Это видео недоступно.
Сожалеем об этом.

Het ‘knuffelhormoon’ oxytocine als een nieuwe behandeling?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 20 ноя 2020
  • Het zogenaamde ‘knuffelhormoon’ oxytocine wordt steeds meer naar voor geschoven als een mogelijke nieuwe behandeling voor het behandelen van de sociale problemen die ervaren worden door mensen met een diagnose voor autisme.
    In dit webinar geeft Prof. Kaat Alaerts een overzicht van wat de wetenschap reeds te weten is gekomen over dit intrigerende ‘love’ hormoon; hoe het werkt ter hoogte van de hersenen en in het lichaam, en hoever we staan in het onderzoek naar het gebruik van oxytocine neussprays als nieuwe behandeling voor het behandelen van symptomen van autisme. We stellen eveneens de vraag ‘Moet er dan werkelijk een ‘geneesmiddel’ voor autisme gevonden worden?’; ‘Moet autisme ‘genezen’ kunnen worden?’. Deze vragen worden - in de context van oxytocine behandeling - belicht vanuit een neurodiversiteitsperspectief.
    Prof. Kaat Alaerts is werkzaam aan de KU Leuven, binnen de onderzoeksgroep Neurorevalidatie, waar zij het Neuromodulatie labo leidt. Haar onderzoek is gericht op het identificeren van de onderliggende neurale en neurofysiologische mechanismen van neuromodulatie therapieën zoals oxytocine, non-invasieve hersenstimulatie en neuro- en bio-feedback. Zij heeft haar doctoraat behaald aan de KU Leuven en werkte als post-doctoraal onderzoeker aan New York University. gbiomed.kuleuven.be/
    IBrain 2020 Breinwijzer Dag van de Wetenschap 22/11/2020 www.breinwijzer.be

Комментарии • 1

  • @mysticcity312
    @mysticcity312 2 года назад

    Dank voor uw heldere uitleg en presentatie