Kamp Keyfiyle Somon Avı, Türkiye'de Balıkçılığın En İyi Yolu

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 окт 2024
  • ALABALIK TAKIM BİLGİSİ
    Alabalık avında genel olarak lrf takımı ile at çek yöntemi ile av yaparım. Ancak son zamanlarda yemli takım ile av yaptım. Yemli takım sert spin kamışını yemli takımda kullanmaya başladım.
    Kamış :shakespeare ugly stik, 3.05 mt. 30 -60 gr atarlı kamış
    Makine :Remixon popular 5000 lik makine
    Ana beden Misina :0.16 mm 8x örgü misina
    Shock Leader Misina :0.30 mm FluoroCarbon misina
    Kurşun :Yemli takımda genel olarak 40 - 55 gr arası kurşunlar kullanırım.
    ALABALIK AVI
    Hedef alabalığımız Fırat nehri ve Keban barajında istilacı bir tür olan gökkuşağı alabalığıdır. Doğru ekipman ile Fırat nehrinde veya Keban barajında çiftliklerin yakınında gökkuşağı alabalığı avlayabilirsiniz. Sahte balık olarak 10 - 15 gr arası zebra glow jigler ve vibrasyonlar ile güzel alabalıklar yakaladım. Bu videodaki avımızda sahte kurtçuk, hamur ve somon yumurta ile av yaptım. Keban barajında yemli takım ile av yapmak daha çok avantaj sağlamaktadır. Yem olarak suda batmayan, hamur, sahte kurtçuk veya sahte somon yumurtası ile av yapabilirsiniz, tabi yemlerin kokulu olması gerekir. Bizim genel olarak kullandıklarımız peynir ve hayvansal kokuludur.
    GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI(Oncorhynchus mykiss)
    Gökkuşağı alabalığı veya Çelikbaş 1882 yılında Kuzey Amerika'dan Avrupa'ya getirilmiş olan bir alabalık türüdür. Balık üretimi için Avrupalı alabalık türlerinden çok daha uygundur (25 derece su sıcaklığı bile sorunu olmaz) ve lezzetli etinden dolayı tercih edilen bir balık türüdür.
    Gökkuşağı alabalığı 80 cm uzunluğa ve 10 kilo ağırlığa varabilir. Dere alabalığına kısmen benzerlik gösterse de kızıl noktaları onunkinden daha belirgindir, kafası daha kısadır ve çenesinin alt kısmı daha öne çıkıktır.
    Yavruyken sürü olarak gezerler. Ancak 3 kilo ağırlığa vardıklarından sonra tek başlarına, kendilerine ait olarak benimsedikleri bir alan içerisinde avlanmaya başlarlar. Yaşadıkları su kaliteli ve temiz olursa ömürleri ona göre uzun olur. Gökkuşağı alabalığın ortalama yaş ömrü 7 yıldır. Ancak 7 yıl üzeri yaşlara çıktığı da bilinmektedir.
    Gökkuşağı alabalığı 2 yaşından itibaren çiftleşebilir. Üreme zamanları suyun sıcaklığına göre bölgelere göre değişkenlik gösterebilir. Yumurtalarını taşlık alanlara bırakırlar. Yumurtaların çıkma süresi suyun sıcaklığına göre 32 ile 64 gün arasında değişkenlik gösterebilir. Yavruların azınlığı hayatta kalmayı başarır.
    Gökkuşağı alabalığı olduğu meralarda diğer balıkların yumurtalarını ve yavruları ile yoğun olarak beslenmektedir. Doğal ortamlarında böceklerden, küçük balıklardan, kurbağalardan, solucanlardan, kurbağa yavrularından ve hatta kendi türünün yavrularından beslenir.
    Gökkuşağı alabalığın gerçek memleketi ABD'nin kuzey batısı ve Kanada'nın güney batısıdır. En çok berrak ve hızlı akan dereleri tercih ederler. Diğer alabalık türlerinden daha hızlı büyüdüğü ve daha çok gıdaya ihtiyacı olduğu için doğaya bırakılan çelikbaşlar diğer yerli alabalık türlerinin soylarının tükenmesine sebep olabilir ancak dere alabalığı çelikbaşın lezzetine "hayır" diyemez.
    5/2 AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2020/21)
    -Deniz, göl, gölet ve baraj göllerindeki yetiştiricilik tesisleri sınırlarına 100 metreden, karada kurulu tesislere ise 200 metre daha yakın mesafede avcılık yapılması yasaktır.
    -Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.
    -Gökkuşağı alabalığı ülkemiz iç sularının doğal türü değildir. Doğal balık türlerinin yumurta ve yavrularını yok eder. Hastalıklara karşı son derece dayanıklı olup, özellikle hassas olan doğal alabalık türlerine hastalık bulaştırma riski taşır ve doğal türlere karşı yem rekabetini lehine geliştirir.
    -Gökkuşağı alabalığı boy limiti Yoktur. Tek seferde 10 adet alıkonulabilir.
    -Gökkuşağı alabalığı Orman içi sular hariç yasak dönemi yoktur. Orman içi sularda ise doğal alabalık av tarihi geçerlidir. Yani orman içi sularda 1 Ekim-28 Şubat tarihlerinde gökkuşağı alabalığı avı yasaktır.
    -Alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
    -Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.
    #Oncorhynchusmykiss #alabalıkavı #gökkuşağıalabalıkavı #torutfishing #lrf #spinning #FishinginTürkiye #Fıratnehri #Fıratnehrialabalıkavı #kebanbarajıbalıkavı #Elazığbalıkavı #somonavı #Turkishsalmonfishing #majorcraftcrostagecrxt802ml244cm #majorcraft #DaiwaLagunaLT3000C #daiwa #shimano #shimanokairiki #shimanoocea #shockleader #fgknot #fgdüğüm #savagegear #savagegearvibrasyon #majorcraftjigpara #insanyokhuzurvar

Комментарии • 29