă sunt deținătorul cărții de vizită a lui Constantin Poroineanu, mare latifundiar din Caracal, unde există un parc, ce-i poartă numele.
Dacă este așa ar trebui îndreptată eroarea și monumentul mortuar ar trebui sa beneficieze de o prezentare scurta care sa-l însoțească ....este o obligație a Ministerului Culturii ....este un monument de patrimoniu cultural. Dacă aveți dovezi in cele spuse ar fi bine sa incercati sa faceti demersuri la autoritățile in drept sa rezolve aceasta situație ....însă, povestea celor doua familii din nobilimea românească este deasemenea demna de a fi cunoscuta ...
@@Aster105 Din pacate ambele povești sunt ficțiuni. Poroineanu într-adevăr s-a sinucis, dar din cu totul alte motive. Sora lui, care este de fapt unul din personajele de pe monumentul funerar, a decedat înaintea lui, iar fiul său nici nu a existat.
@Paul Gheorghiu ficțiunile cu cât sunt mai frumoase cu atât sunt mai seducătoare; sursa de venit pentru multe canale pe RUclips ..apreciez intervenția d-voastră !
Argumentul ca Dumneavoastra sunteti in posesia cartii de vizita a lui Constatin Poroineanu, care a murit in 1908 nu este un argument, si nu demonstreaza absolut nimic, decat daca aveti peste 100 de ani. Ca sa nu mai zic ca munca celui care a postat povestea, o invalidati Dvs bazat pe faptul ca spuneti ca aveti cartea de vizita lui Constantin Poroineanu, care repet, a murit in 1908, ceea ce este atat de simplu si rapid comparat cu efortul de a edita acest video . Ca spuneti Dvs ca aveti o carte de vizita nu este o sursa istorica din fericire. Deasemenea, nici detinatorul actual nu justifica verosimilitatea argumentului Dvs pentru ca au trecut aproape 200 de ani de atunci. Aveti cumva niste argumente valide? In afara de ,, am cartea de vizita a lui Poroineanu, va spun eu ca nu e adeavarat,, Surse, ceva? Ca stim cu totii cat de usor e sa zici ca ceva e prost.
Nimeni nu este vinovat de dragostea interzisa decat noi,cei care ,cu toata silinta vrem sa ascundem unele pacate dar.....Dumnezeu ne pedepseste cumplit uneori.....pacat...ar trebui sa fim msi deschisi unii cu altii si oricat de crud ar fi adevarul trebuie spus....asa unii dintre noi nu ar mai suferii si nici nu s,ar mai ajunge sa se moara din iubire....multumim ptr toate documentarele si sa stiti ca va urmaresc ori de cate ori am prilejul....
Exista o vorba la romani care spune "Intaritai drace, ca si mie imi place". Este clar ca aceasta poveste trista a fost opera necuratului ca rezultat pentru anii de dusmanie dintre cele doua familii. Amindoi tinerii s-au sinucis; pacat de sufletele lor. Iartai Doamne si in mareata TA bunatate, poate te induri si le mai dai o sansa care sa ai salveze.
mulțumim domnule Cristian Alexandrescu pentru trista poveste a celor două familii,sper să ia fi găsit liniștea sufletească fiecare dintre ele,poate acum trăiesc în iubire și armonie undeva prin lume și împărtășesc adevarata iubire fără a avea nevoie de nume, reputație,avere etc
Mulțumim pt materialul senzațional. În acest cimitir sunt multe mormimte cu o *arhitectura*deosebita. Pot spune ca o plimbare prin cimitir este o placere și un omagiu adus celor ce se odihnesc acolo.
Il stiu din 1977 de cand m-am mutat in Bucuresti am locuit langa Cimitirul Bellu si imi placea sa vizitez sa vad multe istorii vechi ale acestor monumente !Mi-a explicat un preot care avusese o inmormantare acolo !
Foarte frumos, nu am știut istoria dar de fiecare data de câte ori am mers și merg în cimitirul bellu e singurul monument care ma atras și ma impacientat foarte mult
Istoria e trista. Data uitării. Prezentul nu s-e ocupa. "conducătorii" actuali lasă o tenta de paralelism cu viitorul. Cautam cu stoinicism sa rămânem în urma tuturor în multe activități de viata.
MULTUMIM D.L CRISTIAN, DAR POVESTEA, CE S.A SPUN M.A LASAT FARA GRAI "TRIST, FOARTE TRIST "OARE CARE DINTRE FAMILII A AVUT PACAT DE "PLATIT "CACI STIM BINE, PRIN COPII SE PLATESTE!multumim Inca o data.
Trista poveste , Eu am vazut monumentul, la Belu mai sunt si alte monumente funerare cu alte povesti de viata interesante. Va multumesc pentru comentariu Domnule Alexandrescu , va urmaresc toate comentariile de pe RUclips
Este absolut incredibil câtă energie au putut să consume acești doi ipochimeni pentru a bate câmpii 100% timp de 13 minute și 48 de secunde. Pe scurt: aproape toate faptele prezentate sunt false. Să numim câteva, selectiv: - Monumentul nu e pe aleea principală a cimitiului Bellu, ci în extremitatea sudică, aproape de parcela scriitorilor - Nu este de Carol Storck, ci de Raffaello Romanelli, din bronz, nu din marmură. - Este al familiei Poroineanu din Caracal - Toată povestea cu familiile Mavrogheni și Ghica este o fantezie - La Paris nu există o biserică ”Saint Maggiore”. Există la Roma o biserică, Santa Maria Maggiore, care înseamnă Sfânta Marie cea Mare, fiind una dintre bazilicile patriarhale ale Romei. - West Side Story a aut premiera în 1957, nu în 1921, când Leonard Bernstein avea... 3 ani! ...și multe altele, doar că m-am plictisit să mai scriu. În concluzie: domnii George Hodorogea și Cristian Alexandrescu mănâncă c... iuperci cu polonicul mare. Și tone de fraieri se uită în gura lor și le sorb poveștile pe nemestecate, fără o minimă verificare a faptelor. Singura parte adevărată e că soții erau frați fără să știe și s-au sinucis când au aflat. Atâta tot. Restul sunt minciuni sfruntate.
Asta înseamnă să faci VOIA celui rău..A invrajbit CELE 2 familii până când și au distrus și copii și nepoții și datorită acestei invrajbiri SUFLETE copiilor și ale nepoților au ajuns in iad .Subiect trist dar din păcate ADEVARAT. Asta este când nu se respecta VOIA LUI DUMNEZEU.
Păcat de băiat si de față, dacă cineva stătea de vorbă cu ei cu ajutorul domnului se putea face ceva.,deoarece nu avem dreptul să ne luăm viața.Iuda care s a spînzurat tot biblia ne spune din nou,că nu e o optiune pentru că făcînd așa suntem criminalii noștri .Vă doresc multă sănătate tuturor.
Deși am 63 de ani nu am auzit niciodată nimic despre această poveste atât de tristă. Aproape că nu-mi vine a crede, sunt uimită. O poveste aproape de necrezut. Cum Doamne sfinte poți alege între copii, unul să-l iei și pe celălalt nu. Măcar ceilalți să-l fi luat, și astfel se evita această nenorocire. Degeaba făceau donații (bătrâni familiei ) când ei și au lăsat un copil prin orfelinat. Incredibilă povestea.
Nici eu nu o stiam si am 65... Povestea m-a uluit intr-atat incat am inceput sa caut pe google sa vad daca exista si alte relatari. Nimic! Atunci mi-am amintit de celebra melodie Zaraza si tragica ei poveste spusa cu mult talent de Mircea Cartarescu. Dupa un timp am aflat ca nu era nimic adevarat iar Zaraza, la origine, nu era un nume de femeie ci denumirea unui "tip de imprimeu originar din India". Asadar, ce fel de poveste este aceasta? 😳
@@marilenatache959 s-ar putea să fie foarte vechi aceste poveşti, și poate că nu au fost mult mediatizate, și de aceea nu se prea știe despre ele. Zaraza se zice că ar fi fost o țigăncuşă foarte frumoasă. Cred că la televizor am văzut o povestioară despre ea.
Pentru Cristian Alexandrescu : nu gasesc un cuvant care sa descrie bucuria pe care o am de fiecare data cand vad cate un documentar comentat de dvs.MULTUMESC
Pedeapsa lui Dumnezeu loveste oamenii RAI. Eu Am gindit mereu cite investe Au intimplat in lume din CAUZA infidelitatii tradarii carnale Ale persoanelor. Parinti , bunici , unchi , matusi , veri , frati , autori si nasi , fini. Aceste familii care Au luat fata sa o creasca si fratiorul Au parasit in orfelinat , gindind ca nu se vor intilni niciodata. Dar pedeapsa divina pentru ura si studia lor a lovit cumplit.
Pe langa faptul ca nu e istorie...e si o minciuna. Monumentul apartine familiei Poroineanu din Caracal si singurul adevar e ca e la Bellu. In rest? Minciuni.
Bine, bine, dar toată lumea ştie că familiile Ghica-Sturdzescu şi Mavrogheni-Măgureanu nu există. Există familiile Ghika, Sturdza, Mavrogheni, iar Măgurenii sunt doar o ramură a Cantacuzinilor. Toată lumea cunoaşte aceste lucruri, atunci de ce insultaţi inteligenţa oamenilor cu astfel de poveşti, când era mult mai simplu şi mai cinstit să spuneţi că este povestea copiilor moşierului Constantin Poroineanu din Caracal ?
Asadar, rautatea ( in acest caz lupta nebuneasca dintre cele doua familii arogante) a dus la acest final nefericit ! Au platit scump cei doi, care erau nevinovati !!! E trista povestea ...
What a beautiful voice ..Romanian language is so beautiful. Sending Love from Georgia. Tbilisi .
🌸💖🍀
❤💞 💞
did you understand something from this tragic love-story? it's a story of hate and love between 2 great rich romanian families with a tragic end
@@julianclittmann I speak basic Romanian but the sound was so attractive I could not stop listening. 💙
My best wishes!
Ești minunat.Iti mulțumesc pentru toate lecturile care ni le transmiți din orice domeniu,cu intonație și un talent remarcabil.Multumesc stimate domn.
Atâția ani din viața mea am intrat în cimitirul.Bellu la mormintele bunicilor mei ,in trecere am admirat aceasta operă de artă ,dar nu am știut niciodată ce dramă cumpllta ascunde O postare de exceptie
Mă doare sufletul să aflu acum aceasta poveste de dragoste tristă b! Dar vă mulțumesc din suflet pentru ea, așa ne cunoaștem înaintașii și istoria. Mulțumiri pentru munca depusa.
"Poveste din Cartierul de Vest" a avut premiera în 1957. Cum a jucat Aristitza Aristida-Mavrogheni (rolul principal?) în 1921?
Căutând printre distribuțiile de deschidere ale premierelor din 1920, 1921, 1922 de la Teatrul Empire (Eltinge) nu există nimeni care să semene pe departe cu numele (numele) Aristitza sau Aristida sau Mavrogheni.
O căutare pe Google nu găsește nici Aristitza, nici Aristida Mavrogheni.
O căutare pentru Andre Saulman vine cu o singură înregistrare la recensământul SUA a unui Andrew Saulman, născut în 1900 în Carolina de Nord - nu Paris! - și a murit în 1981 în NC - nu în 1921 sau 1922 la București.
Nu există nicio înregistrare a unei familii Saulman în New York, NJ sau Connecticut. Nici bogat, nici sărac.
Poveștile de dragoste tragice, care se termină cu moarte, sunt rare. Dar ca descendenții să repete povestea tragică de dragoste a părinților lor este ca și cum ai câștiga la loterie două săptămâni la rând cu aceleași numere.
Statuia funerara e din bronz si nu din marmura neagra, sculptorul e Raffaello Romanelli si nu Stork, iar drama este a familiei Poroineanu din Caracal, nu a Magurenilor sau altor fam celebre din Buc. Domnule Hodorogea, meritati un Oscar pentru fictiune 😆 🗽
O poveste tristă de viață!!! Uneori viața, bate filmul!!! Mulțumiri, domnule Cristian Alexandrescu!!!
Filmele sunt facute dupa povesti de viata...
Cinste tie, povestitorule! Subscribed. e atat de romanesc-burlesq. Ma duc la Bellu cand am timp sa aprind o lumanare la mormant, sa stau pe bancuta cu o bere si sa meditez la ura si impacare.... Frumoasa si captivanta poveste de dragoste, superba si elevata frazare, cu tot respectul cuvenit! Mai rar asa ceva in zilele noastre. Cu multa si adevarata stima domnule Cristian Alexandrescu!
Mulțumesc mult domnule, Cristian și echipei dvs.
Și mai ales domnului regizor hodorogea. Bun material NO COMMENT!!!!
Domnule Cristian Alexandrescu ,frumoasa poveste de dragoste,dar extraordinar de dureroasa .După părerea mea părinții copiilor trebuiau lăsați să fie împreună ,iar daca ei știau că părinții bunicii lasă trebuiau să fugă cit mai departe .De acolo au pornit toate nenorocirile,de la bunicii copiilor .Pt bunici au platit copii și copii lor cu toată nevinovăția dar cu lacrimi de moarte și cu moartea .Am auzit cînd stem eleva de neamul Sturzestilor ,dar nu de aceasta dureroasa poveste .Va mulțumim pt că ne ați spus și nouă de ea .Nu de geaba se spune ,,unde nu e dragoste nimic nu e .De acum o să fiu atenta la tot ce mai aud de la dv .Va mulțumesc ,și mă înclin cu mult respect in fata dv .Dumnezeu să va de-a sanatate
Interesanta povestea .Nu o stiam,cu atât mai mult semnificația monumentului de la Belu.O dramă care ne pune pe gânduri.Este actuala si azi.Sunt părinți care cu orice chip se împotrivesc voinței Lui D-zeu si fac rau copiilor si nepoților.Multumesc d-le Alexandrescu pt.acest documentar.Mi-a placut mult sa aflu aceste informații istorice.
Emotionanta poveste! Cei mai putin vinovati platesc tribut mandriei si urii... Un blestem intins pe mai multe generatii...
Ce o face insa si mai captivanta, este calitatea vocii prezentatorului. Faptul ca prin prezentarea facuta, vorbitorul stabileste (ca mai intotdeauna) o legatura cu auditoriul sau prin modul discursului si empatia emanata de acesta.
Acest dar sau talent de a prezenta informatiile nu-l are oricine, Astfel ca informatiile au un impact puternic asupra auditoriului. Felicitari ambilor, atat d-nului Hodorogea cat si d-nului Alexandrescu!
"Marca" George Hodorogea! Un material deosebit de interesant despre această poveste de dragoste pe care nu o cunoşteam. Un subiect pe care un scenarist de film nu l-ar putea ignora. Păcat că numai avem cinematografie, regizori, actori şi chiar spectatori. Internetul le-a ucis pe toate!
Corect!
Doamnă, scuzați-mă, dar cum a distrus internetul industria se film românească?
Superbă poveste de dragoste.... dacă românilor le-ar fi fost dat să aibă parte de astfel de personaje, .....acum am fi fost în altă parte.... vă mulțumesc..
GREȘELILE PĂRINȚILOR...,, PLATITE" CU VIATA COPIILOR...
REGRETE TARZII ȘI INUTILE.
🍂🥀❣️
Mulțumim pt că ne împărtășiți evenimente din istoria noastră despre care nu am învățat la școală, iar în ziua de azi nici măcar cât am învățat noi nu se mai învață.Foarte emoționant , tragică poveste de viață .
Frumoasa si tragică poveste, numai că ansamblul statuar din Cimitirul Bellu nu este din marmură, ci turnat în bronz și aparține familiei Poroineanu, despre care se vehiculează o poveste asemanatoare. Va spun cu certitudine acest lucru, pentrucă sunt deținătorul cărții de vizită a lui Constantin Poroineanu, mare latifundiar din Caracal, unde există un parc, ce-i poartă numele.
Dacă este așa ar trebui îndreptată eroarea și monumentul mortuar ar trebui sa beneficieze de o prezentare scurta care sa-l însoțească ....este o obligație a Ministerului Culturii ....este un monument de patrimoniu cultural.
Dacă aveți dovezi in cele spuse ar fi bine sa incercati sa faceti demersuri la autoritățile in drept sa rezolve aceasta situație ....însă, povestea celor doua familii din nobilimea românească este deasemenea demna de a fi cunoscuta ...
@@Aster105 Din pacate ambele povești sunt ficțiuni. Poroineanu într-adevăr s-a sinucis, dar din cu totul alte motive. Sora lui, care este de fapt unul din personajele de pe monumentul funerar, a decedat înaintea lui, iar fiul său nici nu a existat.
@Paul Gheorghiu ficțiunile cu cât sunt mai frumoase cu atât sunt mai seducătoare; sursa de venit pentru multe canale pe RUclips ..apreciez intervenția d-voastră !
sper sa nu fie adevarat ce spuneti. Atunci de unde povestea? Chiar doar pt youtube? Nu pot sa cred...
Argumentul ca Dumneavoastra sunteti in posesia cartii de vizita a lui Constatin Poroineanu, care a murit in 1908 nu este un argument, si nu demonstreaza absolut nimic, decat daca aveti peste 100 de ani. Ca sa nu mai zic ca munca celui care a postat povestea, o invalidati Dvs bazat pe faptul ca spuneti ca aveti cartea de vizita lui Constantin Poroineanu, care repet, a murit in 1908, ceea ce este atat de simplu si rapid comparat cu efortul de a edita acest video . Ca spuneti Dvs ca aveti o carte de vizita nu este o sursa istorica din fericire. Deasemenea, nici detinatorul actual nu justifica verosimilitatea argumentului Dvs pentru ca au trecut aproape 200 de ani de atunci. Aveti cumva niste argumente valide? In afara de ,, am cartea de vizita a lui Poroineanu, va spun eu ca nu e adeavarat,, Surse, ceva? Ca stim cu totii cat de usor e sa zici ca ceva e prost.
Multumim mult pentru povestea aceasta...trista dar adevarata.Emotie, lacrimi,ajuta la trezirea constiintei!!!Multumim pentru deosebita prezentare!
Nimeni nu este vinovat de dragostea interzisa decat noi,cei care ,cu toata silinta vrem sa ascundem unele pacate dar.....Dumnezeu ne pedepseste cumplit uneori.....pacat...ar trebui sa fim msi deschisi unii cu altii si oricat de crud ar fi adevarul trebuie spus....asa unii dintre noi nu ar mai suferii si nici nu s,ar mai ajunge sa se moara din iubire....multumim ptr toate documentarele si sa stiti ca va urmaresc ori de cate ori am prilejul....
Exista o vorba la romani care spune "Intaritai drace, ca si mie imi place". Este clar ca aceasta poveste trista a fost opera necuratului ca rezultat pentru anii de dusmanie dintre cele doua familii. Amindoi tinerii s-au sinucis; pacat de sufletele lor.
Iartai Doamne si in mareata TA bunatate, poate te induri si le mai dai o sansa care sa ai salveze.
Ceea ce desparte omul, soarta uneste. Dumnezeu sa-i ierte !
..🌟," Va multumesc ,frumos material DOMNULE CRISTIAN ",!🌟.multa sanatate. 🌟
Realitatea bate filmul,trista poveste.Multumim pentru ea 🎩🤝
14vqM
L tase8l
Exact!
mulțumim domnule Cristian Alexandrescu pentru trista poveste a celor două familii,sper să ia fi găsit liniștea sufletească fiecare dintre ele,poate acum trăiesc în iubire și armonie undeva prin lume și împărtășesc adevarata iubire fără a avea nevoie de nume, reputație,avere etc
Foarte frumos povestit şi interesant !!
Multumesc ,felicitări dvs.si echipei! Trist,foarte tris ce s-a intamplat cu cei doi.
Ce poveste incredibila! Si ce imposibil de mici sunt sansele sa se chiar regaseasca 🤯
Multumesc pentru aceasta trista poteste, chiar nu aveam cum s o aflu, multumesc pentru toate informatiile furnizate cu profesionslism si munca asidua
E o minciuna. Monumentul e al familiei Poroineanu din Caracal. Puteti verifica
Mulțumesc mult pentru postare o minunata poveste de dragoste s a
Mulțumim pt materialul senzațional. În acest cimitir sunt multe mormimte cu o *arhitectura*deosebita. Pot spune ca o plimbare prin cimitir este o placere și un omagiu adus celor ce se odihnesc acolo.
Am rămas fără cuvinte greu de spus,mi-a străpuns sufletul de durerea lor. Trist.
This story is 100% fiction.
Mii de mulțumiri pentru materialele interesante pe care ni le prezentați și nouă, eu personal vă urmăresc mereu cu mult drag!
Il stiu din 1977 de cand m-am mutat in Bucuresti am locuit langa Cimitirul Bellu si imi placea sa vizitez sa vad multe istorii vechi ale acestor monumente !Mi-a explicat un preot care avusese o inmormantare acolo !
Povestea asta e o minciuna. Monumentul este al altei familii
Foarte frumos, nu am știut istoria dar de fiecare data de câte ori am mers și merg în cimitirul bellu e singurul monument care ma atras și ma impacientat foarte mult
Istoria e trista. Data uitării. Prezentul nu s-e ocupa. "conducătorii" actuali lasă o tenta de paralelism cu viitorul. Cautam cu stoinicism sa rămânem în urma tuturor în multe activități de viata.
Un subiect zguduitor,plin de istorie,trebuie redat pentru a l pune pe o pelicula.FELICITARI,PENTRU DOCUMENTAR.
MULTUMIM D.L CRISTIAN, DAR POVESTEA, CE S.A SPUN M.A LASAT FARA GRAI "TRIST, FOARTE TRIST "OARE CARE DINTRE FAMILII A AVUT PACAT DE "PLATIT "CACI STIM BINE, PRIN COPII SE PLATESTE!multumim Inca o data.
Fantastic ! Ce destin tragic datorat orgoliilor si nesimtirii . O poveste demna de o capo'd'opera nemuritoare .
Multumim ptr poveste !
Foarte frumos dar și foarte trista!
Mulțumesc..!
Mulțumim ce frumos ați povestit da cred că sunt foarte multe care noi nu le conoaştem..aşteptăm cu drag un alt episod dela dv 🤗😊
Monumentul il stiu, pe scurt stiam si povestea. Acum am aflat si amănunte. Multumesc.
Trist ! Mulțumesc pentru poveste !
Felicitari salutam profesionalismul comentariului.
Ce trista poveste. Ce face puterea cu sufletele oamenilor.
Interesant si frumos... un roman demn de marile ecrane!
Felicitari pentru povestea trista și reala și pentru dicția perfecta
o poveste frumoasa, felicitari!
Interesantă povestea dar tristă...Și căte povești triste n-or mai fi prin cimitir dar după asta trebuia făcut un film. Mulțumesc.
Vã multumesc pentru frumoasa dar trista ,istorie de dragoste.
Doamne mi sa zbarlit pielea pe mine....ar putea face un film dupa povestea asta !! Mi a placut !
Ce trist, adevar, din toate timpurile au fost cazuri drastice, din iubire ,se mai antampla si azi 😢
Impresionant ce romani frumosi copii astia gemeni.
Cunosc monumentul, și povestea.... Dar va mulțumim....
Multumim ❤️
Povestea ar fi un film fantastic!
Minunat și plăcut povestit! O poveste tristă și adevarata!
cele mai gogonate minciuni, cum puteti sa credeti o asemenea insiruire de basmeli??
Interesant si foarte trist.Domnule Alexandrescu,va urmăresc cu mare interes.Felicitari!
Trist... Foarte trist!!! Greu blestem!!! Mai greu... nici nu se putea!!!
Nu-i blestem . Atunci nu erau metode și produse anticoncepționale ? ! S-ar putea ca mama fetei să fi vrut să rămînă însărcinată !
Câtă durere? Ce dramă? Pornită din ura și dușmănie! Doamne, doamne cât ești de bun!
Ce mai poveste.. viata bate filmul
❤️❤️🕊️🙏🌈☀️💕🌺🌺🌺🌿👏 Dumnezeu este Viața....Calea și Adevărul..🙏🙏🙏🕊️
Mulțumim ❤
Trista poveste , Eu am vazut monumentul, la Belu mai sunt si alte monumente funerare cu alte povesti de viata interesante. Va multumesc pentru comentariu Domnule Alexandrescu , va urmaresc toate comentariile de pe RUclips
emotionant...dar studiati si povestea .boierului Poroineanu din Caracal, ve-ti ramane surprinsi... o seara buna.
ne minte?
Degeaba pacea daca sufletele dragi nu mai erau....😢😢
Incâlcită mai este viața și soarta unora! O cruce mai mare ca alta!
Se merita un film, tragic dar frumos.
Foarte frumos
Va multumim!
Este absolut incredibil câtă energie au putut să consume acești doi ipochimeni pentru a bate câmpii 100% timp de 13 minute și 48 de secunde. Pe scurt: aproape toate faptele prezentate sunt false. Să numim câteva, selectiv:
- Monumentul nu e pe aleea principală a cimitiului Bellu, ci în extremitatea sudică, aproape de parcela scriitorilor
- Nu este de Carol Storck, ci de Raffaello Romanelli, din bronz, nu din marmură.
- Este al familiei Poroineanu din Caracal
- Toată povestea cu familiile Mavrogheni și Ghica este o fantezie
- La Paris nu există o biserică ”Saint Maggiore”. Există la Roma o biserică, Santa Maria Maggiore, care înseamnă Sfânta Marie cea Mare, fiind una dintre bazilicile patriarhale ale Romei.
- West Side Story a aut premiera în 1957, nu în 1921, când Leonard Bernstein avea... 3 ani!
...și multe altele, doar că m-am plictisit să mai scriu.
În concluzie: domnii George Hodorogea și Cristian Alexandrescu mănâncă c... iuperci cu polonicul mare. Și tone de fraieri se uită în gura lor și le sorb poveștile pe nemestecate, fără o minimă verificare a faptelor. Singura parte adevărată e că soții erau frați fără să știe și s-au sinucis când au aflat. Atâta tot. Restul sunt minciuni sfruntate.
La cei bună răutatea, vrajba, ura, și avuția?
Ce-i de om!?............
Cred ca ar fi un film care ar cîștiga Oscar, dacă această poveste ar fi pus pe ,peliculă
Da dar ar trebui sa aibă un final fericit, ca numai pe netflix aproape toate filmele au un final trist 🤔😐
Niciodata un film nu ia Oscar pentru subiect, ci pentru f e l u l in care este spusa povestea.
MULȚUMESC !
Asta înseamnă să faci VOIA celui rău..A invrajbit CELE 2 familii până când și au distrus și copii și nepoții și datorită acestei invrajbiri SUFLETE copiilor și ale nepoților au ajuns in iad .Subiect trist dar din păcate ADEVARAT. Asta este când nu se respecta VOIA LUI DUMNEZEU.
Cine sunteti dvs.sa-i trimiteti in iad???!
Cum stim noi, că cineva e în iad sau în rai? Nu e mai bine să ne rugăm pentru adormiți să fie toți iertați de păcate?
Păcat de băiat si de față, dacă cineva stătea de vorbă cu ei cu ajutorul domnului se putea face ceva.,deoarece nu avem dreptul să ne luăm viața.Iuda care s a spînzurat tot biblia ne spune din nou,că nu e o optiune pentru că făcînd așa suntem criminalii noștri .Vă doresc multă sănătate tuturor.
*Extraordinar ! Subtitluri in Limba Englezá ar fi excelent !!!*
E adevărat? Oricum, frumos povestit de dl. Alexandrescu!
Of,dureros mă năpădesc lacrimile💔🙄
Foarte frumos povestit
Deși am 63 de ani nu am auzit niciodată nimic despre această poveste atât de tristă. Aproape că nu-mi vine a crede, sunt uimită. O poveste aproape de necrezut. Cum Doamne sfinte poți alege între copii, unul să-l iei și pe celălalt nu. Măcar ceilalți să-l fi luat, și astfel se evita această nenorocire. Degeaba făceau donații (bătrâni familiei ) când ei și au lăsat un copil prin orfelinat.
Incredibilă povestea.
Nici eu nu o stiam si am 65...
Povestea m-a uluit intr-atat incat am inceput sa caut pe google sa vad daca exista si alte relatari. Nimic!
Atunci mi-am amintit de celebra melodie Zaraza si tragica ei poveste spusa cu mult talent de Mircea Cartarescu. Dupa un timp am aflat ca nu era nimic adevarat iar Zaraza, la origine, nu era un nume de femeie ci denumirea unui "tip de imprimeu originar din India".
Asadar, ce fel de poveste este aceasta? 😳
@@marilenatache959 s-ar putea să fie foarte vechi aceste poveşti, și poate că nu au fost mult mediatizate, și de aceea nu se prea știe despre ele. Zaraza se zice că ar fi fost o țigăncuşă foarte frumoasă. Cred că la televizor am văzut o povestioară despre ea.
Tot asa intrebare imi pun si eu...
O fi adevarata povestea?????
Multumim 🌹🌹🌹🌹
13:20 se poticneste vocea lui Cristian, cred i s au umezit ochii,(l a fel si mie).Multumim 👍👋
Mulțumesc domnule Cristian Alexandrescu! Foarte trist ce ne-ați relatat.
Frumoasă poveste de dragoste.
Am crezut că asemenea povesti sunt doar in filme.
Am lăcrimat instantaneu.
Povestea e o aiureala. Monumentul exista, e din bronz si apartine familiei Poroineanu.
@@mihaelatanase7200 wow,deci e o minciuna totul,mult mai bine
Si eu
@@mihaelatanase7200 ai dreptate, versiunea adevarata e pe RUclips și se numește: IUBIRE, BLESTEM Și MOARTE. BOGĂTAȘUL SINUCIGAȘ CU O VIAȚA DE ROMÂN
De telenovelă! Impresionat!
Atît de bogați si totuși atit de răi! !!Blestemul a căzut pe două generații pentru că părinții se dusmaneau.Mai bine sărac si cu frică de DUMNEZEU! !!
Extraordinary!!
Foarte trist pt ambele familii 😢
Pentru Cristian Alexandrescu : nu gasesc un cuvant care sa descrie bucuria pe care o am de fiecare data cand vad cate un documentar comentat de dvs.MULTUMESC
Acest documentar este o minciuna. Puteri cauta Poroineanu pe google si vedeti ca ce ati auzit este o inventie de prost gust
O poveste foarte frumoasa Mulțumim pentru reportajele frumoase pe care le faceți!!!
Pedeapsa lui Dumnezeu loveste oamenii RAI. Eu Am gindit mereu cite investe Au intimplat in lume din CAUZA infidelitatii tradarii carnale Ale persoanelor. Parinti , bunici , unchi , matusi , veri , frati , autori si nasi , fini. Aceste familii care Au luat fata sa o creasca si fratiorul Au parasit in orfelinat , gindind ca nu se vor intilni niciodata. Dar pedeapsa divina pentru ura si studia lor a lovit cumplit.
Multumim pentru lectia de istorie trista
Pe langa faptul ca nu e istorie...e si o minciuna. Monumentul apartine familiei Poroineanu din Caracal si singurul adevar e ca e la Bellu. In rest? Minciuni.
@@mihaelatanase7200 o fi poveste cu minciuni dar eu am mai auzit-o in tinerete hé hé
Felicitări!
Doar o poveste!
Doamne, ce poveste trista!
Forte interesant doamne
Ce trist, ce durere...incredibil ! 😢
Bine, bine, dar toată lumea ştie că familiile Ghica-Sturdzescu şi Mavrogheni-Măgureanu nu există. Există familiile Ghika, Sturdza, Mavrogheni, iar Măgurenii sunt doar o ramură a Cantacuzinilor.
Toată lumea cunoaşte aceste lucruri, atunci de ce insultaţi inteligenţa oamenilor cu astfel de poveşti, când era mult mai simplu şi mai cinstit să spuneţi că este povestea copiilor moşierului Constantin Poroineanu din Caracal ?
EU AM VAZUT UN FILM CU ACCESI TEMA PE CAND AVEAM 18-20 ANI...
MULTUMESC ....SUFLET DIVIN ,IUBIRE INFINITA...
Sunt înmarmurit mi au dat lacrimele😔😔😔
Trist , dar adevarat...
Asadar, rautatea ( in acest caz lupta nebuneasca dintre cele doua familii arogante) a dus la acest final nefericit ! Au platit scump cei doi, care erau nevinovati !!! E trista povestea ...