Auzite la TV - Amnistie, gratiere si coruptie

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 окт 2024
  • Azi incercam din nou sa explicam cuvinte care ne sacaie pe la televizor si de data asta cu un scop nobil: sa putem explica si prima intrebare de la referendumul de pe 26 mai
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Informatii utile:
    Constitutia Romaniei:
    www.constituti...
    Noul Cod Penal:
    legestart.ro/c...
    Mai multe despre amnistie si gratiere:
    www.ziaruldevr...
    Mai multe despre coruptie:
    www.pna.ro/fapt...
    Mai multe despre ce e un referendum:
    • Auzite la TV - Ce e u...
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Facebook: / cummergetara

Комментарии • 10

  • @cristinaistrate7636
    @cristinaistrate7636 5 лет назад +2

    Chiar te rog sa faci și clipul cu cealaltă întrebare!

    • @Cummergetara
      @Cummergetara  5 лет назад

      Este in lucru! Sper sa fie gata la timp!

    • @Cummergetara
      @Cummergetara  5 лет назад

      Este gata si încărcat! Sper să fie de ajutor!😊

  • @simimy97
    @simimy97 5 лет назад +1

    Din ce stiu eu, coruptia nu se limiteaza in a ingloba doar anumite nelegiuiri comise de functionari publici, fenomenul asta reprezentand doar coruptia birocratica. Mai sunt o gramada de alte tipuri de coruptie, ca cea politica, corporativa, judiciara, etc. Btw, stii cumva daca presedintele republicii mai intra in categoria functionarilor publici? Eu stiam ca parlamentarii, ministrii si presedintele n-ar mai fi incadrati ca (inalti) functionari publici. Continua ce faci, e o treaba buna!

    • @Cummergetara
      @Cummergetara  5 лет назад

      Atât notiunea de corupție cat si notiunea de funcționar public sunt analizate in clip în sensul legii penale (dat fiind faptul că la asta se refera si intrebarea de la referendum). Astfel, conform art. 175 din Noul Cod Penal, (1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:
      a) exercită atribuţii şi responsabilităţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătoreşti;
      b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;
      c) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.
      (2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.
      Intr-adevar, conform Statutului Funcționarilor Publici regulile stau altfel, dar cum spuneam, pentru clip ne interesa strict legea penala

  • @catalinlodroman2187
    @catalinlodroman2187 5 лет назад +1

    Ai videoclipuri interesate .

  • @joedoe9895
    @joedoe9895 3 года назад

    POTI SA-MI SPUI TE ROG CE INSEAMNA CAND UN DOSAR ESTE CLASAT ?????( IN SPETA CAZUL 10 AUGUST ) .ITI MULTUMESC ANTICIPAT !.

    • @Cummergetara
      @Cummergetara  3 года назад +1

      Clasarea este o soluție data de procuror care determina neinceperea sau stingerea urmăririi penale (adica persoanele și faptele nu mai sunt cercetate, se termina orice investigații). Împotriva acestei soluții se poate face plângere (nu o sa întru în detalii de procedură penală dar, pe scurt, după un anume parcurs, plângerea aceasta poate ajunge pe masa unui judecător). În Dosarul 10 august s-a respins recent, definitiv, de către Tribunalul București, plângerea împotriva ordonanței de clasare.

    • @joedoe9895
      @joedoe9895 3 года назад +2

      @@Cummergetara iti multumesc foarte mult